💠 کتاب "نگرشی بر فلسفه و عرفان" تالیف حضرت آیت الله صافی گلپایگانی به چاپ رسید
🔺 به گزارش سایت ابن عربی، کتاب "نگرشی بر فلسفه و عرفان" حضرت آیت الله صافی گلپایگانی (دام ظله) به تازگی توسط انتشارات دلیل ما چاپ و روانه بازار نشر شده است.
🔺توحید و الهیات از مباحث اصلی و بسیار عمیق در اسلام است و از آنجا که غور کردن در این مباحث لازم است با پشتوانه ی تفکر توحیدی خالص و ناب که برخاسته از سرچشمه علوم وحیانی و برخوردار از براهین محکم و احاطه ی کامل به آیات کتاب الله باشد، علما و محدثین بزرگ اسلام، عَلم شاگردی مکتب اهل بیت (علیهم السلام) را بر افراشته و در تمام مراحل زندگی بشری، چراغ راه هدایت امت از ظلمات و بدعت ها بوده اند و همواره در بزنگاه های تاریخ و در سخت ترین برهه ها از مبارزه علمی و عملی با کژراهه ها و اندیشه های نوظهور و الحادی از حیات نورانی اسلام و کیان مذهب تشیع دفاع جانانه کردند.
🔺 در این میان به حق می توان گفت مرجع عالیقدر آیت الله صافی گلپایگانی که شاگرد برجسته این مکتب و حاصل علوم اهل بیت (علیهم السلام) و از پرچم داران مبارزه با اهل بدعت و انحراف بوده اند، با اخلاص و زهد و مجاهدت های شبانه روزی در ادای تکلیف خطیر و رسالت سنگین خویش، ابتدا از چشمه معارف وحیانی سیراب گشته و سپس ره توشه های عمیق علمی و کلامی خویش را خالصانه به شیفتگان کمال و پویندگان راه نجات و هدایت ارائه نموده است، و زلال معارف را از صافی فقاهت و عدالت گذرانده و جان تشنه جویندگان حقیقت را سیراب کرده است.
🔺 فهرست مطالب این کتاب به شرح ذیل می باشد:
■ سخنی پیرامون توحید و وحدت عددی
- مسئله غیر متناهی بودن خداوند
■ پیرامون مسأله وحدت وجود
- احاطه خداوند اشیاء را احاطه وجودی نیست
- در معنای احاطه حق تعالی
- در معنای تجلی
■ بررسی تطبیقی مسالک فلسفی و عرفانی با هدایتهای الهی قرآنی
- تمسک به دلائل سمعی در اصول دین
- خطر تحصیل فلسفه و عرفان مصطلح
- خدا در کتاب و سنت
- راجع به تکفیر اشخاص و میزان در اسلام و کفر
- ذکر بعضی از تأویلات مخالف با کتاب و سنت
- فرق است بین اشتباه در اصول و فروع
- در معرفت و خداشناسی
- حدیث متعمقین در آخر الزمان
- در بیان ظاهر و باطن بودن خداوند
- در بیان معیت خداوند با خلق
- آیات و روایات و تجلی رب تعالی
- مباحث اعتقادی با فقهی و رجالی مقایسه نمی شود
- اصطلاحات خاص حکما و عرفا
- مسئله حدوث عالم
- در رد انه جسم لا کالاجسام
- فرق است بین الله وجود و الله موجود
- در علت و معلول
- فرق بین اخبار از ذات و اخبار از حقیقت و کنه آن در توضیح بعضی از روایات
- دو نکته مهم
🏞https://goo.gl/KDfpU7
🔹 علاقمندان برای تهیه این کتاب ارزشمند می توانند به سایت انتشارات دلیل ما مراجعه کنند یا با شماره های زیر تماس حاصل نمایند:
🔗 لینک سایت انتشارات دلیل ما:
https://goo.gl/CwUkhF
☎️ قم (همراه با ارسال پستی):
۰۲۵۳۷۷۴۴۹۸۸ – ۰۲۵۳۷۷۳۳۴۱۳
☎️ تهران: ۰۲۱۶۶۴۶۴۱۴۱
☎️ مشهد: ۰۵۱۳۲۲۳۷۱۱۳
پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
📌 مشاهده مشروح این مطلب در سایت:
http://www.ebnearabi.com/12872/کتاب-نگرشی-بر-فلسفه-و-عرفان-تالیف-حضرت-آ.html
⭕️ نقد کتاب قبول اهل دل آقای موسوی مطلق – بخش سوم
🏞 https://goo.gl/E2AH3e
💠 همانگونه که پس از انتشار پاسخ صریح آیت الله نوری همدانی به پرسشی درباره کتاب قبول اهل (https://t.me/ebnearabi/986)، وعده داده بودیم، در سلسله مقالاتی به نقد علمی محتوای کتاب “قبول اهل دل” تالیف آقای موسوی مطلق خواهیم پرداخت. متنی که در ذیل می آید بخش سوم از مقاله حجت الاسلام داوودی (از محققین و فضلای حوزه علمیه قم) در نقد محتوای این کتاب است که با ویرایش و کمی اضافات، منتشر می شود:
🔺 مؤلف شمس تبریزی را سید و شیعه می داند، ولی بدون دلیل و مصدری برای این ادعا.
و در مورد اهل بیت علیهم السلام نیز هیچ بیانی از شمس نقل نمی کند، که البته چیز قابل توجهی نیز وجود ندارد که نقل کنند.
