هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨صندوق بینالمللی پول، شورش، این بار پاکستان...
1- «نئولیبرالیسم نظامی» مفهومی است که «عاطب احمد» در مقالهای که برای نشریه علمی Geoforum نوشته، برای تشریح اقتصاد سیاسی پاکستان به کار برده است. احمد استدلال میکند که ارتش پاکستان ضمن اینکه نوعی «سرمایهداری نظامی» را در این کشور ایجاد کرده، قدرت نظامی را برای اجرای اصلاحات نئولیبرالی نیز اهرم کرده است.
چند ماه پیش که خبر توافق جدید پاکستان و صندوق بینالمللی پول برای اخذ وام 7 میلیارد دلاری و اجرای بسته جدید اصلاحات نئولیبرالی منتشر شد، روزنامه دنیای اقتصاد که تریبون جریان سرمایهداری نئولیبرال در ایران به شمار میرود، طی گزارشی از این توافق با تیتر «زنگ اصلاحات اقتصاد همسایه» استقبال کرد و نوشت: «ارتش پاکستان از برنامه شهباز شریف حمایت میکند».
2- اهرمسازی نیروهای نظامی برای سرکوب معترضان به سیاستهای نئولیبرالی، یادآور این اظهارات مسعود روغنی زنجانی رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت آقای هاشمی است که در خاطراتش میگوید: «من در مجلس استدلال کردم که اگر شما به دنبال اجرای یک سیاست مشخص (تعدیل) هستید، باید منتظر یک سری عواقب اجتماعی-سیاسی باشید و قادر به پرداخت هزینههای تصمیم خود هم باشید. مثلا دولت کره سیاستهای خود را به صورت علنی اعلام میکند و به شدت نیز پیگیری میکند، وقتی هم با واکنشهای کارگران و دانشجویان روبرو میشود، پلیس را برای سرکوب آنها به خیابانها میفرستد».
3- این است که اعتراض و سرکوب، تبدیل به بخش جداییناپذیر سیاستهای نئولیبرال شده و ایران و پاکستان و دیروز و امروز نمیشناسد. مهرماه 1402 صندوق بینالمللی پول گزارش مهمی با عنوان «ناآرامیهای اجتماعی و قیمت سوخت» منتشر کرد. این گزارش که 101 کشور در حال توسعه را در بازه زمانی 2001 تا 2020 مورد مطالعه قرار داده، نتیجهگیری کرده بود که افزایش قیمت سوخت، به ویژه در دورههایی که رکود اقتصادی وجود دارد، نوسان نرخ ارز بالاست، هزینههای دولت خصوصا در حوزه سلامت و آموزش پائین است و نابرابری در سطوح درآمدی مردم بالاست، موجب شورشهای ضددولتی شده است. با این وجود، افزایش قیمت سوخت تقریبا جزء لاینفک نسخههای اصلاحات اقتصادی بوده که IMF به کشورهای مختلف داده است؛ پاکستان نیز از این قاعده مستثنی نبوده، و حتی طبق مطالعات خود IMF، بدیهی بود که شورش رخ خواهد داد...
4- چندی پیش هفته نامه اکونومیست در گزارشی به «رویه شدن اعتراضات عمومی در کشورهایی که از IMF وام گرفتهاند» پرداخت و خبر داد که پاکستان برای انجام یک سری «اصلاحات دردناک» با IMF توافق کرده و لذا برای پیشگیری از اعتراضات، تجمعات در اسلام آباد را منع کرده است...
تابستان امسال دولت شهباز شریف در چارچوب بسته توافق شده با IMF افزایش قیمتها را آغاز کرد. روزنامه طلوع پاکستان امروز 15 مهر 1403 در گزارشی نوشته که افزایش قیمت انرژی، ضربه سختی به تولید وارد کرده است. این بسته «دردناک» اما محدود به افزایش قیمتها نیست. طبق گزارش تلویزیون DD India شهباز شریف در راستای سیاست «کوچک سازی دولت»، 150 هزار پرسنل خود را اخراج کرده، 6 وزارتخانه را تعطیل و دو وزارتخانه را نیز ادغام کرده است. تازه این آغاز راه است و اجرای برنامههای دردناک تداوم خواهد یافت. نئولیبرالیسم، ویروس دستساز سرمایهداری است که دولتها را آلوده میکند و آنها را از خادمان ملت، به عاملان سرمایهداری تبدیل میکند.
