14.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┈•꧁༼﷽༽꧂•┈
#کلیپ 🎬 #استاد_محمد_رضا_فریدونی
🔸«مناجات امیرالمؤمنین علیه السلام در مسجد کوفه»
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈ •
✅ @dua_sadeqin
دعای عهد.mp3
12.81M
┈•꧁༼﷽༽꧂•┈
⬅️عنوان : «قرائت دعای عهد»
اللّٰهُمَّ رَبَّ النُّورِ الْعَظِیمِ، وَرَبَّ الْکُرْسِیِّ الرَّفِیعِ، وَرَبَّ الْبَحْرِ الْمَسْجُورِ، وَمُنْزِلَ التَّوْراةِ وَالْإِنْجِیلِ وَالزَّبُورِ، وَرَبَّ الظِّلِّ وَالْحَرُورِ، وَمُنْزِلَ الْقُرْآنِ الْعَظِیمِ، وَرَبَّ الْمَلائِکَةِ الْمُقَرَّبِینَ وَالْأَنْبِیاءِ وَ الْمُرْسَلِینَ....
🎙«دکتر محمد رضا فریدونی »
🕰۱۳/۲۰
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
✅ @dua_sadeqin
إلهی، از پای تا فَرقَم، در نور تو غَرقَم. «یا نورَ السموات و الأرض، أنعَمْتَ فَزِدْ!»
@dua_sadeqin
📚مقاله
📗عنوان مقاله : عزت چیست ؟ عزیز کیست ؟
(بانگاهی به صحیفه سجادیه)
《دکتر محمد رضا فریدونی 》
◇《مقاله چاپ شده در فصلنامه پژوهشی فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان 》
انسان هادر رابطه با اسما و صفات الهی بر دو گروه هستند : الف-گروهی که خداوند را با اسمای حُسنایش می خوانند ، اینان هدایت یافتگانند .
ب-گروهی که نسبت به اسمای الهی به بیراهه می روند واینان اهل ضلالت هستند...که خود بر چند گروه هستند: گروهی آنان اند که صفات نقص و کارهای زشت را به خداوند نسبت می دهند مثلا برای جنابش جسم قائل می شوند .گروه دیگر اگر چه بهره ای از ایمان دارند ، در جنبه اعتقادی و عملی دچار شرک خفی هستند و مانند کسانی کهدبرای اسباب و علل طبیعی جنبه استقلالی قائل شده و سخنانی می گویند که با توحید سازگاری ندارد یا توصیفرحق به لسان انبیا نمی کنند و بی راهبر قدم در وادی معرفت می نهند .
اولیای الهی وجوداً و عملاً معّرَف اسما و صفات الهی بلکه خود اعظم اسمای الهی اند و خلق از طریق اینان راه به توحید می برد. هیچ گاه خلق از وجود حجت الهی بی بهره نبوده است
" ولکل قوم هاد "(رعد / ۷)
از آغاز خلقت تا نهایت دنیا و حتی پس از آن ، مجموعه مخلوقات ، بالاخص انسان ، متنعم به نعمت انسان کامل بوده و هست . با ختم یافتن نبوت تشریعی ، به خاتمالرسل (ص)دایره ولایت آغاز می شود و ادامه می یابد تا قیام قیامت و ظهور اسم " الباطن" و آنچه در سیره علمی و عملی اولیای الهی از آدم تا خاتم (ص)واز شیث تا مهدی (ع)مشهود است ، دعوت به توحید بوده است و کسانی توان فهم این معرفت را دارند که ازمرتبه نفس عبور نموده ، و تحصیل طهارت نموده اند والا کسانی که در چاه طبیعت گرفتار آمده اند ، بهره اب از اعتقادات توحیدی نمی برند.
نماز و روزه و سایر اعمال، انسان را مسلمان و مومن نمی کند ، آنچه مدخلیت تام در این زمینه دارد ، ایمان به این اعمال است و اسیر طبیعت را توان ایمان و باور نیست .
اولیای الهی خواسته شان این بوده که آدمی متخلق به اخلاق الهی متصف به صفات ربانی شود و حقایق اسمای الهی که به طور مطلق در نزد جناب الله موجود است ، رقیقه ای از آن به واسطه عبودیت به مظاهر و آثار برسد و آنچه جناب حضرتش با لاصاله دارد ، بالتبع به مظاهر افاضه شود .
قرآن کریم می فرماید "ولله العزّةولرسوله و للمومنین " (منافقون / ۸)
آن عزت مطلق که حقیقتش نزد خدای متعال است ، به افاضه حضرت خاتم الرسل (ص)می باشد . با این اعتقاد و باور می توان متخلق شد و نفس خود را به زیور اسمای الهی مزین نمود .
قرآن کریم می فرماید؛ " اغناهم الله و رسوله " (توبه / ۷۴)
یعنی خداو رسولش آنها را بی نیاز کرد ند. آیه شریفه رسول اکرم (ص)را مظهر "المغنی" خداوند را معرفی فرموده ولی منظور این نیست که آن وجود مبارک تنها مظهر اسم "المغنی"باشد ، بلکه به عنوان تمثیل در آیه صفت اغناءآمده نه تعیین و تحدید .
پس ذکر خصوص اغنا به عنوان نمونه و مثال است . انسان کامل مظهر اسم اعظم است و در حقیقت مظهر همه اسمای حسنای خداست.
