هدایت شده از یسعی
photo_2025-03-08_20-09-18.jpg
385.3K
🔴 اینفوگرافی محتوای شاهنامه
🔹 تصویری ذهنی فردوسی در منظومکردن #راویت_ایران در شاهنامه؛ از آغاز اسطورهای و استعارهای تا مرگ یزدگرد
اثری از مجموعهی ایرانشهر
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
۲۳ اسفند
|
🔴 نظم آینده: هوش مصنوعی و حکمرانی جدید
💰 تعداد کلمه: 456 کلمه
⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
«جنگ اوکراین»، «بحران غزه»، «تحولات جبههی مقاومت»، «مهار چین»، «فروپاشی ناتو و اتحادیهی اروپا»، «چالش آمریکایی ترامپی» و ... همگی در یک موضوع مشترک هستند که عبارت است از: «تحول در نظام بینالملل».
نسبت پیشبرد این موضوع اصلی را در ارتباط با مصادیق متعددش (که برخی نمونههای آن اشاره کردیم) چگونه باید تحلیل و تفسیر کرد؟ رقابتهای ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی و ژئوتکنولوژیکی در این میان چه نقش و کارکردی دارند؟
پاسخ به این پرسش میتواند یک سرفصل جدید برای تامل در ترسیم تصویر ایران جدیدی باشد که تمنای ساخت آن را داریم. تلاش میکنم با واردکردن مولفهای بهنام #هوش_مصنوعی این تحلیل و تفسیر را به مخاطبان کانال دوران جدید عالم تقدیم کنم.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
۲۵ اسفند
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
| 🔴 نظم آینده: هوش مصنوعی و حکمرانی جدید 💰 تعداد کلمه: 456 کلمه ⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقی
|
🔹چالشهای بزرگ و مهمی را میتوان فهرست کرد که به جان #نظم_جهانی اکنونی افتادهاند و تداوم آن را به پرسش کشیدهاند. با وجود جنگ روسیه با اتحادیهی اروپا که اکنون صرفا نوک کوه یخ آن در زمین #اوکراین بیرون آمده است، جهان نمیتواند به روندهای سابق خود کمافیالسابق ادامه دهد. تغییرات عظیمی که بعد از #هفت_اکتبر در شرق مدیترانه رخ دادهاند، امکان ادامهی مسیر سابق را در معادلات و تعاملات منطقهی #غرب_آسیا سد کرده است. جهان با آمریکایی که #ترامپ بر مسند تصمیمات و اجرائیات کلان آن نشسته است، نمیتواند همان رنگی را به خود ببیند که پیشتر با آن انس گرفته بود. تدبیر برای #مهار_چین دیگر نمیتواند با شتاب پیشین خود ادامه پیدا کند. اینها نمونههایی از چالشهای بزرگی هستند که پتانسیل تحول در معماری #نظام_بینالملل را دارند. اینها مصادیق عمدهای از تغییراتی هستند که به ما میگویند: دنیای فردا ابدا نمیتواند رنگ امروز را دوباره به خود ببیند. باید از خودمان بپرسیم که ایران عزیزم ما کجای این ماجراست؟ ما برای بازیکردن در این تغییرات چه ابزارها و امکانهایی در اختیار داریم؟ چه نقشه و تدبیری برای فردا میتوانیم ترسیم و پیاده کنیم؟
🔸به نظر میرسد که #جغرافیا، #ایدئولوژی و #تکنولوژی سه مولفهای هستند که نحوهی استفاده از آنها در نهایت کیفیت بازیگری ایران در این میدان پرالتهاب را تعیین خواهد کرد. ما در قلب رقابتهای جغرافیایی نشستهایم. ما در گرانیگاه سرزمینهایی هستیم که منابع طبیعی لازم برای تداوم زندگی مدرن وابسته به آنها هستند. ما پل ارتباطی تولید و توزیع و مصرف تکنولوژیهای جدیدی هستیم که قدرتهای بزرگ جهانی آنها را برای چانهزنی در آستین خود پنهان کردهاند. و مهمتر از همه، ما طراح اصلی #ایدئولوژی_مقاومت هستیم که در پنج دههی گذشته آن را در یک جبههی گسترده #از_سند_تا_نیل پیش بردهایم تا نقش تعیینکنندهی ملتهای مسلمان را در تعاملات جهان احیا نماییم. این بازی را چگونه باید پیش ببریم که در نهایت یکی از برندگان باشیم؟
🔹گمان میرود که بهتبع این چالشها، نظم دولت_ملت که برآمده از #نظام_وستفالیایی است، دچار تغییرات و تحولات عمدهای خواهد شد. تشدید #مسابقات_جغرافیایی در جهان، بهدلیل قرارگرفتن کشورهای توسعهیافته در آستانهی بحران دستیابی به منابع طبیعی بهویژه کاهش منابع فسیلی انرژی، وسوسههای تازهای را در جان قدرتهای بینالمللی ایجاد کرده است. بهنظر میرسد که آنها درصدد هستند این وسوسهها را با استفاده از تکنولوژیهای نوپا و بهرهگیری از نظریههای جدید علوم انسانی تامین کنند. #هوش_مصنوعی در کانون این تکنولوژیهاست و #حکمرانی، محور تغییرات جدید در نظریههای علوم انسانی. قرارگرفتن در چنین شرایطی است که گفتگو پیرامون #سایبرپولیتیک (CYPL) و مفاهیم سیاسی جدیدی همچون آن را ضروری میکند.
