همنو | همراهان نوجوان
#تربیتی #هویت 🔴پیامدهای فقدان هویت ♨️ در جستجوی هویت منفی اریکسون معتقد است فردی که قادر به یاف
#تربیتی
#هویت
📌 از دیگر عوارضهای فقدان هویت
♨️نقش بيهويتي در خودكشي
بر اساس يافتههاي روانشناسي و طبق آنچه كه از اظهارات و نوشتههاي روانشناسان به نام دنيا فهميده ميشود و با يك نگاه كليتر به علل و خصوصيات مشترك خودكشيها، در مييابيم افرادي كه قصد خداحافظي با زندگي دارند، كساني هستند كه به خوبي از خود، تواناييها، زواياي گوناگون وجود خويش، جايگاه خود در زندگي، هدف از زندگي، و در يك كلمه از «هويت فردي و اجتماعي خويش» غافلاند كه از آن در برخي از منابع به «خود انگاره نامطلوب» تعبير شده است.
🔺افرادي كه دچار دوسوگرايياند و نميدانند به سوي كدام هدف بايد در حركت باشند هنوز خود را نشناختهاند، نميدانند چه بايد بكنند، بر تكيهگاههاي نامطمئني دل خوش ميدارند و به همين دليل، با وزش بايد هر چند خفيف، احساس تنهايي و از دست دادن پناهگاه و تكيه گاه، آنها را ميآزارد.
🍃 در حالي كه اگر به درستي از سرمايههاي خود باخبر بودند، وقتي با شكستي مواجهه ميشدند، نه تنها آن را آخر خط نميدانستند بلكه پلي براي ترقي و استفاده از ساير تواناييهاي نهفته در عمق جان خويش دانسته، با عبور از آن پل به دشت زيباي موفقيت و كاميابي گام مينهادند.
🔸 ناكامي در كنكور، شكست در يك مسابقه، قطع ارتباط با يك دوست، از دست دادن شغل، از دست دادن يكي از نزديكان، و ساير مواردي كه ممكن است استرس (فشار رواني) زيادي بر پيكره انسان وارد كند، هيچگاه براي شخصي كه شناخت كاملي از خود دارد، نميتواند به منزله ويران شدن تمام راهها و قطع اميد از همه زيباييهاي زندگي تلقي شود؛ بلكه تنها به منزله انفجاري در يك كوه پر از معدن است كه نتيجه آن، اكتشاف سنگهاي قيمتي و گنجهاي نهان خواهد بود.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#تربیتی #هویت 📌 از دیگر عوارضهای فقدان هویت ♨️نقش بيهويتي در خودكشي بر اساس يافتههاي روانشنا
#تربیتی
#هویت
📌 آخرین عوارض فقدان هویت
♨️گرایش به اعتیاد
یکی از راههای درک روند کلی دوره نوجوانی، تقسیم آن به سه مرحله متوالی گسترده است:
مرحله اول: جدایی از دوره کودکی و پذیرای تنها بودن
مرحله دوم: تغییر هویت
مرحله سوم: حرکت به سوی استقلال
👈پدیدآیی مشکل در خودآگاهی طی دوره تغییر هویت میتواند نوجوان را آماده مصرف مواد مخدر کند.
نوجوان برای فرار از این ناراحتی، به ویژه همراه با گروه همسالان خود، در معرض این خطر است که با تکیه بر مصرف مواد، حس ناامنی خود را در لباس تظاهر به شجاعت مخفی کند.
✅ برای مقابله با این نوع آمادگی، والدین باید تلاشهای اغلب ناشیانه نوجوان را برای تغییر، محترم شمارند و آنها را جدی بگیرند.
والدین باید خود را نسبت به تلاش فرزندشان علاقهمند نشان دهند و آنها را با شیوههای تحقیرآمیز، نادیده نگیرند و یا تصحیح نکنند.
❌ مسخره و ریشخند کردن یا هر گونه شوخی ناراحت کننده در ارتباط با تجربه رفتار متفاوت از سوی والدین، میتواند باعث سرافکندگی نوجوان شده و باعث صدمه دیدن «خودانگاره» او شود.
همچنین ممکن است نوجوان را وادار کند برای داشتن حسی بهتر، به سمت درمان یا تسکین ناراحتیهای دردآور خود روی آورد.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
🌸❗️به دلیل اهمیت شکلگیری "هویت در دوران نوجوانی" و تأثیرات فقدان یا عدم فقدان آن در سالهای آینده و بزرگسالی نوجوان، لازم بود ابتدا با آسیبها و عوارضهای عدم توجه والدین و همراهان نوجوان به این مقوله مهم، آشنا شده و به امید خدا در گامهای بعدی با ارائه راهکارهای شکلگیری هویت فردی در نوجوانان، همراه شما خوبان خواهیم بود.
