#ســورهاعــراف
✨قالُوا يا مُوسى إِمَّا أَنْ تُلْقِیَ وَ إِمَّا أَنْ نَكُونَ نَحْنُ الْمُلْقِينَ{۱۱۵}
جادوگران گفتند: اى موسى آيا نخست تو وسيله سحرت را مىافكنى و يا ما افكننده به وسيله جادوى خود باشيم؟(۱۱۵)
✨قالَ أَلْقُوا فَلَمَّا أَلْقَوْا سَحَرُوا أَعْيُنَ النَّاسِ وَ اسْتَرْهَبُوهُمْ وَ جاؤُ بِسِحْرٍ عَظِيمٍ{۱۱۶}
موسى با تكيه بر نصرت الهى گفت: نخست شما بيافكنيد، پس همين كه ابزار جادوى خود را افكندند. چشمهاى مردم را افسون كردند. ترس و وحشتى در مردم پديد آوردند و سحرى بزرگ را به صحنه آوردند.(۱۱۶)
◽️نکتـــهها
🍃جادوگران سحرى آوردند كه به ظاهر مانند معجزه حضرت موسى بود و با افكندن بر زمين نمايان مىشد.
«فَتَلَقَّى ... الْمُلْقِينَ»
🍃در راه شناخت نبايد تنها به حواسّ ظاهرى تكيه كرد. چون گاهى چشم هم افسون شده و تحت تأثير قرار مىگيرد.
«سَحَرُوا أَعْيُنَ النَّاسِ»
🍃تصرف جادوى ساحران در چشم مردم است نه واقعیت مثل سراب كه آب به نظر مىآيد.
«سَحَرُوا أَعْيُنَ النَّاسِ»
آرى انبیاء با بصيرت مردم كار دارند و ساحران با بصر مردم
🍃براى كوبيدن هر حقی از وسائل مشابه آن استفاده مىشود. مذهب عليه مذهب و روحانی نما عليه روحانى اينجا هم جادو بر ضد معجزه بكار گرفته شد.
«بِسِحْرٍ عَظِيمٍ»
#نکات_قرآنی
🌋 @doostibakhoda
📔 نهج البلاغه بخوانیم
*⚜️#حکمت_82_نهج_البلاغه⚜️*
وَ قَالَ (علیه السلام): أُوصِيكُمْ بِخَمْسٍ لَوْ ضَرَبْتُمْ إِلَيْهَا آبَاطَ الْإِبِلِ لَكَانَتْ لِذَلِكَ أَهْلًا: لَا يَرْجُوَنَّ أَحَدٌ مِنْكُمْ إِلَّا رَبَّهُ؛ وَ لَا يَخَافَنَّ إِلَّا ذَنْبَهُ؛ وَ لَا يَسْتَحِيَنَّ أَحَدٌ مِنْكُمْ إِذَا سُئِلَ عَمَّا لَا يَعْلَمُ أَنْ يَقُولَ لَا أَعْلَمُ؛ وَ لَا يَسْتَحِيَنَّ أَحَدٌ إِذَا لَمْ يَعْلَمِ الشَّيْءَ أَنْ يَتَعَلَّمَهُ؛ وَ عَلَيْكُمْ بِالصَّبْرِ، فَإِنَّ الصَّبْرَ مِنَ الْإِيمَانِ كَالرَّأْسِ مِنَ الْجَسَدِ، وَ لَا خَيْرَ فِي جَسَدٍ لَا رَأْسَ مَعَهُ، وَ لَا [خَيْرَ] فِي إِيمَانٍ لَا صَبْرَ مَعَهُ.
🟡ارزش هاى والاى انسانى (اخلاقى):
📜و درود خدا بر او، فرمود: شما را به پنج چيز سفارش مى كنم كه اگر براى آنها شتران را پر شتاب برانيد و رنج سفر را تحمّل كنيد سزاوار است:
كسى از شما جز به پروردگار خود اميدوار نباشد، و جز از گناه خود نترسد.
و اگر از يكى سؤال كردند و نمى داند، شرم نكند و بگويد نمى دانم، و كسى در آموختن آنچه نمى داند شرم نكند.
و بر شما باد به شكيبايى، كه شكيبايى، ايمان را چون سر است بر بدن و ايمان بدون شكيبايى چونان بدن بى سر، ارزشى ندارد.
