4_5848273640579139752.mp3
15.8M
┈•꧁༼﷽༽꧂•┈
🔘شرح زیارت جامعه کبیره
🔸«دکتر محمدرضافریدونی»
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
@dua_sadeqin
🔘قسمتی از توضیحات دکتر محمد رضا فریدونی در شرح دعای بیستم صحیفه سجادیه ، «دعای مکارم الاخلاق »
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
آقا امام سجاد علیه اسلام در فراز دهم از دعای بیستم صحیفه سجادیه می فرمایند:
« وَ اسْتِقْلاَلِ الْخَيْرِ وَ إِنْ كَثُرَ مِنْ قَوْلِي وَ فِعْلِي»
▫️ یعنی کم دیدن خوبیها و اعمال صالح، هر چند که در گفتار و رفتار این خوبیها و کارهای نیک زیاد باشند.
⬅️این از خصوصیات بندگان خداست که همیشه به درگاه خداوند، اعتراف به تقصیر میکنند. اعتراف به تقصیر و کوتاهی در ادای بندگی فوائد فراوانی دارد.
🔸 اولاً اینکه علامت ذل عبودیت است . از جمله چیزهایی که انسان را در دستگاه خداوند و در برابر باب عز خداوند متعال بالا می برد و به انسان حقیقتاً مقام می دهد، این است که انسان در هر آنی از آنات و همیشه اعتراف به پستی خود و خواری و ذلت خودکند.
▫️و همیشه یادش باشد که خداوند او را از عدم و از هیچ به وجود آورده و هر آنچه که انسان دارا شده همه اش به عنایت خداوند متعال است.
▫️اگر عبادتی هست و اگر عمل صالحی صورت می گیرد تا عنایت خدا نباشد ، تا لطف و رحمت خدا نباشد،چه کسی می تواند کمترین عمل را هم انجام بدهد؟
⬅️ به تعبیر یکی از اهل معرفت ؛ وقتی که ما ازحالت سجده سر بر می داریم و می خواهیم به حالت قیام برگردیم می گوییم : « بحول الله و قوته اقوم و اقعد» . این به این معنا نیست که بلند شدن به نیرو احتیاج دارد،ما به خدای متعال پناه می بریم اگر ایستاده باشیم و از حالت ایستاده هم بخواهیم به حالت رکوع و سجده بیایم ، باز آن حالت هم نیاز به حول و قوه الهی دارد.
🔸کسی نزد آقا علی بن ابی طالب آمد و از خدای خودش گله داشت و دل چرکین بود و اصرار داشت و تمنا می کرد که از حول و قوه الهی خارج بشود و به خودش تکیه کند و اعتماد به خودش داشته باشد . حضرت فرمود اشکال ندارد حالا که اصرار داری بگو که خارج می شوم از حول و قوه الهی و پناه می برم به حول و قوه خودم .
در روایت آمده که بلافاصله این شخص دارفانی را وداع گفت و از این عالم رخت برکشید .
⬅️ به هر حال به تعبیر اهل معرفت و کسانی که با خداوند متعال و با اسماء و صفات او آشناهستند و تحت تربیت آموزه های وحیانی و نور ولایت قرار گرفته اند ، می فرمایند که مقامی برتر از همین ذل عبودیت و اظهار تذلل و تضرّع به درگاه خداوند متعال وجودندارد.
⬅️ صالحان و کسانی که دغدغه رستگاری دارند ؛ فرموده اند که چه چیزی بهتر از این که انسان خدای خودش را بخواند و در برابر خدای خودش اظهار ذلت و انکسار و شکستگی بکند . اصولاً یکی از آثار دعا واز فوائد دعا، انکسار و آن خاکساری و ذلتی است که انسان در خانه خداوند متعال از خودش نشان می دهد.
به هیچ وجه ما در متون دینی خودمان چیزی به نام اعتماد به نفس نداریم ، اگر این اصطلاح بر سر زبان برخی افتاده یا در برخی از علوم به کار می رود یقیناً به این معنا صحیح نخواهد بود که انسان با اعتماد به خودش و اعتماد به نیرو و قوه نفس خودش بتواند کاری را انجام بدهد . بلکه هر چه هست اعتماد به حق است ....
@dua_sadeqin
🌷 علامه حسن زاده آملی(ره) :
🖌 حضور همانند پرنده ای است که وقتی بر دوش کسی نشست ، به اندک لغزشی فرار خواهد کرد و لذا فرد برای نگهداری آن باید خیلی دقت به خرج دهد تا آن را از خود نراند.
@dua_sadeqin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ آداب دعا
🟢 هیچگاه هنگام دعا به درگاه خداوند نگویید:
من «حتما» این را از تو میخواهم!
🎙شهید مطهری
🌸
🌾🍂 @dua_sadeqin
🍃🌺🍂
💐🍃🌿🌸🍃🌼
📣 ویژهنامه ولادت امام حسن عسکری علیهالسلام
💠 معرفی اجمالی
🔸 امام حسن عسکری (ع) فرزند امام علی النقی (ع)، پدر حضرت مهدی (عج) و یازدهمین پیشوای شیعیان است. مادرش بانویی پارسا و شایسته به نام «حدیثه» (س)، بود که برخی، از او به نام «سوسن» یاد کردهاند.
🔸 او ۲۲ ساله بود که پدرش به شهادت رسید. مدت امامتش شش سال و عمرش ۲۸ سال بود. امام عسکری (ع) در سال ۲۶۰ق در حالی که یگانه پسر او در جایگاه آخرین حجت الهی در سن پنج سالگی قرار داشت، به شهادت رسید و در خانۀ خود در سامرا، کنار مرقد پدرش به خاک سپرده شد.
📝 مقالات:
📥◽️ wikifeqh.ir/عرضه_حدیث_بر_امام_عسکری
📥◽️ wikifeqh.ir/امام_حسن_عسکری_(علیهالسلام)
📥◽️ wikifeqh.ir/اقدامات_فرهنگی_امام_حسن_عسکری
📥◽️ wikifeqh.ir/امام_حسن_عسکری_(دیدگاه_اهلسنت)
⁉️ پرسمان:
📥◽️ wikiporsesh.ir/امام_عسکری_در_زندان
📥◽️ wikiporsesh.ir/جعفر_کذاب_و_ادعای_فرزند_نداشتن_امام_حسن_عسکری
📥◽️ wikiporsesh.ir/بررسی_روایی_فرزند_داشتن_امام_حسن_عسکری_و_وصیت_به_مادرش
@dua_sadeqin
◀️قسمتی از توضیحات 《دکتر محمد رضا فریدونی》 در شرح صحیفه سجادیه:
♻️برای اینکه بدانیم موحّد شدن چه ارزشی دارد؟
اولاً باید بدانیم موحّد به چه کسی می گویند؟
و چه خصوصیاتی این شخص باید داشته باشد؟
♻️موحد کسی است که در قلبش جز خدا نیست.
در روایت از امام صادق آمده است که فرمودند :
"ما أنْعَمَ اللّه ُ عزّ و جلّ على عَبدٍ أجَلَّ مِن أنْ لا يَكونَ في قَلبِهِ مَع اللّه ِ غَيْرُه"
ُ می فرمایند: که خداوند نعمتی برتر از این به کسی نداد که در قلب او با خدا کس دیگری وجود نداشته باشد.
🔸قرآن می فرماید :
يَوْمَ لا يَنْفَعُ مالٌ وَ لا بَنُونَ إِلاّ مَنْ أَتَى اَللّهَ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ
در روایت آمده که قلب سلیم قلبی است که جز خدا در آن قلب نیست.
🔹 لذا موحد در دستگاه الهی بسیار عزیز و گرامی است.
⬅️ امام حسن عسگری علیه السلام می فرمایند: لَوْ جَعَلْتُ الدُّنْيَا كُلَّهَا لُقْمَةً وَاحِدَةً اگر همه دنیا را من یک لقمه واحد قرار دهم وَ لَقَّمْتُهَا مَنْ يَعْبُدُ اللَّهَ و آن را در دهان کسی قرار دهم که خدا را عبادت می کند خَالِصاً عبادتی که در آن شرک نیست و خالصا لوجه الله انجام می شود لَرَأَيْتُ أَنِّی مُقَصِّرٌ فِی حَقِه من در حق چنین کسی که بنده خالص خداست کوتاهی کردم.
یعنی امام معصوم این را در باب موحد می گوید،( در باب اولیا خدا می گوید) لذا بندگان خدا اولاً حقیقت عبودیت را در جان خودشان پیدا می کنند و می یابند.
خودشان را مملوک خدا می بینند و به تعبیر مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر بسیار شریف و عزیز المیزان می فرمایند:
🔸 که مومنان و بندگان خدا مقصد را خدا قرار می دهند و زاد و توشه خودشان را برای اینکه به این مقصد برسند بندگی و اطاعت خدا قرار می دهند و راهنما را شوق و محبت الهی قرار می دهند.
◀️ لذا کسانی که بخواهند راه خدا بروند باید با محبت قدم بردارند، با شوق به خداوند متعال قدم بردارند.
