هدایت شده از بیداری ملت
❌واکنش حجتالاسلام تراشیون (کارشناس امورخانواده) به شبکه نمایش خانگی
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
بسم الله الغیور
قسمت(108) درسنامه عفاف، ص243
♦️زيانهاي موسيقي از دیدگاه روایات اسلامی
3ـ مصيبتهاي بسيار بزرگ
هيچ اتفاقي در اين جهان رخ نميدهد و هيچ مصيبت بزرگي بر انسان فرود نميآيد جز اينكه علل و عواملي دارد. از ديدگاه اسلام يكي از عوامل نزول مصيبتهاي بسيار بزرگ، موسيقي و آوازهخواني است. چنانكه امام صادق (ع) ميفرمايد:
بَيْتُ الغِناءِ بَيْتٌ لا تُؤمَنُ فيهِ الْفَجِيعَةُ...
خانهاي كه در آن موسيقي و آوازهخواني باشد از مصيبتهاي بسيار بزرگ در امان نميباشد.
4 ـ قساوت قلب
قساوت قلب و سنگدلي نوعي بيماري رواني است كه زمينه بسياري از جنايتها را فراهم ميكند. از ديدگاه روانشناسي اسلامي يكي از عوامل رشد اين بيماري، موسيقي و آوازهخواني ميباشد. چنانكه رسول خدا (ص) فرموه است:
ثَلاثٌ يُقْسِينَ الْقَلْبَ: استماعُ اللَّهْوِ و طَلَبُ الصَّيد، وَ إتيانُ بابِ السُّلطانِ
سه چيز قساوت قلب ميآورد و دل را سخت ميگرداند: 1ـ گوش فرا دادن به لهو (موسيقي و آوازهخواني) 2ـ شكار 3ـ رفت و آمد بهدرگاه پادشاه.
5 ـ نـفـاق
نفاق و دو چهرهگي نيز از ديدگاه روانشناسي اسلام يكي از بيماريهاي سخت رواني ميباشد كه هممرز با كفر و بيديني است. برخي از رفتارها و كردارها سبب رويش و تشديد اين بيماري ميشود كه موسيقي و آوازهخواني يكي از آنها است. چنانكه رسول خدا (ص) ميفرمايد:
اَلغِناءُ يُنْبِتُ النِّفاقَ في القَلْبِ
موسيقي و آوازهخواني، نفاق در دل ميروياند.
فایل p.d.f کتاب درسنامه عفاف در👇
@efaf_amin
بسم الله الغیور
قسمت(109) درسنامه عفاف، ص244
♦️زيانهاي موسيقي از دیدگاه روایات اسلامی
6ـ محروميت از معاشرت با مؤمنان
از آنجا كه انسان موجودي اجتماعي است، هم از جنبه مادي و تجارت و معاملات، و هم از جنبه رواني و عاطفي، نياز به ارتباط و معاشرت با ديگران دارد و در اين ميان، معامله و معاشرت با افراد باايمان و مذهبي از هر جهت امنتر و بهتر است. ليكن كساني كه با موسيقي اُنس دارند از اين موهبت بزرگ محروم ميگردند. زيرا آنگاه كه از امام صادق (ع) درباره موسيقي و آوازهخواني پرسيده شد حضرت فرمود:
يُسئلَ عن الغناء وَ اَنا حاضِرٌ فَقالَ: لاتَدْخُلُوا بُيوتاً اللهُ مُعْرِضٌ عَنْ أهْلِها .
به خانهها (و مكانهايي) كه خداوند از اهل آنها روي برگردانده [و آنان را از رحمتش محروم نموده] وارد نشويد [و با آنها معاشرت و معامله و ارتباط نداشته باشيد].
7ـ عامل بيغيرتي
«بيغيرتي» يكي از صفات زشت و بيماريهاي بسيار سخت رواني است كه ناموس آدمي را به منجلاب فساد ميكشاند.
بیگمان عوامل گوناگون در رشد و نمو اين بيماري نقش دارند كه يكي از آنها موسيقي و آوازه خواني است. چنانكه امام صادق (ع) ميفرمايد:
شيطاني وجود دارد كه به آن «قَفَندَر» گفته ميشود، آنگاه كه در خانه مردي چهل روز موسيقي نواخته شود و مردان به آنجا وارد شوند آن شيطان هر يك از اعضاي بدنش را بر اعضاي صاحبخانه مينهد سپس در آن ميدمد، در نتيجه ديگر آن مرد غيرت نميورزد تا جايي كه اگر بر زنانش [و دخترانش] تجاوز شود از خود غيرت نشان نميدهد (و مانع نميشود).
فایل p.d.f کتاب درسنامه عفاف در👇
@efaf_amin
بسم الله الغیور
قسمت(110) درسنامه عفاف، ص245
♦️زيانهاي موسيقي از دیدگاه روایات اسلامی
8 ـ عذاب و آتش
پيش از اين اشاره شد كه رفتارها و كردارهاي ما استكه جهان بيپايان بعد از مرگ را ميسازد، نيكيها و عبادتها، نعمتهاي بهشتي را؛ و گناهان، عذابهاي جهنمي را.
از جمله گناهاني كه عذاب و آتشِ آن، آدمي را فرا ميگيرد همين موسيقي و آوازهخواني است. چنانكه رسول خدا (ص) ميفرمايد:
كسي كه تنبور داشته باشد در روز قيامت در حالي كه چهرهاش سياه و در دستش تنبوري از آتش است محشور ميگردد و بر فراز سرش هفتاد هزار فرشته و در دست هر فرشته گُرزي كه بر سر و صورتش ميزنند. و كسي كه اهل موسيقي و آوازهخواني است نيز در حالي كه كور و كر و لال است از قبرش محشور ميشود و زناكار و دارنده ناي و دايره نيز اينچنين محشور ميگردند.
«محمدبن مسلم» ميگويد: از امام باقر (ع) شنيدم كه ميفرمود:
غنا (موسيقي و آوازهخواني) از جمله گناهاني است كه خداوند عزوجل براي آن وعده آتش داده است و اين آيه را تلاوت فرمود:
وَ مِنَ الناس مَن يَشْتَري لَهْوَ الحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَن سَبیلِ اللهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَ يَتَّخِذَها هُزُواً اولئِكَ لَهُمْ عَذابٌ مُّهِينٌ
و برخي از مردم، كسانياند كه سخن بيهوده را خريدارند تا بي هيچ دانشي [مردم را) از راه خدا گمراه سازند و راه خدا را به ريشخند گيرند، اينان برايشان عذابي خواركننده خواهد بود.
فایل p.d.f کتاب درسنامه عفاف در👇
@efaf_amin
بسم الله الغیور
قسمت(111) درسنامه عفاف، ص246
♦️روانشناسي شخصيت نوازندگان
براي شناخت شخصيت افراد، راههاي فراواني وجود دارد. چگونگي گفتار، نوشتار، پوشش، نوع شغل دلخواه و كردار مداوم انسان، همگي شخصيت انسان را ميسازند و درونمايه او را به نمايش ميگذارند.
البته هر مكتب روانشناسي بر اساس نوع نگرش به هستي و آفرينش، ديدگاهش در اين موارد متفاوت است. بهعنوان نمونه از ديدگاه مكتب جامعنگر اسلام، نوازندگان آهنگهاي مبتذل، افرادي پست و فرومايه هستند. زيرا وقتي از امام صادق (ع) درباره افراد پست و فرومايه پرسيده شد؟ حضرت فرمود: آنانكه شراب مينوشند و تنبور مينوازند.
أنَّه سُئِلَ عَن السَّفَلَه؟ فقالَ: مَنْ يَشْرِبُ الخَمْرَ و يَضْرِبُ بِِالطَّنبُور
«ماهاتما گاندی» متفکر و رهبر استقلال هند، در سرگذشت زندگی خود مینویسد:
برای اینکه با موسیقی غربی آشنا شوم، فکر کردم یاد بگیرم ... روزی با خود گفتم مرد حسابی، چطور رقص و موسیقی میتواند تو را جِنتِلمَن(آقا) سازد؟! تو که شاگردی باید درس بخوانی، بایستی کاری کنی که شایستگی وکالت در دادگاه را داشته باشی و خدمتگذار مردم بشوی، اگر از حیث اخلاق، مرد شایستهای بشوی، مردی! ... شخصاً نزد معلم موسیقی رفتم و پس از ذکر دلایل خویش خواهش کردم ویولن را به هر قیمت که میشود برایم بفروشد، اتفاقاً پس از ذکر دلایل خود، معلم موسیقی از اینکه به حقیقت پی برده و درک کردهام براه غلط میروم، شاد شد و مرا به ادامه تحصیل و تغییر کامل برنامه زندگی تشویق کرد و بهنظرم این حماقت و نادانی سه چهار ماه طول کشیده بود.
فایل p.d.f کتاب درسنامه عفاف در👇
@efaf_amin
بسم الله الغیور
قسمت(112) درسنامه عفاف، ص247
♦️گرفتاريهاي جسمي و رواني نوازندگان
تحقيق و بررسي در زندگي نوازندگان و موسيقيدانان نشان ميدهد كه آنان در دوران عمر خويش به تدريج دچار انواع بيماريهاي جسمي و رواني شدهاند. برخي در اين راه حواس بينايي و شنوايي خود را از دست دادهاند و برخي ديگر فلج و ناتوان گشته و عدهاي به هنگام نواختن موسيقي، درجه فشار خونشان بالا رفته، دچار سكته ناگهاني شدهاند. گروهي نيز به بيحوصلگي و ناراحتيهاي عصبي گرفتار آمدهاند و برخي شعور خود را از دست داده و به ديار جنون و ديوانگي رهسپار گرديدهاند. و اينها خود بهترين مدرك است كه ثابت ميكند موسيقي تا چه اندازه براي سلامتي جسم و روان زيانبار است.
«بِتهُووِن» يكي از همان موسيقيدانان و نوازندگان بسيار مشهور ميباشد كه به بدبختيهاي فراوان گرفتار گرديده است. دكتر «واوروخ» پزشك معالج بتهوون ميگويد:
وقتي سنش از 30 سال گذشت، درد بواسير گريبانش را گرفت و همهمه و صداهايي عصبانيكننده در هر دو گوشش به پيچيدن افتاد. متعاقب آن قدرت شنوايياش كاسته شد و با وجودي كه بهطور مرتب زمانهايي را كه گاه به چند ماه هم ميرسيد بدون دردسر و مزاحمت ميگذراند، اين ناتواني سرانجام به ناشنوايي كامل وي انجاميد و كاربرد تمام امكانات پزشكي بياثر ماند.
در همان زمان بود كه بتهوون مشاهده كرد از دستگاه گوارشش در زحمت است. بهدنبال كم اشتهايياش، سوءهاضمه، آروغزدنهاي عذابآور، يبوست متناوبِ دير علاج, و اسهالهاي پيدرپي ظاهر گشت…».
فایل p.d.f کتاب درسنامه عفاف در👇
@efaf_amin
بسم الله الغیور
قسمت(113) درسنامه عفاف، ص249
♦️زيانهاي موسيقي از ديدگاه متخصّصان اعصاب و روان
بر اساس تحقيقات متخصصان اعصاب و روان، بخش قابل توجهاي از بيماريهاي روحي و رواني از موسيقي نشأت ميگيرد. دكتر «حسين صائبي» داراي دانشنامه دكترا از دانشگاه پاريس ميگويد:
كساني كه براي تسكين اعصاب و آرامش روان خود، به دامن موسيقي چنگ ميزنند و هر دَم رشتههاي ظريف عصبي را با امواج نامأنوس آشنا ميسازند سرانجام دچار اضطراب و تشنج تحريكات رواني و عوارض بيشمار ديگري شده، غالباً مجبور ميشوند با استعمال موادمخدّر، اعصاب خود را آرام و براي هميشه مسموم نمايند.
دكتر «اصغر رحيمي» طبيب بيماريهاي اعصاب و روان نيز ميگويد:
بايد اذعان كرد، بشر در قرن اخير به علّت اينكه خود را به بعضي برنامههاي افراطي و مضرّ تمدن غلط آلوده ساخته، خواهينخواهي گرفتار تزلزلِ خاطر و اضطرابات روحي بيشتري شده كه اين ناراحتيها به سرعت شگفتانگيزي او را بهسوي بيماريهاي روحي و عصبي سوق داده است و طبق آماري كه از جرايد و مجلّات كثيرالانتشار و كتب علمي و رواني بدست آمده روزبهروز مبتلايان به بيماريهاي رواني زياد ميشوند و با مراجعه به مداركي كه در دست است علل بيماريهاي رواني بسيار ميباشد كه از جمله علل زير را بايد نام برد: توارث، محيط خانواده، محيط اجتماع، نواقص تعليم و تربيت، مسئلة غريزه جنسي، كتب و مجلات عشقي و گمراهكننده، عشق، نظربازي(چشمچراني)، افراط در خودسازي و خودنمايي زنان، ... و يكي از موارد حساس آن موسيقي كلاسيك و از آن مهمتر موسيقي جاز است.
فایل p.d.f کتاب درسنامه عفاف در👇
@efaf_amin
بسم الله الغیور
قسمت(114) درسنامه عفاف، ص253
♦️موسيقي از ديدگاه فلسفي و رواني
از باب مقدمه لازم است يادآور شويم كه روانشناسي يكي از شاخههاي فلسفه است و اساس و پايه مكتبهاي روانشناسي بر مكاتب فلسفي بنا شده است بهطوريكه هر مكتب فلسفي، مكتب روانشناسي ويژهاي را پديد ميآورد زيرا نوع نگرش به هستي و جهان آفرينش و انسان است كه مسير حركت روانشناسان را تعيين ميكند و به آنها خط و جهت ميدهد.
برهمين اساس علّامه «محمدتقي جعفري» كه يكي از فيلسوفان مكتب جامعنگر اسلام است در کتاب «موسیقی از دیدگاه فلسفي و رواني» ميگويد:
هيچ صاحبنظري و متفكّري كه خود را در اين زندگاني مسئول ميداند، نبايد بدون تأمل و دقت و با مقداري دلايل توجيهي تكليف «نفس» يا «روح» انساني را با پديده موسيقي يكسره نمايد.
حتي اگر بر فرض، معلومات و تحقيقات ما در باره موسيقي به حدّي رسيد كه اثبات كرديم موسيقي بر دو نوع تقسيم ميگردد: «مفيد و مشروع» و «غيرمفيد». و منظور از غيرمفيد همان پديده ناسالم است و لهو و لعب و ممنوع ميباشد، با اينحال، حركت انسانها را در مرزِ سهم اين دو نوع با احتياط تلقي كنيم. زيرا جاذبيّت خود موسيقي مقتضي تعدّي و تجاوز از مرز، به داخل منطقه ممنوعه در ذات خود ميباشد». يعني ذات موسيقي بهگونهاي است كه بهخاطر جذّابيّتي كه دارد حتي همان قسم مفيد و مشروع آن، انسان را به منطقه ممنوعه وارد ميكند و بهسوي موسيقي غيرمفيد و نامشروع ميكشاند.
علّامه در جايي ديگر از همين كتاب ميگويد:
مقداري فراوان از موسيقي براي گريز از واقعيات استخدام ميشوند.
فایل p.d.f کتاب درسنامه عفاف در👇
@efaf_amin
بسم الله الغیور
قسمت(115) درسنامه عفاف، ص254
♦️موسيقيهاي عرفاني و روحاني از ديدگاه علامه جعفري
برخي معتقدند موسيقي اگر آدمي را بهسوي معنويت، جهاد و حماسه سوق بدهد استفاده از آن اشكال ندارد ليكن علامه جعفري حتي موسيقيهاي عرفاني و روحاني را نميپسندد و معتقد است:
موسيقيها حتي روحانيترين آنها با دو حقيقت مزبور (هشياري و اختيار) سازگار نيست و اين اصل را همه ما ميدانيم كه هيچ حركت ناهشيارانه و جبري نميتواند تكاملي باشد، اگرچه با نظر به عوامل گوناگون داراي لذت و جذابيّت بوده باشد. جنبه تخديري موسيقي را نيز ميتوان در نظر گرفت لذا اگر در حال جذبه موسيقي ذكر «اللهاكبر» را به زبان بياوريم، هيجان و تأثر از موسيقي مانع آن خواهد بود كه ما معناي آن ذكر مقدس را بهطور معين و مستقيم درك كنيم و با همه قواي مغزي و رواني متوجه آن باشيم.
بعضي از انواع موسيقي روحاني البته درست است كه تحريك مثبت در درون را به وجود ميآورد و ما را از موجوديت غوطهور در طبيعت و خودخواهي بالاتر ميبرد، ولي هنگامي كه موسيقي تمام ميشود، يك سرازيري حقيقي در خود احساس ميكنيم و ميبينيم كه موسيقي سايهاي از ما براي ما ساخته و آنرا بالا برده بود اكنون شبح مصنوعي از بين رفته و واقعيّات با همان خشونت براي ما نمودار ميشوند. به همين جهت بوده است كه در جنگهاي صدر اسلام كه در حدود هشتاد جنگ و دفاع بوده است نميبينيم كه مسلمانان براي تحريك سربازان خود به موسيقي متوسّل شوند، بلكه آنها شعارهاي واقعي را بهطور دسته جمعي ميگفتند و تحريك ميگشتند...
فایل p.d.f کتاب درسنامه عفاف در👇
@efaf_amin
هدایت شده از اخبار قدس 🇮🇷
31.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰نطق اتشین زهرا شیخی نماینده مجلس:
دیگر چه میخواهند بر سر انقلاب بیاورند؟ #حجاب را به قربانگاه مصلحت اندیشی خود برده اند، مافیاهای خودرو و مسکن و دارو و دلار و طلا را به جان مردم انداخته اند...
دزدان سرگردنه زیادی را در مصادر قدرت قرار داده اند، جریان نفوذ همه جا رخنه کرده، آنها به راحتی بر روی قله ها نشسته و سربازان انقلاب رابه حاشیه برده اند...!!!؟
هرچه ولی جامعه بگوید آنها دقیقا عکس آن را به کرسی می نشانند.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 | @Sepah_Qodds | 🇮🇷
هدایت شده از هنر تبیین ، محض اطلاع، نهضت آگاه سازی و مطالبه گری
#حوزه_مسئولان ، مهم ترین حوزه در امربمعروف و نهی از منکر _ دیدگاه نائب عام امام زمان ولی فقیه و امام جامعه👆(۷۹/۹/۲۵)
❇️ مراقبت از حجاب ، در درجه اول با مدیران و مراکز حکومتی است
🔻 رهبرحکیم و فرزانه انقلاب اسلامی ، در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت سال ۹۸:
⚠️ ابراز نگرانی نسبت به مسئله حجاب در جامعه، بجا و صحیح است.
حجاب یک حکم شرعی و یک مسئله قانونی است و در این زمینه باید در درجه اول دستگاههای دولتی و حکومتی مدیران آنها مراقبت کنند تا براساس قانون عمل شود. 🇮🇷
#نهضت_روشنگری #نهضت_مطالبه_گری
💠 #کانال_هنر_تبیین، #زیست_عفیفانه #محض_اطلاع
#نهضت_آگاهسازی_و_مطالبه_گری
@honaretabyin