5- از امروز خیابان های پاکستان، صحنه شورش مردمی شده که کمرشان زیر فشار نسخههای IMF خم شده است. تظاهرکنندگان، هم آزادی «عمران خان» را مطالبه می کنند و هم به تورم معترضند. اما احتمالا در رسانههای لیبرال ایرانی، همچون ماجرای بنگلادش، قصه IMF سانسور خواهد شد.
6- چندی پیش به شوخی به یکی از دوستان گفتم «IMF تنها پزشکی است که به بیمار همراه نسخه، وام هم میدهد؛ و ایران تنها کشوری است که نسخه های IMF را بدون وام گرفته و اجرا کرده است».
این ایام جریان سرمایهداری نئولیبرال ایرانی، در کنار فشاری که برای افزایش نرخ ارز آورده و موفق هم شده، کمپینی نیز برای افزایش قیمت سوخت آغاز کرده است. تاکنون اعتراضات این حقیر به سیاستهای نئولیبرال، از باب آثار سوء این سیاستها روی سفره مردم بوده و همچنان این اعتراضات به قوت خود باقی است. اما این بار، در میانه درگیری تمام عیار با رژیم صهیونیستی، در شرایط وضع اسفناک اقتصادی مردم که نتیجه اجرای همین سیاستهاست، میخواهم به صراحت بگویم که هر کس سخن از گرانسازی میزند، در پی براندازی است؛ چه بخواهد، چه نخواهد؛ چه بداند، چه نداند. هرکس دلسوز نظام و انقلاب اسلامی است، در برابر این پروژه براندازی سکوت نکند. تمام!
@syjebraily
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
این هم یک عدد رسمی.۸۳ درصداز گاز کشور در نیروگاهها میسوزد.اما متهم اصلی، مردم هستند.رهبری بارها بر تنوعبخشی به منابع انرژی برای تولید برق تاکید کردند. حتی استفاده از نیروگاههای کوچکمقیاس دانشبنیان درکنار شهرها ومحلات برای جلوگیری ازهدررفت برق.اما ما بزرگمقیاسهای عقبمانده را خیلی دوست داریم.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔸جدول فوق که امروز بین نمایندگان محترم توزیع شد، نشان میدهد قیمت کالاهای اساسی و تولید داخل متناظر با افزایش نرخ ارزهای رسمی (28500 و نیمایی) به تبعیت از نرخ ارز بازار آزاد قاچاق افزایش یافته است.
ریشۀ تورم اقتصاد ما مشخص است، در این خصوص راهکار هم به دولت محترم ارائه شده، فقط مانده اراده برای اجرا ..
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
از ابتدای امسال بانک مرکزی با هدف رساندن نرخ نیما به اشخاص (55 هزار تومان)، نرخ ارز نیمایی را از 40000 تومان به 47600 تومان افزایش داده است.
خروج 2500 قلم کالا از شمول ارز نیمایی به فهرست ارز اشخاص و افزایش 20% نرخ نیما به معنی کوچکتر شدن سفرۀ مردم است که ریاست محترم جمهور باید پاسخگو باشد.
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
🔸مسئولان محترم، این نوع بازی با سیاست ارزی (افزایش نرخ 28500 به نیمایی و نیمایی به اشخاص) که افزایش قیمتها را به دنبال دارد، به معنی برداشت از #جیب_مردم به نفع قاچاقچیان، صاحبان منابع ارزی و ثروتهای بادآورده است، و مصداق بارز این عبارت است که "تورم غنی را غنیتر و فقیر را فقیرتر میکند.
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
🔸جدول زیر نشان میدهد چگونه افزایش نرخ ارز نیمایی از ابتدای سال از 40500 به 46900 تومان، قیمت مواد اولیۀ تولید را بیش از 15% افزایش داده است.اینکه مردم مدام با افزایش قیمت لوازم خانگی، مصالح ساختمانی، فرش، موکت و صدها کالای دیگر مواجه میشوند، دلیلش همین افزایش نرخ ارز رسمی توسط بانک مرکزی است.
