🌹 روزه داری 🌹
در روايت داريم :
چه روزه داراني که از روزه جز تشنگي و گرسنگي چيزي بدست نمي آورند . در زمان پيغمبر چون ساعات اذان مشخص نبود پيش پيامبر مي آمدند و اجازه مي گرفتند . خانمي به پيامبر گفت : دختر من روزه است . آيا مي تواند افطار کند . پيامبر گفت : خير او روزه نيست . او چيزي خورده است . مادر گفت : من خودم ديده ام که روزه است . گفت : او غيبت کرده است وغيبت يک جور گوشت مرده خوردن است .
نميگويد روزه او باطل است . پيامبر مي خواهد بگويد : آثار را کاهش مي دهد .
من به دو حديث اشاره مي کنم . پيامبر به جابر بن انصاري مي فرمايد : اين ماه مبارک رمضان است . هرکس روزه بگيرد و شب هم عبادت کند و شکمش را از حرام کنترل کند و قواي جنس اش را از حرام کنترل کند و زبانش را کنترل کند همين طور که از ماه رمضان خارج مي شود از گناه هم خارج ميشود . جابر از اين حديث خوشش آمد . جابر گفت : چقدر اين حديث قشنگ است . پيامبر گفت : حديث قشنگ است ولي شرط هاي آن مشکل است . سه شرط مهم در اينجا نقل شده است .
🔸امام صادق (ع) : وقتي روزه مي گيرید ،
▫️گوش شما هم بايد روزه بگيرد . اگر کسي روزه گرفت و حرام گوش کرد ، فايده هم ندارد .
▫️چشم شما هم بايد روزه بگيرد .
▫️موي تو هم بايد روزه بگيرد . يعني مو را بايد از نامحرم پوشاند .
▫️حجاب بايد رعايت بشود و فرمود :
▫️پوست شما هم بايد روزه باشد .
روزهايي که روزه هستي ، نبايد مثل ساير ايام باشد و بايد روي شما تاثير بگذارد .
〖از بیانات حجت الاسلام رفیعی〗
🌺اَلسَّلاَمُ عَلَي شَمْسِ الظَّلاَمِ وَ بَدْرِالتَّمَامِ اَلسَّلاَمُ عَلَي رَبِيعِ الأَْنَامِ وَ نَضْرَهِ الأَْيَّامِ
🌺سلام بر آفتاب در تاريكي، و ماه تمام، سلام بر بهار مردمان، و شادابي و سرسبزي ايام،
✳️ عَنْ اَبى عَبْدِاللّهِ عليه السلام قالَ: اَقْرَبُ ما يَكُونُ الْعِبادُ اِلَى اللّهِ عَزَّوَجَلَّ وَاَرْضى ما يَكُونُ عَنْهُمْ، اِذَا افْتَقَدُوا حُجَّةَ اللّهِ، فَلَمْ يَظْهَرْ لَهُمْ، وَلَمْ يَعْلَمُوا بِمَكانِهِ، وَهُمْ فى ذلِكَ يَعْلَمُونَ اَنَّهَ لَمْ تَبْطُلْ حُجَّةُ اللّهِ، فَعِنْدَها فَتَوَقَّعُوا الْفَرَجَ كُلَّ صَباحٍ وَ مَسآءٍ.
✳️ امام صادق عليه السلام فرمود: نزديك ترين حالت بندگان به خدا و خشنودى او از آنها هنگامى است كه حجّت خدا در ميان آنها نباشد و براى آنها ظاهر نشود و آنها محـل او را ندانند. ولى در عين حال معتقد باشند كه حجّت خدا هست، در اين زمان شب و روز در انتظار فرج باشند.
