💠 حدیث روز 💠
💎 جایگاه علما در روی زمین.
🔻پيامبر خدا صلىاللهعلیهوآله:
إنّ مَثَلَ العُلَماءِ في الأرضِ كمَثَلِ النُّجومِ في السَّماءِ يُهتَدى بِها في ظُلُمات البَرِّ و البَحرِ، فإذا طُمِسَت أوشَكَ أن تَضِلَّ الهُداةُ
❇️ حكايت علما در روى زمين حكايت ستارگان در آسمانند كه در تاريكىهاى دشت و دريا به واسطه آنها راهيابى مىشود و هرگاه ناپديد شوند ممکن است رهیافتگان نیز گمراه شوند.
📚 بحارالأنوار: ۲/۲۵/۸۵
•┈┈••✾••┈┈•
🌸 ۲۵ ذیالقعده (دوشنبه ۱۴ خرداد) روز «دَحْوُالْأرْض» است.
دحوالارض بنابر روایات، زمانی است که نخستین خشکیها از زیر آب سر برآوردند. طبق بعضی از روایات، نخستین جایی که از زیر آب بیرون آمد، خشک شد و سپس گسترش یافت، سرزمین «مکه» و بخصوص محل خانهی «کعبه» بود.
🔸اعمال روز دحوالارض:
۱) غسل
۲) روزه گرفتن که معادل روزهی هفتاد سال و در روایتی کفارهی گناهان هفتاد سال است و برای روزهدار این روز، آنچه میان آسمان و زمین است، استغفار میکند.
۳) دو رکعت نماز، نزدیک ظهر وارد شده است؛ در هر رکعت بعد از حمد باید پنج مرتبه سوره «شمس» را خواند و پس از سلام نماز گفت: «لاحَوْلَ و لاقوَّهَ اِلّا بِالله العلی العظیم» و سپس: «یا مُقیلَ الْعَثَراتِ اَقِلْنی عَثْرَتی یا مُجیبَ الدَّعَواتِ اَجِبْ دَعْوَتی یا سامِعَ الْاَصْواتِ اِسْمَعْ صَوْتی وَ ارْحَمْنی و تَجاوَزْ عَنْ سَیئاتی وَ ما عِنْدی یا ذَالْجَلالِ وَ الْاِکْرام» (ای درگذرنده لغزشها! از لغزشم درگذر! ای اجابتکننده دعاها! دعایم را مستجاب کن! ای شنوای آوازها! صدایم را بشنو و به من رحم کن و از بدیهایم و آنچه نزد من است درگذر! ای صاحب جلالت و بزرگواری!)
۴) زیارت امام رضا علیهالسلام
۵) خواندن دعای «اللَّهُمَّ دَاحِیَ الْکَعْبَةِ وَ فَالِقَ الْحَبَّةِ …» که در مفاتیح الجنان (اعمال روز بیستوپنجم ذیالقعده) ذکر شده است.
در مفاتیحالجنان چنین آمده که هر کس این روز را روزه بگیرد و شب آن (یعنی امشب) را به عبادت مشغول باشد، ثواب صد سال عبادت برایش نوشته میشود.
✅مکتب سیاسی امام خمینی(ره)
🔺مکتب سیاسی که امام آن را مطرح و برایش مجاهدت کرد حاوی حرفهایی تازه برای بشریت است که هیچگاه کهنه نمی شود و تا این مکتب سیاسی زنده است، حضور و وجود امام در میان امت اسلامی و جهانیان زنده و پویاست.
🔸 بهترین و کاملترین شارح مکتب سیاسی امام راحل،شاگرد صدیق و خلف شایسته ایشان«امام خامنه ای» هستند که مهمترین شاخص های مکتب سیاسی امام را این گونه برشمرده اند:
1⃣معنویت با سیاست در هم تنیده است.
در مکتب سیاسی امام، معنویت از سیاست جدا نیست؛ همه رفتارها و همه مواضع امام حول محور خدا و معنویت دور می زد. امام به اراده تشریعی پروردگار اعتقاد و به اراده تکوینیِ او اعتماد داشت و می دانست کسی که در راه تحقق شریعت الهی حرکت می کند، قوانین و سنت های آفرینش کمک کار اوست.
2⃣اعتقاد راسخ و صادقانه به نقش مردم
در مکتب سیاسی امام، هویت انسانی، هم ارزشمند و دارای کرامت است، هم قدرتمند و کارساز است. نتیجه ارزشمندی و کرامت داشتن این است که در اداره سرنوشت بشر و یک جامعه، آرای مردم باید نقش اساسی ایفا کند. لذا مردم سالاری در مکتب سیاسی امام بزرگوار ما - که از متن اسلام گرفته شده است - مردم سالاریِ حقیقی است .
3⃣ نگاه بین المللی و جهانی
مخاطب امام در سخن و ایده سیاسی خود، بشریت است؛ نه فقط ملت ایران. ملت ایران این پیام را به گوش جان شنید، پایش ایستاد، برایش مبارزه کرد و توانست عزت و استقلال خود را به دست آورد. مکتب سیاسی امام این خیر و استقلال و عزت و ایمان را برای همه امت اسلامی و همه بشریت می خواهد؛ این رسالتی است بر دوش یک انسان مسلمان. البته تفاوت امام با کسانی که برای خود رسالت جهانی قائلند، این است که مکتب سیاسی امام با توپ و تانک و اسلحه و شکنجه نمی خواهد ملتی را به فکر و راه خود معتقد کند.
4⃣پاسداری از ارزشها
مظهر این ارزش ها را امام بزرگوار در تبیین مسأله ولایت فقیه روشن کردند. از اول انقلاب اسلامی و پیروزی انقلاب و تشکیل نظام اسلامی، بسیاری سعی کرده اند مسأله ولایت فقیه را نادرست، بد و برخلاف واقع معرفی کنند؛ برداشتهای خلاف واقع و دروغ و خواسته ها و توقعات غیرمنطبق با متن نظام سیاسی اسلام و فکر سیاسی امام بزرگوار. این که گاهی می شنوید تبلیغاتچی های مجذوب دشمنان این حرفها را می پراکنند، مربوط به امروز نیست.
5⃣ عدالت اجتماعی
عدالت اجتماعی یکی از مهمترین و اصلی ترین خطوط در مکتب سیاسی امام بزرگوار ماست. در همه برنامه های حکومت – در قانونگذاری و در اجرا و در قضا - باید عدالت اجتماعی و پرکردن شکافهای طبقاتی - مورد نظر و هدف باشد.»
🔹 وظیفه آحاد مسلمین و مدعیان پیروی از خط امام،تبعیت عملی از مکتب سیاسی پیر جماران است،که اگر این امر محقق شود بسیاری از مصائب بشریت و مسلمانان برطرف خواهد شد.
#امام_خمینی
#مکتب_سیاسی
📷 گزارش تصویری از سخنرانی شصت و سه دقیقهای رهبر انقلاب اسلامی در مراسم سیوپنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی
🗓 ۱۴ خرداد ۱۴۰۳
💻 Farsi.Khamenei.ir
📣 بیانات امروز رهبر انقلاب درباره انتخابات ریاست جمهوری پیشرو
▫️انتخابات پیش روی ما، یک پدیده پر دستاورد است
▪️ حماسه انتخابات، مکمل حماسهی بدرقهی شهیدان است
▫️احتیاج دارد به یک به رئیسجمهور فعال، پرکار، آگاه، معتقد به مبانی انقلاب
▪️در رقابتهای انتخاباتی بین نامزدها اخلاق حاکم باشد
▫️لجن پراکنی کردن به آبروی ملی لطمه میزند
▪️انشاءالله یک رئیسجمهور شایسته برای ملت ایران تعیین خواهد شد
🔹️حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز در مراسم سیوپنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی:
✏️ انتخابات پیش روی ما، یک پدیده پر دستاورد است؛ اگر ان شاءالله با خوبی و شکوه و عظمت برگزار بشود، یک دستاورد بزرگ برای ملت ایران است. بعد از این حادثه تلخ، مردم جمع بشوند، با آرای بالا، مسئول بعدی را انتخاب کنند، این در دنیا انعکاسش انعکاس فوق العادهای است. لذا این انتخابات بسیار مهم است. این حماسه انتخابات، مکمل حماسهی بدرقهی شهیدان است. این کار، مکمل کاری است که قبلاً کردید در بدرقهی شهیدان.
✏️ ملت ایران برای اینکه بتواند در معادلات پیچیدهی بینالمللی منافع خودش را حفظ کند و عمق راهبردی خودش را تثبیت کند و ظرفیتها و استعدادهای طبیعی و انسانی خودش را به مرحله بروز و ظهور برساند و کام مردم را شیرین کند و همچنین بتواند حفرهها و رخنههای اقتصادی و فرهنگی را پر کند احتیاج دارد به یک به رئیسجمهور فعال، پرکار، آگاه، معتقد به مبانی انقلاب.
✏️ در این حرکت عظیمی که انجام میگیرد در رقابتهای پیش روی انتخابات، بین نامزدها اخلاق حاکم باشد. بدگویی کردن، تهمت زدن، لجن پراکنی کردن کمکی به پیشرفت کارها نمیکند به آبروی ملی هم لطمه میزند.
✏️ صحنه انتخابات صحنه عزت و حماسه است، صحنه رقابت برای خدمت است، صحنه کش و واکش برای به دست آوردن قدرت نیست. برادرانی که وارد میدان مبارزه و رقابت انتخاباتی میشوند، این را به عنوان یک وظیفه بدانند. آنها به وظیفهشان عمل کنند، خدای متعال هم دلهای مردم را انشاءالله هدایت خواهد کرد به بهترین گزینه، انشاءالله یک رئیسجمهور شایسته برای ملت ایران تعیین خواهد شد.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
4_5976784185971446088.mp3
22.94M
🎧 صوت کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در مراسم سی و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره). ۱۴۰۳/۳/۱۴
💻 Farsi.Khamenei.ir
🔥 چرا دانشآموزان در سراسر جهان دارند خنگ میشوند؟
🔴 معروفترین معیار سنجش توانمندی دانشآموزان در سطح جهان، آزمونی موسوم به پیآیاسای است که هر سه سال یکبار عملکرد دانشآموزان هشتاد کشور جهان را در ریاضی، علوم و درک مطلب میسنجد. در سالهای اخیر هربار که نتایج این آزمون منتشر میشود، سیاستگذاران و برنامهریزان آموزشی در جهان را به تعجب وا میدارد. طی چندین آزمون گذشته، نمرات دانشآموزان تقریباً در همۀ درسها و تقریباً در همهجای دنیا به طور مداوم در حال کاهش است. حتی کشورهایی مثل فنلاند و کرۀ جنوبی که نظامهای آموزشی بسیار باکیفیتی دارند هم مستثنی نیستند.
🔴 چه چیزی باعث افت نمرات در دانشآموزان سراسر جهان شده است؟ برخی از تحلیلگران همهگیری کرونا را عامل اصلی دانستهاند. اما روند افول نمرات از چندین سال قبل و مشخصاً از سال ۲۰۱۲ به بعد آغاز شده است و کرونا فقط شیب آن را افزایش داده است. گزارش پیآیاسای به سه دلیل «گوشیهای همراه» را عامل اصلی معرفی میکند: اولاً دانشآموزانی که روزانه کمتر از یک ساعت از اوقات فراغت خود را با دستگاههای دیجیتال سپری میکنند، عملکرد ریاضیشان حدود پنجاه درصد بالاتر از دانشآموزانی است که روزانه بیش از پنجساعت به اسکرین چشم میدوزند.
🔴 ثانیاً به نظر میرسد که صفحهنمایشها باعث نوعی حواسپرتی فراگیر در میان همهٔ دانشآموزان شدهاند، حتی دانشآموزانی که مدام چشم به آنها ندوختهاند نیز در اثر حواسپرتی اطرافیانشان درگیر میشوند.
