🔰حرف روز
📈نوسانات بازار ارز و پیامهای آن
نوسانات ارزی از آن جهت اهمیت دارد که ثبات اقتصادی را مخدوش و پیشبینی آینده را برای فعالان اقتصادی ناممکن میکند. این موضوع دلایل متعددی دارد و عواملی مانند جنگ اقتصادی دشمن، ابهام نسبت به شرایط پایان سال و آینده کوتاه مدت اقتصادی، تغییر محسوس در عرضه و تقاضای ارز، سیگنال منفی در فرآیند مذاکرات سیاسی و... را از دلایل افزایش قیمت ارز شمردهاند ولیکن فارغ از دلایل و یا علل این رخداد اقتصادی، پیامهای این رخداد نیز قابل توجه و تأمل است:
1️⃣ نوسانات قیمت ارز نشان داد که به رغم اینکه بیش از 90 درصد از نیازهای ارزی کشور در بازار نیما تأمین میشود ولیکن نباید از تأثیرات نرخ ارز آزاد بر اقتصاد کشور غافل شد. مثلا قیمت طلا همواره بر اساس قیمت ارز آزاد محاسبه میشود.
2️⃣ تفاوت زیاد قیمت انواع ارز شامل ارز آزاد، سنا، نیما و توافقی باعث شده است که عدهای سودجو به دنبال کسب درآمد از محل اختلاف قیمتها باشند و بانک مرکزی باید هرچه سریعتر برای سامان دادن به آن اقدام مؤثری انجام دهد. البته بانک مرکزی سلطه کامل بر قیمت ارز ندارد و برخی بازارهای منطقهای تأثیر زیادی بر قیمت ارز دارند.
3️⃣ برخی از منتقدانی که در گذشته سیاستهای دولت را دلیل نوسانات قیمت ارز میدانستند در حال حاضر که خودشان مدیریت اقتصادی دولت را بر عهده دارند نیز این نوسانات رخ میدهد. از این موضوع باید این نتیجه را گرفت که عامل اصلی نوسانات خارج از اراده دولت است و کنترل آن نیز در خوشبینانهترین حالت بسیار دشوار است.
4️⃣ افزایش قیمت ارز و تورم، تأثیر متقابل بر روی یکدیگر دارند یعنی تورم باعث کاهش ارزش پول ملی و در نتیجه افزایش قیمت ارز میشود و در مقابل افزایش قیمت ارز نیز باعث کاهش ارزش پول ملی و تورم میشود! در این دوگانه اگر افزایش قیمت ارز به صورت تدریجی صورت گیرد این چرخه متوقف میشود و تأثیر تورمی آن به حداقل ممکن میرسد ولی وقتی قیمت ارز همراه با نوسانات شدید و به صورت ناگهانی افزایش یابد تأثیرات تورمی زیادی بر جامعه نیز دارد.
◀️سخن پایانی اینکه نوسانات ارز در بازار کم عمق آزاد صورت گرفته است و به نظر میرسد اگر دولت سیاست فعلی خود یعنی تأمین نیازهای ارزی عمده کشور را از طریق بازار نیما را ادامه دهد به تدریج نوسانات بازار کاهش یافته و ثبات نسبی بر بازار حاکم خواهد شد ولیکن به دلیل وجود تورم حدود 40 درصدی در کشور نباید انتظار بازگشت نرخ ارز به تراز سال گذشته را داشت.
✍️ #علی_کارگر
http://Eitaa.com/e_beman
🔰گزارش روز
💢پیامدهای تقویت نظامیگری در سیاست خارجی آمریکا
مجلس سنای آمریکا بودجه نجومی نظامی دولت بایدن را تصویب کرد که این اقدام با واکنشهایی در داخل آمریکا مواجه شده است. این بودجه حتی از اوج بودجههای نظامی پنتاگون در دوران جنگ سرد نیز بیشتر است.
🔹️گزارههای خبری:
بودجه نظامی 2023 که 80 میلیارد دلار بیشتر از بودجه امسال است، اجازه 858 میلیارد دلار هزینه نظامی را میدهد که شامل افزایش 4.6 درصدی دستمزد برای سربازان، بودجه برای خرید تسلیحات، کشتیها و هواپیماها و حمایت از تایوان در مواجهه با تهاجم چین و اوکراین در هنگام مقابله با تهاجم روسیه است. اختصاص 10 میلیارد دلار کمک به تایوان که 2 میلیارد دلار آن در قالب تسلیحات داده خواهد شد و همچنین رقم 6 میلیارد برای مهار روسیه در اروپا که 800 میلیون دلار در قالب کمک امنیتی به اوکراین داده خواهد شد، بخشهای جنجالی بودجه نظامی 2023 آمریکاست که این مسئله با مخالفت شدید چین و روسیه همراه شده است. براساس این بودجه، به شرکتهای اسلحهسازی که همواره نقش کلیدی در سیاست خارجی دارند، این اجازه داده شده است که بدون محدودیت اقدام به تولید تجهیزات جنگی کنند. در همین حال ارتش آمریکا مجوز خواهد داشت هزینه بیشتری به توسعه تسلیحات فراصوت، خرید سیستمهای تسلیحاتی و خرید جنگندههای اف35 و ناوهای جدید اختصاص دهد.
🔹️گزارههای تحلیلی:
1️⃣ اختصاص 858 میلیارد دلار هزینه نظامی تنها برای یک سال، مسئلهای است که با تأمل در آن به خوبی میتوان به وضعیت حاکم بر روندهای سیاستگذاری در ایالات متحده آمریکا که آن را در سیطره پیمانکاران نظامی و کارخانجات اسلحهسازی قرار داده است، و همچنین چشمانداز آتی سیاست خارجی آمریکا که به شدت درحال «نظامی شدن» است، پی برد.
2️⃣ این مسئله با تمرکز بر هزینههای نظامی تصویب شده برای سال 2023، نه تنها پیامدهای مهمی در عرصههای داخلی آمریکا خواهد داشت، بلکه چالشهای جدیدی را نیز در سطح بینالملل ایجاد خواهد کرد. مهمترین «پیامد» و به عبارت دیگر «چالشی» که در این زمینه قابل شناسایی است و به آن اشاره شد، تداوم و گسترش «نظامیگری» و سیاستهای «جنگافروزانه» در سیاست خارجی آمریکاست که آثار و نتایج آن بیش از پیش در نظام بینالملل و مناطق مختلف درگیری به ویژه شرق آسیا، شرق اروپا و غرب آسیا بروز خواهد خواهد یافت.
3️⃣ روند افزایش هزینههای نظامی ایالات متحده آمریکا در حالی که نرخ تورم این کشور در 10 سال گذشته 4 برابر شده و در سال جاری میلادی نیز نخستین بار رکورد چهل ساله را شکسته است، طوری که نیمی از حقوقبگیران این کشور به شغل دوم یا سوم روی آوردهاند، حکایت از تقویت زیرساختهای «دولت بحرانساز» و به تعبیری «بحرانزیست» در آمریکا دارد که ارتزاق از بحرانهای گوناگون در چهار گوشه جهان، خصوصیت اصلی چنین دولتی است. علاوه بر اینها، افزایش هزینههای نظامی، بر حجم بحرانهای منطقهای خواهد افزود. آمریکا تلاش دارد تا از طریق هزینههای نظامی بیشتر و اعمال سیاست قدرت، زمینه لازم برای شکلگیری فرآیندی را بهوجود آورد که هژمونی آمریکا را اجتنابناپذیر سازد؛ این در حالی است که افزایش هزینههای نظامی به رقم بیسابقه در شرایطی که شاخصهای اقتصادی و رفاه عمومی در این کشور به صورت روزافزونی در حال کاهش است، نشاندهنده تقویت روند «افول» این کشور نیز است.
