❇️حضرت استاد بنابی:
❌اگر نفس اماره چراغ سبز نشان ندهد ... شیطان نمیتواند ما را به معصیت دعوت کند.
#پند_علما
🌋 @doostibakhoda
#ســورهاعــــراف
✨ثُمَّ بَعَثْنَا مِنْ بَعْدِهِمْ مُوسىٰ بِآيَاتِنَا إِلىٰ فِرْعَوْنَ وَ مَلَئِهِ فَظَلَمُوا بِهَا ۖ فَانْظُرْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُفْسِدِينَ{۱۰۳}
سپس موسى را پس از آن پيامبران پيشين همراه با آيات و معجزات خود به سوى فرعون و سران قوم او مبعوث كرديم، اما آنان به آيات ما ستم كردند و كفر ورزيدند. پس بنگر كه پايان كار مفسدان چگونه است؟(۱۰۳)
⬅️ اين سوره اولین سوره مکی است كه داستان موسى را مطرح كرده است. نام حضرت موسى ۱۳۶ بار در قرآن آمده و نام هيچ كس ديگر به اين تعداد ذكر نشده است.
⬅️ به گفته تفسيرالميزان قرآن براى هيچ پيامبرى به اندازه حضرت موسى معجزه نقل نكرده است.
⬅️ داستان حضرت موسى علیهالسلام در قرآن را مىتوان به پنج مرحله تقسيم كرد:
❶ دوران تولد و كودكى
❷ فرار از مصر به مَديَن و ماندن نزد حضرت شعيب عليه السلام
❸ بعثت و برخوردهايش با فرعون
❹ نجات او و قومش از سلطه فرعون و بازگشت او به صحراى سينا
❺ برخوردهاى او با قوم بنىاسرائيل
◽️نکتـــهها
🍃حضرت موسى پس از حضرت نوح هود، صالح، لوط و شعيب عليهم السلام آن هم با فاصله مبعوث شد.
«ثُمَّ بَعَثْنا مِنْ بَعْدِهِمْ»
🍃يكى از فلسفههاى بعثت پيامبران مبارزه با طاغوت است.
«إِلى فِرْعَوْنَ وَ مَلَائِهِ»
🍃براى اصلاح جامعه بايد به سراغ
مهرههاى اصلى رفت و آب را از سرچشمه صاف كرد. «إِلى فِرْعَوْنَ وَ مَلَائِهِ»
🍃تكذيب پيامبران و آيات الهى از مصاديق ظلم است. «فَظَلَمُوا بِها»
🍃تاريخ را تحليل كنيم و از آن عبرت بگيريم. «فَانْظُرْ»
🍃مهم فرجام و عاقبت كار است نه جلوههاى زودگذر «عاقِبَةُ الْمُفْسِدِينَ»
🍃ايمان جامعه را اصلاح مىكند و كفر و الحاد آن را به فساد مىكشد.
«المفسدين»
🍃وقتى به جاى دين خدا طاغوت در جامعه حاكم شود، براى حفظ و تقويت خود به هر فسادى دست مىزند. «المفسدين»
#نکات_قرآنی
🌋 @doostibakhoda
📔 نهج البلاغه بخوانیم
*⚜️#حکمت_72_نهج_البلاغه⚜️*
وَ قَالَ (علیه السلام): الدَّهْرُ يُخْلِقُ الْأَبْدَانَ، وَ يُجَدِّدُ الْآمَالَ، وَ يُقَرِّبُ الْمَنِيَّةَ، وَ يُبَاعِدُ الْأُمْنِيَّةَ؛ مَنْ ظَفِرَ بِهِ نَصِبَ وَ مَنْ فَاتَهُ تَعِبَ.
🟡رابطه دنيا و انسان (اخلاقى، علمى):
📜و درود خدا بر او، فرمود: دنيا بدن ها را فرسوده، و آرزوها را تازه مى كند، مرگ را نزديك و خواسته ها را دور و دراز مى سازد، كسى كه به آن دست يافت خسته مى شود، و آن كه به دنيا نرسيد رنج مى برد.
