♨️میگویند ناترازی داریم بنزین باید گران شود!
کلمه ناترازی را حتما زیاد شنیدهاید.
یکی از مواردی که میگویند ناترازی داریم بنزین است!
منظورشان این است که مصرف ما، بیش از تولید ماست و واردکننده هستیم. راهکاری هم که میدهند این است که گران کنیم تا مصرف کم شود.
چند سوال:
۱_وقتی بنزین گران شود،کدام قشرها توان مصرف را از دست میدهند؟ثروتمندان یا فقرا؟
۲_ بار گرانیهای پس از گرانی بنزین روی دوش چه کسانی است؟ثروتمندان یا فقرا؟
۳_ آیا همه کشورهای جهان تراز هستند و فقط ما ناترازی داریم؟
۴_ آیا کشورهایی که ناترازی دارند،گران میکنند تا مصرف مردمشان کم شود؟
به این مثال توجه کنید
ناترازی انرژی در ژاپن بیداد میکند.این کشور فقط در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۱۳۰ میلیارد دلار نفت و گاز وارد کرده است
اما بجای اینکه برق و گاز و بنزین را گران کند تا مردمش کمتر مصرف کنند و ناترازیاش لااقل کم شود،جهت رعایت ۴ سوال مطرح شده،دهها میلیارد دلار یارانه سوخت هم داده تا زندگی بر مردمش گران نشود
ظاهرا اقتصاددانهای ژاپنی نهتنها عقل ندارند تا بفهمند راهکار رفع ناترازی، گرانسازی است،این را هم متوحه نیستند که علت تورم فقط نقدینگیست و ربطی به افزایش قیمت سوخت ندارد و با خیال راحت میتوانند سوخت را گران کنند بدون اینکه نگران تورم باشند!
تازه یارانه میدهند که سوخت گران نشود چون تبعات ناشی از گران کردن سوخت را میدانند
به نظر میرسد باید چند اقتصاددان ایرانی صادر کنیم اقتصاد ژاپن را تراز کنند!
راهکار دارد اما بدون شک گران کردن نیست
💠کانال اقتصاد اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/3848995129Ce91ba86e04
غنی نژاد می گوید باید مردم 70 میلیون لیتر بنزین مصرف کنند و اگر بیشتر مصرف میکنند باید با گران کردن قیمت جلوی این مصرف را گرفت
همزمان می گوید نزدیک به 50 میلیون لیتر بنزین قاچاق می شود
برای همه مردمی که مصرفشان زیاد نیست گران کنیم که قاچاق نشود!!!!
راستی آقای غنی نژاد مگر به علیز نگفتید پس نفت چی میشه؟
چطور یک بار نفت را جای مالیات حساب میکنید از مردم یکبار می گویید دوباره باید از مردم پولش را گرفت؟!
خوبی؟!
#لیبرالیسم_احمق_میکند
✍حسین عباسی فر
💠کانال اقتصاد اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/3848995129Ce91ba86e04
✨صندوق بینالمللی پول، شورش، این بار پاکستان...
1- «نئولیبرالیسم نظامی» مفهومی است که «عاطب احمد» در مقالهای که برای نشریه علمی Geoforum نوشته، برای تشریح اقتصاد سیاسی پاکستان به کار برده است. احمد استدلال میکند که ارتش پاکستان ضمن اینکه نوعی «سرمایهداری نظامی» را در این کشور ایجاد کرده، قدرت نظامی را برای اجرای اصلاحات نئولیبرالی نیز اهرم کرده است.
چند ماه پیش که خبر توافق جدید پاکستان و صندوق بینالمللی پول برای اخذ وام 7 میلیارد دلاری و اجرای بسته جدید اصلاحات نئولیبرالی منتشر شد، روزنامه دنیای اقتصاد که تریبون جریان سرمایهداری نئولیبرال در ایران به شمار میرود، طی گزارشی از این توافق با تیتر «زنگ اصلاحات اقتصاد همسایه» استقبال کرد و نوشت: «ارتش پاکستان از برنامه شهباز شریف حمایت میکند».
