#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#خود_مراقبتی
#مدیریت_ذهن
#بخش_پنجم(پایانی)
✅✴️ مهارت نهایی سازی
🗃هر تصمیم در ذهن ما یک فایل باز میکند و هر فایل تا به سرانجام رسیدن در ذهن ما باقی خواهد ماند.
📚کسانی که تصمیمهای خود را به مرحله اقدام نرساندهاند یا اقدام اولیه کردهاند ولی هنوز به سرانجام نرسیده است، با پدیده انباشتگی تصمیم یا فایلهای باز روبرو هستند.
🗞در ذهن این افراد تودهای از افکار تکراری و سوال کننده وجود دارد که از آنها میخواهد تا سرنوشت تصمیمها را مشخص سازد.
📑📝افرادی فایلهای باز فراوانی دارند، آرامش کمتری نیز دارند و به همان نسبت تمرکز کمی در انجام دیگر ماموریتها برایشان پیش بینی میشود.
👈 از این رو، لازم است طی فرایندی این مشکل برطرف شود.
این فرایند در دو گام اساسی خلاصه میشود که در پست بعدی به آن پرداخته می شود.
💐ادامه دارد...💐
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#خود_مراقبتی
#مدیریت_ذهن
#بخش_پنجم(پایانی)
✅✴️ مهارت نهایی سازی
💫دو گام اساسی برای نهایی سازی تصمیم 👆
💐ادامه دارد...💐
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#مناسبتی
#حضرت_علی
همیشه زمان در اختیار ما نیست. از فرصتها باید بهرهمند شد. توجه داشته باشیم که فرصت ها تکرار ناپذیرند. در شبهای ویژه قدر، میتوان سرنوشتی دیگر رقم زد.
⭐هشدارهای مولا را جدی بگیریم: «اكنون كه در فراخناى زندگى هستيد و نامههاى عملتان گشوده و بساط توبه گسترده است و فرارىِ از طاعت خدا به سوى خدا فرا خوانده مىشود و بدكار جاى اميدوارى دارد، عمل كنيد پيش از آنكه چراغ عمل خاموش شود و فرصت از كف برود».(نهجالبلاغه: خطبه 237)
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#خود_مراقبتی
#مدیریت_ذهن
#بخش_پنجم(پایانی)
✅✴️مهارت تمرکز
( مهارت سوم در مدیریت ذهن)
👈پراکندگی ذهن، ناشی از حاضر نبودن در کارهایی است که مشغول انجام آن هستیم.
↔️زمانی که ذهن و کار در دو سوی متفاوت قرار میگیرند، مثلا فرد در کلاس درس نشسته ولی فکرش در مسابقه ورزشی روز قبل غرق شده است، پراکندگی ذهنی صورت میگیرد.
⭕️این افراد نشاط ذهنی خود را به مرور از دست میدهند و دچار حواسپرتی همراه با نگرانی از فراموشی میشوند.
⁉️ به همین دلیل در حل مسئله توصیه میشود که از سادهترین کارهای روزمره تمرین حضور را شروع کنند.
🔱به این معنا که فرد وقتی مشغول صرف نهار است، ذهن خود را فقط مشغول غذا خوردن نماید و هر جای دیگری رفت، آن را فرا بخواند و در رفتار خوردن حاضر نماید.
✳️ذهن خوب، ذهنی است که شروع، همراه و پایان یک کار را در دست میگیرد و در هیچ یک از این سه بخش، غایب نیست. این ویژگی به دست آوردنی است و در افراد نمرات متفاوتی دارد.
🚫تنها ذهنهایی که به صورت خودکار از حوزه مدیریت فرد خارج میشوند، جای بررسی بیشتر دارند؛ زیرا ممکن است ویروسهایی مانند اضطراب یا وسواس فکری مانع از استخدام ذهن شود که در این صورت، پیگیری و درمان مناسب خودش را میطلبد.
📵امروزه با توجه به ابزارهایی که در اختیار نوجوانان است، پدیده غیبت ذهنی هم فراوان شده و لازم است مربیان نسبت به افراط نوجوانان در استفاده از رسانه، هشدارهای علمی و روانشناختی لازم را ارائه دهند.
💐ادامه دارد...💐
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#تربیتی
#خود_مراقبتی
#مدیریت_ذهن
✅✴️ مدیریت زمان
👌برنامهریزی برای انجام کارهای روزمره، همواره دغدغه جدی یک فرد پویا بوده است.
