▼ حرف روز مشاجره ترامپ و کری درباره ایران
موضوع حرف روزِ امروز، به درگیری کلامی روزهای گذشته بین ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا درباره ایران اختصاص دارد. جان کری در مصاحبه با سیانان مدعی شده است در ماههای گذشته با ظریف، وزیر امور خارجه ایران سهچهار مرتبه دیدار کرده است! اما ترامپ عنوان کرده این دیدارها خرابکاری از سوی جان کری در روند سیاستگذاری دولت آمریکا محسوب میشود. رئیسجمهور آمریکا این را هم افزوده که جان کری با حکومت ایران جلسات غیر قانونی داشته و در آن جلسات به ایرانیها گفته منتظر پایان دولت ترامپ باشید. این منازعه موجب شده است برخی با شوق و ذوق اعلام کنند چنانچه جان کری در انتخابات آینده ریاستجمهوری آمریکا پیروز شود، میتوان به حل مسائل بین ایران و آمریکا امیدوار بود؛ در این باره توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
1ـ بخشی از این مشاجرات به انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا برمیگردد که در آبان ماه 1397 برگزار میشود. این وضعیت سبب شده است جان کری و حتی باراک اوباما در یک رقابت حزبی وارد گود انتخابات شوند تا شاید با فرستادن تعداد بیشتری از نامزدهای دموکرات به کنگره، اکثریت مجلس نمایندگان را از جمهوریخواهان بگیرند. بنابراین منازعه پیش آمده، در سطح رقابتهای داخلی بین جمهوریخواهان و دموکراتها که معمولاً در جریان است، تحلیل میشود؛
2ـ این افراد گویی به دیگر اظهارات جان کری کمترین اعتنایی نکردند؛ وزیر خارجه پیشین آمریکا مدعی شده است باید از برجام برای وادار کردن ایران به امتیازدهی در موضوعات دیگر، از جمله موشکی[توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران] و مسائل منطقهای استفاده میکردیم؛ وی این را هم گفته است که حصول توافق هستهای موجب نشد آمریکا از اعمال تحریمهای موشکی، حقوق بشری و منطقهای کوتاه بیاید و حتی در حالی که درباره برجام با ایرانیها در حال مذاکره بودیم، تحریمها را افزایش دادیم. این نکات گویای آن است که درباره جنگ اقتصادی و مهار توانمندی موشکی و منطقهای ایران یا به عبارت دقیقتر از بین بردن مؤلفههای قدرت کشورمان، بین دموکراتها و جمهوریخواهان تفاوتی نیست و اگر تفاوتی هست، در این نکته خلاصه میشود که یکی مسیر برجام را اهرم فشار سیاسی و اقتصادی میداند و دیگری خروج از برجام را چاره تقابل با ایران تلقی میکند.
مقاومت خزانهداری در مقابل ترامپ!
چند مقام دولت آمریکا در گفتوگو با «واشنگتنپست» ادعا کردهاند «استیون منوشین» وزیر خزانهداری آمریکا روش جدیدی برای مقاومت در برابر راهبرد دولت ترامپ علیه ایران پیدا کرده است. دولت ترامپ، پس از خروج از برجام سیاستهایی را با هدف افزایش فشارها علیه ایران به کار گرفته است؛ یکی از همین سیاستها خارج کردن بانکهای ایران از سامانه «سوئیفت» است. سه مقام آمریکایی میگویند منوشین و وزارتخانه او با اعمال فشار بر سوئیفت برای اقدام علیه ایران مخالفند. به همین دلیل او به قصد ایجاد تأخیر در رأی نهایی رئیسجمهور در این باره، فرایندهای تصمیمگیری را کند کرده است.
▼ اخبار ویژه گزارش مهم وزارت اقتصاد
مرکز حراست وزارت امور اقتصادی و دارایی طی گزارشی اعلام کرد: بر اساس طرح همکاری مشترک وزارت خارجه، خزانهداری و دستگاه اطلاعاتی آمریکا، برنامه عملیاتی اغتشاش در بازار ارزی ایران از طریق القای شوکهای زمانبندی شده در راستای افزایش نااطمینانی به پایداری ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی، با بهرهگیری از پایگاههای آمریکا در برخی کشورهای همجوار در جریان است. این گزارش با تأکید بر اینکه پژوهشگران این وزارتخانه، فرایندهای عملیاتی را شناسایی و رصد میکنند، افزود: بیشتر عوامل میدانی این پروژه که در ایران عمل میکنند، از هدایت چنین سازوکار اطلاعاتی آمریکا اطلاع نداشته و
▼ گزارش روز بازتاب یک تفکر!
