⏪ اوره در تغذیه گوسفند و بز
🌿دستگاه گوارش دام نشخوارکنند و سیستم متابولیکی آنها به دلیل خاص اناتومیکی و فیزیولوژیکی و هم چنین سازوکار هضم آلوآنزیمی مبتنی به جمعیت میکروارگانیسمی قادر به سازگاری با طبف گسترده ای اس مواد خوراکی است . برای تامین نیتروژن مورد نیاز میکروارگانیسم های شکمبه ، باید بخشی از منبع نیتروژن جیره به صورت قابل تجزیه در شکمبه باشد تا فرایند تخمیر مواد مغذی و رشد میکروبی به طور مطلوبی صورت بگیرد (NRC 2007) . از آنجایی که اصلی ترین منبع تامین پروتئین جیره بره های پرواری کنجاله دانه های روغنی مانندکنجاله سویاست و این منبع در کشور ما ایران وارداتی است ، لذا تامین این منبع هزینه های زیادی را نیاز دارد و چون قیمت اوره آهسته رهش بسیار کمتر از کنجاله سویاست و هر 1 کیلوگرم آن معادل 5 کیلوگرم کنجاله سویاست ، اوره آهسته رهش جایگزین مناسبی برای بخشی از پروتئین جیره بره های پرواری است (Ribeirao و همکاران 2011).
🌿نیتروژن غیر پروتئنین موجود در خوراک دام مانند اوره به سرعت در شکمبه دام تجزیه میشود و به امونیاک تبدیل می گردد و در صورتی که تولید آمونیاک در شکمبه بیش از توان مصرف میکروارگانیسم های شکمبه برای تبدیل به پروتئین میکروبی باشد ، آمونیاک از دیواره دستگاه گوارش جذب و و ارد جریان خون می شود (Golombeski و همکاران 2006) . مقدار اوره ای که در جیره نشخوارکنندگان می توان استفاده کرد به دلیل سرعت تجزیه بالای آن در شکمبه ؛ مقدار مصرف آن توسط میکروارگانیسم های شکمبه و احتمال بروز مسمومیت آمونیاکی محدود می باشد(Golombeski و همکاران 2006). .به طور کلی میکروبهای شکمبه نشخوارکنندگان از سه منبع نیتروژن آمونیاکی ، نیتروژن اسید آمینه ای و نیتروژن پپتیدی نیاز خود به نیتروژن را تامین می کنند (NRC 2007) .
🌿اوره معمولی به دلیل سرعت تجزیه بالا نهایت یک درصد و اوره آهسته رهش تا 3 درصد امکان استفاده در جیره گوسفندان را دارد. اوره جز منابع ازته غیر پروتئینی (NPN) است و پروتئین تلقی نمی گردد ولی در فرایند هضم و تخمیر شکمبه سرانجام به پروتئین تبدیل می گردد. اوره خالص دارای 466 گرم نیتروژن در هر کیلوگرم بوده و معادل 2913 گرم پروتئین برای هر کیلوگرم می باشد (Sewel 2007). استفاده از اوره در جیره غذایی نشخوارکنندگان به معنی مصرف پروتئین قابل تجزیه است ( نیکخواه و امانلو 1381 ). مصرف اوره دارای محدودیت هایی نیز می باشد از جمله آن که فاقد مواد معدنی مورد نیاز دام است ،بر خلاف پروتئین مصرفی قابل تجزیه فاقد بنیان های کربنی منشعب برای سنتز اسیدهای آمینه میکروبی ضروری است، فاقد ارزش انرژی زایی برای میکروب ها و دام است، حلالیت اوره معمولی در اب بسیار زیاد است و سریعاً در شکمبه به آمونیاک تبدیل می شود و اگر بیش از حد مورد نیاز مصرف شود ، سبب مسمومیت و نهایتا مرگ حیوان می شود (Reinhardt و همکاران 2006).
🌿وجود اوره در جیره نشخوارکنندگان ضروری نیست اما به عنوان جایگزین بخشی از پروتئین جیره استفاده می¬شود، به ویژه در زمانی که مکمل¬های پروتئنین مثل کنجاله سویا هزینه بالای داشته باشند (Stanton و Whiter 2007). ولی مهترین مشکل کاربرد اوره در جیره نشخوارکنندگان مسمومیت آمونیاکی است . زمانی که اوره در شکمبه به امونیاک هیدرولیز می شود و در صورت بالا بودن غلظت آن از دیواره شکمبه جذب جریان خون می گردد و چون جذب آمونیاک بیشتز از ظرفیت کبد برای تبدیل به اوره است ، آمونیاک در خون تجمع یافته و سبب بروز مسمومیت آمونیاکی می شود. با کُند شدن روند آزاد سازی نیتروژن اوره از طریق پوشش دار نمودن یا بااستفاد از باند نمودن گروه کربونیل آن با مواد شیمیایی ، می توان از محتوای نیتروژنی آن حداکثر استفاده را جهت سنتز پروتئین میکروبی در شکمبه برد و ضمن کنترل مسمومیت احتمالی درصد بیشتری در جیره استفاده و مقدار بیشتری از مصرف سویا کاسته شود.
‼️ کپی و پیست کردن مطالب ممنوع است ..... شما خودتان باید زحمت تولید محتوی را بکشید
منظورم چند مدیر گروه یا کانال است که دنبال اغفال مردم هستند والا انشتار مطالب با هدف آگاهی بخشی به دامداران عین ثواب است
هدایت شده از محمدرضا شاعری
استاد
پی ام اس جی رو در ۵۰ سی سی آب مقطر حل کرد؟؟؟
برا هر راس چند سی سی باید تزریق کرد؟
تغذیه و پرورش دام
استاد پی ام اس جی رو در ۵۰ سی سی آب مقطر حل کرد؟؟؟ برا هر راس چند سی سی باید تزریق کرد؟
⏪پاسخ
آب مقطر یا خلال کنار هورمون پنجاه ۵۰ سی سی است
دام های بدون ژن برای ۱۲.۵ راس استفاده می شود یعنی هر راس ۴ سی سی
برای دامهای ژن دار برای ۱۶.۵ یا ۲۰ راس
یعنی رأسی سه یا ۲.۵ سی سی کافی است
برای دامهای ژن دار چون دوقلوزایی قطعی است و چند قلوزایی صفت نامطلوبی است توصیه می شود یک ویال را برای ۲۰ راس مصرف کنید
تغذیه و پرورش دام
بافری چیه؟
🍏بافری Buffer
ترکیبات بافری ترکیباتی هستند که مانع تغیر pH محیط می شوند
حد نرمال pH شکمبه گوسفند بز 5/8 تا 6/8 است و اگر به هر دلیلی کمتر از 5/8 شود محیط شکمبه اسیدی شده و سبب روز ناهنجاری متابولیکی ( تغذیه ای ) Metabolic Disorder می گردد.
در این شرایط بسیاری از میکروبهای ( باکتری های ) تجزیه کننده سلولز مرده و چون همراه با تغییرات اسمزی محیط شکمبه است دام اسهال می شود
اسیدوزیس
محیط شکمبه اسیدی می شود و دام اسهال بدون تب دارد
برای پیشگیری از از اختلال در جیره از مکمل های بافری ( جوش شیرین یا هما ن بی کربنات سدیم ، اکسید منیزیم و مکمل های بافری دانش بنیان مثل مکمل صدیقی) مصرف می شود.
سنگ نمک نیز با هدف افزایش ترشح بزاق در دسترس دام قرار می گیرد . یکی از بهترین مکمل های بافر بزاق مترشح شد ه است که یک بز وگوسفند بالع در روز16-20 لیتر بزاف ترشح دارد
لذا :
فیبر جیره را بین 35-40 درصد بالانس می کنیم
سنگ نمک در دسترس دام قرار می دهیم
از مکمل بافری در جیره استفاده می کنیم
چند وعده ای به دام خوراک می دهیم
🌐@menooriyansoroor
#آتش_به_اختیارییم
#آموزش_همگانی
#جهش_تولید
#گروه_جهادی_طوبای_محبت
هدایت شده از Only God
سلام جناب باتبریک سال نو
خواستم خواهش کنم در مورد پالت گذاری
ودربستر دام ونحوه تمیز کردن توضیح بدید لطفا پایان در مناطق شمالی باتوجه ب بارنگی هم میشه انجام داد
باتشکر فراوان
✅ گزارش دوم از مصرف هیدروپونیک
⏪در مزرعه فیروز کرج تعداد ۵۰ راس میش لاکن داریم
🔆مدیر گله آقای رضا نوروزی هستند
🔆مشاور گله نوریان سرور
🔆الان ۴۵ راس از میش ها تولید شیر دارند
🔆جیره ۶۰ درصد کنسانتره و ۴۰ درصد علوفه زیر را مصرف می کردند .
