خطای گولبول های سفید!
✅ گولبول های سفید گاهی اشتباهاً به بخشی از بدن به خیال آنکه میکروب است، حمله می کنند وآسیب می زنند.
اما هیچ پزشک حاذقی آنها را تضعیف یا نابود نمی کند بلکه آنها را تعدیل و اصلاح می کند.
✅ نابودی و یا تضعیف بیش از حد گولبول های سفید، کاری است که ویروس HIV با بدن می کند. ایدز با تضعیف و ناکارآمد کردن سیستم دفاعی، بدن را چنان بی سلاح می کند که ممکن است یک آنفلانزای ساده آن را از پای در بیاورد.
✅ نیروهای مسلح برای هر کشور، همانند گولبول های سفید برای بدن هستند. نیروهای دفاعی وقتی اشتباه می کنند، باید تعدیل و تصحیح شوند اما هرگز نباید تضعیف شوند.
⛔️ انگشتی که اکنون به اشتباه بر ماشه رفته، بارها ضامن اقتدار، عزت و صلابت بوده است. مبادا گفتار و رفتار ما دست آنها را بلرزاند.
سقوط هواپیمای خودی یا هواپیمای دشمن؟!
با روشن شدن این مطلب که هواپیمای اکراینی که حامل تعداد زیادی از هموطنان عزیمان بود، توسط پدافند خودی مورد اصابت قرار گرفته، سوالات و ابهامات جدیدی به وجود آمد از جمله اینکه:
✅ چرا در آن شرایط جنگی و امنیتی، پروازهای عادی لغو نشده؟!
✅ چرا هواپیما با وجود نقص فنی به پرواز درآمده؟!
✅ چه کسانی به اپراتور اعلام کرده بودند که موشک کروز شلیک شده؟!
✅ چرا در آن لحظه حساس راه های ارتباطی اپراتور قطع می شود؟!
و ...
اینها پرسش هایی است که باید بررسی و به مردم شریف ایران اطلاع رسانی شود؛
اما گذشته از موارد فوق این مسئله نیز در خورد توجه است که:
1️⃣ هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ نسل بعدی (Boeing 737 Next Generation) #ساخت_امریکا 🇺🇸 است؛
2️⃣ این هواپیما از مدرنترين و به روزترين انواع هواپيماهاي جهان است که #تمام_تكنولوژيك بوده و از سيستم هاي high tech بهره مي برد كه از جمله می توان به سيستم auto land كه به معناي فرود خودكار در فرودگاه ها است اشاره كرد، و تمام داده هاي هواشناسي، پارامتريك زمين و مسيريابي را به صورت online #از_اينترنت دریافت می کند،🛰
3️⃣ با توجه به نکات بالا می توان فهمید که این نوع هواپیماها به راحتی #قابل_هک_و_کنترل_از_بیرون خصوصا #توسط_کشور_سازنده 🇺🇸 است؛
👈 با این توضیح، #دادن_دستورات_اشتباه شامل خطا در ناوبري و تغيير مسير، تغيير كدهاي شناسايي و اعلام آنها به فرودگاه هاي مسير، تغيير و تفسير اشتباه داده هاي موتور ها و فرامين كنترلي و ... می تواند به #بروز_یک_فاجعه شبیه به آنچه در قضیه هواپیمای اکراینی رخ داد منجر شود.
👈 برای نمونه تصور کنید که این هواپیما با ارسال امواج UHF مخصوص هواپيماهاي نظامي به جاي امواج راديويي VHF پدافند هوايي را دچار اشتباه در شناسايي کرده باشد، چون اساس و بنياد شناسايي سيستم راداري پدافند بر كدهاي إرسالي از هواپيماهاست.
👈 البته این مطلب در حد یک احتمال است اما با توجه به این که سازنده این هواپیمای فوق پیشرفته، کشور متخاصم و متجاوزی همچون آمریکا است که از هیچ اقدامی برای آسیب زدن به دشمنانش دریغ نمی کند، این احتمال بسیار بالا است و از آنجا که این امر بسیار مهم بوده و با جان صدها نفر در ارتباط است، عقل و خرد سلیم اقتضا می کند که احتیاط کرده و از چنین هواپیماهایی دست کم در مواقع تنش و ناامنی، استفاده نشود.
👈 به تعبیر دقیقتر،
بر اساس #قاعده_عقلی_دفع_ضرر_محتمل (لزوم جلوگیری از ضرر ها و خطر های احتمالی)
خصوصا در جایی که درصد احتمال زیاد بوده و خطر و ضرر مهم باشد
(#کثرت_احتمال_و_قوت_محتمل)،
باید پرواز این هواپیماها در شرایط حساس منع شود و در دراز مدت به طور کلی ممنوع گردد.
🙏 بنابراین توقع ما از مسئولان خصوصا نمایندگان شریف ملت در مجلس شورای اسلامی این است که:
1️⃣ این مسئله را به دقت بررسی کرده و همانگونه که سرداران رشید اسلام، صادقانه و باشجاعت، اصابت موشک خودی را به اطلاع مردم رساندند، نتایج این بررسی ها را نیز به اطلاع مردم شریف ایران برسانند،
2️⃣ قانونی وضع شود که در شرایط حساس و امنیتی، پرواز چنین هواپیماهایی را ممنوع کرده و در دراز مدت دولت را موظف به جایگزینی هواپیماهای امن تر نمایند.
به امید اینکه دیگر شاهد تکرار این تجربه های تلخ نباشیم.
✍️ علیرضا عابدی سرآسیا
یک تقاضا از قوه قضائیه!
در مورد #سلیبریتی های هنجارشکن و #اغتشاشگرانی که در تجمعات غیرقانونی شرکت داشتند
اگرچه #جرم_سنگینی دارند و در شرایط جنگی به تضعیف نیروهای نظامی پرداختند و به احساسات مردم شریف ایران اخلال و توهین کردند و اقدامات خلاف امنیت انجام دادند،
اما از قوه قضائیه تقاضا داریم با این افراد به جهت اینکه #حسن_نیت داشته و قصد #همدردی با ملت شریف ایران را داشتند، با رأفت اسلامی برخورد کند
و آنها را برای ابراز همدردی به #مناطق_سیل_زده اعزام نماید.
پ.ن: چرا دانشجویان و اساتید دانشگاه در جواب به آنها شعارهای زیر را می دادند!؟
#کاسب_درد_ملت_خجالت_خجالت
#دشمن_صلح_و_امنیت_شمایید_موقع_سیل_و_زلزله_کجایید؟!
سخنان #سردار_حاجیزاده را در توجیه اینکه چرا خبر اصابت موشک خودی به هواپیمای اکراینی #دیر_اطلاع_رسانی_شده بارها در ذهنم مرور کردم،
👌 بنظرم اینکه در آن شرایط حساس جنگی که مردم و خصوصا مدافعان میهن باید از روحیه و آمادگی بسیار بالایی بر خوردار باشند و اعلام این خبر، به تضعیف و آسیب پذیر شدن آنها منجر میشد، #منطقی به نظر می رسد
اما #این_پرسش_هنوز_هم_برایم_باقیست که:
چرا با وجود اطلاع از این مسئله، دست کم با طرح و اعلام چنین احتمالی (و نه اعلام قطعی آن) به عنوان یکی از چند احتمال موجود، تحلیل گران و رسانههای خودی را در ارائه تحلیل های درست، منطقی و جامع کمک نکردند؟
نتیجه این نحو از اطلاع رسانی این بود که با اعلام خبر قطعی شلیک موشک خودی، همه آن تحلیل گران -که نوعا صادقانه و بر اساس اطلاعات اولیه خود تحلیل می کردند- در شوک فرو رفته، احیانا دلسرد شده وحتی در معرض اتهام قرار گرفتند.
امیدوارم با اطلاعات دقیقتر بعدی برای این پرسش هم بتوانم پاسخی منطقی بیابم.
هنوز چیزی از شهادت سردار دلها سپهبد سلیمانی عزیز نگذشته که #تحریف_ها و #مصادره_ها آغاز شده است و بیشتر نیز خواهد شد؛
و این خود نشان از طراحی نقشه شومی دارد که
#راه_سلیمانی
و #مکتب_سلیمانی
را هدف قرار داده است.
بی شک این رسالت نیروهای ارزشی است که با تبیین
#منظومه_فکری_شهید_سلیمانی
و #شخصیت_ولایی_و_انقلابی و #فراجناحی این شهید عزیز جلوی این تحریف ها و مصادره ها را بگیرند.
سهم من در #انتقام_سخت
به کسی رأی می دهم که
زمینه خروج تروریست های آمریکایی از منطقه را فراهم کند
#من_و_سليمانی
#انتقام_سخت
#سردار_سلیمانی
#انتخابات
#رای_بی_رای !؟
#manvasolaimani
#پیشگیری و #درمان_مادی لازم است؛ اما #کافی_نیست و سزاوار است مومنان به: #توکل، #توسل، #یاد_خدا و #داروهای_معنوی نیز اهتمام کنند که شفا و مرض دست خدا است.