روز گذشته عکسی کوچک و بسیار کم کیفیت که به وضوح تفاوت سبک زندگی، منش و روش برخیها را نشان میدهد، منتشر شد و واکنش کاربران در شبکههای اجتماعی را برانگیخت؛ تصویری از حضور احمد، فرزند سیدحسن خمینی در جایگاه ویژهای با دیوارههای شیشهای و کولر گازی در یک مراسم عزاداری ویژه ماه محرم و عزای امام حسین(ع)! درباره این عکس سخن و نکته بسیار است و مطالب فراوانی از مقایسه منش حضرت امام(ره) و وارثان نام ایشان تا بالانشینی در مجلس سید و سالار شهیدان وجود دارد. بحث و نوشتن درباره توضیح و توجیه عجیب و تأسفبرانگیز وی درباره عکس مذکور نیز مسئلهای است که در فضای رسانه به آن بسیار پرداخته شده و خواهد شد؛ اما دغدغه این نوشتار فارغ از همه این مسائل و تأکید بر اهمیت و وجوب گفتن و نوشتن مکرر درباره سلوک و راه امام(ره) این است که تصاویر احمد خمینی چه آن روز که در کابین هواپیما و سوار بر اسب و... منتشر شد، چه آن روز که مراسم عجیب عمامهگذاریاش برگزار شد و...، اهمیت خاصی ندارد؛ مهمتر از آن جریانی است که این اشخاص را رشد داده است؛ جریانی که معتقد به نگاه از بالا به پایین مسئولان به مردم است، جریانی که فرزند مسئول بودن را فضیلت میشمرد، جریانی که برای خودش حق و حقوقی قائل است و سبک زندگی متفاوت از مردم، بالانشینی و غذای چربتر و تفریحات بیشتر و... را حق خود میداند! عکس منتشر شده بازتابی از آن سبک تفکر است؛ همان تفکر اشرافی که امام خمینی(ره) فرمودند: «آن روزی که دولت ما به کاخ توجه پیدا کرد، آن روز است که باید ما فاتحۀ دولت و ملت را بخوانیم. آن روزی که رئیسجمهور ما خدای نخواسته، از آن خوی کوخنشینی بیرون برود و به کاخنشینی توجه بکند، آن روز است که انحطاط برای خود و برای کسانی که با او تماس دارند، پیدا میشود. آن روزی که مجلسیان خوی کاخنشینی پیدا کنند خدای نخواسته و از این خوی ارزندۀ کوخنشینی بیرون بروند، آن روز است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم.» همان تفکری که در مقابل انقلابیگری قرار دارد و طرد و نقد آن وظیفه همه ما است.
▼ اخبار
«پارلمان اصلاحات» در دستور کار احزاب اصلاحطلب
محمد سالاری، قائممقام دبیرکل حزب همبستگی ایران اسلامی با بیان اینکه طرح پارلمان اصلاحات، طی جلسات متعددی در کمیته سیاسی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مورد بحث و تبادل نظر جدی قرار گرفت، گفت: نتیجه نهایی بررسی شده در کمیته سیاسی، در اختیار تمامی احزاب اصلاحطلب عضو شورای هماهنگی برای بررسی و اظهارنظر اصلاحی قرار گرفت. دبیر کمیته سیاسی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات ادامه داد: در همین راستا، طرح پارلمان اصلاحات به عنوان یک نهاد بالادستی در فرایند تصمیمگیریهای جریان اصلاحات در دستورکار حزب همبستگی ایران اسلامی به منظور بررسی و پیشنهادهای اصلاحی قرار گرفت. وی اضافه کرد: طی هفتههای آتی حزب همبستگی ایران اسلامی نظر نهایی خود را به صورت رسمی به شورای هماهنگی جبهه اصلاحات ارائه خواهد داد. گفتنی است، طرح ایجاد تشکل جدید در حالی است که در هفتههای اخیر اختلاف نظرها درباره عملکرد شورای عالی اصلاحطلبان بالا گرفته است.
