🔸فلوراید چیست، کاربردهای آن کدام است، چگونه استفاده میشود و اثر ضد پوسیدگی آن روی دندان چه ساز و کاری دارد؟
@drshabestari
فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که در پوسته زمین وجود دارد و در طبیعت به وفور یافت میشود و به دو صورت استفاده می شود :
1- به صورت سیستمیک
✅مثل فلوراید موجود در آب آشامیدنی
✅فلوراید موجود در غذاها وسبزیجات
✅فلوراید به صورت قرص که فقط با تجویز دندانپزشک امکان استفاده از ان هست .
2- به صورت موضعی
✅وارنیش فلوراید
✅ژل فلوراید
✅فلوراید موجود در دهانشویه ها
✅فلوراید موجود در خمیر دندانها
کاربرد موضعی ماده درمانی فلوراید (تماس مستقیم آن با دندان ها) ساختمان دندان را نسبت به روند پوسیدگی مقاوم کرده و در پیشگیری از ایجاد پوسیدگی های جدید موثر است. از طرفی می تواند حتی باعث توقف یا کند کردن روند پوسیدگی های اولیه ایجاد شده روی دندان ها هم بشود. در بعضی موارد ، دندانپزشک ترجیح می دهد فلوراید موضعی با غلظت بالا را به دندانهای کودک برساند .این کار حدود 10 دقیقه طول می کشد. و نیاز به بیحسی موضعی ندارد.
⚡️مراحل انجام کار به قرار زیر است:(ژل فلورايد)
1- ابتدا سطح کلیه دندانها با مسواک تمیز می شود .
2- سپس دندانها با گاز استریل خشک شده
3- سطح تمام دندانها به ژل فلوراید آغشته می شود ( گاهی اوقات یکطرف هر دو فک در یک مرحله و نیم دیگر در مرحله بعد به ژل آغشته می شود)
4- ژل فلوراید حدود1 تا 4 دقیقه در مجاورت دندان قرار می گیرد.
@drshabestari
5- در تمام مراحل پشت کودک حالت عمودی داشته سر کمی به سمت جلو خم می شود تا از بلع فلوراید ممانعت به عمل آید .
6- پس از گذشت زمان مورد نظراضافات ژل با گاز استریل یا پنبه برداشته می شود. در این مرحله کودک آب دهان خود را بطور کامل خارج می کند.
7- کودک نباید بعد از فلورایدتراپی دهانش را بشوید و تا نیم ساعت باید از خوردن و آشامیدن اجتناب کند. و طی این مدت در صورت جمع شدن بزاق در دهان ، آنرا خارج کند.
8- فلوراید تراپی را در كودكان از ٦ ماهگي كه دندان ها رويش پيدا ميكنند، ميتوان انجام داد.(در سنين پايين بهتر است از وارنيش استفاده شود)
9- انجام فلورایدتراپی با صلاحدید دندانپزشک و آن بصورت دوره ای (هر 6 ماه یکبار ) بین 30 تا60 درصد باعث کاهش پوسیدگی می شود.
10- فلورایدتراپی هم برای دندانهای شیری و هم برای دندانهای دایمی قابل انجام است .
www.drshabestari.com
Insta : drshabestari3
✍توضیحاتی در مورد آفت دهان
@drshabestari
آفت دهان عبارت است از زخمهای دردناکی که در مخاط دهان به وجود میآیند. آفت دهان سرطانی نیست. آفت دهان ممکناست با عفونت هرپسی (ناشیاز ویروستبخال) اشتباه گرفته شود . این نوع زخم میتواند در هر دو جنس رخ دهد، اما در زنان شایعتر است.
🔷 علایم شایع زخم در دهان : کوچک، بسیار دردناک، و کمعمق هستند و توسط یک غشای خاکستری پوشیده شدهاند. حاشیه آنها توسط یک هاله قرمز پررنگ احاطه شده است. این زخمها میتوانند روی لبها، لثهها، داخل گونهها، زبان، کام و گلو ظاهر شوند.
🔷 به هنگام حمله آفت معمولاً ۳-۲ زخم به وجود میآیند، اما ظهور یکباره۱۵ -۱۰ زخم با هم دیگر خیلی بعید نیست. زخمها ممکن است در ۳-۲ روز اول بسیار دردناک باشند به نحوی که فرد موقع خوردن یا صحبتکردن دچار ناراحتی میشوند.
