⬛ به گزارش خبرگزاری حوزه، متن پیام تسلیت حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری رئیس پژوهشکده بین المللی عروه الوثقی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
إِذَا مَاتَ المُؤْمِنُ الفَقِیهُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلاَمِ ثُلْمَةٌ لاَ یَسُدُّهَا شَیْءٌ
ارتحال فقیه برجسته، عالم پارسا و مرجع تقلید شیعیان، حضرت آیتالله العظمی عباس محفوظی(رحمة الله علیه) موجب تألم و تأثر فراوان گردید.
این عالم فقیه و روحانی وارسته از شاگردان برجسته مرحوم آیت الله العظمی بروجردی، امام خمینی (ره) و علامه طباطبایی (ره) در حوزه علمیه قم و نجف و از پیشگامان نهضت حضرت امام بودند و نقش به سزایی در استقرار و پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی داشتند. ایشان در کنار تلاش برای استحکام نظام اسلامی در مسئولیتهایی چون نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، عضویت در مجلس خبرگان رهبری و شورای عالی انقلاب فرهنگی، در سنگر مقدس حوزه علمیه قم و جامعه مدرسین و شورای عالی حوزه به تربیت طلاب و علما مشغول شدند و حیات پربرکتشان آراسته به فضائل نشر معارف دینی و اصول اخلاقی بود و در عین حال از هیچ کوششی برای خدمتگزاری به اقشار مختلف مردم فروگذار نکردند و با تأسی به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) مروج علمی و عملی مکتب تشیع بودند
آن شخصیت برجسته همچنین دارای سوابق و مقامات روحی و معنوی و فضائل اخلاقی برجسته بودند و ارتباط ویژه ایشان با مرحوم آیة الله العظمی بهجت (قدس سره) و سیره عملی ایشان، آن را به خوبی نمایان میسازد.
اینجانب رحلت این عالم پرهیزگار را به حضرت ولی عصر(عج)، مقام معظم رهبری، حوزههای علمیه، شاگردان و ارادتمندان ایشان و بیت شریف معظم له تسلیت و تعزیت گفته و از خداوند متعال برای آن عالم وارسته، علو درجات و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر و شکیبایی خواستارم.
دکتر محمدحسین مختاری
رئیس پژوهشکده بین المللی عروه الوثقی
🌐 https://www.hawzahnews.com/news/1182899/%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%85%D8%AD%D9%81%D9%88%D8%B8%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%87%DB%8C%DA%86-%DA%A9%D9%88%D8%B4%D8%B4%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%AF%D9%85%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D9%81%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1-%D9%86%DA%A9%D8%B1%D8%AF
آیت الله العظمی جوادی آملی:
اساس كار بر اين است كه آينده را نيروی جوان میسازد، از هماكنون بايد شما يك عده جوان های متدين ماهر دلباخته به نظام و امام تربيت كنيد،تا چشمانداز عمل بشود.
همه مسئولان موظفاند آن لبه تيز تلاش سياسی شان،متوجه به تربيت نيرو باشد. وقتی نيرو داشتيد و ازدواج را حل كرديد[مشكلات هم حل میشود.]
ما بايد به سمتی حركت كنيم كه اين ازدواجها سالم باشد، اينها اصول ارزشی ماست.مهريه را كمتر بكنيم، جهيزيه را كمتر بكنيم.
به خدا قسم اين حرفها راست است! اين حرفها را اهل بيت علیهم السلام گفتند؛
فرمودند:آن زنی آن نكاحی آن ازدواجی پربركت است كه مهريهاش كمتر باشد و همين وجود مبارك پيغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) وقتی جهيزيه فاطمه(سلام الله عليها) را ديد فرمود: «اللهم بارك لقوم جل آنيتهم الخزف»[۱]؛ اين حرفها راست است!
در فضای دیانت به این سمت حرکت کنیم تا ازدواج ها يك مقدار تكثير بشود،طلاق آمارش كم بشود، سن ازدواجها بالا نرود، طلاق اصولاً راه پيدا نكند.
[۱]بحار الانوار ج۴۳ ص۱۳۰
خطبه های نماز جمعه ۸۲/٨/٢۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 امیرالمومنین امام علی(علیه السلام) :
✍ سوگند به خدایی که هر صدایی را میشنود ، هر کس دلی را شاد کند ؛ خداوند از آن شادی برای او لطفی قرار می دهد که به هنگام مصیبت چون آب زلالی بر او باریدن گرفته و تلخی مصیبت را بزداید.
📒 نهج البلاغه ، حکمت ۲۵۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥محبّت، این نیست
✏️محبت این نیست که
فرزند من مطابق آنچه که
من میخواهم رفتار کند
تا آنچه او میخواهد برایش بخرم
اینطور نیست!
محبت یعنی...
🎤 عین صاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🧡حضرت خدیجه(س)، شیفته پیامبر(ص)
📝رهبر انقلاب: وقتی که پیامبر مکه را با آن عظمت و شکوه فتح کرد، گفت: «الیوم یوم المرحمة»؛ امروز، روز گذشت و بخشش است؛ لذا انتقام نگرفت. این، جوانمردی آن بزرگوار بود.
📝او درستکردار بود. در دوران جاهلیت - همانطور که گفتیم - تجارت میکرد؛ به شام و یمن میرفت؛ در کاروانهای تجارتی سهیم میشد و شرکایی داشت. یکی از شرکای دوران جاهلیتِ او بعدها میگفت که او بهترین شریکان بود؛ نه لجاجت میکرد، نه جدال میکرد، نه بار خود را بر دوش شریک میگذاشت، نه با مشتری بدرفتاری میکرد، نه به او زیادی میفروخت، نه به او دروغ میگفت؛ درستکردار بود.
📝همین درستکرداری حضرت بود که جناب خدیجه را شیفته او کرد. خود خدیجه هم بانوی اوّل مکه و از لحاظ حسب و نسب و ثروت، شخصیت برجستهای بود. ۱۳۷۹/۲/۲۳
✍#ای_سالک_آگاه_باش:
🔻ادب بندگی🔻
🔹خدا دوست دارد بنده اش تسليم باشد و او براى بنده خود اختيار کند، نه آنکه بنده چيزى را اختيار کند. اختيار بنده مطلوب نيست؛ و خواست او گرچه برآورده شود و مى شود، خلاف روش محبّت و عبوديّت است. خدا دوست دارد بنده اش بنده شود، يعنى از اراده و اختيار بيرون شود.
📚«روح مجرد» ص ۵۵۶
▪️علامه طهرانی رحمة الله علیه به نقل از مرحوم سیدهاشم حداد رضوان الله علیه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤علامه محمد تقی جعفری
🦊داستان شیر و روباه و گرگ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ فساد خودخواهی
💠 تقویت اراده
در روایت دارد هر شخصی را میخواهید آزمایش کنید که چه مقامی دارد، ببینید ارادهاش چقدر است. لذا سعی کنید ارادهتان را قوی کنید. اعمالی هست که به وسیلۀ آنها میتوان اراده را قوی کرد؛ از آن اعمال برای تقویت اراده کمک بگیرید.
✍آیت الله #تقوایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به نظرتون میرزای قمی
چجوری به این آرامش رسیده
غیر از فراموش نکردن خداست ؟
الیس الله بکاف عبده
خدا کافی نیست ؟
🗯#دروغ
▫️مردی نزد پیامبر(ص) آمده و گفت: در پنهان به گناهانی چهارگانه مبتلا هستم؛ زنا، شرابخواری، سرقت و دروغ. هر کدام را تو بگویی به خاطرت ترک میکنم.
▫️پیامبر (ص) فرمود: دروغ را ترک کن. مرد رفت و هنگامی که قصد زنا کرد با خود گفت: اگر پیامبر (ص) از گناه من پرسید، باید انکار کنم و این نقض عهد من است (یعنی دروغ گفتهام) و اگر اقرار به گناه کنم، حدّ بر من جاری میشود. دوباره نیّت دزدی کرد و همین اندیشه را نمود و درباره کارهای دیگر نیز به همین نتیجه رسید.
▫️به نزد پیامبر(ص) آمد و گفت: یا رسولالله! تو همه راهها را بر من بستی، من همه را ترک نمودم.
📚میزان الحکمه، ج۸، ص۳۴۴
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💗 ویژه هفته وحدت
🙏 خط معیار
✏️ بیانات رهبر انقلاب درباره معیار و ملاک همراهی با پیامبر (ص) و جدی بودن در مقابله با دشمن
➕ حواسمان باید جمع باشد، بدانیم چه کار میکنیم، بدانیم چه میگوییم؛ حرفی که میزنیم در جهت نقشهی دشمن نباشد، جدول دشمن را کامل نکند.
🔹 «شما باید خودتان را بسازید، و بعد ملت را بسازید. خودسازی به اینکه تمام ابعادی که انسان دارد، و انبیا آمدند برای تربیت آن- تمام ابعاد را- ترقی دهید؛ جنبه علمی، همه ابعاد علم؛ جنبه اخلاقی، همه ابعاد اخلاق؛ تهذیب نفس، وارسته کردن نفس از تعلقات دنیا؛ که سرمنشا همه کمالات وارسته شدن نفس از تعلقات است، و بدبختی هر انسان تعلق به مادیات است.» | امام خمینی (ره) ۳ تیر ۱۳۵۸
💐 آغاز #هفته_وحدت و فرا رسیدن
ایام ولادت با سر سعادت
پیامبر گرامی اسلام(به روایت اهل تسنن)
مبارکباد💐
🍃وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا....🍃
🍃و همگی به رشته (دین) خدا چنگ زده و به راههای متفرّق نروید...🍃
«آیه ۱۰۳ سوره آلعمران»
🔰 امروز شیر بچههای یمن یک موشک فراصوت (هایپر سونیک) به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کردن و این موشک با عبور از همه سامانههای پدافندی آمریکا، اروپا، کشورهای عربی، گنبد آهنین، فلاخن و پیکان در نزدیکی تل آویو به یک هدف نظامی برخورد کرده است💪
🔹 صرف نظر از میزان صدماتی که این موشک وارد آورده، اینکه یک موشک بتواند 11 دقیقه و نیم روی هوا باشد، 2000 کیلومتر رو طی کنه و از این همه سامانه پدافندی عبور کنه و به هدف مورد نظرش برخورد کنه، یک شاهکار است
🎋 خدا قوت به دلاورمردان یمنی که جور همه حاکمان خودباخته و خودفروخته عرب رو یک تنه میکشن👏
⭕️ نکته: انتقام ایران از رژیم کودک کش صهیونیستی به خاطر تعدی به خاک جمهوری اسلامی و به شهادت رساندن شهید اسماعیل هنیه، سر جاشه و به وقتش انجام خواهد شد💪
🍁
#شهید_علی_ماهانی
✍ثواب یا گناه
وقتی از چیزی ناراحت میشد، با هیچکس حرف نمیزد و فقط سکوت می کرد. یک روز که از نماز جمعه برگشت، دیدم خیلی ساکت هست. پرسیدم: «داداش اتفاقی افتاده؟ ناراحت به نظر میرسی!»
با همان حجب و حیای همیشگیاش گفت: «کاش خانمها بیشتر مراقب حجابشون بودند. امروز پرده قسمت زنونه کنده شد و بی اختیار چشمم افتاد به خانمی که چادر سرش نبود و موهاش کامل پیدا بود؛ اگه بیشتر مراعات میکردند، ثواب نماز ما هم با گناه آلوده نمیشد».
📚کتاب روز تیغ، ص48
🔅امام علی (علیه السلام)
محفوظ بودن زن، براى سلامتىاش مفيدتر است و زيبايى او را با دوامتر مى كند.
📚غررالحكم و دررالکلم، ص 405
💠سخن بزرگان
آیتالله فِهری زنجانی میفرمودند:
در مشهد، آیتالله العظمی بهجت را دیدار کردم، پرسیدم: یادتان هست پنجاه و پنج سال قبل، نجف با هم در مدرسۀ سید بودیم، دوست بودیم، اگر چه همدرس نبودیم، شما پرواز کردید و ما را جا گذاشتید. ما که سید بودیم. چه میشد دست ما را هم میگرفتید؟! اکنون که مهمان شما هستم، تا عنایت خاصی از امام رضا علیهالسلام برای من نگویید، از اینجا نمیروم!
آیت الله بهجت سرشان را پایین انداختند، آن گاه سر را بالا آوردند و فرمودند: یک بار که به حرم مشرّف شدم، حضرت مرا به داخل روضه نزد خودشان بردند، ده مطلب فرمودند. یکی این بود: مگر میشود، مگر میشود، مگر ممکن است کسی به ما پناه آورد و ما او را پناه ندهیم؟!
✍#ای_سالک_آگاه_باش:
🔻آثار تکثیر کلام 🔻
🔹گردش زبان، دل را به گردش آورد؛ اگر زبان به ذکر خدا مترنم گردد، دل نیز در حرم خدا حرکت میکند، و اگر زبان به گناه حرکت کند، دل نیز در این مرتع شیطان جولان میکند. یک علت مهم آشوب دلها همانا تکثیر در کلامها است؛ به روایت عامه حضرت رسول ﷺ فرمودند: "اگر نبود تشویش و اضطراب در قلوب و زیاده سخن گفتن شما، قطعاً میدیدید آنچه را من میبینم و میشنیدید آنچه را من میشنوم.
📚المیزان، ج ۵، ص ۲۷۰
▪️علامه طباطبایی رحمة الله علیه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | شهریار دورانها
🔹️بخشهایی از دیدار حضرت آیتالله خامنهای با آقای سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار شاعر گرانقدر در شهر تبریز. ۱۳۶۶/۴/۲۹
🗓۲۷شهریور، سالروز درگذشت استاد شهریار و روز شعر و ادب فارسی