پایان شاهزاده جوان نزدیک است
روزنامه انگلیسی «تایمز» در یادداشتی به قلم «مایکل برلی» تحولات عربستان سعودی را پس از روی کار آمدن بنسلمان بررسی کرد و نوشت: امیدها به ولیعهد عربستان به عنوان یک فرد اصلاحگرا که قرار بود جراحت منطقه را درمان کند، بینتیجه مانده است. شکاف بین هیاهو و جاروجنجال تبلیغاتی درباره ولیعهد و حقیقت شخصیت و توان او کاملاً آشکار شده است. این روزنامه با اشاره به اینکه چیز زیادی از ادعاهای مدرنیته بنسلمان باقی نمانده است، افزود: سرکوب شیعیان عربستان در منطقه شرق این کشور ادامه دارد و با وجود تبلیغات گسترده درباره اجازه زنان برای رانندگی، همچنان شاهد برخورد با آنها هستیم؛ چنانکه در تازهترین نمونه، 13 فعال زن عربستانی که به دنبال جنبههای دیگری از آزادی هستند، بازداشت شدند. این نشریه انگلیسی در پایان نوشت: بنسلمان نه اصلاحگر است و نه یک فرد قوی و این اتفاق (برکناری ولیعهد) ممکن است به زودی رخ دهد.
مشکلات اقتصادی تنها با کمک مردم قابل حل است
محمدباقر قالیباف با بیان اینکه اکنون ماهوارههای ما در مدار زمین و موشکهای ما در دو هزار کیلومتری نقطهزنی میکنند و در صنعت تولید تجهیزات نظامی بدون شک جزء پنج کشور اول جهان هستیم، گفت: امروز در چهارمین دهه انقلاب، بحران ما بحران اقتصادی است؛ چرا قادر نیستیم بر این بحران فائق بیاییم؟ چرا نمیخواهیم از این تجربه بزرگ تاریخی و فرهنگ اهل بیت(ع) استفاده کنیم؟ وی با تأکید بر اینکه مشکلات اقتصادی تنها با کمک مردم قابل حل است، اظهار داشت: اگر میخواهیم با فساد مبارزه کنیم، باید اقتصاد را مردمی کنیم؛ چطور مردم توانستند در آن زمان جنگ را اداره کنند؟ آیا نمیتوانند اقتصاد را اداره کنند؟ وی افزود: به جای اینکه در اقتصاد به مردم تکیه کنیم، به دنبال تکیه بر ابرقدرتها و بیگانگان هستیم، بیگانگانی که حداقل در 100 سال گذشته کاری جز خیانت برای ما نکردهاند.
طرحی برای اجاره اجباری خانههای خالی
ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس گفت: طرح اجاره دادن اجباری خانههای خالی به امضای حدود ۳۰ نفر از نمایندگان مجلس رسیده و به تازگی به هیئترئیسه مجلس ارائه شده است، در وضعیت کنونی این طرح در مرحله چاپ قرار داشته و احتمالاً مهر ماه اعلام وصول خواهد شد. بر اساس این طرح، سامانهای ایجاد خواهد شد و مردم طبق قانون، خانههای خالی را گزارش و معرفی میکنند، پس از آن با حکم دادستانی، یک ماه به صاحبخانه مهلت داده میشود تا آن خانه را اجاره دهد، در غیر این صورت کارشناس رسمی دادگستری با حکم دادستان، از خانه بازدید کرده و پس از آن خانه را اجاره میدهد و مبلغ دریافتی را به حساب دادگستری میریزد.
روزمان را باقرآن آغاز کنیم ( حسین فدایی مکتب)
🌹فدا کردن جان و مال در راه مکتب از شاخصه های «یاران انقلاب» است
[سوره التوبة (9): آيه 41]
انْفِرُوا خِفافاً وَ ثِقالاً وَ جاهِدُوا بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (41)
(به سوى جبهه و جهاد) كوچ كنيد، سبكبار و سنگين بار، (خواه بر شما آسان باشد، خواه دشوار.) و در راه خدا با اموال و جانهاى خود جهاد كنيد، اگر مىدانستيد، اين براى شما بهتر است.
