📍جو ویلسون: ظریف اکنون به طور تحقیرآمیزی برای مذاکره با ترامپ التماس میکند!
🔹 جو ویلسون، عضو ارشد جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا:
"رهبر عالیقدر ایران به خوبی میداند که این روزها ممکن است آخرین روزهای رژیم او باشد به همین دلیل است که ظریف، اکنون به شکلی تحقیرآمیز از رئیسجمهور ترامپ برای مذاکره درخواست میکند. تحریمهای حداکثری، همراه با حمایت حداکثری از مردم ایران، راه را برای یک ایران آزاد هموار خواهد کرد ترامپ این مسئله را حل خواهد کرد" («ببند»)
🔻 ما بارها به خود گفتهایم که بهتر است در مورد اشتباهات، فجایع و خطرات ناشی از عملکرد این گروه، بهویژه آقای ظریف، بیش از حد صحبت نکنیم.نگران این بودیم که مبادا شائبه طرفداری از یک جریان خاص به وجود بیاید، چرا که هدف ما همواره منافع ملی بوده و است
اما امروز به وضوح میبینیم که همین دیپلماسی التماسی و پیامهای ضعف، که کاملاً میدانیم در نگاه غرب به معنای تشدید فشار به ایران یا حتی احتمال جنگ است، چگونه موجب آسیب به جایگاه کشور شده است
پ.ن: آقای ظریف، اگر خودتان به شخصیت و آبروی خود بیاعتنا هستید، حداقل به حیثیت و شأن ملت ایران رحم کنید
/پیمان/
@DrGeopolitic
📌وضعیت جنوب لبنان پس از پایان مهلت ۶۰ روزه
📌رنگ آبی مناطقی که اهالی با وجود منعارتش صهیونیستی وارد آنجا شدند و اشغالگران را خارج کردند.
📌رنگ قرمز مناطقی که اهالی وارد شدهاند اما نیروهای رژیم صهیونیستی همچنان حضور دارند.
📍پ.ن : ملتی که در ذهن شکست نخورد در نهایت میدان پیروز است.
🌍@DrGeopolitic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌انبوهی از ساکنان میس الجبل لبنان بدون توجه به اخطار ارتش صهیونیستی به سمت خانه های خود درحال حرکت هستند
📍پ.ن : بیش از ۱۱ شهید و ۸۶ اسیر در حملات امروز عهد شکنان رژیم اسرائیل به مردم جنوب رخ داد، اما نتوانست اراده اهالی جنوب لبنان رو در رفتن به خانههایشان بشکند. این ملت تمام نقسههای نقض طرف اسرائیلی رو با شجاعتشون شکوندن.
🌍@DrGeopolitic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌ندای لبیک یا نصرالله درمقابل نیروهای صهیونیست
📍پ.ن : اراده پولادین مقاومت مروم در جنوب لبنان بر تانک پولادی چربید...
🌍@DrGeopolitic
9.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور دیدار و رایزنی با مقامات حکومت سرپرستی افغانستان به این کشور سفر کرده، دقایقی پیش وارد کابل شد و مورد استقبال تعدادی از مقامات افغانستان و علیرضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل قرار گرفت.
📌این نخستین سفر یک وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به کابل در دوره جدید حکمرانی طالبان است.
📍پ.ن : صادرات ایران به افغانستان و تبادلات تجاری ما امروز بیش از کل اتحادیه اروپاست و بالغ بر ۴ میلبارد دلار است. این گونه سفرها به تاجیکستان و افغانستان و دیکر کشورهای منطقه، سیاستی درست میباشد که توسط دولت پزشکیان در راستای باز نگه داشتن تبادلات تجاری ایران برای داشتن کارت بازی مقابل ایالات متحده است و میبایست این حرکات درست با جدیت ادامه یابد.
🌍@DrGeopolitic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌روایت «نبض نبرد» از ایستادگی شیر زن لبنانی در مقابل تانک های اسراییلی
📍پ.ن : وقتی الگویت حضرت زینب(س) است.
🌍@DrGeopolitic
🔖فلسفه جمهوریت: تهدید یا فرصت؟ (1)
جمهوریت واژهای ساده و در عین حال عمیق است که در طول تاریخ به اشکال گوناگونی ظهور کرده و با ارزشها، ایدئولوژیها و ساختارهای مختلف تطبیق یافته است. این مفهوم، بسته به شرایط فرهنگی، تاریخی و ایدئولوژیک، در هر جامعهای معنای خاص خود را یافته است. اما سؤال اصلی اینجاست: آیا جمهوریت فرصتی است برای پیشرفت ملتها، یا چالشی است که به واسطه آن تخصص قربانی عامگرایی میشود؟
🔹اول از همه باید دانست که معمولاً تمامی جمهوریتها مبنای جمهوریت خود را مشخص کردهاند: جمهوری متحد، جمهوری مشروطه، ج. پارلمانی، ج سوسیالیستی، ج. مستقل، ج. عربی، ج. تعاونی، ج. خلق، ج. دمکراتیک، ج. فدرال، ج. انقلابی، ج. کنفدرال، ج. متحده، جمهوری اسلامی و غیره.
🔹بهجز این تفاوتها، تفاوتهای بنیادین دیگری نیز میان کشورهایی که خود را با یک گونه از جمهوریت معرفی میکنند وجود دارد. این عنصر بنیادین علاوه بر ساختار سیاسی یا نظام حکومتی، شامل ایدئولوژیهای سیاسی، اقتصادی یا اجتماعی خاصی است که کشورها بر اساس آن طبقهبندی میشوند. این ایدئولوژیها نقش کلیدی در شکلگیری قوانین، سیاستها و نحوه اداره کشورها دارند: کمونیستی، لیبرال، سکولار، ملیگرا، سوسیالیستی، محافظهکار، ناسیونال-سوسیالیستی، مارکسیستی-لنینیستی، اسلامی و غیره.
🔹علاوه بر این دو شاخصه (نوع جمهوریت و ایدئولوژی)، شاخص تفسیر هر یک از این مکاتب نیز وجود دارد.
برای مثال، هم آلمان شرقی و هم کنگو خود را جمهوری دمکراتیک مینامیدند؛ اما
🔻آلمان شرقی دارای نظام کمونیستی و سیاست خارجی وابسته به شوروی در دوران جنگ سرد بود، درحالیکه کنگو نظامی چندحزبی با دموکراسی ضعیف، فساد گسترده و سیاست خارجی وابسته به کمکهای بینالمللی (بهخصوص غربی) دارد.
ایران و پاکستان نیز هر دو خود را جمهوری اسلامی مینامند، اما تفاوتهای بنیادینی در این دو کشور وجود دارد.
🔻ایران با قوانین شیعهمحور، سیاست خارجی ضد غربی، تمرکز بر نفوذ منطقهای در خاورمیانه و صدور ایدئولوژی خود به جهان شناخته میشود؛ درحالیکه پاکستان اسلامی (سنی حنفی) تأکید بیشتری بر دموکراسی پارلمانی دارد، بهطوری که رئیسجمهور نقش نمادین و نخستوزیر قدرت اجرایی دارد. این کشور همکاری نزدیکی با عربستان سعودی و غرب (بهخصوص آمریکا) دارد.
🔹علاوه بر این سه عنصر یعنی نوع جمهوری، ایدئولوژی و تفسیر آن، عواملی مانند جغرافیا، فرهنگ و قانون اساسی کشورها نیز در سیاستورزی این جمهوریها نقش دارند و آنها را از یکدیگر متمایز میکنند.
🔹حال به خود جمهوریت نگاهی بیندازیم. جمهوریت یعنی دخالت مستقیم آرای ملت یا مردم کشورهای جمهوری در انتخاب نمایندگان و مسئولین و بهعبارتدیگر، دخالت مستقیم یا غیرمستقیم آنها در سیاستورزی کشورشان در چارچوب شش عنصر یادشده.
🔹چالش جمهوریت
چرا اصلاً باید به یک ملت یا مردم یک کشور این حق را داد که در سیاستورزی کشورشان دخیل باشند، بااینکه همگی میدانیم اکثریت مردم و ملتها تخصصی در مسائل فوقالعاده سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، روابط خارجی، فرهنگی و ژئوپلیتیکی ندارند؟
چرا وقتی میخواهیم، مثلاً فقط یک لنگه کفش را تعمیر کنیم یا مشکل دندان خود را برطرف کنیم، به متخصص رجوع میکنیم؛ اما در موارد بسیار بزرگتر و مهمتر، نظر بسیاری از غیرمتخصصان ملاک قرار میگیرد؟
آیا همین دو سؤال کل جمهوریت را زیر سؤال نمیبرد؟ و آیا پاسخ به این دو سؤال مشخص نمیکند که جمهوریت، به قطع، فقط یک تهدید است؟
/پیمان/
ادامه مطلب در پست بعدی👇🏼
@DrGeopolitic
Dr.Geopolitic
🔖فلسفه جمهوریت: تهدید یا فرصت؟ (1) جمهوریت واژهای ساده و در عین حال عمیق است که در طول تاریخ به اش
🔖فلسفه جمهوریت: تهدید یا فرصت؟ (2)
🔹جمهوریت و مردمسالاری دینی
چرا ما ایرانیان باید پس از انقلاب خود را یک جمهوری معرفی کنیم و قانون اساسی خود را بر این مبنا بنویسیم، با اینکه دقیقاً میدانیم بخش بزرگی از نحوه اجرای امور به دست غیرمتخصصان خواهد افتاد؟ آیا خداوند در قرآن کریم نفرموده است:
"وَ لَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ"
(بیشتر مردم نمیدانند)
🔹آیا قرآن کریم و روایات معصومین به ما یادآور نشدهاند که خداوند ۱۲۴ هزار پیامبر برای هدایت بشر فرستاده، ولی اغلب انسانها از هدایت سر باز زدهاند و حتی پیامبران و امامان را به شهادت رساندهاند؟
البته در آیات و روایات این مضامین نیز آمده:
"الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا"
کسی که مرگ و زندگی را آفرید تا شما را بیازماید که کدام یک از شما بهترین عمل را انجام میدهید.
در روایات اهل سنت و شیعه آمده:
خداوند به پیامبر فرموده: "تو نبودی، افلاک را خلق نمیکردم"
یا
"خداوند جهان را به عشق پیامبر اسلام آفرید و سپس از نور پیامبر، نور علی (ع) را خلق کرد."
🔹آیا از قرآن و احادیث نمیتوان اینگونه برداشت کرد که یکی از دلایل خلقت خداوند، تکامل انسان، به تعالی رسیدن بشر و به وجود آمدن انسانهای تراز است؟
آیا این مسیر تکامل ممکن است بدون دخالت بشر در تصمیمگیریها طی شود؟
آیا بشر نباید از اشتباهات خود درس بگیرد تا به بلوغ و تکامل برسد؟
آیا بهترین راه برای پیمودن این مسیر، مردمسالاری دینی نیست؟
آیا این به این معنی نیست که ملت ایران باید با انتخابها و آزمون و خطاهای خود، بیاموزند و به بلوغ فکری بیشتری برسند؟
🔹نگاه غیر دینی
حال از منظر غیر دینی به این مسئله نگاه کنیم. آیا غیر از این است که عدالت، امانتداری و حقطلبی در ذات بشر پسندیدهاند و ظلم و خیانت ناپسند؟
هیچ انسان سالمالعقلی نمیگوید که مدینه فاضله او جهانی پر از ظلم، جور، جنایت و بیعدالتی است؛ بهویژه یک ایرانی با «فرهنگ-آزادگی». مگر اینکه سیستم عامل بر آن انسان او را از ذات و فطرتش دور کرده باشد. متأسفانه، همین امروز نیز سیستمهای ظالم و فاسد جهانی در حال اجرای چنین برنامههایی هستند.
🔹نتیجهگیری
جمهوری اسلامی ایران، بهویژه امامین انقلاب، با توجه به مسائل ذکر شده به دنبال ارتقای فکری، تکامل اجتماعی و بلوغ سیاسی ملت ایران هستند و
تا زمانی که کلیت نظام – که بر پایه تلاش برای به تعالی رساندن انسانها و شکستن سیستمهای ظلم در جهان بنا شده است – به خطر نیفتد، رهبران این کشور دخالت مستقیمی در روشها و سیاستها نمیکنند و اجازه میدهند جامعه ایرانی از اشتباهات خود درس بگیرد. البته آنها به مانند دیدبانانی در بالای دکل کشتی انقلاب، همواره رهنمودهایی ارائه کردهاند و راه ها را نشان داده اند و اگر منصف باشیم، درمییابیم که در کجاها بر اساس این رهنمودها عمل کردهایم و در کجاها برخلاف آنها پیش رفتهایم.
«البته، همواره ابوجهلها بودهاند و خواهند بود.»
🔹آیا این تفاسیر به این معنی است که جمهوری اسلامی ایران بیعیب و نقص است؟ قطعاً خیر!! اما مهم این است که جامعه به جلو حرکت کند، حتی اگر گاهی دچار پسرفتهایی شود.
درواقع، مشارکت بشر در تصمیمگیریهای کلان، هرچند بر اساس ارزشها (مردمسالاری دینی)، هم یک تهدید است و هم یک فرصت. اما بشر برای ارتقای خود محکوم است که این تهدید را بپذیرد تا به تکامل و بلوغ دست یابد.
🔹آیا رو به پیشرفت هستیم یا رو به پسرفت؟
به نظر من، باوجود تمام تلاشهایی که از داخل و خارج علیه ملت ایران انجام میشود، ملت ایران در کل رو به پیشرفت است.
برای مثال، چند سال پیش، شایعات و تخیلاتی مانند داستان بدل رهبری (میرطاهر) یا ادعای تقلب در انتخابات با دلایلی همچون اینکه "فلانی داماد لرستان است، اما در لرستان رأی زیادی نداشته"، برای بخش بزرگی از جامعه جذاب و باورپذیر بود. اما امروز، ملت ایران از این سطح از سادگی عبور کرده و به بلوغ بیشتری رسیده است و انشاالله با امید و تلاش، روز به روز جلوتر رفته موانع و چالشها را پشت سر گذاشته و پخته تر خواهد شد.
/پیمان/
@DrGeopolitic
📌کلمبیا به هواپیماهای آمریکایی اجازۀ فرود نداد
📌کلمبیا بهتازگی اجازه نداده هواپیماهای آمریکایی که میخواستند مهاجران را به کلمبیا بازگردانند فرود بیایند.
📌ترامپ هم در واکنش به این کار گفته: بهزودی تحریمهای بانکی و مالی بر کلمبیا اعمال میکنیم و اجازۀ ورود مسئولان دولتی این کشور به آمریکا را لغو میکنیم.
📍پ.ن : تحکم آمریکا بعد از کانادا، دانمارک، پاناما، مکزیک و اوکراین حالا به ایستگاه کلمبیا رسید🤭
🌍@DrGeopolitic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍رهبر انقلاب: امروز همۀ معادلات سیاسی و محاسبات مادی، مقهور مردم مؤمن و مخلص جنوب لبنان شد که ارتش غاصب صهیونیست را به چیزی نگرفتند و با ایثار و اطمینان به وعدۀ الهی، جانهای خود را به میدان بردند.
پ.ن: چرایی اشتباه بودن تمامی معادلات رژیم صهیونازی را باید در بیگانه بودن آنان با مفاهیمی مانند؛ ایمان و ایثار جست.
☑️ @DrGeopolitic