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یزدیزاده، کارشناس اقتصادی در آنتن زنده صداوسیما: طی ۴۰ سال دلار را ۱۱ بار گران کردیم؛ وقتی اشتباهی را ۱۱ بار تکرار کردیم نامش خیانت است، دیگر اشتباه نیست!
🔸از آنجا که تقریبا همهٔ مواداولیه تولید داخل(از سیمان و میلگرد و آلومینیوم گرفته تا مواد پتروشیمی..) در #بورس_کالا با فرمول قیمت جهانی ضربدر نرخ دلار نیما عرضه می شود، با هر بار افزایش نرخ ارز نیما توسط بانک مرکزی، نه تنها کالاهای وارداتی بلکه قیمت مواداولیهٔ داخل نیز افزایش یافته و باعث تورم در تولید کالاهای داخلی میشود، به همین دلیل است که افزایش نرخ ارز الزاما باعث افزایش صادرات نمی شود، چون هزینهٔ تولید داخل نیز با افزایش نرخ ارز بالا رفته و مزیت رقابت صادراتی از بین می رود.
#دلاریزه_شدن_اقتصاد
#درآمد_ریالی_خرید_دلاری
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
هدایت شده از Salar Sanjari | سالار سنجری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امام جمعه چهاردانگه :
🔺 بلای اقتصاد کشور ما✌️چیز بیشتر نیست:
● جهانی سازی قیمت ها
● دلاری کردن اقتصاد
بنزین جایی یک دلار است که حقوق کارگر ۱۵۰۰ دلار است .
هزینه دلاری ، در آمد ریالی بهشت سرمایه داری رانت خوار خواهد بود .
▫️ صفحه رسمی حجت الاسلام سنجری در ایتا :
🟠 https://eitaa.com/joinchat/399638833C79b93848f0
🔸با اجرای سیاست نامناسب ارزی توسط دولت
امسال حداقل ۳۰۰هزار میلیارد تومان از سفرهٔ مردم (بازنشستگان، کارمندان و کارگران و..) برداشته، و به ثروت دارندگان ارز و اقلیت ثروتمند جامعه ریخته شده و خواهد شد.
اکنون که برای همسان سازی حقوق بازنشستگان عزیز به حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز است، عنوان می شود که منابع کافی وجود ندارد! ای کاش دولت ۳۰۰هزار میلیارد را از #جیب_مردم بر نمیداشت که بخواهد یک ششم آن را برگرداند!
این شیوهٔ حکمرانی غلط شایسته مردم شریف ایران نیست.
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
اون: سفره مردم کوچک شده، شرکتهای آب، برق، گاز و.. در شرف ورشکستگی اند، شرکتهای هواپیمایی دچار مشکل هستند، نیروی ماهر و تحصیلکرده در حال ترک کشور و...
من: همه اینها بدلیل ارز گران و عدم تناسب درآمدهای ریالی و هزینه دلاری شرکتها و مردم است.
اون: بله. به همین دلیل باید نرخ خدمات شرکتها و... را بالا ببریم.
من: ولی علت، ارزِ گران است. چرا نرخ ارز را پایین نیاوریم؟
همه بالاتفاق: چون حریف مردم مظلوم بی صدا میشویم ولی توان مقابله با چند هزار رانت خوارِ صدادارِ باج بگیر را نداریم.
@DrRezaGholami
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
مهمترین اولویت در بودجه 1404
♦️دکتر پزشکیان بعد از دیدار با رهبر انقلاب عنوان کرد که مهمترین اولویت دولت در بودجه سال آینده بالا بردن قدرت خرید مردم از طریق کاهش مالیاتهای اقشار کم درآمد است.
🔹 هرچند تقویت قدرت خرید مردم هدف درستی است، ولی ابزار اصلی آن عدم وارد کردن شوک به نرخ ارز و حفظ ارزش پول ملی است، نه کاهش مالیات افشار کم درآمد. اگر مردم کمتر مالیات بدهند، ولی ارزش پولشان در اثر تورم کاهش یابد، دومی اثر اولی را خنثی میکند. یعنی عملا مالیات تورمی پنهان بر کاهش مالیات رسمی میچربد.