🌋 @doostibakhoda
*🔰شرح و تفسیر حکمت 72🔰*
👌🔆بیداد روزگار:
📜 امام(علیه السلام) در این کلام حکمت آمیز و بیدارگر، آثار گذشت روزگار را در وجود انسان ها بیان می دارد و می فرماید:
✴️«روزگار، بدن ها را کهنه و آرزوها را نو می سازد مرگ را نزدیک و خواسته ها را دور می کند. کسی که (تلاش کند و) به مواهب آن برسد سخت خسته می شود و کسی که (بعد از تلاش) به آن نرسد رنج می برد»;
💠امام(علیه السلام) در این چند جمله کوتاه و پر معنا چند نکته مهم را یادآورد می شود:
✴️نخست این که گذشت روزگار بدن ها را کهنه و فرسوده می کند و این از واضحات است که بسیاری از مردم به آن توجه ندارند; هر سال و ماه، بلکه هر روز و ساعتی که بر انسان می گذرد، بخشی از قوا و نیروهای خود را از دست می دهد.
🔸درست مانند لباسی که بر اثر مرور زمان کهنه و پوسیده می شود و هیچ گونه استثنایی در آن نیست، بنابراین باید کوشید در مقابل آنچه از دست می رود چیزی به دست آورد تا گرفتار خسران نشود
🔰 آیات شریفه (وَالْعَصرِ إنَّ الاْنْسَانَ لَفِی خُسْر) نیز به همین معنا اشاره دارد.
✴️در دومین نکته می فرماید:«گذشت روزگار آرزوها را نو می کند» این مطلب به تجربه ثابت شده که حرص بزرگسالان بر جمع مال و به دست آوردن مقام از جوانان بیشتر است و شاید دلیل آن این باشد که انسان هر چه خود را به مرگ نزدیک تر می بیند احساس می کند وقت کمتری برای رسیدن به آرزوها در اختیار دارد. به عکس جوانان فکر می کنند وقت طولانی برای رسیدن به آرزوها دارند.
🔰در حدیث معروف نبوی می خوانیم:
یَشیبُ ابْنُ آدَمَ وَیَشُبُّ فیهِ خِصْلَتانِ; انسان پیر می شود ولی دو صفت در او جوان خواهد شد: حرص و آرزوهای دور و دراز».
آدمی پیر چو شد حرص جوان می گردد *خواب در وقت سحرگاه گران می گردد
✴️در سومین و چهارمین نکته به نزدیک شدن انسان به مرگ و فاصله گرفتن از خواسته ها اشاره می کند
فاعل این دو فعل همان «دهر» و گذشت روزگار است زیرا عمر انسان به هر حال محدود است و سرمایه ای است که با گذشت زمان تدریجاً نقصان می پذیرد و به همان نسبت، انسان از خواسته هایش دور می شود چون زمان کوتاه تری برای رسیدن به خواسته ها در اختیار دارد. اضافه بر این نیروهای او هم رو به ضعف و کاستی می رود و این عامل دیگری است که او را از خواسته هایش دور می سازد.
🔹گرچه «آمال» و «اُمنیّه» هر دو معنای قریب به یکدیگر دارند و به معنای آرزوها و خواسته هاست; ولی به نظر می رسد «آمال» بیشتر در مورد آرزوهای دست یافتنی و «اُمنیّه» در مورد آرزوهای دست نیافتنی به کار می رود، هرچند گاه در غیر این مورد نیز استفاده می شود.
🔹بنابراین جمله «یُجَدِّدُ الاْمالَ» اشاره به این است که انسان هر روز آرزوی تازه ای برای خود پیدا می کند و برای رسیدن به آن مشغول تلاش می شود و هر روز خواسته های او بر اثر گذشت زمان از دسترس وی دورتر می شود.
✴️سپس امام(علیه السلام) به پنجمین و ششمین نکته اشاره فرموده و کسانی را که به خواسته های دنیوی خود می رسند گرفتار خستگی و آنان راکه به آن نمی رسند گرفتار درد و رنج معرفی می کند و مفهوم آن این است که نه آنها که بر خواسته های دنیوی خود پیروز می شوند آرامش و راحتی دارند و نه آنان که ناکام می مانند، زیرا همان گونه که به دست آوردن مواهب مادی با مشکلاتی روبروست، نگه داشتن آن مشکلات بیشتری را در پی دارد.
🔶دقت در نکات حکمت های بالا کافی است انسان را به موقعیت خود در زندگی دنیا آشنا سازد و از هر گونه زیادی روی و خیال پردازی و غفلت باز دارد و به تلاش درباره فراهم ساختن زاد و توشه آخرت توجه دهد.
#نشر مطالب هدیه به امام زمان (عج)
🌋 @doostibakhoda
بغض در تفسیر.mp3
6.52M
🎙 مفسرین ضد شیعی که سید هستند.
▫️تفسیر غلطی از آیات مربوط به امیر المومنین علی علیه السلام
#کلیپ_صوتی
#دکتررفیعی
🌋 @doostibakhoda
#افزایش_ظرفیت_روحی 49
موفقیت واقعی
🔶 اگه بخوایم نگاه دقیقی به زندگی انسان بکنیم باید بگیم که فلسفه اصلی اتفاقات دنیا "امتحان پس دادن" هست. در واقع هر اتفاقی که میخواد بیفته باید از زاویه #امتحان دیده بشه.
☢️ ببخشید میشه یه سوالی از شما بکنم؟
شما با خونه میخوای امتحان بدی یا با مستاجر بودن؟
میخوای با ماشین امتحان بدی یا بدون ماشین؟
مجرد میخوای امتحان پس بدی یا متاهل امتحان پس بدی؟
فرقی نمیکنه در هر صورت باید امتحان بدی.😊
✅ ته همش امتحان هست. اصلا زندگی یعنی امتحان!
👈🏼 البته پیدا کردن این حس که همه اتفاقات زندگی انسان امتحانه خیلی مشکله. درواقع اگه یه نفر به این حد از درک رسید و دید اینجوری پیدا کرد میشه آیت الله بهجت...
🛢 در طول سال های مدرسه و دانشگاه و انواع کلاس ها و تبلیغات در سطح شهر، راه های مختلف موفقیت در زندگی رو میگن ولی شما حتی یه دونه کلاس هم در مورد راه های موفقیت در امتحانات الهی نمیتونید پیدا کنید.
😒
💥 در حالی که ما توی دنیا فقط باید به یه چیز فکر کنیم؛ به اینکه باید امتحانمون رو درست پس بدیم.👌🏻
#امتحانات_الهی
🌋 @doostibakhoda
⚠️ #تـــݪنگـــرامـــروز
🔔 اثر صدقه
✅ امام صادق علیه السلام:
صدقه شبانه، خشم پروردگار را فرو مینشاند و گناه بزرگ را پاک میکند و حساب را آسان میگرداند، و صدقه روزانه، مال و ثروت را به بار مینشاندو عمر را زیاد میکند.
🌋 @doostibakhoda
🍃هرصبح، یک حدیث🍃
❣امام زمان علیه السلام:
🌷 هر یک از شما باید به آنچه که او را به دوستى ما نزدیک مىسازد، عمل کند و از آنچه که خوشایند ما نبوده و خشم ما در آن است، دورى گزیند.
📚بحار الأنوار، ج 53، ص 176
🌋 @doostibakhoda
❇️علامه حسن زاده آملی:
🔸زبان اگر یله و رها شود، از مار گزنده تر است. در زیان زبان، داستان ها گفته اند.
📚پندهای حکیمانه، ج ۴، ص ۶۱
#پند_علما
🌋 @doostibakhoda
#ســورهاعــراف
✨وَ قَالَ مُوسَىٰ يَا فِرْعَوْنُ إِنِّی رَسُولٌ مِنْ رَبِّ الْعَالَمِينَ{۱۰۴}
و موسى گفت: اى فرعون! بىترديد من فرستادهاى از سوى پروردگار جهانيانم(۱۰۴)
◽️نکتـــهها
🍃ميان موسى و فرعون ابتدا سخنانی ردّ و بدل شد و پس از آن موسى رسالت خود را اعلام كرد. «وَ قالَ مُوسى» حرف واو نشانه آن است كه سخنانى گفته شد سپس اعلام رسالت شد.
🍃انبیاء در راه دعوت خويش بدون كوچكترين هراس و ضعفى طاغوتها را مورد خطاب قرار مىدادند.
«وَ قالَ مُوسى يا فِرْعَوْنُ»
🍃براى اصلاح جامعهاى كه نظام تشكيلاتى دارد. ابتدا بايد به سراغ رهبران رفت. «يا فِرْعَوْنُ»
🍃پيامبران جز دعوت به حق ادعايى نداشتهاند. «فَقالَ إِنِّی رَسُولُ»
🍃رسالت انبیاء با تدبير كل جهان پيوند دارد. «رَسُولٌ مِنْ رَبِّ الْعالَمِينَ»
🍃فرعون خود را پروردگار مردم مىدانست. «أَنَا رَبُّكُمُ الْأَعْلى» لذا موسى با شجاعت و صراحت خود را فرستاده «رَبِّ الْعالَمِينَ» معرفى كرد. تا بگويد: تو نيز تحت تربيت و سلطه پروردگار عالميانى «إِنِّی رَسُولٌ مِنْ رَبِّ الْعالَمِينَ»
#نکات_قرآنی
🌋 @doostibakhoda
📔 نهج البلاغه بخوانیم
*⚜️#حکمت_73_نهج_البلاغه⚜️*
وَ قَالَ (علیه السلام): مَنْ نَصَبَ نَفْسَهُ لِلنَّاسِ إِمَاماً، فَلْيَبْدَأْ بِتَعْلِيمِ نَفْسِهِ قَبْلَ تَعْلِيمِ غَيْرِهِ، وَ لْيَكُنْ تَأْدِيبُهُ بِسِيرَتِهِ قَبْلَ تَأْدِيبِهِ بِلِسَانِهِ؛ وَ مُعَلِّمُ نَفْسِهِ وَ مُؤَدِّبُهَا، أَحَقُّ بِالْإِجْلَالِ مِنْ مُعَلِّمِ النَّاسِ وَ مُؤَدِّبِهِمْ.
🟡ضرورت خودسازى رهبران و مديران (اخلاقى، تربيتى، مديريّتى):
📜و درود خدا بر او، فرمود: كسى كه خود را رهبر مردم قرار داد، بايد پيش از آن كه به تعليم ديگران پردازد، خود را بسازد، و پيش از آن كه به گفتار تربيت كند، با كردار تعليم دهد، زيرا آن كس كه خود را تعليم دهد و ادب كند سزاوارتر به تعظيم است از آن كه ديگرى را تعليم دهد و ادب بياموزد.
🌋 @doostibakhoda
*🔰شرح و تفسیر حکمت 73 🔰*
🔆👌روش تعليم و تربيت
📜 امام(عليه السلام) در اين گفتار گهربار به سه نكته شايان توجه اشاره مى كند: نخست مى فرمايد: «كسى كه خود را در مقام پيشوايى و امامت بر مردم قرار مى دهد بايد پيش از آنكه به تعليم ديگران مى پردازد به تعليم خويش بپردازد»; (مَنْ نَصَبَ نَفْسَهُ لِلنَّاسِ إِمَاماً فَلْيَبْدَأْ بِتَعْلِيمِ نَفْسِهِ قَبْلَ تَعْلِيمِ غَيْرِهِ).
1️⃣كلام امام(عليه السلام) در اينجا مطابق ظاهر اطلاق كلام، هم رئيس حكومت بر مردم را شامل مى شود و هم تمام كسانى را كه به نوعى ارشاد و هدايت مردم را بر عهده مى گيرند.
✴️اين جمله اشاره به يك واقعيت مسلم عقلانى است كه تا انسان خودش چيزى را نداشته باشد نمى تواند به ديگران اهدا كند.
🔹خشك ابرى كه بود ز آب تهى كى شود منصب او آب دهى
🔷اضافه بر اين، مردم سخنان كسى را كه به گفتار خود پايبند و آثارش در زندگى او نمايان نيست، هرگز نمى پذيرند و به خود مى گويند: اگر او اين سخنان را باور مى داشت نخست خودش به آن عمل مى كرد.
2️⃣به همين دليل امام(عليه السلام) در دومين جمله مى فرمايد: «بايد تأديب و تعليم او نسبت به ديگران پيش از آنكه با زبانش باشد با عمل صورت گيرد»;
🔶اصلى مسلم در روان شناسى است كه مردم سخنان كسى را مى پذيرند كه به گفته خود معتقد باشد و به تعبير معروف: تا سخن از دل بر نيايد بر دل ننشيند و نشانه روشن اين اعتقاد اين است كه به گفته خود عمل كند.
🔰به همين دليل در حديثى كه در كتاب كافى آمده از امام صادق(عليه السلام)مى خوانيم :
هنگامى كه عالم به علمش عمل نكند موعظه او از دل ها فرو مى ريزد همان گونه كه قطره هاى باران از سنگ سخت فرو مى ريزد».
🔹اشاره به اين كه دل هاى مردم حالت مقاومت و نفوذناپذيرى در برابر مواعظ آنها به خود مى گيرد.
🔰 نيز به همين دليل امير مؤمنان على(عليه السلام) در خطبه 175 مى فرمايد :
اى مردم به خدا سوگند من شما را به هيچ طاعتى ترغيب نمى كنم مگر اين كه خودم پيش از شما به آن عمل مى نمايم و شما را از هيچ معصيتى باز نمى دارم مگر اين كه خودم پيش از شما از آن دورى مى جويم».
3️⃣سپس در سومين و آخرين جمله بر آنچه در جمله هاى پيش آمد تأكيد نهاده مى فرمايد:
«كسى كه معلم و ادب كننده خويشتن است به احترام سزاوارتر از كسى است كه معلم و مربى مردم است»;
💠اشاره به اين كه هرگاه انسان نخست به تعليم و تاديب خويشتن پردازد، تأثير سخنانش بيشتر و عميق تر است در حالى كه اگر كسى تنها به تأديب مردم پردازد و از خويش غافل بماند روزى فرا مى رسد كه مردم از اين امر آگاه مى شوند و از او روى برمى گردانند.
✴️بلكه از روايات استفاده مى شود كه اين كار از نشانه منافقان است كه انسان ديگران را به نيكى ها و ترك بدى ها دعوت كند و خود به اين اندرز عمل ننمايد:
🔰در حديثى از امام سجاد على بن الحسين(عليه السلام)مى خوانيم كه فرمود :
منافق ديگران را از بدى ها باز مى دارد; ولى خويشتن را باز نمى دارد و ديگران را به نيكى ها دعوت مى كند و خود بدان عمل نمى نمايد».
#نشر مطالب هدیه به امام زمان (عج)
🌋 @doostibakhoda
#افزایش_ظرفیت_روحی 50
🔸 همه ما باید به طور جدی فضای امتحان رو توی زندگیمون حس کنیم. البته باید احساس خوبی هم نسبت به امتحانی بودن همه چیز داشته باشیم.
