رجال و درايه
استاد: آيت الله سبحاني
عنوان درس: رجال (سال 1365)
لینک مرجع ارائه دهنده: : معاونت فضای مجازی دفتر تبلیغات اسلامی
https://eitaa.com/e_sobhani
💠 أبرز المشاركين
في مؤتمر الإمام روح الله الخميني قدس سره
🔰الخميني إمام التغيير والتجديد
١- آية الله العظمى سماحة الشيخ جعفر سبحاني
٢- السيد علي أكبر الحائري (أستاذ البحث الخارج في حوزة النجف الاشرف)
٣- آية الله الشيخ علي رضا الاعرافي(رئيس حوزات العلمية في الجمهورية الإسلامية و أستاذ بحث الخارج في حوزة القم المقدسة)
٤- السيد محمد الحيدري (رئيس التوجيه العقائدي في الحشد الشعبي)
٥- السيد هاشم الحيدري (المعاون الثقافي للحشد الشعبي)
٦- الشيخ خالد الملا (رئيس جماعة علماء العراق)
٧- الشيخ ماهر حمود (الأمين العام لاتحاد علماء المقاومة)
٨- الشيخ الدكتور نبيل الحلباوي (رئيس قسم الدراسات العليا في مجمع السيدة رقية)
٩- السيد شفقت حسين الشيرازي (المعاون الدولي لمجلس وحدة المسلمين في باكستان)
١٠- الدكتور حسين شير علي استاذ جامعة الكوفة
🔴رابط البث المباشر:🔴
www.noorbsr.net
🕌 مكتب ممثل الإمام الخامنئي دام ظله في العراق
🆔 http://t.me/WilayahIraq
پیام مرجع تقلید شیعیان به همایش سالانه بزرگداشت امام خمینی(ره) در نجف اشرف:
حضرت آیت الله العظمی سبحانی از امت اسلامی بویژه علما و فضلا خواست به سیره و روش امام خمینی(ره) اقتدا کنند و از آثار و اخلاقش بهره ببرند.
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند متعال فرمود: «در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستادهاند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند(احزاب/ ۲۳).
از همه کسانی که در برگزاری این مراسم مشارکت داشتند، تشکر می کنم. باعث خوشحالی است که به همراه شما در این مراسم شرکت می کنم؛ مراسمی که برای مردی برگزار می شود که عمرش را صرف اسلام و دفاع از کرامت و عزت آن کرد و غیرت و شجاعت دینی را در جامعه اسلامی احیا کرد تا در برابر دشمن ستمگر: غرب و اتباعش یک دست شوند؛ مردمی که در سخنرانی ها و نوشته هایش به وحدت و تقریب دعوت کرد تا خود را از چاه تفرقه به ساحل ائتلاف و اتحاد نجات دهند.
استاد اعظم آیت الله العظمی سید روح الله خمینی(قدس) مرد نمونه و کاملی است که روزگار تنها هراز چندگاهی به نظیرشان بخل می ورزد؛ ایشان علم و عمل و معقول و منقول را به هم پیوند دادند، در فقه و اصول، فقیهی زبردست و اصولی بسیار دقیق بودند و در حکمت و فلسفه فیلسوفی حکیم، در سیاست، سیاستمداری باتجربه، در درایت و تدبیر، مدیری مجرب و در تعبد و تهجد شب زنده دار بودند و مَثَل او مَثَل مرکز دایره است که خطوط فضایل و صفات پسندیده گرد او جمع آمده است.
از هر طرف به او بنگری، دریاست
در پایان از فرزندان امت اسلامی بویژه علما و فضلا امید داریم که به سیره و روش آن حضرت اقتدا کنند و از آثار و اخلاقش بهره ببرند.
سلام خدا بر او باد در روزی که متولد شد و در روزی که رحلت کرد و در روزی که زنده برانگیخته می شود.
