فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تقدیم به همه بلاکش ها
دکتر طاهر حبیب زاده 🌱 پژوهشگر حقوق
✅ خطی از آثار پژوهشی - شماره ۱۳ 🔹 آیا ازدواج با نکاح تفاوت دارد؟! آیا قانونگذار ایران الفاظ را دقیق
✅سوال: طبق این پست نظر شما در مورد تفاوت ازدواج و نکاح چیست؟ ☝️
👈 پاسخ ما: اینکه بگوییم ازدواج برای انسان و حیوان، هر دو استفاده می شود و نکاح فقط برای انسان، آنگاه این نکته مطرح می شود که در لسان روایات، ازدواج برای انسان هم به کار رفته است، مثلا: تزوجوا للرزق (برای رزق، ازدواج کنید)، اما نه به مفهوم جفت گرفتن مانند حیوانات، بلکه به عنوان یک امر مقدس و دارای تشریفات؛ و علاوه بر این، زوج بودن و جفت بودن فقط برای انسان و حیوان نیست. در سوره یاسین می خوانیم: سبحان الذی خلق الازواج کلها (همه چیز را جفت خلق کرده است از نباتات و ...) و فقط ذات باری تعالی است که واحد است: قل هو الله احد. در عرف اسلامی نیز، ازدواج را نکاح می فهمند. یعنی وقتی شما بگویید فلانی ازدواج کرده است، اینگونه نمی فهمند که فلانی جفت اختیار کرده مانند حیوانات، بلکه چنین می فهمند که فلانی با طی تشریفاتی مانند خواستگاری و آداب و رسوم و تعیین مهریه و جریان عقد به لفظ خاص و با احترام کامل به شان طرف مقابل، رابطه زوجیت برای اهداف متعالی ایجاد کرده است، یعنی نکاح کرده است. لذا بین ازدواج و نکاح در فهم عرفی نمی توان تفاوت قائل شد.
به اختصار، به نظر بنده، برای جمع بین همه مباحث فوق، شاید چنین بتوان گفت: خدای متعال برای شما انسان ها زوج قرار داده است، اما راه رسیدن به وی، نکاح است! والله علام.
🌱🌱🌱🌱
کانال دکتر طاهر حبیب زاده
👇
https://eitaa.com/drtaherhabibzadeh
🔴 *قانون جرم انگاری ترویج تفکر صهیونیسم در پاکستان تصویب شد.*
📌کمیته امور داخلی مجلس سنای پاکستان قانون جرم انگاری ترویج تفکر صهیونیستی و یا نمایش نمادهای صهیونیستی را تصویب کرد که طی آن هرگونه ارتکاب این جرم حکم حبس برای متخلفان درپی خواهد داشت.
📌به گزارش روابط عمومی پارلمان پاکستان، نشست کمیته امور داخلی مجلس سنا پنجشنبه با حضور مقامات وزارت کشور در شهر اسلامآباد برگزار شد و سناتور افنان اله خان از جناح حاکم پاکستان پیش نویس قانون جرم انگاری ترویج تفکر صهیونیستی را ارائه کرد.
📌پیش نویس این قانون با استقبال مقامات وزارت کشور پاکستان همراه شد. این قانون در جرگه قوانین کیفری قرار گرفت که طی آن هرگونه ارتکاب جرم مبنی بر ترویج تفکر صهیونیستی یا نمایش نمادهای صهیونیستی به ترتیب ۳ و ۲ سال حبس خواهد داشت.
📌سناتور افنان اله خان از حزب مسلم لیگ نواز در جلسه تصویب این قانون اظهار داشت: پاکستان به عنوان یک کشور اسلامی هرگز تبلیغ تفکر صهیونیسم و یا نمایش نمادهای صهیونیستی را تحمل نخواهد کرد.
📌پاکستان رژیم اشغالگر صهیونیستی را به رسمیت نمیشناسد و اسلامآباد بارها بر حمایت از فلسطین تاکید کرده است و تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف را مطالبه میکند.
📌«محمد علی جناح» معروف به "قائد اعظم" بنیانگذار فقید پاکستان پس از تشکیل این کشور در سال ۱۹۴۷ با اعلام حمایت قوی کشورش ز مردم مظلوم فلسطین، اعلام کرد که اسرائیل یک رژیم نامشروع است و پاکستان هرگز این رژیم را به رسمیت نمیشناسد.
