eitaa logo
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
1هزار دنبال‌کننده
16 عکس
102 ویدیو
148 فایل
دکتر محمد جعفر غفرانی
مشاهده در ایتا
دانلود
۶۱ 🌷 استاد گرامی سلام و عرض ادب و صبح بخیر. صبح روز جمعه خوبی و ان شالله آغاز کرده باشید. یه سوال داشتم ؛ میشود کمی درباره *لا یکلف الله نفس الا وسعها*توضیح دهید 🌿علیکم السلام. هر « خودکاری » تا وقتی « جوهر » دارد و به « اندازه ای که جوهر دارد » موظف است بنویسد، هر « مخلوقی » هم به اندازه « توانایی ها و استعدادها و قــدر و قدرتی » که خداوند در او به « امانت » سپرده، موظف و مکلف است آن « توانایی و استعداد و قــدر و قدرت » و « وسعت » خودش را (به بهانه والدین و همسر و فرزند و بستگان و همسایگان و دوستان و دشمنان و سایرین) شکوفا کند و به کار بگیرد. پس هیچ انسانی « بیش از توانایی ها و امکاناتش »،« مکلف » نیست و از او « بازخواست » نمی شود. اما اگر توانایی ها و امکانات خودش را افزایش داد به همان اندازه ، « مسئولیتش » بیشتر می شود. 🌷ببخشید میان پرسش شما اینو میپرسم. 🌾سوال بنده اینه که آیا ما مکلف به افزایش توانمان هستیم و مورد بازخواست قرار میگیریم اگر توانمان را افزایش ندهیم؟(همون وسعمان را) 🌿« وسعت » انسان، « از هر نظر » دائما در حال افزایش هست و مراحل نوزادی و کودکی و طفولیت و نوجوانی و جوانی و میانسالی .... را پشت سر می گذارد و با « دعا و نماز و زیارت و مناجات » و « طلب علم و معرفت » و « شب زنده داری در شبهای قدر » و .... « توانایی هایش را گسترش می دهد بنابراین مسئولیت او در هر مرحله و هر شرائطی ، فرق می کند و بیشتر می شود. 🍃واژه:
۶۲ 🌾 باسلام وعرض ادب وَ اذْکُرْنَ ما يُتْلي‏ في‏ بُيُوتِکُنَّ مِنْ آياتِ اللَّهِ وَ الْحِکْمَةِ إِنَّ اللَّهَ کانَ لَطيفاً خَبيراً  آنچه را در خانه های شما از آیات خدا و حکمت خوانده می شود یاد کنید؛ که خدا لطیفِ آگاه است.احزاب/آیه ۳۴ 🌷آهای اهالی محترم و زرنگ گروه، ضمن أعلام أحسنت و بارک الله و ما شاء الله به همه شما که آیه را به درستی پیدا و بیان کردید، و ضمن اینکه « ده صلوات » به حساب کاربری و نامه أعمال شما واریز شد، لطفا حالا بفرمائید « و اذکرن » (که تنها تکلیف مشخص و صریح قرآن برای زنان نسبت به أهالی خانواده اوست)، چگونه باید اجرا شود؟ آیات و حکمت هایی را که در « بیت یک زن » ، « تلاوت می شوند » را او چگونه باید « یادآوری » کند؟ 🍃واژه:
۶۳ 🌷 سلام وعرض ادب خدمت استاد گرامی، با توجه به سوال که شما فرموده بودید خطاب به "زنان مومن" است گمان بنده این بود که کلید واژه مومنة هم در آیه مدنظر وجود داردو هرچقدر جستجو میکردم آیه مدنظر را پیدا نکردم متاسفانه و از جایزه نورانی صلوات محروم شدم:(... [توضیح میدهید از چه جهت فرموده بودید آیه مدنظر خطاب به زنان مومن هست؟ ] متشکرم 🌿 سلام و رحمت الهی بر شما. از آیات قبل معلوم است که این فعل أمر « اذکرن » به بانوان مؤمن است. ضمن اینکه « ما یتلی فی بیوتکن » هم نشان می دهد در بیوت آنان ، آیات و حکمت » مطرح است. و فقط « بانوان مؤمن » می توانند « آیات و حکمت تلاوت شده » را « یادآوری » کنند. اینکه در « ثالثا » فرمودید: « زن تلاوت کند » با « اذکرن » تناسب ندارد. او باید تلاوت دیگران را یادآوری کند. 🍃واژه:
۶۴ 🌷استاد سکوتم علامت رضایتم بود. به نظرم تا زن خودش ذاکر نشود نمیتواند مذکر باشد. 🌿سکوت، همیشه به معنی « بیداری » و « رضایتمندی » نیست. (گاهی نشانه اینست که طرف سکته کرده!!!) به نظر می رسد « عظمت این آیه و این فعل أمر اذکرن » برایتان خوب و زیبا روشن نشده است. وقتی خداوند می فرماید : بانوان مؤمن « اذکرن » را انجام دهید یعنی آنان حتما « ذاکر » هستند. 🍃واژه؛
۶۵ 🌷 تلاوت یعنی تالیِ تلو بودن.... و اذکرن به معنیِ همین شکوفایی که دوستمون فرمودند... 🌿 آیا اینهمه روحانیون و نمایندگان و مسئولین فاسدی که به زیبایی سخنرانی می کنند و در شبهای إحیاء گاهی در حرم حضرت امام رحمه الله علیه و مساجد مخصوص فسادطلبان ، قرآن روی سر کثیفشان می گذارند و علی برکه الله می گویند و آیاتی را هم ممکن است به زبانشان جاری کنند ، تالی تلو آن آیات هستند؟ متاسفانه خیر..... 🌴 پس حالا ببینید « اذکرن » چه معجزه ای را باید پدید آورد. 🍃واژه:
۶۶ 🌷در مورد تلاوت : تلاوت به معنای دنبال کردن است . همان طور که در آیه شریفه میفرماید : "والقمر اذا تلاها " یعنی سوگند به ماه که در پی خورشید حرکت میکند . بر این اساس میتوان گفت : آنچه که در بیت تلاوت میشود یعنی آنچه از آیات پیروی و دنبال میشود را ذکر یا یادآوری کنید . 🌿 آیا تمام خوارج نهروان و وهابی و طالبانی و داعشی و افرادی که آیات را « تلاوت » می کنند، از آن آیات، « اطاعت و پیروی هم می کنند؟ احتمالا رسول أکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: بسا « تلاوت کننده قرآن » که قرآن آنها را « لعنت » می کند. تقریبا تمام دانش آموزان در سطح راهنمایی « (متوسطه اول) هم می دانند که « ماه » دنبال « خورشید » نمی رود بلکه در مدار « زمین » می چرخد. جای بسیار تعجب است که چرا مفسرین و مترجمین به این نکته توجه نکرده اند که این « شمس »،« شمس » آسمانی نیست و ماه ، خورشید را دنبال نمی کند. پس مصداق « شمس » این سوره ، از جنس آن شمسی است که حضرت یوسف علیه السلام آن را در خواب دید. از جنس همان « شمسی » که « مردم در مشهد » او را « شمس الشموس » می خوانند. پس این « قمر دنبال کننده » و آن « شمس دنبال شونده » مصداق دیگری دارند که باید آنان را شناخت. 🍃واژه:
۶۷ 🌿 ۱ـ مذکر با « فتحه » اسم مفعول است. ۲ـ مواردی که مرد از احکام خداوند را تلاوت میکند ( به عبارتی در مقام عمل انها را ـ باید انجام دهد ـ اما از آن غافل می شود.) 🍃واژه:
۶۸ 🌷أهالی محترم گروه؛ بانویی درباره آیه ۳۴ سوره احزاب فرموده اند: خداوند مهربان، استعداد فراگیــــــــــری دانش و تعقّل حکمت را به صنف زن بخشیده که فرموده: وَ اذْکُرْنَ ما یُتْلی فِی بُیُوتِکُنَّ مِنْ آیاتِ اللّهِ وَ الْحِکْمَةِ إِنّ اللّهَ کانَ لَطِیفًا خَبیِرًا خدای منّان، زنــــان را برای شناخـــــــت حقیقت اشیا و درک و تعقل روابط زنجیره ای آنها دعــــــــــوت نموده و به معرفت لطائف و رموز اخبار آنها نوید داده می فرماید: (ای زنان) متذکّر شوید آن­چه را که خودتان فراموش کرده اید. لطفا این « نظریه » را نقد کنید و بفرمائید به چه دلیل درست است و یا نمی تواند درست باشد. 🍃واژه:
۶۹ 🌴با سلام و احترام و عرض صبح بخیر به تمام أعضاء محترم گروه؛ امروز « شنبه » و روز اول هفته و یکی از روزهای باقیمانده عمر من و شماست پس چه بهتر آن را با دعای زیبای مادر نازنینمان حضرت زهرای أطهر سلام الله علیها شروع و معطر و نورانی کنیم: اَللّهُمَّ افْتَحْ لَنا خَزَائِنَ رَحْمَتِکَ، وَ هَبْ لَنا، اَللّهُمَّ رَحْمَةً لا تُعَذِّبُنا بَعْدَها فِی الدُّنیا وَ الآخِرَةِ، وَ ارْزُقْنا مِنْ فَضْلِکَ الْواسِعِ رِزْقاً حَلالَاً طَیِّبَاً، وَ لا تُحْوِجْنا وَ لا تُفْقِرْنا إِلی أَحَدٍ سِواکَ، وَ زِدْنا لَکَ شُکْرَاً وَ إِلَیْکَ فَقْراً وَ فاقَةً وَ بِکَ عَمَّنْ سِواکَ غِناً وَ تَعَفُّفَاً . خدایا؛ خزائن رحمتت را بر ما بگشای و خدایا بر ما رحمتی ارزانی دار که پس از آن در دنیا و آخرت ما را مجازات نفرمائی و از فضل گسترده ات،‌ رزقی ما را روزی فرما حلال و پاک، و ما را حاجتمند و نیازمند به غیر خود مکن، بر شکر ما نسبت به خودت بیافزا و بر فقر و نیاز ما نسبت به خودت بیافزا، و ما را از غیر خود بی نیاز فرما و عفت ببخش. اََللّهُمَّ وَسِّعْ عَلَیْنا فِی الدُّنیا، اَللّهُمَّ إِنّا نَعُوذُ بِکَ أَنْ تَزْوِیَ وَجْهَکَ عَنّا فِی حالٍ وَ نَحْنُ نَرْغَبُ إِلَیْکَ فِیهِ، اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ أَعْطِنا مَا تُحِبُّ وَ اجْعَلْهُ لَنا قُوَّةً فِیما تُحِبُّ یَا أَرْحَمَ الرّاحِمینَ . خدایا؛ رحمتت را در دنیا بر ما بگستران. خدایا به تو پناه می بریم از اینکه در هر حالی رویت را از ما برگردانی در حالی که تمام رغبت و شوق ما به توست. خدایا؛ تمام توجهت را برای محمد و خاندان محمد قرار ده و آنچه خودت می پسندی به ما عطا فرما و آنرا عامل توانایی در آنچه خودت می پسندی قرار ده. ای فرصت دهنده مهربان. سپس برای اینکه این حاجات ما (که تکالیف خود ما را طی این روز مشخص می کنند) برآورده شوند، با صد بار ذکر « یا رب العالمین »، به خودمان یادآوری می کنیم که در محضر « ربوبیت » الهی قرار داریم تا هم مراقب گفتار و رفتار و اخلاق و مواضع خودمان باشیم و هم از هیچ عاملی در بیرون « خوف » و از هیچ عاملی در درون « حزن » نداشته باشیم. إن شاء الله تعالی 🍃واژه: العالمین
اپلیکیشن.ogg
127K
👆 توضیحاتی درمورد نحوه استفاده از اپلکیشن "به اسمان نگاه کن " http://app.mjghofrani.ir