یکی از بهترین ذکرهای توسل که در زمان شیوع وبا در ایران، بسیاری از علما و مومنان آن را #تکرار کرده و #در_خانه_های_خود_نصب_میکردند، این ذکر شریف است:
لی خمسةٌ اُطفی بِهم نارَ البلاء الحاطمة---المصطفی والمرتضی وابناهُما و فاطمة.
@Dr_AbediSarasia
پیشینه لباس روحانیت به چه زمانی برمیگردد؟
پاسخ اجمالی
1- اصل لباس روحانیت از سه رکن اصلی؛ یعنی عمامه، قبا و عبا تشکیل شده است. چنین پوششهایی در زمان پیامبر(ص) و امامان(ع) سابقه داشته و آن بزرگواران نیز از این لباسها استفاده کرده و در مواردی به آنها توصیه نمودهاند.(1) البته این لباس در امتداد تاریخ تغییر کرده و به شکلهاى گوناگون درآمده است.
2- در صدر اسلام عمامه، عبا و قبا، مختص دانشمندان دینی نبود و عموم جامعه از آن استفاده میکردند و لباس دانشمندان و دیگر مردم تفاوتی با هم نداشت، اما بعدها به تدریج - و احتمالاً به دستور ابویوسف قاضی- (2) این لباس به عنوان علامت و نشانهای برای دانشمندان اسلامی به شمار آمد.
3- جداشدن لباس روحانیت از لباس سایر مردم ناشی از گسترش روابط اجتماعی و پیدایش تخصص های متعدد در جوامع است و در حقیقت نوعی یونیفرم محسوب می شود. لباس همسان یا لباس متحدالشکل یا یونیفرم (Uniform) به مجموعه لباسی گفته میشود که توسط اعضای یک نهاد استفاده میشود. این لباسها مشابه بوده و باعث بازشناسی آسانتر اعضای نهاد توسط خود آنان یا توسط دیگران میشود.
استفاده کنندگان اصلی از لباس همسان گروههایی مانند نظامیان و ارتشیان، نیروهای امدادی و آتشنشانان، درمانگران و پزشکان، نیروهای امنیتی و پلیس، دانشآموزان مدارس، بازیکنان تیمهای ورزشی، کارگران و کارکنان کارخانجات و مناطق صنعتی، معدنی و ساختمانی، و حتی کارمندان برخی از شرکتها هستند.
از مزایای لباس فرم می توان به: بالا بردن وفاداری افراد به سازمان، تأثیر روی مراجعان، معیار تشخیص و تمایز میان افراد به حسب تخصص یا مسئولیت و... اشاره کرد.
4- در راستای لزوم تعیین لباس متحد الشکل برای عالمان که مرجع پاسخگویی دینی مردم بودند، ایشان ترجیح دادند لباسی را که مشابه لباس پیامبر(ص) و معصومان(ع) باشد و در روایات نیز بدان توصیه شده است برگزینند.
5- با توجه به اینکه لباس فرم در جامعه کارکرد تعریف شده ای دارد و اکثر افرادی که وابسته به آن صنف خاص هستند آن لباس را می پوشند نمی توان آن را لباس شهرت نامید.
پی نوشت ها:
1- برای نمونه: پیامبر اسلام(ص)، در روز غدیرخم، با دستان خود، بر سر على(ع) عمامه گذاشت.[شیخ صدوق، الخصال، ج 2، ص 573، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ اول، 1362ش] در حدیثى از پیامبر(ص) آمده است که؛ دو رکعت نماز با عمامه، بهتر از چهار رکعت بدون عمامه است.[طبرسی، حسن بن فضل، مکارم الاخلاق، ص 119، قم، شریف رضی، چاپ چهارم، 1412ق] سلیمان بن خالد میگوید: از امام صادق(ع) پرسیدم: اگر کسى بدون عبا امام جماعت شود، چه حکمى دارد؟ امام فرمود: «شایسته نیست که امام جماعت بدون عبا و یا عمامه باشد»[کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج 3، ص 394، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق]
2- ابن خلکان برمکی اربلی، أحمد بن محمد، وفیات الأعیان و أنباء أبناء الزمان، ج 6، ص 379، بیروت، دار صادر، 1900م(«و یقال إنه أول من غیر لباس العلماء إلى هذه الهیئة التی هم علیها فی هذا الزمان، و کان ملبوس الناس قبل ذلک شیئاً واحداً، لا یتمیز أحد عن أحد بلباسه»)؛ مطهری، مرتضی، مجموعه آثار، ج 21، ص 126، تهران، صدرا.