🌋 @doostibakhoda
*🔰شرح و تفسیر حکمت82 🔰*
🔆👌پنج اصل مهم
🔮بخش اول🔮
📜امام در اين حكمت پربار به پنج موضوع از مهم ترين مسائلى كه در زندگى انسان سرنوشت ساز است و اهميت فوق العاده اى دارد با تأكيد اشاره مى كند.
✴️ نخست مى فرمايد: «شما را به پنج چيز سفارش مى كنم كه اگر براى تحصيل آن شتران راهوار را به سرعت حركت دهيد (و همه جا را براى به دست آوردن آن گردش كنيد) سزاوار است.
🔰تعبير به «ضَرَبْتُمْ إلَيْها آباطَ الاْبِلِ; زير بغل شتران را بزنيد) كنايه از نهايت تلاش و كوشش در اين راه است، زيرا هنگامى كه مى خواستند شتر را با سرعت به سوى مقصد حركت دهند به يكى از نقاط حساس بدن او از جمله زير بغل ضربه مى زدند تا با سرعت حركت كند.
💠آن گاه به بيان آنها يكى پس از ديگرى پرداخته مى فرمايد: «هيچ يك از شما جز به پرورگارش اميدوار نباشد (و دل نبندد)»;
✅زيرا اولاً: مسبب الاسباب خداست و بر اساس توحيد افعالى معتقديم: لا مؤثر فى الوجود الا الله; همه چيز به فرمان او و رشته تمام امور در قبضه قدرت اوست،
بنابراين چه بهتر كه انسان آب را از سرچشمه بگيرد و هرچه مى خواهد از او بخواهد و سرنوشت خود را در تفكرى شرك آلود در دست ديگرى نبيند
✅ثانياً به فرض كه ديگران هم سرنوشت ساز باشند، خضوع و تواضع در برابر غير خدا ذلت است و در برابر پروردگار عزت.
🔰در روايتى آمده است هنگامى كه برادران يوسف مى خواستند او را به چاه بيفكنند و بر اثر حسادت او را مى زدند ناگهان يوسف شروع به خنديدن كرد.
💢برادران سخت در تعجب فرو رفتند كه اينجا جاى خنده نيست گويى برادر ما مسئله به چاه افكندن را شوخى مى انگارد;
ولى يوسف پرده از اين راز برداشت و درس بزرگى به آنها و به همه ما آموخت.
💢گفت: به خاطر دارم روزى به شما برادران نيرومند با آن بازوان قوى و قدرت فوق العاده نظر انداختم و با خود گفتم كسى كه اين همه يار و ياور نيرومند دارد چه غمى دارد.
💢آن روز بر شما تكيه كردم و به بازوان نيرومندتان دل بستم ولى امروز خود را در چنگال شما گرفتار مى بينم و از شما به شما پناه مى برم ولى به من پناه نمى دهيد. خدا از اين طريق به من آموخت كه من بر غير او تكيه نكنم
💢البته اين مسئله منافاتى با استفاده از عالم اسباب و نيروهاى ديگران براى رسيدن به اهداف مادى و معنوى ندارد;
✴️مهم آن است كه انسان بداند هر سببى كه تأثيرى دارد آن هم از ناحيه خداست و اگر لحظه اى چشم الطاف الهى بر جهان اسباب بسته شود همه آنها از كار باز مى مانند. آرى بايد در پشت پرده اسباب مسبب الاسباب را ديد.
💠سپس امام(عليه السلام) دومين توصيه را بيان مى دارد و مى فرمايد: «هيچ كس جز از گناه خود نترسد»;
✴️دليل آن روشن است چيزى كه دشمن واقعى انسان است گناه اوست كه او را در دنيا و آخرت به درد و رنج گرفتار مى كند. در حالى كه اسباب هولناك اين جهان حتى بمب اتم آخرين كارى كه با انسان مى كند اين است كه حيات او را مى گيرد.
♻️ادامه دارد....⤵️⤵️⤵️
🔰شرح و تفسیر حکمت82 🔰*
🔮بخش دوم🔮
💠آن گاه به سومين دستور پرداخته مى افزايد: «هيچ كس از شما اگر چيزى را از او پرسيدند كه نمى داند حيا نكند و (صريحاً) بگويد: نمى دانم»;
✴️ گفتن نمى دانم عيب نيست. عيب آن است كه انسان جواب خطايى بدهد و ديگران را به گمراهى بيفكند و عقلاً و شرعاً در برابر آنها مسئول باشد.