🔹 متاسفانه هم اکنون سیاستگذاران اقتصادی کشور در حال افزایش نرخ ارز نیمایی و نزدیک کردن آن به نرخ ارز اشخاص میباشند، نرخی که 5درصد زیر نرخ ارز بازار آزاد است. و این یعنی افزایش شدید هزینه تولید و هزینه واردات و در نتیجه افزایش شدید تورم. با افزایش و کاهش قدرت خرید مردم، کاهش مالیات دردی را دوا نمیکند، علاوه بر اینکه از درآمد دولت نیز میکاهد.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از دکتر رسول بخشی دستجردی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻نطق آقای دکتر رسول بخشی دستجردی نماینده مردم شریف اصفهان،جرقویه،کوهپایه،ورزنه و هرند در مجلس شورای اسلامی ۱۸ مهر ۱۴۰۳
🔷نرخ بهره یعنی دزدی از جیب مردم
🔸روزانه ۸۰۰۰ میلیارد تومان پول خلق میشود و بسیار ناعادلانه توزیع میگردد.
🔹باید در اسرع وقت، قوانین ممنوعیت کنز ارز و طلا و مسکن و اتومبیل وضع شود، و نرخ بهره به صفر برسد.
🔻 اگر بدنبال رفع تحریمها، تقویت امنیت ملی، رفع تورم و رکود هستید، با سفتهبازی و نرخ بهره بالا و ساختار اقتصاد ربوی مقابله کنید.
🔺کانال اطلاع رسانی دکتر رسول بخشی دستجردی 🇮🇷
@Dr_RBakhshi
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
آقای همتی مزایده کسری بودجه برگزار کرده است و عمده آن را هم از قانون هدفمندی میداند.
در نگاه ایشان، رفع کسری بودجه هم یعنی رفع کسری هدفمندی. این کسری هم یا با کاهش یارانه یا با افزایش قیمت فروش سوخت به داخل رفع میشود.
آقای پزشکیان، آن روزی که توییت زدی که بنزین را گران نمیکنی، باید میدانستی که اجرای این جمله، مستلزم تعویض همه تیم اقتصادی آیندهات است. کاش کارشناس بودی و لوازم حرفت را میدانستی.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔴 انتقاد یک اقتصاددان به سیاست افزایش قیمتها در دولت
🔸 حسین راغفر: قیمت برخی اقلام لبنی در هفته گذشته رشد ۱۰۰ درصدی داشته
🔸افزایش قیمت گوشت، مرغ، آب، برق و سایر کالاهای اساسی و همچنین ارز در دستور کار دولت است
🔸۵۴ درصد کودکان در سیستان و بلوچستان دچار سوء تغذیه هستند
🔸اقتصاد ایران بعد از جنگ تحمیلی، بر مفروضات غلطی استوار شد.
🔹بعضی از دوستان گله می کنند که دولت هنوز کار خود را شروع نکرده، چرا این اعتراضات صورت می گیرد، باید به آنها گفت ما 35 سال است که این سیاستهای فعلی را تجربه کردیم، بنابراین نتایج آن از پیش کاملا روشن است. در این 35 سال هم تذکرات مکرر داده شده، اما هیچ یک از آنها شنیده نشده و به کار گرفته نشده است. طی این 35 سال گذشته با وجود تغییرات بزرگ در جهت دهی دولتها، سیاستهای اقتصادی آنها هیچ تغییری نکرده و کماکان علی رغم تغییر در دولتها، همین #سیاست_های_نئولیبرالی آزادسازی اقتصاد کشور، #آزادسازی_قیمتها و فراموش کردن و نادیده گرفتن فرصتهای رشد تعهد شده توسط حاکمیت دنبال شده است.
🔹امروز درآمد ۸۰ میلیارد دلاری فروش منابع طبیعی کشور و همچنین صادرات کالاهایی که ناشی از استفاده از یارانه ها و منابع است، قادر به تامین نیازهای اساسی جامعه نیست و ما با مشکلات جدی در زمینه خدمات سلامت، دارو، آموزش و تغذیه روبرو هستیم و با کمال تاسف یک میلیارد دلار در دولت به واردات خودروی لوکس تخصیص داده می شود.