🔷 از عل آن : استرس عاطفی یا جسمانی، اضطراب، یا ناراحتی و عصبیبودن پیش از عادت ماهانه، آسیب به مخاط دهان در اثر خشن بودن دندانهای مصنوعی، غذایداغ، مسواکزدن، یا کار دندانپزشکی آزردگی و تحریک ناشی از غذاهایی مثل شکلات، غذاهایترش و اسیدی (سرکه، غذاهای دودی)، آجیلها یا چیسهای نمکزده شده عفونتهای ویروسی و...
🔷 جهت پیشگیری دندانهای خود را روزانه حداقل دوبار مسواک بزنید و مرتباً از نخدندان استفاده کنید تا تمیزی و سلامتی دهان و دندانها حفظ شود. حتیالمقدور سعی کنید استرس نداشته باشید. از تماس نزدیک با افراد دچار عفونت خودداری کنید.
www.drshabestari.com
Insta : drshabestari3
@drshabestari
لامینت ونیر کامپوزیتی با تکنیک مستقیم با حداقل تراش دندانها ، بر روی ده دندان قدامی بالا انجام شد.
خنده لثه ای ، و دندانها با تاج کوتاه ، بوسیله یک جراحی لثه محافظه کارانه بدون درد و خونریزی انجام گردید .
از کامپوزیت های رنگ اکسترا بلیج خیلی سفید ،، بنابه درخواست خود بیمار ،، استفاده گردید .
www.deshabestari.com
Insta : drshabestari3
مینی ایمپلنت ( Mini Implant ) چیست؟
@drshabestari
به ایمپلنت با قطر کمتر از ۳ میلیمتر مینی ایمپلنت گفته می شود که برای موارد موقتی استفاده میشود. ممکن است که لازم باشد برای شش ماه پروتز موقت به بیمار داده شود در این صورت میتوان از دو یا سه مینی ایمپلنت استفاده بکنیم تا یک دست دندان موقت برای بیمار ساخته شود و در زمانیکه ایمپلنت های اصلی به بهره برداری میرسند مینی ایمپلنت ها حذف شوند.
www.drshabestari.com
Insta : drshabestari3
@drshabestari
60% مسواک های نزدیک به توالت آلوده به میکروبهای مدفوع هستن و 80% احتمال بروز عفونت را در بدن بالا میبرند . 3 میلیون میکروب در کاسه توالت است و تا ۲ متر میتوانند جابه جا شوند.
www.drshabestari.com
Insta : drshabestari3
✍عوارض بی دندانی
@drshabestari
بی دندانی بسیار بد است. اولین مشکلی که بی دندانی ما را گریبان گیر خود می کند و آزار دهنده است مشکل زیبایی است. مسئله دیگر هنگام جویدن است.
✅ مشکلات ناشی از نقاط بی دندانی :
🔷 زیبایی : چنانچه نقاط بی دندانی در قسمتهای قدامی دهان باشد تاثیر بسزایی در زیبایی دارد و معمولا افراد خیلی سریع مبادرت به درمان می کنند. اگر درمان به هر دلیلی صورت نپذیرد منجر به مشکلات روحی-روانی می شود که در خانم ها بیشتر محسوس می باشد.
🔷 جویدن : وظیفه اصلی دندان ها جویدن می باشد پس نبود دندان حتی در یک نقطه باعث عدم کار آیی در امر جویدن خواهد شد، هر چه نواحی بی دندانی بیشتر باشد عمل جویدن بیشتر مختل خواهد شد.
🔷 حرکت دندان مقابل ناحیه بی دندانی به فضای بی دندانی : هنگامی که دندانی از دست برود دندان مقابل آن شروع به حرکت به سمت آن فضا می نماید.
🔷 تلفظ و صحبت کردن : وجود یک ناحیه بی دندانی در قسمتهای قدامی دهان می تواند در تلفظ صحیح بعضی کلمات اثر منفی داشته باشد به طوری که این مسئله بر نحوه گفتار و شیوه بیان افراد کاملا مشهود باشد.
✅ روش های جایگزینی نواحی بی دندانی :
🔷 ایمپلنت
🔷 پروتز ثابت مثل بریج
🔷 پروتز متحرک که می تواند به صورت کامل یا متحرک باشد.
www.drshabestari.com
Insta : drshabestari3