یه کم فکر...
🔸خُب این هم پیام آخر سال ۱۴۰۳ 👋 🔹از امروز میریم متمرکز بیشیم برای ماه مبارک رمضان و درس های کلاس قر
بسم الله الرحمن الرحیم 🌺
از امروز مجدداً فعالیت کانال رو از سر میگیریم و پروژه #امامت_هالیوودی ادامه میدیم.
در ایام ماه مبارک رمضان به خاطر بعضی از مسائل روز مطالبی رو مجبور شدم که منتشر کنم ولی به خاطر نظم کانال و برگشتن به روال عادی کانال اونها رو حذف کردم، نه اینکه از اونها پشیمان شده باشم و همه اون مطالب در گروه نقد آزاد موجود هست👇
https://eitaa.com/joinchat/797311160Ce276cfb0d2
و مطالب متفرقه رو اونجا بیشتر منتشر می کنم، البته مسئله مهمی پیش بیاد اینجا هم میذارم
خُب بریم سراغ اولین یادداشت و نقد امسال ، دنباله بحث #امامت_هالیوودی
(فیلم سینگ سینگ ایام عید از صدا و سیما پخش شد و فیلم گرگ و میش هم از فیلم های پر بیننده بین جوون هاست؛ متاسفانه)
👇👇👇
یه کم فکر...
🔸 تکنیک های جاگزین «رشد معنوی» در جامعه لیبرال #امامت_هالیوودی @eakamfekr
🔹در حکومت لیبرال دموکراسی ، حاکمیت کاری به کار معنویات و رشد (و یا نزول معنویت) جامعه نداره، همین که آحاد جامعه همدیگر رو نگشند یا از هم سرقت نکنند و بدون اجازه به حریم همدیگه تجاوز نکنند کافیه، و دیگه به حاکمیت ربطی نداره که دیگه چیکار می کنند و چه سبک زندگی دارند و کی بهشت میخواد بره یا نمی خواد بره، حتی اگر کسی هم خودش اجازه بده تا به حقوق انسانیش _ جانش، مالش، عِرض و ناموسش _ تجاوز بشه باز به حاکمیت ربطی نداره، کافیه فقط طرفین ماجرا هر دو راضی باشند دیگه به کس دیگه ای مربوط نیست که چه اتفاقی رقم میخوره...!!!
🔹ولی اینجور مهندسی جامعه مسلماً همه افراد رو متوجه یه خلأ معنوی و نیاز به رشد معنوی می کنه، آخه مگه میشه فقط با قانون جنگل زندگی کرد و فطرت و وجدان هیچکس هم به درد نیاد؟!
خُب تو این جور جوامع میان چیکار می کنند از تکنیک های مثلاً روانشناسی استفاده می کنند تا این نقص رو جبران کنند.
🔹 انصافاً بعضی از این تکنیک ها خوبه، مثل فیلم سینمایی «سینگ سینگ» که تو زندان به همت یه زندانی هنرمند یه گروه تئاتر تشکیل میدن و با کار هنری کلی حال دل این زندانی ها خوب میشه و شخصیت شون یه خورده ترمیم میشه، ولی تو خود فیلم هم نشون میده که این اتفاق هم یه درمان اساسی نیست و فقط یک مُسکن و التیام بخش موضعی هست
🔹یکی دیگه از تکنیک های که سینمای هالیوودی برای درمان معضلات معنوی جامعه پیشنهاد میده اتحاد حول عشق هست ولی یه عشق حرام.!!!
مثلاً در فیلم گرگ و میش ، کارکتر خون آشام و یه پسره که تبدیل به گرگ میشه رو استعاره از ذات آدم ها نشون میده (که البته شاید زیاد هم بیراهه نبوده باشه!) که هر دوتاشون همزمان عاشق یه دختر آدمیزاد میشن و همین مسئله باعث ایجاد صلح و صفا بین این دو میشه.!
یکی نیست آخه به اینها بگه خداوکیلی اگر عشق حرام این قدرت جادوی رو اگر داشت که باید تاریخ سلاطین هواپرست پُر از صلح صفا میشد، نه حضرت یحیی (ع) شهید میشد و نه تخت جمشید به آتش کشیده میشد...