قم مقدس
۲۴شوال المکرم ۱۴۴۱هـ
جعفر سبحانی
https://eitaa.com/e_sobhani
🔸مصاحبه با آیت الله سیدمحمد غروی در گفت وگو با شفقنا درباره سلوک و ویژگی های حضرت آیت الله العظمی سبحانی:
بدون هیچ تأخیری در کلاس درس حضور می یافتند
ایشان به مباحث تسلط و احاطه کامل دارند
فعالیت های علمی شاگردان را تشویق می کردند و مشتاق پرسش های علمی بودند
ایشان از ظرفیت علمی بسیار بالایی برخوردار بوده و هستند
ایشان همواره همگام با انقلاب، نظام و امام(ره) بودند
مطالعاتشان به کتب شیعی اختصاص پیدا نمی کند
سلوک آیت الله سبحانی از ابتدا، سلوک طلبگی بود
ایشان در زمان فقاهت نیز برنامه های تبلیغی در شهرهای مختلف داشتند
ادامه مطالب در :
https://eitaa.com/e_sobhani
37.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بیانات آیت الله العظمی سبحانی🔺
بمناسبت میلاد حضرت معصومه سلام الله علیها و حضرت امام رضا - علیه السلام
https://eitaa.com/e_sobhani
🔸پیام آیت الله العظمی سبحانی بمناسبت تجلیل از خیرین سلامت و ستاد های مردمی
بسم الله الرحمن الرحیم
(وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا ) (مائده 32)
انسان در از منظر اديان آسمانى موجودى ارزشمند و وديعه الهى در روى زمين است و در ميان همه آفريده ها كرامت و عزّت خاصى دارد، در آیه ای از قرآن مجید که در طلیعه سخن بدان اشاره شد خداوند متعال می فرماید: «وهر کس، انسانی را از مرگ رهایی بخشد، چنان است که گویی همه مردم را زنده کرده است».
در این روهای سخت که سلامت و امنیت روانی جامعه در التهاب و نگرانی بسر می برد بسیاری از انسانهای شریف، بدون هیچ چشم داشتی به رفع مشکلات مردم پرداخته و خیرین، با انفاقِ مال خود برای خشنودی رضای خود قدم گذاشته که هرآینه خداوند نیکوکاران را دوست میدارد.
و نیز کادر درمانی در حوزه سلامت که انصافاً از جان گذشتگی کرده و در این مدت و حتی در ایام نوروز دور از خانه و کاشانه به مدد هم نوعان خود شتافتند، مصداق همین آیه مبارکه هستند تو گویی «همه مردم را زنده کرده اند».
اینجانب نیز به همین مناسبت که جلسه ای برای تجلیل از خیرین سلامت و ستاد های مردمی و همه خادمان و دسوزان تشکیل شده است - جا دارد که از همه مردم شریف که با کمکهای انسان دوستانه وهمچنین کسانی که داوطلبانه در همه حوزه ها به رفع مشکلات و یاری هم نوعان خود شتافتند و با تلاش شبانه روز خود در این اقدام خدا پسندانه قدم گذاشتند، صمیمانه سپاسگزاری کنم از خداوند متعال سعادت دنیا و آخرت را برای همه عزیزان مسئلت دارم. شکرالله سعیهم.
قم جعفر سبحانی
99/04/4
https://eitaa.com/e_sobhani
بسمه تعالی
حضور محترم حجة الاسلام و المسلمین جناب آقای شهرستانی - حفظه الله من الآفات و العاهات
با اهداء سلام:
بدین وسیله کمال سلامتی آن وجود مبارک را از خداوند متعال خواهانم.
لک یا منازل في القلوب منازل،..
ارادتمندان پیوسته از خداوند متعال صحت و سلامت وجود شریف را خواستارند.
با تقدیم احترام
جعفر سبحانی
99/04/10
@e_sobhani
🔸آیین غبارروبی مضجع شریف رضوی-یکم مرداد 1398
https://eitaa.com/e_sobhani
🔸دلايل امامت امام رضا علیه السلام - علاوه بر ادّلۀ امامت ائمه دوازدهگانه شيعه، از قرار ذيل است:
۱. تصريح امام موسى كاظم به امامت امام رضا عليه السّلام، كه در روايات متعدد وارد شده است (كافى، ج ۱، ص ۳۱۹؛ ارشاد، ص ۹۵؛ كفاية الأثر، ص ۸۲) شيخ مفيد دوازده تن از اصحاب امام كاظم عليه السّلام را كه موضوع جانشينى و امامت امام رضا عليه السّلام را نقل كردهاند، نام برده است (ارشاد، ص ۵۹۱) از جمله آنها داود رقى است، او مىگويد: «به حضرت موسى بن جعفر عرض كردم: امام ما پس از رحلت شما كيست؟ حضرت به فرزند بزرگوارش امام رضا عليه السّلام اشاره كرده فرمود: امام شما پس از من او (امام رضا) مىباشد (كافى، ج ۲، ص ۸۹)
۲. تصريح پيامبر خدا به امامت امام رضا عليه السّلام از دلايل مهم امامت آن حضرت است كه در روايات به آن تصريح شده است؛ در روايتى كه از سلمان، صحابو بزرگ نقل شده آمده است: پيامبر اسلام وقتى به ائمه دوازدهگانه بعد از خود اشاره مىكند، سلمان از آن حضرت مىخواهد كه به نامهاى آنان نيز تصريح نمايد، ازاينرو پيامبر همه آن بزرگواران را به اسم نام مىبرد كه امام رضا عليه السّلام هشتمين امام در ميان آنها مىباشد (كفاية الاثر، ص ۴۲؛ غاية المرام، ج ۱، ص ۲۴۲) همچنين از جابر روايت شده كه پيامبر نام مبارك على بن موسى الرضا عليه السّلام را جزء ائمه دوازدهگانه ذكر فرموده است (كمال الدين، ص ۲۵۲؛ الميزان، ج ۴، ص ۴۰۹؛ ينابيع الموده، ج ۳، ص ۲۹۹).
۳. از ديگر دلايل امامت آن حضرت مىتوان به مسئلۀ عصمت در آن حضرت ياد نمود، زيرا تنها معصوم در آن دوران آن حضرت بوده است، پس او امام است (شرح جمل العلم و العمل، ص ۲۱۵).
۴. گستردگى علم و آگاهى امام رضا عليه السّلام به تمام احكام شرعى از ديگر دلايل امامت آن حضرت است (ارشاد، ج ۲، ص ۲۳۹) زيرا هيچكس غير از آن حضرت در آن زمان داراى چنين ويژگى نبوده است (مناقب، ج ۴، ص ۳۳۲) امام رضا عليه السّلام در مناظرهاى كه از طرف مأمون برگزار گرديد، همۀ سران مذاهب و اديان از قبيل يهودى، مسيحى، زردشتى، برهمن، صابئى، منكر خدا... را در بحث مغلوب نمود (عيون، ج ۱، ص ۲۳۹) علاوه بر آن، خبر دادن آن حضرت از امور غيبى و آشنايى به تمام لغات از ديگر دلايل امامت آن حضرت مىباشد، اباصلت هروى مىگويد: «كان الرضا عليه السّلام يكلّم الناس بلغاتهم فقلت له فى ذلك فقال: يا أبا صلت أنا حجة اللّه على خلقه و ما كان اللّه ليتخذ حجّة على قوم و هو لا يعرف لغاتهم؛ امام رضا عليه السّلام با مردم به زبان خودشان گفت و گو مىكرد، روزى به آن حضرت عرض كردم يابن رسول اللّه از آشنايى شما با اين زبانها در شگفتم؟ حضرت فرمود: اى ابا صلت من حجت خدا بر خلق او هستم و حق تعالى حجتى را بر قومى فرانگيرد، در حالىكه آن حجت به لغتهاى ايشان آشنا نباشد (مناقب، ص ۳۳۳؛ كشف الغمه، ج ۳، ص ۱۱۹).
—————————————————
دانشنامه کلام اسلامی، صفحه: ۴۴۶، مؤسسه امام صادق علیه السلام، قم - ایران، 1387 ه.ش.
https://eitaa.com/e_sobhani