💠 سوالات یکی از فعالین میراث فرهنگی راوند، درخصوص تخریب کوشک تاریخی راوند از مسئولین میراث فرهنگی
براستی چه شد که دومین کوشک تاریخی شهرستان کاشان بعداز ۷سال باارزش بودن، یک شبه بی ارزش شد؟!
آقای دکتر دانایی به مردم دارالولایه راوند شفاف پاسخ دهید چه پیشنهادی به شما داده اند که طبق گفته خودتون با افتخار حاضر شدید مهم ترین اثر تاریخی راوند را بی ارزش اعلام کرده و دستور تخریبش را صادر کنید؟
این درحالی است که گروه فعالان میراث فرهنگی راوند به مدت ۷سال از این کوشک مراقبت کردند و خون دل ها خوردند
ولی در اقدام ناگهانی، جلسه ای در فرمانداری برگزار شد و رئیس میراث فرهنگی این بنای تاریخی را بی ارزش اعلام کرد!!!
آیا این که گفته میشود شهردار معزول کاشان، در جلسه ای به شما گفته اند «اگر میخواهید میدان کهنه درست شود حکم تخریب کوشک تاریخی راوند را صادر کنید» و شما این معامله را پذیرفته اید، صحت دارد؟!
چرا مسئولین میراث فرهنگی اصفهان و تهران بعد از گذشت چند ماه از این واقعه اسف بار ضدفرهنگی، برخوردی درخور با مسئولین این واقعه در کاشان نکرده اند؟؟
براستی آیا مسئولین کاشان و راوند با هویت و تاریخ ما بازی میکنند؟
منتظر پاسخ مسئولین هستیم.
⚖️ رسانه عدالتخواهان کاشان
@edalatkhahanekashan
📌خواندن این یادداشت کاشان نیوز در رابطه با کوشک تاریخی راوند هم خالی از لطف نیست
فعالین میراث فرهنگی راوند سالها در مبارزهای نفسگیر تلاش کرده بودند کوشکی تاریخی در راوند که به نام خانه کاشانی معروف است را حفاظت کنند.
چند سال قبل اطراف این خانه تاریخی که بر اساس نامه مورخ ۱۳۹۹/۰۸/۲۱ رئیس سابق اداره میراث فرهنگی کاشان، مهران سرمدیان واجد ارزش تاریخی و حتی در طرح تفصیلی پیشنهادی کاشان بهعنوان بنای ارزشمند بهصورت ستارهدار معین گردیده بود زنجیره انسانی تشکیل داده و مانع تخریب آن توسط شهرداری کاشان شدند اما شهرداری کاشان که از دیدگاه مردم راوند متهم به بیتوجهی به این نقطه از شهر است برخلاف خواسته مردم راوند در یک مرحله دیوارهای باغ اطراف این بنا را تخریب کرده و آن را در معرض تخریب قرار داد و سپس در ۲۵ مهر۱۴۰۱ خانه تاریخی کاشانی را تخریب کرد.
رئیس فعلی این اداره در تاریخ ۱۴۰۱/۰۳/۰۹ خطاب به شهردار کاشان ضمن تائید نامه مورداشاره با عنوان «لزوم حفظ و نگهداری خانه تاریخی کاشانی واقع در راوند» بیان کرده؛ «خواهشمند است دستور فرمایند بهطورجدی به موضوع حفاظت و نگهداری این اثر ارزشمند پرداخته و با اختصاص اعتبار مناسب، نسبت به مرمت اضطراری و استحکامبخشی این بنا و جلوگیری از پیشرفت آسیبها و تخریب آن اقدام گردد…»
ریاست فعلی اداره میراث فرهنگی کاشان در تاریخ ۱۴۰۱/۰۴/۰۸ نیز خطاب به شهردار منطقه ۵ تأکید نموده است که «پیرو مکاتبات قبلی در خصوص رسیدگی به این بنای تاریخی ارزشمند به اطلاع میرساند خانه کاشانی دارای معماری کوشک مانند است و در میان باغ و فضای سبز قرار داشته و میبایست محیط باز اطراف، حوض ارزشمند موجود و مسیر آب جاری مجاور آن در طرح حفاظتی و نگهداری این بنای تاریخی مورد لحاظ قرار گیرد…»
اما در کمال تعجب به فاصله سه ماه از تاریخ نامه قبل در تاریخ ۱۴۰۱/۰۷/۲۴ طی مکاتبهای دکتر احمد دانایی که مسئولیت حفظ میراث فرهنگی و آثار تاریخی کاشان را به عهده دارد به شهردار کاشان اعلام میکند: «این بنا طی ((سالهای)) اخیر با توجه به آسیبهای وارده در حال حاضر احداث بلوار و میادین نزدیک این بنا و ((فرسودگی بیشازحد)) …وضعیت فعلی این بنا ((فاقد ارزشهای معماری)) میباشد»
خانه تاریخی کاشانی بلافاصله پس از صدور این نامه، در تاریخ ۱۴۰۱/۰۷/۲۵ تخریب شد!