اما شمس چه می گوید؟
مرا رساله محمد صلی الله علیه و آله سود ندارد، مرا رساله خود باید اگر هزار سال رساله بخوانم تاریک تر شوم.[۱]
او می گوید: انبیاء اغلب نفاق کرده اند، نفاق آن باشد که آنچه در دل داری خلاف آن ظاهر کنی.[۲]
برحجاج بن یوسف ثقفی رحمت می فرستد.[۳]
او فاطمه سلام الله علیها را زاهده می داند و نه عارفه [۴] و سخنان انحرافی بسیار دیگر…
🔺 مؤلف در این کتاب، بیشتر توان خود را صرف ابن عربی می کند. او را شیعه خالص و عارف کامل می داند و در این راه بر علماء و محدثین نیز به سختی می تازد... و اعتقاد او در فتوحات درمورد امام زمان را دلیل بر شیعه بودن او می داند، اما بیان استادش بدون ذکر منبع و مصدر است، لذا قابلیت بحث ندارد. و البته این ادعای بدون سند با کلام ابن عربی در فتوحات[۵] در مورد عدم نیازش به معرفت امام زمان تعارض دارد
🔺 از استادش نقل می کند که گفته ؛ ابن عربی رسول خدا صلی الله علیه وآله را در خواب دیده است، که ابابکر در سمت راست و عمر در سمت چپ و عثمان روبروی حضرت و امیرالمومنین در پشت سر حضرت ایستاده اند. جناب استاد شروع می کنند به توجیه که: « تو را به خدا سوگند که کدام عارفانه تر و مؤدبانه تر است، آن که امیرمومنان پشت سر حضرت ایستاده است من هم باشم در جوار رسول خدا صلی الله علیه وآله همینگونه می ایستم»
🔴 باید گفت این توجیه هر زن فرزند مرده ای را به خنده وا می دارد، بحث آنجاست که ابوبکر و عمر وعثمان نزد رسول خدا صلی الله علیه وآله چه می کنند؟ این خواب جز از یک فرد سنی سر نمی زند. بر مبنای یک شیعه در خواب هم عمر و ابوبکر و عثمان در آتش جهنم هستند، و نه درجوار رسول خدا صلی الله علیه وآله!
پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
📌 مطالعه مشروح مطلب:
http://www.ebnearabi.com/12669/نقد-کتاب-قبول-اهل-دل-آقای-موسوی-مطلق-ب.html
⭕️ نقد کتاب قبول اهل دل آقای موسوی مطلق – بخش چهارم
🏞 https://goo.gl/Pji2VH
💠 همانگونه که پس از انتشار پاسخ صریح آیت الله نوری همدانی به پرسشی درباره کتاب قبول اهل (https://t.me/ebnearabi/986)، وعده داده بودیم، در سلسله مقالاتی به نقد علمی محتوای کتاب “قبول اهل دل” تالیف آقای موسوی مطلق خواهیم پرداخت. متنی که در ذیل می آید بخش چهارم از مقاله حجت الاسلام داوودی (از محققین و فضلای حوزه علمیه قم) در نقد محتوای این کتاب است که با ویرایش و کمی اضافات، منتشر می شود:
🔺 نویسنده در ص۱۲۷ با نقل داستانی جعلی به دفاع از دروایش به ویژه قطب فرقه نعمت اللهی(معصومعلیشاه) می پردازد و چنین القا می کند که فوت آیت الله بهبهانی نتیجه تکفیر درویشی به نام معصومعلیشاه و خراب شدن طاق بر سر ایشان است. در حالی که علت فوت ایشان وَبا بوده و پسر آیت الله بهبهانی می گوید: در روز جمعه مبعث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به دلیل مرض وبا از دنیا رفته اند.[۱]
🔺 مؤلف برای دفاع از ابن عربی به علماء شیعه تاخته و ایشان را حواله به آخرت می دهد در حالی که مرادهایشان اعتراف به سنی بودن ابن عربی کرده اند و او را خصم اَلد شیعه و سنی متعصب و ناصبی می دانند. برای نمونه سید جلال الدین آشتیانی می گوید: «ابن عربی خصم اَلد شیعه امامیه است و به طور کلی با شیعه خصوصاً فرقه امامیه سر سازش ندارد او گویا مطلقاً آثار ائمه شیعه را ندیده»[۲]. استاد مطهری نیز می گوید ابن عربی سنی متعصب است.[۳]
🔺 نویسنده کتاب می گوید: «محدث نوری نسبت ناروا به ابن عربی می دهد که شیعه را قبول ندارد و باید نمونه می آورد»
در پاسخ به ذکر یک نمونه بسنده می کنیم. ابن عربی در فتوحات با توهین به شیعیان علی الخصوص شیعیان ۱۲ امامی می نویسد:
«راه و روش اهل بدعت و نفسانیّات بدین ترتیب است که شیاطین در ابتدا اصل صحیحی را که در آن شک نمی نمایند به آنان (شیعیان) القاء می نماید. سپس گمراهی ها از عدم فهم صحیح به وجود می آید و گمراه می شوند. این امر همچون یک امر صحیح به شیطان نسبت داده می شود. کاش می دانستند که در این مسائل، شیطان شاگرد ایشان است. (شیطان از صاحبان بدعت و نفسانیّات درس می گیرد). بیشترین مصداق چنین امری مربوط به شیعه مخصوصا امامیه (شیعیان ۱۲ امامی) است. شیاطین جنّی بر آنان وارد می شوند. محبت اهل البیت (علیهم السلام) و افراط بر آن را بر آنان القا می کنند و شیعیان این علاقه شدید را مؤثرترین وسیله قرب الهی تلقّی می کنند. همینطور است اگر در این حدّ توقّف کنند و چیزی نیفزایند ولی آنها (شیعیان) از حد محبت اهل البیت (علیهم السلام) به دو صورت تجاوز می کنند. الف: بعضی از آنها به محبت اهل البیت علیهم السلام دشمنی و سبّ صحابه را می افزودند، چون آنان اهل البیت (علیهم السلام) را مقدّم نداشتند و (شیعیان) گمان می کنند که اهل البیت (علیهم السلام) برای این مناصب دنیوی (خلافت) سزاوارتر بوده اند. از آنان کسانی هستند که شناخته شده اند و زیاد هستند. ب – و طایفه ای از آنان علاوه بر سبّ صحابه، نسبت به پیامبر صلی الله علیه (و آله) و سلّم و جبرئیل علیه السلام و الله جلّ جلاله طعنه زدند که چرا نسبت به رتبه ایشان (اهل البیت علیهم السلام) و برتری آنان در خلافت بر مردم، تصریح نکرده اند و حتی برخی از آنان سوگند یاد کرده اند که: ما کان من بعث الأمین أمیناً آن که جبرئیل امین را فرستاده است ، امین نبود.»[۴]
🔺مؤلف برای اینکه دامن ابن عربی را از این نسبت خوک وسگ به شیعیان دادن توسط رجبیون پاک کند می گوید: «منظور از روافض در اینجا خوارج هستند و هرکس در تاریخ سیر کند این را متوجه می شود» و بدون ذکر نمونه ای از این استعمالات (که البته روش ایشان است چون اصلاً مراجعه نکرده اند) از آن می گذرد.
در صورتی که ابن عربی صراحتا از لفظ شیعه و شیعی رافضی استفاده می کند: « و کان هذا الذی رأیته قد أبقى علیه کشف الروافض من أهل الشیعه … تب الی الله فانک شیعی رافضی»[۵] و به وضوح بطلان استدلال آقای موسوی مطلق مشخص می شود.
پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
📌 مطالعه مشروح مطلب:
http://www.ebnearabi.com/12699/نقد-کتاب-قبول-اهل-دل-آقای-موسوی-مطلق-ب-3.html
⭕️ تشویق مرحوم آیت الله بروجردى بابت تالیف کتاب جلوه حق در نقد تصوف
💠 در مصاحبه های ویژه مجله حوزه با شاگردان آیت الله بروجردی به حکایت جالب و درخور توجهی از واکنش مرحوم آیت الله بروجردی به کتاب جلوه حق برخورد می کنیم که به نقل از آیت الله مکارم شیرازی ذکر شده است.
🔺 آیت الله مکارم شیرازی می گوید:
وقتى کتاب «جلوه حق» نخستین تألیف من چاپ شده بود، یک جلد از آن را خدمت آیت الله العظمى بروجردى فرستادم. مدّتى بعد، ایشان دنبال من فرستادند خدمتشان رفتم.
فرمودند: من پایم درد مى کرد و چند روزى به درس نیامدم و طبعاً وقت بیشترى براى مطالعه داشتم، چشمم به کتاب شما افتاد، اوّل دیدم «جلوه حق» اسمى است که به صوفى ها مى خورد و همین، حسّ کنجکاوى مرا تحریک کرد و کتاب را برداشتم از اوّل تا به آخر، تمام آن را خواندم.
من بسیار از روحیه این مرد بزرگ تعجّب کردم که چطور یک کتاب را که از یک طلبه جوان به او رسیده، از اوّل تا به آخر مطالعه مى کند، و این درس عبرتى براى من شد. آن هم از سوى کسى که داراى مرجعیّت و زعامت جامعه بود.
بعداً فرمودند: من در تمام این کتاب مطلقاً چیز خلافى ندیدم و تعبیرشان این بود:
«احساس کردم نویسنده بدون آن که بخواهد خودنمایى کند و مرید، براى خودش جمع کند مى خواسته حقایقى را درباره گروه صوفیّه بازگو کند» این جمله مرا بسیار تشویق کرد و اعتماد به نفس فوق العاده اى در مسأله نویسندگى به من داد و از آن جا فهمیدم تشویق، آن هم از سوى بزرگان چقدر مؤثّر و کارساز است».
📚منبع: کتاب چشم و چراغ مرجعیت، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ، ص ۲۶۰
🏞 https://goo.gl/t3fMTq
پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
📌 مطالعه مشروح مطلب:
http://www.ebnearabi.com/12917/تشویق-آیت-الله-بروجردى-جلوه-حق-مکارم-شی.html
⭕️ یادداشت دکتر سید یحیی یثربی درباره مرحوم دکتر احمدی و انتقاد ایشان از غلو درباره اقطاب صوفیه در مجامع علمی و دانشگاهی
🔺 در کانال دکتر سید یحیی یثربی یادداشتی با عنوان ” چند خاطره کوتاه از مرحوم دکتر احمدی” منتشر شده است که مطالعه آن خالی از لطف نخواهد بود. اما بخشی از این یادداشت متضمن نکته ای مهم و درخور توجه است. اینکه متاسفانه طرفداران و مروجان عرفان صوفیانه در کنگره هایی که در مجامع به اصطلاح علمی و دانشگاهی کشور برگزار می شود، با غلو در مقام اقطاب تصوف، آنها را در حد پیامبران و ائمه معصومین علیهم السلام بالا برده و ستایش می کنند. در صورتی که بنا بر شواهد قطعی و انکارناپذیر، آنها شخصیت هایی دور افتاده از مسیر تشیع و از سران فرقه های انحرافی بوده اند.
◾️بخشی از یادداشت دکتر یثربی (برای مطالعه متن کامل یادداشت به لینک انتهای همین پیام مراجعه کنید):
🔺 آشنایی من با مرحوم دکتر احمدی به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بازمی گردد... روزی در منزل جناب ابوالفضل بهرامپور میهمان بودیم که دکتر احمدی از من خواستند تدریس درس معارف در دانشگاه تهران را بر عهده گرفته، با ایشان همکاری کنم. من نپذیرفتم، لذا ایشان پیشنهاد تدریس فلسفه را به من دادند که پذیرفتم و بعد از مدتی هم در دانشگاه تبریز مشغول به کار شدم.