2- اهرمسازی نیروهای نظامی برای سرکوب معترضان به سیاستهای نئولیبرالی، یادآور این اظهارات مسعود روغنی زنجانی رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت آقای هاشمی است که در خاطراتش میگوید: «من در مجلس استدلال کردم که اگر شما به دنبال اجرای یک سیاست مشخص (تعدیل) هستید، باید منتظر یک سری عواقب اجتماعی-سیاسی باشید و قادر به پرداخت هزینههای تصمیم خود هم باشید. مثلا دولت کره سیاستهای خود را به صورت علنی اعلام میکند و به شدت نیز پیگیری میکند، وقتی هم با واکنشهای کارگران و دانشجویان روبرو میشود، پلیس را برای سرکوب آنها به خیابانها میفرستد».
3- این است که اعتراض و سرکوب، تبدیل به بخش جداییناپذیر سیاستهای نئولیبرال شده و ایران و پاکستان و دیروز و امروز نمیشناسد. مهرماه 1402 صندوق بینالمللی پول گزارش مهمی با عنوان «ناآرامیهای اجتماعی و قیمت سوخت» منتشر کرد. این گزارش که 101 کشور در حال توسعه را در بازه زمانی 2001 تا 2020 مورد مطالعه قرار داده، نتیجهگیری کرده بود که افزایش قیمت سوخت، به ویژه در دورههایی که رکود اقتصادی وجود دارد، نوسان نرخ ارز بالاست، هزینههای دولت خصوصا در حوزه سلامت و آموزش پائین است و نابرابری در سطوح درآمدی مردم بالاست، موجب شورشهای ضددولتی شده است. با این وجود، افزایش قیمت سوخت تقریبا جزء لاینفک نسخههای اصلاحات اقتصادی بوده که IMF به کشورهای مختلف داده است؛ پاکستان نیز از این قاعده مستثنی نبوده، و حتی طبق مطالعات خود IMF، بدیهی بود که شورش رخ خواهد داد...
4- چندی پیش هفته نامه اکونومیست در گزارشی به «رویه شدن اعتراضات عمومی در کشورهایی که از IMF وام گرفتهاند» پرداخت و خبر داد که پاکستان برای انجام یک سری «اصلاحات دردناک» با IMF توافق کرده و لذا برای پیشگیری از اعتراضات، تجمعات در اسلام آباد را منع کرده است...
تابستان امسال دولت شهباز شریف در چارچوب بسته توافق شده با IMF افزایش قیمتها را آغاز کرد. روزنامه طلوع پاکستان امروز 15 مهر 1403 در گزارشی نوشته که افزایش قیمت انرژی، ضربه سختی به تولید وارد کرده است. این بسته «دردناک» اما محدود به افزایش قیمتها نیست. طبق گزارش تلویزیون DD India شهباز شریف در راستای سیاست «کوچک سازی دولت»، 150 هزار پرسنل خود را اخراج کرده، 6 وزارتخانه را تعطیل و دو وزارتخانه را نیز ادغام کرده است. تازه این آغاز راه است و اجرای برنامههای دردناک تداوم خواهد یافت. نئولیبرالیسم، ویروس دستساز سرمایهداری است که دولتها را آلوده میکند و آنها را از خادمان ملت، به عاملان سرمایهداری تبدیل میکند.
5- از امروز خیابان های پاکستان، صحنه شورش مردمی شده که کمرشان زیر فشار نسخههای IMF خم شده است. تظاهرکنندگان، هم آزادی «عمران خان» را مطالبه می کنند و هم به تورم معترضند. اما احتمالا در رسانههای لیبرال ایرانی، همچون ماجرای بنگلادش، قصه IMF سانسور خواهد شد.
6- چندی پیش به شوخی به یکی از دوستان گفتم «IMF تنها پزشکی است که به بیمار همراه نسخه، وام هم میدهد؛ و ایران تنها کشوری است که نسخه های IMF را بدون وام گرفته و اجرا کرده است».
این ایام جریان سرمایهداری نئولیبرال ایرانی، در کنار فشاری که برای افزایش نرخ ارز آورده و موفق هم شده، کمپینی نیز برای افزایش قیمت سوخت آغاز کرده است. تاکنون اعتراضات این حقیر به سیاستهای نئولیبرال، از باب آثار سوء این سیاستها روی سفره مردم بوده و همچنان این اعتراضات به قوت خود باقی است. اما این بار، در میانه درگیری تمام عیار با رژیم صهیونیستی، در شرایط وضع اسفناک اقتصادی مردم که نتیجه اجرای همین سیاستهاست، میخواهم به صراحت بگویم که هر کس سخن از گرانسازی میزند، در پی براندازی است؛ چه بخواهد، چه نخواهد؛ چه بداند، چه نداند. هرکس دلسوز نظام و انقلاب اسلامی است، در برابر این پروژه براندازی سکوت نکند. تمام!
@syjebraily
📣تشکل حوزوی سُعداء قم
🆔 @soada_qom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینطوری مرغ و تخم مرغ پرورش میدن
که ملت تو صف نیستن
این همه تخم مرغ محلی
تخم مرغ های سالم و درشت
🔸اقتصاد مردمی
شکاف درآمدی بیشتر شد
▪️۴۷.۵ درصد درآمد در جیب ۲۰ درصد از جمعیت!
🔹براساس گزارش مرکز آمار ایران، ضریب جینی کشور در سال گذشته با ۰.۰۱۰۲ افزایش به ۰.۳۹۷۹ رسیده و ۴۷.۵ درصد از توزیع درآمدها به دو دهک بالا (۲۰ درصد جمعیت) رسیده است.
🔹۲۰ درصد از جمعیت با پایینترین درآمد در جامعه (دو دهک کف درآمدی) تنها ۵.۹ درصد از درآمدهای کشور را در اختیار داشته و در طرف دیگر ۲۰ درصد جمعیتی بالاترین درآمدی جامعه (دو دهک سقف درآمدی) به تنهایی ۴۷.۵ درصد از درآمدهای جامعه را به خود اختصاص دادهاند.
@TasnimNews
قیمت آب ۵۵ درصد گران شد
وزارت نیرو اعلام کرد که تعرفههای آب از ابتدای مهرماه دچار تغییر شد و بر اساس آن، آببهای مشترکان بر حسب میزان مصرف رشد ۱۰ تا ۵۵ درصدی خواهد داشت۰
🤣باران گران شده احتمالا
هدایت شده از حسین زمانی میقان
قیمت نخ، پارچه و... پلیاستر ایرانی! امروز حدود ۷ درصد گران شد!
چرا؟ چون دلار ۳ تومن گران شده
چه ربطی داره؟ چون مواد اولیه ایرانی (پتروشیمیها) به تولیدکنندگان ایرانی به قیمت دلار آمریکایی فروخته میشود!
اگر هم مخالفت کنی با این معادله آمریکایی اسمت میشود کمونیست و رانتخوار!
@hzamanim
🖐 بانک جهانی قصد دارد امضای افراد را با بیومتریک جایگزین کند.
⏺ بانک جهانی در ماه سپتامبر یک مقاله سیاستی منتشر کرد که در مورد هدف خود برای کمک به ایجاد چارچوبی برای امضای الکترونیکی (شامل احراز هویت بیومتریک) برای شناسایی قانونی و اعتماد راهنمایی میکند.
⏺ در تئوری، این روش احراز هویت دیجیتال میتواند به یک دارایی کلیدی برای ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC)، شناسه دیجیتال، درآمد پایه جهانی (UBI) و امتیاز اعتبار اجتماعی تبدیل شود، اگرچه این برنامهها در این مقاله مورد بحث قرار نگرفتهاند.
💠کانال اقتصاد اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/3848995129Ce91ba86e04
هدایت شده از موسسۀ تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی - متا
31.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بانکها با چند کلیک، پول خلق میکنند !!!
🎙نطق جناب آقای دکتر بخشی در مجلس شورای اسلامی :
روزانه ۸۰۰۰ میلیارد تومان پول خلق میشود.
⚠️توضیح متا : یعنی بانکها روزانه به طور میانگین ۹۴هزار تومان از هر ایرانی میدزدند.
با پولطلا، دزدی از ارزش پولتان را غیرممکن کنید.