@eakhavi
#معرفی_کتاب
📕 کتاب هفت عادت نوجوانان موفق
اثر : شون کاوی
مترجم: طیبه امیریان
توضیح درباره کتاب: شون کاوی در این کتاب از هفت عادت نوجوان موفق برای هدایت و راهنمایی نوجوانان بیان کرده است
و در این کتاب با شیوه ای بسیار دلچسب و قدم به قدم این هفت عادت را آموزش داده است.
لینک خرید کتاب:
https://zaya.io/zvqvr
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#هویت
#راهکار
📌 راهکارهای ایجاد هویت فردی
💫خودشناسی
براي افزايش خودآگاهي بايد تفکر بيشتري در مورد اعمال و کارهاي خود کنيم؛ درواقع بايد سعي کنيم مسائلي که به ناخودآگاه ميرود مسائل حل شده بوده و به صورت عقده در انسان در نيايند.
✴️"بايد انسان عميقاً فکر کند که از چه آفريده شده است."
خودشناسي رابطه مستقيم با تصوير ذهني دارد. تصويري که انسان از خود در ذهن مي پروراند، ريشه ی بيشتر رفتارهاي وي را تشکيل ميدهد؛ زيرا علت اينکه هر يک از ما از خود تصويري غيرواقعبينانه ميسازيم، در حقيقت محصول چيزهائي است که ساير مردم خواه به درست يا غلط، درباره ما به ما گفتهاند، و ما را آن طور بيان و توصيف نمودهاند.
📌برخی از مهمترین جنبههای خودشناسی:
🔺شناخت تواناییها و استعدادها
🔺آگاهی از ویژگیهای تحول و خصائص سنی
🔺شناخت نیازهای اساسی روانی
🔺شناخت ضعفها، ناتواناییها و محدودیتهای خود
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#پرسش_پاسخ
❓پرسش از شما
⌚وقت من طلاست(۱)
سلام. مشکل من این است که زمان زیادی را با تلویزیون، رایانه و سرگرمیهای مجازی میگذرانم. چگونه میتوانم بر این عادت بد پیروز شوم؟
‼️پاسخ از ما
از شیوه پرسش شما مشخص میشود که ارزش وقت را به خوبی میدانید. کسانی با این سؤالات روبرو میشوند که احساس میکنند زمان آنها به سوی اهدافی که دارند، پیش نمیرود و استفاده مفیدی از آن نمیشود. با توجه به این، چند قانون را به یاد داشته باشید: 🔅.......ادامه دارد.......🔅
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#پرسش_پاسخ
⏰ وقت من طلاست..
💫ادامه دارد...
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#پرسش_پاسخ
#وقت_طلاست
⏰وقت طلاست..
1⃣قانون اعتدال
هیچ کدام از سرگرمیهایی که از آن نام بردید، به خودی خود بد و ناپسند نیستند. بخشی از نیازهای فکری و نیز سرگرمیهای شما را رسانه تشکیل میدهند.
⭕️مشکل اصلی در زیادهروی است. ⭕️
🌟وقتی احساس میکنید مانند یک اسیر در دست غول رسانهای هستید و هیچ ارادهای از خودتان ندارید، آنوقت خیلی اعصابتان به هم میریزد.
❇️ تصور کنید که به خود گفتهاید: امروز مسابقه فوتبال را تماشا میکنم و بعد از آن سراغ کار دیگری میروم. الان که مسابقه تمام شده، منتظرید با مربیان مصاحبه بشود. بعد تصمیم میگیرید خبر آن را هم دنبال کنید. سپس به خودتان میگویید: یک چرخی میان شبکههای بزنم فقط برای اینکه بدانم الان چه برنامههایی پخش میشوند. اتفاقا یکی از شبکهها در حال پخش فیلم کمدی است و شما هم کشته مرده چنین فیلمهایی هستید. به خودتان میگویید فقط نیم ساعت است. بعد از آن سراغ کارم میروم و .... این حکایت هر روز اسیران رسانه است. درباره کار با رایانه هم چنین داستانی وجود دارد. زمانی که شما از هر نوع رسانهای دوری کنید، کوتاهی کردهاید و از اطلاعات مورد نیاز خود دور شدهاید. زمانی که بیشتر وقت خود را پای تلویزیون یا رایانه باشید، باز هم ویروسی شدهاید.
✅بهتر است دست به انتخاب بزنید و از میان برنامهها چند تایی را که مورد علاقه و نیازتان است، گلچین کنید. آن وقت است که تازه لذت استفاده از رسانه را میچشید.
💫 ادامه دارد..
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi