eitaa logo
دفتر مرجع عاليقدر آية الله العظمى الشيخ محمد اليعقوبي دام ظله
4.3هزار دنبال‌کننده
2.1هزار عکس
273 ویدیو
8 فایل
نشاطات المكتب.دروس ومحاظرات سماحة المرجع اليعقوبي دام ظله
مشاهده در ایتا
دانلود
اهمیت ذکر مناقب اهل بیت (علیهم السلام) عادت بر این است که در مراسم‌های اینچنینی که به مناسبت‌های شریف برگزار می‌شود، به ذکر مناقب اهل بیت (علیهم السلام) و فضایل آن‌ها پرداخته شود. به ویژه ولادت امیرالمؤمنین (علیه السلام) در کعبه، که حالتی است که هیچ‌کس پیش از او به آن نائل نشده و هیچ‌کس نیز پس از او به آن نخواهد رسید. این واقعاً مقام عظیمی برای او و مادرش، بانوی هاشمیه جلیله، فاطمه بنت اسد است. رسول خدا (صلى الله عليه وآله) درباره او فرمود: «او مادر من بعد از مادرم است». متأسفانه، تاریخ نگاران، به طور شایسته‌ای به تألیف درباره سیره این زن بزرگ نپرداخته‌اند؛ ما در سال‌های گذشته در چنین مناسبتی تقریبا به تفصیل درباره او صحبت کرده‌ایم. عالیقدر آیت الله العظمی شیخ محمد یعقوبی (دام ظله) 12 رجب 1426هـ مطابق با 18/8/2005
دعوت مرجع عالیقدر یعقوبی به نهضتی علوی برای احیای کتاب (نهج البلاغه) و بکارگیری آموزه های آن در تمام ابعاد آیت الله العظمی شیخ محمد یعقوبی (دام ظله) در سخنانی که در آغاز درس خارج خود در جمعی از اساتید، فضلای حوزه علمیه و طلاب در دفتر خود در نجف اشرف به مناسبت سالروز ولادت امام امیرالمؤمنین (علیه السلام) ایراد کرد، به اهمیت نهضت وسیع علوی برای احیای کتاب (نهج البلاغه) و فعال‌سازی مضامین آن در زمینه‌های مختلف اشاره کرد. ایشان به این نکته اشاره کردند که سازمان ملل متحد، عهدنامه امام علی (ع) به مالک اشتر (ره) را به عنوان بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین سند حقوق بشر شناخته است. ایشان تأکید کرد که امام امیرالمؤمنین (علیه السلام) به حقیقت ترجمان قرآن است و اوست که معانی قرآن کریم را بیان می‌کند. زیرا قرآن بدون تبیین امام علی (ع) و ائمه معصومین (ع) مجمل است، مانند حروفی که معانی آن‌ها با نقاطی که بر آن‌ها گذاشته می‌شود، مشخص می‌شود. وقتی می‌گوییم که کلام او (ع) بالاتر از کلام مخلوقین و پایین‌تر از کلام خالق (جل وعلا) است، در این وصف مبالغه‌ای وجود ندارد. ایشان به اهمیت طبقه‌بندی خطب این کتاب گرانسنگ و کلمات امام (ع) به صورت موضوعی بر اساس مسائلی که به آن‌ها پرداخته شده، اشاره کردند. وی گفت که پژوهشگر در این صورت خواهد دید که این مسائل همان مسائل قرآن کریم است، از جمله معارف الهی که در خطبه اول کتاب نهج البلاغه آمده است. این معارف از محتوای اساسی در گفتارهای امام (ع) و قرآن کریم و دیگر علوم و موضوعات مشابه، مانند وصیت به تقوا، آمادگی برای مرگ، زهد در دنیا، حکایت زندگی پیامبران (ع) به عنوان الگوهای نیکو، تبلیغ احکام شرعی و مسائل سیاسی، جنگ و روابط در داخل و خارج از جامعه اسلامی و دیگر موضوعات مشترک است. ایشان همچنین بر خطبا و مبلغین تأکید کرد که بر خطب و مواعظ امام امیرالمؤمنین (ع) تمرکز کرده و مردم را با آن‌ها آشنا کنند. ایشان به این نکته اشاره کردند که علمای گذشته به بهره‌برداری و عبرت‌گیری از این خطب توصیه می‌کردند. همچنین یادآور شدند که در برخی از آثار مرحوم محقق شیخ نائینی (قده) مشاهده کرده‌اند که ایشان توصیه کرده‌اند که پس از تلاوت سوره تکاثر، خطبه امام (ع) بیشتر خوانده شود، همان‌طور که خطبا بیش از پنجاه سال پیش و بیشتر، محتوای اصلی خود را در منبرها بر اساس خطب نهج البلاغه قرار می‌دادند.
تصحیح نیت و هدف تعیین هدف بر روی شخصیتها، اولاً با اخلاص منافات دارد و ثانیاً انحرافی است که مسلمانان در صدر اسلام دچار آن شدند، زمانی که علی (علیه السلام) را با دیگران مقایسه کردند. عالیقدر آیت الله العظمی شیخ محمد یعقوبی (دام ظله)