🔹 شاید بعضیا بگن «خُب فیلم دیگه...» نه این فیلم نیست اینها تکنیک های واقعی هستند که لیبرالیسم برای عطش انسانیت در غرب به واقع داره پیاده می کنه و آثارش هم تو زندگی شون کاملاً مشهوده.
اینکه بعضی از تکنیک هاشون خوبه و حتی ما هم باید اجرا کنیم (که همیشه ما بهتر از اونها اجرا کردیم و می کنیم) دلیل این نمیشه که کل رویکردشون درسته، اتفاقا خیلی از تکنیک هاشون وحشتناک هست و حتی تکنیک های خوب رو هم نباید به جای رویکرد کلی قرار داد وگرنه باز کار درست پیش نمیره.
🔹جامعه نیاز به توجه به مسائل معنوی داره چون قسمت اعظم و مهم وجود هر انسانی رو ابعاد معنوی و روحانی اون تشکیل میده و عدم توجه به این قسمت از وجود هر فرد و همینطور جامعه باعث از هم گسستگی روح انسانی در جامعه و افراد جامعه میشه و چه الگویی مترقی تر و متعالی تر برای رشد معنوی متوازن جامعه.
🔹خدا به داد جوون های ما برسه که این فیلم ها رو نگاه می کنن🤲
@eakamfekr
یه کم فکر...
🔸«مرز» بین حاکمیت ارزشها با حاکمیت لیبرالیسم
🔹قشنگ ترین سکانسی که این چند وقت از صدا و سیما دیدم این سکانس بود. خُب خود سریال «مرز» که در ایام نوروز و شبهای قدر پخش شد مثل هر اثر نمایشی دیگهای نقاط ضعف و قدرت خودش رو داشت ولی در مجموع پیام خیلی خوبی رو منتقل کرد که گل سر سبدش این سکانس بود؛ حبیب حیدرنیا گناهش رو جبران نکرده بود ولی یه عمر براش عذاب وجدان داشت، و به همین واسطه روحش به قدری تو این مدت صیقل خورد بود که هم صاحب کرامت شده بود و هم منشأ کلی برکات و خدمات برای جامعه شده بود تا اینکه هم قدرت این رو پیدا کرد که به گناه خودش جلو این همه جمع اعتراف کنه و هم اینکه خدا توفیقش داد تا که گناهش رو جبران کنه و دخترش رو نجات بده و از همه مهمتر خدا عزتش رو بین مردم چندین چند برابر کرد.
آره اینجوری هاست کلی از این ابتلاء های که خدا سر راه ما میذاره و همیشه ازشون شاکی هستیم این مدلی هستن، سکوی پرش هستن نه بدبختی و بیچارگی. (البته اگه «قدر» بدونیم).
🔹نکته دیگه ای که خیلی جالبه «حاکمیت نظام ارزشی» هست که علاوه بر برکات معنوی ش چقدر میتونه در ابعاد اجتماعی تسهیل گر و تنظیم گر و بازدارنده باشه، چقدر مترقی و متعالی میتونه جامعه رو نه تنها کنترل کنه، بلکه میتونه باعث بالندگی و رشد متوازن معنوی و مادی جامعه هم بشه و این دقیقاً نقطه مقابل حاکمیت «لیبرال» هست که بیخیال رشد معنوی آحاد اجتماع است مثل بعضی از جوامع غربی که همین بیخیالی هرروز بدون اینکه متوجه بشن زجرشون میده و هم هر روز به انحطاط و سقوط انسانیت نزدیک تر و به قهقرای حیوانیت سوقشون میده...
آمارهای وحشتناک شون داد میزنه مگه اینکه یه ذهن غربزده این حقیقت ها رو قبول نکنه وگرنه این تفاوت ها غیرقابل انکاره...
#امامت_هالیوودی
@eakamfekr
9.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 «آزادی معنوی» و «آزادی اجتماعی» هر دو مقدساند
🔹رابطه «آزادی معنوی» و «آزادی اجتماعی» چیست؟
#امامت_هالیوودی
@eakamfekr
یه کم فکر...
🔸«بهترین پیشنهاد» لیبرال.! #امامت_هالیوودی @eakamfekr
🔹فیلم سینمایی «بهترین پیشنهاد» محصول ۲۰۱۳ ایتالیا است و بارها از صدا و سیما هم پخش شده.
فیلم روایت یک پیرمرد بسیار ثروتمند رو به تصویر می کشه که کلکسیون بسیار ارزشمندی رو از تابلوهای نفیس جمع کرده.
یک دختر با ترفندی خاص به اون نزدیک میشه و با وجود خلأ عاطفی که در پیرمرد هست به خلوت اون راه پیدا می کنه، و پیرمرد یک روز به گنجینه خودش سر میزنه و می ببینه که همه چیزش رو یکجا از دست داده. معشوقهای که به تازگی اون رو پیدا کرده تمام گنجینه اون رو به غارت برده، پیرمرد متوجه میشه تمام اتفاقات و ماجراهای که به آشنایی اونها منجر شده همگی دسیسه یک باند تبهکار بود و اون دیگه دستش به هیچ جا بند نیست.
🔹 فیلمنامه و نگاه دوربین بیشترین زمان خودشون رو به روایت احوالات پیرمرد اختصاص دادن ولی این امر به همزادپنداری مخاطب با این شخصیت منجر نمیشه بلکه فیلمساز می خواد عاقبت شوم ثروت اندوزی رو نشون بده. صحنه های پایانی و تنهایی های پیرمرد بعد از فاجعه مالی و عشقی که براش رخ داده حسابی تاثیرگذار هستند چون تا پایان داستان هیچ نشانه ای از خیانت یا دسیسه برای مخاطب نمایش داده نمیشه و مخاطب هم از رو شدن نقشه شوکه میشه.
🔹ولی مسئله اینه که پیرمرد زراندوز تنبیه میشه ولی متنبه نمیشه.! اتفاق جالبی که برای مخاطب هم پیش میاد.!
انگار حقش بوده این بلاها سرش بیاد و ما نباید ناراحت این اتفاق باشیم، خُب به خاک سیاه نشست که نشست می خواست آنقدر مال دوست نباشه، اصلن سر وقت ازدواج می کرد تا اینجور تشنه عشق محبت نباشه، به ما چه اصلن، خیلی هم خوبش شد...
🔹 خداوکیلی این مرام و معرفته آخه؟!
اصلن این پیرمردْ، بدْ، مال دوستْ، خسیسْ، یا هر چیز دیگه ، انصافه از به خاک سیاه نشستنش ما سرگرم بشیم؟! و بگیم _ چقدر حال داد... چه فیلم خوبی بود... _ شاید بگید اوووه چقدر وسواس، ولی به خدا همینجور ساده و با همین داستان ها کم کم آدم عادت می کنه به «لیبرال» شدن.!
🔹غرب برای هر طیف و قشری یه ترفند بکار میبره تا اونها رو به دام لیبرالیسم بکشونه، مثلاً کسی که گوشش پُر داستان های سعدی هست که به این راحتی لیبرال نمیشه ، ولی وقتی امثال این فیلم رو ببینه (شاید سخت...) ولی بستر ذهنی براش آماده میشه برای لیبرال شدن.!
🔹می پرسید: چطوری؟! اصلن چه ربطی داره؟!
در داستان های امثال سعدی هم زراندوزی و یکسره به فکر مال دنیا بودن و از عشق محبت دوری کردن بده، ولی از تنبیه شدن و به خاک سیاه نشستنش هیچ کس (اون هم بدون اینکه متنبه بشه) لذت نمی بره. در داستان های اساطیری هدف متنبه شدن هست و تنبیه کننده، یا صاحب نفسی هست یا پیر و مرشدی که خودش عامل به عمل هست و مخاطب داستان رو به فکر در اعمال خودش می کشونه، نه اینکه چندتا دزد و شارلاتان هرکسی رو که صلاح دونستن تنبه کنند و بعد به خاک سیاه بنشونن و دیگران از دیدنش لذت ببرند و به کار این اراذل احسنت بگن که چه نقشه زیرکانه ای کشیدند...
🔹حتی در داستان های رندان و عیاران ، راوی مخاطب رو همراه اون رند و عیار می کنه که با زیرکی و لطایف الحیل حق مظلومی رو ادا می کنه یا ظالمی رو سر جایش می نشونه. نه اینکه مثل این فیلم و امثال این فیلم به دزد ها دست مریزاد بگیم و از تخریب پیرمرد بخیل به تحسین دزد پلید برسیم...
#امامت_هالیوودی
@eakamfekr