📚 بحار الأنوار: ج:52، ص:145
🌋 @doostibakhoda
🖇 امتیازات شیعیان حضرت علی علیه السلام :
❗️ روزی رسول خدا ﷺ به علی بن ابيطالب علیه السلام فرمودند:
❗️ای علی! به شیعیان و یارانت ده امتیاز را بشارت بده↯↯
❶ حلال زادگی
❷ ایمان صحیح
❸ دوستی خدا با آنها
❹ گشادی قبر
❺ روشنی پل صراط
❻ نترسیدن از فقر و بی نیازی قلب
❼ دشمنی خدا با دشمنانشان
❽ ایمنی از خوره
❾ آمرزش گناهان
❿ همنشینی با من در بهشت
📚 النصايح ، صفحه ۳۱۰
🌋 @doostibakhoda
⏪کمک به فقرا و یتیمان
💎 سوگند به خدایی که تمام صداها را می شنود! هر کس دلی را شاد کند، خداوند از آن شادی لطفی برای او قرار دهد، که به هنگام مصیبت چون آب زلالی بر او باریدن گرفته و تلخی مصیبت را بزداید...
#نهجالبلاغه حکمت257
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
👥به ما بپیوندید👥
🆔 @nahjolbalagheiha
#قرآن
✍️حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
💠 گام اول سلوک، التزام به قرائت قرآن
🔻اگر التزام به قرائت قرآن، ختم قرآن و ثبات و استقامت بر تلاوت قرآن و قرائت در سحر را داشته باشیم، گامهای بعد هم پیش رو هست، گامهای بعدش هم هست و... این التزام را، یک گام حساب میکنیم.
🔸گرچه خود همین یک گام انسان را به مقصدی عالی میرساند، ولی ظرفیت بشر زیاد است، از آن طرف هم نفس، زیاد شیطنت میکند، نفس کجروی، دنیاطلبی و اشتغالزایی موهوم میکند. نفس دنبال شهوات است. این حرکت به سمت خدای متعال و به سمت قلۀ انسانیت و به سمت فضیلتها را ارزان نپنداریم.
🌋 @doostibakhoda
🔴حکم روزه در صورت اختلاف بین پزشکان
🔴پرسش: اگر پزشکان در مورد ضرر داشتن روزه براي بيمار اختلاف نظر داشته باشند وظيفه شخص چيست؟
پاسخ:💚 امام ،خامنه اي ،خويي، تبريزي، فاضل، سيستاني، وحيد ،مکارم، صافي، شبري، نوري: به علم يا اطمينان رسيدن و پيدا شدن ترس از ضرر ،وظيفه خود مکلف است هر چند سببش نظر پزشک باشد بنابراين اگر شخص بداند و يا احتمال ضرر دهد نبايد روزه بگيرد.
💚بهجت: به علم يا اطمينان رسيدن و پيدا شدن ترس از ضرر وظيفه خود مکلف است هر چند سببش نظر پزشک باشد بنابراين اگر شخصي بداند يا گمان کند که روزه گرفتن ضرر دارد نبايد روزه بگيرد واگر احتمال ضرر بدهد مي تواند روزه نگيرد .
📚📚📚📚📚📚
منبع:
منهاج الصالحين، کتاب الصوم،ترخيص الافطار،قبل از م.1029.1032- وسيلة النجاة .مسأله 1140-هداية العباد. ج 1.کتاب الصوم. م1351- العروة الوثقى . کتاب الصوم. فصل في شرائط صحة الصوم،السادس
کیست مثل خدیجه (س)؟!
❇️ پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) :أَيْنَ مِثْلُ خَدِيجَةَ صَدَّقَتْنِي حِينَ كَذَّبَنِي النَّاسُ وَ وَازَرَتْنِي عَلَى دِينِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِي عَلَيْهِ بِمَالِهَا إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَنِي أَنْ أُبَشِّرَ خَدِيجَةَ بِبَيْتٍ فِي الْجَنَّةِ مِنْ قَصَبِ الزُّمُرُّدِ لَا صَخَبَ فِيهِ وَ لَا نَصَب؛
مثل خديجه پيدا نخواهد شد. خديجه در آن هنگام كه مردم مرا تكذيب كردند، مرا تصديق نمود، و مرا با ثروت خود براى پيشرفت دين خدا يارى نمود. خدا به من دستور داد خديجه را به قصر زمرّدى كه در بهشت دارد و هيچ رنج و زحمتى در آن نيست بشارت دهم.