ایرنا
آیتالله نوری همدانی:
امروز شما به یک بیحجاب میخواهید تذکر دهید عدهای میگویند: چرا تذکر میدهید!؟ یک علت در معرض نامحرم بودن است، حالا شما تلویزیون را روشن میکنید برای مثال در اجرای برخی مسابقههای تلوزیونی، زن و مرد نامحرم کنار هم بگو بخند دارند *من معتقدم که بعضی از این برنامهها قطعاً خلاف شرع است* 🔥 و در ترویج بیحجابی و از بین بردن قبح گناه مؤثر است حالا وظیفه چیست؟ آیا فقط باید به آن دختر بیحجاب در خیابان تذکر دهیم یا به صدا و سیما، کدام اثر منفی بیشتر دارند؟
https://www.tabnak.ir/fa/news/1270513/آیتالله-نوری-همدانی-بعضی-برنامههای-تلویزیون-خلاف-شرع-است
بنده: همین تلویزیون و به اصطلاح رسانه ملی، چقدر فرهنگ ما را به ابتذال برد، فقط خدا می داند.
مرجع رسیدگی شعبه ۳۵ دیوان عدالت اداری به تصدی صادق گودرزی
شاکی:
طرف شکایت: نهاد ریاست جمهوری
موضوع شکایت و خواسته: ابطال حکم شماره ۷۴۳۹۰ مورخ ۱۴۰۳/۰۵/۱۱ در انتصاب معاون راهبردی رئیس جمهور
گردشکار: شاکی ضمن تقدیم دادخواست مدعی گردیده است رئیس جمهوری اسلامی ایران در انتصاب معاون راهبردی خود خلاف قانون عمل نموده و تقاضای صدور حکم به شرح ستون خواسته را نموده است.
دیوان رد کرد: شاکی ذی نفع نیست.
دکتر طاهر حبیب زاده 🌱 پژوهشگر حقوق
مرجع رسیدگی شعبه ۳۵ دیوان عدالت اداری به تصدی صادق گودرزی شاکی: طرف شکایت: نهاد ریاست جمهوری موضوع
🌱 قانون ديوان عدالت اداري:
ماده 17 ـ شعب ديوان به شكايتي رسيدگي مي كنند كه شخص ذي نفع يا وكيل يا قائم مقام يا نماينده قانوني وي ، رسيدگي به شكايت را برابر قانون ، درخواست كرده باشد .
تبصره 1 ـ(الحاقي 10/02/1402) دادستاني كل كشور ، سازمان بازرسي كل كشور و ديوان محاسبات كشور در حدود اختيارات قانوني خود ، صلاحيت طرح شكايت نسبت به موضوعاتي كه متضمن تضييع حقوق عمومي است و رسيدگي به آن برابر ماده ( 10 ) اين قانون در صلاحيت ديوان عدالت اداري قرار دارد را دارند . اين مراجع از پرداخت هزينه دادرسي معافند و حق تجديد نظرخواهي دارند و رسيدگي به شكايت مذكور با رعايت مصاديق اهم لازم الرعايه خارج از نوبت انجام مي شود .
تبصره 2 ـ(الحاقي 10/02/1402) سازمان هاي مردم نهادي كه موضوع فعاليت آنها طبق اساسنامه مربوط ، در زمينه حمايت از حقوق عامه از قبيل امر به معروف و نهي از منكر و موضوعات محيط زيستي ، منابع طبيعي ، ميراث فرهنگي ، بهداشت عمومي و حمايت از حقوق شهروندي است ، مي توانند در خصوص موضوعات تخصصي مرتبط با فعاليت خود ، نسبت به غيرقانوني بودن تصميمات و اقدامات يا خودداري از انجام وظيفه مقامات و مراجع موضوع ماده ( 10 ) اين قانون كه متضمن تضييع حقوق عمومي است در ديوان طرح شكايت كنند و حق تجديد نظرخواهي دارند.
فرق تفکر با تدبر در چیست؟
تدبر یعنی تفکری که با تطبیق همراه باشد، در آیات قرآن باید تفکر کرد و سپس وضع خود را با آیه تطبیق داد که به آن تدبر می گویند که به ما سفارش می شود در آیات قرآن هم تفکر و هم تدبر کنید.
علاقمندان می توانند در کانال خالص تدبر بهره ببرند، البته وظیفه هر مسلمان است که برای قرآن، کتاب آسمانی، زمانی در روز اختصاص دهد: 👇👇👇
https://eitaa.com/ayehayequran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*🎥 دادگاه صلح به چه پروندههایی رسیدگی میکند؟
.
.
ما برون را ننگریم و قال را
ما درون را بنگریم و حال را
.
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چقدر اهل کتاب خوانی هستید؟
هر روز چند صفحه کتاب مطالعه می کنید؟
مخصوصا آن دسته از عزیزانی که به منویات مقام معظم رهبری توجه دارند.
