بسمه تعالی
سلسله مباحث مشاوره قبل ازدواج
موضوع: از چاله به چاه انداختن دختر
گروه مخاطب: والدین دختر دار
مقدمه
گاهی والدین دختر دار خصوصا مادران برای این که مشکل دختر را حل کنند او را از چاله به چاه می اندازند، به طور مثال متوجه می شوند که دخترشان با پسری دوست شده است یا عاشق پسر شده است، در عوض حل مشکل برای این که دختر را از فکر پسر بیرون کنند و یا به این دلیل که آن پسر مورد تایید آنان نیست و از او خوششان نمی آید دختر را به زور و اجبار به عقد پسری در می آورند که دخترشان هیچ علافه ای به او ندارد.
جهت راهنمایی والدین گرامی نکاتی تقدیم می گردد.
1. مادرگرامی الگوی خوبی در حیا، تقوا، خودشناسی و مدیریت هیجانات برای دختر خود باشید. حیا، تقوا، خودشناسی و مدیریت هیجانات را در دخترِ خود تقویت کنید، تا بتواند هیجانات خود را مدیریت کند و گرفتار دوستی با پسران نشود.
2. از دختر خود مراقبت کنید که با چه دوستانی نشست و برخاست می کند. متاسفانه تاثیر پذیری دوستان در سنین نوجوانی از گروه دوستان به مراتب از تاثیر خانواده بیشتر است و ممکن است دختر شما تحت فشار گروه دوستان به سمت دوست پسر برود.
3. مهم ترین عواملی که سبب می شود دختر نوجوان به سمت ارتباط با جنس مخالف برود عبارتند از کمبود محبت، کم توجهی والدین، جو متشنج خانه، دوستان بد، فضای مجازی، خلا عاطفی، نداشتن مهارت های ارتباط کلامی با نوجوان که لازم است والدین عزیز در این زمینه تمام تلاش خود را به کار گیرند تا دختر دچار آسیب نشود.
4. اگر دخترتان گرفتار چنین مشکلی شده راهش این نیست که به زور او را به عقد پسری در بیاورید که او را دوست ندارد. شما باید ضمن برقراری ارتباط و تعامل سازنده، دختر را قانع کنید که دوست پسرش گزینه مناسبی برای ازدواج با او نیست. اگر هم احتمال می دهید که طرف مقابل انسان خوبی است و می توان از نظر عقلی به او اعتماد کرد چه خوبست زمینه آشنایی آنان را به طریق مورد پسند عرف و شرع فراهم بیاورید، به شرط این که هر دو به بلوغ رسیده باشند. اما اگر دختر شما به بلوغ نرسیده که قاعدتا این کار نشان از عدم بلوغ او دارد باید زمان را طولانی کنید تا دختر بتواند بر هیجانات خود غالب شود. در این زمینه حتما با دخترتان صحبت کنید و حتما از راهنمایی های مشاور خانواده کمک بگیرید. هر چه روابط عاطفی و کلامی شما با دختر بهتر باشد در مدت زمان کمتری خواهید توانست مشکل پیش آمده را مدیریت کنید.
جمع بندی
اگر متوجه شدید که دخترتان با پسری دوست شده و به او قول ازدواج داده لازم نیست به زور و اجبار او را به عقد پسری در بیاورید که دوستش ندارد بلکه راهش این است که با گفتگو و تعامل سازنده به دخترتان یاد بدهید که هیجانات خود را مدیریت کند. در چنین شرایطی دختر شما زمان لازم دارد و برخورد خوب شما خواهد توانست به او کمک کند که در مسیر زندگی تصمیم های منطقی و عاقلانه بگیرد. اما برخورد نامناسب شما می تواند دختر را به دنده لجبازی بیندازد که نتیجه ای جز بدبختی برای خودش و مشکلات برای شما در پی نخواهد داشت.
تالیف: دکتر محمد اسماعیل زاده_ کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی – مشاور خانواده
# مشاوره خانواده - ازدواج- تحکیم خانواده - تربيت فرزند 👇 👇 👇
لینک کانال در ایتا – شماره تماس با کارشناس
https://eitaa.com/dr_9132532756
آدرس: استان خراسان جنوبی، طبس گلشن، فاز یک امیر المومنین (ع)، پشت دادگستری، کانون فرهنگی – تبلیغی مسجد ائمه بقیع (علیهم السلام) با رویکرد تخصصی مشاوره خانواده و دارای مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی، مشاوره کودک، نوجوان و جوان، مشاوره فردی (اعتقادی، اخلاقی، مشکلات روحی روانی)، مشاوره تحصیلی، مشاوره ازدواج (انتخاب همسر، خواستگاری، نامزدی و عقد)، تحکیم خانواده (زوج درمانی، خانواده درمانی، تربیت دینی فرزندان)
بسمه تعالی
سلسله مباحث مشاوره قبل ازدواج
موضوع: همسفر شدن با خواستگار یا نامزد در مرحله شناخت
گروه مخاطب: دختران و پسران آماده ازدواج و والدین گرامی
مقدمه
ازدواج یک فرایند است که با شناخت دختر و پسر و خانواده های آنان از یکدیگر آغاز می شود و با نامزدی و عقد و زندگی مشترک ادامه می یابد. مرحله شناخت دختر و پسر و خانواده ها از یکدیگر از اهمیت ویژه ای برخوردار است و هر چه این شناخت عمیق تر و دقیق تر و واقعی تر باشد زندگی مشترک زوجین از پایداری بیشتری برخوردار خواهد بود.
متاسفانه دیده می شود که این مرحله بسیار مهم کمتر مورد توجه خانواده ها به ویژه خانواده های دختر دار واقع می شود و برخی خانواده ها در نامزد کردن و عقد کردن فرزندانشان عجله می کنند و در نتیجه مشکلاتی را برای خودشان و خانواده طرف مقابل ایجاد می کنند.
جهت راهنمایی والدین عزیز و دختر و پسرهای آماده به ازدواج نکاتی تقدیم می گردد.
1. مرحله شناخت را جدی بگیرید و سرسری از آن عبور نکنید. وقتی خواستگار یا نامزد غریبه هست به نظر می رسد شما حداقل یک ماه زمان لازم دارید تا به برخی از افکار و باورها، احساسات و هیجانات و اخلاقیات طرف مقابلتان پی ببرید.
2. متاسفانه این آسیب در جامعه ما مشاهده می شود که از زمانی که خانواده پسر می خواهند دختر را ببینند تا زمانی که دختر و خانواده او جواب بله را می دهند مدت زمان خیلی کوتاه و حتی کمتر از یک هفته طول می کشد. و حتی بدتر این که به نامزدی هم اکتفا نمی کنند و سریع دختر و پسر را وارد دوران عقد می کنند در حالی که دختر و پسر به شناخت کافی از یکدیگر دست نیافته اند. خیلی از وقت ها به صِرف این که دختر خوبی است یا خانواده خوبی دارد یا پسر خوبی است دختر و پسر را وارد زندگی مشترک می کنند در حالی که مفاهیم خوب و بد ممکن است در نظر هر فرد متفاوت باشد.
3. روش ها و راهکارهای مهمی برای شناخت خواستگار وجود دارد که از مهم ترین آنها همسفر شدن و هم اتاق شدن با خواستگار یا نامزد است که خوبست والدین گرامی دختر و پسر و خودِ دختر و پسرها با رعایت نکات زیر قبل از بله گفتن و در طول دوران نامزدی با یکدیگر همسفر شوند تا بتوانند به شناخت نسبتا خوبی از طرف مقابل برسند:
یک: همسفر شدن با طرف مقابل باید حتما با مراقبت والدین به ویژه والدین دختر دار باشد. دختر و پسر هم باید سعی کنند از ورود به عرصه احساسات و عواطف در این مرحله خودداری کنند. متاسفانه گاهی افراد با هم همسفر می شوند و خانواده ها به دختر و پسر اجازه می دهند که به تنهایی و بدون مراقبت آنان با یکدیگر بیرون بروند که در چنین شرایطی احساسات و عواطف غلبه خواهد کرد و توفیق چندانی در شناخت حاصل نخواهد شد.
دو: از آنجایی که در سفر افراد بیشتر ویژگی های شخصیتی خود را بروز می دهند خوبست شما در گفتار و رفتار نامزد یا خواستگارتان دقت کنید و حتی در رفتار خانواده او هم دقت کنید. در گفتار و رفتار او با خانواده خودش هم دقت کنید تا بتوانید اطلاعات را در این زمینه به دست آورید.
سه: در طول مدت سفر دقت کنید که خواستگار یا نامزدتان داروی خاصی مصرف نمی کند. گاهی خودش را پنهان نمی کند. دقت کنید باید او را امتحان کنید. باید راستی آزمایی کنید. باید دقت کنید چقدر به مسائلی که در اولین جلسه یا جلسات آشنایی گفته پایبند است.
چهار: شما قرار است برای خودتان شریک و همسفر زندگی انتخاب کنید و اگر در این مرحله در انتخاب دقت نکردید و گرفتار عاطفه و احساس شدید و به لایه های شخصیتی طرف مقابل پی نبردید بعد از عقد و شروع زندگی مشترک دیگر دیر خواهد بود و شما ناچار خواهید بود شرایط سختی را تجربه کنید. پس در دوران شناخت نهایت دقت خود را به کار گیرید که انتخاب خوبی داشته باشید.
جمع بندی
برای شناخت خواستگار و نامزد راه های زیادی وجود دارد که یکی از بهترین این راه ها همسفر شدن با خواستگار یا نامزد با مراقبت والدین و پرهیز از ورود به فضای عاطفی و احساسی است. وقتی قرار است ما یک شریک و همسفر همیشگی انتخاب کنیم چه خوبست که دقت های لازم را داشته باشیم.
تالیف: دکتر محمد اسماعیل زاده- کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی – مشاور خانواده
# مشاوره خانواده - ازدواج- تحکیم خانواده - تربيت فرزند 👇 👇 👇
لینک کانال در ایتا – شماره تماس با کارشناس
https://eitaa.com/dr_9132532756
آدرس: استان خراسان جنوبی، طبس گلشن، فاز یک امیر المومنین (ع)، پشت دادگستری، کانون فرهنگی – تبلیغی مسجد ائمه بقیع (علیهم السلام) با رویکرد تخصصی مشاوره خانواده و دارای مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی، مشاوره کودک، نوجوان و جوان، مشاوره فردی (اعتقادی، اخلاقی، مشکلات روحی روانی)، مشاوره تحصیلی، مشاوره ازدواج (انتخاب همسر، خواستگاری، نامزدی و عقد)، تحکیم خانواده (زوج درمانی، خانواده درمانی، تربیت دینی فرزندان)
بسمه تعالی
سلسله مباحث مشاوره قبل ازدواج
موضوع: آسیب های مرحله شناخت در فرایند ازدواج
گروه مخاطب: دختران و پسران آماده ازدواج و والدین گرامی
مقدمه
ازدواج یک فرایند است که با شناخت دختر و پسر و خانواده های آنان از یکدیگر آغاز می شود و با نامزدی و دوران عقد و زندگی مشترک ادامه می یابد. در این دوره متاسفانه عدم دقت والدین و زوجین سبب می شود که بعدا در دوران نامزدی، عقد، زندگی مشترک زوجین یا خانواده آنان یا هر دو طرف با مشکلاتی مواجه شوند. لازم است که این آسیب ها را بشناسیم و در این مرحله گرفتار آن نشویم.
آسیب اول: کوتاه بودن دوره شناخت
مرحله شناخت مهم ترین مرحله فرایند ازدواج است که متاسفانه خیلی کوتاه است. دربسیاری از موارد از زمانی که مادر پسر درخواست آشنایی می کند تا زمانی که خانواده دختر پاسخ بله را می دهند کمتر از یک هفته طول می کشد. سوال این است که چگونه در مدت کمتر از یک هفته دختر و پسر و خانواده آنان می توانند به شناخت از یکدیگر برسند. به نظر می رسد خانواده ها در این موضوع باید بازنگری کنند و فرهنگ جامعه در این زمینه تغییر کند.
آسیب دوم: رفتارهای عاطفی دختر و پسر
برخی خانواده ها برای به شناخت رسیدن دختر و پسر به آنان اجازه می دهند که با اطلاع والدین با یکدیگر گفتگو کنند، چت کنند، همدیگر را ببینند. توجه داشته باشید که اگر این کار صرف اطلاع شما باشد و شما مراقبت نداشته باشید بعید نیست که دختر و پسر گرفتار روابط عاطفی خواهند شد، مگر این که این گفتگوها با حضور و مراقبت خودِ شما والدین گرامی همراه باشد و البته از همان مسیر عرفی و شرعی یعنی مسیر خانواده آغاز و ادامه یابد.
آسیب سوم: عدم حمایت فکری خانواده ها
لازم است خانواده های دختر و پسر آنان را برای ورود به زندگی جدید آماده کنند و مشکلاتی را که فرزندان پیش رو دارند به آنان گوشزد کنند. گاهی نگفتن مسائل مرتبط با زندگی و عدم مهارت پسران و دختران سبب می شود که اشتباهاتی را مرتکب شوند و همین سبب شود که نظر فرد مقابل و خانواده او نسبت به آنان تغییر کند.
آسیب چهارم: روی آوردن خانواده ها به دلایل واهی جهت عقد سریع
گاهی خانواده ها به خصوص خانواده پسر برای عقد عجله می کنند مثل این که اگر زودتر عقد کنیم پسرمان سربازی در شهر خودمان خواهد بود یا زمین می تواند ثبت نام کند یا شغل و کارش همین جا خواهد بود و...گاهی هم خانواده دختر ممکن است گرفتار این دلایل بشوند مثل این که خوب نیست دو نامحرم با هم صحبت کنند بهتر است عقد کنیم. در حالی که لزوما صحبت دو نامحرم خصوصا وقتی با هدف عقلایی و برای شناخت همسر است شرعا و عقلا منعی ندارد.
آسیب پنجم: روش تحقیق نادرست
یکی از آسیب های مرحله شناخت روش تحقیق نادرست است. بسنده کردن به مفاهیم کلی مانند خوب و بد یکی از آسیب های جدی مرحله تحقیق است. به طور مثال می گویند فلانی چه جور آدمی است و دیگران می گویند آدم خوبی است در حالی که خوب و بد از نگاه هر فردی ممکن است با فرد دیگر فرق کند. یا مثلا در جلسات آشنایی می گویند که اخلاق برای من مهم است. مقصود از اخلاق چیست؟ این مفاهیم مبهم هستند ودر مرحله تحقیق باید جزیی و روشن و مصداقی بیان شوند تا شما را به شناخت برسانند. والسلام
تالیف: دکتر محمد اسماعیل زاده- کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی – مشاور خانواده
# مشاوره خانواده - ازدواج- تحکیم خانواده - تربيت فرزند 👇 👇 👇
لینک کانال در ایتا – شماره تماس با کارشناس
https://eitaa.com/dr_9132532756
آدرس: استان خراسان جنوبی، طبس گلشن، فاز یک امیر المومنین (ع)، پشت دادگستری، کانون فرهنگی – تبلیغی مسجد ائمه بقیع (علیهم السلام) با رویکرد تخصصی مشاوره خانواده و دارای مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی، مشاوره کودک، نوجوان و جوان، مشاوره فردی (اعتقادی، اخلاقی، مشکلات روحی روانی)، مشاوره تحصیلی، مشاوره ازدواج (انتخاب همسر، خواستگاری، نامزدی و عقد)، تحکیم خانواده (زوج درمانی، خانواده درمانی، تربیت دینی فرزندان)
بسمه تعالی
سلسله مباحث مشاوره فردی
موضوع: خیر در آن چیزی است که واقع می شود.
گروه مخاطب: عمومی
مقدمه
خداوند متعال نظام هستی را چنان حکیمانه خلق کرده که اگر انسان در این نظام درست حرکت کند گرچه نتیجه دلخواه را به دست نیاورد باز هم خیر بنده در همان چیزی خواهد بود که واقع شده است. گاهی انسان تمام تلاش خود را می کند ولی وضعیت اقتصادی مطلوبی ندارد، گاهی در موضوعی مانند ازدواج تمامی جوانب را بررسی می کند و از مشورت هم غافل نمی شود ولی نتیجه خوبی به دست نمی آورد، در تربیت فرزندان کوتاهی نمی کند ولی فرزندش آن گونه که دوست دارد نمی شود.
چنین شرایطی که انسان مسیر را درست طی می کند ولی نتیجه مطلوب را به دست نمی آورد ممکن است انسان را دچار رنج درونی کند. ممکن است شیطان مدیریت ذهن او را به دست بگیرد و بگوید دیدی خدا با تو چه کرد. ممکن است فرد به خدا اعتراض کند و نظام هستی را حکیمانه نداند.
جهت راهنمایی نکاتی تقدیم می گردد.
1. خیر و مصلحت بندگان را خداوند از خودشان بهتر می داند درست مانند مادری مهربان که خیر و مصلحت نوجوان دخترش را از خودِ دختر بهتر می داند و اگر یک سری محدودیت ها برای دخترش قرار می دهد نه به این دلیل است که دوستش ندارد بلکه برای این است که دوستش دارد و نمی خواهد دخترش دچار آسیب شود یا مانند دکتر و پزشکی دلسوز که از روی دوستی داروی تلخ را برای بیمار تجویز می کند یا مانند معلمی مهربان که به دانش آموز سخت می گیرد تا دانش آموز رشد کند. خداوند از روی لطف در حق بندگان گاهی آنان را به فقر یا بیماری دچار می کند تا قلب و روح و روان بندگانش را از آسیب محافظت کند.
2. عبد بودن و عبودیت ایجاب می کند که ما وظیفه خود را انجام دهیم و نتیجه را به خدا واگذار کنیم. به عبارت دیگر ما مامور به انجام وظیفه هستیم و نتیجه هر چه باشد خیر و صلاح ما در همان خواهد بود. اگر من در بحث ازدواج، عاقلانه ازدواج کرده ام ولی نتیجه دلخواه من حاصل نشده آن را به حساب خدا بگذارم و این نوع زندگی را سبب رشد و تعالی خود بدانم. اگر در اقتصاد زحمت بسیار کشیده ام ولی نتیجه دلخواهم به دست نیامده، این را لطف خدای مهربان در حق خودم و خانواده ام بدانم. اشتباه نشود مقصود این نیست که فقر خوبست. ما موظف هستیم تلاش کنیم تا فقیر نباشیم اما همیشه نتیجه دلخواه ما به دست نمی آید.
3. ما بندگان در بسیاری از مواقع نمی دانیم چه چیزی برای ما خیر هست و چه چیزی شر هست، به همین دلیل ممکن است از خداوند چیزی مانند ثروت یا قدرت را درخواست کنیم در حالی که سبب بدبختی ما بشود و چیزی مانند علم و فرزند صالح را درخواست نکنیم در حالی که خیر در علم و فرزند صالح است. به تعبیر قرآن کریم چه بسا چیزی را ناپسند می شمارید (مثل جهاد و علم) در حالی که خداوند در آن خیر فراوان قرار داده است و چه بسا چیزی را خیر می دانید (مثل ثروت و قدرت) در حالی که خداوند در آن شر قرار داده است (بقره، 216).
4. «خیر در آن چیزی است که واقع می شود» در جایی درست است که انسان در ایجاد آن مصیبت نقش نداشته باشد. اگر به طور مثال یک دانش آموز به جای درس خواندن وقتش را به بطالت گذراند و در پایان سال قبول نشد و یا برای کنکور تلاش نکرد و دانشگاه خوبی قبول نشد این جا نمی گویند «خیر در آن چیزی است که واقع شده است». در این جا خودِ فرد مقصر است و کوتاهی کرده و باید تاوان کوتاهی خود را بدهد. در جایی می گویند «خیر در آن چیزی است که واقع شده» که انسان کوتاهی نکرده باشد و به دست خود مصیبت و گرفتاری را برای خودش ایجاد نکرده باشد. به طور مثال همسرش بیمار شده و این یک گرفتاری است در حالی که ممکن است او در ایجاد این گرفتاری نقش نداشته است یا ممکن است همسرش در اثر یک حادثه به رحمت الهی رفته و او در این زمینه مقصر نبوده است و یا در همان مثال قبلی دانش آموز تمام تلاش خود را در کنکور به کار گرفته و باز هم نتیجه دلخواه را نگرفته است در چنین شرایطی می گوییم «خیر در آن چیزی است که واقع می شود».
به بیان قرآن کریم فلسفه مصائب و گرفتاریهایی که دست ساز خود انسان نیست این است که انسان بر آنچه از دستش می رود غمگین نشود و بر آنچه به دست می آورد شادی نکند (حدید، 22-23) و بداند که خداوند مصلحت او را بهتر از خودش می داند.
ادامه دارد👇👇👇
5. بر خلاف باور نادرست بسیاری از ما در عالم هستی چیزی به نام شانس وجود ندارد و نظام هستی کاملا حکیمانه عمل می کند. این که فردی در کنکور رتبه خوب بگیرد و دیگران بگویند خوش شانس هست حرف درستی نیست یا فردی که وضعیت اقتصادی خوبی دارد و ما او را خوش شانس بدانیم و یا فردی که مثلا در یک قرعه کشی ماشین و ...برنده می شود ما او را خوش شانس می دانیم در حالی که این ها شانس نیست و قوانین حکیمانه هستی است که ما از آن بی اطلاع هستیم به همین دلیل آن را به شانس و قسمت نسبت می دهیم.
اعتقاد و باور به شانس خلاف نظام حکیمانه هستی است و قانون علت و معلول هستی را زیر سوال می برد. آنچه برای بندگان اتفاق می افتد از مجرای اختیار خودِ بندگان می گذرد یعنی بندگان با اختیار و آزادی خود سبب می شوند که یک رویداد یا حادثه در مسیر زندگی آنان قرار گیرد و این همان چیزی است که در معارف دین از آن تعبیر به قضا و قدر می شود.
6. از ویژگی های مومنان حقیقی این است که راضی به قضا و قدر الهی هستند به این معنا که تلاش خود را می کنند و به هر نتیجه ای که خداوند حکیم برای آنان در نظر گرفته راضی هستند و حقیقت عبودیت و بندگی همین است که انسان در چنین شرایطی به مولای خود اعتراض نکند و بداند آنچه مولا برای او لحاظ کرده بهترین است. راضی بودن به قضای الهی سبب می شود که انسان بیشترین میزان آرامش را در زندگی تجربه کند. امام حسین علیه السلام سرور و سالار شهیدان در آخرین لحظات عمر شریف خود در آن شرایط سخت و طاقت فرسا که تمام عزیزانش را از دست داده و می بیند که دشمن اهل بیت او را به اسارت خواهند برد به درگاه الهی این گونه دعا می کند که خدایا راضی به قضا و قدر تو هستم.
جمع بندی
معنای دقیق این عبارت که «خیر در آن چیزیست که واقع می شود» این است که انسان تمام تلاش خود را بکند، در انجام وظیفه کوتاهی نکند و نتیجه را به خدا واگذار کند تا خداوند آنچه را که خیر و صلاح بنده هست به او عطا کند. لزوما انسان ها به میزانی که تلاش می کنند بهره دنیایی نمی برند و در چنین شرایطی است که بنده باید راضی باشد به آنچه خداوند برای او مقدر کرده؛ چرا که تقدیر مولا از حساب و کتاب بنده قطعا جهت رشد و تعالی انسان ارزنده تر خواهد بود. والسلام
تالیف: دکتر محمد اسماعیل زاده- کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی – مشاور خانواده
# مشاوره خانواده - ازدواج- تحکیم خانواده - تربيت فرزند 👇 👇 👇
لینک کانال در ایتا – شماره تماس با کارشناس
https://eitaa.com/dr_9132532756
آدرس: استان خراسان جنوبی، طبس گلشن، فاز یک امیر المومنین (ع)، پشت دادگستری، کانون فرهنگی – تبلیغی مسجد ائمه بقیع (علیهم السلام) با رویکرد تخصصی مشاوره خانواده و دارای مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی، مشاوره کودک، نوجوان و جوان، مشاوره فردی (اعتقادی، اخلاقی، مشکلات روحی روانی)، مشاوره تحصیلی، مشاوره ازدواج (انتخاب همسر، خواستگاری، نامزدی و عقد)، تحکیم خانواده (زوج درمانی، خانواده درمانی، تربیت دینی فرزندان)
بسمه تعالی
سلسله مباحث تربیت دینی
موضوع: تبلیغ بد حجابی در برخی کانال ها یا گروهها
گروه مخاطب: عمومی
مقدمه
گاهی مشاهده می شود برخی کانال ها یا گروهها اقدام به پخش تصاویری از زنانِ با پوشش نامناسب می کنند که باعث نگرانی و گلایه مومنان می شود. این تصاویر گاهی زنانِ با پوشش نامناسب را به عنوان یک الگوی موفق در عرصه های ورزشی و علمی به جامعه معرفی می کند. جهت تنویر افکار عمومی نکاتی تقدیم می گردد.
1. به مدیران محترم کانال ها و گروه ها توصیه می شود که در بارگزاری تصاویر دقت لازم را بکنند چرا که ما در قبال فرهنگ جامعه مسوول هستیم و اگر دقت نکنیم ممکن است نا آگاهانه فرهنگ جامعه را دچار آسیب کنیم.
2. کانال و گروه ما باید به گونه ای باشد که امام زمان از آن راضی باشند نه این که مطالب و تصاویری را ببینند که دلشان را به درد آورد. ما باور داریم که امام زمان (ع) حاضر و ناظر بر کار ما هست، پس حاضر و ناظر بر فضای مجازی ما هم هست.
3. پخش تصاویری با پوشش نا مناسب بانوان از مصادیق اشاعه فحشا در جامعه هست(نور،19). چه خوبست ما در این بلای فرهنگی شرکت نکنیم. ممکن است عده ای بگویند شما از فضای جامعه خبر ندارید اما فضای جامعه هم سبب نمی شود که ما هم اشتباه دیگران را مرتکب شویم. هر کس باید وظیفه خود را انجام دهد. اگر دیگران با پوشش نا مناسب ظاهر می شوند ما وظیفه خود را انجام می دهیم.
4. نشان دادن زنان با پوشش نامناسب این باور را به ذهن دختر نوجوان و جوان القا می کند که برای پیشرفت علمی و ورزشی باید حجاب خود را کنار بگذارد.
5. نشان دادن چنین تصاویری مادرانی را که دغدغه پوشش و حجاب دختران خود را دارند نگران آینده فرزندان می کند.
6. تبرج و خودآرایی که امروزه متاسفانه برای برخی زنان جامعه فرهنگ شده همان تبرج جاهلیت مدرن است (احزاب، 33).
7. ما نوعا توجه نداریم که بد حجابی در مرحله اول امنیت خود زن و در مرحله بعد امنیت روانی سایر زنان و مردان جامعه را بهم می ریزد (احزاب، 59).
8. ما باور نداریم که آنچه خداوند فرموده برای سلامت ذهن و قلب و روان ماست و متاسفانه با خدا لجبازی می کنیم.
9. خوبست افرادی که عضو این کانال ها و گروه ها هستند به هنگام مشاهده چنین تصاویری از باب نهی از منکر به مدیران و ادمین های کانال ها و گروه ها تذکر لازم را بدهند.
10. فرهنگ اومانیستی غرب متاسفانه این باور را در ماتقویت کرده که «عیسی به دین خود، موسی به دین خود، تو چکار به دیگران داری» و همین سبب شده که مردم در جامعه نسبت به چنین ناهنجاری هایی حساسیت نشان ندهند.
11. قانون تغییر ناپذیر خدا این است که اگر در جامعه ای فساد و تباهی زیاد شد مردم گرفتار عذاب و مجازات الهی خواهند شد.
12. در پایان به همه زنان بزرگوار جامعه عرض کنیم که خواهر بزرگوار هیچ کس به اندازه خدا و پیغمبر و اهل بیت و انسان های مومن دلسوز شما نیست. شما گوهر ارزشمندی هستید که جانشین و خلیفه خدا بر روی زمین هستید. پس قدر و منزلت خودتان را بدانید و با پوشش نامناسب، عزت خود را در معرض آسیب قرار ندهید. والسلام
تالیف: دکتر محمد اسماعیل زاده- کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی – مشاور خانواده
# مشاوره خانواده - ازدواج- تحکیم خانواده - تربيت فرزند 👇 👇 👇
لینک کانال در ایتا – شماره تماس با کارشناس
https://eitaa.com/dr_9132532756
آدرس: استان خراسان جنوبی، طبس گلشن، فاز یک امیر المومنین (ع)، پشت دادگستری، کانون فرهنگی – تبلیغی مسجد ائمه بقیع (علیهم السلام) با رویکرد تخصصی مشاوره خانواده و دارای مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی، مشاوره کودک، نوجوان و جوان، مشاوره فردی (اعتقادی، اخلاقی، مشکلات روحی روانی)، مشاوره تحصیلی، مشاوره ازدواج (انتخاب همسر، خواستگاری، نامزدی و عقد)، تحکیم خانواده (زوج درمانی، خانواده درمانی، تربیت دینی فرزندان)
*🌹درس اخلاق🌹*
*🔷 ٢٠ درس ناب برای زندگی به سبک بندگی*
🔶انسانهای بزرگ، متوسط و کوچک
✳️درس ١
انسان های بزرگ زودتر از دیگران سلام می دهند
انسان های متوسط در سلام کردن عجله ای ندارند
انسان های کوچک اما منتظرند دیگران به آن ها سلام کنند
✳️درس ٢
انسان های بزرگ اول فکر می کنند، بعد حرف می زنند.
انسان های متوسط اول حرف می زنند، بعد فکر می کنند
انسان های کوچک اصلا فکر نمی کنندا
✳️درس ٣
انسان های بزرگ بدی های دیگران را فراموش می کنند
انسان های متوسط خوبی های دیگران را فراموش می کنند
انسان های کوچک قبول ندارند که چیزی را فراموش می کنند.
✳️درس ۴
انسان های بزرگ انتقادپذیرند
انسان های متوسط انتقاد گریزند
انسان های کوچک انتقاد ستیزند.
✳️درس ۵
انسان های بزرگ اشتباهات خود را جبران می کنند
انسان های متوسط اشتباهات خود را تکرار می کنند
انسان های کوچک اصلا قبول ندارند که در زندگی اشتباه می کنند.
✳️درس ۶
انسان های بزرگ به فکر حفظ جایگاه دیگران هستند
انسان های متوسط فقط به فکر حفظ جایگاه خود هستند
انسان های کوچک به فکر نابودی جایگاه دیگران هستند.
✳️درس ٧
انسان های بزرگ به فکر جلب رضایت خداوند متعال هستند
انسان های متوسط به فکر جلب رضایت مردم هستند
انسان های کوچک آنقدر از خود راضی اند که هیچ کس از آن ها راضی نیست.
✳️درس ٨
انسان های بزرگ خواستههای دیگران را تامین میکنند
انسان های متوسط تقاضای تامین خواسته هایشان را توسط دیگران دارند.
انسان های کوچک خواسته هایشان را به دیگران تحمیل می کنند.
✳️درس ٩
انسان های بزرگ برای احقاق حقوق دیگران می کوشند.
انسان های متوسط فقط برای اثبات حقوق خود تلاش می کنند.
انسان های کوچک اما انگار فقط در تضییع حقوق دیگران پافشاری می کنند.
✳️درس ١٠
انسانهای خوب کارشان را خوب انجام می دهند، اگرچه تشویق نشوند.
انسان های متوسط بشرط تشویق، کارشان را خوب انجام می دهند
انسان های کوچک اما تا تنبیه نشوند، کارشان را درست انجام نمی دهند.
✳️درس ١١
انسان های بزرگ طبق برنامه عبادت می کنند.
انسان های متوسط بدون برنامه عبادت می کنند.
انسان های کوچک اصلا عبادت نمی کنند.
✳️درس ١٢
انسان های بزرگ انرژی فراوانی به شما می دهند.
انسان های متوسط نه انرژی می دهند و نه انرژی می گیرند.
انسارهای کوچک اما انرژی فراوانی از شما می گیرند.
✳️درس ١٣
انسان های بزرگ اهل مطالعه و مطالبهاند
انسان های متوسط اهل مقایسه و مناظرهاند
انسان های کوچک اهل مغالطه و مناقشهاند.
✳️درس ١۴
انسان های بزرگ با توجه به واقعیت های مهم تصمیم می گیرند.
انسان های متوسط با توجه به وقایع نه چندان مهم تصمیم می گیرند.
واقعیت این است که انسان های کوچک اصلا تصمیمات مهمی نمی گیرند؟
✳️درس ١۵
انسان های بزرگ برای هر کاری مشاوره می کنند
انسان های متوسط همواره مشاهده می کنند.
انسان های کوچک فقط مشاجره می کنند.
✳️درس ١۶
انسان های بزرگ در هر فرصتی می اندیشند
انسان های متوسط فرصت اندیشیدن پیدا نمی کنند.
انسان های کوچک اصلا نیازی به اندیشیدن نمیبینند.
✳️درس ١٧
انسان های بزرگ بی جهت حرف نمی زنند.
انسان های متوسط خیلی حرف می زنند.
انسان های کوچک فقط حرف میزنند.
✳️درس ١٨
انسان های بزرگ به حال دوستان مفیدند
انسان های متوسط دوستان به حالشان مفیدند.
انسان های کوچک اصلا دوستی ندارند تا به حالشان مفید باشد.
✳️درس ١٩
انسان های بزرگ پول را خرج دیگران می کند.
انسان های متوسط پول را خرج خود می کنند.
انسان های کوچک اما خود را خرج پول می کنند.
✳️درس ٢٠
انسان های بزرگ می دانند چرا کار می کنند.
انسان های متوسط نمی دانند چرا کار می کنند.
انسان های کوچک اصلا کاری نمی کنند.
منبع: https://eitaa.com/joinchat/2603679919C6b6231a45d
جمع آوری: دکتر محمد اسماعیل زاده- کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی – مشاور خانواده
# مشاوره خانواده - ازدواج- تحکیم خانواده - تربيت فرزند 👇 👇 👇
لینک کانال در ایتا – شماره تماس با کارشناس
https://eitaa.com/dr_9132532756
آدرس: استان خراسان جنوبی، طبس گلشن، فاز یک امیر المومنین (ع)، پشت دادگستری، کانون فرهنگی – تبلیغی مسجد ائمه بقیع (علیهم السلام) با رویکرد تخصصی مشاوره خانواده و دارای مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی، مشاوره کودک، نوجوان و جوان، مشاوره فردی (اعتقادی، اخلاقی، مشکلات روحی روانی)، مشاوره تحصیلی، مشاوره ازدواج (انتخاب همسر، خواستگاری، نامزدی و عقد)، تحکیم خانواده (زوج درمانی، خانواده درمانی، تربیت دینی فرزندان)
چرا اهنگ بی تی اس گوش ندیم...؟؟؟
👨🏻🏫 بزرگترین تأثیری که نماهنگهای کرهای میخواهند بر جوامع جهانی بگذارند، تغییر سبک زندگی آنان است. از تجملگرایی گرفته تا پوچ گرایی، بیدینی و ... . نمیشود این آهنگها و کلیپها را شنید و دید و تأثیر ناخودآگاه از آنها نگرفت. پس عقل حکم میکند قبل از آن که به فکر درمان بیفتید، راه پیشگیری را در پیش بگیرید.
❌ همچنین، هنرمندان این موسیقیها با خواندن شعرهای ضد ارزشهای اسلامی و فرهنگ اصیل ایرانی باعث تغییر رفتار و نگرش ما نسبت به فرهنگمان خواهند شد. این خوانندگان درِ باغ سبزی را به ما نشان میدهند که خود از آن بیبهره هستند به دلیل آنکه خود با انواع مختلف اختلالات و مشکلات روانی که پزشکانشان مطرح میکنند، روبرو هستند. گواه این مطلب خودکشی برخی از آنان است.
📎 #مشاوره
📎 #بیتیاس
📎 #کیپاپ
@kidkid
https://eitaa.com/dr_9132532756
سلسله مباحث مشاوره قبل ازدواج👇👇👇
موضوع: علل ازدواج گریزی پسران
با سلام. برخی والدین مشاهده می کنند که فرزند پسرشان سربازی را خدمت کرده و مشغول کار هم شده است ولی تن به ازدواج نمی دهد. به نظر شما چه عواملی می تواند سبب ازدواج گریزی جوانان شود و راهکار حل این مشکل چیست؟ جهت راهنمایی نکاتی تقدیم می گردد.👇👇👇
مشاوره قبل ازدواج ( علل ازدواج گریزی پسران و راهک.mp3
9.84M
🎧#سلسله مباحث مشاوره قبل ازدواج
موضوع: علل ازدواج گریزی پسران
گروه مخاطب: والدین عزیز
️دکتر محمد اسماعیل زاده_ کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی – مشاور خانواده
# مشاوره خانواده - ازدواج- تحکیم خانواده - تربيت فرزند 👇 👇 👇
لینک کانال در ایتا – شماره تماس با کارشناس
https://eitaa.com/dr_9132532756
آدرس: استان خراسان جنوبی، طبس گلشن، فاز یک امیر المومنین (ع)، پشت دادگستری، کانون فرهنگی – تبلیغی مسجد ائمه بقیع (علیهم السلام) با رویکرد تخصصی مشاوره خانواده و دارای مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی، مشاوره کودک، نوجوان و جوان، مشاوره فردی (اعتقادی، اخلاقی، مشکلات روحی روانی)، مشاوره تحصیلی، مشاوره ازدواج (انتخاب همسر، خواستگاری، نامزدی و عقد)، تحکیم خانواده (زوج درمانی، خانواده درمانی، تربیت دینی فرزندان)