🌳پیامها:
1- در برابر فرمانِ بسيج عمومى؛ جامعه انقلابی واجب است؛ حرکت کند . حرکتش رو به جلو باشد. نباید بنشیند.نباید توقف کند. درنگ جایز نیست جامعه انقلابی دائما باید در حال پیشروی باشد. «انْفِرُوا خِفافاً وَ ثِقالًا»
2- مكتب برای مجاهد انقلابی از مال و جان با ارزشتر است. همه چيز فداى مكتب است، هم مال، هم جان. «بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ» و نفرمود: «بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ»
3- بر فقيران از مومنان انقلابی، جهاد با جان و برمومنان انقلابی ثروتمند، جهاد با مال و جان واجب است. «بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ»
4- احكام الهى، از جمله فرمان جهاد، در جهت منافع و مصالح واقعى جامعه انقلابی است. «ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ»
5- كسب ارزشهاى واقعى، در پرتو علم و شناخت ميسّر است. «ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ»
تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
🍀برگی از #نهج_البلاغه
🍀خطبه 108
✅#خبر_از_کشتار_و_فساد_بنی_امیه
🍀 پس آن روز كه بر شما دست يابند جز #تعداد كمي از شما باقي نگذارند،
چونان_باقيمانده_غذايي_اندك_در_ته_ديگ، يا دانه هاي غذاي چسبيده در اطراف ظرف،
🍀مانند پوستهاي چرمي شما را به هم پيچانده مي فشارند، و همانند خرمن شما را به شدت مي كوبند، و چونان پرنده اي كه دانه هاي درشت را از لاغر جدا كند،
🍀#اين_گمراهان_مومنان_را_از_ميان_شما_جدا_ساخته_نابود_مي_کنند.
✅تدوین:مرتضوی نژاد
✨✨✨✨✨✨
🌹برگی از تاریخ اسلام
سید محمد حسین مرکبی
نقش شیعه در کوفه؟
🔸ميگويند شيعیان کوفه، امام حسين (ع) را به کوفه دعوت کردند و به ياري او برنخاستند؛ بلکه او را کشتند، حالا هم براي ايشان عزاداري ميکنند!
🔸درصورتیکه اکثريت قاطع کوفه در آن زمان غيرشيعه بودند. همين اقليت شیعه در شهرهای ديگر وجود نداشتند، فقط کوفه بود که تعدادی شیعه در آن ساکن بود. .
🔸هرگز شيعیان کوفه در کربلا به جنگ امام نيامدند. اما ممکن است کوتاهي کرده باشند و ایشان را یاری نکرده باشند.
🔸حتی يک نفر از قاتلان کربلا سابقه تشيع ندارد.
مشکل اين بود که شيعيان کوفه معرفت ناقصی از جايگاه ولايت داشتند، به این دلیل بود که همان تعداد کم هم نتوانستند آنطور که باید از ولایت دفاع کنند.
🔸🔸کسانی که نامه نوشتند، مردم و بزرگان کوفه بودند و چنان که گفتیم اکثر قاطعشان غیر شیعه بودند ، این ها به دلیل نارضایتی از ظلم و ستم بنی امیه با نامه از فرزند پیامبر(ص) خواستند به کوفه بیاید تا برای قیام و براندازی بنی امیه برنامه ریزی شود، ولی چون بینش عمیقی نداشتند با کمترین تهدید از موضع خود برگشتند.
https://eitaa.com/e_beman
باسلام وتحیت وتسلیت ماه محرم ماه حزن واندوه اهل بیت ع خدمت اساتید گرانقدر:👇
موارد راهبردی زیر جهت بهره برداری به حضور تقدیم می گردد .بحث راهبرد آمریکا مقداری طولانی اما مستند وکاملا قابل ارائه می باشد .تشکر از همراهی شما خوبان👇
راهبرد آمریکا علیه ایران با جنگ رسانه ای.pdf
720.4K
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
5253dda8f51eca78ad045056e6f5c6b8189e4b37.pdf
72.1K
ملاحظات تحلیلی و اقدامات رسانه ای درباره سیاست های جدید ارزی
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
fd3da6f94f337b519cd7100055db5b4383fab36d.docx
15.1K
توان محدود آمریکا مقابل ایران
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
دستگاههای مشمول مکلفند ظرف مدت ۶۰ روز از تاریخ ابلاغ این قانون، افرادی را که مشمول این قانون میشوند، از خدمت منتزع و با آنان تسویه حساب کنند، تصریح کرد: افراد مشمول این قانون نیز میبایست در مهلت قانونی مقرر، سمت و پست خود را ترک کنند. پرداخت هرگونه وجهی پس از این مهلت از هر محل و تحت هر عنوان در حکم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد
محمد کاظم انبارلویی، کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت:
مقام معظم رهبری در دیدار اعضای مجلس خبرگان با اشاره به جنگ روانی دشمن علیه ملت ایران فرمودند: «کشور در حال پیشرفت است. این موضوع رجزخوانی نیست، با اطلاع دقیق میگوییم پیشرفتهای خوبی رخ داده است.» و نیز فرمودند: «هدف دشمن در جنگ رسانهای ایجاد اضطراب، یأس و بدبینی در مردم است.»
ممکن است گفته شود قدرت ایران در حوزه نظامی و سیاسی درست، اما در حوزه اقتصاد کجا قرار دارد و برای سفره مردم، انقلاب چه کرده است؟ پاسخ این است؛ همانهایی که اوضاع اقتصادی ما را آشفته و به هم ریخته نشان میدهند، در محافل علمی و رسمی خود میگویند:
- ایران بیست و یکمین کشور جهان از نظر تولید غلات است.
- ایران چهاردهمین کشور جهان از نظر سرانه آبیاری سرزمین است.
- ایران بیست و یکمین کشور جهان از نظر کل زمینهای کشاورزی است.
- ایران هجدهمین کشور جهان از نظر تولید محصولات دائمی کشاورزی است.
- ایران هفتمین کشور تولیدکننده مرکبات در جهان است.
- ایران در رتبه اول جهان در تولید خاویار ، زعفران ، پسته، زرشک و فرش دستبافت ایستاده است.
- دومین تولیدکننده خیار، گردو و زردآلوی جهان است.
- چهارمین کشور تولیدکننده بادام است.
- هشتمین کشور تولیدکننده میوه و مرغ است.
ایران در مقام نوزدهمین کشور جهان از نظر اندازه بازار ایستاده است. آمارهای سازمان ملل و صندوق بین المللی پول در سال 2017 فریاد میزنند ایران به لحاظ تولید ناخالص داخلی و بر اساس برابری قدرت خرید مردم در جایگاه 18 اقتصاد جهان ایستاده است!
اگر سفره مردم خالی است، این انبوه تولیدات را چه کسی مصرف میکند؟
🔴 خبرسازی آمریکا برای دیدار با حاج قاسم سلیمانی
🔻یک منبع مطلع در مورد خبر سازی روزنامه کویتی الجریده در مور دیدار سردار سلیمانی و مقام آمریکایی به پایگاه خبری زمانه گفت: قطعاً این خبر صحت ندارد.
امروز رئیس پارلمان عراق از ائتلاف طرفداران مقاومت انتخاب شد و آمریکا متحمل یک شکست راهبردی در فضای سیاسی عراق شد و با انتخاب نخست وزیر این اقدام تکرار خواهد شد. آمریکایی ها با خبرسازی و درج آن در رسانه های عرب زبان به دنبال جبران این شکست ها هستند تا وانمود کنند این اتفاقات تحت نظر آمریکایی ها صورت گرفته است.
🔵 #پینوشت
شایان ذکر است که روزنامه کويتي الجريده مدعي شده بود ملاقاتي سری بين سردار سليماني و برت مکگورک فرستاده ويژه رئيس جمهور آمريکا در امور عراق براي توافق در خصوص تشکيل کابينه آتی دولت اينکشور انجام شده. الجريده خبر داده مک گورک قبل از اين ديدار که بنا به درخواست او انجام گرفته، در پيامي به طرف ايراني تاکيد کرده که آمريکا در آتش زدن کنسولگري ايران در بصره نقشي نداشته است.
🔴 چرا دقیقا #مردم را مورد هدف قرار می دهند؟!
🔻 نیکی هیلی، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل:
"ما داریم آنها (ایرانیها) را طوری خفه میکنیم که مجبورند خیلی زود به موضوع #موشک های بالستیک خود و حمایتشان از تروریسم بپردازند... نمیتوانیم اجازه دهیم که آنها برنامه هستهای داشته باشند...در حال حاضر، تمرکز اصلی ما بر روی #مردم_ایران است."
🔹در دل وقاحت گویی جدید این مقام امریکایی یک نکته بسیار مهم نهفته است؛ آمریکایی ها در شکل جدید دشمنی خود دقیقا #مردم_ایران را هدف قرار داده اند.
🔻۱. این نکته که آمریکایی ها مجموعه اقداماتی را برای هدف قرار دادن مردم ایران در پیش گرفته اند به این معنی است که خودشان واقف هستند توانایی سرنگونی نظام ایران را ندارند. اگر صبر مردم و انسجام ملی ادامه داشته باشد ؛ طراحی جدید امریکا، بی ثمر باقی خواهد ماند.