در یکی از سال هایی که کنگره نکوداشت علامه طباطبایی را در تبریز برگزار می کردم، شبی در خدمت دکتر احمدی بودم... ناگهان به من گفت: سید! تو که تدریس فلسفه را به راحتی قبول کردی، چرا تدریس معارف را قبول نکردی؟
به ایشان پاسخ دادم که من می توانم برای دانشجویان از ابن سینا و ارسطو و ملاصدرا بگویم. اما نمی توانم این مسئولیت را بر دوش بگیرم که با آنها از علی (علیه السلام) و فاطمه (علیها السلام) سخن بگویم، در حالی که ممکن است عمل خودم با سخنم هماهنگ نباشد. در پذیرش تدریس معارف، من جز اینکه می ترسیدم عمل و سخنم با هم متفاوت باشد، مشکلی نداشتم!
هم خندید و هم متاثر شد و گفت: حق با تست سید! معلم دینی مردم شدن کار آسانی نیست!
🔺 همچنین به خوبی به یاد دارم که در کنگره ی غزالی که در دانشگاه تهران برگزار شد، دکتر احمدی در ابتدا به صورت خصوصی از من خواست که مقاله انتقادی خود درباره غزالی را که کمی تند بود، یا ارائه نکنم و یا آن را تعدیل کنم. به او گفتم چشم، در حالی که عملاً قصد نداشتم که تغییری در آن ایجاد کنم، اما تصمیم گرفتم به احترام سخن او لحن سخنرانی ام را نرم تر کنم.
اما فردای آن روز که نوبت سخنرانی ام بود، دکتر احمدی باز هم مرا به گوشه ای کشید و گفت: دیروز گفتم که مقاله ات را نرم تر کن! اما امروز می گویم تا می توانی تندتر نقد کن. اینان غزالی را پیامبر و امام کرده اند و به آسمان برده اند! تو تا می توانی قوی تر و تندتر او را نقد کن!
...شاید حدود دو سال بود که مشغله های کار و زندگی نگذاشته بود دیداری تازه شود که خبر درگذشت آن عزیز را شنیدم. خداوند او را رحمت کند که من جز نیکی و درستکاری از وی ندیدم!
والسلام
🔹 منبع: کانال دکتر یثربی
🏞 https://goo.gl/AaNNW8
پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
📌 مطالعه مشروح مطلب:
http://www.ebnearabi.com/12946/یادداشت-دکتر-سید-یحیی-یثربی-درباره-مرح.html
⭕️ امیدواریم خداوند به ما رحم کند چرا که با این عملکرد و رویه ایی که در پیش گرفتیم، در حال جنگ با خدا هستیم.
✔️آیت الله مسعودی خمینی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با شفقنا🔻
🔹من شخصاً نظرم این است که آنچه بر سر ما و اقتصاد ما آمده از بانک هاست، بانک ها ربا می گیرند و ربا می دهند و می خورند و مال حرام را در جامعه ما پخش می کنند. بانک در جهان برای حفظ منافع ملت تأسیس شده یعنی اگر کسی پولی دارد و می خواهد بانک از این پول نگهداری کند، به افرادی که کارمند بانک هستند، پول می دهد تا پول هاشان را حفظ کنند، اما در کدام شرع و قانون آمده پولی در بانک گذاشته و سود آن گرفته شود!
🔹من فکر می کنم که یکی از کارهای بسیار بزرگ دولت این است که درهای کلیه بانک ها را ببندد به جزء چند بانکی که می توانند کار کنند و آنها هم ربا را کنار بگذارند و به مردم شفاف بگویند که ما این مقدار سرمایه داریم و این مقدار صرف کارگرها و کارهایی که در بانک هست، می کنیم. اما متأسفانه بانک های ما از اول تا آخر ربا می دهند و ربا می خورند و مردم را با ربا آشنا کردند و این از بزرگترین مشکلاتی است که در دنیا داریم و امیدواریم خداوند به ما رحم کند چرا که با این عملکرد و رویه ایی که در پیش گرفتیم، در حال جنگ با خدا هستیم.
yon.ir/nNcxq
@ebnearabi
⭕️ بررسی و نقد دلائل طرح شده پیرامون تشیع ابن عربی (۱) آیا کتب و آثار ابن عربی تحریف شده است؟
🔺ابن عربی، پایه گذار عرفان نظری و از شخصیت های تاثیرگذار در تاریخ تصوف است و تشیع یا تسنن وی از موارد مورد مناقشه به حساب میآید. برخی با استناد به ذکر نام حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و اشاره به نسب مبارک ایشان در کتب ابن عربی و مواردی از این دست، وی را شیعه می دانند. اما بسیاری دیگر به دلیل عدم اختصاص ذکر مناقب اهل بیت علیهم السلام و نام و نسب حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف به شیعیان و سابقه درج این مطالب در کتب برخی بزرگان اهل سنت، و همچنین با توجه به مجموعه آثار و مطالب ابن عربی که بر اساس اعتقادات اهل سنت پایه ریزی شده است، وی را یک صوفی سنی مذهب میدانند.