☢️ واقعا اگه زندگی انسان بدون امتحان باشه خیلی تاریک و سرد خواهد شد و انگیزه انسان خیلی ضعیف میشه.
واقعا اگه کسی بلد نباشه که خداوند متعال چجوری امتحان میگیره این میتونه زندگی کنه؟!🤔
✅ تمام زندگی و بندگی و دینداری ما مقررات و آئین نامه های عبور از امتحانات پروردگار هست.
☢️ خیلی از مواقع اتفاقاتی در زندگی انسان ها می افته که آدم فکرش رو هم نمیتونه بکنه که این قضیه هم امتحان بوده!
میگه مگه اینجوری هم آدم امتحان میشه؟!🤔😐
آره دیگه! اینجوری هم امتحان میگیرن! عزیزم مگه بهت نگفته بودن؟😊
💡زندگی انسان خیلی متفاوت میشه زمانی که خودش رو همیشه در فضای امتحان ببینه...
🌋 @doostibakhoda
24.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری| حضرت آیتالله ضیاء آبادی (ره)
خود را پاکسازی کنید بعد به نوسازی بپردازید...دل ها از غیر خدا پر شده است... این مردم حبّ پول و دنیا دل هایشان را کثیف کرده است...
🌋 @doostibakhoda
@dars_akhlaq(2).mp3
12.57M
🔊 #کلیپ_صوتی | آیت الله حسین مظاهری (حفظه الله)
🔴 موضوع: راهکاری برای عاقبتبخیری
✅ چه کنیم در راه مستقیم باشیم⁉️
✅ چه کنیم سعادتمند در دنیا و آخرت باشیم؟ چه کنیم دست عنایت خداوند روی سر ما باشد⁉️
✅ چه کنیم آقا امام زمان (عج الله) از ما راضی باشد⁉️
✅ چه کنیم عاقبتبخیر شویم و به ذلت بعد از عزت دچار نشویم و لحظه مرگ هم پیش مولا علی (ع) سرافراز باشیم⁉️
🌋 @doostibakhoda
⚠️ #تـــݪنگـــرامـــروز
🔔 عمل دردناک
✅ امام علی علیه السلام:
عملی برای ابلیس دردناکتر از آن نیست که آدمی را در حال سجود ببیند، او مامور به سجده شد اِبا و عصیان کرد اما این مامور به سجده شد اطاعت نمود و نجات یافت.
🌋 @doostibakhoda
🍃هرصبح، یک حدیث🍃
❣امام صادق عليه السلام:
🌷تَجِدُ الرَّجُلَ لا يُخطِئُ بِلامٍ ولا واوٍ خَطيبا مِصقَعا، ولَقَلبُهُ أشَدُّ ظُلمَةً مِنَ اللَّيلِ المُظلِمِ. وتَجِدُ الرَّجُلَ لا يَستَطيعُ يُعَبِّرُ عَمّا في قَلبِهِ بِلِسانِهِ، وقَلبُهُ يَزهَرُ كَما يَزهَرُ المِصباح.ُ
🌷شخصى را مى بينى كه در لام يا واوى خطا نمى كند و سخنورى زبردست است؛ امّا دلش از شب تار هم سياه تر است و شخص ديگرى را مى بينى كه نمى تواند حرف دلش را به زبان بياورد؛ ليكن دلش مانند چراغ مى درخشد.
📚الكافی جلد2 صفحه422
🌋 @doostibakhoda
❇️حاج اسماعیل دولابی:
💢هر وقت غصهدار شدید، برای خودتان و برای همه مؤمنین و مؤمنات از زندهها و مردهها و آنهایی که بعدا خواهند آمد، استغفار کنید.✅
⛔️ غصهدار که میشوید، گویا بدنتان چین میخورد و استغفار که میکنید، این چینها باز میشود.👌💯
#پند_علما
🌋 @doostibakhoda
#سوره_بقره
وَ مِنَ النَّاسِ مَن يَقُولُ آمَنَّا بِاللهِ وَ بِالْيَوْمِ الآخِرِ وَ مَا هُم بِمُؤْمِنِينَ{۸}
«ما به خدا و روز بازپسين ايمان آورده ايم، ولى گروندگان [راستين] نيستند. (۸)
🔹در آغاز اين سوره، براى معرّفىمؤمنان ۴ آيه و براى شناسايى كفّار ۲ آيه آمده است.
