بسمه تعالی
از مهرماه سال ۱۳۵۹ که جنگ تحمیلی آغاز شد آرام آرام به تعداد اسرای ایرانی هم افزوده شد در سال ۶۷ این تعداد به اوج خود یعنی حدود ۴۳۰۰۰ نفر رسید. در این سال ها اسرا به دلیل درک بالایی که از جنگ و شرایط جنگی داشتند شرایط اسارت را بر خود هموار می کردند و سختی ها را به جان می خریدند و در انتظار پیروزی رزمندگان اسلام شب را به صبح و روزها ، هفته ها را ، ماه ها و سالها را سپری می کردند . با پایان جنگ، انتظار اسرا و خانواده آنها این بود که زمان بازگشت و رهایی رسیده است و مقامات ایران و مقامات عراق باید به تبادل اسرا بپردازند. از طرفی هم مردم و بویژه خانواده اسرا و هم اسرای ایرانی در عراق به این مطلب پی برده بودند که عراق با اشکالتراشی ها و بهانهگیری ها قصد به گروگان گرفتن اسرا را دارد اما علی رغم توجه به این مطلب، پایان جنگ موجب گردیده بود که استقامت و امید به بازگشتی که در دل اسرا وجود داشت کمرنگ شود چرا که ادامه اسارت خود را بی حاصل می دانستند . این در حالی بود که بعد از جنگ کمی از تحریمها و محدودیتها از قبیل آب ،نان، غذا،کفش،پوشاک،زمان هواخوری، خودکار،کاغذ، روزنامه، تجمعهای بالای ۵ نفر، عزاداری،برگزاری کلاسهای آموزشی،ورزش که در این سالها بر اسرا اعمال شده بود کاسته شده بود.حادثه بزرگ خرداد سال ۸۸ و رحلت حضرت امام روح الله یکی دیگر از بهانههای استقامت اسرا را از آنها گرفت و سرعت ناامیدی از بازگشت را بیشتر کرد. اگر چه اسرای در بند صدام تلاش میکردند بهانههای جدیدی برای امید به آزادی برای خود پدید آورند اما رحلت امام مسئله کوچکی نبود که بتوان بهانهای را جایگزین آن کرد . از آن به بعد این فکر در ذهن اسرا تقویت شد که ما اینجا خواهیم ماند و همینجا خواهیم مرد. یعنی امید به بازگشت و حتی امید به زندگی به حداقل رسید.اما محرم سال ۶۹ به یکباره همه چیز را زیر و رو کرد. حمله صدام به کویت. صدام با حمله به کویت در ۱۱ مرداد ۶۹ مصادف با روز عاشورا شرایط امنیتی جدیدی را برای خود ایجاد کرد. او می دانست که نمی تواند مرزهای شرقی و جنوبی خود را همزمان کنترل کند از طرفی یقین داشت ایران هرگز اشغال گر نبوده و قصد حمله به خاک عراق را ندارد. از طرفی طمع صدام به اشغال کویت و ملحق کردن این کشور به عنوان یک استان به سرزمین اصلی خود او را بر این داشت که باید در مرزهای شرقی خود امنیت ایجاد نماید. لذا به سرعت اصلاح روابط بین خود و ایران و تبادل اسرا را خواستار شد و مقامات ایران با همان سرعت واکنش مثبت نشان دادند. حادثه آنقدر سریع بود که برای اسرا و حتی مسئولین جمهوری اسلامی چیزی شبیه معجزه بود. اما اتفاقی بود که افتاد.خروج از اوج سختی و ورود به آسانی. همان چیزی که وعده حق است و ان مع العسر یسرا
دکتر محمدرضا میرشمسی
باز مردم افغانستان قربانی ترورها
پس از انفجار تروریستی داعش در نزدیک فرودگاه کابل که صدها کشته و زخمی بر جای گذاشت، رئیس جمهور آمریکا آقای جو بایدن اعلام کرد که از عوامل تروریستی انتقام خواهد گرفت. سوال این است که در افغانستان داعش در کدام نقطه مستقر است؟ اگر آمریکاییها می دانستند محل استقرار داعش کجاست چرا قبل از تخلیه فرار گونه از افغانستان، آنها را مورد حمله قرار ندادند؟ بر اساس اخبار منتشر شده، هواپیماهای سوخت رسان آمریکا وارد افغانستان شدند و این یعنی که افغانستان در روزهای آینده شاهد بمباران های بیشتری توسط تروریستهای آمریکایی خواهد بود. در روزهای آینده مردم بیشتری از افغانستان به بهانه داعش به خاک و خون خواهند غلطید. آیا این بمب گذاری بهانهای برای جنایات مجدد آمریکا و بهانهای برای تداوم اشغالگریش در افغانستان نیست؟
#تروریسم_آمریکایی
#تروریسم_داعشی
#کشتار_مردم_بیگناه
#افغانستان
#اشغالگری
نقش امام حسن علیه السلام در پایین نگه داشتن پرچم دین از منظر امام المسلمین حضرت امام خامنهای
امام حسن بعد از حادثهی متارکهی جنگ، بنا کرد تشکیلات دهی و سازماندهی، آن کاری که آن زمان انجام نشده بود لزومی هم نداشت، امکان هم نداشت، یک سازماندهی عظیم شیعی را به وجود آوردند این همان سازماندهی است که شما در کوفه، در مدینه، در یمن، در خراسان، در مناطق دور دست حتی نشانههای او را میبینید زمان امام حسین و بعد از ماجرای شهادت امام حسین همان سازماندهی بود که ماجرای توابین را به وجود آورد، ماجرای مختار را به وجود آورد، ماجراهای فراوانی را در دنیای اسلام ایجاد کرد که تا آخر هم نگذاشت آب خوش از گلوی خلفای بنیامیه پایین بیاید. این تشکیلات زمان امام حسین بود که امام حسین وقتی شهید میشد میدانست که دنبال خودش یک تشکیلاتی را دارد باقی میگذارد که اینها پرچم را بالا نگه خواهند داشت و نمیگذارند که قضیه لوث بشود و حقیقت مکتوم بماند.
#ایجاد_تشکیلات
#سازماندهی
#صلح_امام_حسن
بلاخره پس از چند روز کش و قوس مستند ۷۲ ساعت از شیکه افق پخش شد. سفر حاج قاسم به سوریه و لبنان و باز سوریه و در آخر به عراق.
لحظه به لحظه آن خنجری بود که بر قلب وارد میشد و داغی داغ این مرد آسمانی را را داغتر میکرد. پیچیدهتر شدن دشمنی آمریکای نابکار، حماقت عدهای دل بدنیا سپرده، دنیا طلبی گروهی بقدرت رسیده ،و خیانت مشتی حقیر حاج قاسم ما را از ما گرفت و داغی بزرگ بر دل امت اسلام و مستضعفان گذاشت
#حاج_قاسم
#مرد_میدان
#مکتب_سلیمانی
#سرباز_امام
به بهانه سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین
همه صاحب نظران اقتصادی و سیاسی بر این اتفاق دارند که سرمایه گذاری خارجی نقش بسزایی در پیشرفت سریع کشور دارد.
دولت سیزدهم برای شکوفایی اقتصادی یا باید منتظر مذاکرات وین میماند و سرنوشت کشور را به آینده ی قبلا تجربه شده گره میزد و یا همزمان با حضور مقتدرانه خود در مذاکرات وین، مسیرهای دیگر و مطمئنتری را هم میگشود.
اقداماتی که قطعا غربیها را به تحرک بیشتر و پذیرش خواستههای بحق جمهوری اسلامی وادار میسازد.
دولت سیزدهم از آغاز کار خود اعلام نمود که در ادامه مذاکرات جدی است اما خود را متوقف به آن نمیکند. سفر وزیر محترم خارجه به چین و اعلام اجرایی شدن سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین یکی از مسیرهایی است که بدون تردید بخشی از #منافع_ملی ما را تامین خواهد نمود.
سفر قریب الوقوع جناب رییسی به روسیه و انجام توافقاتی که میتوانست در هشت سال گذشته صورت پذیرد و کشور را معطل برجام نسازد بخش دیگری از پازل منافع ملی ماست .
اجرایی شدن هر میزان از #سند_همکاری_ایران_و_چین و دیگر توافقات اقتصادی موجب بیشتر بخطر افتادن منافع آمریکا خواهد گردید. اتفاقی که خوشایند #غربگرایان_وطنی نخواهد بود. اجرای این سند این جماعت را که امیدشان در رسیدن به قبله آمالشان (آمریکا)کم فروغ تر میکند به فریاد وا خواهد داشت .
#منافع_ملی
#غرور_ملی
https://iGap.net/andishavarz
@dr_mirshamsi
بعد از دو هفته بلاخره مطالعه کتاب "فرنگیس" را که حضرت امام خامنهای بر آن تقریض زده بودند به پایان رساندم. علیرغم اینکه جنگ و سختیهای آن را تجربه کرده بودم و کتب زیادی راجع به جنگ مطالعه کرده بودم و فکر میکردم مصائب جنگ برایم عادی شده اما با مطالعه این کتاب متوجه شدم که چقدر رازهای پنهان و دردهایی ابراز نشده هنوز در سینههای مردان و زنانی که جنگ را درک کردهاند وجود دارد و من و امثال من از آن بیخبریم. در زمان مطالعه این کتاب بارها و بارها از مظلومیت مردم کشورم متاثر شدم و همزمان احساس غرور کردم.
#جنگ_تحمیلی
#دفاع_مقدس
#مظلومیت
#دشمن
#فرنگیس
#فرزندان_بیادعای_ایران
همکاری منطقهای و فرامنطقهای
منافع ملی موضوعی است که هر واحد سیاسی برای خود تعریف و دنبال میکند. جمهوری اسلامی ایران همانند کشورهای فعال ، در سطح بین الملل اهدافی دارد که برای کسب و حفظ آن تلاش میکند.همکاری با کشورهای بزرگ از جمله سیاستهای نظام اسلامی برای حفظ منافع ملی است.
توافق همکاری اقتصادی جمهوری اسلامی با کشورهای چین و روسیه در سطح منطقه شانگهای که با سفر وزیر محترم خارجه آقای امیر عبدالهیان به چین و سفر رئیس جمهور محترم جناب ابراهیم رئیسی به روسیه صورت پذیرفت از نوع همکاری "امنیت ساز"است که باید با دو رویکرد "پیامد" و "تسری"دنبال شود؛ به این شکل
که بر اساس اصل "پیامد"در پی تاثیرگذاری همکاری یک بخش بر بخش دیگر و بر اساس اصل "تسری" بر همکاری میان نهادهای فروملی و نهادهای فراملی تاکید نماید. چرا که دولتها وقتی در یک فرایند همکاری درگیر شوند میتوانند از آن به عنوان یک عامل بازدارنده درون و بیرون منطقهای عمل نماید. خوشبختانه جمهوری اسلامی در سطح منطقه شانگهای با چالش امنیتی روبرو نیست اما در سطح فرامنطقهای با غرب دچار چالش است که این نوع همکاری میتواند آن را مدیریت و مهار کند. به گونهای که کشورهای غربی که همه تلاش خود را برای امنیتی کردن فضای ارتباطی میان خود و دولتهای پیرامون خود با این سه کشور به کار بستهاند از این همکاری آسیب جدی خورده و ناچار به تعدیل نگاه خود میشوند.
https://iGap.net/andishavarz
sapp.ir/dr_mirshamsi
@dr_mirshamsi