من که باشم بر آن خاطر عاطر گذرم...
دانشجویان عزیزم، امروز به مناسبت تقدیر از مقام استاد (نه این حقیر) با قطعه سنگی از حرم مطهر مولای متقیان، امیرالمؤمنین علی علیه السلام، بنده نوازی کردند. و چه نیکوست این هدیه گران سنگ و چه خوش توفیق بودند که چنین تحفه ای فوق ارزش را در اختیار داشتند و چه وسیع القلب بودند که از آن گذشتند و به این حقیر هدیه فرمودند.
ممنون شان هستم. خداوند بر توفیقات شان بیافزاید هر روز و هر شب، بلکه هر لحظه و هر دم.
@drtaherhabibzadeh
🌸 #روز_معلم؛
📜 مادامی که از ظاهر استادت علم فرا میگیری پس او پدر توست.
اما هنگامی که روح تو متحقق به نور او شد و علم او تجلی کرد در تو به صورت معلومات بدیهیه؛ پس او سید توست.
پس در این هنگام پروردگار تو وحی میکند به قلب تو در حجاب قلب استادت. فَاعرَف تَغنَم.
رساله ادب مرید مع الشیخه
☘🌸☘🌸☘🌸☘
هدایت شده از بنیادین زبان انگلیسی 🌱 دکتر طاهر حبیب زاده
چاپ سوم از جلد اول مجموعه بنيادين با تجدیدنظر عرضه شد:
لینک سفارش آنلاین: 👇
https://b2n.ir/a53768
وقتی گفته می شود فلانی یک NFT خریده است، در واقع یک اثر دیجیتالی را که در فضای بلاک چین رمزنگاری شده، خریده است. بلی، مالک دارایی می توانست اثر دیجیتالی خود را بدون رمزنگاری عرضه کند. اما برای جلوگیری از نقض حقوق مالکیت فکری آن، ترجیح داده است اثر را رمزنگاری کند تا از دسترس سایرین در امان بماند و در قالب NFT بفروشد. توکن غیرقابل معاوضه (NFT) سند مالکیت دیجیتالی منحصربفرد برای یک نوع دارایی دیجیتالی مشخص است. در انگلستان به موجب پرونده Osbourne v. Persons Unknown [2022] EWHC 1021 (Comm) مقرر شد که NFT ها یک مال قانونی محسوب می شوند و قابل داد و ستد و مالک آنها برخوردار از حمایت قانون می باشند.
هدف از توسعه NFT ها قابل توجه است. به عنوان مثال عینی، وقتی شخصی یک اثر هنری دیجیتالی از هر نوع (صوت، موسیقی، فیلم و تصویر)، و یا هر محتوی دیجیتالی دیگر مانند صوت یک کتاب یا مقاله علمی را خلق می کند، اثر را به صورت رمزنگاری شده در فضای بلاک چین ذخیره می کند، تا از مزایای فضای بلاک چین بهره ببرد و اثر از هرگونه تغییر، جعل، هک و دسترسی غیرمجاز در امان بماند (از اهداف اصلی خلق پدیده ای به نام NFT نیز همین است: حفاظت از اثر و داده ها).
متن کامل در باب NFT ها و چالش های حقوقی آن 👇
https://b2n.ir/k32818
آمار طلاق درکشورهای مختلف جهان
ایران با 14 درصد، در رتبه 4، کم طلاق ها.
البته آمار بسیار بالایی برای ایران محسوب می شود.
💥هر چقدر مرزهای شریعت از سوی جامعه بیشتر رد شود، این آمار بیشتر خواهد شد.