✍️ #حمید_خوشآیند
http://Eitaa.com/e_beman
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🔰برای زنان سرزمینم(۱)
وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِينَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ إِذْ قَالَتْ رَبِّ ابْنِ لِي عِنْدَكَ بَيْتًا فِي الْجَنَّةِ وَنَجِّنِي مِنْ فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنِي مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ
و خدا برای همه اهل ایمان [چه مردان و چه زنان] همسر فرعون را مثل زده است هنگامی كه گفت: ای پروردگار من برای من نزد خودت خانهای در بهشت بنا كن ومرا از فرعون وكردارش رهایی بخش ومرا از مردم ستمكار نجات ده..
پیامها:
1- زن میتواند الگوی مردان تاریخ شود. «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ»
2- مقایسه الگوها، از روشهای تربیت است. مَثَلًا لِلَّذِینَ كَفَرُوا ... مَثَلًا لِلَّذِینَ آمَنُوا
3- فشار محیط و جامعه، وابستگی اقتصادی، زن بودن، تقاضای همسر و ترس از آوارگی، هیچ كدام دلیل بی دینی نمیشود. ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ ...
4- برای اتمام حجت، یك نمونه هم كافی است. ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا ... امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ
5- حرف اول را اراده انسان میزند، نه چیز دیگر. ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا ... امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ
6- مبارزه با طاغوت، با دعا منافاتی ندارد. رَبِ ... نَجِّنِی مِنْ فِرْعَوْنَ
7- نجات از طاغوت، پشتوانه معنوی لازم دارد. «رَبِ .. نَجِّنِی مِنْ فِرْعَوْنَ»
8- مهمتر از بهشت، قرب معنوی به خداست. رَبِّ ابْنِ لِی عِنْدَكَ ...
9- ایمان سبب تنفّر از ستمگران است. زن فرعون به خاطر ایمانی كه داشت از تمام رفتارهای فرعونی متنفر بود. «نَجِّنِی مِنْ فِرْعَوْنَ وَ عَمَلِهِ»
10- اطاعت زن از مردم در عقیده لازم نیست، بلكه گاهی باید موضع بگیرد. «نَجِّنِی مِنْ فِرْعَوْنَ»
11- روابط خانوادگی مرز دارد و همین كه به انحراف و كفر رسید باید تغییر كند. «نَجِّنِی مِنْ فِرْعَوْنَ»
12- تبرّی از كفر، شرط ایمان است. «نَجِّنِی مِنْ فِرْعَوْنَ وَ عَمَلِهِ»
13- ابراز تنفّر و انزجار از دیگران، باید ملاك و معیار عقلی و شرعی داشته باشد. مِنْ فِرْعَوْنَ ... مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِینَ
✍#بازیاد_رجبعلی
https://eitaa.com/e_beman
✅معمای مخالفت با روحانیت
روایت تحریف مردمیترین طبقه اجتماعی در ایران معاصر
🔹در سال ۱۳۳۹ در جلسه انجمن اسلامی دانشجویان اروپا در فرانسه که دکتر علی شریعتی نیز حاضر بوده فردی می گوید من از اسلام و مذهب و آخوندها خوشم نمی آید. دکتر شریعتی در پاسخ می گوید برای رد یا اثبات یک چیزی باید استدلال علمی و عقلی کرد و نه ابراز احساسات شخصی. مرحوم شریعتی در ادامه و در همان جلسه می گوید من بعنوان کسی که رشته کارش تاریخ و مسائل اجتماعی است، ادعا می کنم که در تمام این دو قرن گذشته، در زیر هیچ قرارداد استعماری، امضاء یک آخوند نجفرفته نیست، در حالیکه در زیر همه این قراردادهای استعماری، امضای آقای دکتر و آقای مهندس فرنگرفته هست.
