#استاد_ابوترابی
آیا حدس نمیزنید در پس پردهی بعضی از مشکلات اقتصادی، این باشه که « ... مردم ایران را به خودشون مشغولشون کنند و یک سری گرفتاریهای اقتصادی را ایجاد بکنند تا پنجرهی جمعیتی در ایران بسته بشه [؟] ...
به نظر شما پردرآمدترین استان کشور کجاست؟ ... گیلانه. کمترین فرزندآوری در کدام اُستانه؟ همون گیلان! ... ما شاید فقیرترین استان کشورمون بلوچستانه. در عین حال جوانترین استان کشورمان هم باز بلوچستانه! یعنی سرعت رشد [جمعیتش] سه و نیم برابر سایر استانهاست.
#فرزندآوری
#بحران_جمعیت
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#پنجره_جمعیتی
📌بازیِ طولانی مدت... !!
برژینسکی مشاور ارشد امنیت ملی کارتر در مصاحبهای با وال استریت ژورنال میگوید: «از فکر کردن به حمله پیشدستانه علیه تاسیسات هستهای ایران اجتناب کنید و یک بازی طولانیمدت را انجام دهید، چون زمان، آمارهای جمعیتی و تغییر نسل در ایران به نفع حکومت کنونی نیست»
هرگاه بیش از دوسوم جمعیت کشور در سنین فعالیت بالقوهی اقتصادی (۱۵ تا ۶۴ سال) باشند، به اصطلاح گفته میشود که آن کشور وارد پنجره جمعیتی شده است. کارشناسان مباحث استراتژیک، پنجره جمعیتی را فرصتی طلایی برای پیشرفت همه جانبه، به خصوص رشد جهشی در اقتصاد کشورها میدانند که ناشی از افزایش نسبت جمعیت تولیدکننده به مصرف کننده است. ایران از سال ۱۳۸۵ وارد پنجره جمعیتی شده است و این پنجره به مرور زمان بسته خواهد شد به گونه ای که سال ۱۴۲۵ دیگر فرصتی به نام پنجره جمعیتی وجود نخواهد داشت. اما متاسفانه این فرصت بزرگ نیز به دلیل همراه شدن عامل داخلیِ "اقتصاد وابسته به نفت" با عامل خارجیِ "تحریمها"، به سرعت در حال از دست رفتن است و این مساله نیز اثبات می کند که گذشت زمان به نفع ایران اسلامی نیست.
در این میان دو سوال اساسی مطرح میشود: آیا بین تشدید فشارهای اقتصادی و تحریم های استکبار جهانی از سال ۱۳۸۵ و باز شدن پنجره جمعیتی در همان سال، ارتباطی وجود دارد؟ به چه دلیل فشارهای اقتصادی و تحریم ها زمانی تشدید شد که عمده ی موالید دهه شصت، به سن ازدواج و فرزندآوری رسیده بودند؟!
به نظر میرسد یکی از دلایل اصلی افزایش این فشارها در برهه کنونی، این باشد که موالید دهه شصت که بیشترین درصد جمعیتی را دارند و اکنون به سن ازدواج و فرزندآوری رسیدهاند، در شرایط سخت اقتصادی قرار گرفته و نتوانند ازدواج به موقع و فرزندآوری داشته باشند و از این طریق، نرخ باروری کل کاهش یافته و سالخورده شدن جمعیت کشور تسریع گردد. اما از دیگر سو، این فشارها برای اقتصاد وابسته به نفت ما، مانعی مضاعف در مسیر بهره گیری از پنجره جمعیتی ایجاد کرده است، امری که بعید است برای اتاق فکرهایی که سیاست مستکبران جهان را تهیه و تنظیم می کنند، مغفول مانده باشد.