@zabanbonyadin
📢اطلاعیه:
به زودی طی ساعات آینده ثبت نام در کارگاه علمی به عنوان زیر شروع می شود:
✍عنوان: تاملی در مالکیت آثار ناشی از هوش مصنوعی: با مطالعه موردی ChatGPT
✅ با ارائه: دکتر طاهر حبیب زاده، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام - دکتری حقوق فناوری از انگلستان
👈نشست علمی - ثبت نام شروع شد:
✍عنوان: تاملی در مالکیت آثار ناشی از هوش مصنوعی: با مطالعه موردی ChatGPT
📢با ارائه: دکتر طاهر حبیب زاد، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام - دکتری حقوق فناوری از انگلستان
نظر به اهمیت روزافزون هوش مصنوعی در دنیای ارتباطات و اخیرا در فضای تولید محتوی، این سوال پیش می آید که مالکیت آثار تولید شده توسط هوش مصنوعی متعلق به کدام شخص و یا اشخاص می باشد؟ سیر بحث از این سوال کلیدی شروع می شود که آیا با موجودی فعلی حقوق، هوش مصنوعی دارای شخصیت حقوقی است؟ آیا عنوان «پدیدآورنده» را می توان به هوش مصنوعی اطلاق کرد؟ نقش سازنده، مالک، و کاربر در این میان چیست و از منظر حقوقی دارای چه حقوق و تکالیفی می توانند باشند؟ برای اینکه این نشست علمی، به صورت کاربردی جریان یابد، بستر ChatGPT به صورت موردی مورد مطالعه قرار خواهد گرفت. این نشست تلفیقی از مباحث حقوق سنتی، حقوق فناوری و حقوق مالکیت فکری است.
✅زمان: روز شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
✅ساعت: ۲۰ الی ۲۲ شب به صورت مجازی (ثبت نام کنندگان لینک حضور در جلسه مجازی را دریافت خواهند کرد)
✅ثبت نام کنندگان با ارائه یادداشت بردای ۸۰۰ کلمه ای از جلسه، گواهی حضور در نشست را از معاونت پژوهشی دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق علیه السلام دریافت خواهند کرد.
✅لینک ثبت نام در ایوند - ظرفیت ثبت نام محدود است:👇
https://evnd.co/PHEue
💥هزینه ثبت نام در پایین ترین حد ممکن مقرر شده است.💥
👈 عزیزان توجه فرمایند:
مسائل حقوق فناوری بر موجودی حقوق سنتی استوار است.
در این نشست علمی در کنار پرداختن به این موضوع به عنوان یک راهبرد کلی در همه مسائل مشابه، به این مطلب می پردازیم که خروج از حقوق سنتی چقدر دشوار و گاهی پرزحمت و شاید در عمل و اجرا، قریب به محال باشد.
لذا پرداختن به مباحث روش شناسی نیز بخشی از رسالت این نشست علمی است. دیکر اینکه مباحث زیادی در زمان امروز مطرح است که دست کم میان گرایشی است، اگر میان رشته ای نباشد. این مساله یکی از آنهاست.
👝 این نشست به صورت مجازی اختصاصی برگزار می شود (فقط با حضور ثبت نام کنندگان)، تا عزیزان از سراسر کشور امکان حضور داشته باشند.
✅لینک ثبت نام در ایوند - ظرفیت ثبت نام محدود است:👇
https://evnd.co/PHEue
☀️ نمایشگاه کتاب: چه کتابی بخریم؟ اصل ۸ کتاب را اعمال کنید!
✍دکتر طاهر حبیب زاده
چند نکته را با شما عزیزان به اشتراک می گذارم:
۱. داشتن یک کتاب خانه خوب همیشه کمک کار یک اهل مطالعه حرفه ای است. هزینه کردن برای کتاب، اسراف نیست بلکه یک ضرورت است.
۲. باید خوب کتاب خرید، اما کتاب خوب؛ نه هر کتابی. حیف است پول هایتان را صرف کتاب هایی کنید که کمترین کمک را به شما خواهند کرد.
۳. کتاب های دست اول در رشته مورد علاقه تان را بخرید نه کتاب های دست دوم یا کتاب هایی که فاقد نوآوری هستند. کتاب هایی که حاصل زحمت چهره های برجسته در رشته مورد نظرتان است را تهیه کنید. البته همین چهره ها هم گاهی کتاب های کمتر به درد بخور منتشر می کنند! پس دقت کنید و صرفا گول نام نویسنده را نخورید.