به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی
علم حقوق در هیچ سرزمینی نمی تواند مدعی شود که در همه وضعیت ها، ازمنه و امکنه، بهترین تنظیم گری و خروجی عادلانه را داشته است. مواردی که علم حقوق به غایت خود نمی رسد، کم نیستند. یک دلیل آن عدم اجرای صحیح اصول و قواعد حقوقی است. دلیل دیگر، می تواند ناعادلانه یا غیرعقلایی بودن خود قواعد و اصول حقوقی باشد، یا مخالفت آن با روند، فرهنگ و یا مزاج جامعه (درست یا غلط). با این حال، حقوق و اهالی آن می بایست به رسالت خود عمل کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توفیقی شد منزل علامه طباطبایی ره را در شهر مقدس قم زیارت کنم.
کتاب ها و لباس و جلیقه و عبا و نعلین های علامه آنجا بود.
با خود گفتم نعلین های این مرد هم متبرک و بوسیدنیست، با اشتیاق تبرک کردم بر نعلین های علامه ره.
اولین علاقه ام به مسائل عرفانی با مطالعه کتاب *جرعه های جانبخش* در سن ۱۸ سالگی که شرح حال زندگی علامه بود شروع شد و علاقه ویژه ای به ایشان یافتم و بعدها بارها علامه را در خواب زیارت کردم...
۲۴ آبان ۱۳۶۰ سالروز عروج ملکوتی آن عالم ربانی است.
صلواتی هدیه به روح مطهرشان. 🌷
کانال دکتر طاهر حبیب زاده
https://eitaa.com/drtaherhabibzadeh
✅ حقوق بین الملل خصوصی یا حقوق خصوصی بین المللی؟
✍طاهر حبیب زاده
حال که علم حقوق، روابط اجتماعی اشخاص (اعم از حقیقی و حقوقی) را خطاب قرار می دهد، این روابط در دو سطح قابل تحلیل است: خصوصی و عمومی. رابطه خصوصی به معنی رابطه در خفا و پنهان، و رابطه عمومی به معنی رابطه در ملاء عام نیست. بلکه از منظر حقوقی، رابطه خصوصی یعنی رابطه ای که هیچ یک از طرفین آن دولت نیست، مانند عقد نکاح و قرارداد بیع خانه بین افراد عادی جامعه، و رابطه عمومی رابطه ای است که یک یا هر دو طرف آن دولت است، مانند رابطه یک کارمند با وزارت خانه ها متبوع اش یا رابطه یک وزارت خانه با وزارت خانه دیگر. همین رابطه در دو سطح داخلی (طبق مثال های مذکور) و بین المللی مطرح است: نکاح یک مرد ایرانی با یک زن خارجی، یک رابطه خصوصی، اما در سطح بین المللی است و رابطه دولت ایران با دیگر دولت ها یک رابطه عمومی، اما در سطح بین المللی است. از اینجاست که دو عنوان حقوق عمومی بین المللی و حقوق خصوصی بین المللی متولد می شود. منتها اگر در آثار کتبی و لسان اهالی حقوق دقت شود، این دو عبارت چنین به کار می رود: حقوق بین الملل عمومی و حقوق بین الملل خصوصی.
عنوان حقوق بین الملل عمومی، به این نحو قابل دفاع است که یک سری اصول و قواعد و عرف هایی در سطح بین المللی وجود دارد که بر روابط عمومی حاکم است، شامل معاهدات، کنوانسیون ها و آرا و رویه های نهادهای حل اختلاف مانند دیوان دادگستری بین المللی در لاهه. اما عنوان حقوق بین الملل خصوصی به این نحو که یک سری اصول و قواعد حقوقی در سطح بین المللی وجود دارد که بر روابط خصوصی حاکم است، قابل دفاع نیست. بلکه روابط خصوصی اشخاص، در سطح بین المللی نیز به مانند سطح داخلی با همان قواعد داخلی و ملی تنظیم می شود، پس حقوق بین المللی که حاکم بر روابط خصوصی باشد، نداریم. به همین دلیل است که عبارت حقوق بین الملل خصوصی با توجه به ماهیت آن نادقیق است و می بایست از عنوان حقوق خصوصی بین المللی یاد کرد، بدان معنی که همان حقوق داخلی و ملی حاکم بر روابط خصوصی اشخاص، این بار در سطح بین المللی حاکم می شوند. به عنوان مثال، وقتی یک مرد ایرانی با یک زن انگلیسی ازدواج می کند، گرچه این رابطه خصوصی در سطح بین المللی است، اما بدان معنی نیست که این ازدواج تابع یک قانون بین المللی است؛ که اساسا چنین قانون بین المللی (معاهده، کنوانسیون و …) وجود ندارد. بلکه در نهایت، این ازدواج یا با قانون ایران صورت می گیرد یا با قانون انگلستان، و در هر حالت، تابع قانون داخلی و ملی دولت یکی از طرفین است.