@dua_sadeqin
4_5809874429634677150.mp3
13.43M
┈•꧁༼﷽༽꧂•┈
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
💢تفسیر سوره مبارکه الناس
🎙«دکتر محمد رضافریدونی»
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
@dua_sadeqin
✍با این معیار بِنگر از کدام دستی🔻
🔸مرحوم علامه رحمة الله علیه:
🔹اهل الله گفته اند:
اگر آدمی میخورد و میخوابد و شهوت به کار میبرد بهیمه است (چهارپا)
🔹و اگر علاوه بر این سه امر ضرر و آسیب و آزار به خَلق دارد سَبُع است (حیوان درنده)
🔹و اگر میخورد و می خوابد و شهوت به کار میبرد و حیله و مکر و تزویر و خلاف و دروغ و از این گونه امور با بندگان خدا دارد شیطان است
🔹و اگر میخورد و می خوابد و شهوت به کار میبرد ولی صفات سَبُعی و شیطانی ندارد یعنی مردم و خلق خدا از او آسوده اند ،مَلِک است (ملائکه)
🔹و اگر علاوه بر مقام مَلِکی به سوی معارف و ادراک حقایق وجود و سیر در آنها و سیر الی الله و فی الله گرایش دارد انسان است
📚مُمِدالهِمَمْ شرح فُصُوصُ الحِکَم ص ۳۱
@dua_sadeqin
♻️قسمتی از توضیحات 《دکتر محمد رضا فریدونی 》در تفسیر قرآن کریم :
⭕️اصولا این پریشانی ها و تلاطم هایی که در زندگی افراد وجود دارد از عدم ایمان است .
✳️ چون ایمان با خودش آرامش و امنیت و طمأنینه قلب را به همراه دارد.
🔹 معرفت به خداوند اساس و پایه ایمان است.
🔸لذا انسان باید اولا اعتقادات درستی را از مسیر صحیح خودش کسب کند که این اعتقادات اگر صحیح کسب شده باشند، منجر به عمل صحیح می شوند این علامت ایمان صحیح است.
◀️ انسان تا اصول اعتقادی اش درست نشده نمی تواند به چیزی به طور واقع ایمان بیاورد. لذا برخلاف مسیحیت که می گویند اول ایمان بیاور تا بفهمی.
🔸اسلام به ما می گوید باید بفهمی تا ایمان بیاوری.
البته به این معنا نیست که انسان سالیان سال دنبال اعتقادات صحیح باشد و مقید به اعمال شرعی نباشد این سخن به این معنا نیست ،بلکه همراه با کسب اعتقادات صحیح انسان باید اهل عمل هم باشد، تا به ایمان او اضافه شود.
🔘 وقتی که انسان اعتقاداتش را از راه صحیح به دست آورد و مواظبت کرد که این اعتقادات را از دست ندهد بر افعال خودش بر اقوال خودش دقت کرد که نکند شک و شبهه و شهوات این اعتقادات و این ایمان را از دست او بگیرد .
♻️مؤمن در قلب خودش یک نوری را احساس می کند نوری که در قلب حاصل می شود ،سبب می شود این حجاب ها از درون انسان کنار برود و به تعبیر کسانی که با خدای متعال آشنا هستند و راه بندگی را طی کرده اند، ایمان انسان اینگونه قوی می شود و هرچه انسان مراقبه اش بیشتر شود نورانیت او بیشتر می شود به حدی که شخص می تواند بر حقایق اطلاع پیدا کند و آموزه های وحیانی را علاوه براینکه با استدلال پذیرفت و با یک ایمانی این ها را قبول کرد، حقیقت این ها را هم ببیند و مشاهده کند.
🔸لذا بندگان خاص خدا علاوه بر اینکه بر آموزه هایی که از سوی پیامبر اکرم آمده و اهل بیت عصمت و طهارت آورده اند یقین دارند، یقین عقلی و علمی دارند حقیقت این ها و واقعیت این ها هم برایشان مشخص شده قلب باور کرده که قرآن کلام خداست و نماز انسان را به سعادت می رساند.
@dua_sadeqin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نجوا | عروج
1️⃣ قسمت اول:
🔸عصَيْناكَ وَنَحْنُ نَرْجُو أَنْ تَسْتُرَ عَلَيْنا، وَدَعَوْناكَ وَنَحْنُ نَرْجُو أَنْ تَسْتَجِيبَ لَنا، فَحَقِّقْ رَجاءَنا مَوْلانا فَقَدْ عَلِمْنا مَا نَسْتَوْجِبُ بِأَعْمالِنا وَلٰكِنْ عِلْمُكَ فِينا وَعِلْمُنا بِأنَّكَ لَاتَصْرِفُنا عَنْكَ حَثَّنا عَلَى الرَّغْبَةِ إِلَيْكَ، وَ إِنْ كُنَّا غَيْرَ مُسْتَوْجِبِينَ لِرَحْمَتِكَ فَأَنْتَ أَهْلٌ أَنْ تَجُودَ عَلَيْنا وَعَلَى الْمُذْنِبِينَ بِفَضْلِ سَعَتِكَ؛ فَامْنُنْ عَلَيْنا بِما أَنْتَ أَهْلُهُ وَجُدْ عَلَيْنا فَإِنَّا مُحْتاجُونَ إِلىٰ نَيْلِكَ، يَا غَفَّارُ.