💥 توجه 💥 👇 آموزش تصویری نحوه استفاده و نصب از اپلیکیشن "به آسمان نگاه کن"👇 http://app.mjghofrani.ir/help/android.mp4
۷۰ 🌷قرار است ویژگی های خانواده را برای یک گروه برشمارم، موارد زیربنظرم رسیده است: ۱- خانواده باید طهارت داشته باشد، ۲- خانواده بایستی بر مبنای ایثار پیش برود، هم ایثار اعضای خانواده نسبت به هم و هم ایثارگری نسبت به دیگران و نسبت به جامعه . ۳- در خانواده ترازنقش های زن و مردبرابر... ۴- در خانواده نه زن سالاری و نه فرزند سالاری حاکمه بلکه حق مداری ۵- خانواده خودمدار و خودخواه نیست، 🌾 از محضر استاد تقاضا دارم که این مطلب مختصر در باب ویژگی های خانواده تراز اسلام را تصحیح کنند 🌿 با سلام و احترام دغدغه های دینی و تلاش مؤمنانه شما را تحسین می کنم. اما پیشنهاد می کنم مثل اکثر سخنرانان که « حرف های خوب می زنند اما نمی توانند تحول آفرین باشند »، از طرح مطالب خوب بپرهیزید و دنبال « عمل صالح » باشید و بکوشید مطالبتان را (خصوصا وقتی در تراز قرآن می خواهید مطرح کنید.) فقط « مستند و مستدل » بیان کنید و به نحوی ارائه دهید که « کلیدواژه های محوری » در آن مهم و درست و روشن باشند. (کلیدواژه هایی که در کتابها و سخنرانی ها و کارهای فرهنگی دیگر ـ عمدا یا سهوا ـ مغفول مانده اند.) مثلا: در شماره یک: « طهارت » برای مخاطب « تصویر روشنی » ندارد و اگر به خود شما بگویند (به عنوان اولین نکته)، « طهارت » نقش مهمی در بهبود زندگی شما دارد، تأثیر و تحول چندانی بر شما و هیچ مخاطبی نخواهد داشت. اما اگر « خانواده در تراز قرآن » را از خود قرآن استنباط کنید می بینید « اولین محور »، ضرورتِ تفکر و تعقل » و « عقلانیت و منطق » و « حق محوری » است. چیزی که مراکز دینی و افراد مذهبی نماها با آن خیلی مشکل دارند. در شماره ۲: ترجمه رایج واژه « ایثار »، « درست و و عاقلانه « نیست و معنی درست آن دقیقا عکس ترجمه رایج است. یک فرد و یا یک خانواده « ایثارگر » در تراز قرآن، عکس آنچه فرموده اید عمل می کند. در شماره۳: از منظر قرآن، « زن با مرد » ، اصلا « برابر » نیست. شما « ادعایی » را بدون سند و دلیل ارائه کرده اید. در شماره۴ : اینکه در خانواده تراز قرآن، « حق سالاری » است درست است اما باید روشن تر بیان شود. در شماره ۵‌: ضرورت « خودخواه » نبودن یا باید قبل از شماره ۴، و یا در شماره یک در کنار تاکید بر « عقلانیت » مطرح می شد. لطفا در کانال تسبیح محورهای مطرح شده در « کلاسهای خانواده پویا » را ببینید شاید برایتان مفید باشد. التماس صلوات. 🍃واژه: عقلانیت
🌴روز وساعات کلاس های دکتر غفرانی ۱.مهدویت روزهای یکشنبه از ساعت ۹ تا ۱۰ (تقاطع محلاتی با ۱۷ شهریور ـ کوچه مشهدی رحیم . مکتب الزهراء) ۲.تدبر در مفاهیم قرآن روزهای یکشنبه از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲  ۳.زندگی از منظر سوره الرحمن روزهای دوشنبه از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰  (انقلاب . کارگر شمالی. کمی بالاتر از کوچه رهنما . مدرسه قرآن و عترت دانشگاه تهران) ۴.خانواده پویا از منظر قرآن روزهای چهارشنبه از ساعت ۱۵ تا۱۶:۳۰ یوسف آباد میدان اسد ابادی خیابان ابن سینا کوچه نسترن پلاک 10 حسینیه محبین اهل بیت علیهم السلام ۵.عباسیه با موضوع های مختلف ماهی یکبار
📣 اطلاعیه فوری ... ✅ *نظر به افزایش شاخص آلودگی هوا و اعلام تعطیلی دانشگاه های شهر تهران 🔸 به اطلاع می رساند فردا دوشنبه ۲۵ آذرماه کلاس تعطیل است.*
🌷با سلام و احترام به شما أعضاء محترم گروه؛ و تشکر فراوان از اظهار نظرتان و پاسخ های درستتان. در آیه ۳۴ سوره احزاب، اولا: فقط « زنان ازدواج کرده » را مخاطب قرار داده است، ثانیا: مشخصه زنان مؤمن را داشتن « بیت » اعلام فرموده است، (یعنی مهم نیست منزلشان ویلایی یا آپارتمانی، یا إجاره ای یا طبقه چندم و در کدام محله شهر است و مهم نیست سندش به نام کیست، بلکه مهم اینست که محل « بیتوته » و « شب زنده داری » و در « راستای بیت الله الحرام » و پُر از عطر « ذکر و تسبیح» باشد)، ثالثا: خداوند به صراحت به تمام بانوان مؤمن فرمانی (برای تمام عمرشان) داده است و آن اینکه: آیات و حکمت هایی که در بیت آنان « تلاوت » می شود را « اذکرن » کنند. به نظر می رسد « اذکرن » یعنی هنرمندانه و نامحسوس و هدفمند بکوشند: « تلاوت » اهالی بیت را به « قرائت » آنها تبدیل کنند تا در جانشان نهادینه شود و در رفتار و اخلاق و مواضع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی ... و تمام زندگی آنها ظهور پیدا کند. پس رسالت بانوان مؤمن اینست که (همانطور که اهالی خانواده را برای خرید مواد غذایی مأمور می کنند)، اهالی خانواده را (متناسب با سن و فهمشان)، به دنبال آیات و حکمتهای مناسب بفرستند و « تلاوت » آنها را در بیتشان بخواهند و (همانطور که مواد خریداری شده را به غذایی پخته تبدیل می کنند) با « تشویق هنرمندانه خود » آن تلاوت آنها را به « قرائت » و باور قلبی آنها، تبدیل نمایند. (کاری شبیه به حضور هنرمندانه « ملکه زنبورها » که شهدی را که زنبورهای کارگر به کندو می آورند را به وسیله خود آنها به « عسل » تبدیل می کند.) ضمنا با این فرمان « اذکرن » به بانوان مؤمن، ثابت می شود که: « تمام مردان »(بدون إستثناء)، « مذکَّر » (اسم مفعول) هستند و (مثل گوشی تلفن همراه) برای ۱ـ طلب علم، ۲ـ کار کردن، ۳ـ نماز و عبادت، ۴ـ سربازی و جهاد، ۵ـ انجام مسئولیت ها و وظائفشان، « نیازمند تذکر هنرمندانه و بدون کلام (و با پنبه ی !!!) » بانوان مؤمن هستند. امیدواریم خداوند متعال، به زودی تمام دختران مؤمن را برای صاحب بیت شدن کمک کند و بانوان مؤمن را در متحول و نورانی و آسمانی کردن بیوتشان موفق فرماید. إن شاء الله تعالی 🍃واژه:
۷۲ 🌷 سلام و عرض تشکر از پاسخ زیبایتان نکته ای است که در این مدت فکر من را در لابلای نکات شما به خود مشغول کرده ..آیا زن مسلمان باید امور و آیات را از مردش بخواهد و طلبکاری کند یا باید آنچه همسرش از آیات تلاوت کرد را مدیریت و اجرا کند وَاذْكُرْنَ مَا يُتْلَىٰ فِي بُيُوتِكُنَّ مِنْ آيَاتِ اللَّهِ وَالْحِكْمَةِ إِ ....ممنون می شوم اگر بیشتر توضیح بفرمائید 🌿 سلام و رحمت الهی بر شما آیا « فهرست خرید مایحتاج خانه » که بانوان به شوهران و فرزندانشان می دهند « طلبکاری » است؟ خیر ، بلکه آن « فهرست »، فقط « متناسب با نیاز و ضعف و بیماری » آنها سفارش داده می شود. در واقع بانوان مؤمن، اهالی خانواده را به « دنبال تهیه مواد دارویی و تقویتی » متناسب با آنها مأمور می کند و بعداً « مواد خریداری و تهیه شده » را برای « رشد و هدایت و اصلاح » همان اهالی خانواده، « پخته و آماده » می کند و به خورد آنها می دهد و به طور نامحسوس، خانواده را « ربوبیت » می کند. 🍃واژه:
۷۳ 🌴سلام و رحمت الهی بر شما به نظر می رسد « هر آن و ثانیه و لحظه » زندگی ما بزرگترین سرمایه و میوه های زندگی ما هستند که ممکن است آن ها را تلف کنم. (جالب اینکه برخی از « أهل کتاب » از « آناء اللیل » خود بهره ها می برند:مِنْ أَهْلِ الْكِتابِ أُمَّةٌ قائِمَةٌ يَتْلُونَ آياتِ اللَّهِ آناءَ اللَّيْلِ وَ هُمْ يَسْجُدُونَ (آل عمران/۱۱۳)) شاید « خیرات و صدقات و عبادات » ما بهترین و ارزشمندترین محصولات زندگی ما هستند که ممکن است با « منت گذاردن و توقع و ریاکاری » آنها را « باطل » کنیم. 🍃واژه:
۷۴ 🌷سلام استاد گرامی بنده یک مساله رو متوجه نشدم. مگر زن و شوهر هر دو عامل ذکر یکدیگر نیستند و این نکته زیبا را در کتابتان خواندم که ازدواج عامل ذکر است. خب شوهر نیز همین نقش را دارد. پس "اذکرن" چه مطلب دیگری را بیان میکند یا زن چه نقش انحصاری در اذکرن دارد که قرآن به آن سفارش می کند؟ 🌿 سلام و رحمت الهی بر شما. از منظر قرآن ، « مقصد اصلی ازدواج »،« درمان هیجانات مرد » و « آرامش یافتن » اوست: فلِتَسْكُنُوا إِلَيْها پس نکته مهم اینست که « تذکر دادن »،« توصیه کردن »،« ایفاء نقش معلم و زندانبان » و « مرجع تقلید بودن » و « زیر ذره بین » قرار دادن شوهر، « هرگز تکلیف بانوان مؤمن « (مؤنث) نیست. « اذکرن »، یادآوری هنرمندانه و « بی کلام » همان چیزهایی است که اهالی خانواده ، (با هنرمندی زنان) خودشان تلاوت می کنند. 🍃واژه:
۷۵ 🌾سلام و رحمت و برکات الهی بر أعضاء محترم گروه؛ بیائید همه با هم امروزمان را با این بیانات نورانی و شیرین مادر نازنیمنمان حضرت زهرای أطهر سلام الله علیها شروع کنیم تا از لحظات آن « عاقلانه تر و مؤمنانه تر » از دیروز بهره ببریم: اََللّهُمَّ إِنّی أَسْئَلُکَ قُوَةً فی عِبادَتِکَ وَ تَبَصُّرَاً فی کِتابِکَ وَ فَهْمَاً فِی حُکْمِکَ، اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ لاتَجْعَلِ الْقُرآنَ بِنا ماحِلاً و الصِّراطَ زائِلاً وَ مُحَمَّداً صَلّی اللهُ عَلیْهِ وَ آلِهِ عَنّا مُوَلِّیَاً. خدایا؛ از تو قدرتی میخواهم برای بندگیت و بصیرتی برای (فهم) قرآنت و فهمی برای (اطاعت) از احکامت. خدایا، تمام توجهت را برای محمد و خاندان محمد قرار ده. خدایا؛ به خاطر (کوردلی) و اعمال (خودخواهانه ی) ما، قرآن را برایمان خشک و بی حاصل قرار مده. و بر اثر رفتار (های جاهلانه) ما، ما را از صراط ملغزان و عنایتِ رسول أکرم صلی الله علیه و آله را از ما بر مگردان. (ماحل = خشک و بی حاصل، محال.)