✡️ پدر «ارض اسرائیل» (٣)
☠️ روچیلدها و امپراتوری جهانی صهیونیسم – قسمت سوم
1️⃣ اشتغال #ادموند_روچیلد به گردآوری «آثار هنری» چیز عجیبی نیست و او در واقع ادامهدهندهٔ شغل «شریف»! پدربزرگش، مایر آمشل، بوده است!
2️⃣ اشتغالِ نامیمونی که با نام #صهیونیسم در پیوند است و دستاورد آن غارت آثار باستانی تمدنهای کهن از سراسر جهان، و از جمله #ایران، میباشد.
3️⃣ آنچه حائز اهمیت است پیوند ادموند روچیلد با جامعهٔ #روشنفکری اروپاست. از طریق همین پیوند، که با حربهٔ زر نافذتر میشد، نطفههای صهیونیسم در «ادبیات معاصر غرب» بسته شد.
4️⃣ بهعنوان شاهدی بر این مدعا، دائرةالمعارف یهود مینویسد که تحت تأثیر ادموند روچیلد بود که #الکساندر_دوما (پسر) در برخی از آثارش اندیشهٔ «مهاجرت یهودیان به فلسطین» را مطرح ساخت!
5️⃣ الکساندر دوما در نامههای خود به ادموند روچیلد بر تاثیرپذیری خود از روچیلد معترف بود.
✍️ استاد عبدالله شهبازی
✡️ پدر «ارض اسرائیل» (۴)
☠️ روچیلدها و امپراتوری جهانی صهیونیسم – قسمت سوم
1️⃣ #ادموند_روچیلد بنیانگذار نخستین حرکت عملی صهیونیستی شناخته میشود زیرا با سرمایهٔ او بود که به سال ١٨٨٣ نخستین اردوگاههای #یهودیان_مهاجر در #فلسطین ایجاد شد. وی در دوران فعالیت #هرتزل هوادار استقرار «خاموش» و «آهسته» #یهود در فلسطین بود.
2️⃣ تمامی اقدامات #کشاورزی که توسط کارشناسان فرانسوی در فلسطین صورت گرفت با سرمایهٔ او بود و باز این #نفوذ او بود که سهم اساسی در تعیین سمتگیری دولت فرانسه به سود صهیونیستها و #اسکان_یهودیان در فلسطین ایفاء کرد.
3️⃣ اقدامات روچیلد توسط یک دستگاه اداری خشن صورت میگرفت که با خشونت علیه «یهودیان فقیر مهاجر» همراه بود. این اقدامات خشن طغیانهایی را در میان مهاجرین یهود پدید ساخت.
4️⃣ دائرةالمعارف یهود مدعی است که علیرغم اینکه ٢٠ سال تمام اقدامات سرکوبگرانه بارون روچیلد مورد انتقاد یهودیان مهاجر قرار میگرفت. امروزه «در بازنگری گذشته مشخص میگردد که بوروکراسی روچیلد نقش مثبت داشته است.»!
5️⃣ بارون روچیلد در سالهای ١٨٨٧، ١٨٩٣، ١٨٩٩ به بازدید از اردوگاههای یهودیان در فلسطین پرداخت و رهنمودهایی دال بر خودکفایی اردوگاهها، کاهش سطح زندگی و جلوگیری از اسراف، سخنگویی به زبان عبری و احیاء سنن مذهبی یهود ارائه داد.
6️⃣ در همین سفرها به دستور او اراضی جدیدی برای تأسیس اردوگاههای جدید در جولان و سایر مناطق فلسطین خریداری شد.
✡️ پدر «ارض اسرائیل» (۵)
☠️ روچیلدها و امپراتوری جهانی صهیونیسم – قسمت سوم
1️⃣ #ادموند_روچیلد با سرمایهٔ ١۴میلیون فرانک به خرید ٣٢٠٠٠هکتار زمین پرداخت و ١٢ اردوگاه جدید تأسیس کرد که با کمک مالی او بهزودی خودکفا شد و «مجمع اسکان یهودیان» نام گرفت.