برای پاسخ تفصیلی به منابع ذیل مراجعه کنید:
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa38576#
https://www.mehrnews.com/news/2781816/%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DA%86%D9%87-%D9%84%D8%A8%D8%A7%D8%B3-%D8%B1%D9%88%D8%AD%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AA
https://fa.shafaqna.com/news/721846/
@Dr_AbediSarasia
«راهنمای خودمراقبتی و بهبود ایمنی در برابر ویروس کرونا بر اساس اصول بهداشتی، پزشکی رایج و آموزههای طب ایرانی»، توسط دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، منتشر شد.
از نسخه های تایید نشده بپرهیزید.
ارسال برای تمام کسانی که دوستشان دارید
http://behdasht.gov.ir/index.jsp?siteid=1&fkeyid=&siteid=1&pageid=55373&newsview=200010
@Dr_AbediSarasia
هدایت شده از من و سلیمانی
⭕تمدید مهلت ارسال آثار مسابقه "من وسلیمانی" تا ۱۵ اردیبهشت ماه ۹۹
🔹️آثار خود را ضمن انتشار در صفحه شخصی خود در اينستاگرام با درج هشتگهای مشخص شده و رعايت استانداردهای کيفی، اخلاقی و قوانين جمهوری اسلامی ايران تا #تاریخ ۱۵ اردیبهشت ماه ۹۹ به يکی از پيام رسان های:
۱) سروش
۲) ايتا
۳) تلگرام
به آيدی
@manvasolaimani98
ارسال نمائيد.
👈 استفاده از دو هشتگ عمومی
#من_و_سليمانی
و
#manvasolaimani
علاوه بر هشتگ های اختصاصی پيش گفته الزاميست.
👈 قيد نام و نام خانوادگی و شماره تماس الزاميست.
(اين اطلاعات نزد هيئت برگزارکننده محفوظ میباشد و به ازای هر اثر، کد اختصاصی تعلق میگیرد که همراه با اثر منتشر میشود.)
@manvasolaimani
با توجه به تعطیلی دانشگاه ها و لزوم ارائۀ دروس مجازی فایل برخی از دروس در این کانال نیز بارگزاری می شود
1-1. حجیت عقل در مجال حسن و قبح.mp3
14.94M
#صوت
#تدریس
موضوع: #اصول_فقه
منبع: #الوسیط_الموجز
عنوان درس: #اصول_فقه3
عنوان مبحث: حجیت عقل در مجال حسن و قبح
شماره فایل: 1001
@Dr_AbediSarasia
1-2. عقل در مجال ملازمات و مصالح و مفاسد.mp3
13.67M
#صوت
#تدریس
موضوع: #اصول_فقه
منبع: #الوسیط_الموجز
عنوان درس: #اصول_فقه3
عنوان مبحث: حجیت عقل در مجال ملازمات و مصالح و مفاسد
شماره فایل: 1002
@Dr_AbediSarasia
1-1. دلیل عقل.mp3
18.34M
#صوت
#تدریس
موضوع: #اصول_فقه
منبع: #اصول_فقه_کاربردی
عنوان درس: #اصول_فقه2_حقوق
عنوان مبحث: حجیت عقل
شماره فایل: 2001
@Dr_AbediSarasia
001- ABEDI-GHAVAEED.mp3
4.44M
#صوت
#تدریس
موضوع: #قواعد_فقه
عنوان درس: #قواعد_فقه_ارشد
عنوان مبحث: قاعده لاضرر-مقدمه
شماره فایل: 3001
کیفیت فایل: فشرده
@Dr_AbediSarasia
هدیه روز پدر
وقتی مغازه دار پرسید یک جفت جوراب می خواهی یا بیشتر؟ پسرک با نگرانی پاسخ داد نه، یک عدد برای پای راست!
(یادی بکنیم از پدرانی که از جان مایه گذاشتند تا امروز امنیت داشته باشیم)
ولادت امیر مومنان علیه السلام و روز مرد مبارک
#داستانک
📚 http://abedisa.blogfa.com/
@Dr_AbediSarasia
غرق در نعمت های بهشت بود: هر چه آرزو می کرد... چون در دنیا آدم خوبی بود: نماز، روزه، کمک به نیازمندان، صداقت، امانت داری و ...
ولی...
همیشه در بهشت تشنه بود؛ زیرا...