🔻۲. (مهم) ایجاد گسل های نارضایتی میان "مردم- نظام" ، "مردم- دولت " ، "دولت-نظام" و " مردم- مردم" از اهداف سیاست جدید امریکایی هاست.
🔻۳. بر خلاف تبلیغات آمریکایی ها؛ شرایط اقتصادی ایران به سمت ورشکستگی و فروپاشی اقتصادی نخواهد رسید. دقیقا به دلیل ناکافی بودن ابزارهای دشمن، آمریکایی ها در صدد ایجاد یک #شبیه_سازی بزرگ در ادراک مردم ایران هستند. در همین راستا اقدامات تهاجمی آمریکایی ها بگونه ای است تا ذهنیات مردم مورد هدف قرار گیرد. کارکرد اصلی تحریم و فشارهای آمریکا ؛ در #بعد_روانی است. آمریکایی ها به دنبال انباشت نارضایتی در اذهان مردم ایران هستند تا بقول خودشان به انفجار منتهی شود.
▼ حرف روز
ستون پنجم نشویم!
امروزه واژه «ستون پنجم» در ادبیات سیاسی جهان و افکار عمومی واژهای آشنا است و از آن به جاسوس یاد میشود. در ایران منافقین نیز به چنین صفت پلیدی نامگذاری شدهاند. تولد این واژه از نامهای ناشی شد که ژنرال فرانکو رهبر جریان فاشیستی اسپانیا در خلال جنگهای سه ساله داخلی این کشور خطاب به جمهوریخواهانی که شهر مادرید را در اختیار داشتند، نوشته بود؛ «من با چهار ستون سرباز و تجهیزات از شرق و غرب و شمال و جنوب به سوی شهر در حرکتم، اما شما فقط روی این چهار ستون حساب نکنید؛ بلکه ستون دیگری هم داریم که در داخل شهر و حتی در میان جمع شما هستند که برای ما فعالیت میکنند! آنها «ستون پنجم» ما هستند و راه ورود چهار ستون را به داخل شهر هموار میکنند.»
متن نامه خیلی زودتر از آنچه که فکرش را میکردند عملیاتی شد و «ستون پنجم» دشمن موفق شدند با ایجاد «وحشت گرسنگی» و «ناکارآمد نشان دادن جمهوریخواهان» برای رفع قحطی، روحیه مردم را تضعیف کنند تا به سادگی دروازهها برای ورود سپاهیان ژنرال فرانکو باز شود!
از این تاریخ بود که ستون پنجم به عوامل دشمن، جاسوسها و کسانی که برای بیگانه کار میکنند، گفته شد.
اما در سالهای اخیر کاربرد واژه ستون پنجم گستردهتر شده است و شاید روح فرانکو نیز از توسعه این ستون نامرئی نیز در عجب باشد که چگونه رسانهها و شبکههای اجتماعی در یک کشور علیه منافع خودشان و تأمین منافع دشمن فعالیت میکنند. هنگامی تعجب او بیشتر میشود که بسیاری از دوستان و همراهان نظام سیاسی با ندانمکاریها به ستونهای پنجمی تبدیل میشوند که بدون جیره و مواجب، نظام سیاسی مورد حمایتشان را تضعیف میکنند.
در وضعیت اجتماعی امروز کشورمان بیش از آنکه تحریمها و تهدیدهای ترامپ و توطئههای آلسعود و نتانیاهو اثر داشته باشد، رفتارهای ما در احتکار مواد غذایی در منازل، خریدهای انبوهی که ناشی از شایعهپراکنیهای عوامل دشمن است سبب ایجاد موجهای روانی قحطی و کمبود کالا است. امروز برخی از فروشگاهها صبح مملو از کالا میشوند و غروب به طور کامل به فروش میروند! دقت داشته باشیم به گونهای عمل نکنیم که دشمن به اثرگذاری جنگ روانی امیدوار شود؛ ستون پنجم نشویم!
▼ گزارش روز
همیشه طلبکار
یکی از خصلتهای منحصر تندروهای جریان اصلاحات در تمامی سالهای حیات سیاسی این جریان سیاسی گرفتن ژستهای طلبکارانه و قرار گرفتن در موضع مطالبهگر بوده است، فرقی هم نمیکند در زمان کدام دولت و کدام مجلس و... باشد، آنها هیچگاه حاضر نشدند در جایگاه پاسخگو نسبت به عملکرد خود قرار بگیرند، هیچگاه حاضر نشدند ضعف و شکست خود را بپذیرند، آن زمان که دولت اصلاحات را در اختیار داشتند، آشوبگران سال 78 را به سوی خیابان جمهوری هدایت میکردند، آن روزی که در انتخابات 88 شکست خوردند، به صندوق رأی و نظر مردم پشت کردند، آن وقت که از صدر تا ذیل مجلس ششم در اختیارشان بود پروژه اعتصاب و استعفا را اجرایی کردند و حالا هم پس از پنج سال حضور در دولت و در اختیار داشتن بخش قابل توجهی از مجلس دهم، در توجیه ناکارآمدی خود و به جای پاسخ دادن به پرسشهای مردم و توجه به مطالباتشان مردم سعی میکند نشانی غلط دیگری بدهند! افرادی چون تاجزاده و دیگر شخصیتهای تندرو این جریان همزمان با اوج گرفتن انتقادات و شکست تلاششان برای فاصلهگذاری این جریان با دولت اعتدال و مجلس امید تلاش کردند مسئله تکراری نظارت استصوابی شورای نگهبان را طرح و این ادعا را مطرح کنند که رد صلاحیتهای قانونی موجب شده نیروهای کارآمد اصلاحطلب از دایره قدرت بیرون مانده و منتخبان، اصلاحطلب درجه چندم باشند پس نمیتوانند مشکلات را حل کنند! ادعایی که اگرچه باطل بودنش مشخص است، اما با اتفاقات سریالی و فسادهایی که متأسفانه در برخی از شوراهای کشور رخ داد، مانند ماجرای بابل، ماجرای ملایر و مهمتر از همه ناکارآمدی شورای شهر یکدست اصلاحطلب تهران و دو شهردار منتخب آن که از هیچ فیلتری در شورای نگهبان عبور نکردند، از یک سو بیاساس بودن ادعای اصلاحطلبان که اگر نظارت استصوابی نبود مدیرانی بر سر کار میآورند که معجزه کنند را روشن کرد و از سوی دیگر برخلاف مقصود این افراد تندرو نشان داد، نبود شورای نگهبان و نظارت استصوابی تا چه حد میتواند آسیبزننده و زمینهساز افزایش فساد و تخلف باشد.
جدال ادامهدار «جان کری» و «دونالد ترامپ»
«جان کری» وزیر خارجه اسبق آمریکا در ادامه رد و بدل کردن انتقادهای تند با «دونالد ترامپ» که بر سر ملاقات با «محمدجواد ظریف» شکل گرفت، ترامپ را به پسری نابالغ تشبیه کرد. کری در یک برنامه زنده تلویزیونی رئیسجمهور کشورش را به باد تمسخر گرفت و گفت: «او بیشتر برای خواندن لایکهای توئیترش وقت صرف میکند تا برای خواندن گزارشهای ارائه شده، یا قانون اساسی ایالات متحده.» جان کری در ادامه استهزای ترامپ گفت: «او جداً ترکیبی نادر از خامی یک پسرک هشت ساله و اضطراب یک دختر نوجوان است.» وی در واکنش به ابراز نگرانی ترامپ دربار تضعیف قانون آمریکا از سوی وزیر خارجه دولت باراک اوباما، توصیه کرد که بهتر است ترامپ نگران اعترافات «پاول منافورت» رئیس ستاد انتخاباتی خود باشد که قرار است به زودی به پرسشهای بازرس ویژه پرونده دخالت روسها در انتخاب ترامپ به ریاستجمهوری آمریکا پاسخ دهد
◄ روابط عمومی وزارت اطلاعات اعلام کرد: با تلاش گسترده سربازان گمنام امام زمان(عج) در ادارات کل اطلاعات استان فارس و هرمزگان و در راستای صیانت از سیاستهای اقتصاد مقاومتی و جلوگیری از هرگونه اخلال در نظام اقتصادی کشور، تعداد 18 نفر از رهبران و اعضای فعال دسیسه هرمی و کلاهبرداران جدید با نام «فایننشیال»، دستگیر شدند. این افراد با استفاده از روشهای اغواگرایانه، اقدام به جذب سرمایه افراد و کلاهبرداری از آنها و خروج مبالغ زیادی ارز از کشور از طریق صرافیهای غیرمجاز یا به صورت فیزیکی کرده بودند.