از این مسئول اداره میراث فرهنگی باید پرسید چه اتفاقی ظرف سه ماه افتاده است که این بنای ارزشمند که در طرح تفصیلی پیشنهادی کاشان بهعنوان بنای ارزشمند ستارهدار مشخص گردیده و «بنای تاریخی» به آن اطلاق شده بود ناگهان فاقد ارزشهای معماری شده و مجوز تخریب آن صادر گردیده است.
اگر در حفاظت آن کوتاهی صورت گرفته است مسئول مستقیم آن شما هستید و علاوه بر اینکه به وظیفه خود عملنکردهاید باید پاسخ دهید با چه جرئتی مجوز تخریب میراث تاریخی این مرزوبوم را صادر میکنید؟
تخریب عمدی یک اثر تاریخی به دستور مسئول حفاظت از میراث فرهنگی فاجعه است.
شما که مسئول حراست و نگهبانی از این آثار هستید چرا باید در تخریب عمدی این بنا همکاری کنید؟
شما که مأمور به مراقبت از آن بودهاید چرا با تخریبکنندگان همراهی کردهاید.
ادعای بیارزش بودن این بنا یک دروغ است، چراکه رئیس قبلی اداره میراث فرهنگی کاشان ارزشمند بودن این بنا را اعلام کرده بود و شما نیز طی دو نامه بر آن صحه گذاشتهاید.
بکار بردن کلمه سالها برای فرار از مسئولیت است و انداختن گناه آن به گردن دیگران، اما فراموش کردهاید که سه ماه قبل طی دو نامه بر ارزشمند بودن آن را تائید کردهاید!
استعفای شما نشانه مسئولیتپذیری است چراکه شما با این اقدام نشان دادید که صلاحیت حفاظت از میراث فرهنگی را ندارید.
از طرفی نیز بر اساس ماده ۶۶ قانون آیین دادرسی کیفری که بیان داشته: «سازمانهای مردم نهادی که اساسنامه آنها درزمینهٔ حمایت از اطفال و نوجوانان، زنان، اشخاص بیمار و دارای ناتوانی جسمی یا ذهنی، محیطزیست، منابع طبیعی، میراث فرهنگی، بهداشت عمومی و حمایت از حقوق شهروندی است، میتوانند نسبت به جرائم ارتکابی درزمینهٔ های فوق اعلامجرم کنند و در تمام مراحل دادرسی شرکت کنند» فعالان میراث فرهنگی کاشان و راوند قانوناً حق دارند از این اقدام شهرداری کاشان و اداره میراث فرهنگی کاشان در مراجع قضایی اعلامجرم کنند.
منبع: کاشان نیوز-گروه میراث فرهنگی
تاریخ انتشار: 7 آذر 1401
⚖️ رسانه عدالتخواهان کاشان
@edalatkhahanekashan
6.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏚️ خانه تاریخی ایزدی آران و بیدگل در سایه بیتوجهیها، آرام آرام فرو میریزد. این درحالی است که بازسازی خانههای تاریخی در بسیاری از نقاط کشور رونق گرفته است.
🎥 سیدشهاب مرتضوی فعال رسانهای آران و بیدگل میگوید آخرین نفس های دردناک این خانه تاریخی به گوش میرسد اما هنوز دیر نشده است.
منبع: کاشانی ها
⚖️ رسانه عدالتخواهان کاشان
@edalatkhahanekashan
🔴🔵⚪️شما هم منتشر کنید❕
☑️ امام خمینی (ره):
🔰غدیر یادآور الگوی حکومتداری
مسئله غدیر، اقامه عدل است
مسئله این است که چطور باید تبیعت کنیم
🔰 غدیر در همه اعصار باید باشد
#مسئله_غدیر، جشن و قصیدهخوانی و مداحی نیست.
💠عید سعید غدیر خم بر همه مسلمین جهان بخصوص محبین مولا امیرالمومنین علی(ع) تبریک و تهنیت باد
⚖️ رسانه عدالتخواهان کاشان
@edalatkhahanekashan
شما هم منتشر کنید❕
🔵🔴⚪️ چگونگی تمسک به ولایت امیرالمؤمنین (ع)در کلام امام خمینی (ره)
🔸در این روز سعید یکی از چیزهایی که وارد شده است این است که بگوییم، بخوانیم:
الْحَمْدُللَّه الّذی جَعَلَنا مِنَ الْمُتَمَسِّکینَ بِوَلایَة امیر الْمُؤمِنینَ وَ اهْلِ بَیْتِهِ.
🔸تمسک به ولایت امیرالمؤمنین چی هست؟ یعنی ما همین این را بخوانیم و رد بشویم؟ آن هم تمسک به ولایت امیرالمؤمنین در روزی که ولایت به همان معنای واقعی خودش بوده است، نه تمسک به محبت امیرالمؤمنین، تمسک به محبت اصلاً معنا هم ندارد، تمسک به مقام ولایت آن بزرگوار به اینکه گرچه ما و بشر نمیتواند به تمام معنا آن عدالت اجتماعی و عدالت حقیقی را که حضرت امیر قدرت بر پیاده کردنش داشت، نمیتوانیم ماها و هیچ کس، قدرت نداریم که پیاده کنیم، لکن اگر آن الگو پیدا شده بود و حالا هم ما باید به یک مقدار کمی که قدرت داریم تمسک کنیم.
🔸تمسک به مقام ولایت معنایش این است که، - یکی از معانیاش این است که - ماظِلّ آن مقام ولایت باشیم. مقام ولایت که مقام تولیت امور بر مسلمین و مقام حکومت بر مسلمین است، این است که چنانچه حکومت تشکیل شد، حکومت تمسکش به ولایت امیرالمؤمنین و این است که آن عدالتی که امیرالمؤمنین اجرا میکرد، این هم به اندازه قدرت خودش اجرا کند.
🔸به مجرد اینکه ما بگوییم ما متمسک هستیم به امیرالمؤمنین، این کافی نیست، این تمسک نیست اصلش. وقتی که حکومت الگو قرار داد امیرالمؤمنین - سلام الله علیه - را در اجراء حکومتش، در اجراء چیزهایی که باید اجرا بکند، اگر او را الگو قرار داد، این تمسک کرده است به ولایت امیرالمؤمنین. چنانچه او الگو نباشد، یا اینکه تخلفات حاصل بشود از آن الگوی بزرگ، هزار مرتبه هم روزی بگوید «خدا ما را از متمسکین قرار داده است»، جز یک کذبی چیزی نیست!
🔸و مجلس که از مقامات بلند یا بلندترین مقام کشوری است، چنانچه الگو قرار داد آن چیزی که امیرالمؤمنین میخواست، و آن عدالتی را که آن در همان برهه کمی که به او مجال دادند - خیلی کم مجال پیدا کرد - اگر الگو قرار بدهند آن را برای اینکه احکام را و اموری که باید محوّل به آنهاست به آن نحو اجرا بکنند، به آن نحو تصویب بکنند و دقت بکنند، آن وقت میشود گفت که مجلس ما هم از متمسکین به امیرالمؤمنین هستند.
🔸و ما چنانچه مجلس نتواند این کار را بکند، یا خدای نخواسته نخواهد این کار را بکند، یا بعض افراد نگذارند که این کارها بشود، آن وقت ما نمیتوانیم بگوییم که یک مجلس متمسک به ولایت امیرالمؤمنین داریم. و هکذا قوّه قضائیه، اگر قوّه قضائیه هم تبعیت نکند از آن قضاء امیرالمؤمنین که «اقْضاکُمْ عَلِیٌ» و اگر تبعیت نکند از قضاوت اسلام، متشبث به همان قضاوت اسلامی نباشد، آن هم هرچه بگوید ما متمسک هستیم، بر خلاف واقع است.
🔸تمسک وقتی است که قوّه قضائیه هم کارهایی که میکنند از روی الگوی علوی باشد که همان الگوی اسلامی است. و مردم ما هم که این دعا را یا این فقره را میخوانند آنها هم باید توجه کنند به اینکه تمسک به ولایت حضرت امیر برای آنها تبعیت از مقاصد اوست.
🔹بخشی از بیانات امام خمینی(ره) - ۱۳۶۲/۷/۴ - سخنرانی به بمناسبت عید غدیر
💠عید سعید غدیر خم بر همه مسلمین جهان بخصوص محبین مولا امیرالمومنین علی(ع) تبریک و تهنیت باد
⚖️ رسانه عدالتخواهان کاشان
@edalatkhahanekashan
هدایت شده از مجمع دانشجویی عدالتخواه دانشگاه کاشان
#گزارش_اطعام_غدیر 🍃
🔰إمام رضا "علیهالسّلام" فرمودند ؛
هنگامی که روز قیامت برپا شود ، چهار روز بسوی خدا برده میشوند همانطور که عروس به حجلهاش برده میشود.
سؤال شد روزهائی هستند؟
حضرت فرمود روز عید فطر و روز عید قربان و روز جمعه و روز عید غدیر. و روز غدیر بین این چهار روز مثل ماه است بین ستارگان.
📚: اقبال الاعمال،ج1،ص464
▫️طرح اطعام عید غدیر ، به همت گروه جهادی شهید سلیمانیِ تشکل دانشجویی عدالتخواه دانشگاه کاشان در روز سعید غدیرخم اجرا شد.
مسئول گروه جهادی تشکل عدالتخواه بیان داشت: طرح اطعام غدیر در راستای احیای سنت حسنه اطعام روز غدیر و بزرگداشت عیدالله اکبر به کمک مردم و دانشجویان اجرا گردید.
در ادامه عباس زاهدی بیان داشت:به لطف الهی و کمک مردم و خیرین محترم، تعداد ۳۰۳ غذا و ۳۱۳ بسته نمک طعام(دریا) در بین مردم شهرستان کاشان، آرانبیدگل و توابع این دو شهرستان توزیع گردید.
امید است این حرکتِ هرچند کوچک مورد عنایت آقا امیرالمومنین(ع) قرار گرفته و خداوند مهربان به همراهان این طرح خیر و برکت عنایت کرده و شاهد حرکت های بیشتری از این دست باشیم.
#اطعام_غدیر
#گروه_جهادی_شهید_سلیمانی
#عدالتخواهان_کاشان
#مجمع_دانشجویی_عدالتخواه
@Edalatkhahi_kashan
@edalatkhahanekashan
🔰به دلیل مخالفت یک دانشگاه
تغییرناگهانی موقعیت اراضی ویژه طرح جوانی جمعیت و مسکن ملی در کاشان
🔰در شرایطی که بیش از چند هزار خانواده کاشانی درصف انتظار دریافت زمین برای طرح های دولت مانند مسکن ملی و قانون فرزند آوری و جوانی جمعیت به سر می برند و همچنان چون گذشته میان ادارات مختلف سرگردان بوده ویا پاسکاری می شوند،شنیده شده یکی از دانشگاه های بزرگ و دولتی درصدد است بیش از ۲۷۰هکتار از اراضی مجاور منطقه راوند را تصاحب کند.
🔰البته در این میان هم هیچ مسئولی پیدا نمی شود که بگوید هم اکنون نیز تمامی زمین های بلااستفاده و بایر این دانشگاه سال هاست به حال خود رها شده است.