مخصوصاً هرگاه قول بدون علم در مقام قضاوت يا فتوا بوده باشد كه مسئوليت بسيار عظيمى دارد.
🔰در کتاب شریف کافى حدیثى از امام باقر(علیه السلام) مى خوانیم:
کسى که بدون علم و هدایت فتوا بدهد فرشتگان رحمت و عذاب، او را لعنت مى کنند و گناه کسانى که به فتواى او عمل کرده اند بر دوش او خواهد بود».شمول لعن فرشتگان عذاب نسبت به چنین کسى روشن است; اما چرا ملائکه رحمت او را لعن مى کنند؟ ظاهرا به این دلیل است که از گفتن نمى دانم در جواب، که مایه رحمت الهى است خوددارى کرده است.
✴️افراد مغرور به علم، خود باید بدانند که به قول معروف «همه چیز را همگان مى دانند و همگان از مادر نزاده اند» بلکه مى توان گفت: همگان نیز همه چیز را نمى دانند. پس چه عیبى دارد که انسان جمله نمى دانم را در این گونه موارد به فراموشى نسپارد.
💠آن گاه در چهارمین دستور مى افزاید: «اگر کسى از شما چیزى را نمى دانست از فرا گرفتن آن خجالت نکشد»;
✴️هنگامى که انسان از مادر متولد مى شود چیزى نمى داند و با گذشت زمان با سؤالات پى در پى از این و آن حقایق بسیارى را فرا مى گیرد. بزرگترین دانشمندان جهان یکى از دلایل پیشرفتشان در علم و دانش، سؤال بوده است. آرى سؤال، کلید علم و دانش است.
🔰همان گونه که در حدیثى از امام باقر(علیه السلام) آمده است: علم و دانش به منزله خزائنى است و کلید آن سؤال و پرسش است، بنابراین (هرچه را نمى دانید) سؤال کنید، زیرا در آموزش علم چهار کس پاداش مى گیرند: سؤال کننده، گوینده، شنونده (زیرا ممکن است در مجلس شنوندگانى غیر از سؤال کننده وجود داشته باشند) و آن کس که آنها را دوست دارد».
💠در پایان به پنجمین و مهم ترین دستور پرداخته مى فرماید: «بر شما باد که صبر و استقامت را پیشه کنید، زیرا صبر و استقامت در برابر ایمان همچون سر است در برابر تن. تن بى سر فایده اى ندارد همچنین ایمان بدون صبر و استقامت»;
✴️مى دانیم مهم ترین حواس انسان در سر اوست: بینایى، شنوایى، چشایى و بویایى و مهم ترین ابزار ارتباط انسان با دیگران که زبان است در سر قرار دارد. دروازه ورود غذا به بدن; یعنى دهان نیز جزء این پیکر است. از همه مهم تر، فرمانده تمام اعضا که مغز است در وسط جمجمه قرار دارد که اگر کمترین آسیبى به آن برسد بخشى از فعالیت هاى بدن تعطیل مى شود. در سکته مغزى که گاه نیمى از بدن انسان فلج مى گردد عامل اصلى خونریزى بعضى از رگ هاى مغز است که آن بخش را از کار انداخته است.
💢امروز در بسیارى از شهرهاى صنعتى اتاق کنترلى وجود دارد که از آنجا به تمام بخش ها فرمان لازم داده مى شود و یا دستور توقف مى دهند. مغز انسان در واقع اتاق کنترل تمام بدن است.
💢همه اینها در سر قرار دارد; اگر سر از بدن جدا شود، انسان دست و پاى مذبوحانه اى مى زند و پس از چند دقیقه تمام دستگاه ها تعطیل مى شود. صبر و استقامت نسبت به ایمان نیز چنین است. اگر از ایمان جدا شود دوام و بقایى براى ایمان نخواهد بود، زیرا نه در برابر گناه تاب تحمل ترک دارد، نه در برابر مشکلات اطاعت، توانى در خود مى بیند و نه در مصائب صبر مى کند.