🔹کسانی که از درون قدرت به ثروت رسیدند سیاستهای کلان را کنترل می کنند، و هم صاحبان ثروت هستند و خود، فرزندان، اقوام، نزدیکانشان و همپالگی های سیاسی شان از آن بهره می برند
لینک متن کامل این سخنرانی👇
https://ires.ir/news/%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d8%ac%d9%85%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%86%d8%9b/
هدایت شده از خبر فوری سراسری
دوستان میپرسن که اجرای سیاستهای نئولیبرال از کی شروع شده؟
جواب: بلافاصله پس از جنگ تحمیلی، گرفتار نئولیبرالیسم شدیم!
این، عکس روی جلد سند برنامه تعدیل هست که با همکاری صندوق بینالمللی پول در دولت آقای هاشمی رفسنجانی نوشته شد، و تا الان هم همین داره اجرا میشه. دولت اصولگرا و اصلاح طلب هم نداشتیم!
جالبه که مهر سری روی سند زدن!
سوال اینجاست که چرا یه برنامه اقتصادی باید مهر سری بخوره روش؟
با همکاری یه نهاد آمریکایی برنامه اقتصادی نوشتن بعد روش مهر سری زدن!
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
کانال رسمی دکتر صمصامی
جناب دکتر همتی ظاهرا قصد دارید قیمت ارز حواله نیمایی را به ارز اشخاص نزدیک (گران) کنید. از آنجاکه ح
پس از افزایش قیمت دلار ترجیحی و نیمایی قیمت لبنیات و حبوبات و... هم افزایش یافت!
علی برکت الله
#تکرار_اشتباهات_راهبردی
هدایت شده از اخبار مجلس 🇮🇷
✅ نماینده مجلس: امسال سال جهش تولید است نه جهش وحشتناک قیمتها!!
🔸 سلیمی، سخنگوی هیأت رئیسه مجلس: افزایش تدریجی و پیوسته قیمت ارز نیمایی توسط وزارت اقتصاد معنایی جز افزایش تورم و آب رفتن سریع سفرههای مردم ندارد، جناب وزیر محترم، گران سازی هنر نیست!
🇮🇷 اخبار مجلس شورای اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/2884370684C177c1422e0
🔸دولت مدعی است منابع کافی برای تامین ارز ۲۸۵۰۰ ندارد. آمار نشان میدهد تراز تجارت خارجی ۲۰ میلیارد دلار مثبت است. با تکنرخی کردن ارز روی ۲۸۵۰۰ و اجرای قانون مبارزه با قاچاق ارز و کالا منابع کافی خواهیم داشت.با مدیریت غلط ارزی فعلی، حکم کشور ثروتمندی را داریم که فقیر زندگی میکنیم
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
🔸طبق بند ۴ صورتجلسه تنظیم بازار در ۱۴۰۳/۳/۲۶ ارز ۲۸۵۰۰ نهادۀ جو به نیمایی تغییر یافت. این موضوع باعث افزایش هزینۀ دامدار و در نتیجه محصول شیر گردید.
از طرفی با افزایش نرخ ۴۰ هزار تومانی ارز نیما به ۴۷ هزار تومان، هزینه بسته بندی نیز افزایش یافته و منجر به گرانی ۳۰ درصدی لبنیات شد.
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
29.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چند جمله درباره گرانی شیر و برگزاری کنسرت
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨اندر حکایت کاهش فاصله نیما و آزاد
وقتی یک مقام سیاسی در تربیونهای عمومی سخن میگوید، انتظار افکار عمومی این است که مرتبط با مسائل ملی و منافع عمومی، خبر یا تدبیری از او بشنود؛ چشم اندازی برایش ترسیم شود و در دلش امید جوانه بزند...
از این زاویه، به این فرمایشات یک مقام اجرایی دقت بفرمائید: «کاهش قیمتگذاریهای دستوری و شکاف نرخ ارز نیما و بازار برای حذف رانت و کاهش سوء تخصیص منابع در دستور کار دولت است».
این جملات، آیا اساسا برای افکار عمومی قابل فهم است؟ مردم عادی که صحبت وزیر را از رسانه ها می شنوند، آیا میدانند نرخ ارز نیمایی چیست؟ نرخ ارز بازار چیست؟ کاهش شکاف این دو به چه معنی است؟ در نتیجه کاهش شکاف نرخ ارز نیما و نرخ ارز بازار چه اتفاقی قرار است برای زندگیشان بیفتد؟
پاسخ این سوالات قطعا خیر است! به همین دلیل است که باید گفت وزیر اقتصاد دولت چهاردهم با مردم سخن نمی گوید. برای مردم چشم انداز ترسیم نمی کند، در دل مردم امید ایجاد نمی کند. اما مخاطب این سخنان اگر مردم نیستند، چه کسانی هستند؟ مردم کجای این سیاست اعلامی هستند؟
مخاطب وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، «دلارداران و دلاریفروشان» هستند. دلارداران، یعنی کسانی که از طریق صادرات، درآمد ارزی کسب میکنند. دلاریفروشان نیز یعنی کسانی که محصولات خود را در داخل کشور به قیمتهای جهانی ضربدر نرخ دلار می فروشند.
ترجمه سخنان وزیر اقتصاد این است:
1- دلارداران عزیز در جریان باشند میخواهیم شرایطی فراهم کنیم که دلارهای حاصل از صادرات خود را که در حال حاضر به قیمت 47 هزار تومان به واردکنندگان میفروشید، بتوانید با قیمتی نزدیک به 63 هزار تومان (نرخ بازار) بفروشید. یعنی اگر 100 میلیون دلار صادرات کردهاید، میتوانید این 100 میلیون دلار را بجای اینکه به قیمت 4700 میلیارد تومان (هر دلار 47 هزار تومان) بفروشید، حدود 6000 میلیارد تومان بفروشید(هر دلار 60 هزار تومان). اینجاست که ناقابل 1300 میلیارد تومان بدون اینکه چک و چانه ای بزنید، کاسب می شوید.
2- دلاری فروشان عزیز در جریان باشند که به زودی می توانند قیمت جهانی محصولات خود را که اینک در دلار 47 هزار تومان ضرب کرده و به ملت می فروشند، به زودی در دلار 60 هزار تومان ضرب کنند. یعنی اگر، برای نمونه، هر تن مس را که قیمت جهانی اش 9600 دلار است و شما در دلار 47 هزار تومان ضرب می کنید و هر تن را حدود 450 میلیون تومان به ملت ایران می فروشید، به زودی می توانید در دلار 60 هزار تومان ضرب کنید و هر تن را 576 میلیون تومان بفروشید و صفا بفرمائید. اگر مدیرعامل یک شرکت فولادی هستید، می توانید بخشی از این سود را خرج کنسرت کنید و هم مشهور شوید و هم محبوب شوید.
اما اتفاقی که برای مردم می افتد و وزیر اقتصاد آن را توضیح نمی دهد؛
1- تمام اقلام وارداتی کشور که با دلار نیما وارد می شوند (همه چیز بجز بخشی از کالاهای اساسی)، با افزایش نرخ دلار از نیما به نزدیکی! آزاد، متناسب با میزان افزایش نرخ دلار گران میشود.
2- تمام محصولاتی که از مواد پتروشیمی و فلزات داخلی تولید می شوند، به دلیل اینکه به دلار به داخل فروخته می شوند، برای تولیدکنندگان و نهایتا مصرف کنندگان گران خواهد شد.
پیوست رسانهای
این پروژه، یک پیوست رسانهای دو ستونی دارد. در یک ستون، فاصله نرخ ارز نیما با بازار آزاد، عامل رانت و فساد و قاچاق معرفی میشود. در ستون دوم، علت گرانیها، نقدینگی و جنگ و تحریم معرفی میشود.
یک پیوست اجتماعی هم هست و آن، دعوت مردم به کنسرت است که سرگرم شوند و شعر «خر برفت» را هم بخوانند (ماجرای خر برفت را از اینجا بخوانید)...
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸باقرپور کارشناس ارزی: در سال ۱۴۰۲ حدود ۶۰ درصد ارز حاصل از صادرات غیرنفتی ما تبدیل به خروج سرمایه شد!
#اقتصاد_غارتی
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تبعیت از بازار آزاد ارز یعنی تبعیت از سراب
🔸دولت هرگز در بلندمدت به قیمت بازار آزاد نخواهد رسید. سیاستهای فعلی بانک مرکزی و دولت کاملا غلط و شکستخورده است. باید روال تغییر کند. اگر دولت اقتدار داشته باشد نرخ ارز پایین خواهد آمد.
پ ن: بازنشر به مناسبت جهش دلار بازار آزاد پس از گران سازی ارز نیمایی.. به نفع اغنیا!
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de