📆نوجوان نیز برای تحقق اهداف خود، نیاز به برنامهریزی دارد، ولی گاهی آفتهایی برای این برنامهها وجود دارند.
🔶 به عنوان مثال ممکن است نوجوان به شیوهای وسواسگونه قصد مهار زمان را داشته باشد و از هر لحظه بیشترین بهره را ببرد.
در این شرایط مدت اجرای برنامه زیاد نخواهد بود و خستگی ناشی از این زیادهروی، سبب کوتاهیهای بعدی میشود.
⭕️در برخی موارد هم نوجوان در برنامهریزی خود موفق می شود ولی راهزنهای زمان مانند موبایل، تلویزیون، دوستان و بیحالی، اجازه انجام نمیدهند.
🔱به همین دلیل، در جدیدترین روشهای مدیریت زمان از افراد میخواهند که قبل از هر نوع طراحی برنامه، به مدت چهار هفته، وضعیت فعلی خود را در استفاده از زمان بررسی و تحلیل نمایند.
📝📒برای اجرا فقط کافی است نوجوان در یک دفترچه، کارهایی که انجام میدهد را ثبت نماید. وقتی این فعالیتها و زمان انجام آنها به نوجوان گزارش داده شد، برداشت واقعبینانهتری از وضعیت خود و ظرفیت انجام برنامه خواهد داشت.
🔍 بعد از بررسی موفق که میتواند به کمک مربیان تحلیل شود، نوجوان در مییابد که در چه ساعتهایی از شبانهروز آمادگی بیشتری برای انجام کارهای مهم دارد؟
❌کدام یک از موانع به استفاده از زمان لطمه زده است: بینظمی در خواب، تماشای زیاد تلویزیون، بیتوجهی به تفریحات سالم یا ...؟
در این بررسی نوجوان می تواند میزان بهره وری از زمان را ارزیابی کند.
💐ادامه دارد...💐
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#سخنی_با_والدین
#فناوری
✅✴️ شاد
🔸رویارویی ما با فناوری بر اساس نگرش و هدفهایی که تعریف کردهایم، متفاوت است.
🔺برخی خویشتن را به نسیم خوش فناوری سپرده و همه لحظههای زندگیشان را با دنیای دیجیتال و مجازی سپری میکنند و عدهای دیگر، با تعصب، پیشداوریهای منفی و ترسهای ناشی از ناتوانی، هر نوع استفاده از امکانات ارزشمند جدید را ممنوع کرده باشند.
🔻 در این میان، گروه میانهای وجود دارند که از این دستاورد علمی برای رسیدن به هدفهای بزرگ پل میسازند.
🔵 هر کدام از این رویکردها شکل بگیرد، در تعامل تربیتی خانواده با فرزندان نقش خواهد داشت.
👈این مهم با توجه به روزهایی که سپری میکنیم و لزوم ورود دانش آموزان به دنیای یادگیری از راه دور به کمک اینترنت و گوشیهای هوشمند، اهمیت بیشتری پیدا کرده و برای خانوادهها پرسشهای جدیتری را ایجاد نموده است.
⭕️طراحی برنامه آموزشی شاد، تدبیری شایسته و ممکن برای تعطیل نشدن برنامه یادگیری دانش آموزان است و برای کودکان و نوجوانانی که تلفن همراه را در سرگرمی ترجمه کرده بودند، تجربهای متفاوت کرده است ولی برای آنان که در چنین فضایی نبودهاند، مخاطرات و ملاحظاتی را در پی دارد که در پست های بعدی به برخی از آنها اشاره میشود.
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#سخنی_با_والدین #فناوری ✅✴️ شاد 🔸رویارویی ما با فناوری بر اساس نگرش و هدفهایی که تعریف کردهایم،
#سخنی_با_والدین
#فناوری
✅👈 ادامه نکات فناوری
۳.مراقبت، تعطیل بردار نیست.
نمیتوان به بهانه اینکه فرزندان ما دنیای درسی خود را به صورت زنده و با نرمافزار آموزشی میگذرانند، آنها را رها ساخت.
👌مراقبت از کودکانی که تازه چنین دنیایی را تجربه میکنند، ضروریتر به نظر میرسد. میتوان این مراقبتها را چراغ خاموش و ماهرانه انجام داد.
🔺میتوان با ایجاد فضای استفادهای که در معرض دید خانواده است، آنها را از حساسیت دور کرد و میتوان با افزایش مهارتهای خود درباره عملکرد تلفن همراه، به کودکان و نوجوانان پیام مراقبت حرفهای را صادر کرد؛ اینکه عملکردشان در فضای جدید از دید و دانش والدین به دور نیست.