2️⃣ ادموند در جریان چهارمین بازدید خود از #فلسطین به سال ١٩١۴ از نتیجهٔ اقدامات خود ابراز رضایت کرد.
3️⃣ او علاوه بر سرمایهگذاری در #کشاورزی، نقش اصلی را در توسعه صنعت #شرابسازی در فلسطین ایفاء کرد و «کورپوراسیون الکتریک فلسطین» و «دانشگاه عبری» را بنیان گذارد.
4️⃣ در این دیدار روچیلد به #حییم_وایزمن گفت: «بدون من صهیونیستها هیچ کاری نمیتوانستند از پیش برند و بدون صهیونیستها اقدامات من محکوم به شکست بود.» وایزمن نیز روچیلد را از نظر «اندیشهٔ سیاسی و ملی» دوراندیش خواند.
5️⃣ ادموند روچیلد در موضع مثبت دولت فرانسه در قبال #اعلامیه_بالفور نقش اصلی داشت.
6️⃣ در پایان جنگ اول جهانی، جیمز روچیلد، پسر ادموند روچیلد، بهعنوان افسر ارتش انگلیس وارد سرزمین فلسطین شد و در سال ١٩٢٣ بارون روچیلد با سرمایهگذاری بیشتر «مجمع اسکان یهودیان فلسطین» (پیکا) را به ریاست پسرش تأسیس کرد که هدف آن ایجاد اردوگاههای جدید بود.
✡️ پدر «ارض اسرائیل» (۶)
☠️ روچیلدها و امپراتوری جهانی صهیونیسم – قسمت سوم
1️⃣ #ادموند_روچیلد در سالهای ١٩٢۴ و ١٩٢۵ نیز به بازدید از #فلسطین پرداخت و سخنرانی کرد.
2️⃣ در این بازدیدها، وایزمن گفت: «به اعتقاد من، او پیشوای سیاسی #صهیونیسم در نسل ماست»
3️⃣ #داوید_بن_گوربون بعدها گفت: «از زمانیکه او در صحنهٔ #اسکان_یهود پدید شد تا زمان ما هیچکس در امر استقرار و توسعه اسکان در #اسرائیل به مانند او دیده نشد».
4️⃣ بارون ادموند روچیلد در سال ١٩٢٩ بهعنوان رئیس افتخاری #آژانس_یهود انتخاب شد و تا پایان عمر در این سمت بود.
5️⃣ او در سال ١٩٣۴ در پاریس درگذشت و در فلسطین اشغالی ۶٣٠٠٠ هکتار زمین و ٣٠ اردوگاه به ارث گذاشت.
6️⃣ نقش اساسی شاخهٔ فرانسوی #امپراتوری_روچیلدها در صهیونیسم جهانی با مرگ ادموند روچیلد پایان نمییابد. پس از او، نوههای جیمز روچیلد اول حامیان درجهٔ اول دولت اسرائیل و از رهبران طراز اول #صهیونیسم_جهانی محسوب میشوند.
هدایت شده از جامعه
⭕️از کجا بفهمیم گوشیمان تحت کنترل و جاسوسی است؟
🔻درست همانطور که برنامههای هوشمند ویژه تامین امنیت گوشیها رو به افزایش است، همزمان برنامههای خطرناک جاسوسی نیز روندی افزایشی دارند. درواقع بسیاری از افراد نگرانند که با برنامههای جاسوسی مواجه شوند که قصد دارند اطلاعات کاربران را رصد کنند.
💢برنامههای هک و جاسوسی میتوانند بسیار خطرناک باشند. دانستن علائم هک شدن یا نصب برنامههای جاسوسی در تلفن شما میتواند بسیار مفید باشد. تلفنها و رایانههای ما دو وسیله ارتباطی اصلی هستند که هر روز از آنها استفاده میکنیم؛ بنابراین اگر کسی تلفن شما ما را هک کند. دسترسی به اطلاعاتی مانند آدرسهای ایمیل و شماره تلفنها (از لیست مخاطبین شما)، تصاویر، فیلمها، اسناد و پیامهای متنی میتواند خطرات زیادی را ایجاد کند. اما نصب جاسوس افزار یا برنامههای هک چه علائمی دارد؟
💢باتری گوشی شما سریع تخلیه میشود
🔺یکی از علائم بارز هک شدن تلفن شما این است که باتری گوشی شما بسیار سریعتر از حد لزوم تخلیه میشود. درواقع با توجه به این که جاسوس افزار تلفنی همیشه فعال است، بنابراین از انرژی زیادی استفاده میکند و باتری شما در این فرآیند تخلیه میشود.
💢تلفن شما بیش از حد داغ است
🔺در کنار سرعت بالای خالی شدن شارژ تلفن همراه شما، گاهی تلفن شما بیش از حد داغ میشود که این موضوع احتمالی مصرف سریعتر دادههای اینترنت از حد معمول است.
💢پیامهای خطرناک و مشکوکی دریافت میکنید
🔺شاید پیامی برای حضور در یک مهمانی ناشناس دریافت کنید، شاید یک لینک از شما تقاضای پول میکند، شاید افرادی ناشناس تقضای اطلاعات شخصی شمار را دارند و بسیاری از موارد مشابه که میتوانند خطرناک باشند.
💢شما از شارژ عمومی استفاده کرده اید
🔺درست است که این روزها در بسیاری از کافهها و مراکز عمومی ایستگاههای شارژ وجود دارد، اما گاهی هکرها با کمک درگاههای USB اطلاعات کاربران را سرقت میکنند بنابراین باید بسیار مراقب باشید که در اماکن ناشناس و با USB دیگران گوشی خود را شارژ نکنید.
💢دریافت تماس یا متن از شمارههای ناشناس
🔺ممکن است شما تماسها و متونی دریافت کنید که ناشناسند و از آن خطرناک تر، ممکن است شمارههایی به دفترچه تلفن شما اضافه شوند که نمیشناسید، این موضوع میتواند نشانهای بسیار خطرناک باشد. شاید یک بدافزار جاسوسی روی گوشی شما نصب شده باشد که میتواند شما را در معرض خطر قرار دهد.
هدایت شده از ادیان و فرق
زندگی صبحی و تاریخ بابیگری.pdf
1.84M
📚 خاطرات زندگی صبحی و تاریخ بابیگری و بهائیگری
👈 مجموع دو کتاب: «کتاب صبحی» و «پیام پدر»
✍️ مؤلف: فضلالله مهتدی
🔸 به كوشش و مقدمه: هادی خسروشاهی و مهناز رئوفی
✡️ زن انگلیسی مرموز در صحراهای عراق به دنبال چه بود؟ (١)
🎯 مروری بر چگونگی تشکیل «عراق جدید» و «عربستان»
1️⃣ دولت انگلستان که امروزه با ژست دیپلماتیک و دموکراتیک در کشورهای دیگر دخالت میکند و در کنار دولت آمریکا سیاستهای استعماری خود را پیش میبرد، سابقهای طولانی در مداخله و توطئه در جهان دارد.
2️⃣ نمونهٔ دخالتها و استعمار انگلستان، طرحی است که جاسوسان این کشور پیش و پس از جنگ جهانی اول اجرا کردند. مرزهایی که امروز در منطقهٔ غرب آسیا [خاورمیانه] کشیده شدهاند و تقسیمبندی کشورها، حاصل فعالیتهای دو #جاسوس مهم انگلیسی است که صد سال پیش اجرا کردند.
3️⃣ «توماس ادوارد لورنس» مشهور به #لورنس_عربستان یک نظامی انگلیسی بود که به زبان عربی با لهجهٔ قبیلههای مختلف حجاز تسلط داشت. وی که همچون عربهای حجاز لباس میپوشید و در میان آنها #نفوذ کرده بود، این وظیفه را داشت که #حجاز را از عثمانی جدا و مرزهای آن را تعیین نماید.
4️⃣ جاسوس دوم زنی بهنام «گرترود مارگارت لوسین بل» بود که در لباس «شرقشناس»، «باستانشناس» و «ادیب» به سیاستهای استعماری انگلستان خدمت میکرد. وی که در ایران نیز زیسته بود و سفرنامهٔ مشهوری از سفر به ایران دارد، میان ایرانیها بیشتر به علاقه و آشنایی با اشعار حافظ شناخته میشود؛ اما او نیز مأموریتی شبیه لورنس عربستان برعهده داشت.
5️⃣ #گرترود_بل مأمور انگلیس برای جداکردن عراق از عثمانی بود. لذا او را باید مغز متفکر تأسیس «عراق جدید» یاد کرد. این دانشآموختهٔ رشتهٔ تاریخ دانشگاه آکسفورد در پُر کردن موزههای اروپا از آثار باستانی خاورمیانه هم نقشی اساسی ایفا کرد!
✡️ زن انگلیسی مرموز در صحراهای عراق به دنبال چه بود؟ (٢)
🎯 مروری بر چگونگی تشکیل «عراق جدید» و «عربستان»
1️⃣ نشریهٔ آمریکایی «دیلی بیست» (The Daily Beast) در مقالهای با عنوان «گرترود عربستان، زنی که عراق را تأسیس کرد»! پس از صد سال بخشی از حقایق آن زمان را بازگو کرده، نوشته است:
2️⃣ #عراق، کشوری که برخی آن را غیرقابل اداره و داغترین نقطه در تحولات جهان امروز توصیف میکنند، در حقیقت ساخته و پرداختهٔ یک مأمور اطلاعاتی و #جاسوس بریتانیایی است.
3️⃣ دیلی بیست به ماجرایی اشاره میکند که به یکصد سال پیش و چند ماه پیش از آغاز جنگ جهانی اول، بازمیگردد: بغداد در محاصرهٔ یک رژیم وفادار به ترکهای عثمانی بود، و مقامات ترک در قسطنطنیه با بیمیلی به #گرترود_بل (Gertrude Bell)، زن ۴۵سالهٔ بریتانیایی که پس از گذراندان ماهها در یکی از ممنوعهترین صحراهای جهان همراه با دستهٔ کوچکی از مردان وارد بغداد شده بود، اجازه دادند به سفر صحرایی خود ادامه دهد.
4️⃣ آنها فکر میکردند که او یک #باستانشناس و اندیشمند غربی است. اما، آنگونه که در گزارش دیلی بیست میخوانیم: گرترود در حقیقت جاسوس بود و اربابان انگلیسیاش به او گفته بودند اگر به دردسر بیافتد، آنها مسئول نخواهند بود!
5️⃣ کمتر از ۱۰ سال بعد، گرترود به بغداد بازگشت، در انتخابات دستکاری کرد، یک پادشاه وفادار به بریتانیا را برتخت نشاند، دولت را تجدید سازمان کرد، و مرزهای نقشه عراق امروز را مشخص ساخت!
✡️ زن انگلیسی مرموز در صحراهای عراق به دنبال چه بود؟ (٣)
🎯 مروری بر چگونگی تشکیل «عراق جدید» و «عربستان»
1️⃣ در گزارش دیلی بیست آمده است: خاورمیانهای که ما میشناسیم، بیشتر عقیدهٔ محفل کوچکی از اندیشمندان، دیرینهشناسان، افسران نظامی و مدیران مستعمراتی بود که #شرقشناس نامیده میشدند!
2️⃣ آنها از آغاز نیمهٔ قرن ١٩، در صحرا سرگرم پژوهش و کاوش بودند و ویرانههای قدرتهای بزرگ دنیای باستان مصر، آشور، بابل و پارس را پیدا کردند. چشمهای جهان مدرن را به روی این آثار پرشکوه باقیمانده از دل تاریخ گشودند و با کاوشهای خود، موزههای غرب را با آثاری بیبدیل پرکردند.
3️⃣ پژوهشگران میخواستند بفهمند چرا این فرهنگهای شهریِ غنی، در زیر شنهای صحرا مدفون شدند و قبایل مهاجم عرب، ترک و پارس به آنها پی نبردند؟ در میان کاشفان این فکر قوت میگرفت که اگر آنها این کشفیات را انجام نداده بودند، چه کسی از وجود این شهرهای بزرگ آگاه میشد؟
4️⃣ عثمانیها از طریق یک سیستم غیرمتمرکز استانی، به نام ولایت، با والیهایی که برای ادارهٔ امور میگماردند، عربستان را اداره میکردند. مناقشات قبیلهای، فرقهای و ارضی، آنجا را به مکانی که پیوسته با ناآرامی دست به گریبان بود تبدیل کرد و بر اساس یک سیستم متمرکز غیر قابل اداره میشد. اما شرقشناسان بهگونهای دیگر میاندیشیدند.
5️⃣ عقیدهٔ غربیِ #ملتسازی، آیندهٔ عربستان بود. در حالیکه جنگ جهانی اول به پایان نزدیک میشد و امپراتوری عثمانی فرو ریخت، شرقشناسان فرصت یافتند با تحمیل پادشاهیهای جدیدِ خودساخته، انسجامی را در صحرا برقرار کنند و آنها را تا وقتی به منافع بریتانیا پایبند بمانند، بر مسند قدرت نگاه دارند.
✡️ زن انگلیسی مرموز در صحراهای عراق به دنبال چه بود؟ (۴)
🎯 مروری بر چگونگی تشکیل «عراق جدید» و «عربستان»
1️⃣ دیلی بیست مینویسد: دو فرد تکرو و مستقل، وارد گروه توطئهگران شدند؛ هر دو اندیشمند بودند، با تسلط کامل به زبان عربی، هرچند جثّههای کوچکی داشتند، اما قادر بودند کارهای اکتشافی خارقالعادهای انجام دهند:
👈 «مردی جوان به نام توماس ادوارد لورنس (لورنس عربستان) و #گرترود_بل، که با زندگی صحرانشینی آشنایی بیشتری داشت.»
2️⃣ هر دو پیش از جنگ جهانی اول برای جمعآوری اطلاعات دربارهٔ #عثمانی استخدام شده بودند. کار کردن در تشکیلات عادی نظامی و دیپماتیک برایشان دشوار بود و بنابراین در یک شاخهٔ زیرزمینی در قاهره به نام «دفتر عرب» مشغول فعالیت شدند.
3️⃣ کارهای بل در سالهای ۱۴-۱۹۱۳ در صحرا پیشتر افسانهای شده بود. هدفش شهری به نام "حیل" بود، که پای هیچ اروپایی از سال ۱۸۹۳ به آنها نرسیده بود. مقصود واقعی بل از فعالیت زیر پوشش پژوهشهای #باستانشناسی، این بود که قدرت یک خانوادهٔ جانی بهنام #الرشید را ارزیابی کند. عبدالعزیز بن عبدالرحمان آلسعود، معروف به «ابنسعود»، این خانواده را از ریاض بیرون رانده بود.
4️⃣ وقتی گرترود بل به "حیل" رسید، خانوادهٔ الرشید به او مشکوک شدند و در مجتمع سلطنتی در بازداشت خانگی قرار گرفت. حدود یک هفته زنان از او بهخوبی پذیرایی کردند و شایعهپراکنیهای آنها منبع مهمی از اطلاعات دربارهٔ تحرکات قصر برایش فراهم آورد.
5️⃣ بل قادر شد از آنچه برای راهنمایانش مهم بود آگاه شود: خاندان الرشید مردان دیروز بودند و سعودیها احتمالاً قدرتی سهمگین و مستقل در عربستان خواهند بود. خانواده الرشید، بل را آزاد کرد و او به بغداد، دمشق، و سپس به لندن رفت.
✡️ زن انگلیسی مرموز در صحراهای عراق به دنبال چه بود؟ (۵)
🎯 مروری بر چگونگی تشکیل «عراق جدید» و «عربستان»
1️⃣ این آگاهیها و تجربهها موجب شد وقتی جنگ به پایان رسید و قدرتهای اروپایی در مورد چگونگی تقسیم عربستان تصمیم گرفتند، #گرترود_بل در موضعی انتقادی قرار بگیرد.
2️⃣ لورنس خود را به شاهزادههای قبیلهٔ هاشمی، بهویژه فیصل، متعهد کرده بود؛ با آنها علیه ترکها جنگید و وعده داد دمشق را در اختیارشان بگذارد. اما بدون آگاهی لورنس، معاملهای پنهانی با فرانسه انجام گرفت که میخواست کنترل شرق مدیترانه را بهدست بگیرد و قرار بود بر دمشق مسلط شود، در حالیکه بریتانیا بر آن بود با تغییر نقشهٔ عربستان، خلاء بر جای مانده از فروپاشی امپراتوری عثمانی را پر کند.
3️⃣ بریتانیاییها بیشتر از فرانسویها از اهمیت منابع و منافع نفتی آگاه بودند. سوریه، تحتالحمایه جدید فرانسه، بهعنوان یک منبع مهم نفت قابل مصالحه نبود. بهرهبرداری از نخستین میدان نفتی خاورمیانه در ایران در رأس خلیج فارس در سال ۱۹۱۱ تحت کنترل بریتانیا آغاز شد.
4️⃣ در حالیکه لورنس کنفرانس صلح پاریس را در سال ۱۹۱۹ ترک کرد، بل به بغداد فرستاده شد، قرار بود تاج و تخت پادشاهی عراق جدید به #فیصل داده شود.
5️⃣ این #عراق جدید، افزون بر داشتن منابع عظیم نفت، برای خطوط ارتباطاتی به #هند، جواهر بزرگ امپراتوری بریتانیا، مهم بود؛ و دیپلماتها و ژنرالهای دولت هند بودند که نمایش را در بغداد اداره میکردند.
✡️ زن انگلیسی مرموز در صحراهای عراق به دنبال چه بود؟ (۶)
🎯 مروری بر چگونگی تشکیل «عراق جدید» و «عربستان»
1️⃣ در ۲۳ اوت ۱۹۲۱، #فیصل در مراسمی در مرکز بغداد بهعنوان پادشاه عراق منصوب شد. بل در جایی نوشته است «ما تاج را بر سر پادشاه خود گذاشتیم» و دربارهٔ این انتخاب، ادعایی کرد که دهها سال بعد #صدام_حسین بازتاب داد، که ۹۶درصد مردم عراق فیصل را تأیید کردند، هر چند او تنها کاندیدا بود و اکثر جمعیت بیسواد بودند!!
2️⃣ #گرترود_بل چنان به کاری که انجام داده بود یقین داشت که نوشت: «میخواهم پیش از مرگ ببینم که فیصل از مرز ایران تا مدیترانه حکومت میکند.»
3️⃣ در گزارش دیلی بیست گفته میشود: در واقع، مرزهای #عراق بهطور دلبخواه کشیده شده بود و دو هزار سال اشغال قبیلهای، فرقهای و بومی نادیده گرفته شد. مرز ایران تنها مرز تعیین شده بود. ورای بغداد، خطی که بین سوریه (که در آن زمان ملک فرانسه بود) و عراق کشیده شد، بیشتر طرح بود تا آنکه بر ملاحظات انسانی و جمعیتی استوار باشد!
4️⃣ هیچ چیزی خصومتهای شیعیان در جنوب (که عملاً در مجمع جدید بل حضور نداشتند) و سنّیهای شمال، و همچنین کردها، ارامنه و ترکها، را کاهش نداد. لورنس در حقیقت اعتراض کرده بود که گنجاندن کردها اشتباه بود، و مرز صحرایی در جنوب، به گفته بل، « هنوز قطعی نشده بود.» او بعداً نوشت دلیل این امر ابنسعود بود.
5️⃣ گاهی بل حرفهایی میزد که نشان میداد اشتباه کرده است. در ۱۹۲۳ به پدرش نوشت: «آنچه در پس فکرم وجود دارد، این است که ما مردم جنگی هرگز نمیتوانیم به سلامت عقلی و شعور باز گردیم. تکان چنان بزرگ بوده است که ما تعادل خود را از دست دادهایم. میدانم که من خودم کنترلی را که بر احساساتم داشتم دیگر ندارم.»
👈 گرترود بل، سه سال بعد خودکشی کرد!!
هدایت شده از جامعه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 عصبانیت ضد انقلاب از ابی 😂
هدایت شده از جامعه
📍سالروز نسلکشی #سربرنیتسا
🔹۱۳ ژوئیه سالروز کشتار ۸٬۰۰۰ مرد و کودک پسر از ساکنین #بوسنی در طول ۱۰ روز توسط ارتش صرب است در حالی که سازمان ملل منطقه را امن اعلام کرده بود. این کشتار بعد از جنگ جهانی دوم بزرگترین نسلکشی در اروپاست!
🔸تمامی افراد در گور دسته جمعی دفن شدند. پس از سالها از طریق آزمایش DNA اجساد شناسایی و تحویل خانواده برای دفن شد. #هلند و #صربستان عاملان این کشتار جمعی و از بین بردن نسل مسلمانان هستند.
#حقوق_بشر_غربی
هدایت شده از ادیان و فرق
✡️ از تبعید بابلی تا تخریب معبد (١)
1️⃣ در دورانی ١٣۴ساله (از ٧٢٠ تا ۵٨۶ پیش از میلاد)، #خاندان_داوود بر دولت یهود حکومت میکرد. در این دوران، #دولت_یهود دولتی است کوچک در کنار شهر-دولتهای فنیقی (کنعانی) و فلسطینی که سرزمین آنان در حوزهٔ اقتدار دو امپراتوری بزرگ «آشور» و «مصر» قرار دارد.
2️⃣ با مرگ آشوربانیپال، پادشاه قدرتمند آشور، این امپراتوری رو به افول نهاد. از سال ۶٢۶ق.م، #ایرانیان که دورانی طولانی از سلطهٔ خشن #آشوریان را از سر گذرانیده بودند در اتحاد با قبایل سامی کلدانی بهرهبری نبوپولاسر، تهاجم به آشور را آغاز کردند.
3️⃣ در سال ۶٢٣ق.م شهرهای اصلی آشور به تصرف نبوپولاسر کلدانی و متحدین ایرانیاش درآمد. بقایای دولت آشور در سرزمینهای شمالغربی بینالنهرین استقرار یافتند؛ و به تکاپوی خود علیه کلدانیها و ایرانیها ادامه داده و با حمایت نظامی #نخو_دوم، فرعون مصر، تهاجم به سرزمینهای از دست رفته را آغاز نمودند.
4️⃣ در این زمان، با ازدواج #بختالنصر، پسر نبوپولاسر، با امتیس، دختر هووخشتر، پادشاه ماد، جبههٔ متحد کلدانیها و ایرانیها تقویت شد.
5️⃣ سرانجام، در سال ۶٠۵ق.م ارتش متحد مصر و آشور در جنگی سخت با ارتش کلدانی و متحدین ایرانیاش، بهفرماندهی بختالنصر، شکست خورد و به حیات امپراتوری مهیب آشور پایان داده شد. کمی پس از این جنگ بختالنصر به جای پدر پادشاه بابل شد.