💢به همین دلیل هنگامى که فرشتگان رحمت به استقبال بهشتیان مى آیند به آنها مى گویند: «این همه نعمت در برابر صبر و استقامتى است که به خرج دادید»:
✴️مؤمنان وارد باغ هاى جاویدان بهشتى مى شوند و همچنین پدران، همسران و فرزندان صالح آنها و فرشتگان از هر درى بر آنان وارد مى شوند و به آنها مى گویند سلام بر شما (اینها همه) به دلیل صبر و استقامت تان است چه نیکو است سرانجام آن سراى جاویدان».
🔰این سخن را با حدیث پرمعنایى از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) پایان مى دهیم. فرمود:
صبر بهترین مرکب راهوار است و خداوند هیچ بنده اى را چیزى بهتر و گسترده تر از صبر (و استقامت) نداده است.
#نشر مطالب هدیه به امام زمان (عج)
🌋 @doostibakhoda
#افزایش_ظرفیت_روحی 59
❇️ بررسی ریشه ها
🔹 یا مثلا پدر یا مادری که میبینه فرزند جوانش بیحجابی یا بی نمازی میکنه. این پدر و مادر نباید با جنگ و دعوا و ناراحتی با فرزندشون برخورد کنند.
✔️ باید یه نگاهی به تربیت فرزندشون در این چند سال بندازن تا بتونن تصمیم درست بگیرند.
👈🏼 مهم ترین دلیل بی حجابی و بی نمازی جوانان رابطه نادرست پدر و مادر در خانه هست.
💢 در خانه ای که مادر به پدر احترام نذاره و "اقتدار پدر" رو حفظ نکنه، اون دختر اصلا درست تربیت نخواهد شد و حتما به سمت بی حجابی خواهد رفت.
💢 در خانه ای که مادر "محبوب همه" نباشه و پدر به مادر ابراز محبت نکنه حتما تربیت بچه ها خراب خواهد شد. پس فردا که بچه ها ازدواج هم بکنند در زندگیشون دچار شکست خواهند شد. چون توی خونه یاد نگرفتن که چطور با همسرشون رفتار کنند...
✅ در هر مشکلی سعی کنید ساعت ها ریشه یابی کنید تا بتونید اون مشکل رو حل کنید. زود سراغ سرشاخه ها و نتایج نهایی نرید. ببینید ریشه اون مشکل کجا بوده و از اونجا حلش کنید.
👌🏻 این کارمهم ترین و بهترین راه افزایش امکان موفقیت در امتحانات الهی خواهد بود
🌋 @doostibakhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری| شرح حدیث اخلاق|
⭕️ اجتماع علم و حلم با فضیلت ترین اجتماع است...
❤️ #مقام_معظم_رهبری (حفظه الله)❤️
🌋 @doostibakhoda
📝 #یادمون_باشه ؛
ـ از تهمتهایی که هفتهی پیش شنیدیم،
ـ قضاوتهایی که ماه قبل بهمون رسید،
ـ بلاها و مصائبی که سال قبل، گرفتارش بودیم؛
✖️ الآن ... آره همین الآن ... چی مونده جز خاطره؟
🔺 تموم دردها و داغیهای امروزِ قلب ما هم، چند وقت دیگه ؛ فقط یه خاطرهاَند!
باید تمرین کنیم تا باور کنیم؛ #این_نیز_بگذرد !
اونوقت راحتتر با اون رویِ اخموی زندگیمون، کنار میایم!
🌛 #شب_بخیر
🌋 @doostibakhoda
🍃هرصبح، یک حدیث🍃
❣امام باقرعلیه السلام:
🌹خدا را نشناخته آن که نافرمانی اش کند.
ما عَرَفَ اَللهَ مَن عَصاهُ.
📚تحف العقول:294
🌋 @doostibakhoda
❇️شیخ عــباس قـــمی(ره):
🌾هان ای برادر! وقت #تهـیه سفر عقبی از آن تنگــتر است ڪه ما مسافران را فــــرصت بار بستن.
🍁چه جای فارغ نشستن و سخنانِ بی فــایده گفـــتن!
#پند_علما
🌋 @doostibakhoda
#سوره_بقره
خَتَمَ اللّهُ عَلَى قُلُوبِهمْ وَ عَلَى سَمْعِهِمْ وَ عَلَى أَبْصَارِهِمْ غِشَاوَةٌ وَ لَهُمْ عَذَابٌ عظِيمٌ{۷}
خداوند بر دلهاى آنان، و بر شنوايىايشان مُهر نهاده و بر ديدگانشان پرده اى است و آنان را عذابى بزرگ است.(۷)
مُهر بدبختى كه خداوند بر دل كفّار میزند، كيفر لجاجتهاى آنان است.