۴. گزیده کتاب بخرید. گاهی می روید در نمایشگاه و انبوهی از کتاب های تازه منتشره و به ظاهر جذاب را می بینید. دوست دارید همه شان را بخرید، ولی نه ممکن است و نه لازم. ما یک پیشنهاد داریم:
عجله نکنید: ابتدا یک دور همه غرفه های مورد علاقه تان را دور بزنید و کتاب هایی که برایتان جذاب اند را با شماره غرفه در یک کاغذ یادداشت کنید. اسم این گردش را «دور مرور» می گذارم. بعد که «دور مرور» تمام شد از بین کتاب های یادداشت شده، غربال کنید تا به ۸ کتاب برسید. آنگاه روی این ۸ کتاب سرمایه گذاری کنید. چرا ۸ کتاب؟ صرفا تجربه ما این را می گوید تا دستمان نه زیاد بسته باشد برای حذف و نه زیاد باز باشد برای خرید همه شان. اسم را گذاشته ام اصل ۸ کتاب. شما می توانید به ۱۰ کتاب یا ۶ کتاب یا هر عدد دیگری که مد نظرتان است برسید. این یک راه کار است.
ضمنا، قرار نیست وقتی نمایشگاه رفتید حتما کتاب بخرید. اگر فعلا نخواهید خواند یا فکر نمی کنید روزی نیازی از شما را برطرف کند نخرید و نخرید و نخرید…
کتاب دکور گوشه منزل نیست. کتاب یک خوراک روحی است. اگر مصرف ندارید، نخرید. ولی سعی کنید مصرف داشته باشید تا بخرید!
۵. قرار نیست حتما نمایشگاه کتاب بین المللی تهران بروید. من که آخرین نمایشگاه کتابی که در کشورمان رفته ام حدود سال ۱۳۸۵ است! چیزی هم از دست نداده ام. می توان با چند جستجو در سایت چند ناشر مطرح در رشته خودمان، مثلا حقوق، به آخرین آثار پی برد. فقط با چند کلیک، و بعد آنلاین سفارش داد. یا اگر گذرت به میدان انقلاب افتاد به راحتی تهیه کرد. البته که این به معنی توصیه به نرفتن به نمایشگاه کتاب نیست. من احساس نیاز نکرده ام بروم. شاید شما چنین احساسی داشته باشید. مثلا دوست دارید حس کتاب و کتاب خوانی تان تقویت شود. در این صورت رفتن به نمایشگاه به شما کمک می کند. یا می خواهید همه کتاب هایی را ممکن است لازم داشته باشید در یک مجموعه طی یک الی دو روز تهیه کنید به ویژه اگر شهرستانی باشد و دسترسی به ناشران برای تان سخت باشد.
۶. کتاب های پایه را حتما داشته باشید مثلا المبسوط و الفارق دکتر لنگرودی در ترمینولوژی حقوق برای اهالی حرفه ای حقوق؛ کتاب های پایه ای زمینه تخصصی تان را که حتما می شناسید و لاجرم باید داشته باشید؛
۷. همه اش حقوقی نخوانیم حتما کتاب های غیرحقوقی هم بخریم و بخوانیم، مثلا کتاب: صلحی که همه صلح ها را بر باد داد…
۸. تا می توانید آثار ترجمه ای نخرید، نخرید، نخرید، نخرید، مگر اینکه مترجم واقعا سنگ تمام گذاشته باشد. بلکه به شدت توصیه می شود کتاب اصلی را پیدا کنید و سعی کنید از متن کتاب اصلی بخوانید. خیلی فایده ها دارد.
حالا خودتان تصمیم بگیرید، بخرید یا نه، و چه بخرید… یا اصلا نمایشگاه بروید، یا لازم نیست بروید.
https://eitaa.com/drtaherhabibzadeh
یاهو
مرحوم فلسفی نیز ضمن بیان خاطرهای از وضعیت سانسور در دوران پهلوی میگوید: «کتابفروشی به من میگفت در زمان رضاشاه اداره اطلاعات شهربانی هر کتابی را که میخواست چاپ شود، باید میدید و روی صفحات آن مهر روا میزد تا چاپخانه چاپ کند. من دیوان حافظ را، که بارها چاپ شده بود، به شهربانی بردم تا اجازه چاپ بگیرم. متصدی گفت بدهید و یک ماه دیگر بیایید. گفتم این دیوان بارها چاپ شده. گفت خیر، زودتر از یک ماه نمیشود. یک ماه دیگر رفتم و دیدم غیر از یک صفحه باقی صفحات مهر روا زده است. بعد آن یک صفحه را باز کرد و گفت این شعر را باید عوض کنی:
رضا به داده بده وز جبین گره بگشا
که بر من و تو در اختیار نگشادست
گفتم آقا، این شعر، شعر حافظ است. من چطور آن را عوض کنم؟ بر فرض که عوض کنم، جای آن چه بگذارم؟ متصدی گفت چون کلمه رضا اسم اعلیحضرت همایونی، رضاشاه کبیر است، آن را بردار و کلمه دیگر به جای آن بگذار. مثلاً حسن به داده بده، تقی به داده بده، نقی به داده بده!»
خیانت پهلویها به کتاب و کتابخوانی محدود به سانسور و جلوگیری از نشر آثار نمیشد. یکی از جدیترین خیانتهای این خاندان در اختیار بیگانه گذاشتن کتب خطی بود. مرحوم علامه حسنزاده (رحمةالله علیه) در کتاب در آسمان معرفت به نقل خاطرهای در این باره میپردازد:«زمانی که من در مدرسه مروی بودم، یکی از آقایون بزرگوار و اساتید نامدار که اهل تألیف بود، گاهی به من سر میزد و حال میپرسید. روزی آمد و گفت: از تهران خبر داری؟ عرض کردم: آقا من طلبهام و خبر ندارم. گفت: امروز یک هواپیما کتاب خطی از تهران پرواز کرد برای آمریکا! اینها که پیش میآمد، استاد بزرگوارم مرحوم آقای شعرانی میفرمورد: ضرر و صدمهای که بر معارف و فرهنگ این کشور، این پدر و پسر(رضاخان و محمدرضا پهلوی) زدند، مغول نزده بود.»
یک نمونه جالب از سانسور دیوان حافظ در رژیم پهلوی | خبرگزاری فارس https://www.farsnews.ir/news/14020220000210/یک-نمونه-جالب-از-سانسور-دیوان-حافظ-در-رژیم-پهلوی
دکتر طاهر حبیب زاده🌱پژوهشگر حقوق، هوش مصنوعی
👈نشست علمی - ثبت نام شروع شد: ✍عنوان: تاملی در مالکیت آثار ناشی از هوش مصنوعی: با مطالعه موردی Cha
✅هوش مصنوعی، نه انسان مصنوعی !
هوش مصنوعی، کارکرد بخشی از قابلیت یک انسان را منعکس می کند، نه تمام آن را. انسان فراتر از هوش، که از عقل نشات می گیرد، دارای بعد روح و جان است که فرامادی است و مختصات و کارکرد آن هنوز بر نوع انسان ها مبهم است، تا چه رسد بدیل مادی آن را خلق کنند؛ به همین دلیل تا به حال کسی نتوانسته به جد از خلق انسان مصنوعی سخن بگوید! بلکه همه جا سخن از هوش مصنوعی است.
💥شنبه شب راس ساعت ۲۰ در خدمت علمی عزیزان شرکت کننده هستیم.💥
بلیط های پایانی شرکت در این نشست در لینک زیر:
https://evnd.co/PHEue
امام صادق (علیهالسّلام) میفرماید:
«پایه شخصیت انسان عقل است و هوش، فهم، حافظه و دانش از عقل سرچشمه میگیرند. عقل انسان را کامل کند و رهنما و بیناکننده و کلید کار اوست. وقتی عقل آدمیبه نور خدائی مؤید باشد، دانشمند، حافظ، یادآور و با هوش و فهمیده باشد، از اینرو؛ بداند چگونه و چرا و کجاست و خیر خواه و بدخواه خود را بشناسد و وقتی آنرا شناخت، روش زندگی و پیوست و جدا شده خویش بشناسد و در یگانگی خدا و اعتراف به فرمانش مخلص شود و وقتی چنین کند، از دست رفته را جبران کرده بر آینده مسلط گردد و بداند در چه وضعی است و برای چه در اینجاست و از کجا آمده و به کجا میرود؟ اینها همه از تایید عقل است».
کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج۱، ص۲۵،
در میان این همه های و هوی:
چقدر برای خودتان هستید؟!
🌾
🔴ویژه برنامه شهادت امام جعفر صادق(ع) با همکاری کانون فرهنگی صراط و انجمن علمی حقوق دانشگاه مفید
🔻نشست علمی « در جستجوی علم: گریز به نیازهای حقوقی کشور»
🔻سخنران: دکتر طاهر حبیب زاده
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع)
دکترای حقوق فناوری اطلاعات از دانشگاه منچستر انگلستان
محقق مهمان دانشگاه هاروارد و برگزیده جشنواره بینالمللی فارابی
🔻دبیر علمی نشست: امیرمهدی دهقان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه مفید
🔻زمان: یکشنبه 24 اردیبهشت ماه 1402، ساعت 10 صبح
🔻مکان: دانشگاه مفید قم، راهروی کتابخانه، سایت آموزشی
🔻لینک ثبت نام شرکت در نشست و دریافت گواهی:
https://formafzar.com/form/ii0c5
به صورت حضوری و مجازی همراه با ارائه گواهی
🔻لینک اسکای روم جهت شرکت به صورت مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/mofidclass/mofidserat
@law_mofid
@drtaherhabibzadeh
@zabanbonyadin
از ChatGPT پرسیده اند: شعری در مورد آینده هوش مصنوعی بسرای!
حال شاعر این شعر کیست؟! ما در حال یافتن پاسخ حقوقی این سوال هستیم.
💥شنبه شب راس ساعت ۲۰ در خدمت علمی عزیزان شرکت کننده هستیم.💥
بلیط های پایانی شرکت در این نشست در لینک زیر:
https://evnd.co/PHEue
👈 توسعه فناوری و چالش حقوقی جدید!
سم آلتمن مدیرعامل شرکت اوپن.ای.آی «توسعه دهندۀ CHAT GPT» قصد دارد تا یک سیستم رمزگذاری مبتنی بر اسکن عنبیه چشم جهت معرفی یک توکن دیجیتال جدید به بازار ارائه دهد.
وی این برنامه را در قالب شرکت Wordcoin پیش خواهد برد که سال ۲۰۲ ۰ تشکیل شده است، آلتمن از مشترکان «چت بات ChatGPT» خواسته از سیستم جدید شرکت تحت مدیریتش نیز استفاده کنند، برنامۀ بلند پروازانۀ مجموعۀ اوپن.ای.آی توسعه یک شناسه احراز هویت جهانی است.
طبق اعلام مدیران اوپن.ای.آی، این شناسه احراز هویت از طریق اسکن عنبیه چشم کار میکند. جهت انجام طرح مذکور، دستگاه اسکنی بزرگ در اختیار اپراتورهای این شرکت قرار میگیرد.
دستگاه بعد از اسکن عنبیه چشم هر فرد، شناسه اختصاصیویژۀ او تولید میکند و وی امکان استفاده از این توکن اختصاصی در محصول شرکت Wordcoin را خواهد داشت.
مدیر اوپن.ای.آی سرمایۀ مناسبی برای توسعۀ طرح بلند پروازانۀ خود جذب کرده است اما در جلب مشارکت عمومی برای عضویت در این سرویس تاکنون موفق نبوده است، موضوعی که سبب شده تا آلتمن و شرکتش به کاربران وعدهدهند که اگر عضو سرویس جدید آنها شوند، پاداش دیجیتالی دریافت خواهند کرد. توکنهای این شرکت در حال حاضر ارزش چندانی ندارد اما شاید به زودی تغییری در قیمت آن اتفاق بیافتد.