📚بحار الأنوار : ج۴۳ ، ص۱۳۱
🌋 @doostibakhoda
پنجشنبه ماه مبارک رمضان و ياد درگذشتگان😔
🌹 اللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ 🌹
🙏 التماس دعا 🙏
🍃🌸🍃
💢به یادامام زمان باش..🕊
شخصی از امام کاظم درباره آیه
20 سوره لقمان که میفرماید: "نعمتهای
آشکار و پنهانش را بر شما تمام کرد" پرسید.
امام فرمودند: نعمت آشکار امامی است
که میان مردم نمایان است. نعمت پنهان، امام #غایب از دیده هاست.
آن شخص پرسید: در میان امامان
کسی پنهان میشود؟ فرمودند: بله،
وجودش از چشم مردم پنهان میشود
ولی یادش از دلهای #مومنان مخفی نمیشود.
امام باقر فرموده اند: همانا یاد و
ذکر ما (اهل بیت)، یاد و ذکر خداست.
📚بحارلانوار، ج51 ،ص150،
📚کافی، ج2 ،ص496
🌺 اللهم عجل لولیک الفرج 🌺
🌋 @doostibakhoda
💠سه وصیت حضرت خدیجه سلام الله علیها💠
👇👇
🔻حضرت خدیجه (س) سه سال قبل از هجرت بیمار شد. پیغمبر (ص) به عیادت وی رفت و فرمود: ای خدیجه، اما علمت ان الله قد زوجنی معک فی الجنه: آیا می دانی که خداوند تو را دربهشت نیز همسرم ساخته است!؟
🔻آنگاه از خدیجه دل جویی و تفقد کرد؛ او را وعده بهشت داد ودرجات عالی بهشت را به شکرانه خدمات او توصیف فرمود.
1⃣چون بیماری خدیجه شدت یافت، عرض کرد: یا رسول الله! چند وصیت دارم: من در حق تو کوتاهی کردم، مرا عفو کن.
پیامبر (ص) فرمود: هرگز از تو تقصیری ندیدم و نهایت تلاش خود را به کار بردی. در خانه ام بسیار خسته شدی و اموالت را درراه خدا مصرف کردی.
2⃣عرض کرد: یا رسول الله! وصیت دوم من این است که مواظب این دختر باشید؛ و به فاطمه زهرا (س) اشاره کرد. چون او بعد ازمن یتیم و غریب خواهد شد. پس مبادا کسی از زنان قریش به اوآزار برساند. مبادا کسی به صورتش سیلی بزند. مبادا کسی بر اوفریاد بکشد. مبادا کسی با او برخورد غیر ملایم و زننده ای داشته باشد.
3⃣اما وصیت سوم را شرم می کنم برایت بگویم. آن را به فاطمه عرض می کنم تا او برایت بازگو کند. سپس فاطمه را فراخواند و به وی فرمود: نور چشمم! به پدرت رسول الله بگو: مادرم می گوید: من از قبر در هراسم؛ از تو می خواهم مرا درلباسی که هنگام نزول وحی به تن داشتی، کفن کنی.
🌺پس فاطمه زهرا (س) از اتاق بیرون آمد و مطلب را به پیامبر (ص) عرض کرد. پیامبر اکرم (ص) آن پیراهن را برای خدیجه فرستاد و او بسیار خوشحال شد. هنگام وفات حضرت خدیجه، پیامبراکرم (ص) غسل و کفن وی را به عهده گرفت.
ناگهان جبرئیل درحالی که کفن از بهشت همراه داشت، نازل شد و عرض کرد: یا رسول الله، خداوند به تو سلام می رساند و می فرماید: ایشان اموالش را در راه ما صرف کرد و ما سزاوارتریم که کفنش را به عهده بگیریم.
🔖منبع : بحارالانوار،ج9،ص14
شجره طوبی، ج ۲،ص ۲۳۵ پند تاریخ، ج ۲،ص ۲۲
برگرفته از کتاب حضرت خدیجه(علیها السلام) مادر امت نوشته: محمد محسن طبسی
🌋 @doostibakhoda
www.samtekhoda.ir_Khadijeh_48kb.mp3
1.94M
✅استاد #صمدی_آملی
🔻فضائلحضرت خدیجه کبری(سلاماللهعلیها)