🔖موسسه متا
🔴 ۱۷ هزار پرونده قضایی برای فروشگاه «سرای ایرانی» در قم
🔷مدیرکل بازرسی قم گفت: «سرای ایرانی» سال گذشته حدود ۱۷ هزار پرونده برای دستگاه قضایی قم تولید کرد؛ عدم تطبیق قیمتها، دریافت سود زیاد در قبال فروش کالا، تحویل با تاخیر و عدم تحویل کالای مدنظر خریدار از جمله شکایات است.
@zaghsiah
هدایت شده از حسین زمانی میقان
هدایت شده از حسین زمانی میقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دکتر یزدیزاده : طی ۴۰ سال دلار را ۱۱ بار گران کردیم؛ وقتی اشتباهی را ۱۱ بار تکرار کردیم نامش خیانت است، دیگر اشتباه نیست!
#مکتب_گرانکن
@hzamanim
🔴مردم منتظر کاهش چشمگیر قیمت طلا نباشند
رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر:
🔹کل معاملات صنعت طلای کشور در هفته گذشته به ۲۰۰ کیلو هم نمیرسد!
🔹اگر تنشها ادامهدار باشد، طلا همچنان افزایشی است
🔹اگر منطقه به ثبات برسد، انتظار کاهش نسبی قیمت طلا وجود دارد
🔹تقاضا بهشدت کاهشی است و تنها مقداری تقاضا برای طلا وجود دارد
🔹بهترین گزینه سرمایهگذاری در هر زمانی خرید طلاست/ تجارت نیوز
✅ @qome_ziba
⭕️⭕️ویژه⭕️⭕️
🔹آیت الله حائری شیرازی رضوان الله علیه🔹
🔸تا وقتی بانکها ربا میگیرند، نماز باران تاثیری ندارد🔸
«إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حتی یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ.» (خداوند سرنوشت هیچ قوم (و ملّتی) را تغییر نمیدهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند. سورۀ رعد، آیۀ 11)
تا زمانی که انسان علت و سببِ سلب نعمتها را تغییر ندهد، محال است آن نعمت را خداوند به او برگرداند.
وقتی فکر میکنم در رابطه با «بانکها»، «خشکسالی» و «تبدیل باران به مصیبت» درمییابم که اینها، نتیجه رفتار ما با حکم رباست. ما بانکداری «بدون قرض» را بانکداری «بدون ربا» نامیدیم و این نوع بانکداری را، به خدا نسبت دادیم.
امام راحل به مسئولان بانکها فرموده بودند: «کاری کنید پول کار نکند، در اسلام پول کار نمیکند.» امام راحل، «کار کردن پول» را به «خدا» نسبت نداد بلکه به «ناچاری و بیچارگی» مربوط کرد.
شورای نگهبان نیز نه بدلیل «احکام اولیه» بلکه بدلیل ضرورت و اضطرار و «احکام ثانویه» قانون بانکداری را تأیید کرد.
وقتی دانشمندان و مردم باور کنند و بپذیرند، که بانکداری فعلی، بانکداری حلال است و خداوند این بانکداری را امضا کرده و این مسئله، از باب ضرورت و اضطرار نیست، معنایش اینست که ما با خدا «بدرفتاری» کردهایم و مصداق این آیهایم: «وَمَنْ یَکْسِبْ خَطِیئَهً أَوْ إِثْمًا ثُمَّ یَرْمِ بِهِ بَرِیئًا فَقَدِ احْتَمَلَ بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِینًا.»(کسی که خطا یا گناهی مرتکب شود، سپس بیگناهی را متهم سازد، بار بهتان و گناهِ آشکاری بر دوش گرفته است. سورۀ نساء، آیۀ 112)
خداوند مبرا است از اینکه «کار کردن پول» را امضا کرده باشد. گناه «بهتان زدن» به خداوند، بالاتر از اصل گناه [ربا] نباشد، کمتر نیست. در حال حاضر به ادعای بانکهای کشور، تورم یک رقمی و حداکثر 9 درصد است. چرا سود تسهیلات بانکی هجده درصد است؟ خواهند گفت که این 9 درصد اضافی، کارمزد است. اگر یک بازاری 9 درصد روی قرضی که به کسی میدهد سود بگیرد و بگوید کارمزد است، شما میگویید حکم خداست و حلال است؟ یا میگویید رباست؟ اگر این کار حلال است پس ربایی که حرام است چیست؟ پس آن یک درهم ربا دادن یا ربا گرفتن که آن گناه کذایی و بزرگ را دارد کدام است؟ (پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: یک درهم ربا نزد خداوند عزّوجلّ بدتر از هفتاد بار زنا با محارم در خانه خداست است. من لا یحضره الفقیه: جلد 4 صفحه 367)
جمهوری اسلامی و علماء عظیم الشان، محبوبان خداوند هستند ولی «إِنَّ اَللَّهَ یُحِبُّ اَلْعَبْدَ وَ یُبْغِضُ عَمَلَهُ.»(همانا خداوند بندهای را دوست اما کردار او را دشمن میدارد. خطبۀ 153 نهج البلاغه.)
خداوند دشمن میدارد کار کسی را که گرفتن کارمزد اینچنینی برای قرض را، حلال میکند. اگرچه حلال کننده از دوستان خدا باشد. خداوند نعمت خود را حبس میکند تا دوستان او آنچه مورد غضب اوست ترک کنند و محال است بدون ترک آن عمل ناشایست توسط دوستان، خداوند نعمت را آزاد کند. این قرآن کریم و این شما: «فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کَانَ غَفَّارًا یُرْسِلِ السَّمَاء عَلَیْکُم مِّدْرَارًا وَیُمْدِدْکُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِینَ وَیَجْعَل لَّکُمْ جَنَّاتٍ وَیَجْعَل لَّکُمْ أَنْهَارًا.»(به آنها گفتم: «از پروردگار خویش آمرزش بطلبید که او بسیار آمرزنده است. تا بارانهای پربرکت آسمان را پی در پی بر شما فرستد و شما را با اموال و فرزندان فراوان کمک کند و باغهای سرسبز و نهرهای جاری در اختیارتان قرار دهد! سورۀ نوح، آیۀ 10-12)
آیا همه خشکسالیها طبیعی، اقلیمی و جغرافیایی است؟ آیا این اتفاقات مربوط به تغییرات آب و هوایی جهانی است؟
آیا امکان ندارد دوستان خدا، مرتکب امری شوند که بارندگی بموقع و پر منفعت، کم شود و ضررهای بارندگی افزایش یابد؟ آیا امکان ندارد دوستان خدا امری که برای خداوند عظیم است جدی نگیرند و خدا بر آنها نپسندد که در غفلت بمانند و برای رفع غفلت ایشان، نعمت باران را حبس کند و یا با خسارت همراه نماید؟
اگر چنین احتمالی ولو به احتمال ضعیف ممکن باشد، بدلیل عظمت محتمل باید جدی گرفته شود و به قول بعضی بزرگان متاسفانه جدی گرفته نشده است.
اگر حبس نعمت و نازل نشدن نعمت و یا همراه شدن نعمت با مصیبت، بدلیل سهل انگاری در مسئلۀ عظیمی که عظیمتر از آن قابل تصور نیست باشد، تا هر زمان آن سهل انگاری تغییر نکند، حبس نعمت نیز تغییر نخواهد کرد.
نماز باران هم در چنین مواردی مؤثر نیست چون نماز باران، تغییر نیست. «إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حتی یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ.»(خداوند سرنوشت هیچ قوم (و ملّتی) را تغییر نمیدهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند. سورۀ رعد، آیۀ 11)
والسلام
محی الدین حائری شیرازی
۲۹ آبان، ۱۳۹۵
#بازخوانی_پیام
#نماز_باران
#تاثیر_ربا
#خشکسالی
14010431_صوت_برنامه_29_تیر_هفت_موتور_تولید_تبعیض_و_بی_عدالتی.mp3
40.19M
برای شناخت اقتصاد ایران
گوش دادن این صوت دکتر محسن خاکی رو پیشنهاد میکنم بهتون
خیلی خوب و روان تحلیل کرده
◀️ موضوع: بررسی هفت موتور تبعیض و بیعدالتی
🔸 حجت الاسلام محسن خاکی (عضو انجمن اقتصاد حوزه علمیه قم)
🗓پنجشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۱
هدایت شده از بسلام آمنين
#یادداشت_۱۷۸
۲۲ مهر ۱۴٠۳/ سال چهارم
خسروان بخش خصوصی و فرهادان مدفون
در بی ستون ها!!!