💥 چالش حقوقی:
مردم نگران جمعآوری دادههای بیومتریک خود توسط این شرکت فناوری و نقض حریم خصوصی خود هستند، هرچند Wordcoin سعی دارد تا کاربران را متقاعد کنند که هیچگاه چنین کاری نخواهند کرد.
البته هیچ تضمینی وجود ندارد که مدیران اوپن.ای.آی به گفتۀ خود عمل کنند و نگرانی کاربران بیراه نیست به خصوص که مسئلۀ دادههای بیومتریک در میان است که احتمال سوء استفاده از آنها زیاد است.
دکتر طاهر حبیب زاده🌱پژوهشگر حقوق، هوش مصنوعی
👈نشست علمی - ثبت نام شروع شد: ✍عنوان: تاملی در مالکیت آثار ناشی از هوش مصنوعی: با مطالعه موردی Cha
🌾سوال: نحوه تسلیم جزوه 800 کلمه ای جلسه؟
👈پاسخ: تایپ کرده و ارسال فایل آن و یا دست نویس به شرط خوانا و خوش خط و منظم و ارسال تصویر آن
شاید در ده سال آینده جهان وارد عصر چهارم خود شود:
1- عصر کشاورزی
2- عصر صنعت
3- عصر فناوری اطلاعات
4- عصر هوش مصنوعی
@drtaherhabibzadeh
ARTIFICIAL INTELLIGENCE AND THE LIMITS OF LEGAL PERSONALITY
Abstract
As artificial intelligence (AI) systems become more sophisticated and play a larger role in society, arguments that they should have some form of legal personality gain credence. The arguments are typically framed in instrumental terms, with comparisons to juridical persons such as corporations. Implicit in those arguments, or explicit in their illustrations and examples, is the idea that as AI systems approach the point of indistinguishability from humans they should be entitled to a status comparable to natural persons. This article contends that although most legal systems could create a novel category of legal persons, such arguments are insufficient to show that they should.
https://www.cambridge.org/core/journals/international-and-comparative-law-quarterly/article/artificial-intelligence-and-the-limits-of-legal-personality/1859C6E12F75046309C60C150AB31A29
🌾
نقطه از حرکت صد کتاب گردیده است...
حرکت کنیم و راکد نباشیم.
@drtaherhabibzadeh
38.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برشی از جلسه ۲.۵ ساعته:
🗨️مالکیت آثار ناشی از هوش مصنوعی با مطالعه موردی ChatGPT مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
🌾ارائه کننده:
دکتر طاهر حبیب زاده، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام و دانش آموخته دکتری حقوق فناوری اطلاعات از انگلستان.
مهمترین چالش این نشست علمی بعد از بررسی برخی آثار خارجی جدیدالنشر در این حوزه، در انتهای این برش مطرح شده و در ادامه جلسه پاسخ مقتضی داده شد.
نحوه دسترسی به فایل این جلسه:👇
به زودی اطلاع رسانی می شود.
@drtaherhabibzadeh
📗موضوع: دسترسی به فایل صوتی کامل، فیلم کوتاه و اسناد پشتیبان نشست علمی با موضوع زیر:
📗مالکیت آثار ناشی از هوش مصنوعی با مطالعه موردی ChatGPT – آمیزه های از حقوق فناوری و مالکیت فکری
🌾علاقمندان به این نشست علمی؛ ابتدا در لینک زیر در سایت مدرسه حقوق یک اکانت باز کنید، اگر قبلا اکانت دارید، نیاز به اکانت جدید نیست.
https://schooloflaw.ir/my-account/?login=true&back=home&page=1
🌾سپس وارد لینک زیر در سایت مدرسه حقوق شوید و محتوی را سفارش و دانلود کنید.
https://schooloflaw.ir/?p=24287
و یا
https://b2n.ir/y50657
🍀🍀🍀🍀🍀
@drtaherhabibzadeh
مساله دیگر مساله ترجمه است؛ در گذشته دور در دوره جوانی ما، کتابها غالباً ترجمهای بود یعنی عمدتاً ترجمه کتابهای فرنگی بود که در اینجا چاپ میشد. حالا انسان احساس میکند که کتابهای نگارشیافته و تالیف شده در داخل سهم بزرگی از کتابهای کشور را تشکیل میدهد که باید ترجمه شوند. *من با ترجمه آثار خارجی هیچ مخالفتی ندارم*. البته باید خوب باشند و جهتگیریشان درست باشد و گمراهکننده نباشد اما متقابلا ترجمه کتابهای داخلی به زبان خارجی را هم حتما باید تاکید کنم. مترجم هم حتیالمقدور زبان مادریاش آن زبانی باشد که میخواهیم به آن زبان ترجمه کنیم. به عنوان مثال اگر بخواهیم کتاب فارسی را به عربی ترجمه کنیم یک عرب واقعی که زبان عربی زبان مادریاش است ترجمه کند. انگلیسی و زبانهای دیگر هم همینطور.
نظر مقام معظم رهبری امروز در نمایشگاه کتاب تهران
1_1587243512.pdf
221.9K
به مناسبت ۲۵ اردیبهشت، سالروز بزرگداشت شاعر بزرگ شیعه حکیم ابوالقاسم فردوسی طوسی
📖 مقاله جالب توجه جناب دکتر مهدی دشتی، عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی، با عنوان «تأثیر پذیری فردوسی از کلینی»، چاپ شده در مجلهٔ «متن شناسی ادب فارسی دانشگاه اصفهان»، سال چهل و نهم، شماره یک، بهار 1392، صص 1-12
✅ نویسنده در این مقاله به مقایسهٔ مقدمهٔ دو کتاب «کافی»، نوشته محمد بن یعقوب کلینی، و «شاهنامه» سروده فردوسی پرداخته است.
🏆ضمن تبریک به برگزیدگان نهایی جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور، به استحضار می رسد با عنایت به رتبه های اخذ شده دانشگاه ها و با لحاظ ضریب هر رتبه، اسامی ده دانشگاه برتر (از لحاظ مقامات کسب شده) به ترتیب ذیل اعلام می شود:
۱- دانشگاه امام صادق(ع) 🥇
۲- دانشگاه قم 🥈
۳- دانشگاه شیراز 🥉
۴- دانشگاه علامه طباطبایی
۵- دانشگاه محقق اردبیلی
۶- دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
۷- دانشگاه بیرجند
۸- دانشگاه تبریز
۹- دانشگاه تهران
۱۰- دانشگاه یزد
توجه:
ضریب رتبه اول : ۳
ضریب رتبه دوم: ۲
ضریب رتبه سوم: ۱
ضریب شایسته تقدیر: ۰.۵
*🌺تبریک مجدد به افتخار آفرینان قرآنی دانشجویانی که دلهایشان را به سخنان آسمانی زندگی ساز پیوند زدند و افتخار آفریدند خدا قوت ودست مریزاد . 💐
☀️ سلام - بنده میخواهم در مورد حقوق فناوری اطلاعات بیشتر بدانم. ممنونم می شوم در این خصوص توضیحات لازم را بفرمایید.
☘سلام علیکم
در ایران فعلا مقطع دکتری رشته حقوق فناوری اطلاعات راه اندازی نشده است و علاقمندان بایست به خارج از کشور بروند که هزینه های بسیار بالایی دارد (طی ماه آینده نشست حضوری خواهیم داشت در خصوص ادامه تحصیل در خارج از کشور، که به جزییات این موضوع خواهیم پرداخت. جزییات نشست اطلاع رسانی خواهد شد). در مقطع کارشناسی ارشد نیز برخی نهادهای آموزشی بخشی از این رشته را تحت عنوان حقوق تجارت الکترونیکی راه اندازی کرده اند و در دانشگاه امام صادق علیه السلام نیز به احتمال زیاد از بهمن ماه ۱۴۰۱ گرایش ارشد همین رشته آغاز می شود که البته فقط مختص دانشجویان همین دانشگاه است.