🔸تصویرسازی و رویاپردازی برای #ساخت_ایران_قوی نیازمند ژرفاندیشی در مطالعاتی همچون سایبرپولتیک است. صحبت از #ایران_قوی، بهنحوی که بتوان ذیل آن از یک ملت الهامبخش و قدرتمند و تاثیرگذار در تحولات منطقهای و جهانی سخن گفت، مطالعه و تامل در مطالب بالا را اجتنابناپذیر میکند.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
۲۵ اسفند
هدایت شده از علی عبدی #انا_علی_العهد/ دیده بان تحرکات کریا
موقعیت جغرافیایی تنگه باب المندب
تنگه باب المندب در جنوبیترین نقطه دریای سرخ بین زاویه جنوبی و غربی شبه جزیره العرب و شرق آفریقا قرار دارد. در بخش آسیایی این تنگه یمن و در بخش آفریقایی آن جیبوتی قرار دارد. باب المندب در واقع آبراهی طبیعی است که دریای سرخ را به خلیج عدنِ مشرف به اقیانوس هند متصل میکند.
عرض این تنگه از رأس «منهالی» در ساحل آسیایی تنگه تا رأس «سیان» در ساحل آفریقایی آن حدود 30 کیلومتر است.جزیره یمنی «پریم» یا «میون» در ورودی جنوبی تنگه قرار دارد و تنگه را به دو آبراه تقسیم میکند:
🔺 آبراه اسکندر: که آبراه کوچکتر محسوب میشود و در بخش شرقی به سمت ساحل یمنی قرار دارد و عرض آن به 3 کیلومتر و عمیقترین نقطه آن به 30 متر میرسد
🔺 آبراه دکه المیعون: آبراه بزرگتر و در بخش غربی به سمت سواحل آفریقا قرار دارد و عرض آن به حدود 25 کیلومتر و عمیقترین نقطه آن به 310 متر میرسدبر اساس منابع زمینشناسی، تنگه باب المندب در نتیجه حرکت تکتونیکی متفاوتی که در دوران زمینشناسی سوم رخ داد، به وجود آمد و منجر به جدا شدن شبه جزیره عربستان از قاره آفریقا و تشکیل دریای سرخ و همچنین تنگه باب المندب شد.
۲۸ اسفند
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
این تصویر را به یاد بسپارید... در موردش بیشتر خواهم نوشت... اجمالا اینکه رصد و روندیابی تحولات آیند
|
همانگونهکه پیشتر انتظارش را داشتیم، #گسلهای_ترکیه فعال شدند تا بدینترتیب قطعات مهمی از تغییر آرایش سیاسی در #غرب_آسیا پیش برده شوند. بهنظر میرسد که ادامهی این روند را بتوان ذیل سه محور اصلی همچنان انتظار کشید:
1️⃣ تغییر در ساختار ناتو
ترکیهی لائیک هرچه تکاپو کرد تا خود را به عضویت #اتحادیه_اروپا درآورد، موفق نشد؛ سهم او از اروپاییشدن، عضویت در #ناتو بود تا نقش لبهی درگیری جهان غرب با بقایای تمدن اسلامی را در منطقهی غرب آسیا بازی کند. ترکیه با گذار از #لائیسم به #سکولاریسم کوشید تا هویت خود را از شاگرد آخر بودن در اتحادیهی اروپا به شاگرد اول شدن در آسیا تغییر دهد؛ ایدهی #نوعثمانیگری در چنین فضایی شکل گرفت. در این تغییر، ترکیه باید رقبای آسیایی مهمی را لاجرم باید پشت سر میگذاشت: چین، هند، روسیه و ایران. باقیماندن در ناتو، کارت بازی برای روز مبادای ترکها بود تا در موقع درگیری با رقیبان آسیاییشان بتوانند از زور بازوی اروپا بهره ببرند. این وضعیت، ترکیه را به پل دسترسی غرب به چین و روسیه و ایران تبدیل کرد؛ بهرهبرداری از این پل نیازمند قطعهقطعهشدن فلات #آناتولی جهت فعالساختن گسلهای قومیتی و مذهبی غرب آسیاست و این امر حاکمان فعلی ترکیه را به یک قربانی بزرگ تبدیل میکند.