🔸در اين آيه و آيات بعد كه شمار آن ۱۳ آيه است، گروه سومى را معرّفى میكند كه منافق هستند.
اينان نه ايمان گروه اوّل را دارند و نه جرأت و جسارت گروه دوم را در ابراز كفر
❗️منافق، همانند موش صحرايى است كه براى لانه اش دو راه فرار قرار میدهد
يكى از آن دو را باز میگذارد و از آن رفت و آمد میكند و ديگرى را بسته نگه میدارد.
هر گاه احساس خطر كند با سر خود راه بسته را باز كرده و میگريزد.
⬅️ نام سوراخ مخفى موش «نافقاء» است كه كلمه منافق نيز از همين واژه گرفته شده است.
نفاق، داراى معناى گسترده اى است كه هر كس زبان و عملش هماهنگ نباشد، سهمى از نفاق دارد.
🔰 در حديث میخوانيم:
◾️اگر به امانت خيانت كرديم
◾️و در گفتار دروغ گفتيم
◾️و به وعده هاى خود عمل نكرديم،
منافق هستيم !!!
اگر چه اهل نماز و روزه باشيم.
⬅️ نفاق، نوعى دروغِ عملى و اعتقادى است و رياكارى نيز نوعى نفاق است.
#نکات_قرآنی
🌋 @doostibakhoda
📔 نهج البلاغه بخوانیم
*⚜️#حکمت_74_نهج_البلاغه⚜️*
وَ قَالَ (علیه السلام): نَفَسُ الْمَرْءِ خُطَاهُ إِلَى أَجَلِهِ.
🟡ضرورت ياد مرگ (اخلاقى):
📜و درود خدا بر او، فرمود: انسان با نفسى كه مى كشد، قدمى به سوى مرگ مى رود.
🌋 @doostibakhoda
*🔰شرح و تفسیر حکمت 74🔰*
👌🔆✅ هر نفسى گامى است!
📜امام(عليه السلام) در اين كلام كوتاه و بيدار كننده اشاره به پايان تدريجى عمر انسان كرده مى فرمايد:
✴️«نفس هاى انسان گام هاى او به سوى سرآمد زندگى و مرگ است»;
🔸خُطى جمع «خُطْوة» به معناى فاصله ميان دو قدم به هنگام راه رفتن است كه در فارسى از آن به عنوان «گام» نام مى برند.
✴️اين نكته مهمى است كه انسان دائما در حال نفس كشيدن است; در خواب و بيدارى و قيام و قعود و در همه حال و اگر مدت كوتاهى راهِ نفس را بر او ببندند مرگ او فرا مى رسد.
🔸از سوى ديگر، دستگاه تنفس انسان و قلب و مغز و ساير اعضا استعداد محدودى دارند; مانند اتومبيلى كه آخرين قطره سوخت آن تمام شود و در اين هنگام از كار باز مى ايستد، بنابراين همان گونه كه در اتومبيل هر قطره اى از سوخت مصرف مى شود گامى به سوى پايان است،
🔶هر نفسى كه انسان مى كشد و هر ضربانى كه قلب او مى زند او را يك گام به پايان زندگى نزديك مى سازد.
🔸 بعضى معتقدند كه ورزش كردن زياد از عمر انسان مى كاهد، زيرا به هنگام ورزش نفس ها سريع رتر و ضربان قلب بيشتر مى شود.
🔰در كتاب كافى نقل شده است كه امام صادق(عليه السلام) فرمود:
هر روزى كه بر انسان مى گذرد به او مى گويد: اى انسان من روز جديدى هستم و بر اعمال تو گواهم. در من از نيكى ها سخن بگو و كار نيك انجام ده تا روز قيامت براى تو گواهى دهم، زيرا من كه بگذرم ديگر هرگز مرا نخواهى ديد».
✴️اين همان چيزى هست كه قرآن مجيد در سوره «والعصر» به آن اشاره كرده و مى فرمايد: «(وَالْعَصْرِ إِنَّ الاِْنْسَانَ لَفِى خُسْر); سوگند به عصر كه انسان (همواره) در حال خسران است».
🔰فخر رازى در تفسير اين آيه سخنى دارد كه جالب به نظر مى رسد وى مى گويد: يكى از بزرگان پيشين مى گفت معناى اين سوره را من از مرد يخ فروشى آموختم فرياد مى زد:
🔰 «اِرْحَمُوا مَنْ يَذُوبُ رَأسُ مالِهِ، اِرْحَمُوا مَنْ يَذُوبُ رَأسُ مالِهِ;
به كسى كه سرمايه اش مرتبا ذوب مى شود رحم كنيد».
🔸پيش خود گفتم: اين است معناى (إِنَّ الاِْنْسَانَ لَفِى خُسْر).
#نشر مطالب هدیه به امام زمان (عج)
🌋 @doostibakhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری | حضرت آیتالله ضیاء آبادی (ره)
نگوییدچون محیط بدبودمن هم بدشدم‼️
🌋 @doostibakhoda
@dars_akhlaq.mp3
933.9K
🔊 #كليپ_صوتی | شرح حدیث اخلاق
حضرت آيت الله مظاهری (حفظه الله)
🔴 موضوع : اهانت به دیگران، ناشی از تکبر
🌋 @doostibakhoda
#افزایش_ظرفیت_روحی 51
🔸 اگه کسی خودش رو در فضای امتحانات الهی نبینه واقعا سخته که بخواد دینداری کنه. در واقع هیچ دلیلی برای انجام بسیاری از کارهای خوب نمیبینه.
⭕️ مثلا آقا قبول نداره که برای امتحان به این دنیا اومده بعد وقتی بهش میگن نماز بخون، خب طبیعتا نمیخونه!
💢 بهش میگی انفاق کن، انجام نمیده! ☺️
بهش میگی صبر کن اما دلیلی نمیبینه برای صبر کردن.
بهش میگی اروم باش، مهربون باش و.... انجام نمیده چون فکر میکنه همه چیز واقعی هست و امتحانی در کار نیست!
در حالی که توی دنیا همه چیز بازی هست. خدا هر چیزی به تو نداده میتونست بهت بده ولی عمدا نداده!
برای اینکه تو رو امتحان کنه همینجوری نعمت هایی که میخوای رو پشت پرده نگه داشته!
بگو خب نگه دار! خدایا من فدای تو بشم...😌💕
حتما یه نقشه ای برام داری...
🌋 @doostibakhoda
📝 #یادمون_باشه؛
شیطان، یهو از ما، همهی آنچه که براش خطرناک یا دردناکه رو، نمیگیره!
❌ بلـــــکه؛ یکی یکی اَزَمون میدزده!
امروز فقط میگه؛ کار داری، تعقیباتت رو نخون!
دو روز بعد تسبیحاتِ بعد نماز رو میگیره!
چند وقت بعد؛ نجوا میکنه؛ اگه اول وقت نخونی چیزی پیش نمیاد، حالا وقت داری ...
✖️یه وقت میبینی وقتِ پستِ #یادمون_باشه رسید؛ هنوز نماز مغرب و عشات ........
شیطان، یکی یکی ازمون میدزده!
یکی یکی ... و زود ... ازش پس بگیریم ، تا روی هم تلنبار نشه
🌋 @doostibakhoda