چنانكه میخوانيم:
◽️يطبع اللَّه على كلّ قلب متكبّر جبّار خدا بر دل افراد متكبّر و ستم پيشه، مُهر میزند.
⚠️بنابراين مُهر الهى نتيجه ى انتخاب بدِ خود انسان است، نه آنكه يك عمل قهرى و جبرى از طرف خدا باشد.
⬅️ مراد از قلب در قرآن روح و مركز ادراكات است.
🔰سه نوع قلب را قرآن معرّفى میكند:
💚قلب سليم
قلب منيب
💛قلب مريض
◽️قلب انسان، متغيّر است.
لذا مؤمنان اين چنين دعا میكنند:
🍃ربّنا لاتزغ قلوبنا بعد اذ هديتنا
📖 سوره آل عمران، آیه ۸
🌸خدايا! دلهاى ما را بعد از آنكه هدايت نمودى، منحرف مساز.
💠🔹امام صادق عليه السلام میفرمودند:
اين آيه را زياد بگوئید و خود را از انحرافات در امان ندانيد.
#نکات_قرآنی
🌋 @doostibakhoda
📔 نهج البلاغه بخوانیم
*⚜️#حکمت_83_نهج_البلاغه⚜️*
وَ قَالَ (علیه السلام) -لِرَجُلٍ أَفْرَطَ فِي الثَّنَاءِ عَلَيْهِ وَ كَانَ لَهُ مُتَّهِماً-: أَنَا دُونَ مَا تَقُولُ، وَ فَوْقَ مَا فِي نَفْسِكَ.
🟡روش برخورد با چاپلوسان (اخلاقى، تربيتى):
📜و درود خدا بر او، فرمود: (به شخصى كه در ستايش امام افراط كرد، و آنچه در دل داشت نگفت) من كمتر از آنم كه بر زبان آوردى، و برتر از آنم كه در دل دارى.
🌋 @doostibakhoda
*🔰شرح و تفسیر حکمت 83🔰*
👌🔆 دوگانگى و غلوّ
📜گرچه مدح و ثناى افراد به سبب كارهاى خوبى كه انجام داده اند باعث تشويق آنها مى شود; ولى به يقين افراط در مدح و ثنا افزون بر اينكه دروغ و گناه كبيره اى محسوب مى شود سبب اغفال طرف مقابل مى گردد و او را از كوشش و تلاش براى رسيدن به مقامات بالاتر باز مى دارد و آثار غرور و خودبرتربينى در او آشكار مى گردد.
💠به همين دليل، امام در برابر كسى كه در ستايش او مبالغه مى كرد ولى در دل او را متهم مى دانست فرمود:_
✴️ «من كمتر از آن هستم كه تو مى گويى و بالاتر از آنم كه در دل دارى» ;
💢ممكن است آن شخص در مورد امام غلو كرده باشد و امام با اين سخن مى خواهد جلوى غلو او را بگيرد;
🔰ولى اين احتمال نيز داده شده است كه چه بسا او تنها بخشى از صفات واقعى امام را برشمرده ولى امام متواضعانه چنين سخنى را مى گويد.
🔰در هر حال جمله ذيل اين سخن كه مى فرمايد «برتر از آنم كه در دل دارى» در واقع كرامتى است از سوى امام(عليه السلام)كه باطن و درون مخاطب خود را مى خواند.
✴️و مى داند او منافقانه تعريف و تمجيد مى كند و در دلش حتى صفات واقعى امام(عليه السلام)را نيز قبول ندارد.
🔰در روايات اسلامى نيز مذمت زيادى در مورد مداحان و مبالغه گران در مدح و ستايش آمده است.
🔰در حديثي از حضرت محمد ص مى خوانيم كه مردى ستايش مبالغه آميزى درباره شخص ديگرى در محضر پيغمبر(صلى الله عليه وآله) كرد پيامبر(صلى الله عليه وآله) فرمود:
«لا تُسْمِعْهُ فَتُهْلِكُهُ لَوْ سَمِعَكَ لَمْ يُفْلَحْ;
آنچه را گفتى به گوش او نرسان كه سبب هلاكت او مى شود و اگر مدح مبالغه آميز تو را بشنود هرگز رستگار نخواهد شد».