@dua_sadeqin
📿برخی از توصیههای اخلاقی عرفانی آیتالله سید عبدالله فاطمینیا رحمةاللهعلیه
⬅️ عمده چیزی که برزخ را تاریک میکندحرف زدن پشت سر مردم است، غیبت و تهمت و غیره، از آن طرف، یکی از چیزهایی که برزخ را روشن میکند گره گشایی از کار مردم است.
🔸در جامعه ما تقوای لسانی خیلی کم است؛ بعضی از متدیّنین، اهل مسجد، اهل هیئت، تقوای لسانی را از دست دادهاند! گویا غیبت واجب است و تهمت و افتراء مستحب! خدا میداند خیلی خطرناک است، توفیق سلب میشود، قلب تیره میشود، نشاط در عبادات موجود نیست.
🔹خدا گناه «آبرو بردن» را سخت میبخشد. امام باقر علیهالسلام فرمودند: «کسی که آبروی مردم را نریزد، خداوند از گناهان او صرفنظر خواهد كرد.» اغلب جهنمیها، جهنمی زبان هستند! فکرنکنید همه از دیوار مردم بالا میروند. یک مشت مقدس را میآورند جهنم به سبب اينكه آبرو میبردند! اسلام خواهان حفظ آبروی افراد است.
@dua_sadeqin
هدایت شده از سفینه
⬅️«کانال سفینه» :
مجموعه ای از فرمایشات و گزیده ای ازبیانات عالم ربانی آیت الله سید حسین یعقوبی قائنی (رضوان الله تعالی علیه):
لینک دعوت در ایتا :
https://eitaa.com/safine_s
══ ﷽ ════✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟
💠لینککانال های مرتبط با کانال سفینه :
⬅️ کانال «نوای حسینی»:
مجموعه ای ارزشمند از روضه های اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام
مجموعه ای از روضه های حجت الاسلام والمسلمین برنا حفظه الله »
لینک دعوت در ایتا :
eitaa.com/navayhosseini
══ ﷽ ════✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟
⬅️کانال «دعا و مناجات» :
مجموعه ای از ادعیه و مناجاتهای قرائت شده توسط دکترمحمد رضا فریدونی
لینک دعوت در ایتا :
https://eitaa.com/dua_monajat
══ ﷽ ════✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟
⬅️کانون « دعاپژوهی صادقین» :
تلاش میکند از طریق نشر معارف صحف نورانی ادعیه ائمه اطهار (ع) ، عموم جامعه بخصوص قشر جوان را با آموزه های دعایی ائمه اطهار (ع) بویژه صحیفه ی سجادیه آشنا سازد.
لینک دعوت در ایتا :
https://eitaa.com/dua_sadeqin
══ ﷽ ════✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟
⬅️ کانال «احکام »:
«مجموعه احکام خلاصه و یک دقیقه ای از بیانات حجةالاسلام والمسلمین حاج آقا برنا
لینک دعوت در ایتا :
https://eitaa.com/ahkam1minute
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا حضرت معصومه (سلام الله علیها) را دوست داشته باشم؟
🔺️ ...اینجا حتی بابت گدایی هم مزد می دهند
#معارف_اهل_بیت
#حضرت_معصومه
@dua_sadeqin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
┈•꧁༼﷽༽꧂•┈
🎬 #استاد_محمد_رضا_فریدونی
🔸« حصار ایمان »
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈ •
✅ @dua_sadeqin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘شرح دعای بیست و یکم از صحیفه سجادیه
🔸«دعای امام سجاددرموقع اندوه وحزن »
▫️چه چیزی باعث می شود انسان در مقابل خدای خودش تنها بماند؟
🔸چه عاملی سبب می شود انسان در مقابل خدا سرکشی کند ؟
🔸تا ترک معصیت صورت نگیرد ، انسان فکرش ، ذکرش، هیچ وقت به حال او مفید نخواهد بود
🔸«دکتر محمد رضافریدونی »
✅@dua_sadeqin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با دیدن این مقامات، از کارهای خودمان استغفار می کنیم...
🔺️«راه مغرور نشدن در عبادت»
#معارف_اخلاقی
#عبادت
#غرور
@dua_sadeqin