طبق این تحلیل، بعید به نظر می رسد که تحریم ها و فشارهای مختلف اقتصادی استکبار تا سال ۱۴۲۵ برداشته شوند؛ سالی که پنجره جمعیتی به روی کشور بسته می شود، بیش از ۲۰ درصد جمعیت کشور بالای ۶۰ سال سن خواهند داشت و قدرت تجدید نسل به شدت محدود خواهد شد و در اصل، این همان بازی طولانی مدتی است که آن پیر کهنه کار و مکار آمریکایی گفته بود.
این تحلیل به تنهایی می تواند به سوال های فراوانی که ذهن مردم را درگیر کرده است، پاسخ دهد.
دلیل واقعی علاقه غرب به ادامه تحریم ها چیست؟ چرا غرب اصرار دارد که در صورت توافق نیز تمام تحریم ها لغو نشوند، بلکه نهایتا تعلیق شوند؟ چرا تنها از لغو تحریم های مرتبط با صنعت هستهای صحبت میکند؟ چرا وزیر امور خارجه (وقت) آمریکا پیشنهاد تمدید مذاکرات را به ایران می دهد و چرا میگوید این مذاکرات طولانی و زمان بر خواهد بود؟ از سویی، دلیل سفارش های موکد مقام معظم رهبری در سالیان اخیر پیرامون جمعیت، ازدواج، خانواده و اقتصاد مقاومتی چیست؟ و ...
آری به نظر می رسد منظور برژینسکی از بازی طولانی مدت، به کارگیری تمام ابزارها برای تضعیف ایران تا زمانی باشد که ایران دچار کاهش و سالخوردگی جمعیت شود و فرصت پنجره جمعیتی پایان یابد، چرا که غرب به درستی دریافته است که تمام عوامل مولد قدرت برای ایران و تهدیدزا برای غرب، برآمده از توان و همت جمعیت جوان میهنمان است و اگر ایران سالخورده شود، بی شک تمام این توانمندیها رو به افول خواهد رفت. رویدادی که اگر خدای ناکرده رخ دهد، غرب وحشی به انحاء مختلف خواهد توانست، قلب تپنده نهضت جهانی ضد سلطه را از حرکت بازدارد و شاید همین امر باعث شده است که رهبر معظم انقلاب، در کلامی تکان دهنده و تاثرانگیز بگویند:
"یکی از خطراتی که وقتی انسان درست به عمق آن فکر می کند، تن او میلرزد، این مسئله ی جمعیت است" ( ۱۳۹۲/٠٩/١٩)
✍ حسین مروتی، «بنویسید مذاکره، بخوانید بازی طولانیمدت» ١٣٩٣/٩/۵
👈 پاییز سال ۱۳۹۸، رهبر معظم انقلاب، در دیدار جمعی از فعالان اقتصادی فرمودند:
«یکی از ظرفیتها «جمعیت جوان کشور» است. به قول جمعیتشناسان، این پنجرهی جمعیتی است. کارشناسان میگویند ما ۲۰ سال دیگر فرصت داریم از این ظرفیت استفاده کنیم... در این ۲۰ سال چه کار کنیم؟ اول اینکه نگذاریم #جمعیت_جوان کاهش پیدا کند دوم ایجاد ثروت پایدار برای کشور... این #تحریم الان شدت بیشتری گرفته و فعلاً خواهد بود؛ اینکه امید داشته باشیم یک یا دو سال دیگر تمام میشود، باطل است و این تحریم حالاحالاها خواهد بود.»
#بحران_جمعیت
#سالخوردگی_جمعیت
#جمعیت_مولفه_قدرت
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#تجربه_من ۴۹۶
#فرزندآوری
#اشتغال
من به لطف خدا مادر ۴ فرزند هستم با توجه به اینکه کارمند هستم و هر روز بجز تعطیلات باید اداره باشم، قصد داشتم فقط دو تا بچه داشته باشم ولی خواست خدا چیز دیگه ای بود.
بچه دومم که ۴ ساله بود متوجه شدم که دو قلو باردار هستم، راستش خیلی ناراحت شدم و کلی گریه کردم، اما تسلیم خواست خدا شدم و پذیرفتم، اما متاسفانه بعد از دو ماه بچه ها به صورت خود به خودی سقط شدن...