🔴 دلیل سوم این است که تقریباً نیمی از دانشآموزانی که در این آزمون شرکت کردند، گفتند وقتی از دستگاههای دیجیتال خود دور هستند، احساس «کلافگی» یا «اضطراب» میکنند. به همین روال، نیمی از دانشآموزان گفتند که بدون دستگاههای دیجیتالشان از زندگی رضایت کمتری دارند. این اضطراب رابطهای معکوس با عملکرد تحصیلی دانشآموزان دارد. در مجموع، دانشآموزانی که بیشتر با تلفن همراه خود کار میکنند در مدرسه نمرات بدتری میگیرند، حواس دانشآموزان دیگر را پرت میکنند و احساس بدتری نسبت به زندگی خود دارند.
🔴 البته آزمون پیآیاسای تنها پژوهشی نیست که پیوستگی استفادۀ زیاد از دستگاههای دیجیتال و عملکرد بد تحصیلی را نشان میدهد. جاناتان هایت، در پژوهشی جدید به این نتیجه رسیده است که صرفِ وجود یک گوشی هوشمند در دیدرس، باعث افت قابلتوجه تمرکز حاضرین میشود.
نظر شما چیست؟
🔴 هایت پیشنهاد میکند که بهتر است گوشیهای هوشمند کاملاً در مدارس ممنوع شوند. به نظر میرسد تحلیل پیآیاسای نیز استدلالی قوی در حمایت از این سیاست باشد. صدها پژوهش جدی دیگر در دهسال اخیر نیز به نتایج مشابهی رسیدهاند. اگرچه بعضی میگویند اگر دانشآموزان مهارت استفاده از گوشی را بیاموزند، شاید کمتر در معرض خطر باشند، اما ممنوعکردن تلفن در مدرسه اقدام آزمایشی جسورانه و بدیعی خواهد بود. شاید مؤثر نباشد، اما غلط است اگر فکر کنیم هیچ کاری نکردن و حفظ وضع موجود، بیضرر خواهد بود. وقت وقتِ یک مداخله جدید است.
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «آیا تلفن همراه دانشآموزان را کندذهن کرده است؟» که در سیامین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۳۰ دی ۱۴۰۲ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ درک تامپسن است و نیره احمدی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/w51475
🔸 آفتِ دوری از قرآن و ادعیه از نگاه سید آزادگان، آقای ابوترابی...
مدتی بود که توی پیچ و خم زندگی و ناملایمات حسابی کم آورده؛ و تقریباً خانه نشین شده بودم. یه روز حاج آقا ابوترابی که دوستِ دورانِ اسارتم بود، به دیدنم اومد و گفت: عباس! می دونی چرا اینجوری شدی؟ چون تو از قرآن و دعا و زیارت عاشورا فاصله گرفتی. همین زیارت عاشورا و امثالِ اون بود که من و تو، و خیلی های دیگه رو زیرِ دستِ جلادانِ صدام زنده نگه داشت...
👤خاطره ای از زندگی سید آزادگان سیدعلی اکبر ابوترابی
📚منبع: کتاب فانوس زائر ؛ صفحه ۸۷
خاکریز خاطرات ۶۷
🌐 https://btid.org/fa/
📎 #شهدا
📎 #سیره_شهدا
📎 #خاطرات_شهدا
📎 #جهاد_تبیین
#شما_دعوتید
#هیأت_عاشقان_اباصالح_عج
#روضه_هفتگی
#شهادت_امام_جواد_علیه_السلام
🔻با سخنرانی
حجة الاسلام فریس آبادی
🔻با نوای
کربلایی روح الله گلپور
🗓چهارشنبه۱۶خرداد
🕖ساعت ۲۰:۰۰
📍خیابان رسالت،کوچه ۱(کنار پل بلوار امین)،جنب آموزشگاه کریمی و قلم چی، پلاک ۴۱
#هیأت_عاشقان_اباصالح
@asheghaneabasaleh
#لطفا_نشر_بدهید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روزمان را با قرآن آغاز کنیم/ ترتیل صفحه ۹۶ قرآن کریم ( آیات ۱۰۶ تا ۱۱۳ سوره مبارکه نساء)
🍃🌹🍃
🌺 پیامبر (ص) میفرمایند: «قارِئُ القُرآنِ وَ المُستَمِعُ فِی الأَجرِ سَواءٌ» قاری قرآن و گوشکننده آن در پاداش مساوی هستند. (مستدرک الوسائل ۴/ ۲۶۱)
🎙 استاد: مرحوم منشاوی
💠 #حدیث روز 💠
💎 سختترين پشيمانى
🔻أمیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
أشَدُّ النّاسِ نَدامَةً و أكثَرُهُم مَلامَةً: العَجِلُ النَّزِقُ الّذي لا يُدرِكُهُ عَقلُهُ إلاّ بَعدَ فَوتِ أمرِهِ
➖ سختترين پشيمانى و بيشترين سرزنش دامنگير كسى میشود كه شتابكار و بىفكر است و وقتى كار از كار گذشت، تازه به سر عقل مىآيد.
📚 غررالحكم، حدیث ۳۳۰۸
•┈┈••✾••┈┈•
▫️ روزشمار #انتخابات ۱۴۰۳
🗓 ۲۳ روز تا #انتخاب_جمهور
#با_تو_ایران_روشن_است
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
باسمه تعالی
امام رضا عليه السلام : هر كس (حضرت معصومه عليها السلام) را در قم زيارت كند ، چنان است كه مرا زيارت كرده است .
شماره داخلی : ۲۵۴۰/۴۶۱۴۵۴/۱۰۷
تاریخ : ۱۴۰۳/۰۳/۰۹
به : واحدهای آموزشی و پرورشی
موضوع : كارگاه آموزشی آمادگی ورود به دبستان
سلام علیكم ؛
با احترام و صلوات بر حضرت محمد (ص) و اهل بیت مطهرش، ضمن خداقوت به مدیران و همكاران گرانقدر و تشكر از همكاری صمیمانه با مركز مشاوره خانواده پیوند، به اطلاع می رساند كه این مركز در نظر دارد كارگاه آموزشی با عنوان آمادگی ورود به دبستان را برای آموزگاران و خانواده های دانش آموزانی كه در سال تحصیلی 1404-1403 وارد مقطع ابتدایی می شوند برگزار نماید. لذا خواهشمند است كه اطلاع رسانی لازم به ذی نفعان انجام پذیرد. پوستر كارگاه به پیوست ارسال می گردد.
برای همكاران گواهینامه شركت در كارگاه صادر خواهد شد.
مدرس: اقای دكتر كریمیان، دكترای تخصصی روانشناسی تربیتی
زمان: چهارشنیه 1403/03/23 ساعت 18 الی 20
مكان: 45 متری صدوق، 20 متری شهید شهبازی(كوچه بانك صادرات)، پلاك 32
تلفن های رزرو : 32915645 - 32911520 عصرها از ساعت 16 الی 21
سرفصل های دوره: آمادگی رفتاری و روانی، آمادگی مهارت های تحصیلی، معرفی بازی
هزینه سرمایه گذاری: 200 هزار تومان
سید علی محمدی
مدیر آموزش و پرورش ناحیه 4 قم
از طرف امیر حسین ابراهیمی خاكباز
رونوشت : سیدعلی محمدی(رئیس اداره آموزش و پرورش ناحیه 4 قم-رئیس اداره آموزش و پرورش ناحیه 4 قم ,مصطفی سخایی ( مدیر مركز مشاوره خانواده پیوند)-مدیر مركزمشاوره خانوده پیوند ,حسین رفیعی-كارشناس مسئول حراست ,رضا یوسفی-كارشناس مسئول ارزیابی عملكردو پاسخگوئی به شكایات
آدرس: قم - سالاریه-میدان پیچک - آموزش و پرورش ناحیه 4 قم- کد پستي : 3716963674
نمابر32942427 -025 :- سایت : http://n4.qom.medu.ir