🚩🚩🚩🚩🚩🚩
کانال دکتر طاهر حبیب زاده
https://eitaa.com/drtaherhabibzadeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*ظاهراً کتاب خوانی حضرت آقا ارثی است از پدر بزرگوارشان.*
👈کتاب خوان باشیم، کتاب خوان حرفه ای
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 السَّلامُ عَلیَكِ یا فاطِمةَ الزَّهراء
▪️ *شهادت مظلومانه امالحسنین حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها را به شما عاشقان و دلدادگان حضرتش تسلیت میگوییم.*
.
.
سخت نگیرید
اما
سخت کار کنید
بین این دو خیلی تفاوت است...
.
.
در اوایل تحصیل که به صرف و نحو اشتغال داشتم، علاقهٔ زیادی به ادامه تحصیل نداشتم و از این رو هر چه میخواندم، نمیفهمیدم و چهار سال به همین نحو گذراندم. پس از آن یک باره عنایت خدایی دامن گیرم شده عوضم کرد و در خود یک نوع شیفتگی و بیتابی نسبت به تحصیل کمال، حس نمودم. به طوری که از همان روز تا پایان ایام تحصیل که تقریباً هفده سال طول کشید، هرگز نسبت به تعلیم و تفکر، درک خستگی و دلسردی نکردم و زشت و زیبای جهان را فراموش نموده و تلخ و شیرین حوادث، برابر میپنداشتم. بساط معاشرت غیر اهل علم را به کلی برچیدم. در خورد و خواب و لوازم دیگر زندگی، به حداقل ضروری قناعت نموده باقی را به مطالعه میپرداختم...
*برشی از زندگی نامه علامه طباطبایی ره*
ادامه 👇
https://farsnews.ir/Hanansalemi/1731610085619018178
*مذکور یا مزبور؟*
*مزبور* به معنای نوشته شده و از سه حرف اصلی زبان عربی ( ( زُبُر ) ) برگرفته شده است.
*مذکور* یعنی یاد شده، که می تواند کتبی یا شفاهی یاد شود.
لذا در بیان *شفاهی* نمی توان از *مزبور* استفاده کرد.
می توان *نوشت* «شخص مذکور» یا «شخص مزبور»، ولی در *گفتن* نمی توان گفت «شخص مزبور»
در انتخاب واژه ها دقت کنیم - کدام دقیق است؟
➖رابطه دولت ایران با دولت های خارجی
➖رابطه دولت ایران با دیگر دولت ها
دومی دقیق است. وقتی می گوییم با دولت های خارجی، انگار علاوه بر دولت ایران، یک دولت داخلی هم داریم !
📗 خطی از آثار پژوهشی - شماره ۱۴
همواره این عبارت نقش کلیدی در اعتبارسنجی قراردادها، تفسیر آنها و تعیین حدود تعهدات طرفین ایفا کرده است: العقود تابعه للقصود. اما خود مقنن در مواردی ناقض این عبارت بوده است!
فی المثل، انتهای ماده ۳۵۶ قانون مدنی مقرر می کند: هر آنچه عرفا تابع مبیع است جزء مبیع است حتی اگر متعاملین جاهل بر عرف بوده باشند... این بدان معنی است که چیزی خارج از قصد متعاملین داخل در موضوع مورد معامله می شود. البته قواعد آمره نیز همین ویژگی را دارند؛ یعنی ای بسا متعاملین جاهل اند، ولی جزء عقد محسوب می شوند.
پس العقود تابعه للقصود، انحصار ندارد. محکوم است به قواعد آمره و عرف های مصرح قانونی.
#خط
🌴🌴🌴🌴🌴
کانال دکتر طاهر حبیب زاده
https://eitaa.com/drtaherhabibzadeh
📣 #نشست_علمی: *بازدارندگی نظامی از منظر فقه، حقوق و روابط بینالملل*
⛔️ *با نظر به فتوای حرمت سلاح هستهای مقام معظم رهبری مدظلهالعالی*
با حضور:
👤 *دکتر محمدحسین پورامینی*
پژوهشگر فقه سیاسی و حقوق بینالملل و مدیر حلقه نظامپردازی اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
👤 *دکتر سیدمحمدصادق کاظمی*
پژوهشگر فقه سیاسی و مدرس دانشگاه
👤 *دکتر روحالامین سعیدی*
عضو هیأت علمی دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق علیهالسلام
👤 *دکتر طاهر حبیبزاده*
عضو هیأت علمی و معاون پژوهشی دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق علیهالسلام
🗓️ زمان: یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت ۱۹:۳۰
📍 مکان: سالن شهید مطهری رَحِمهالله
📜 *همراه با اعطای گواهی معتبر علمی*
⚠️ حضور برای علاقمندان خارج از دانشگاه با رعایت شئونات اسلامی و هماهنگی قبلی بلامانع است. (هماهنگی جهت حضور: ۰۹۱۱۵۴۷۵۰۰۶)
🌴🌴🌴🌴🌴
کانال دکتر طاهر حبیب زاده
https://eitaa.com/drtaherhabibzadeh