🔹افراد و افکار مسئله دار در همه طبقات اجتماعی یافت می شوند. اما نکته اساسی آن است که روحانیت در طول تاریخ ایران به عنوان یک طبقه اجتماعی همواره در کنار مردم و خواست تاریخی آن ها عمل سیاسی و اجتماعی خود را تنظیم کرده اند. روحانیت در برابر قراردادهای ۱۹۰۵، ۱۹۰۷ و ۱۹۱۵ که اسناد و قراردادهای تجزیه و فروپاشی ایران بود و در مواجهه با قرارداد ۱۹۱۹ که ایران رسما تحت الحمایه انگلیس محسوب می گشت فریاد سر دادند و یک ایران را آگاه ساختند. دقیقا همان هنگامه ای که قاطبه روشنفکران مدعی دم فرو بستند و لام تا کام حرفی نزدند. مانند حالا که بخش هایی از جامعه در برابر سیاست قطعی دشمنان که "فروپاشی و چند پاره کردن ایران قوی" را دنبال میکنند و "پروژه ویران سازی ایران بزرگ" را در پیش گرفتهاند به خودآگاهی نرسیده اند و سطح بحث را به حجاب و بی حجابی و گشت ارشاد تقلیل می دهند!
🔹راز و رمز خبرسازی امپراتوری رسانه ای غرب علیه روحانیت نیز دقیقا به همین جا بر می گردد که روحانیت تنها طبقه ای است که هیچ گاه بر سر ایران(نه فقط انقلاب اسلامی) معامله نکرده و نخواهد کرد. جدای از این، همواره هدایتگر و چراغ راهنمای جامعه در برابر آماج دشمنیها بوده است. این البته به خصلتهای فکری و سیاسی مکتب اسلام و شیعه برمیگردد که سبب شده در طی تاریخ گذشته تاکنون روحانیت در همه پروژههای دشمنان علیه ایران اندیشه و عمل خود را در کنار مردم ایران تعریف و عملیاتی کند. در دوره تاریخ معاصر ایران تاالان اجتماعیترین و مردمیترین طبقه در ایران(تشکیلات سنتی روحانیت از همه شهرها تا دورترین روستاها)روحانیت بوده است. شما فقط به این بنگرید که امپراتوری دروغ چگونه شب را روز و روز شب جلوه میدهند و واقعیت تاریخ را تحریف میکنند.
#عزیز_غضنفری
◽️◽️🌷 🇮🇷﷽🇮🇷🌷◽️◽️
🌷 بصائر علوی
🌷 قال امیرالمومنین علیه السلام:
💥وَمَنْ کَثُرَ نِزَاعُهُ بِالْجَهْلِ دَامَ عَمَاهُ عَنِ الْحَقِّ
🌎آن کس که بر اثر جهل، بسیار به نزاع و ستیز برخیزد، نابینایى او نسبت به حق پایدار خواهد ماند»
#نهجالبلاغه_حکمت_31
#جنگ_رسانه
#فریب_خدعه
#شبهه
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فَبَلِّغْهُ مِنّاٰ تَحِیَّةً وَ سَلاٰماً...
«أَللّٰهُمَعَجِّلْلِوَلیِکَٱلْفَرَج»
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
باسلام وتحیت
خدمت همه اساتید وهمراهان گرانقدر
🏴🏴🏴🏴 تسلیت عرض میکنیم دهه فاطمیه و ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها 🏴🏴🏴🏴
✍️در آستانه ورود به دهه بصیرت و ایام ا... 9دی، طبق روال روزهای جمعه هر هفته ، تحلیل های زیر با محوریت همین دهه وبا عناوین :
☑️ بررسی تطبیقی فتنه 88 و ناآرامیهای اخیر
☑️بررسی تطبیقی ابعاد، خسارات و زمینههای متفاوت شکلگیری فتنه 88 و اغتشاشات 1401
☑️رصد نامه
☑️صبح صادق
👈جهت بهره برداری شما اساتید محترم در کانال انقلابی بمانیم ثامن الائمه در دو پیام رسان داخلی ایتا وسروش با آدرس های زیر، تقدیم می گردد.👇👇
ایتا
https://eitaa.com/e_beman
سروش
http://sapp.ir/e_beman
انقلابی بمانیم"ثامن الائمه"( کانال تحلیلی و نخبه پسند)
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
بررسی تطبیقی فتنه 88 و ناآرامیهای اخیر.pdf
552.4K
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
بررسی تطبیقی ابعاد، خسارات و زمینههای متفاوت شکلگیری فتنه 88 و اغتشاشات 1401.pdf
362.6K
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0