❔این که حق حضانت طفل پس از طلاق بر عهده پدر نهاده شده است ایا ظلم در حق زنان نمی باشد❕
🗯پاسخ :
👌توجه به نکاتی چند لازم است؛
1⃣ حق حضانت به معنای حق اولویت در تربیت و نگه داری از فرزند است که در فرزند پسر تا دو سالگی با مادر و پس از آن با پدر و در فرزند دختر تا هفت سالگی با مادر و پس از آن با پدر است.
2⃣ مستند این حکم روایات متعددی است که در مجامع روایی ما نقل شده است؛
📚وسائل الشیعه ج21 ص470 باب81
📚مستدرک الوسائل ج15 ص162 باب58
3⃣ حضانت تنها یک حق اولویت است یعنی طوری نیست که بگوییم حتما باید این طور باشد بلکه در صورت رضایت طرفین هر کدام از زوجین خواستند می توانند از فرزند نگه داری کنند .
4⃣ در ایام حضانت هر یک از والدین فرد دیگر در حد متعارف می تواند فرزند خود را ببیند و کسی نمی تواند مانعش شود
📚توضیح المسائل ؛ ایت الله بهجت؛مساله 1986
5⃣ فرزند تا سن بلوغ در حضانت والدین است لذا پسر دو سال در حضانت مادر است و سیزده سال در حضانت پدر و دختر هفت سال در حضانت مادر است و دو سال در حضانت پدر و پس از آن خود فرزند تعیین می کند که با چه کسی زندگی کند.
👌درست است که فرزند پسر مدت زیادی از ایام حضانت را در اختیار پدر است اما باز در مقابل فرزند دختر بیشتر ایام حضانت خود را در اختیار مادر است پس این سخن که حضانت فرزند بر عهده پدر است صحیح نمی باشد .
6⃣ در این حکم حقوق والدین و فرزند به بهترین وجه مورد توجه قرار گرفته است .
❗️روشن است که مهر مادری و پدری هر دو برای رشد فرزند ضروری است ودر صورت ناکامی فرزندان از این مهر پدری و مادری باید به میزان حد اقل از آن بهره مند شوند.از همین روی در سنین نخست زندگی چون تغذیه جسم و جان نوزاد با شیر و عواطف مادر پیوند دارد باید فرزند در نزد مادر باشد تا حد اقل نیازهای عاطفی فرزند تامین شود و بعد از آن چون فرزند از نظر رشد فکری و اجتماعی نیاز به الگو پذیری دارد و این الگو پذیری پس از دو سال زندگی از طریق پدر بهتر حاصل می شود لذا پسر را به مرد می سپارند زیرا پدر نقش اساسی را در این زمینه ایفا می کند و دختر را به مادر می سپارند زیرا مفیدتر به رشد فرزند می باشد.
7⃣ اگر به صورت مطلق حق حضانت فرزندان به زنان واگذار می شد زمینه ازدواج مجدد زنان را از بین می برد و فرصت تشکیل خانواده جدید و سامان یابی مجدد را از او سلب می کرد زیرا مردان کمتر حاضر هستند که مخارج فرزندان مرد دیگری را پرداخت کنند .
8⃣ از سوی دیگر وجود فرزند در خانه مرد بیگانه نوعی سر شکستگی که احیانا همراه با منت و آزار نیز بود برای او به ارمغان داشت در حالی که در نزد پدر در خانه خود و زیر سایه سرپرست خود است چه آنجا نامادی باشد و چه نباشد .
9⃣ در مساله حضانت مهم ترین مساله رعایت حال فرزندان است لذا زمانی که حضانت هر یک از طرفین یا هر دو آنها ناسازگار با مصالح فرزند تشخیص داده شود دادگاه می تواند حضانت را بر عهده دیگری بگذارد .
❗️توجه به این نکات نه گانه فوق الذکر روشن می سازد که در مساله حق حضانت به هیچ یک از والدین و فرزندان ظلم و کوتاهی صورت نگرفته است.
https://eitaa.com/ehyakalam
https://telegram.me/ehyakalam
چی بگم آخه؟.pdf
2.53M
#چی_بگم_آخه؟🤔
کتابی بسیار مفید درباره نحوه امر به معروف و نهی از منکر کردن
https://eitaa.com/ehyakalam
https://telegram.me/ehyakalam
#خداشناسی1⃣
✍ چه لزومی داره دنبال خداشناسی و دین شناسی بریم؟
🔹انسانها جهت "پیشگیری" از ریزش ساختمان به هنگام حوادث غیرمترقبه مثل زلزله و ...، هزینه های بسیار مالی و جانی صرف محکم سازی بناها می کنند.
همچنین، انسانها در کشورهای مختلف جهت "پیشگیری" از حمله دشمن و ...، بودجه های کلانی را صرف تهیه و تولید و نگهداری ادوات نظامی می نمایند.
🔹 شاید دهها سال بگذرد زلزله ای رخ ندهد و کشوری روی جنگ نبیند ولی لزوم و بایستگیِ این هزینه ها را عقل و خِرد آدمی درک می کند و حتی افرادی که اینگونه آینده نگری دارند را تحسین می کند. از این رو، کسی مُنکِر ضرورتِ چنین هزینه هایی نیست و هزینه کنندگان را نکوهش نمی کند. حتی مراکزی که برنامه های پیش گیرانه دارند پیشرفته و پیشگام محسوب شده و مورد تکریم قرار می گیرند.
✅ بشر وقتی می بیند انسانهای شایسته ای (که در طول تاریخ مشهور به پاکی و امانت و صداقت بوده اند = پیامبران) پیوسته مردم را به سوی خدا و دینداری دعوت کرده و به پیروانشان وعده بهشت و به مُنکرانشان وعید دوزخ می دهند، همان عقل و خِرد آدمی که حکم به پیشگیری در امور مختلف می کرد اینجا هم جهت "پیشگیری" از دچار شدن به گمراهی و عذاب همیشگی اخروی، لازم بودن شناخت خدا و رسولان و شریعت آنان را نیز به انسان نشان می دهد تا بتواند با شناخت خدا و فرستادگان او و عمل به فرموده هایشان به سعادت کامل نائل آید.
#معارف_اعتقادی
#موسسه_کلامی_احیاء
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
https://telegram.me/ehyakalam
#خداشناسی2⃣
✍ چه لزومی داره ما دنبال خداشناسی و دین شناسی بریم؟
🔹 انسان در زندگی خود غرق در نعمت های بسیاری است که کسی مُنکر آن نیست و همه قبول دارند که برخوردار از یک سری از نعمتها هستند.
عقل آدمی سپاسگذاری از کسی که به او نعمت داده را لازم و شکر و تکریم از وی را ضروری می داند.
از آنجا که مرتبه شکر و تکریم، بعد از مرتبه شناخت نعمت دهنده است و بدون شناخت، شکر و سپاس کامل محقق نمی شود(چون شکر باید متناسب با مقام نعمت دهنده و درخور شان او باشد و باید بشناسیم او کیست و چه خصوصیاتی دارد و تکریم و شکر وی چگونه باید باشد...) از این رو، شناخت خدایی که مُفیض و مُنعم علی الاطلاق است لازم و ضروری است تا انسان در پرتو شناخت او و فرموده هایش، مراتب شکر زبانی و عملی را به جا آورد.
🔹 افزون بر آن، انسان به حکمِ فطرت، به دنبال علل حوادث و پدیده هاست و میل به شناخت آنها دارد. از این رو چنین سوالاتی برای او رخ می نماید که علت جهان و حوادث پیرامونی چیست؟ آیا وَرای این عالم و مادیات، علتی هست؟ و ...
✅ دین شناسیِ تحقیقی که شامل بحث از مبدآ و معاد و خدا و ... است، به انسان نگرش عمیقی می بخشد که پاسخگوی پرسش های فطری او خواهد بود.
#معارف_اعتقادی
#موسسه_کلامی_احیاء
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
https://telegram.me/ehyakalam
جهت معرفی کانال پست زیر را در گروهها و کانالهای مختلف قرار دهید و به مخاطبان خود نیز ارسال فرمایید 👇👇👇👇👇👇👇👇👇
هدایت شده از معارف اعتقادی
✍ کانال معارف اعتقادی
وابسته به موسسه کلامی احیاء همدان
◀️ تبیین و توضیح عقاید اسلامی
◀️ پاسخ به سوالات و شبهات اعتقادی
◀️ نقد افکار و فرقه های انحرافی
◀️ معرفی منابع و مراکز علمی کلامی
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
https://telegram.me/ehyakalam
4_5863766798796589496.pdf
7.55M
سیر جامع آثار شهید مطهری
سیر ترتیبی برای همه سنین
سیر موضوعی آثار
موضوعات مناسبتی آثار شهید
👇🌹
https://eitaa.com/ehyakalam
https://telegram.me/ehyakalam
📚مطلبی از علامه عسکری در جایگاه اعتقادات
♦️ما در زمينه اعتقادات و احتجاج در مسائل فكرى، گنجينه هاى گرانبارى داريم كه در ذخاير و مواريث هيچ مذهب و ملّتى نظير ندارند، و بررسى همه آنها بر يك اسلام شناس، فرض و واجب است.
♦️به عنوان نمونه، تنها در يك مجلّد از اصول كافى، 1437 روايت در مباحث اعتقادى وجود دارد كه بخش بسيار كوچكى از معارف موجود ما در اين باب را تشكيل می دهد.
▪️ کتاب نقش ائمه در احياي دين، ج1، ص:10
#معارف_اعتقادی
#موسسه_کلامی_احیاء
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
https://telegram.me/ehyakalam
11.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌رونمایی از تازه ترین اقدام فرقه ی مدعی #یمانی در ارتباط با #ضد_انقلاب.
➕ مروری بر پیوندهای این فرقه با ضد انقلاب و رسانه های معاند.
#معارف_اعتقادی
#موسسه_کلامی_احیاء
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
https://telegram.me/ehyakalam