شرح دعای روز 29 ماه رمضان.mp3
4.76M
شرح دعای روز بیست و نهم ماه رمضان
فنایی اشکوری
http://eitaa.com/dreshkevari
چه کسانی عید دارند؟.mp3
9.11M
بعد بیرونی و درونی تکالیف و مناسک دینی
محمد فنایی اشکوری
عید فطر ۱۴۰۳
http://eitaa.com/dreshkevari
آداب معاشرت از نگاه قرآن کریم.mp3
3.46M
آیا مجازیم به پیام محبت آمیز دیگران بی اعتنایی کنیم؟
http://eitaa.com/dreshkevari
🌳نهال دوستی را تقویت کنیم🌳
وَإِذَا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ حَسِيبًا (قرآن کریم، سورۀ نساء، آیه 86)
هر گاه شما را تحیت و سلامی گفتند شما نیز باید به تحیت و سلامی بهتر از آن یا مانند آن پاسخ دهید، که خدا به حساب هر چیزی کاملاً خواهد رسید.
When you are greeted with a greeting, greet in return with what is better than it, or (at least) return it equally. Certainly, Allah is Ever a Careful Account Taker of all things.
اخلاق انسانی ایجاب می کند که به پیام محبت آمیز دیگران پاسخ مناسب دهیم. از این طریق محبت و دوستی تحکیم و تقویت می شود.
این یک ارزش اخلاقی عام و انسانی است که در همۀ فرهنگ ها رایج و پذیرفته است و بی اعتنایی به اظهار محبت و احترام دیگران رفتاری غیر اخلاقی و به دور از جوانمردی محسوب می شود.
بخش مهمی از آموزه های اسلامی تأیید و تأکید بر اخلاق و رسوم رایج بین انسان هاست که برخاسته از فطرت انسانی است. از جمله در این زمینه توصیه های فراوانی در منابع دینی آمده است.
آیه شریفه فوق یکی از این موارد است که پاسخ مناسب به اظهار محبت و احترام دیگران را گوشزد می کند. طبق این آیه هنگامی که کسی پیشقدم می شود و به ما اظهار محبت و احترام می کند، ما موظفیم به شکل بهتری پاسخ احترام او را بدهیم، یا دستکم در همان سطحی که او اظهار محبت کرده پاسخ بدهیم. مگر جز به نیکی باید پاسخ نیکی را داد؟ هل جزاء الاحسان الا الاحسان؟
نکتۀ قابل توجه این است که این پاسخ دادن مشروط به شرطی نیست و محدود به افراد خاصی نیست بلکه عام است و شامل هرکسی می شود. یعنی لازم نیست که شخص پیام دهنده از جهت دینی و اخلاقی و سیاسی موافق و مورد قبول من و در حزب و جناح من باشد تا من موظف به پاسخ مناسب باشم، بلکه مطلق است و شامل هرکسی می شود. ما حتی اگر پاسخ بهتر و محبت آمیزتری بدهیم باز آن کس که پیشقدم شده و ابتدا به سلام وتحیت کرده بر ما امتیاز دارد، چه رسد به اینکه بی اعتنایی کنیم و با سکوت از آن بگذریم.
نکتۀ دیگر این است که باید به دوستان و خویشاوندان خود خوشبین باشیم و از سوء ظن و بدگمانی دوری کنیم. اگر پیام محبت آمیزی برای کسی می فرستیم خود را طلبکار ندانیم و منتظر پاسخ نباشیم و اگر پاسخی دریافت نکردیم طرف مقابل را مؤاخذه نکنیم. هرکسی باید وظیفه خود را انجام دهد. دریافت نکردن پاسخ همیشه به معنای بی اعتنایی طرف مقابل نیست، به ویژه در مناسبت های خاصی که تعداد پیام ها زیاد است و احتمال می رود که شخص نتواند به همه پاسخ دهد یا فراموش کند که به بعضی از پیام ها جواب دهد.