🔰در فرمان مالك اشتر نيز همين مطلب به صورت جامع ترى آمده است آنگاه كه امام(عليه السلام) فرمود:سپس آنها را طورى تربيت كن كه از تو ستايش بى جا نكنند (و از تملق و چاپلوسى بپرهيزند.)
💠نیز تو را نسبت به اعمال نادرستى كه انجام نداده اى تمجيد ننمايند، زيرا مدح و ستايش فراوان عُجب و خودپسندى به بار مى آورد و انسان را به كبر و غرور نزديك مى سازد».
✴️متأسفانه در هيچ يك از كتبى كه ما ديده ايم سخنى در اين باره كه آن شخص در مقام افراط در ثنا چه گفت كه امام برآشفت نيامده است و اگر عين آن كلام نقل مى شد مى توانستيم قضاوت كنيم كه افراط در مدح بوده است يا تواضع امام.
#نشر مطالب هدیه به امام زمان (عج)
🌋 @doostibakhoda
#افزایش_ظرفیت_روحی 60
⭕️ بزرگترین شکست...
🔶 موضوع بعدی که در مورد امتحان باید بهش دقت کرد اینه که اگه در هر صورتی آدم در امتحانی شکست بخوره 👈🏼 نباید امید خودش رو از دست بده.
💢 گاهی میشه که آدم با اینکه میدونه فلان موضوع امتحان هست ولی عمدا خرابش میکنه.
⭕️ اینجاست که شیطان نامرد جلو میاد و آدم رو از همه چیز ناامید میکنه. میگه: ببین تو خودت این کار رو خراب کردی پس دیگه هیچ کاریش نمیشه کرد! دیگه خدا تو رو دوست نداره! تو از همه کثیف تری و...😈👿
🚸 انسان مومن باید حواسش باشه که اسیر این فریب خطرناک ابلیس نشه.
😒 باشه آقا خراب کردی؟ خب خراب شد دیگه! این که دیگه انقدر آه و ناله و ناامیدی نداره!
💢 تو یه بار توی امتحان شکست خوردی اما الان اگه ناراحت و مایوس بشی یه شکست بدتر دیگه هم به شکست قبلیت اضافه میشه!
👈🏼 ناامیدی بدترین نوع شکست انسان در امتحانات الهیست...
#امتحان
🌋 @doostibakhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری| شرح حدیث اخلاق|
با دعا🤲 از خدا متعالی تغییر را طلب نماییم و تا او نخواهد هیچ اتفاقی نخواهد افتاد!
❤️ #مقام_معظم_رهبری (حفظه الله)❤️
🌋 @doostibakhoda
@dars_akhlaq.mp3
4.54M
🔊 #كليپ_صوتی
🎙🌸 آيت الله استاد مجتهدی تهرانی (ره)
❇️ موضوع : چه کار کنیم بنده خدا باشیم⁉️
🌋 @doostibakhoda
4_5915775906403584354.mp3
3.87M
🎙 مقام شفاعت حضرت معصومه سلام الله علیها
🌋 @doostibakhoda
در زیارتنامة حضرت معصومه(ع) می خوانیم:
«یا فَاطِمَةُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَک عِنْدَاللَّهِ شَأْناً مِنَ الشأْنِ؛
ای فاطمه (معصومه)! برای من در بهشت شفاعت کن که تو را در پیشگاه خداوند منزلت بزرگی است.» اگر انسانی وارد بهشت شده است، شفاعت چه معنایی می تواند داشته باشد؟ یا باید بگوییم چیزی در تقدیر است، به این صورت: «اشْفَعِی لِی فِی دُخُولِ الْجَنَّةِ» که معنا درست می شود؛ ولی اصل، عدم تقدیر و حذف است. و یا باید بگوییم که این شفاعت مربوط به شفاعت رهبری یا شفاعت عمل است که حتی باعث بالا رفتن درجات بهشتی می شود، پس به خوبی شفاعت در داخل بهشت معنا پیدا می کند که ترفیع درجه و بالا رفتن رتبه باشد
مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، انتشارات صحفی، قم، چاپ اول، 1386ش، ص 856.
🌋 @doostibakhoda
🔻عروج آسمانی حضرت معصومه سلام الله علیها را به پیشگاه امام زمان علیه السلام تسلیت عرض می نماییم.
به بارگاه نورانیش صلواتی می فرستیم و چشم به عنایات کریمه اهل بیت علیهم السلام می بندیم.
🌋 @doostibakhoda
❇️از رجبعلی خیاط ﭘﺮﺳﯿﺪﻧﺪ:
ﭼﺮﺍ ﺍﯾﻨﻘﺪﺭ ﺁﺭﺍمي؟
ﮔﻔت: ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺳﺎﻟﻬﺎ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻭ ﺗﺠﺮﺑﻪ، ﺯﻧﺪگي ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺮ ﭘﻨﺞ ﺍﺻﻞ ﺑﻨﺎ ﮐﺮﺩﻡ:
*دانستم ﺭﺯﻕ ﻣﺮﺍ ﺩﯾﮕﺮﯼ نميخورد،
ﭘﺲ ﺁﺭﺍﻡ ﺷﺪﻡ!
*دانستم ﮐﻪ ﺧﺪﺍ ﻣﺮﺍ ميبيند،
ﭘﺲ ﺣﯿﺎ ﮐﺮﺩﻡ!
*دانستم ﮐﻪ ﮐﺎﺭ ﻣﺮﺍ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺍﻧﺠﺎﻡ نميدهد، ﭘﺲ ﺗﻼﺵ ﮐﺮﺩﻡ!
*دانستم ﮐﻪ ﭘﺎﯾﺎﻥ ﮐﺎﺭﻡ ﻣﺮﮒ ﺍﺳﺖ،
ﭘﺲ ﻣﻬﯿﺎ ﺷﺪﻡ!
*دانستم ﮐﻪ نیکي ﻭ ﺑﺪﯼ ﮔﻢ نميشود ﻭ ﺳﺮﺍﻧﺠﺎﻡ ﺑﻪ ﺳﻮﯼ ﻣﻦ ﺑﺎﺯ ميگردد، ﭘﺲ ﺑﺮ ﺧﻮبي ﺍﻓﺰﻭﺩﻡ ﻭ ﺍﺯ ﺑﺪﯼ ﮐﻢ ﮐﺮﺩﻡ!
ﻭ ﻫﺮ ﺭﻭﺯ ﺍﯾﻦ 5 اصل ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﯾﺎﺩﺁﻭﺭﯼ ميكنم👌🏻
#پند_علما
🌋 @doostibakhoda
#ســورهاعــراف
✨وَ أَوْحَيْنَا إِلَىٰ مُوسَىٰ أَنْ أَلْقِ عَصَاکَ فَإِذَا هِیَ تَلْقَفُ مَا يَأْفِكُونَ {۱۱۷}
و به موسى وحى كرديم كه عصايت را بيافكن همين كه افكند اژدها شد و ناگهان وسائل و جادوهاى دروغين ساحران را بلعيد.(۱۱۷)
⬅️ کلمه «تَلْقَفُ» از «لقف» به معناى برگرفتن چيزى با قدرت و سرعت است و در اينجا به معناى بلعيدن است و کلمه «يَأْفِكُونَ» از «افک» به دروغى كه در قالب صدق و راستى مطرح شود يا باطلى كه ظاهرى حق نما داشته باشد
گفته مىشود.
⬅️ اگر معجزه و عصاى حضرت موسى بافتههاى جادويى ساحران را بىتأثير مىكند و آنها را نابود مىكند. استمداد از معجزه جاويد پيامبر اسلام ﷺ يعنى قرآن و تلاوت آن نيز حتماً بافتهها و توطئههاى پيروان باطل را نقش بر آب مىكند.
نکتـــهها
🍃پيامبران الهى در شرايط بحرانى مستقيماً از سوى غيب مدد مىشوند.
«أَوْحَيْنا إِلى مُوسى أَنْ أَلْقِ عَصاکَ»
آرى خداوند بندگان مخلص خود را در مجامع بينالمللى و در حضور دشمنان حق امداد كرده و بر آنان غالب مىسازد.
🍃باطلهايى كه در چشم و دل مردم تأثير گذارده و آنها را لرزان مىكنند.
«سَحَرُوا أَعْيُنَ النَّاسِ وَ اسْتَرْهَبُوهُمْ»
توسط پيامبر با قدرت الهى بر ملا شده و درهم شكسته مىشود.
«تَلْقَفُ ما يَأْفِكُونَ»
#نکات_قرآنی
🌋 @doostibakhoda