حقوق فناوری اطلاعات مسائل حقوقی مربوط به جریان «داده» را مورد بررسی قرار می دهد که امروزه این جریان عمدتا از طریق اینترنت صورت می گیرد، اما محدود بدان نیست. فی المثل، پیامکی که ارسال می کنید، نوعی انتقال داده از یک سیستم به سیستم دیگر است و در حقوق فناوری اطلاعات بحث می شود گرچه نیازی به اتصال به شبکه جهانی اینترنت نیست. لکن وقتی از طریق پیام رسان ها گفتگو (چت نوشتاری، صوتی یا تصویری) انجام می دهید، نوعی انتقال و جریان داده است، اما از طریق اتصال به شبکه جهانی اینترنت است. نظر به اینکه حجم عمده جریان اطلاعات از طریق اتصال به شبکه جهانی اینترنت صورت می گیرد، بسیاری از پژوهشگران مسائل حقوقی همین عنوان را تحت عناوینی چون حقوق اینترنت، حقوق فضای مجازی، حقوق سایبر و حقوق رایانه معرفی می کنند؛ گرچه عناوین تفاوت هایی باهم دارند اما اشتراکات قابل توجهی نیز دارند. لازم است توجه شود که «برای» انتقال داده و نیز «در اثر» انتقال داده یک سری مسائل مرتبط با دیگر حوزه های حقوق مطرح می شود. به عنوان مثال، خرید تجهیزات رایانه ای و قرارداد آنها «برای» انتقال داده لازم است و در اثر انتقال داده مباحثی مانند نقض حقوق مالکیت فکری دیگران، نقض حریم خصوصی آنها، افشای داده های محرمانه، و محتوی مجرمانه مطرح می شود. لذا در یک نگاه وسیع تر و دقیق تر، تقریبا می توان گفت که نسخه الکترونیکی همه مباحث حقوقی در گرایش های مختلف (حقوق قراردادها، حقوق مسئولیت مدنی، حقوق ادله اثبات، حقوق تجارت، حقوق جزا، حقوق مالکیت فکری و…) ذیل عنوان فناوری اطلاعات بحث می شود. به عنوان مثال، زمانی فقط حمله نظامی فیزیکی نامشروع و شرایط آن در حقوق بین الملل بحث می شد، اما امروزه حملات سایبری، حملات از طریق رسانه های اینترنتی و مجازی یا ماهواره ای از طرف یک دولت علیه دولت دیگر صورت می گیرد. آیا این اقدام نقض حقوق بین الملل محسوب می گردد؟
در پایان هنوز فقر ادبیات حقوقی قوی در این حوزه در کشور کاملا مشهود است. همچنین افراد حقا متخصص و پژوهشگر جدی حقوقی در این زمینه ها در کشور به تعداد انگشتان یک دست نیز نیست.
لازم است علاقمندان با انگیزه و صاحب خلاقیت و صبر و مسلط به ابزارهای پژوهشی و مهارت های لازم به این حوزه از حقوق بپردازند و صرفا نگاه کاربردی در بازار حقوقی نداشته باشند.
موفق باشید.
📗موضوع: دسترسی به فایل صوتی کامل نشست علمی با موضوع زیر:
«قراردادهای هوشمند (Smart Contracts): از تحلیل چیستی و چگونگی تا محدودیت های حقوقی آن با گریز به اینترنت اشیا (IoT)»
🌾علاقمندان به این نشست علمی؛ ابتدا در لینک زیر در سایت مدرسه حقوق یک اکانت باز کنید، اگر قبلا اکانت دارید، نیاز به اکانت جدید نیست.
https://schooloflaw.ir/my-account/?login=true&back=home&page=1
🌾سپس وارد لینک زیر در سایت مدرسه حقوق شوید و محتوی را سفارش و دانلود کنید.
https://schooloflaw.ir/?p=24337
🍀🍀🍀🍀🍀
@drtaherhabibzadeh