یک سال و نیم بعد از این موضوع بچه سومم به دنیا اومد وقتی میخواستم برم اتاق عمل پرسنل بیمارستان ازم میپرسیدن که قصد نداری لوله هات رو ببندی؟ آخه سومین سزارینم بود و یکبار هم بخاطر سقط کورتاژ شده بودم و میگفتن که بهتره که لوله هات رو ببندی، راستش من هم از این پیشنهاد بدم نیومد و تماس گرفتم و با همسرم صحبت کردم ایشون استخاره کردن و خیلی بد بود بخاطر همین منصرف شدم.
سختی های سزارین سوم بیشتر از قبل بود ولی بعد از یک ماه بالاخره تموم شد، شکر خدا تونستم مرخصی بدون حقوق بگیرم و تقریبا" تا دو سالگی پسرم خونه موندم و نرفتم سر کار، تازه دو سه ماهی بود پسرم رو از شیر گرفته بودم که یکی از فامیلها زایمان کرده بود و من رفته بودم پیشش، یادمه که وقتی دیدمش به بچش شیر میده و یاد روایات دینی برای شیر دادن فرزند افتادم خیلی دلم خواست که یکبار دیگه خدا این فرصت رو به من عطا کنه، هر چند میدونستم که اصلا" شرایطش رو ندارم و نمیشه، جالبه که دو هفته بعد تستم مثبت شد و دوباره استرس و نگرانی و گریه...
راستش با یک پزشک متخصص زنان هم مشورت کردم برای سقط ولی ایشون هم گفتن که بپذیر و توکل به خدا نگهش دار، از اونجایی که به لطف خدا به مسائل دینی اهمیت میدم، تصمیم گرفتم که اول از همه با دفتر مرجع تقلیدم تماس بگیرم و ببینم شرعا " مجاز به این کار هستم یا نه ، آخه شنیده بودم که تا روح دمیده نشده یعنی تا چهار ماهگی اشکالی نداره ولی وقتی شنیدم که اینکار حرامه حتی اگه جنین یک روزه باشه دیگه منصرف شدم و تسلیم خواست خدا شدم.
به هر حال خیلی سخت بود فاصله کم بین دو تا بچه ، دو تا مرخصی زایمان نزدیک به هم از محل کار، صحبتهای سرزنش آمیز بقیه و ... ،
یادمه تنها کسی که بهم تبریک گفت و خوشحال شد خواهرم بود البته بقیه هم نگران سلامتی خودم بودن حتی پیش دکتر هم که می رفتم خیلی با اکراه سزارین چهارم رو قبول میکردن،
دقیقا" یک روز قبل از سزارینم متوجه شدم که بیمارستانی که قرار بود اونجا سزارین بشم شده سانتر کرونا و دیگه هیچ موردی رو اونجا بستری نمی کنند بجز کرونایی ها و من نمیدونستم که باید چیکار کنم ، متوسل شدم به امام رضا (ع) ، شرایط بسیار بد و نگران کننده ایبود ، بعد از کلی پرس و جو و بررسی بالاخره به لطف امام رضا دکتر دیگه ای پیدا کردم که قبول کرد صبح روز بعد من رو سزارین کنه، روز اول ماه رجب روز ولادت امام محمد باقر (ع) چهارمین هدیه خدا بدنیا اومد.
متاسفانه بخاطر عوارض سزارین اینبار دیگه مجبور شدم لوله هام رو ببندم و از فیض مادر شدن محروم شدم ولی میخواستم به مخاطبین کانالتون بگم که شاغل بودن نمیتونه دلیلی باشه برای بچه دار نشدن، من شکر خدا تونستم این بار هم مرخصی بدون حقوق بگیرم و تا ۱/۵ سالگی دخترم خونه باشم.