نهر متعلق به کسی بود که یک عمر از او غافل بود:
صاحب نهر،
علی بود علی!
#داستانک
📚 http://abedisa.blogfa.com/
@Dr_AbediSarasia
3002- نظرات پیرامون مفاد قاعد لاضرر 16.mp3
5.44M
#صوت
#تدریس
موضوع: #قواعد_فقه
عنوان درس: #قواعد_فقه_ارشد
عنوان مبحث: نظرات پیرامون مفاد قاعده لاضرر
شماره فایل: 3002
کیفیت فایل: فشرده
@Dr_AbediSarasia
🔴 پیام سرگشاده کارمند اورژانس قم از #آخوند_های_نفوذی در بیمارستان!
◽️ ...وقتی بمب خبری گسترش شدید #کرونا در قم منفجر شد، خانواده، دوستان و نزدیکان، همه واکنش نشان دادند و نگران حال من شدند.
خیلی ها بهم گفتن جانت مهمتر است از شغلت! و میخواستند که ترک پست کنم!
از بس نگرانم بودند یادشان رفت که من نه تنها منبع درآمد و امرار معاش خانوادهام، دریافتی از این شغل درمانی است، بلکه متعهد هستم به حضور!
◽️ اما در این روزها افرادی رو دیدم، که بدون نصب اتیکت و نام و نشان، بدون هیچ تظاهر و ریا و منت، کار و خانواده خودرا ترک کردند...
اما بجای گریز از مهلکه و پناه بردن به فضای امن تر، به خط مقدم درگیری با بیماری کرونای بیمارستانهای سانتر کرونا آمدند...
هرکاری که از دستشان برمیآمد،
از جابجایی بیماران کرونایی در تخت...
تا بردن آنان برای انجام تصویربرداری ها و سی تی اسکن ها و جابجایی نمونه های آزمایشگاهی...
تا گندزدایی تخت ها و فضا عمومی اتاق ها و تهیه ویلچر و جابجایی بیماران و کمک به حراست و انتظامات بیمارستان و کمک به خدمات و دستگیری از بیماران نیازمند کرونایی و ایجاد ارتباط بین خانواده های نگران خارج از بخش قرنطینه بابیمار...( چون حضور همراه کنار بیمار ممنوع شده بود)
تا رساندن وسایل و لوازم مورد نیاز برای بیماران در فضای قرنطینه...
◽️ این #مجاهدان که همگی طلبههای حوزههای علمیه قم بودند، گاه که بیماران متوجه می شدند اینها که درسکوت و آرامش و با محبت، فقط دارند خدمت میکنند؛
کمک پرستار،
نیروی خدماتی
یا همراه بیمار...نیستند
بلکه طلبه هستند، دست به دعا بر میداشتند...
◽️ دلداری این روحانیون، هم به بیمار وهم به خانواده ها، واقعا تاثیر شگرفی در اون لحضه بحرانی داشت.
◽️ بدور از همه تملقها و اغراقها، اصلا قصد چاپلوسی ندارم، اما در خدمت دکتر عاملی -متخصص طب اورژانس- بودم که میگفت درسهای زیادی از این عزیزان گرفتم، چقدر بی منت، ایثار رو به تصویر کشیدند.
◽️ حاضرم قسم بخورم که مواردی از خدمتگزاری این عزیزان شاهدبودم که اگر کسی جایی برایم تعریف میکرد که گروهی آخوند، اینچنین فداکاری میکردند، شاید تمام و کمال، حرفش را باورنمیکردم!
◽️ این دوستان که اکثرا" متاهل و صاحب فرزند هستند، شب تا صبح را بدون استراحت، در کنار بیماران کرونایی سپری کردند.
◽️ آقای بشارتی -از کارشناسان اتاق عمل- میگفت اینقدر از آخوندها برایم بدگفتهاند و در ذهنم تصویر بدی ازشون ساخته شده که وقتی این افراد که حتی از نصب اتیکت و انداختن عکس هم خودداری میکردن را دیدم، به شدت حیرت کردم و تصویری از نهایت سادگی و #بیریایی یک طلبه در ذهنم نقش بست.
◽️ کاش این فرهنگ احساس وظیفه و خدمت رسانی در دیگر اقشار هم به همین اندازه تقویت میشد.
◽️ زیرا مطمئن هستم این حس و حال #جهادی از روی جوگیری و یا تظاهر، بوجود نیامده بلکه حاصل فرهنگ حوزوی و کار فرهنگی عزیزانی در آن محیط معنوی بوده است.
◽️ من بعنوان یکی از عوامل کادر درمان، از گروه جهادی طلاب جوان و امدادگران جهادی که در این ایام کنار ماهستند کمال تشکر رو دارم و بهشون دستمریزاد میگم.
✍️ حمیدشیرانی از اورژانس بیمارستان شهید بهشتی قم
هدایت شده از من و سلیمانی
♦️۲۲ اسفند ماه روز بزرگداشت شهدا گرامی باد
نه نان خواستند و نه نام...
درود میفرستیم به روان پاک شهدای دفاع مقدس که بدون ریا و خودنمایی برای این سرزمین جنگیدند.
روحشان شاد و یادشان گرامی🌹
@manvasolaimani
هدایت شده از ماهاد
طرح #اعتکاف_کتابخوانی
به مناسبت 22 اسفند روز بزرگداشت شهدا کتاب ارزشمند #سلام_بر_ابراهیم را پیشنهاد می کنیم
این کتاب که یکی از پرفروشترین کتابهای دفاع مقدس است و رهبر معظم انقلاب آن را کتابی خیلی جذاب وجالب؛ و شخصیت معرفی شده در آن را دارای جاذبه مغناطیسی معرفی کردند.
نسخه رایگان آن به صورت پی دی اف منتشر شده و نسخه اندرویدی آن در کافه بازار موجود است.
دانلود مستقیم در پیام بعدی
@mahad313
هدایت شده از ماهاد
سلام_بر_ابراهیم_1.pdf
3.54M
طرح #اعتکاف_کتابخوانی
به مناسبت 22 اسفند روز بزرگداشت شهدا کتاب ارزشمند #سلام_بر_ابراهیم را پیشنهاد می کنیم
این کتاب که یکی از پرفروشترین کتابهای دفاع مقدس است و رهبر معظم انقلاب آن را کتابی خیلی جذاب و جالب؛ و شخصیت معرفی شده در آن را دارای جاذبه مغناطیسی معرفی کردند.
@mahad313
هدایت شده از ماهاد
باسلام و احترام. یک پیشنهاد خوب برای همه عزیزان
💞 #اعتکاف_کتابخوانی 💞 است.
از فرصت ها بهترین استفاده را ببرید و 📚 خوب و مفید را بخوانید و به عزیزانتان معرفی کنید 😍
کرونا یا بیوتروریسم فرهنگی اقتصادی؟
✅ در حالی که نسخه های اولیه بیوتروریسم در صدد کشتار گسترده جامعه هدف بودند اما نسخه های امروزین آن در پی تخریب زیرساختهای اقتصادی و بعضا فرهنگی اند؛ بنابراین از چیزهایی استفاده می شود که کشندگی پایین، اما سرعت انتشار بسیار بالایی داشته باشند تا سریعا جامعه هدف را درگیر کنند.
✅ رسانه ها در بیوتروریسم اقتصادی نقش بسزایی دارند: ایجاد رعب و وحشت عمومی، زمینه سازی برای تعطیلی های گسترده، به تعطیلی کشاندن مشاغل و کسب و کارها و...
✅ رسانه ها در بیوتروریسم فرهنگی اما، «نقش محوری» دارند: تخریب پایه های فرهنگی و اعتقادی، نارضایتی سازی، مقصر تراشی، القای ناکارآمدی و...
با توجه به نکات پیش گفته این پرسش بسیار جدی می نماید که آیا ما در مسئله کروناویروس، با یک بیوتروریسم پیچیده فرهنگی اقتصادی مواجهیم؟
و آیا در قبال آن، اقدامات متناسب فرهنگی، اقتصادی و رسانه ای پیش بینی شده است؟
ادامه دارد...
@Dr_AbediSarasia
کرونا یا بیوتروریسم فرهنگی اقتصادی؟ (2)
با توجه به قوت یافتن احتمال مواجه بودن با بیوتروریسم فرهنگی اقتصادی، این پرسش مطرح می شود که آیا در قبال آن، اقدامات متناسب فرهنگی، اقتصادی و رسانه ای پیش بینی شده است؟
متاسفانه نحوه مدیریت کشور در خصوص کرونا از زمان مطرح شدن تا الان حاکی از این است که نه تنها اقدامات صورت گرفته متناسب با این بحران نبوده بلکه بعضا به آن دامن زده و دانسته یا نداسته تکمیل کننده بخشی از پازل پیچیده بیوترورریسم فرهنگی اقتصادی بوده است. پاسخ به پرسش های زیر می تواند این مطلب را واضح تر سازد:
1) چرا با وجود آمادگی کامل سازمان پدافندغیر عامل برای مواجهه با این مسئله (تمرین سناریوهای مشابه کرونا در سال قبل و تشکیل سازمان پدافند زیستی و...) و شروع به کار جدی در زمینه کرونا از اول بهمن و برگزاری جلسات متعدد با ارگان های مختلف و...، هنگام تشکیل ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا آن سازمان مهم و کلیدی به عنوان عضو آن دعوت نمی شود و به تذکرات مبنی بر لزوم حضور آن به عنوان یک عضو حقوقی توجهی نمی شود؟(1)
2) چرا مسئولیت ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا به جای رئیس جمهور یا ریاست سازمان پدافند غیر عامل، به یک پزشک واگذار می شود؟ آیا یک پزشک می تواند پیامدهای تعطیلی های مداوم و گسترده را در حوزه های فرهنگی، اقتصادی و ... درک کرده و برای آن برنامه ریزی مناسب داشته باشد؟
3) چرا با وجود تذکرات و هشدارهای سازمان پدافند غیر عامل، اطلاع رسانی صحیح در مورد ویروس و فرهنگ سازی مناسب در خصوص رعایت نکات ایمنی زودتر شروع نشد؟ اگر این کار در اوایل بهمن صورت می گرفت آیا با وضع بهتری مواجه نبودیم؟
4) آیا حقیقتا برای پیشگیری و کنترل این ویروس، این همه تعطیلی الزامی بود؟ آیا با مدیریت بهتر و رعایت بیشتر نکات ایمنی و بهداشتی نمی شد در عین کنترل بیماری، از این همه تعطیلی و ضررهای ناشی از آن جلوگیری کرد؟
5) آیا این تصمیم –خواسته یا ناخواسته- به تحقق اهداف بیوتروریسم اقتصادی و فرهنگی(چه باور بدان داشته باشیم یا نداشته باشیم) کمک نمی کند و علاوه بر تخریب زیرساختهای اقتصادی به نارضایتی عمومی دامن نمی زند؟
6) چرا در همان زمانی که همه کارشناسان از رفتن به سفر منع می کنند، بزرگراه چند سال معوَّق! تهران شمال رسما افتتاح می گردد و عوارض آن هم کاهش می یابد؟(6 اسفند) مقارنت این اقدام با تعطیلی مدارس و دانشگاه ها و برخی کسب و کارها وادارات چه معنایی می تواند داشته باشد؟
7) چرا در حالی که در برخی کشورها برای جلوگیری از تبعات سوء بزرگنمایی، هر گونه اظهار نظر در خصوص آمار مبتلایان و کشته شدگان کرونا از سوی غیر مسئولان جرم اعلام می شود در ایران هیچ تدبیری در این زمینه اندیشیده نمی شود؟
8) چرا در مورد ویروسی که بیشترین اثر گذاری را هنگام ضعف ایمنی بدن دارد، همه خبرها در مورد آن به شکلی استرس زا بیان می شوند؟ در حالی که استرس بزرگترین دشمن ایمنی بدن و بهترین کمک برای اثرگذاری بیشتر ویروس است!
9) چرا با وجود احتمال بیوتروریسم اقتصادی و فرهنگی، و لزوم حفظ امنیت و آرامش، این همه بر شفاف سازی در خصوص کرونا تاکید می شود؟ آیا بیان شفاف همه چیز در باره کرونا به مبارزه با آن کمک می کند یا به شیوع ناامنی و استرس؟ آیا این شفاف بودن، به صلاح کشور است یا به تحقق اهداف بیوتروریسم فرهنگی و اقتصادی کمک می کند؟
10) آیا برای اتفاقات پیش رو و سناریوهای احتمالی آینده، آینده پژوهی و سناریونویسی صورت گرفته است؟
پی نوشت:
1. سخنان رئیس سازمان پدافند غیر عامل، تاریخ انتشار 13/12/98؛ قابل دسترس در:
https://www.javann.ir/004AUe
ادامه دارد...
@Dr_AbediSarasia
کرونا یا بیوتروریسم فرهنگی اقتصادی؟ (3)
طبق اظهار کارشناسان کرونا ویروس، اکثر ویژگیهای بیوتروریسم را داراست (1) و می دانیم كه بيوتروريسم امروزی –برعکس- گذشته، به جای کشته سازی بیشتر در پی اهداف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است و ویژگی مهم آن، همراهی تنگاتنگ با جنگ رسانه ای است: ایجاد رعب و وحشت عمومی و زمینه سازی برای تعطیلی های گسترده از یک سو؛ و تخریب پایه های فرهنگی و اعتقادی، نارضایتی سازی، مقصر تراشی، و در نهایت القای ناکارآمدی از سوی دیگر.
اما آیا در قبال آن، اقدامات متناسب فرهنگی، سیاسی و رسانه ای پیش بینی شده است؟
متاسفانه شواهد گویای آن است که همچون حوزه اقتصاد و مدیریت، حوزه فرهنگ وسیاست نیز از این بیوتروریسم بی نصیب نبوده، و اقدامات صورت گرفته نه تنها متناسب با این بحران نبودند بلکه بعضا به آن دامن زده و دانسته یا نداسته تکمیل کننده بخشی از پازل پیچیده بیوترورریسم فرهنگی بوده است.
پاسخ به پرسش های زیر می تواند این مطلب را واضح تر سازد:
1. چرا پیرامون این ویروس یک پروپاگاندای رسانه ای تمام عیار شکل گرفته و این پروپاگاندا در کشور ایران چندین برابر بیشتر از جاهای دیگر است.( به عنوان مشتی از خروارها: از ۱۲۰ برنامه تولید شده در مورد کروناویروس توسط شبکه بیبیسی ۸۰ مورد آن مربوط به ایران است) (1)
2. چرا شب قبل از راهپیمایی 22 بهمن خبر گسترش کرونا در ایران برجسته می شود و پس از آن تکذیب شده و تا قبل انتخابات اثری از آن مشاهده نمی شود؟!
3. چرا دقیقا یک روز قبل از انتخابات به طور ناگهانی فوت دو نفر به خاطر ابتلا به کرونا در قم اعلام و بولد می شود؟! (در حالی که معمولا ابتدا احتمال ابتلا، پس از مدتی مثبت شدن نتایج آزمایشات، سپس فوت به دلیل مشکوک به کرونا و در نهایت فوت به علت قطعی آن ویروس اعلام می شود)
4. چرا منشا پیدایش کرونا در ایران، «شهر قم»؛ و در کشورهای همسایه، «ایران» اعلام شده و برجسته سازی می شود؟ این که یک ویروس از کجا وارد شده به خودی خود چه اهمیتی می تواند داشته باشد؟ این رسانه ها با ترویج این مطلب به دنبال چه نتیجه ای هستند؟
5. به فرض صحت این خبر، چرا قم که در مرکز ایران است باید اولین ابتلائات را داشته باشد، در حالی که اهالی تهران یا شهرهای مرزی بیشتر با افراد خارجی در تماس هستند؟
6. چرا منشا کرونا طلاب خارجی جامعة المصطفی در قم اعلام می شود در حالی که هیچ گونه گزارشی مبنی بر ابتلای آنها وجود نداشت؟
7. چرا از یک سو علت شیوع کرونا، قرنطینه نشدن قم و از سوی دیگر، علت قرنطینه نشدن شهر قم، مخالفت مراجع تقلید اعلام می شود در حالی که ایشان هیچ اظهار نظری در مورد قرنطینه شدن یا نشدن نداشته بلکه برعکس بارها بر لزوم رعایت دستورات پزشکی تاکید کرده اند؟
8. چرا سخنان مراجع عظام مبنی بر «لزوم رعایت بهداشت» و «توجه به آداب معنوی نظیر دعا» تحریف شده و با حذف قسمت اول و برجسته سازی قسمت دوم آن، گسترش کرونا به «عمل به این دستورات دینی» منسوب می شود؟
9. چرا برخی رسانه ها چالشهای ساختگی علم و دین، یا طب سنتی و طب جدید یا طب اسلامی و ... را دامن زده و به بهانه آن به تحقیر باورهای دینی و میراث کهن طب سنتی و اسلامی می پردازند؟
10. چرا زمانی که تمام کشور درگیر مبارزه با کروناست، چانه زنی ها و فشارآوری ها برای طرح مجدد و تصویب fatfو مذاکره و رفع تحریم ها و... آغاز شده است؟
11. چرا در زمانی که جنگ رسانه ای علیه ایران به وضوح مشاهده می شود، ستاد رسانه ای برای مقابله با آن شکل نمی گیرد؟
12. آیا برای اتفاقات پیش رو و سناریوهای احتمالی آینده، آینده پژوهی و سناریونویسی صورت گرفته است؟
پی نوشت:
1- سخنان رئیس سازمان پدافند غیر عامل، تاریخ انتشار 13/12/98؛ قابل دسترس در:
https://www.javann.ir/004AUe
@Dr_AbediSarasia