(به جای اینکه قرآن را مشعل هدایت و کتاب جامع زندگی و اقیانوسی بیکران از نعمتهای غیر قابل شمارش ببینم، آنرا کتابی کهنه و خشک و بی فایده و غیر کاربردی و تاریخ مصرف گذشته بپندارم.) 🍃واژه:
۷۶ 🌾با سلام و احترام و عرض صبح بخیر به تمام أعضاء محترم گروه. 🌴امروز سه شنبه است و طبق فرمایش حضرت صدیقة طاهره حضرت زهرا سلام الله علیها، باید در محضر خالق متعال، خودمان را به این موارد مهم محتاج ببینیم و بگوئیم: اَللّهُمَّ اجْعَلْ « غَفْلَةَ النّاسِ » لَنا ذِکْراً وَ اجْعَلْ « ذِکْرَهُمْ » لَنا شُکْــــــراً وَ اجْعَلْ « صالِحَ ما نَقُولُ بِاَلْسِنَتِنا »،« نِیّـــَةً » فِی قُلُوبِنا اَللّهُمَّ اِنَّ مَغْفِرَتَکَ اَوْسَعُ مِنْ ذُنُوبِنا وَ رَحْمَتَکَ اَرْجی عِنْدَنا مِنْ اَعْمالِنا. اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ وَفِّقْنا لِصالِحِ الْاَعْمالِ وَ الصَّوابِ مِنَ الْفِعالِ خدایا! غفلت مردم را (عاملِ) ذکر ما قرار بده. (وقتی مردم غافلند، ما بیدار باشیم.) خدایا ذکرِ مردم را (عاملِ) قدردانی ما قرار بده. (بیداری مردم، باعث شکر ما شود.) و « سخنان شایسته ای را که با زبانمان می گوئیم »،« نیت قلبی » ما (در انجام آنها) قرار ده. خدایا؛ آمرزشِ تو از گناهان ما بسیار گسترده تر است. و رحمت تو نزد ما از کارهای ما بسیار امیدبخش تر است. (پس) خدایا؛ تمام توجّه خود را برای محمّد و خاندانش قرار ده و ما را برای (انجام) بهترین رفتار و أعمال درست موفّق فرما. 🌾سپس باید در طول امروز، با « صد بار » ذکر « یا أرحم الراحمین »، این « فرصتهای بسیار گرانقدر الهی » را قدر بدانیم. 🍃واژه:
۷۷ 🌷چه تفاوتی بین قرآن مجید و کریم هست؟ 🌿کریم و مجید و مبین صفت های قرآن هستند و هیچ فرقی میان آنها نیست. 🌷منظور از دو سجده کامل ؟ چیست 🌿ارکان نماز عبارتند از : قیام ، نیت ، تکبیره الإحرام ، رکوع و « دو سجده » یعنی « دو سجده » با هم « یک رکن » محسوب می شوند. پس « تشهد » بعد از انجام دو سجده است. و اما اینکه چرا باید در هر رکعت « دو بار » سجده کرد و چرا بین آن دو « استغفار » و « توبه » کرد؟ حکایت از نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه مضاعفی داشت. حالا لطفا تحقیق کنید ببینید چرا پس از اولین سجده باید استغفار و توبه کرد و دوباره به سجده افتاد؟ 🍃واژه:
۷۸ 🌾با سلام و احترام به تمام أعضاء محترم گروه، 🌴امروز چهار شنبه است و طبق فرمایش حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، باید در محضر خالق متعال خودمان را به این سه مورد مهم محتاج ببینیم و بگوئیم: اَللّهُمَّ « احْرُسْنا » بِعَیْنِکَ الّتی لاتَنامُ وَ رُکْنِکَ الَّذی لایُرامُ وَ بِاَسْمائِکَ الْعِظامِ وَ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ « احْفَظْ » عَلَیْنا ما لَوْ حَفِظَهُ غَیْرُکَ ضاعَ وَ « اسْتُرْ » عَلَیْنا ما لَوْ سَتَرَهُ غَیْرُکَ شاعَ وَ اجْعَلْ کُلَّ ذلِکَ لَنا مِطْواعاً اِنَّکَ سَمیعُ الدُّعاءِ قَریبٌ مُجیبٌ خدایاإ با آن چشمی که نمی خوابد و آن نیرویی که مغلوب نمی شود و آن اسماء بزرگت ما را در حراست خودت قرار بده خدایا؛ تمام توجه خود را بر محمّد و خاندانش قرار ده. خدایا؛ برای ما حفظ کن آنچه را که اگر غیر تو بخواهد حفظش کند ضایع شود. و بپوشان بر ما آنچه را که اگر غیر تو بخواهد بپوشاند، آشکار شود. خدایا؛ این « حفظ » و « ستر » خود را برای ما عاملِ اطاعت خودت قرار ده. که تو هر تقاضایی را می‌شنوی و نزدیکی و إجابت کننده هستی. سپس با « صد بار » ذکر « یا حی یا قیوم »، لیاقتمان را برای اجابت این سه مورد افزایش دهیم. 🍃 واژه:
۷۹ 🌷 استاد ارجمند با سلام و احترام چون تفاوت بین مجادله و مباحثه خیلی برای من یا بعضی دوستان روشن نیست می خواستم کمی توضیح بفرمائید. 🌿سلام و رحمت و برکات الهی بر شما. « مباحثه »،» تلاشی است برای روشن تر شدن ابعاد « یک مسئله ». اما در مجادله (با دخالت ناقص و بی موقع یا نادرست و یا رعایت نکردن موازین تقوا توسط افراد)، ۱ـ دامنه مسئله بدون اینکه روشن تر شود، گسترده تر می شود. ۲ـ مسئله حالت « معمای پیچیده » پیدا می کند و أعضاء گروه را « خسته » و از پیگیری بحث منزجر می کند. ۳ـ بحث از سئوال اولیه به مسائل فرعی و دیگری منحرف می شود. ۴ـ دلخوری و کدورت خاطر بعضی از افراد حاضر در بحث را فراهم می آورد. ۵ـ « مجادله »، بحث را از « محاوره » و « محور اصلی » خارج می کند و جنبه شخصی به آن می دهد. ۶ـ در مجادله، « افراد در کنار »، ناخودآگاه، وارد « گود » می شوند و « کار میاندار » را سخت تر می کنند. (شاید بارها تجربه کرده ایم که « افراد میانجی »، به جای اینکه « دعوا و درگیری » را کاهش بدهند بیشتر باعثت گسترش آن می شوند.) ۷ـ به خاطر همین دخالتها و پاسخهای بی موقع و نادرست و ناقص و بحث افراد با یکدیگر، یک سئوال ساده مدتی است که گروه را درگیر و فرصت پاسخگویی را از من گرفته است. 🍃واژه:
۸۰ 🌾با سلام و احترام به تمام أعضاء گروه و تشکر از ابراز محبت شما. 🌴لطفا با خودداری از هر تعریف و تمجیدی اجازه بدهید که گروه فقط به « پرسشهای من و پاسخ شما » و « پرسشهای شما و پاسخ من » مشغول باشد و از طرح هر مطلب دیگری خودداری شود. 🌷به عنوان مثال: أعضاء گروه تحقیق کنند و ببینند: « أمر » کردن چه هنری است؟ و چه فرقی با « تحکم یا نصیحت یا دعوت یا تبلیغ و یا .... » دارد؟ و از میان مخلوقات « کدام فرد یا افرادی » بهتر و « مؤثرتر »، به دیگران « أمر » می کنند؟ ممنون. 🍃واژه: