❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️
راه های پیشگیری از کرونا ویروس:
۱- شستشوی مکرر دستها به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون یا ضدعفونی کنندۀ الکلی
۲- دستدادن و بوسیدن افراد ممنوع
۳- عدم لمس چشمها، بینی و دهان با دست
۴- پوشاندن بینی و دهان در هنگام عطسه و سرفه
۵- خودداری سالمندان و افراد با ضعف سیستم ایمنی و بیماران قلبی و ریوی از حضور در اماکن شلوغ
۶- در صورت تب و سرفه و درد بدن تماس با افراد خانواده محدود شود.
اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی اداره کل آموزش و پرورش استان قم
❇️❇️❇️ @eduqom ❇️❇️❇️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️ وزیر راه و شهرسازی: به دلیل شیوع ویروس کرونا کنسلی بلیت قطار و هواپیما برای مردم هزینه ای ندارد و مردم می توانند بلیتهای خود را کنسل کنند.
رواق آنلاین (رسمی) آموزش و پرورش قم
☑️ وزیر راه و شهرسازی: به دلیل شیوع ویروس کرونا کنسلی بلیت قطار و هواپیما برای مردم هزینه ای ندارد و
قابل توجه مدارسی که جهت اردوی دانش آموزی برون شهری ، بلیط قطار تهیه کرده بودند .
همکاران گرامی میتوانند با مراجعه به راه آهن تمامی مبالغ پرداختی را دریافت کنند
معاونت پرورشی و فرهنگی اداره کل
مدیریت استرس در کرونا.pdf.pdf
439.1K
اداره مشاوره تربیتی-تحصیلی
پروندهای درباره هراس کرونا.
کرونا و پیامدهای روانشناختی آن
ظهور نوعی جدید از ویروس کرونا در ووهان چین و گسترش آن در خارج از مرزهای این کشور موجی از نگرانی و اضطراب را در مورد ابعاد این همهگیری و تبعات آن به وجود آورده است که تاثیر آن بر سلامت روانی افراد دست کمی از پیامدهای مستقیم خود بیماری ندارد. در هر بلای زیستی از این قبیل ترس و هراس، عدم قطعیت و ابهام، و انگ زنی از جمله پدیده های شایع هستند و به عنوان موانعی در برابر مداخلات مناسب درمانی عمل میکنند.در مراحل ابتدایی واقعهای از این دست واقعیتها هنوزروشن نبوده و پرسشهای زیادی ذهن متخصصان و جامعه را درگیر میکند. چه تعدادی مبتلا شدهاند؟ میزان مرگ و میر آن چقدر است؟ دوره کمون آن تا چه زمانی میتواند باشد؟ و تا چه اندازه باید نگران بود؟ آیا بستن مرزها اقدامی صحیح برای جلوگیری از گسترش بیماری است؟ لوازمی چون ماسک تا چه حد مانع ابتلا به بیماری میشوند؟
صرف نظر از اقداماتی که برای کنترل بیماری انجام میشود و میزان موفقیت این اقدامات، آثار روانشناختی آنها اجتناب ناپذیر هستند. خبرنگاران نقش مهمی در انتقال اضطراب به جامعه داشته و شواهد حاکی از این هستند که هرچه آنها از واقعه دورتر نگاه داشته شوند احتمال فاجعه سازی واقعه از سوی آنها بیشتر میشود. سیاستگذاران گاه به این نتیجه میرسند که برای جلوگیری از گسترش هراس در جامعه برخی واقعیتها را پنهان کنند. این میتواند به گسترش شایعات مخرب دامن بزند. سیاست جداسازی و قرنطینه به احساس عدم کنترل و زندانی بودن دامن میزند و اگر فرد از خانواده خود جدا افتاده باشد این احساس تشدید میشود. در اعمال سیاستی جداسازی افراد مبتلا که گاه ابعادی وسیع را دربر میگیرد سود احتمالی چنین اقدامی باید در برابر عوارض و تبعات آن سنجیده شود.
گسترش اضطراب به حساسیت افراد نسبت به علایم بدنی خود دامن زده و میتواند به این منجر شود که برای علایم خفیفی که در حالت عادی توجهی به آن نداشتند به پزشک و بیمارستان مراجعه کنند و این باری اضافی بر دوش سیستم بهداشتی-درمانی تحمیل کند.
جنبه مهم دیگر نگاه توام با انگ افراد جامعه نسبت به افراد تحت قرنطینه یا ساکن در شهرهای آلوده است. هر فردی که از شهر و منطقه آلوده می آید لزوما مبتلا نیست و یا حتی در صورت آلودگی قرار نیست در معرض رفتارهای توام با تبعیض و تحقیرآمیز دیگران قرار گیرد اما این پدیده ای است که در چنین مواردی مشاهده میشود و میتواند به احساس گناه در افراد در معرض منجر شود.
در مراحل اولیه گسترش ویروس سارس دسته وسیعی از علایم روانپزشکی از قبیل افسردگی، اضطراب، حملات هراس، بیقراری، روان پریشی و حتی خودکشی مشاهده شد. مراقبین بهداشتی، پرستاران و پزشکانی که در امر درمان مشارکت دارند هم مستعد ابتلا به بیماری و هم در معرض مشکلات روانشناختی هستند. آنها همچنین در هراس از انتقال بیماری به نزدیکان خود به سر میبرند. هم بیماران و هم مراقبین نیازمند دریافت خدمات بهداشت روان از سوی تیمی متشکل از روانپزشکان، روانشناسان بالینی و روانپرستاران هستند و آنهایی که علایم قابل توجه دارند باید درمانهای اختصاصی دریافت کنند. به شکل منظم این افراد باید از نظر بروز علایم اختلالات روان پیگیری شوند. اطلاعات مرتبط با بیماری به شکل مرتب باید بهروز شده تا مانع گسترش اضطراب و شایعات برخاسته از بیخبری و ابهام شوند. سرویسهای خدماتی از قبیل اپلیکیشن های موبایل میتوانند نقش مشاوره و راهنمایی برای بیماران و خانوادههای آنها ایفا کنند.
به طور خلاصه در همهگیریهایی از این دست بروز واکنشهای مختلف و متعدد روانشناختی قابل پیش بینی هستند و میتواند باعث بروز مشکلات حاد در برخی افراد شده و یا در افرادی که پیش از این به علائم ملایم مبتلا بودهاند به بروز اختلالات حادی که نیازمند توجه روانپزشکی هستند منجر شوند. به برخی از این واکنشهای شایع در اینجا اشاره می شود:
🔻واکنشهای اضطرابی: ترس و دلهره دایمی که گاه با حملات هراس همراه میشود وجود فرد را در برمیگیرد. گاه احساس میکند دنیا در حال رسیدن به پایان خود است. بیخوابی، طپش قلب، دل به هم خوردگی، احساس تنگی نفس، تعریق، سرد و گرم شدن از علائم شایع بدنی همراه با اضطراب هستند. در حالت اضطرابی تلقین پذیری افراد بالا میرود و مستعد پذیرش هر شایعه یا توصیهای میشوند و این میتواند برای سلامت جسمی و روانی فرد مخرب باشد.
دکتر خانم نظری کمال روانشناس بحران
اداره مشاوره تربیتی-تحصیلی
@mmoshaveranqom
هدایت شده از Hasan Shariyat
☀همکاران عزیز:
سایت رشد به نشانی www.roshd.ir
را به والدین معرفی نمایید تا با انتخاب گزینه آموزش ابتدایی بتوانند از تمامی فایلهای تدریس دروس ابتدایی برای فرزندانشان بهره مند گردند. سپس به استناد این بخشنامه، تکالیف متناسب با روش تدریس فیلمها جهت تثبیت یادگیری به آنان ارائه نمایید. تا بتوان گامی جهت جبران خسارت ناشی از تعطیلات اضطراری برداریم.
#جبران خسارت تعطیلات با آموزش از راه دور
✅ تغییر ساعت کاری ادارات قم
به پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی و با تصویب ستاد پیشگیری ، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ساعات کاری تمامی دستگاههای اجرایی ، نهادهای دولتی ، عمومی و بانکها به غیر از واحد های عملیاتی دستگاههای خدمات رسان تا پایان هفته جاری (پنج شنبه ۸ اسفند ماه)از ساعت ۹ صبح الی ۱۲ خواهد بود .
💎 @eduqom
🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴
🔸 #تمدید مهلت #ثبت_نام در آزمون مدارس #استعدادهای_درخشان :
⏪ نظر به درخواست های مکرر برخی خانوادهای داوطلبین ثبت نام در آزمون ورودی #هفتم و #دهم مدارس سمپاد برای سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ از استان های مشمول تعطیلی هفته جاری مدارس؛ سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان مهلت ثبت نام در آزمون مدارس استعدادهای درخشان را #تمدید کرد.
❇️به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، مهلت ثبت نام در آزمون مدارس استعدادهای درخشان صرفا تا ساعت 24 #چهارشنبه 7 اسفندماه 98 تمدید شد.
این اداره از متقاضیان خواست ثبت نام را به ساعات آخر مهلت ثبت نام موکول ننمایند.
✅جهت ثبت نام به آدرس ذیل مراجعه گردد:
azmoon.medu.ir
______
@eduqom
✅ در شرایط پراسترس و بحرانی مانند شیوع ویروس کرونا چه کنیم؟
⬅️ ( گروه هدف: جمعیت عمومی)
🍁 استرس و بحران
اکثر ما وقتی با اتفاقات و حوادث ناگواری مثل سیل، زلزله، یا از دست دادن عزیزی روبرو می شویم؛ یا احساس کنترل روی شرایط نداریم و اوضاع برایمان غیرقابل پیشبینی میشود؛ مانند مواجهه یا همهگیری ویروس کرونا، دچار استرس می شویم.
استرس گاهی نتیجه یک اتفاق مهم و غیرمعمول است و گاهی هم به دلیل انباشته شدن فشارهای کوچک پیش میآید. وقتی احساس میکنیم شرایط برای ما غیرقابل تحمل شده، قادر به مدیریت اوضاع نیستیم و فشار روی ما بسیار زیاد است، ممکن است در بحران باشیم.
هریک از ما به شکل متفاوتی به استرس و حوادث ناگوار واکنش نشان میدهیم. گاهی نشانههای جسمیمانند سردرد، دردهای پراکنده بدنی، مشکل گوارشی، احساس خستگی، کاهش اشتها، بیخوابی پیش میآید و گاهی نشانههای روانی رفتاری مانند احساس ترس و اضطراب، درماندگی، ناامیدی، کرختی و شوکهشدن، یا خشم تجربه میشود.
آنچه که به ما کمک می کند با استرسها و حوادث سخت کنار بیاییم، "تابآوری" گفته می شود. "تابآوری" به این معنی نیست که تحتتاثیر مشکلات قرار نمیگیریم و ناراحت نمیشویم، بلکه تعیین میکند چطور با مشکلات کنار بیاییم، از آنها گذر کنیم و سلامت روانمان را حفظ کنیم.
🍁 بایدها و نبایدها در شرایط پراسترس و بحران
♦ اکثر رفتارها و واکنشهایی که افراد در هنگام حوادث و بحرانهای غیر منتظره از خود نشان میدهند، رفتارهایی طبیعی است، به همین دلیل به خودتان یا دیگران برچسب ضعیف، ترسو و یا غیرطبیعی بودن نزنید.
♦ از موقعیتهایی که استرس شما را زیاد میکند دوری کنید. برای مثال کمتر اخبار را چک کنید. خواندن اخبار یک یا دوبار در روز استرس کمتری دارد تا اینکه تمام طول روز اخبار را ببینید یا بشنوید.
♦ از جمعهای پرتنش دوری کنید.
♦ در مورد نگرانیها و احساساتتان حرف بزنید و از بیان آنها خجالت نکشید. اجازه بروز احساساتی مانند گریه و خشم را به خود و دیگران بدهید.
♦ با احساسها و فکرهای خود نجنگید، تغییر حال شما در هر لحظه طبیعی است و برای حل و فصل آن نیاز به زمان هست.
♦ بپذیرید همه چیز در کنترل شما نیست. سعی کنید برنامه و زندگی عادی خود را حفظ کنید و روی چیزهایی که کنترل دارید تمرکز کنید، نه روی چیزهایی که کنترول ندارید.
♦ ساعتهایی را بهدور از فضای مجازی بگذارنید و کارهایی که برای شما آرامبخش است را در برنامه روزانه بگنجانید. برای مثال نیایش کنید، موسیقی گوش کنید، کتاب بخوانید، یا فیلمیکه دوست دارید ببینید و...
♦ در شرایط بحرانی و بیثبات، تصمیم مهمینگیرید و تغییر بزرگ در زندگی خود ایجاد نکنید.
♦ به اندازه کافی استراحت کنید، خواب خوب و کافی کمک میکند که توان خود را بازیابی کنید.
♦ ورزش کنید. اگر امکان ورزش منظم ندارید، تحرک بیشتری داشته باشید و حداقل بیست دقیقه در روز پیادهروی کنید.
♦ از روشهای آرامسازی استفاده کنید. در مواقع استرس نفسهای عمیق بکشید.
♦ در حضور کودکان در مورد اخبار بد صحبت نکنید.
♦ از مصرف هر نوع دارو بدون تجویز پزشک خودداری کنید. از مواد یا الکل برای سرکوب حسهای منفی استفاده نکنید.
♦ در صورتی که احساس کردید برای چند روز متوالی مینمیتوانید کارهای روزمره را انجام دهید یا کنترل بر حسها و شرایط خود ندارید، به پزشک ، روانپزشک یا روانشناس مراجعه کنید.
♦ درصورت نیاز به کمکهای پزشکی، روانپزشکی و یا روانشناسی، به مراکز خدمات جامع سلامت، درمانگاهها، بیمارستانها و یا هرمرکز درمانی که در دسترس شماست مراجعه کنید.
اداره مشاوره تربیتی _ تحصیلی