نکته توحیدی بسیار مهم در آیه شریفه این است که پس از این که می فرماید خدا و رسولش آنها را بی نیاز نمود ند می فرماید : " من فضله" یعنی از فضل خداوند نه " من فضلهما "
در آیه شریفه سخن از دو نفر نیست بلکه تنها سخن از فضل خداست غنا واغنای رسول اکرم (ص) از فضل خداست "وما بکم من نعمةٍفمن الله" (نحل/۵۳)"و هر جا بنگرید وجه خداست " (بقره/۱۱۵)
رسول اکرم (ص) چهره برجسته آن فیض الهی را نشان می دهد .....
@dua_sadeqin
11.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ 🎬
🔘شرح دعای بیست و یکم از صحیفه سجادیه
🔸«دعای امام سجاددرموقع اندوه و حزن»
🔸فراز های این دعا ، انسان را از مقام فعل و صفت بهمقام ذات خداوند متعال سوق می دهد.
🔸«دکتر محمد رضافریدونی »
✅@dua_sadeqin
دستورالعملی از حضرت علامه حسن زاده آملي(ره):
برادرم، حرف اين و آن را مزن، دَم فرو بند و تماشا كن. بنگر و عبرت بگير. به فكر خود باش. دست توسل به دامن خاتم اوصيا و اولياء امام زمان مهدي موعود حجةبن الحسن العسكري عليهماالسلام دراز كن كه گردنه هاي سهمگين درپيش داري و آن بزرگوار امير كاروان است.
⬅️ از افراط و تفريط بپرهيز. اهدناالصراط المستقيم گوي. از اوباش بگريز.
خداي متعال نوح پيامبر عليه السلام را در قرآن ستوده كه: " انّه كانَ عبداً شكوراً"
امام بحق ناطق جعفربن محمدالصادق عليهماالسلام فرموده: نوح نبي عليه السلام در هر صبح و مساء دَه بار اين دعا را ميخواند از اين رو عبد شكور ناميده شده است:
" اللّهم اِنّي اُشهِدَكَ اَنَّهُ ما اَصبَحَ و اَمسي بي مِن نعمةٍ و عافيةٍ في دينٍ اَو دنياً فَمِنكَ وَحدكَ لاشريك لك، لك الحمدُ و لك الشكرُ بها عليَّ حتّي تَرضي و بَعد الرِّضا "
سعي كن كه اول دل بگويد و آنگاه زبان. اي من فداي آنكه دلش با زبان يكي است.
📚 حسن حسن زاده آملي ١٣٤٩/٤/٣٠
ه ش
@dua_sadeqin
خدایا! برادران ما، عزیزان ما، نور چشمان ما، همرزمان ما، مجاهدان حزب الله لبنان و کشورشان بویژه سید عزیز را در پناهت حفظ بفرما.
نصرت و پیروزی و عافیت، روزیشان و روزیمان بگردان.
زیارت اربعین مورد تاکید است و پیادهروی اربعین هم که مورد توصیه علما بوده است و یقیناً تاثیر فوق العادهای در اخلاق انسان دارد. و زمینه ساز تحول در انسان است.
اما نرفتن به زیارت اربعین به پول، وقت و ... بستگی ندارد؛ اینها بهانه است.
همه اینها به "میل" است یعنی شما از درون باید یک "میلی" به زیارت داشته باشید.
بوعلی سینا در نمط نهم کتاب اشارات دارد که اولین مرتبه و قدم برای تحول روحی و معنوی "اراده" است، اولین قدم را توبه نمیداند.
حالا شما باید بررسی کنی آیا بینی و بین الله قصد داری خوب بشوی؟
این که یک کسی قصد کند که تربیت بشود، پاک بشود، این خیلی مهم است.
در باب زیارت هم همین است.
قصد داری واقعا زیارت بروی؟حتما میروی شک نکن.
لذا انسان حتما سعی کند زائر اهل بیت(ع) بشود.
لذا انسان یک اراده ای باید داشته باشد.
تا انسان اراده نکند در جمع ملائکه هم قرار بگیرد هیچ تعبدی در او حاصل نمیشود.
در دعای امام کاظم (ع) هست که :وقَد عَلِمتُ أنَّ أفضَل الزّادِ لِلرّاحِلِ إلَيكَ عَزمُ إرادَةٍ يَختارُكَ بِها وَقَد ناجَاك بِعَزمِ الإرادَةِ قَلبِي.
مىدانم كه برترين توشه رهرو به سوى تو ، اراده استوارى است كه با آن ، تو را برمىگزيند ، و اينك ، قلبم با ارادهاى استوار با تو رازگويى مىكند.
هر کس حضور قلب در نماز میخواهد اگر اراده کند در نماز حضور قلب داشته باشد حتما حضور قلب پیدا میکند. اصلا شکی نیست.
نه ذکر میخواهد نه ورد میخواهد ، هیچ نمیخواهد، تنها "اراده " میخواهد.
اگر اراده کرده باشی حضور قلب داشته باشی واقعا حضور قلب پیدا میکنی. چون اراده در جان شما مینشیند. همه فضای جان شما را میگیرد.
«فرازی از سخنرانی استاد دکتر محمدرضا فریدونی»
🔸🔹🔸🔹
www.sadeqin.ir
#دکتر_محمدرضا_فریدونی
#صحیفه_سجادیه
#سلوک_سائلانه
کانال کانون دعا پژوهی صادقین در پیام رسان ایتا:
@dua_sadeqin