عکسش را که دیدم، به ناگاه دستم را گرفت و به روزهای دبیرستان برد، دقیقا بیست سال پیش! #فرهاد_پیرزاد را می گویم. آدمیزاد به میزانی که با دیگران احساس مشابهت کند، به همان اندازه هم نزدیکشان می شود و خودمانی. تحصیل را در همان مدرسه ای گذرانده بود که من: دبیرستان نمونه دولتی آیه الله خامنه ای(حفظه الله) #قوچان. زاده روستا و جالب اینکه در همان رشته ای قبول شده بود که من: حقوق! تنها تفاوتمان در این که او در دانشگاه فردوسی مشهد و من در بابلسر.
فرهاد پیرزاد، رتبه ۱۸٠ کنکور سراسری سال ۱۳۹۱ و یکی از جان باختگان حادثه تلخ #معدن_طبس در ۳۱ شهریور امسال. اینکه چرا و چگونه استعداد و موهبتی چون او، از عمق چند صد متری زمین سر درآورْد، اندوهی بس غم انگیز و تلخ است که چند و چونش را ندانم. به هر روی رحمت و رضوان خدا بر آن برادر نادیده عزیز، که از مصادیق بارز #الکٰادّ_عَلیٰ_عَیٰالِه بود و به فرموده امام صادق علیه السلام، در زمره #مجاهدان_فی_سبیل_الله(الکافی ج۵ص۸۸).
با خود می گویم کاش #نظامی_گنجوی زنده می شد و جاه و جلال شگفت انگیز ظلم خسروانی را در عصر مدرن می دید. بارگاهی به نام #بخش_خصوصی با نقاب #علم که از نسل فرهاد، هزاران هزار محروم میکند و مرحوم. محروم از حقی که خدا برایشان مقرر کرده و مرحوم در بیستون های #بی_ستون و نا امن.
حال آنکه از نظر شرع مقدس #اسلام، هر آنچه که از منابع و معادن مختلف در زمین است، حق تمامی ابنای بشر است. نباید به هیچ وجهی تبعیض و تفاوت در بهره برداری از آنها وجود داشته باشد، که این ویژه خواری است و #إستئثار.
فی المثل آیه هفتم سوره حشر در نحوه تقسیم #فِیْءْ، به عنوان یکی از مصادیق ثروتهای عمومی، به یک اصل بسیار بنیادین اشاره می کند: اینکه ساز و کارهای اقتصادی نباید به نحوی باشد که ثروت، تنها در دست #اغنیای جامعه در گردش باشد. از همین روی، حضرت نبی الله الاعظم به عنوان معلم اول و آخر بشریت می فرمایند: پنج نفرند که من و همه انبیای مستجاب الدعوه آنها را لعن کرده ایم. یکی از آنها #المُسْتَأثِرُ_بِالْفَيْءْ است. یعنی کسی که اموال متعلق به امام جامعه و ثروتهایی که _به تعبیر امروز _ باید برای محرومیت زدایی عامه مردم استفاده شود را به خود اختصاص دهد(الکافی ج۲ص۲۹۳).
حضرت آقا امیر المومنین علیه السلام در برنامه حکومتی که برای جناب #مالک_اشتر می نویسند، به این امر مهم توجه داده می فرمایند: إيّاكَ وَ الاستئثارَ بِمَا الناسُ فيهِ أُسْوَةٌ . بپرهيز از ويژه سازى و انحصار طلبى در چيزهايى كه متعلق به همه مردم است و همه در آن برابرند (نهج البلاغه نامه ۵۳).
این موضوع آنقدر مهم است که حضرت آقا امام رضا علیه السلام، اعلان برائت از #أهل_الإستئثار را جزو شروط مسلمانی عنوان می کنند(عیون الأخبار ج۲ص۱۲۱).
#انفال در اسلام عزیز به معنای اموال عمومی است که در اختیار پیامبر و جانشینان معصوم ایشان(علیهم السلام) قرار دارد و در زمان غیبت، اختیار آن با ولی امر مسلمین و تحت تصرف حکومت اسلامی است. اموالی که از آن باید در مصالح عمومی جامعه و به سود همگان بهره برداری شود. با این مبنا #معادن، یکی از مهم ترین مصادیق انفال و ثروتهای عمومی و متعلق به همه مردم است. آنهم معادن بسیار غنی و ارزشمند کشوری چون ایران، که واجد یک درصد جمعیت جهان است و در مقابل، مالک هفت درصد معادن دنیا.
از نظر احکام اقتصادی پیشرفته اسلام، که بخشی از آن در #رساله_های_توضیح_المسائل آمده، بهره برداری از معادن باید به صورت #غیرمتمرکز و به وسیله همه مردم باشد. در این مبناست که همه فقها و مراجع در بخش #خمس رساله هایشان، از احکام معدن هم سخن گفته اند. به این معنا که همه می توانند از برکات معادن بهره مند شوند و در مقابل، باید خمسش را به حکومت بپردازند.
اما آنچه که مانع پیاده سازی این حکم حکیمانه می شود، وجود مسئله ای است به نام #بخش_خصوصی. سرمایه دارانی که تنها به دلیل سرمایه دار بودن، بهره برداری از معادن طلایی ایران را #استئثار کرده و سالیانه مبلغ اندکی از درآمد فوق نجومی شان را، تحت عنوان حقوق دولتی معادن به حکومت می پردازند. اینجاست که فرهادهای مستضعف و مظلوم را که مالکان حقیقی معادنند، #اجیر می کنند، به عمق چندصد متری زمین می فرستند و در مقابل آنهمه رنج و سختی، ماهیانه هشت نه میلیون تومان هم به آنان می دهند و تمام(اینجا).
و مگر بردگی و برده داری چیزی جز این است؟ در عصر مدرن، فرعونها، خسروها و قارونها هم شکلهای مختلفی پیدا کرده اند. گاهی شبیه بمبهایی می شوند که بر سر اهالی شهر #غزه آوار می شوند و زمانی که بشدت خطرناک ترند، در قالب تئوری های اقتصادی در می آیند و کشورها را خراب و ویران می کنند.
مطالعه بیشتر: مدیریت اسلامی معادن
@besalamen_amenin
هدایت شده از {تلخند طب،تمدن و سیاست}🇵🇸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😄آیا تا حالا رهبر ایران را در حال درو کردن گندم دیده اید؟
تصاویری که خودم نیز برای اولین بار دیدم
رهبری ایران در ۵۰ کیلومتری قم
حتماااا ببینید...
✔برای نعمت چنین رهبری شکر گذار خدا باشیم و برای طول عمر ایشان تا ظهور حضرت حجت دعا کنیم.
🇮🇷🇵🇸#اخبار_مقاومت_اسلامی
{کانال تلخند سیاسی،اجتماعی، سلامتی}👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2387935416Cb15af8398c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شناسایی فرار مالیاتی توسط هوش مصنوعی
🔹رئیس سازمان امور مالیاتی: با استفاده از هوش مصنوعی و سازوکارهایی همچون سامانه مودیان میتوان از فرارهای مالیاتی جلوگیری کرد.
@TasnimNews
👌مالیات مورد مناقشه بود که دیکتاتوری هوش مصنوعی خفقان ایجاد کرد.
دعوتنامه وبینار تامین آب شرب کشور به روش قنات کوه.pdf
166.2K
🌊 وبینار روش تامین آب شرب و کشاورزی کشور به روش قنات_کوه (بیداَنجیر)
👈 ارائه؛ توسط جناب مهندس حسن اشرف گنجویی (کارشناس آب و خاک)
👈 با حضور مشاور معاون وزیر در امور آب و خاک و رئیس گروه طرح و برنامه؛ و مدیران محترم آب و خاک و امور فنی و مهندسی کلیه استان ها
زمان برگزاری: دوشنبه (مورخه ۱۴۰۳/۰۷/۲۳) از ساعت ۹ لغایت ۱۱ صبح
محل برگزاری: سالن اجتماعات پارک علم فناوری کرمان
آدرس لینک جلسه:
http://vc.areeo.ac.ir/ch/swidch
User: swidu
Pass: Wd54372
⬅️ داستان آب در ایران
🌐 مرکز مطالعات راهبردی نظم نوین جهانی (اندیشکده فرقان):
@Andishkadeh_Forghan
📣فوری
🔴سکه برای اولین بار وارد کانال 50 میلیون تومان شد
🔹قیمت طلای ۱۸ عیار هر گرم ۴ میلیون و ۱۳۱ هزار تومان و قیمت سکه طرح جدید ۵۰ میلیون و ۱۵۰ هزارتومان اعلام شد.