با طرح خروج آمریکا از ناتو و شنیدهشدن زمزمههای شکلگیری ناتوی اروپایی به رهبری انگلیس، مهار شرق به جغرافیای وسیعتری از ناتوی امروز نیاز پیدا خواهد کرد. استقلال عمل #سنتکام از ناتو و جذب متحدان جدید بخشی از سازکار بسط جغرافیایی #مهار_شرق است. این جذب هزینههای سنگینی را اقتضا میکند که زادهشدن کشورهای جدید بخشی از این هزینه است. بهنظر میرسد که جنوب ترکیه زایشگاه این کشورهای جدید خواهد بود. تحولات #قفقاز، بهویژه #گرجستان میتواند در تکملهی این پروژه کلید بخورد و ناتوی جدید را با مرزهای ایران و #روسیه همسایهتر نماید.
2️⃣ تعیین اولویت درگیری با چین یا غرب آسیا
اسناد امنیت ملی آمریکا چین را به عنوان رقیب #نظام_بینالملل و ایران را به عنوان بدیل #نظم_جهانی در نظر گرفته است. طبعا از نظر پتانسیل، تغییر نظام بینالملل محتملتر و سهلالوصولتر است. نظم جهانی بدون تبدیلشدن به نظام بینالملل عملا امکان تحقق پیدا نمیکند. در این میان اما نشانههایی وجود دارد که گویا دیپ استیت آمریکایی در حال ارجحیتدادن به درگیری با بدیل بهجای مواجهه با رقیب است. فعالترشدن گسلهای ترکیه این گمانه را بیشتر تقویت خواهد کرد. گسلهای ترکیه میتواند همزمان تمامیت ارضی سه کشور دیگر یعنی ایران، #عراق و #سوریه را نیز درگیر کند و بدینترتیب آسیبهای جبرانناپذیری به ستون فقرات نظم بدیل که همانا #ایده_مقاومت است وارد نماید.
3️⃣ مشخصشدن محوریت تکنولوژی یا ایدئولوژی در نظم آینده
ظرفیت محوری چین برای شکلدادن به نظم آینده، #تکنولوژی است و دارایی ایران برای این گذار، #ایدئولوژی. اولویت دادن به حذف بدیل نشاندهندهی اهمیت ایدئولوژی در مقایسه با تکنولوژی است. چه بسا میان چین و آمریکا برای شکل دادن به جهانی که تکنولوژیهای جدید آن را خواهند ساخت و جغرافیا را به تبع این تکنولوژیها به میدان رقابت تبدیل خواهند کرد، شاهد همکاری و توافق باشیم؛ شبیه توافقی که میان روسیه و امریکا در حال وقوع است.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
۵ فروردین
هدایت شده از صابرین نیــوز
6.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥آزیتا ترکاشوند روی آنتن شبکه سه: به کوروش کبیر افتخار میکنیم!
🔹آزیتا ترکاشوند و حجت الاسلام قاسمیان در مستند ذوالقرنین برنامه محفل: ذوالقرنین که در آیات قرآن خدا از آن یاد کرده، همان کوروش کبیر ماست و به آن افتخار میکنیم!