🔺 برای نمونه استاد مطهری در کتاب امامت و رهبری می گوید که اهالی اندلس نه تنها سنی بودند بلکه نسبت به شیعه عناد داشتند و میزانی از ناصبی گری در آنها بوده است. او در بیان علّت ناصبی گری اندلسیان می نویسد: «علتش اینست که اندلس را ابتدا امویها فتح کردند و بعد هم خلافت اموی تا سالهای زیادی در آنجا حکومت میکرد . امویها هم که دشمن اهل بیت بودند و لهذا در میان علمای اهل تسنن علمای ناصبی ، اندلسی هستند و شاید در اندلس شیعه نداشته باشیم و اگر داشته باشیم خیلی کم است » وی در ادامه با توجه به اندلسی بودن ابن عربی، بیان می کند که او نیز سنی متعصبی بوده است. [۱]
🔺در فضای مجازی متونی با عنوان “دلایل تشیع ابن عربی” منتشر شده است که در آن مطالبی مسلسل وار ذکر شده و مدعی شده اند تشیع ابن عربی قطعی و ثابت است. تمرکز این نوشتار که در چندین بخش تقدیم خواهد شد، بر بررسی این موارد است.
⭕️ آیا کتب و آثار ابن عربی تحریف شده است؟
در برخی از موارد مطرح شده برای اثبات تشیع ابن عربی، به نقلی از شعرانی استناد شده و نتیجه گیری شده که کتب ابن عربی تحریف شده و وی شیعه بوده است.
🔺اما با توجه به اصل متن شعرانی که به عربی نگاشته شده، متوجه می شویم او مدعی است که نسخه ای از فتوحات را یافته که با نسخ رایج در آن زمان متفاوت بوده است. متن عربی عبارت شعرانی از این قرار است:
«و قد توقفت حال الاختصار فی مواضع کثیره منه لم یظهر لی موافقتها لما علیه اهل السنه و الجماعه! ...کلها کتبت من النسخه التی دسوا علی الشیخ فیها ما یخالف عقائد اهل السنه و الجماعه! کما وقع له ذلک فی کتاب الفصوص و غیره.»
🔺 طبق گزارش شعرانی نسخه ای که یافته با عقاید اهل سنت همخوانی بیشتری داشته است! و تحریفات صورت گرفته در نسخه های رایج، در راستای دور نمودن آثار ابن عربی از عقائد اهل سنت بوده است! اما مترجم ظاهرا خوش نداشته که صریحا بگوید: “عقاید مسلّم اهل سنت و جماعت” و به جای آن می نویسد: “عقاید مسلّم کافه مسلمین” .
🔺بنابراین مترجم و کسانی که از این متن برای اثبات تشیع ابن عربی استفاده می کنند، عامدا یا غیرعامدا، مخاطبین را گمراه نموده اند. البته شاهد دیگری از متن شعرانی(ذکر نسب مبارک امام زمان ارواحنا فداه) برای اثبات تشیع ابن عربی ذکر کرده اند که در بخش های بعدی این نوشتار، پاسخ آن داده خواهد شد.
🔺پس از مشخص شدن اینکه تحریفات مد نظر شعرانی، به اثبات تشیع ابن عربی کمکی نخواهد کرد و بلکه تسنن غلیظ تری را برای وی ثابت می کند، نکات مهمی را درباره نسخه های فعلی و در دسترس فتوحات ذکر می کنیم. ابن عربی فتوحات را بازنویسی کرده و در نسخه دوم بسیاری از مطالب موجود در نسخه اول را حذف کرده و مطالبی افزوده و نسخه خطی به خط مولف که همان نسخه دوم است موجود بوده و در کتابخانه قونیه نگهداری میشود. جناب آقای هادی مکارم در این زمینه مطالب مهمی را ذکر نموده که برای مطالعه آن می توانید به لینک انتهای پیام مراجعه کنید.
🔴 در نتیجه نسخه اصلی فتوحات به خط ابن عربی در زمان ما موجود و در دسترس است و آنچه که در نسخه عثمان یحیی و نسخه عبدالعزیز سلطان منصوب وجود دارد، از روی دستخط ابن عربی استنساخ شده است و ادعای تحریف مطالب ابن عربی در این آثار، منتفی خواهد بود. همچنین با قبول ادعای شعرانی نیز، تنها تسنّنی غلیظ تر برای ابن عربی ثابت خواهد شد.
🏞 https://goo.gl/Yp6wd1
پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
📌 مطالعه مشروح مطلب:
http://www.ebnearabi.com/12972/بررسی-دلائل-طرح-شده-پیرامون-تشیع-ابن-عر.html
⭕️ حجت الاسلام رسول جعفریان در وبلاگ خود نوشت: مطلبی تازه یافت درباره علی قلی جدید الاسلام و پدر رافائل دومان در اصفهان صفوی
🔺رافائل دومان و آنتونیو دوژزو، دو کشیش فرانسوی و پرتغالی بودند که دومی مسلمان شد و مترجم شاه سلطان حسین. یک نویسنده صفوی، از هر کدام اینها خاطرهای در کتابش نقل کرده است.
🔺سالها پیش کتاب «سیف المومنین فی قتال المشرکین» از آنتونیو دوژزو، کشیش پرتغالی را که در اصفهان تغییر دین داد و مسلمان شد و اسمش را علی قلی بیک گذاشت، منتشر کردم (قم، ۱۳۷۵). آن وقت نمی دانستم وی چه زمانی درگذشته، اما بعدها دوستم جناب فلور یادداشتی در باره تاریخ درگذشت وی یافت و نوشت که یادداشتى پیدا کردهاند که ضمن آن کشیشى در تاریخ دهم مارس ۱۷۳۴ (حوالى شوال ۱۱۴۶) به هلند خبر داده است که على قلى بیک که از وى با عنوان مرتد یاد کرده، درگذشته است.
🔺آقاى روضاتى احتمال دادهاند که خیابانى که در نزدیکى چهارسوى شیرازیها به نام کوچه على قلى بیک هست، شاید به نام وى نامگذارى شده بوده است. (بنگرید: دومین دو گفتار، ص ۶۷)
🔺به هر حال، علیقلی بیک مترجم دربار شاه سلطان حسین صفوی و به اصطلاح دیلماج بود. امروز که متنی از دوره صفوی را مرور می کردم، دیدم نویسنده یادی از او کرده و مطلبی از وی نقل کرده است. نویسنده این متن، در بخشی از این کتاب که اشارتی به صوفیه داشت، می گوید، مطلبی از علی قلی بیک دیلماج پرسیده است. می دانیم که خود این علی قلی هم نقدی بر صوفیه دارد که سالها پیش به کوشش آقای زائری در میراث اسلامی ایران منتشر شد. به هر حال نویسنده این کتاب می گوید:
«از رفعت پناه علی قلی بیک دیلماج استفسار احوال صوفیه نمودم که، [آیا] جایی در کتابهای سابق ذکر این طایفه شده؟ در جواب فرمودند: مجملا در کتاب شعیا در باب ملاحم، به بدی یاد نموده اند. و در کتاب لغت فرنگیان، در باب حرف صاد، به تقریبی گفته اند: صوف اسم جماعت حکمای یونانیه بوده، و بعد از مدت مدید رفته رفته، فسّاقِ آن طایفه را به این اسم می خوانده اند. آخر، حکماء برای خود اسم دیگر وضع نموده اند که آن فیلسوف باشد، و اسم صوفی را به زنادقه و فسّاق واگذاشتند.
از بس که زدند شیشه تقوا بر سنگ *** وز بس که به معصیت فرود بردند چنگ
اهل اسلام از مسلمانی شان *** صد ننگ کشیدند ز کفار فرنگ»
🔺نکته جالب تر، خاطره ای است که نویسنده این متن از دیداری که با پدر رافائل دومان داشته، نقل کرده است. این شخص فرانسوی، بیش از سه دهه در ایران بود و بارها درباره وی مطالبی نوشته شده که از آن جمله، مقاله دوست مرحوممان جعفری مذهب در باره اوست. و اما نویسنده متن ما باز در نقد صوفیه در اصفهان و توجیه همان بدنامی که در شعر بالا به آن اشاره شده، می نویسد:
«شاهد این مقال، آن که روزی به عنوان سیر و عبرت، در مسجد علی که در تختگاه اصفهان مشهور برابر هارون ولایت، که نزد غلامان علی بهارون وِری موسومست، حاضر بودم که دیدم رفایل فرنگی ملعون مشهور پیدا شده، نگاه به اطوار و سماع و وجد طایفه ای از صوفیه که در آنجا جمع شده بودند می نمودند، کرده، بخنده در آمده، گفت: حاشا که این طور عبادت و بندگی باشد. رفیقی خدا بیامرز داشتم، مردی دیندار. روی به او آورده گفت: چه می خندی؟ پنداری این دین اسلامست؟ رفایل گفت: می دانم فِرق بسیار در اسلام شما هست. رفیقم گفت: ما اهل ملت احمدی، اینها [صوفیه] را کافرتر و ردتر از شما فرنگیان می دانیم. رفایل گفت: حاصل، ما چنین بازیی و عبادتی در هیچ ملتی و کیشی ندیده ایم و نشنیده ام. این را گفت و رفت.»
🏞https://goo.gl/3Xrit1
پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
📌 مطالعه مشروح مطلب:
http://www.ebnearabi.com/13001/حجت-الاسلام-رسول-جعفریان-مطلبی-تازه-یا.html
8.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 چرا ملائکه مؤمنان را به زور به سوی بهشت می کشانند؟
🔺 بیانات آیت الله بشیر نجفی از مراجع تقلید نجف اشرف پیرامون تفسیر آیه 73 سوره زمر و ارتباط آن با امام حسین علیه السلام، خداوند متعال در این آیه می فرماید: «وَ سیقَ الَّذینَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ إِلَی الْجَنَّةِ زُمَراً ...» اما به راستی چرا خداوند به فرشتگانش دستور می دهد مؤمنان را به سوی بهشت بکشانند!؟
◾️دیدار اساتید و دستاندرکاران همایش تصوف با آیت الله نوری همدانی
🔺 مرجع عالیقدر شیعه با تصریح بر باطل بودن عقاید صوفیانه گفت: یکی از حیله های صوفیان برای ترویج عقاید خود، چهره سازی و سرقت روایات به نام بزرگان خود بوده است. به چه دلیل از حسن بصری و شقیق بلخی و معروف کرخی و بایزید بسطامی و جنید بغدادی با این عظمت یاد شده؟ این چهره سازی به اندازه ای حیله گرانه بوده که برخی از بزرگان ما مانند مقدس اردبیلی را نیز در شمار چهره های بزرگان خود قرار داده اند؛ یا مثلا اویس قرنی را جزو بزرگان صوفیه ذکر کرده اند.
🔺 حراج خصوصیات ائمه(ع) برای بزرگان صوفیان
آیت الله نوری همدانی گفت: تمام خصوصیاتی که ما برای ائمه خود قائل هستیم و عظمتی که ما منحصر در اهل بیت می دانیم را برای بزرگان خود حراج کردند.
🔺 صوفیان روایات را سرقت کرده اند
حضرت آیت الله نوری همدانی افزود: بنده لازم دانستم که به سراغ کلمات آنها بروم. در کتابی مانند تذکرة الاولیاء که از کتب معتبر صوفی است، کلماتی از صوفیان نقل می کنند که از روایات ما است و آن را سرقت کرده اند و آن را به نام خود جا زده اند. برای نمونه در بحار در مورد دعا روایتی از امیرالمومنین علیه السلام ذکر شده که حضرت، علت مستجاب نشدن دعاهای بندگان را در هشت علت بیان می فرماید، آن وقت صوفیه این روایت را به نام ابراهیم ادهم جعل کرده اند.
🔺 وی در ادامه گفت: یکی دیگر از مشکلات ما کتاب مثنوی مولوی است. مولوی یک صوفی سنی وحدت وجودی بوده و از طرفی هم این کتاب از لحاظ ذوق شعری در حد بالائی قرار دارد. صوفیه معتقدند در هر دوره یک قطب و مرشد وجود دارد و به جای ائمه علیهم السلام به اقطاب و مشایخ خودشان مراجعه می کنند. مولوی امامت را امامت نوعی می داند اما ما شیعیان امامت را شخصی می دانیم که همان دوازده امامی است که اصل و نسب این بزرگواران مشخص است. مولوی در این راستا چنین سروده است:
پس به هر دوری ولیئی قائم است تا قیامت آزمایش دائم است
پس امام حی قائم آن ولی است خواه از نسل عمر، خواه از علیست
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان این که یکی از کتاب های مهم ما حدیقه الشیعه مقدس اردبیلی است، گفت: این کتاب به جنگ صوفیه آمده است زیرا در زمان صفویه تصوف را رونق می دادند و علمای بزرگ ما مانند مقدس اردبیلی سعی می کردند در برابر آنان بایستند.
🔺 روایت امام صادق(ع) در دشمن دانستن صوفیان
حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که مقدس اردبیلی در کتاب خود ۷۲ فرقه از صوفیان مانند ذهبیه و نعمت اللهیه و … را برشمرده است، گفت: تمام فرقه های صوفی باطل هستند و فرقی ندارند و ما از اهل بیت(ع) روایات زیادی در طعن و طرد آنان داریم و امام صادق(ع) در روایتی فرموده اند که «انهم اعدائنا؛ آنان دشمنان ما هستند».
🔺این مرجع تقلید افزود: من حالات یک یک صوفیه را مطالعه کرده ام. اینها کلمات عجیبی و باطلی برای سران صوفیه نقل کرده اند. من باب نمونه نقل کرده اند که فردی از کوچه ای عبور می کرد دید آبی از ناودان می ریزد. گفت این چه آبی بود؟ گفتند حسن بصری از خوف خدا گریه کرده است و اشکش از ناودان به این ترتیب جاری است!! یا مطالبی از این دست که فلان عارف یک هفته چیزی نخورده و فقط ریگ خورده است. یا دیگری فقط خاک می خورده است. خب خوردن خاک حرام است. یا دیگری خود را ۴۰ سال از چاه آویزان کرده است و در این حالت آویزان خدا را عبادت می کرده تا این که از بینی اش خون جاری شده است. صوفیه از این دست مطالب و عبادات جعلی بسیار درست کرده اند.
🔺مولوی لغزش های فراوانی دارد
استاد برجسته حوزه علمیه قم یکی دیگر از مشکلات را بزرگداشت شمس تبریزی دانست و افزود: باید همه کتاب مولوی را مطالعه کرد. چهار تا شعر می خوانند و میگویند چقدر عالی گفته است! خوب این اشعار از نظر ذوقی خیلی خوب است، اما اگر این کتاب را تا آخر بخوانید متوجه می شوید که مولوی یک صوفی سنی است و لغزش های فراوانی دارد. مولوی حضرت ابوطالب علیه السلام را مشرک می داند.
🔺آیت الله نوری همدانی در پایان با تقدیر و تشکر از مسئولان و اساتید همایش تصوف، این همایش را حرکتی خوب و پسندیده قلمداد کرد و افزود: علمای بزرگوار همیشه با صوفیه گرفتاری داشته اند. خداوند به شما توفیق دهد. این کار شما کار بسیار مهمی است، چون صوفیه افراد کثیری را گمراه کرده اند.
➕ http://tasavvof.com/2344/دیدار-اساتید-و-دستاندرکاران-همایش-تص.html
◾️دیدار اساتید و دستاندرکاران همایش ملی «تصوف شاخصه ها و نقد ها» با آیت الله مکارم شیرازی
🔺 آیت الله مکارم شیرازی: تصوف پیروان خود را در فروع دین آزاد می گذارد / صوفیان در برابر ائمه هم ایستادند و از ایشان ایراد می گرفتند.
🔺به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی “رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم” و دست اندرکاران همایش «تصوف شاخصه ها و نقد ها» با تشکر از احساس مسؤولیت دفتر تبلیغات اسلامی در برابر فرق انحرافی اظهار داشت: تصوف از جهات مختلفی قابل مطالعه است که از آن غفلت شده است.
🔺وی خاطرنشان کرد: اولین کتابی که من نوشتم در رابطه با تصوف بود با عنوان «جلوه حق» که در عین حال که سن کمی هم داشتم ولی با دقت نوشتم و یک جلدش را برای آیت الله بروجردی فرستادم و ایشان گفتند من کتاب شما را خواندم و هیچ خلافی در آن ندیدم.
🔺این مرجع تقلید افزود: یکی از جاذبه های تصوف این است که آنان پیروان خود را در فروع دین آزاد می گذارند و خیلی سخت نمی گیرند تا بتوانند بسیاری از کارها را انجام دهند و این آزادی عمل برای عده ای که می خواهند هم اسم مسلمان را داشته باشند و هم آزاد باشند، جاذبه دارد.
🔺ایشان اظهار داشت: نکته دیگر در رابطه با تصوف این است که این ها معمولا پیروان خود را توصیه می کنند که داخل در سیاست نشوید و از این جهت با بهایی ها اشتراک دارند ولی اخیرا در سیاست هم ورود پیدا کردند و گاه با خارجی ها ارتباطاتی بر قرار کرده اند.
🔺حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که صوفی ها حسابشان را از جماعت مسلمین جدا می کنند، گفت: مرکز عبادت تمام مسلمین جهان مسجد است ولی این ها مرکز عبادتشان خانقاه است و مراسم دینی خود را در خانقاه انجام می دهند.
🔺 وی افزود: یکی دیگر از مشکلات صوفیان این است که شرط صوفی شدن عدم تماس با روحانیون و اهل علم است تا روشنگری اتفاق نیفتد.
🔺همچنین این ها در مسیر سیر و سلوک و رسیدن به مقامات عالی، ریاضت های غلطی را اجازه می دهند که در کتاب احیاء العلوم غزالی مصادیق زیادی از این ریاضت ها بیان شده که خلاف اسلام است. از جمله می نویسند که یکی از صوفیان در چاهی خودش را واژگون میکرد و شب تا صبح یا مدّتی، خودش را به این صورت درمی آورد. دیگری چنین ریاضت می کشید که مشتی چوب را آنقدر به پای خودش میزد تا همۀ این چوبها بشکند، و چنین مسائلی که با شرع نمی سازد و من در کتاب جلوۀ حق موارد متعدّدی را نقل کرده ام. یا نمونه دیگر اینکه یکی از صوفیان ملامتی برای اینکه میان مردم بدنام شود در ملا عام از حمام دزدی کرد. و مردم نیز او را دیدند و کتک زدند و آن صوفی گمان می کرد که اینگونه سیر و سلوک بهتری خواهد داشت! چنین مطالب و افکار سخیفی در میان صوفیه وجود دارد که بسیار خطرناک است.
🔺موضع گیری صوفیان در مقابل ائمه(ع)
مرجع عالیقدر شیعه افزود: تاریخ نشان می دهد که صوفیان در مقابل ائمه(ع) هم می ایستادند و از ایشان ایراد می گرفتند!
🔺حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که صوفی ها خوانندگی و نوازندگی و رقص را حرام نمی دانند و مفاهیمی به نام وجد و سماع دارند که برای برخی جوانان جاذبه دارد، گفت: آنها تقید چندانی به فروع دین ندارند و برای مثال برخی از آنها می گویند نگاه به زنان حرام نیست و باید قلبت پاک باشد و از این قبیل مطالب.
🔺ایشان با بیان این که صوفیان هم از بعد سیاسی و هم از بعد دینی و اعتقادی یک خطر محسوب می شوند، خاطرنشان کرد: کار علمی پیرامون تصوف کار بسیار خوبی است و باید با تبلیغ این فرقه ها در کشور مقابله شود. امیدوارم إن شاءالله موفّق و مؤیّد باشید.
➕ http://tasavvof.com/2360/آیت-الله-مکارم-شیرازی-تصوف-پیروان-خود-ر.html
◾️ آیت الله صافی گلپایگانی: تصوف در مقابل ولایت اهل بیت(ع) قرار دارد
🔺آیت الله العظمی صافی گلپایگانی با اشاره به ضرورت نقد علمی جریان تصوف، این اندیشه را در مقابل ولایت اهل بیت(ع) دانست.
🔺به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، آیت الله صافی گلپایگانی در دیدار با دست اندرکاران همایش ملی «تصوف؛ شاخصه ها و نقدها» با تشکر از اقدام دفتر تبلیغات اسلامی در برگزاری این همایش گفت: برگزاری چنین همایشی اقدامی ضروری و مهم است که برای آگاهی بخشی به جامعه بسیار مؤثر میباشد.
🔺ایشان با بیان این که باید با کارهای علمی، جوانان و حتی برخی از اهل علم که گرفتار انحراف می شوند را روشن کنید، افزود: در پژوهش ها باید مبانی اسلام و ولایت اهل بیت(ع) به صورت دقیق و صحیح مطرح شود و انحراف این گروهها از اصول مکتب بیان گردد، زیرا این ها در مقابل ولایت اهل بیت(ع) هستند و آرای دیگران را به نام اسلام در مقابل مکتب اهل بیت(ع) قراردادهاند.
🔺این مرجع تقلید با بیان این که اگر ما مکتب اهل بیت(ع) را دنبال کنیم همه چیز در آن وجود دارد و هیچ کم و کاستی در قرآن و سنت و روایات اهل بیت(ع) نیست، ابراز کرد: این کار بسیار بزرگی است که شروع کردید و دیگران هم استفاده خواهند کرد، زیرا در زمان کنونی باید مرز میان مکتب اهل بیت(ع) و فرقههای انحرافی روشن شود تا دیگران به اشتباه نیفتند و شیعه خیلی بالاتر از مکاتبی است که در آن موارد انحرافی در قالب شعر و نثر و رقص به مردم القا می شود.
🔺 وی با بیان این که اندیشه تصوف از زمان اهل بیت(ع) تا امروز همواره طرفدارانی داشته است، با تاکید بر خاستگاه های تصوف در بیرون از اسلام، خاطرنشان کرد: در اوایل انقلاب هم ما درگیری هایی را با این ها داشته ایم و با فرقههای تصوف مبارزه می کردیم و امیدوارم با اهتمام شما مکتب اهل بیت(ع) روز به روز گسترش پیدا کند.
🔺 ایشان در انتها بار دیگر با تشکر از دست اندرکاران همایش تصوف افزود: الحمدلله این کاری که شروع کردید کار بسیار بزرگی است و تا حالا هم خیلی کوتاهی کردهایم و امیدوارم که موّفق و مؤیّد و منصور باشید.
🔺 اولین همایش ملی تصوف، شاخصه ها و نقدها روز پنج شنبه ۱۹ مهرماه در دو نوبت صبح و بعد از ظهر در مرکز همایش های غدیر قم واقع در خیابان معلم برگزار خواهد شد.
➕ http://tasavvof.com/2382/آیت-الله-صافی-گلپایگانی-تصوف-در-مقابل-و.html