🔆سیلوی ذرت را کم کرده ایم و نصف شد و به جای آن علوفه هیدروپونیک جایگزین کردیم
🔆تولید شیر روزانه از ۸۲ لیتر به ۱۰۳ لیتر افزایش یافت
🔆تولید شیر گاو های مزرعه نیز ( چهار راس ) ۲۵ لیتر افزایش داشته اند
🔆در ادامه سیلاژ بیشتری کسر شد و هیدروپونیک جایگزین شد .تولید شیر بین ۱۰۰-۱۱۰ کیلوگرم در روز است ولی چون اسکور کود کم شد ( شل شد) مقداری یونجه کسر و مقدار کاه را بیشتر کردیم و بهبود یافتند
#هیدروپونیک جایگزین #سیلاژ ذرت
افزایش تولید #شیر
رضا نوروزی
+989011800222
سلطانی هیدروپونیک ماهدشت کرج
+98 919 139 0801
آقایانی که مدیری گروه و یا کانال های مختلف هستید
کپی و پیست مطالب بدون اجازه ممنوع است .
سرقت مطالب علمی ممنوع
هدایت شده از محسن مالمیر
سلام اقای نوریان عزیز من پشتوانه مالی خوبی در دامداری نداشتم موقعه که وارد کانال شما شدم بالا ۱۳ تا ۱۴ دور پروار ریخته بودم به نظر خودم خیلی استاد شده بودم ولی اینم بگم هرچقدر در پایان هر دوره پروار حساب میکردم جواب خوبی نمی گرفتم تا اینکه خدا خواستو یکی از رفیقام کانال شمارو بهم معرفی کرد بعد فهمیدم که واقعا هیچی ازدامداری نمی دونم من حداقل کتابها وفایلهای صوتی شما رو ۱۰بار گوش دادم وخوندم چند دور پروار با نتیجه عالی گرفتم والان میش داشتی کار میکنم خدارو شکر که تلفاتم صفر شده اگر هم ناچیز تلفاتی هست کم کاری خودم الان من بره درجه ۱ خودمو پروار میکنم بره به در نخور داخل گله نمی یارم واز پمپ کلیستین دست ساز استفاده میکنم که نه خودم بلکه بالای ۲۰۰ بره دامداری دیگر هم نجات دادم واقعا ممنونم از خدا می خوام همیشه سلامت باشید.
تغذیه و پرورش دام
سلام اقای نوریان عزیز من پشتوانه مالی خوبی در دامداری نداشتم موقعه که وارد کانال شما شدم بالا ۱۳ تا
🌿گزارش آقای مالیمر
⏪پاسخ محکم دامدار محترم به یاوه سرایی یک عده شیاد که قصد چپاول دامدار را دارند
🔆افرادی که نه مدرک تحصیلی مرتبط دارند
🔆نه تجربه کاری مفید دارند
🔆نه تا کنون دام را از نزدیک دیدن بعد به روش مجازی جوانان ساده دل جویای کار را اغفال می کنند
هدایت شده از Ice cold
آقای دکتر سلام مجدد
اقلامی ک موجود دارم
سبوس گندم ۸۰۰۰تومان
سویا ۲۲۰۰۰تومان
ذرت ۱۴۰۰۰تومان
بلغور گندم ۹۰۰۰تومان (درصورت نیاز میتونم تهیه کنم)
جوش شیرین ۸۵۰۰
مکمل ویتامینه معدنی
دی کلسیم فسفات
کاه گندم ۴۳۰۰ تومان
باگاس ۱۲۵۰ تومان
یونجه ۹۰۰۰تومان
هر اقلامی ک نیاز هست تهیه میکنم
تغذیه و پرورش دام
آقای دکتر سلام مجدد اقلامی ک موجود دارم سبوس گندم ۸۰۰۰تومان سویا ۲۲۰۰۰تومان ذرت ۱۴۰۰۰تومان بلغور
آبستن سبک هر راس در روز 2.400
تغذیه و پرورش دام
آقای دکتر سلام مجدد اقلامی ک موجود دارم سبوس گندم ۸۰۰۰تومان سویا ۲۲۰۰۰تومان ذرت ۱۴۰۰۰تومان بلغور
🌿 شیرده 3.100 و یا بیشتر در روز