درختِ دوستی بنشان که کامِ دل به بار آرد
نهالِ دشمنی بَرکَن که رنج بیشمار آرد
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است
با دوستان مروت با دشمنان مدارا
http://eitaa.com/dreshkevari
پرسش و پاسخ درباره عقل و عشق در عرفان.mp3
17.62M
پرسش و پاسخ درباره عقل و عشق در عرفان
فنایی اشکوری
http://eitaa.com/dreshkevari
هدایت شده از نظم نوین|جلال الدین فنائی
| پاسخ ایران به اسرائیل
🔸پاسخ ایران به تجاوز اسرائیل متغیری است که شکل نظم منطقه را تعیین می کند. ایران با اتخاذ سیاست صبر استراتژیک، به معنای گمراه نشدن از راهبرد اصلی، به نقطه ای رسیده که دیر یا زود به آن میرسید. آن نقطه همان مواجهه با راهبرد اصلی است و آن تمرکز بر تهدید اصلی و غلبه بر آن است (یعنی مراحل پایانی سیاست صبر استراتژیک). اسرائیل به عنوان پادگان غرب در منطقه، وظیفه اول آن حفظ برتری در منطقه و نشستن در جایگاه تصمیمگیر شماره یک منطقه است. تا به امروز آمریکا و بالتبع نماینده آن در منطقه، اسرائیل، بیشترین سهم در سیاستها و تصمیمگیری های منطقه داشته و نظم منطقه به سود و در جهت منافع آنها برقرار بوده است.
🔸این مراحل پایانی صبر استراتژیک، از پیچیدگیهای خاصی برخوردار است. پاسخ ایران به اسرائیل تنها به حساب انتقام و تلافی ایران گذاشته نخواهد شد، بلکه خلاصه و برآیندی از آمادگی ایران برای ایفا کردن نقش شماره یک منطقه را به نمایش خواهد گذاشت.
🔸به همین دلیل انتظارات از پاسخ ایران بالاست. این امر میتواند باعث ورود متغیرهای نامربوط و مزاحم در روند تصمیم گیری سیاستمداران ایران شود و یا در بازنمود اجتماعی نتیجه پاسخ ایران در جامعه تاثیر منفی بگذارد.همچنان که اگر پاسخ ایران ضعیف باشد، ایران نمیتواند این مرحله را به پایان برساند و حتی بازدارندگی نسبی قبلی خود را هم از دست خواهد داد. بنابراین اگر قرار نیست پاسخ محکم و ویرانگری داده شود، پاسخ ندادن نتیجه بهتری خواهد داشت.
🔸بنابر چیزی که مشهود است، عدم ورود به جنگ هنر اصلی سیاستمداران این کشور بوده. ایران در نهایت احتیاط اما با شجاعت، اقداماتش را به گونهای پیاده کرده که تا لبه مرز جنگ کشیده میشد، اما در دام جنگ با قدرتهای جهانی نیفتاد. این احتیاطهای ایران موثر واقع افتاد و امروز درحالی پاسخ سخت ایران قطعی شده که کمترین احتمال برای تشکیل ائتلافی از قدرتهای غربی علیه ایران وجود دارد. با توجه به پرونده باز اوکراین، احتمال تشکیل ائتلافی بین المللی علیه ایران تقریبا منتفی است. همچنان که غرب تجربه خوبی از آخرین ائتلاف خود که علیه یمن بوده را ندارد. ضمن آنکه احتمال حمله گسترده اسرائیل به ایران نیز با توجه به بسته بودن حریم هوایی کشورهای عربی بر جنگندههای اسرائیلی، چندان پررنگ به نظر نمیرسد.
🔸پس از آنکه، به فرض، ایران پاسخ مناسبی به اسرائیل داد، برای بهرهبرداری بیشتر از این اقدام نیازمند توانمندی و شایستگی در بازوهای رسانهای ایران است. عملکرد رسانهای ایران اهمیت زیادی دارد تا غرب و حامیانش، حقائق را وارونه جلوه ندهند و اثرات تغییر دهنده و تعیین کننده پاسخ ایران را تحریف نکنند و در نهایت پیروزی فرضی ایران و شکست اسرائیل را بدون ثمره عینی برای ایران باقی بگذارند. این تحریف می تواند آخرین و یکی از مستحکم ترین موانعی باشد که ایران با آن در این فاز مواجه است.
@JalaleddinFanaei
سلام بر شما صبحتان به طراوت دشت های رنگارنگ و رویایی زاگرس سترگ و ستبر.
http://eitaa.com/dreshkevari
وعده صادق.mp3
8.15M
آیا باید به اسراییل حمله می کردیم؟
http://eitaa.com/dreshkevari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلوه ای از جمال الهی در طبیعت
http://eitaa.com/dreshkevari
هدایت شده از مفاخر گیلان
🌴سر توجه اولیاء الله و عرفا به طبیعت
📝استاد محمد فنایی اشکوری
💠طبیعت در عرفان اسلامی
✍️پيامبران طبيعت را دوست داشتند و با پديدههاي گوناگون آن سخن ميگفتند و سخن آنها را ميشنيدند. حضرت سليمان زبان پرندگان را به تعليم الهي ميدانست:
«وَوَرِثَ سُلَيْمانُ داوُودَ وَقالَ يا أَيُّهَا النّاسُ عُلِّمْنا مَنْطِقَ الطَّيْرِ وَأُوتِينا مِنْ كُلِّ شَيْءٍ إِنَّ هذا لَهُوَ الْفَضْلُ الْمُبِينُ.»
انبيا با مظاهر الهي در طبيعت انس داشتند.
💠کوه احد ما را دوست دارد
ابوحميد ساعدى: زماني که با حضرت رسول(ص) از تبوك بر ميگشتيم هنگامى كه نزديك مدينه رسيديم، فرمود: اين سرزمين طهارت و پاكيزگى است و اين كوه احد است كه ما را دوست دارد و ما هم آن را دوست داريم. گرچه مکانهايي خاص به مناسبتهايي قداستي ويژه يافتهاند، اما همهجا خانۀ عشق است چه مسجد چه کنشت و همۀ کوهها و همۀ طبيعت زيبا و دوست داشتني است. طبعاً در پرتو چنين معرفتي محيط زيست معني و اهميت مييابد و طبيعت قدسي و الهي ميشود و انسان با چنين نگاهي نگاهدار و نگاهبان محيط زيست بهعنوان وديعۀ ارزشمند الهي ميشود. او نه هوا و دريا را آلوده ميکند و نه جنگل و کوه و صحرا را تخريب ميکند؛ چون وقتي به دريا و صحرا و کوه و در و دشت مينگرد نشان از قامت رعناي او ميبيند. طبيعت زيباست، در اوج زيبايي؛ اگر «زمين چرکين است» و زشتي و آلودگي در آن ميبينيم نتيجۀ رفتار غيرمسئولانۀ ما آدميان ديگر آزار است: ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النّاسِ.
💠طبیعت در نگاه مادی و دینی
در نگاه مادی، طبيعت، مرده و بيجان، تاريک، حاصل تصادف کور، فاقد شعور، زشت، بيهدف و بي معناست. بر اساس اين نگاه است که نيچه ميگويد: که هرجا انگشت فرو ميکنم بوي تعفن ميآيد. اين تعفن از طبيعت نيست، از درون بشري است که نميداند از کجا آمده، براي چه آمده و به کجا ميرود.
اما بر اساس نگاه ديني و بهويژه عرفاني عالم ازجمله طبيعت چون مظهر جمال الهي است زنده و آگاه و زيبا و نوراني و در حرکت بهسوي مقصدي است. هر پديدۀ مادي نمادي از حقيقتي معنوي است.
💠طبیعت در نگاه عارف
طبيعت براي عارف، مدرسۀ درس آموزي و عبرت است. مظهر بودن، آيه بودن، زيبا بودن، فرحبخش بودن و اسرارآميز بودن طبيعت است که آن را خاستگاه و الهامبخش هنر مقدس ميسازد. با اين ويژگيهاست که توجه به طبيعت رفع ملال و ايجاد آرامش و انبساط ميکند. اين است سرّ توجه عرفا بهويژه عارفان شاعر پارسيگو مانند: نظامي و مولانا و سعدي و حافظ به طبيعت و پديدههاي طبيعي.
💠توجه عرفا و شاعران به طبیعت
ديوانهاي شاعران عارف ما مملو است از ذکر گل و بلبل و سنبل و ياسمن و ابر و باد و باران و نسيم و طوفان و سرو و لاله و چمن و کوه و دشت و دمن و صحرا و دريا و رود و سبزه و درخت و برگ و بار و قمري و طاوس و هدهد و شير و آهو و بهار و خزان و شب و روز و سحر و سپيده و فلق و شفق و ستاره و ماه و خورشيد و فلک و گنبد دوار و...
اين توجه شاعرانه و عارفانه به طبيعت و پديدههاي آن ملهم از قرآن کريم است که از اين پديدهها به زيبايي سخن ميگويد و ما را به توجه به زيباييهاي طبيعت بهعنوان مواهب الهي دعوت ميکند و در کنار ذکر سودمندي مادي حيوانات براي ما، به بعد زيباييشناختي آنها هم اشاره ميکند: ... وَلَكُمْ فِيها جَمالٌ حِينَ تُرِيحُونَ وَحِينَ تَسْرَحُونَ؛ «و چارپايان را آفريد كه شما در آنها پوشش و منافع ديگر داريد و از آنها ميخوريد و در آنها زيبایياي در زندگيتان داريد، هنگامي که از چراگاه ميآيند و زماني که بهسوي آن ميروند. و بارهاي شما را بهسوي شهري که جز به دشواري به آن نميرسيد، حمل ميكنند که پروردگارتان رئوف و مهربان است. و اسبها و قاطرها و الاغها که سوارشان ميشويد و مايۀ زينت هستند و نيز چيزهایي بسيار زياد را که نميدانيد ميآفريند».
📚کتاب «آفاق عرفان اسلامی»، فصل نهم / دکتر فنایی اشکوری
#مفاخرگیلان
https://eitaa.com/joinchat/691798023C0216686926
ترجمه های جعلی و دروغین.mp3
331.7K
ترجمه های جعلی و دروغین را منتشر نکنیم
http://eitaa.com/dreshkevari
راه اثبات حقانیت دین.mp3
2.65M
سلام علیکم. روزتون به خیر باشه.
من تنها دلیلم برای حقانیت اسلام و شیعه، همین شفاهای اهل بیت و امور معجزه آسا از جانب ایشان هستش که در قرن حاضر اتفاق افتاده.
اما مدتی است که برایم سوال شده که آیا این قبیل امور معجزه آسا، فقط در مذهب ما اتفاق می افتند؟
و این تبدیل به بزرگترین پرسش زندگی ام شده...
پاسخ در فایل صوتی بالا👆
http://eitaa.com/dreshkevari
کرامات و خوارق عادات صوفیان.mp3
10.91M
سلام آقاي دكتر. سئوالي در خصوص تذكره الأولياء عطار داشتم. آيا كرامات و امور خرق عادتي كه عطار به برخي مشايخ و معاريف نسبت مي دهد صحت دارد؟
http://eitaa.com/dreshkevari
سعدی زبان رسای اخلاق جوانمردی
شاید بتوان گفت مهمترین مضمون در همۀ آثار سعدی، اخلاق و منش جوانمردی است. روح ساری و خون جاری در آثار سعدی جوانمردی است. اخلاق و عرفان سعدی اخلاق و عرفان جوانمردی است. سعدی در آثار منظوم و منثورش به آیین جوانمردی توجه داشت. بیشترین اهتمام سعدی در آثارش به فضایل اخلاقی بویژه اخلاق کریمانه، عزت نفس و دگردوستی و خدمت و شفقت به خلق است که جوهرۀ جوانمردی است. کسی که در مکتب تربیتی سعدی پرورش می یابد انسانی معنوی می¬شود از جنس جوانمردان و عارفان راستین، نه از سنخ مقدس مآبان قشری و درویشان عزلت نشین. در بخش-های گوناگون این کتاب به مناسبت از سخنان و ابیات سعدی دربارۀ جوانمردی استفاده کرده¬ایم، اما سهم عظیم سعدی در این حوزه اقتضا دارد که بخشی هرچند مختصر به او اختصاص داده شود. از این رو در اینجا لختی در محضر سعدی زانوی شاگردی می زنیم تا از او درس جوانمردی بیاموزیم.
از نظر سعدی سالک راستینِ طریقت در طلب خداست، نه در طلب چیزی از خدا:
خلاف طریقت بود کاولیا
تمنا کنند از خدا جز خدا
گر از دوست چشمت به احسان اوست
تو در بند خویشی نه در بند دوست
هرکسی را غم خویش است و دل سعدی را
همه وقتی غم آن تا چه کند با غم دوست
من از بینوایی نیَم زرد رنگ
غم بینوایان رخم زرد کرد
برگرفته از کتاب حکمت و حکایت جوانمردی
اثر محمد فنایی اشکوری
http://eitaa.com/dreshkevari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اشتران کوه با شکوه
حقوق مؤمن بر مؤمن
فى رواية مسعدة بن صدقة قال: قال رسول الله (صلى الله عليه وآله): «للمؤمن على المؤمن سبعة حقوق واجبة من الله عز وجل عليه: الا جلال له في عينه، والود له في صدره، والمواساة له في ماله، وأن يحرم غيبته وأن يعوده في مرضه، وأن يشيع جنازته، وأن لا يقول فيه بعد موته إلا خيرا». [من لا یحضره الفقیه 4: 398 حدیث 5850].
در روایت مسعدة بن صدقه وارد شده که پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله) فرمود:
مؤمن برگردن برادر مؤمنش هفت حقّ واجب دارد كه از سوى خدا بر او
واجب شده است:
۱ ـ در چشمش به ديده احترام به او
بنگرد.
۲ ـ در دلش محبّت او را داشته باشد.
۳ ـ در مالش او را هم شريك سازد.
۴ ـ غيبت او را حرام بشمارد.
۵ ـ هنگام بيمارى از او عيادت كند.
۶ ـ جنازه اش را تشييع كند.
۷ ـ پس از مرگش، جز خير و خوبى درباره او نگويد.
http://eitaa.com/dreshkevari
اخلاق باور و نقد
✍مبنا و اساس اخلاق باورْ حق¬جویی یا تعهد به حقیقت است. اساس در احساس و عواطف نسبت به دیگران خیرخواهی است. جوانمرد در مقام باور باید دنبال حقیقت باشد و برای رسیدن به آن باید از تعصب و تقلید و زودباوری و هر نوع مغالطه تا آنجا که می¬تواند اجتناب کند و از هیچ کوششی برای فهم درست و سنجیدن و آزمودن دریغ نکند. برای باورکردن به چیزی باید سخت¬گیر بود، چرا که همۀ زندگی انسان مبتنی بر باورهای انسان است. اگر باورهای ما خطا باشند مسیر زندگی ما نادرست طراحی می¬شود و آنچه را که به خیال خود خوب می¬پنداریم ممکن است خطا اندر خطا باشد. «قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُمْ بِالْأَخْسَرِينَ أَعْمَالًا الَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَهُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعًا. بگو که آیا میخواهید شما را بر زیانکارترین مردم آگاه سازیم؟ آنها کسانی هستند که سعیشان در راه زندگی دنیا تباه گردید و به خیال باطل میپنداشتند که نیکوکاری میکنند.
البته دقت کردن در مقام باور غیر از وسواس و لجبازی است؛ وسواسی که ما را از رسیدن به حقیقت ناامید کند و به سوفسطائی¬گری بکشاند نیز خود نوعی ناهنجاری ذهنی و مانع حقیقت¬جویی است. در هر امری خوب است انسان جانب اعتدال را رعایت کند. در همۀ این امور ما به قدر توان و طاقتمان وظیفه داریم و به بیش از آن موظف نیستیم. اگر همۀ توان خود را بکارگیریم اما ناخواسته دچار خطا شویم معذوریم. در هر حال باید امیدوار باشیم که اگر نیت خود را خالص کنیم و صداقت و جدیت داشته باشیم خداوند ما را یاری و هدایت خواهد کرد. خداوند وعده داده است که همراه و پشتیبان اهل ایمان و تقوا و احسان و صبر و مجاهده است. «اِنَّ اللهَ مَعَ الَّذینَ اتَّقَوا وَالَّذینَ هُم مُحسِنون»؛ «اِنَّ اللهَ مَعَ الصّبِرین»؛ «اَنَّ اللهَ مَعَ المُؤمِنین»؛ «وَالَّذينَ جاهَدوا فينا لَنَهدِيَنَّهُم سُبُلَنا.»
در مقام نقد نظر دیگران نیز باید حقیقت¬جویی و انصاف سرلوحۀ ما باشد. نخست باید کوشید به فهم درست و بی¬طرفانه¬ای از آن نظر رسید. سپس باید کوشید تقریری درست و منصفانه از آن همراه با ادلّه و شواهدش را ارائه کرد. آنگاه با رعایت همۀ ضوابط منطقی و اخلاقی کاستی¬های آن را نشان داد. در غیر این صورت آن نقدْ معتبر نیست و شایستۀ عنوان نقد نخواهد بود. در نقد باید از روش¬های غیرعقلانی و غیراخلاقی اجتناب کرد و کوشید تا حد ممکن از مغالطات دوری نمود.
استفاده از روش¬های غیر اخلاقی همچون تحریف یک سخن، تقطیع یک سخن، ارائۀ تعبیر و تفسیری خلاف مقصود گوینده از سخن، نادیده گرفتن شواهد و ادلۀ آن سخن، استهزاء و هوچی¬گری-کردن، و به¬جای نقد سخن به تخریب گوینده پرداختن و برچسب زدن، خلاف مروّت و جوانمردی است. متأسفانه استفاده از این¬گونه روش¬های غیر اخلاقی و ناجوانمردانه به ویژه در دو حوزۀ مجادلات دینی و منازعات سیاسی بسیار رایج است.
بر گرفته از کتاب
حکمت و حکایت جوانمردی، ص ۲۷۳
http://eitaa.com/dreshkevari
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا نفس انسان و روح انسان دو جوهر متفاوت اند؟ آیا یک انسان نفس های متعدد دارد؟
http://eitaa.com/dreshkevari