🌹 ذیل کدام سنت الهی قرار گرفته ایم؟ - بخش اول
🍃 شهادت آیت الله رئیسی، یک اتفاق نبود. هشیاران عالم اینطور وقایع بزرگ را اتفاقی نمی دانند، بلکه واقعه ای می دانند که از نقطه حکمت الهی با دقت تمام رقم خورده است و هدفی بزرگ را دنبال می کند.
همین انگاره حکمی باعث شد که من هم بخواهم تلاش کنم تا رمز این واقعه را باز کنم. از لحظه اعلام قطعی شهادت تا همین الان مهمترین سوالی که ذهن مرا مشغول کرده این است که: «هدف بزرگ الهی از این واقعه چیست؟» یا به تعبیری دیگر: «جامعه ما و حتی امت ما در پسِ این واقعه، ذیل کدام سنت الهی قرار گرفته است؟»
شناخت سنت یا سنن حاکم الهی در هر زمان اهمیت فوق العاده دارد. یک انسانِ موحّد آگاه که سعی می کند عالم را از منظر حکمت قرآنی بنگرد، در هر زمان تلاش می کند سنت های حاکم را پیدا کند تا بتواند کنش فردی و اجتماعی خود را در پاسخ به این سنت ها تنظیم نماید.
مثلا وقتی قوم یونس علیه السلام، به واسطهی شاگردان حکیم و متأله او دریافتند که محکوم به سنت عذاب هستند، با هدایت همان دو شاگردِ موحّد، مشغول به توبه و لابه و تضرع اجتماعی گسترده و شدید شدند و خداوند هم توبه آنها را پذیرفت و عذاب دفع شد.
بنابراین، بایسته بود که این سوال ذهن مرا سخت مشغول خود کند..
🍃 بعضی می گفتند ما دچار سنت عذاب شده ایم چرا که قدر سید ابراهیم را ندانستیم و شکر نکردیم. قرآن می فرماید: «وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ ۖ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ» ابراهیم، 7
من هیچگاه این پاسخ را نتوانستم قبول کنم. عمده جامعه ما سید ابراهیم را دوست داشتند و علی رغم اینکه او تغییر محسوس فوق العاده ای در معیشت آنها رقم نزده بود، به مسیر او معتقد بودند و قدر او را می دانستند. من منکر بی انصافی های بعضی نخبگان نمی شوم، اما فضای کلی اجتماع ما این نبود. سید ابراهیم در دل مردم محبوب بود. بله می تواند یکی از نتایج شهادت او این باشد که ما بیشتر قدر بدانیم و نعمت های الهی را بیشتر توجه کنیم و به نحوی هم حتی تأدیب شویم ، خصوصا نخبگان جامعه ما ... اما این حکمت اصلی ماجرا نیست...
فرضیه های دیگری هم مطرح شد که هیچکدام مؤیدات واقعی نداشت.
🍃 اما آنچه به نظر می رسد سنت اصلی حاکم در ماجرا است، *سنت «ابتلاء» * است. ابتلائی که می خواهد ارتقاء رتبه ای را رقم بزند. چنین ابتلائی پس از یک ارتقاء رتبه مهم رخ می دهد. یعنی فرد یا جامعه ای از امتحانی موفق بیرون آمده اند و آماده ورود به مرحله و رتبه بالاتر شده اند. در اینجا با امتحان و ابتلائی سخت مواجه می شوند، چرا که طی کردن این مرحله جدید دشوار است و با آن توان سابق شدنی نیست. فرد و جامعه دچار ابتلاء می شود و مدتی با این ابتلاء سرسختانه دست و پنجه نرم می کند و در کشاکش آن زمینها می خورد، تا بتواند نقاط ضعف خود را بشناسد و آنها را التیام بخشد تا بتواند این مرحله سخت تر را طی نماید.
🍃 من معتقدم جامعه ما در پس انجام عملیات وعده صادق، یک ارتقاء رتبه الهی و توحیدی مهم یافت. مجموعه مردم و مسئولین بر شک و تردید و ترس غلبه کردند و به دشمن خدا ضربه سختی زدند. ضربه ای صریح و روشن، و شجاعانه و قاطعانه.
حالا دیگر این جامعه، جامعه قبل نیست. جامعه ای است که از لاک دفاع بیرون آمده و علنا و در مرحله ای پیشتر، دست به حمله زده است. حمله را آغاز کرده است.
پیمودن این مرحله رویارویی سخت، با آن عُدّه سابق، دیگر طی شدنی نیست.
جامعه باید دچار ابتلائاتی شود که نتیجه آن شناخت نقاط ضعف و بهبود آن ها است. اگر چه این ابتلائات، سخت و تلخ و سوزناک است و در میانه آن ریزش ها و رویشها فراوان است و اگرچه در ضمن آن جگرها خون خواهد شد و ... اما لازم است.
🍃 وجود سید ابراهیم رئیسی سبب می شد، ما نقاط ضعفمان را نشناسیم. قدرت بسیار او در سیاست ایران سبب می شد بسیاری از مسئولین نه از سر اعتقاد عمیق، بلکه از سر همراهی با قدرت موجود یا فضای مشهور در سیاست، با اندیشه های انقلابی رئیسی و رهبر انقلاب همراهی کنند. وجود او زیادی خیال ما را راحت کرده بود لذا سبب می شد فرهیختگان انقلاب، جوانان انقلابی پرشور و... خیالشان به غلط راحت باشد و به امر تبیین و تربیت در جامعه کمتر بپردازند.
وجود مقتدر او جریان فتنه گری و بازیگران غیرانقلابی را بی صدا و خاموش و در پستو و از توجه جدی ما دور میکرد . وجود او سبب می شد انشقاق و تفرقه موجود در فضای نیروهای انقلاب، زخمش باز نشود و آتش زیر خاکستر بماند.
وجود او سبب می شد بی عاقله و بی سر بودن، بدون مغز متفکر تصمیم ساز و تصمیم گیر بودنِ جریان انقلابی فهمیده نشود.
وجود قدرتمند او سبب می شد دور بودن و به قدر کفایت همراه نبودن فکری و عملی عمده مسئولین نظام با ولی جامعه به چشم نیاید.
ادامه در مطلب بعد...
🆔 @ehtejajj
🌹 ذیل کدام سنت الهی قرار گرفته ایم؟ - بخش دوم
🍃 وجود قدرتمند و محبوبیت رئیسی مسکّنی بود که دردِ کم بودن سرمایه اجتماعی و عدم اتصال نیروهای انقلابی به بدنه بخش بزرگی از جامعه را نمی فهمیدیم.
همچنین جامعه ای که تکیه اش فقط به یک نفر باشد، به نتیجه نمی رسد. می بینیم که پس از شهادت رئیسی (ره) عده ای رنگشان طور دیگری شده است. «وَمَا مُحَمَّدٌ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ ۚ أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلَىٰ أَعْقَابِكُمْ ۚ وَمَنْ يَنْقَلِبْ عَلَىٰ عَقِبَيْهِ فَلَنْ يَضُرَّ اللَّهَ شَيْئًا ۗ وَسَيَجْزِي اللَّهُ الشَّاكِرِينَ» آل عمران 144. مگر به خاطر رئیسی و قدرت او و آینده ای که برای او خیال می کردید این چنین انقلابی بودید؟! این خود نقطه ضعفی جدی است که باید بر طرف شود.
و ده ها نقطه ضعف دیگر که این جامعه با این نقاط ضعف، این مرحله از مبارزه با طاغوت و شیطان بزرگ را نمی توانست طی کند.
🍃 بنی اسرائیل وقتی لبیک به موسی گفتند و فرعون را ترک نمودند و به نصرت الهی از نیل عبور کردند، دیگر آن بنی اسرائیل سابق نبودند. حال باید دچار ابتلائاتی سخت شوند تا از کشاکش این ابتلائات رشد کنند، تمحیص (خالص و پاک) شوند تا بلکه آماده نابود کردن مستکبر حاکم بر سرزمین مقدس شوند...
کار خدا مثل ما نیست. خدا از طرفی لحظه ای را معطل نمی کند و از طرفی صبر بسیار دارد . یعنی بلافصله بعد از وعده صادق، جامعه را وارد مرحله بعد و دچار ابتلا می کند، اما پس از آن برای مرحله بعد صبر بسیار می کند تا آماده شوی، تا خوب آبدیده شوی ولو اینکه بنی اسرائیل را چهل سال در بیابان سرگردان کند، ولی بنی اسرائیل باید آماده شوند و حداقل آمادگی لازم را برای طی مرحله بعد بدست آورند.
🍃 ما دچار مجموعه ای از ابتلائات شده ایم. ابتلائاتی سخت و جانسوز. ابتلاء شهادت سید ابراهیم رئیسی و امیرعبداللهیان، ابتلاء حاکم شدن نیروهای کمتر انقلابی یا اصلا غیر انقلابی و حتی در بعضی پست ها مخالف و معارض با اندیشه ها و مسیر انقلاب و ولی الهی امت، ابتلاء انشقاق نیروهای انقلابی، ابتلای عدم قدرت اقناع و کفایت فکری سران نیروهای انقلابی نزد بدنه جوانان فرهیخته و نخبگان اتقلاب، ابتلا عقب نشینی بعضی مسئولین انقلابی از روحیه و فضای انقلابی...
و در پس این ابتلائات همه در حال امتحان پس دادن هستیم. امتحاناتی سخت، هم برای مسئولین و هم برای مجاهدان انقلابی، هم برای مردم... کوچکترین بخش امتحان این است که آیا همچنان در تصمیم و نظر و کنش محکم و انقلابی و همچنان در طی طریق همراه ولی الهی خود می مانید یا خیر؟!
🍃 خوب اگر بنگریم باید خوشحال باشیم. ما وارد مرحله بالاتر و البته سخت تری شده ایم. اتفاقا مومنین وقتی شرایط سخت می شود، ایمانشان بیشتر می شود. چون می بینند که وعده انبیاء که «در مراحل بالاتر شرایط سخت تر می شود» محقق شده است. هشیاران از سر آگاهی نشانه های ارتقاء و افتادن در مراحل بالاتر را مشاهده می کنند.
«وَلَمَّا رَأَى الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزَابَ قَالُوا هَٰذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ ۚ وَمَا زَادَهُمْ إِلَّا إِيمَانًا وَتَسْلِيمًا» احزاب 22
🍃 با این نگاه، اتفاقات این چند ماه خیلی دردناک است، اما برای انسان مومن مجاهد بیدار کننده و ایمان افزا است. الان نه تنها وقت عقب نشینی نیست، بلکه باید پشت گیوه ها را بالا کشید، کمربندها را محکمتر کرد. دورانی سخت پیش رو داریم که مجاهدتی دوچندان می طلبد.
🆔 @ehtejajj
🌹 وفاق میان نیروهای انقلاب، ضرورت و اولویتی بالاتر
🍃 وفاق و همدلی مسئولین و تشریک مساعی دولت و مجلس در جهت حل مسائل، امری ضروری و پسندیده است. تاکید و توصیه رهبر فرزانه انقلاب در این رابطه هم امر جدیدی نیست. ایشان همواره دولتها و مجلسها را به همدلی و همکاری دعوت کرده و از کشمکشهای بیهوده پرهیز داده اند.
البته هنر آن است که در عین همدلی، وظایف نظارتی مجلس هم به درستی انجام شود و نهایتا وفاقی در چارچوب ارزشها و به سوی اهداف انقلاب شکل گیرد. چنین وفاقی بایسته ها، اصول و نکاتی باریکتر ز مو دارد که پرداخت به آن هدف این نوشته نیست.
اما اگر چنین همدلی و وفاقی ضروری است، همدلی و وفاق میان نیروها و جریانهای انقلابی ضروریتر است.
شقاق و اختلاف بین نیروهای ارزشی، آینده کشور را دچار خطر خواهد کرد. تجربه نشان داده نیروهای انقلابی نیروی اصلی پیشران کشور در همه عرصه ها هستند. لذا میزان همدلی این نیروها اثر مستقیم بر پیشرفت اهداف انقلاب خواهد داشت.
🍃 حواشی و اتفاقات دو انتخابات گذشته بسترساز نوعی شقاق خطرناک در میان این نیروها شده است. گروههای مختلف جریان انقلابی احساس شکست در انتخابات گذشته می کنند و این احساس شکست، بهانه مضاعفی شده برای دمیدن در این شقاق و اختلاف. بعضی افرادِ انقلابی از سر جهل و بعضی افرادِ کهنه کار سیاسیِ بیرون این جریانات، با برنامه ریزی و به طور هدفمند در حال دوقطبی سازی و افزودن شقاق در درون نیروهای انقلابی هستند.
بنده در این شرایط خودم و همه افراد کوچک و بزرگ علاقه مند و پایبند به انقلاب اسلامی را مجدانه و صمیمانه دعوت به همدلی و وفاق می کنم.
🍃 اولا بزرگ ترهای جریانات انقلاب اسلامی خوب است به سلیقه و انتخاب 9 و نیم میلیون نفری که در مرحله اول به آقای جلیلی رای دادند و برای رای آوری او تلاش کردند احترام بگذارند و با سعه صدر بیشتر این انتخاب متفاوت را در چارچوب مردمسالاری دینی و پویایی جامعه انقلابی تحلیل نمایند.
اینکه گمان کنیم این رای بالا به آقای جلیلی، صرفا به دلیل تخریب آقای قالیباف از سوی چند نفر افراد بداخلاق یا تندرو صورت گرفته، نوعی توهین به کل بدنه این رای است. فرهیختگان، اندیشمندان و علمای انقلابی و ولایی زیادی جزء رای دهندگان به آقای جلیلی بودند. اینها تشخیصشان چنین بوده که در مجموع، آقای دکتر جلیلی صلاحیت بیشتری برای ریاست جمهوری دارد.
و اینکه در این شرایط مدام سخن از خطر تندروی و افراط بزنیم و بعضی عزیزان را با الفاظی مثل دوقطبی ساز و ... بنوازیم، نه تنها هیچکس را متقاعد و همراه ما نخواهد کرد، بلکه بدتر سبب دلخوری و دورتر شدن نیروها از ما و شلعه ور شدن آتش لجبازی و شقاق می شود.
حتی اگر کسی احساس می کند که این عزیزان اشتباه کرده اند، باید با آرامش، تواضع، بیان همدلانه و با نشان دادن حسن نیت و در فرآیندی زمان بر و تدریجی راه درست را به آنها نشان بدهد تا بتواند جوانترها و دیگران را با خودش همراه سازد.
اما پیشنهاد بهتر آن است که وجود فردی در جریان انقلاب اسلامی را که به هر طریق توانسته پشتوانه قریب به 14 میلیون رأی برای خویش فراهم کند، سرمایه ای برای این جریان بشماریم و بتوانیم از این اهرم برای اهداف انقلابی بهره ها ببریم.
🍃 از آنطرف هم جوان ترها و غیرهمراهان با آقای قالیباف در دو انتخابات گذشته خوب است توجه داشته باشند که آقای دکتر قالیباف دو مدال افتخارآمیز از سوی رهبر انقلاب دارند. دو مدال ارزشمندی که در سپهر سیاسی ایران کم نظیر است. یکی آنکه معظم له مدیریت دکتر قالیباف در شهرداری تهران را الگویی از مدیریت جهادی موفق شمردند و دوم اینکه مجلس تحت ریاست ایشان (دوره سابق مجلس) را مجلسی انقلابی و موفق دانستند و بر این ارزیابی بعدا هم تاکید فرمودند.
فارغ از جایگاه بی همتای نظر ولی الهی جامعه در اندیشه اسلام ناب، تجربه سیاسی حقیر نشان می دهد که در همه این سالها ارزیابی های رهبر انقلاب، در فضای سیاسی ایران دقیق ترین ارزیابی ها بوده است.
آقای دکتر قالیباف از نظر رهبر حکیم انقلاب یک مدیر کارآمد، سالم و مورد اطمینان در جمهوری اسلامی است و این برای نیروهای انقلابی اتمام حجت است. بنابراین اگرچه بخش زیادی از نیروهای انقلاب ایشان را برای ریاست جمهوری اصلح ندانستند، اما در جایگاه ریاست مجلس یا دیگر نقش های سیاسی مراقبت کنند که وجود او را سرمایه ای برای جریان انقلاب قلمداد نمایند.
البته این بدان معنا نیست که راه نقد را ببندیم، چه آنکه خود نگارنده در مسئله رای اعتماد به وزرای دولت، به عملکرد مجلس و رئیس محترم آن نقد دارم، اما نقد منصفانه و درست با همدلی و وفاق سازگار است و می توان صمیمانه و همدلانه نقد کرد.
🍃 خلاصه آنکه وفاق و همدلی میان نیروهای انقلاب را دریابیم و به جای سرمایه سوزی، به فکر استفاده درست از سرمایه های موجود و بلکه فزون کردن سرمایههای انقلاب باشیم.
🆔 @ehtejajj
🔴 میزانسن عجیب سکانس پایانی قهرمان
🔹آنطور که دشمن گفته و تصاویر نشان میدهند، سکانس پایانی قهرمانِ قصه ما اینگونه بوده: پیرمرد، تنها بود و بیکس و البته شجاع و نترس. جوانهای دشمن محاصرهاش کردند ولی قهرمان، تا آخرین گلوله جنگید. نیروهای تیپ ویژه، از او ترسیدند و با تانک به سمت او شلیک کردند. زانوی چپش کاملا خرد شد، ساعد دست راست هم شکست، انگشت سبابه دست چپ هم قطع شد؛ اما او تسلیم نشد. فرمانده نیروهای ویژه تلاش کرد با نیروهایش از پلهها بالا رفته و بر قهرمانِ زخمی و بیرمق، پیروز شود؛ اما او با نارنجک اینها را عقب راند.
🔹شکستگی استخوانها و خونریزی، رمق از قهرمان ربوده بود. کوادکوپتر وارد ساختمان شد تا بدانند این مرد تسلیم ناپذیر کیست؟ اما او در تنهایی و جراحت هم کاملا باهوش و زرنگ بود: چهرهاش را با چفیهای پوشانده بود و با همان درد شدید، کوادکوپتر را فراری داد.
🔹تکتیرانداز دشمن به پیشانیاش شلیک کرد اما خونی بر صورتش نریخته، یعنی خونریزی خیلی شدید بوده و خونی در بدن نداشته. در نهایت مجددا تانک دشمن گلوله دیگری شلیک کرد و طبقه دوم آوار شد. نیروهای ویژه صهیونیست، هنوز جرأت نزدیک شدن به قهرمان در طبقه دوم را نداشتند و او را رها کردند. یک روز بعد و پس از تمام شدن همه چیز، بالاخره بالا رفتند و قهرمانی را دیدند که در کنار سلاح و کتاب دعایش به شهادت رسیده است.
🔹 فیلمنامه و دکوراسیون صحنه، عجیب سورئال است. قهرمان قصه، یک کلاشینکف خراب دارد که ناگزیر شده با چسب برق، قطعات آن را به هم بچسباند. تا آخرین فشنگ و آخرین قطره خون جنگیده. پیکرش نه روی زمین، که روی مبل افتاده و زیر تونلها نیست؛ بلکه در یک منزل مسکونی عادی است.
🔹 عجب دکوراسیون عجیبی برای پایانبندی فیلم! قهرمان، خانه، مبل، اسلحه و البته کتاب دعا... حتی وقتی سربازان دشمن بالای پیکر او هستند، هیچ نشانهای از خوشحالی در آنها نیست؛ چهرههایشان بهتزده است.
🚩 ابوابراهیم شهید شده و اکنون، منتظر ابراهیمهایی هستیم که قرار است بت بزرگ را بشکنند و بساط نمرود و نمرودیان را جمع کنند. آتش بر این ابراهیمها، گلستان است و خوشا به حال اینان.
🔹همیشه، خورشید در سپیدهدم خود، از میان خون برمیخیزد. آنان که سرخی شفق را میبینند، منتظر سپیدی خورشید هم هستند. ✌️
(عبدالحمید بیات)
🆔@ehtejajj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک ایتها الصدیقة الشهیدة
🆔@ehtejajj