💠کانال اقتصاد اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/3848995129Ce91ba86e04
♨️ شوخیِ فریب مردم با رفع #فیلترینگ برای آزادسازی قیمتها، کم کم جدی میشود!
🔹 روزنامه #دنیای_اقتصاد در تاریخ ۹ مرداد امسال، پس از رأی آوردن #پزشکیان یک ابر راهکار برای انجام #اصلاحات_اقتصادی ارائه نمود.
🔹 بماند که منظور این بزرگواران از اصلاحات اقتصادی:
۱. یعنی آزادسازی نرخ ارز (تبدیل نرخ ارز #کالاهای_اساسی از ۲۸,۵۰۰ به ۶۰,۰۰۰ تومان)،
۲. یعنی آزادسازی قیمت #بنزین (بنزین ۲۵ الی ۳۰ هزارتومانی)،
۳. یعنی آزادسازی قیمت #نان و …
🔹 اما ابر راهکار چه بود؟ اول #فیلترینگ را برداریم که به مردم یک آبنبات بدهیم، بعد اصلاحات اقتصادی را انجام بدهیم.
گفتیم حالا یکی یه مقالهای نوشته خیلی جدی نگیریم.
🔹 گذشت تا اینکه روز گذشته آقای #همتی، وزیر #اقتصاد در حاشیه جلسه هیئت دولت دقیقاً همین حرف را تکرار کرد!
🔹 تأسفبار آنجاست که علناً و بصورت کاملاً واضح از این سخن میگویند که یک چیزی بدهید تا مردم را گول بزنیم با آن بعد برویم سراغ #آزادسازی_قیمتها!
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
⭕️ ارسال سیگنال افزایش نرخ بنزین توسط وزیر اقتصاد پزشکیان
✅همتی: کسری بودجه به حدود ۸۵۰ همت رسیده است
عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی:
🔹در سال جاری حدود ۸۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم و عمده این کسری به خاطر قانون هدفمندی است.
🔹در قانون پیشبینی شده وزارت نفت درآمدهایی از حاملهای انرژی داشته باشد و بر اساس آن مفاد قانون هدفمندی و یا پرداخت یارانه به گندمکاران و آرد و نان و ... انجام شود.
🔹 اما وزرات نفت نه تنها نتوانسته حاملهای انرژی را با قیمت مناسب بفروشد بلکه بر اساس ضرورت اقدام به واردات ۴ میلیارد دلار بنزین کرده است.
🔹الان حدود ۲۰ سال از آن قانون گذشته و اگر هر سال مثلا ۱۵ درصد قیمت بنزین افزایش پیدا کرده بود الان قیمت آن به روز شده بود. این اصلا منطقی نیست و نمیشود بنزین را لیتری ۳۰ هزار تومن بخریم و سه هزار تومان بفروشیم؛ بنابراین باید مقداری پذیرش خود را بالا ببریم( بنزین را گران کنیم )
#وعده_صادق
#سید_حسن_نصرالله
#غزه
#لبنان
#راه_نصرالله
#لبیک_یا_خامنه_ای
#حکم_جهاد
#صفرمرزی
🇮🇷 کانال خبری تحلیلی صفرمرزی
https://eitaa.com/joinchat/309329995Cb940a36589
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا
میدونید
قیمت واقعی بنزین
در پالایشگاه اراک
چنده ؟؟؟ !!!
👏قیام علما در مقابل مستکبرین داخلی
👌بقیه ائمه جمعه هم خودتان را از مسولان نئولیبرال جدا کنید و برای توجیه گران سازی، خطبه نخوانید و به جبهه اقتصاد اسلامی بپیوندید.
💠کانال اقتصاد اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/3848995129Ce91ba86e04