🔰یکی نیست که بگوید از ۳۴ هکتار زمین دریافتی در شهر قمصر هم فقط ۴ درصد آن را ساخته اید، پس دیگر چه نیازی به این ۲۷۰ هکتار داشته و اصولاً آن را برای چه کاری می خواهید؟
🔰اگر واقعا احداث پارک علم و فناوری را مطرح و علم نموده اید که بهترین پیشنهاد برای این مرکز علمی و آموزشی شهرک صنعتی شماره ۳با امکانات و موقعیت عالی و شرایط ویژه است.
🔰بهتر نیست به جای احداث شرکت های آلاینده مانند سرب و ذوب به آنجا بروید؟از همه مهمتر چقدر خوب است دانش و صنعت درکنار هم باشند و نیاز های یکدیگر را مرتفع کنند.
🔰چه دلیل موجهی مطرح است که چند هزار نفر متقاضی اقامت دائم می بایست با مخالفت یک دانشگاه به جاده قمصر،شهرک۲۲بهمن،
فتح المبین و یا دارالسلام طرد شوند؟
🔰آیا مسئولان ارشد و سیاسی شهرستان کاشان از این موضوع مطلع هستند که با آن موافقت می کنند و یا بی خبر هستند و ندانسته با این درخواست همراهی کرده و برای تحقق این امر جلسه می گذارند؟
🔰آیا این موضوع از مصادیق حقوق عامه محسوب نمی شود؟دادستان و سازمان بازرسی نمی توانند به عنوان حامیان مردم به این موضوع ورود کنند؟
🔰آیا مسئولان تصمیم گیرنده خود حاضرند جهت ساخت مسکن برای خانواده و یا فرزندان با دریافت زمین روبه روی دارالسلام اقدام به ساخت نمایند؟مطمئن باشیم زمین را پس از تحویل به فروش نمی رسانند و حتما در آن منطقه زندگی می کنند؟
منبع: رخدادهای منطقه کاشان
⚖️ رسانه عدالتخواهان کاشان
@edalatkhahanekashan
عدالتخواهان کاشان
باسلام به اطلاع میرساند پیرو انتشار یادداشت «سوالات یکی از فعالین میراث فرهنگی راوند، درخصوص تخریب کوشک تاریخی راوند از مسئولین میراث فرهنگی» و اعتراض به اداره میراث فرهنگی بابت عدم پاسخگویی به این مطالبه، مسئول روابط عمومی میراث فرهنگی کاشان (جناب آقای ا.ن) از عدالتخواهان کاشان برای گفتگو در مورد علت تخریب کوشک تاریخی راوند و پاسخ به سوالات، یکشنبه ۲۵ تیرماه، دونفر از فعالان میراث فرهنگی راوند به نمایندگی از بقیه اعضا، به دفتر ایشان در میراث مراجعه کرده ولی ایشان حضور نداشتند
لذا طی تماسی با این بزرگوار، ایشان دوستان ما را به دفتر معاونت میراث راهنمایی کردند تا ایشون پاسخ ما را بدهند.
با صحبت های صورت گرفته با معاون میراث (جناب آقای م) دوستان ما قانع نشدند و خواستار پاسخ گویی مستقیم و صریح رییس میراث به این شبهات شدند، نکته جالب اینکه هیچ یک از پرسنل خود اداره میراث فرهنگی نیز از این تخریب راضی نبودند و با هم نظر بودند، لذا ایشان گفتند جواب شبهات رو شخصا از خود رییس میراث بگیرید!
هنوز سوال در ذهن ما باقیست با توجه به اینکه رییس میراث قبل از تخریب بنا، سه مرتبه اعلام کردند این اثر تاریخی هست، چرا و چگونه بعد از جلسه با شهردار معزول کاشان و فرماندار محترم، حکم تخریب اثر علی رغم میل باطنی کارشناسان میراث صادر شده است؟
در پایان از پرسنل زحمت کش میراث فرهنگی هم کمال تشکر را داریم که با ما همدردی کردند و همچنان منتظر پاسخ شخص رئیس اداره میراث فرهنگی آقای دکتر دانایی به سوالات مان هستیم و این قضیه از مراتب بالاتر نیز درحال پیگیری است. با تشکر
شورای مرکزی عدالتخواهان کاشان
⚖️ رسانه عدالتخواهان کاشان
@edalatkhahanekashan