فرزندآوری به همراه اشتغال، سختی های زیادی داره ولی اگه کسی شرایط من رو داره اول باید هدفش رو از زندگی مشخص کنه و با آگاهی کامل اقدام کنه و رضایت خدا براش مهم باشه اینطوری تحمل سختی ها راحت تر میشه. البته همسرم خیلی همراه هستند و تمام سعی شون رو برای کمک به من و رفاه خانواده انجام میدن ...
یک خانم بسیار خوش اخلاق و معتقد هم هر روز که من سر کار هستم در منزل حضور دارن از ایشون خواستم که فقط وقتشون رو بطور کامل برای نگهداری و بازی بچه ها بذارن و بچه ها هم خیلی دوستشون دارن و از بازی لذت می برن ...
گاها" هم پیش میاد که خسته و کم انرژی بشم ولی الطاف الهی همیشه شامل حالم بوده و تمام زندگیم لطف خداست اونقدر که هر چقدر هم شکر کنم باز هم کمه
یک نکته ای که میخواستم یادآوری کنم اینه که مخاطبان کانالتون سعی کنن دستورات دینی رو در همه موارد زندگی و خصوصا" مسایل زناشویی رعایت کنن تا زندگی پربار و با برکتی داشته باشن از همون شب اول ازدواج که عروس وارد منزل خودش میشه و اعمالی که باید انجام بشه ، توسل به ائمه معصومین هم واقعا" موثر در زندگی ما بود ، توفیق زیارت حرم حضرت زینب (س) در اولین سال ازدواجمون نصیبمون شد و در بارداری دوم و چهارمم هم توفیق زیارت کربلا.
من و همسرم بخاطر داشتن همه بچه هامون و بخصوص این دختر کوچولوی خدا خواسته مون خدا رو شاکر هستیم لطفا " برای صالح شدن و عاقبت بخیر شدن همه بچه ها دعا کنید، ان شاالله که بتونیم این امانت های الهی رو خوب تربیت کنیم.
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#استاد_ابوترابی
⚠️باید پاسخگو باشیم...
📌 ما در کشورمان هرچقدر سطح تحصیلات آقایون و مادران حتی افزایش پیدا بکنه، متأسفانه به جای اینکه ... تعداد فرزندشون بیشتر باشه، کمتر شده و خیلیهاشون مبتلا به تکفرزندی هستند.
📌 این مفهومش اینه که همهی خانوادهها مشکل اقتصادی ندارند؛ بعضی هم مشکل نگرشی دارند. ... تک فرزندی با هشت مشکل روانشناختی همراهه. ... این یک ظلم به فرزندان هست. پس فردا باید پاسخگو باشیم.
#آسیبهای_تک_فرزندی
#فرزندآوری
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
✨امام موسی کاظم علیه السلام:
«هر که میانه روى کند و قناعت ورزد، نعمت بر او پایدار شود و هر که بی جا مصرف نماید و زیاده روى کند، نعمتش زوال یابد.»
📚تحف العقول، ص ۴۰۳
🏴شهادت مظلومانه امام موسی کاظم علیه السلام را تسلیت عرض می کنیم.
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#استاد_عباسی_ولدی
چرا ما باید این اندازه از مفاهیم و مبانی دینی خودمان فاصله بگیریم؟! واقعا قدیمی ها اگر فرزندان بیشتری می آوردند، به این دلیل بود که پول بیشتری داشتند؟ یا اینکه اعتقاداتشان به رزّاقیت الهی بیشتر بود؟!
بیایید اندکی در نگاه دین به مسائل اقتصادی، تفکر کرده، آن را با نگاه خودمان به این مسائل، مقایسه کنیم و ببینیم تا چه اندازه میان این دو نگاه، فاصله وجود دارد؟
اگر ما به جهت ترس از مسائل اقتصادی از فرزند دارشدن جلوگیری می کنیم، در صدر اسلام برخی فرزندانشان را از ترس فقر می کُشتند. درست است که میان جلوگیری کردن از فرزنددار شدن و کشتن فرزند، تفاوت بسیاری وجود دارد؛ امّا این دو دسته، یک منطق دارد : ترس از فقر...
خدای مهربان ما به کسانی که فرزندانشان را از ترس فقر می کُشتند، حرفی می زند که ما هم مخاطب آن هستیم:
✨ " وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ نَّحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْئًا كَبِيرًا" و فرزندان خود را از بیم تنگ دستی مکشید. ما شما و آنان را روزی می رسانیم."
سوره انعام، آیه ۱۵۱
اهل بیت علیهم السلام هم به صراحت درباره این دغدغه سخن گفته اند. بکر بن صالح میگوید: درنامه ای به امام موسی کاظم علیه السلام نوشتم : پنج سال است که از آمدن فرزند ، جلوگیری می کنم؛ چرا که همسرم از فرزند دارشدن، کراهت دارد و می گوید : از آنجا که ما فقیر هستیم، تربیت فرزندان برای ما سخت خواهد بود. ایشان در پاسخ نوشت:
✨ "به دنبال فرزند باش که خداوند روزی فرزندان را می دهد".
الکافی، ج۶، ص۳
نکته: اگر ما به زندگی، نگاه مصرف گرایانه داشته باشیم، هر اندازه هم که از نظر اقتصادی قوی شویم، پولمان را خرج مصرف بیشتر می کنیم، نه اینکه انگیزه بیشتری برای فرزند آوری پیدا کنیم.
📚 "ایران، جوان بمان
#رزاقیت_خداوند
#سبک_زندگی_اسلامی
#فرزندآوری
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#رهبر_معظم_انقلاب
❌فرهنگ وارداتی...
"رسم بعضی از تمدنها و فرهنگهای وارداتی، این چیزی بود که اروپاییها اینجا وارد کردند، که باید حتماً جوانها بگذارند تا تحصیلاتشان تمام بشود، شغل بگیرند، نمیدانم شغل هم، حتماً شغل اداری باشد، بعد ازدواج کنند.
دخترها هم در سن اوایل بلوغ، که اصلاً معنی ندارد ازدواج، باید بمانند تا یک زن بزرگی بشوند، همهچیز دنیا را تجربه کنند، بعد ازدواج کنند. این رسم اروپاییها بود، خیلی هم چیز بدی بود. چون آنها هم که ازدواج را تأخیر میانداختند، نه از باب این تأخیر میانداختند که معتقد بودند جوانها در سنین جوانی نیاز جنسی ندارند، نخیر، کاملاً هم درک میکردند و قبول میکردند که نیاز جنسی هست، منتها معتقد بودند که نیاز جنسی را در دوران جوانی بایستی جوانها آزادانه تأمین کنند؛ یعنی همان چیزی که از نظر ما فساد و فسق و گناه و موجب خراب کردنِ وضع اجتماع است.
برای همین هم بود که زن و شوهر اروپایی و اروپاییمنش، پیوندشان یک پیوند محکم نبود... زن و شوهر، دوران جوانیشان را گذراندهاند ـ نمیگویم همه، خیلیها اینجور بودند و اینجورند ـ بدون اینکه به همدیگر احتیاج داشته باشند، بعد هم سرِ سیری با هم ازدواج کردهاند... اسلام این را قبول ندارد. ۱۳۶۲/۱۲/۱۹"
#ازدواج_در_وقت_نیاز
#سبک_زندگی_اسلامی
#خانواده_مستحکم
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
دوتا کافی نیست
🚨این بمب ساعتی را جدی بگیرید ⚠️از حدود ۱۰/۵ میلیون جوان ۱۵ تا ۲۴ ساله ایرانی، ۳۰ درصد آنان نه در ح
فسادآور.mp3
3.58M
#استاد_تراشیون
📌عواقب بیکاری فرزندان...
#تربیت_فرزند
#سبک_زندگی_اسلامی
👌بسیار کاربردی
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1