ـــــــــــــــــــــــ
#صابرین نیوز اخبار جبهه مقاومت👇
🆘https://eitaa.com/joinchat/3446145028C5debdd19a3
۹ فروردین
|
🔴 پسلرزههای جنگ روسیه-اوکراین در استانبول
💰 تعداد کلمه: 243 کلمه
⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه
هنوز همهی ابعاد و اضلاع #جنگ_اوکراین آشکار نشده است. آیا میتوان تحولات اخیر ترکیه و شورشهای استانبول را یکی از ابعاد جنگ اوکراین قلمداد کرد؟
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
۹ فروردین
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
| 🔴 پسلرزههای جنگ روسیه-اوکراین در استانبول 💰 تعداد کلمه: 243 کلمه ⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه:
|
🔹 ماجرای شهردار #استانبول سرتیتر خبرهای همسایهی غربی ایران است. این ماجرا بخشی از #گسلهای_ترکیه است. بخش پنهان این ماجرا را باید در معاملههای محتملی جستوجو کرد که بر سر دریانوردی در دریای سیاه میتوانند مطرح شوند. احتمالا تذکر اخیر #اردوغان نسبت به نبرد #چناق_قلعه (که گذرگاه داردانل را دربر گرفته است) نیز به این لایهی تحولات اشاره داشته است. ازاینرو آندسته از تفسیرهایی که با درنظرگرفتن سناریوهای مرتبط با این مساله به تحولات ترکیه پرداختهاند، اعتبار بیشتری دارند.
🔸 نزدیکترین مسیر تحقق رویای تاریخی روسیه برای قدرتنمایی در اقیانوس، عبور از #دریای_سیاه و حضور در #دریای_مدیترانه است. اگرچه تقابل با #ناتو یکی از جوانب جنگ روسیه با اوکراین است، اما تصرف #کریمه و در اختیار گرفتن سواحل دریای سیاه را باید اول ماجراجویی روسیه دانست. روسیه میخواهد میوهی جنگ اوکراین را در دریای مدیترانه بچیند و این اقدام او را به تقابل با ترکیه نیز خواهد کشاند.
🔹بازیگری در نظم جدید بدون قدرتنمایی در #آبهای_آزاد معنایی ندارد. روسیه برای دستیابی به این هدف خود باید دو گذرگاه دیگر را نیز پشت سر بگذارد که هر دو در اختیار #ترکیه هستند: #تنگه_داردانل و #تنگه_بسفر. یکی از این دو تنگه همان جایی است که شعلهی ناآرامیهای اخیر در آنجا روشن شده است.
🔸گذار به #نظم_جدید کلیهی کشورهایی که در مسیر دسترسی به اقیانوسها هستند را تحتالشعاع قرار داده است. اعتنا به پیام نظامی مانور دریایی مشترک ایران-روسیه-چین نیز که همزمان با اتفاقات اخیر #ترکیه رخ داد را نیز میتوان امارهی دیگری برای این تحلیل قلمداد کرد.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
۹ فروردین
|
🔴 احتمال تاثیر روسیه بر آشوبهای استانبول برای تاثیرگذاری بر ناتو
💰 تعداد کلمه: 422 کلمه
⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
آیا روسیه میتواند با ایفای نقش جدی در بحران ترکیه یکپارچگی ناتو را به چالش بکشد؟ اگر این سوال ارزش اندیشیدن داشته باشد، باید نقش سرویسهای روس در آشوبهای استانبول را برای قدرتنمایی در دریای مدیترانه جدی گرفت. این امر میتواند در آیندهی جبههی مقاومت و تحولات آتی جبههی شام تاثیر بهسزایی بگذارد.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
۱۰ فروردین
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
| 🔴 احتمال تاثیر روسیه بر آشوبهای استانبول برای تاثیرگذاری بر ناتو 💰 تعداد کلمه: 422 کلمه ⏰ زمان م
|
🔸 آستانهی باختری #بازی_بزرگ_جدید در غرب آسیا، کرانههای شرقی #دریای_مدیترانه است؛ این کرانه از #کانال_سوئز آغاز میشود و تا #تنگه_داردانل در ترکیه ادامه مییابد. این مرزبندی موجب میشود که قلمرو ترکیه نیز دستخوش تبعات بازی بزرگ جدید شود.
🔹 تقلای روسیه برای ایفای نقش در کسوت یک بازیگر اقیانوسی، یکی از محرکهایی است که او را در مقابل ترکیه قرار میدهد. #روسیه تمایل خود به این بازی را نخستینبار در مشارکت خود با #جبهه_مقاومت بهمنظور مهار #داعش در #سوریه به نمایش گذاشت. کنارآمدن روسها با ترکها در تحولات اخیر سوریه نیز قابل جانمایی در این نقش جدید است که باید در جای خود مستقلا تحلیل شود.