🔶در نگاهی درون دینی، بزرگان به ما آموختهاند که پیش از هر اقدامی از سوی کسانی که قصد گمراهی دارند یا ابزارهایی که میتوانند به تغییر منفی در مسیر زندگی فرزندان منتهی شوند، اقدامات پیشگیرانه داشته باشیم و باغبانی از گلهای زندگی را به شایستگی انجام دهیم.
۴. ایجاد رابطه عاطفی خوب و همراه با اعتماد دو طرفه، نسخه اصلی همراهی موفق با فرزندان در دنیای فناوری است.
📱 وسیلهای مانند تلفن همراه، به خودی خود بد نیست، بلکه زمانی در مسیر تربیت مشکلساز میشود که به عنوان مخفیگاه یا پناهگاه برای کودکان و نوجوانان نسبت به کمبودهای موجود در زندگیشان تبدیل شود.
⭕️این کمبودها میتواند ناشی از ناآگاهی والدین، تامین نکردن نیازهای روانشناختی فرزندان و نیز نداشتن اقتدار کافی در این باره باشد.
✳️به همین دلیل، پیشنهاد میشود والدین پیش از تهیه و واگذاری این امکانات، قانونهای لازم را با عزیزان خود توافق نمایند و همراه با استفاده آنان از تلفن همراه، اطلاعات و مهارتهای خویش را در این زمینه افزایش دهند.
❇️زمانی که قانونهای مشخص در این باره حکمرانی کنند، از میزان دستورهای والدین کاسته میشود و فرزندان با پیامدهای رفتاری خود مواجه میشوند نه امر و نهی تکراری پدر و مادر.
۵. برای روزهای پس از آموزشهای مجازی هم برنامه داشته باشیم.
⚜دانش آموزانی که به استفاده از چنین امکاناتی خو گرفتهاند، نمیتوانند پس از تمام شدن دورههای درسی از ما مطالبه گوشی نداشته باشند، پس بهتر است از الان برنامههای مشخصی برای استفاده چندمنظوره و درستشان داشته باشیم و با فعال کردن تفکر نقاد در کنار تفکر خلاقشان، از آنها مدیرانی شایسته برای کنترل خویش در چنین موقعیتهای بسازیم تا نگاه به فناوری را از سرگرمی به استفادههای همسو با هدفهای بزرگشان تغییر دهند.
✨⭐️ نکته مهم در این باره، غنی سازی دنیای واقعی و داشتن برنامه برای برخوردار شدن فرزندان از نشاط و تحرک کافی در زندگی روزمره است تا لذتجویی آنان در فضای مجازی خلاصه نشود.
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#استقلال
✅✴️ استقلال یا استبداد نوجوان؟
⭕️یکی از نگرانیهای خانواده ها، اشتباهی است که نوجوان بین استقلال با استبداد مرتکب میشود.
🚫برخی از نوجوانان که به تازگی در میدان نوین کنونی گام نهادهاند، تصور میکنند که میتوان با اصرار بر اجرایی شدن خواستههای خویش، فزونخواهی مالی، آزادی طلبی خارج از چارچوبهای خانوادگی و نیز تاکید افراطی بر داشتن حریم خصوصی، میتواند گامهای استقلال را بردارند؛ در حالی که واقعیت شکل دیگری دارد.
❇️استقلال نوجوان به معنای رهایی او از تمام قانون های خانوادگی نیست؛ همانگونه که دیگر افراد جامعه در قلمرو قوانین اجتماعی دچار محدودیتهای منطقی هستند و مثلا اجازه عبور از چراغ قرمز را ندارند.
✳️مسئله تداخل میان استقلال و خودرأی بودن، گاهی جنگ قدرتی را در رابطهها ایجاد میکند و نوجوانان به دستاویزهای خطرناکی چون گرایش به دود، قلیان، ترک منزل و نیز ترک تحصیل متوسل میشوند.
👈راهکارهایی برای پیشگیری و حل تمام مسائل پیشگفته وجود دارد که در پست های بعدی به آن اشاره خواهد شد.
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#استقلال
✅✴️ راهکارهای پیشگیری از تداخل استقلال و استبداد و..
👈1⃣ احترام به روحیه نوجوان
⭐️والدین آگاه از رشد فرزندان خود شادمان هستند و به هیچ وجه بزرگ شدن نوجوان را یک خطر به شمار نمیآورند.
🌟والدین مطلع و خبره، به رشدیافتگی نوجوان خود افتخار میکنند و از اینکه سالهای بودن با فرزندشان تا مسیر مستقل شدن رو به پایان میرود، مراقبتهای عاطفی بهتری را اعمال میکنند.
✳️نوجوانی که میل به مدیریت خویشتن داشته و مسائل گوناگون از جمله انتظارات والدین را به تنهایی فرماندهی میکند، شایسته ستایش والدین و همراهی بایسته است.
✴️نوجوانی که هدفمند است و برای رسیدن به اهداف خود، به صورت خودجوش و با انگیزه پیشرفت بالا در حال حرکت است، سزاوار احترام و همراهی مناسب است.
✅از این رو تاکید میشود که تلاش نوجوان برای به دست آوردن استقلال فردی را درست ترجمه کنیم و از هر نوع برداشت نامناسب بپرهیزیم.
💐 ادامه دارد...💐
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#استقلال
👈2⃣ تعیین حدود و قانونها
📜با مشخص شدن قانونهای اصلی و مهم خانواده برای نوجوان، میتوان از بروز مشکلات زیادی پیشگیری کرد.
👌این قانونها برای مهمترین مسائل نوجوان تعیین میشوند نه برای همه مسائل آن.
🔺به عنوان مثال شما از نوجوان پسر خود میخواهید که برنامه بیرون ماندن از منزل را تا ساعت مشخصشدهای از سوی خانواده تنظیم کند و بعد از آن حتما در منزل حضور داشته باشد.
🔶نوجوانانی که از قبل در زندگی مشترک خود با خانواده شاهد قانونگذاریهای منطقی و دستاوردهای خوب آن بودهاند، به راحتی قانونهای کنونی را میپذیرند ولی نوجوانانی که چنین اعتمادی را تجربه نکردهاند، ممکن است از والدین دلیل قانونهایشان را بپرسند که لازم است توضیحات و دلایل کافی برای این کار ارائه شود.
💐ادامه دارد...💐
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
📣📣‼️ با ما نیمه پر نوجوان تان را هم ببینید..
سعی کرده ایم زندگی توام با آرامشی همراه با نوجوان تان برای شما فراهم کنیم📣📣
پس اگر....
🤔 والدینی هستید که از ویژگی های دوران نوجوانی و بلوغ اطلاع چندانی ندارید..
😡 یا با نوجوانی مضطرب، پرخاشگر و ناسازگار مواجه هستید..
🗞📝 یا به عنوان مربی، معلم یا استاد، جویای یک سری اطلاعات دسته بندی شده درباره شیوه های درست رفتار با نوجوانان ...
✅👏درست حدس زدید👏
🌺👈 این کانال مخصوص شماست🌺
👌درست همین جا و همین الان وقتشه👌
🚀به ما ملحق شوید و با کمک کردن به نوجوان تان، از زندگی لذت ببرید🌈
💢کانال تخصصی نوجوان💢
https://eitaa.com/eakhavi
باسلام و احترام خدمت همراهان همیشگی 🌷
✅⭐️جهت همراهی بهتر با نوجوانان مان، با نشر بنر👆، از کانال خودمان حمایت کنیم.
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#تربیتی #سخنی_با_مربیان #استقلال ✅✴️ راهکارهای پیشگیری از تداخل استقلال و استبداد و.. 👈1⃣ احترام ب
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#استقلال
👈3⃣ ایجاد فرصتهای کنترل شده برای تجربه کردن
🔷اگر قرار است نوجوانِ خود را برای یک حضور اجتماعی موفق آماده کنید، پس از همین دوره نوجوانی و در کنار نظارتی که بر او دارید، کار را شروع کنید.
🔺 نوجوانهایی که فرصتهای تجربه کنترل شده را در اختیار دارند، میلی به طغیان در وجودشان نیست و میتوانند به صورت منطقی هم خواستههای خود مانند حضور اجتماعی را دنبال کنند و هم چارچوبهای از پیش تعیین شده را به خوبی مراعات نمایند.
✅در استفاده از دنیای فناوری هم این تجربههای تدریجی مثال زدنی است و نوجوان در ابتدا با همراهی خانواده و پس از آن با مدیریت فردی خویش میتواند استفاده بهینه و به دور از آسیب را در زندگی رسانهای خود تجربه کند.
💐ادامه دارد...💐
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi