در هر حرکتی، عواملی از درون و عواملی از بیرون، زمینهساز تحول و تغییر میشوند. عوامل درونی ما برای حضور موثر در #تغییر_نظم_بینالمللی چیست؟ عوامل بیرونی موثر در این تغییر چیست؟ #جنگ_کریدوری چه سهمی در این تغییر دارد؟
#transport_corridor_conflict
https://virasty.com/Mhtaheri/1681321379955513648
یکی از متغیرهای کلیدی دخیل در برپایی و تغییر #نظام_جهانی و #نظم_بین_الملل، راههای ارتباطی میان کشورها هستند که در علم سیاست از آن به #کریدور تعبیر میشود. هرگاه در یک دوره تاریخی قرار باشد شاهد تغییر در نظم جهانی باشیم، باید نشانههای آن را در #تغییر_کریدورها نیز دنبال کنیم.
مطالعهی مکانیزم تغییر در راههای مواصلاتی جهان، یکی از عرصههای #دولت_پژوهی است. تغییر در #کریدورهای_جهانی بهعنوان متغیر درونی برای #ساخت_دولت است. با تحول در مفهوم #کریدور و ارائهی تعریفی جدید از آن میتوان در #معماری_دولت تحول ایجاد کرد. امروزه کریدور عمدتا کاربست اقتصادی دارد!
اهمیت #کریدور در برپایی نظامهای سیاسی و #معماری_دولت، به تاثیر جغرافیا در سیاست مربوط میشود. این امر ذیل مباحث #ژئوپلیتیک و #ژئواستراتژی مورد مطالعه قرار میگیرد. بهنظر میرسد که با تجدیدنظر در نقش ژئوپلیتیک و ژئواستراتژی در #ساخت_قدرت بتوان به تحول در نظریههای دولت دست یافت.
با تغییر راهها و ایجاد #کریدور های جدید، همواره بیم آن وجود دارد که مرز #دولت_ملت ها نیز تغییر کند و شاهد ادغام یا تجزیهی کشورها باشیم. این امر که از زمینههای ایجاد #نظم_جدید_جهانی است، از منظر #معماری_دولت نیز قابل مطالعه است. با تغییر ماهیت کریدورها، پهبسا بتوان ماهیت دولت را نیز تغییر داد.
https://virasty.com/Mhtaheri/1681381695829472227
هدایت شده از س رهگذر
انا لله و انا الیه راجعون
دوش وقت سحر از غصه نجاتم دادند
واندر آن ظلمت شب آب حیاتم دادند
بیخود از شعشعه پرتو ذاتم کردند
باده از جام تجلی صفاتم دادند
چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی
آن شب قدر که این تازه براتم دادند
مصیبت درگذشت استاد ارجمند جناب اقای دکتر عماد افروغ را به همه عزیزان اعم از خانواده، همکاران و شاگردانشان تسلیت عرض می کنم.
توفیق داشتم چندی پیش عیادتشان بروم و یکساعتی محضرشان را درک کنم.
یک تعبیر قشنگی در آن دیدار داشتند. می گفتند چنان حال خوشی از قرب به پروردگار دارم که حاضر نیستم اگر این حال از دستم بخواهد برود به شرایط قبل بیماری برگردم.
سخن از حضرت اباعبدالله سلام الله علیه شد و اینکه در برزخ و قیامت حضرتش دستگیر است و ای کاش برای آن وجود نازنین، قدمی بر می داشتیم رفتند و با شوقی وصف ناپذیر کتاب عاشورا و رهایی را آوردند. چه ذوق علمی داشتند همانجا مجددا وارد بحث شد: کربلا یعنی قیام حماسی و باید این وجوه آن را پررنگ تر دید.
این وصال آن هم در سحر شب قدر بی حکمت نیست. گوارای وجودشان باشد.
عاش سعیدا و مات سعیدا
تعریف منطقی اگرچه چیستی و چرایی شیء را روشن میکند، اما در تعریف چگونگی شیء عاجز است. لذا «تعریف» در دستگاه نظری #منطق_صوری ناظر بر دو امر است: نخست، پاسخگویی به «ماهو» یا همان «چیستی اشیا»؛ دوم، روشنکردن چیستی کامل شیء از طریق تعریف «نوع».
#منطق
خودتان را جای یک روستایی بگذارید که قرار است #جاده جدیدی از کنارتان کشیده شود. چگونه ورود یک #راه_جدید شیوه زیست روستائیان را متحول میکند؟ چگونه روی قیمت زمینها و حتی پوشش و عادات و آرزوهای ساکنان روستا تاثیر میگذارد؟ در یک مقیاس بزرگتر، #کریدورها با یک کشور همین کار را انجام میدهند.
#کریدور در نگاه اول صرفا یک راه مواصلاتی برای تبادل کالاست؛ اما این راه میتواند پیوستارهای دیگری هم داشته باشد. #کریدور_تورانی یا #کریدور_ناتو نمونهای از این پیوستارها هستند. ایران چه پیوستاری میتواند برای کریدور شمال-جنوب و شرق-غرب اضافه کند؟
موقعیت ژئوپلیتیکی ایران بهگونهای است که لقب #شاهراه_تجارت_بینالملل را به کشورمان دادهاند. بااینوجود، #کریدورها یی در پیرامون ایران در حال اجراست که میتواند اصطلاحا #خفتگی_ژئوپلیتیک را برای ایران در پی داشته باشد. بخش جدیای از مذاکرات دیپلماتیک ایران و طرفین، حول این چالش متمرکز است.
#کریدورهای_رقیب_ایران فهرست نسبتا پیچیدهای دارند. برخی از آنها صرفا به انتقال انرژی اختصاص یافته، برخی جنبهی تجاری برجستهای داشته، و برخی دیگر صبغهی نظامی و هژمونی تمدنی دارند. اجمالا کریدورهای #زنگزور، #لاچین، #لاجورد، #ترانس_کاسپین، #CPEC، #کریدور_میانی و ...از آن جملهاند.
https://eitaa.com/doranejadid
https://virgool.io/@mhtaheri
https://virasty.com/Mhtaheri
حقیقت یک شیء یعنی تمامی وجوه و ویژگیها و قابلیتهایی که در آن شیء وجود دارد. آیا با این تعریف، میتوان به حقیقت یک شیء راه پیدا کرد؟ اگر جوهر هر چیز نشاندهندهی حقیقت آن چیز باشد، آیا میتوان به جوهر یک شیء دست یافت؟
از مهمترین رسالتهای منطق: «صورتبندی تعریف»، «تعیین حدود و ثغور تعریف» و «تعیین شاخصهایی برای شناخت تعریف صحیح از تعریف ناصحیح» است. #تعريف_حقیقی در منطق صوری، در کاملترین شکل خود مبتنیبر «جنس قريب» و «فصل قريب» انجام میپذیرد که به آن «حدّ تام» گفته میشود. ماحصل شیوهی تعریف در #منطق_صوری، شناساندن «نوع» در جواب به سوال «ما هو» جهت شناخت #چیستی_شیء است. بهعبارتدیگر، تعریف به حدّ تام، ذات شیء و حقیقت آن را بیان میکند و به سوال از چیستی شیء (ما هو) پاسخ درخوری میدهد.
تعریف منطقی اگرچه چیستی و چرایی شیء را روشن میکند، اما در تعریف چگونگی شیء عاجز است. لذا «تعریف» در دستگاه نظری منطق صوری ناظر بر دو امر است: نخست، پاسخگویی به «ماهو» یا همان «چیستی اشیا»؛ دوم، روشنکردن چیستی کامل شیء از طریق تعریف «نوع».
#جوهرگرایی
#منطق
https://eitaa.com/doranejadid
https://virgool.io/@mhtaheri
https://virasty.com/Mhtaheri
منطقیون در باب امکان و کیفیت تعریف شیء به حد تامّ، پرسیدهاند: آیا اساسا ما میتوانیم ماهیت اشیاء را همانگونهکه هستند، بشناسیم یا فقط ماهیت برخی از اشیای خاص را بهطور حقیقی میتوان شناخت؟ گروهی نیز به این نتیجه رسیدهاند که اصلا ماهیت هیچ شیءای با ارجاع به #حدّ_تام قابل شناخت نیست.
#ابنسینا مناقشاتی را حول «تعریف به حدّ تام» مطرح نموده و معتقد است برای تعریف حقیقی بهصورت حدّ تام، دانستن «فصل شیء» لازم است و چنین شناختی به غایت دشوار است. #سهروردی نیز بهجدّ ذیل عنوان «اشکالاتی بر منطق تعریف ارسطویی» این مبحث را پیگیری نموده است. #ملاصدرا نیز در نقد دیگری حول امتناع تعریف به حدّ تام، بر این باور تصریح کرده است که فصل هر ماهیتی، درواقع «نحوهی وجود آن ماهیت» و «تمام حقیقت آن» است؛ ازاینرو وی نتیجه میگیرد که حقیقت وجود یک ماهیت با «علم حصولی» قابل شناخت نیست.
#جوهرگرایی
#منطق
https://eitaa.com/doranejadid
https://virgool.io/@mhtaheri
https://virasty.com/Mhtaheri