🔸روسیه برای این قدرتنمایی نهتنها باید نفوذ #ناتو در مرزهای خود را مهار کند، بلکه باید بهتدریج دایرهی نفوذ ناتو را از عمق استراتژیک خود نیز برچیند. فراغتبافتن از #جنگ_اوکراین و تصرف #کریمه، فرصتی را فراهم خواهد ساخت تا روسیه وارد فاز بهچنگآوردن تنگههای میانجی #دریای_سیاه تا دریای مدیترانه شود؛ زیرا یک قدرت جهانی نمیپسندد که حضورش در #آبهای_آزاد، متوقف بر اجازهی عبور و مرور کشوری دیگر باشد. روسیه این مانع را چگونه از سر راه خود خواهد برداشت؟
🔹 «تضعیف یکپارچگی ناتو» و «ممانعت از تقویت رابطهی ترکیه با اروپا» یکی از راهبردهای مقدور برای روسهاست. آیا روسیه به این راهبرد توجه داشته است؟! «تقارن آشوبها با نشستهای سالانهی ناتو» یکی از نشانههای مهمی است که این گمانه را تقویت میکند.
🔸 بهنظر میرسد که بتوان رد پای نفوذ سرویسهای روسی را در همزمانی این اعتراضات با رأیگیریهای مهم ناتو (که دو ماه آتی رخ خواهد داد) پیدا کرد. این همزمانی، در اعتراضات پیشین (بهویژه اعتراضات ۲۰۲۳) نیز مسبوق به سابقه بوده است. وقتی در سال 2022 ناتو تصمیم به گسترش اعضای خود گرفت و #سوئد و #فنلاند را در فهرست اعضای جدید خود قرار داد، ترکیه نشان داد که اهل باجخواهی از اروپاست. این رفتار میتواند زمینهساز طمع روسها برای استفادهی ابزاری از ترکیه جهت تضعیف یکپارچگی ناتو باشد. بدینترتیب حمایت غرب از اوکراین نیز کاهش خواهد یافت و نفوذ روسیه در پیرامون خود گسترش پیدا خواهد کرد.
🔹 گسترش این اعتراضات میتواند تمرکز #اردوغان را از سیاست خارجی (بهویژه مذاکرات ناتو) به ثبات داخلی تغییر دهد. چهبسی شاهد تعدیل بیشتر مواضع ترکیه نسبت به کردها باشیم. روسیه میتواند با دمیدن در این اعتراضات، اهرم فشاری را بالای سر اردوغان بگیرد تا سیاستهای او را در سوریه تعدیل نموده و جایگاه روسیه در شرق مدیترانه به حالتی پایدارتر از وضعیت قبل برگردد.
🔸اگر نشانههای جدیتری برای این گمانه بتوان پیدا کرد، باید بگوییم آنکه بیشتر در معرض معامله روسیه و آمریکا قرار داشته، نه ایران، بلکه ترکیه بوده است.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
۱۰ فروردین
5.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
|
قطعهای از علیرضا شجاعپور، در تفسیری فوقالعاده از داستان رستم و سهراب که اتکای بقای ایران به ازخودگذشتگیهای قهرمانان وطن را به وجهی زیبا به نظم کشیده است....
آنچه باقی ماند
آنچه تا جاودانجاویدِ کیهان بود
سرفراز و سرورِ تاریخِ دوران بود
ایران بود، ایران بود
۱۲ فروردین ماه خورشیدی
تدوام مقاومت 46 سالهی مردم ایران برای برپانگهداشتن نظام مردمپایهی غیرمتغلبانه در منطقهی استبدادزدهی غرب آسیا، مبارک باد؛ مبارک باد؛ مبارک باد.....
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
۱۱ فروردین
7.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 پیام سرلشکر باقری از تخت جمشید
انشاءالله امسال سال آرامش برای ملت ایران باشد و همه آرمان هایی که در اینجا دیدیم از صلح و آرامش و دوستی و برادری با سایر ملل، انشاءالله که به همین نحو که رویکردی که جمهوری اسلامی در روابط با همسایگانش دارد، با برادری و اخوت بتوانیم زندگی خوبی را برای مردممان داشته باشیم.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
۱۵ فروردین