entezar e vali e khoda(einsad.ir).mp3
27.74M
✅ #انتظار ولی خدا از یاران
استاد علی صفایی حائری
🌿 @einsad
✅همنشينى خدا با انسان
🔶استاد علی صفایی حائری:
«انا جليس من ذكرنى»،«يا جليس الذاكرين»،«يا انيس الذاكرين» . گاهى مىخواهيد با كسى حرف بزنيد، مىبينيد مىرود و محل نمىگذارد. من خودم هم زياد مبتلا شدهام و هم مبتلا كردهام؛ يعنى طرف مىخواهد حرفش را بزند، فرصتى مىخواهد، اما تو نمىايستى! حتى او توقف مىكند، مىبيند رفتهاى، در حالى كه خدا مىنشيند. خدا جليس است.با تو مىايستد.
«يا جليس الذاكرين» . همين كه تو او را به ياد مىآورى و مىفهمى خدايى هم هست و مىفهمى منهاى همۀ اين درهايى كه زدهاى و بنبستهايى كه ديدهاى و باختهايى كه دادهاى، منهاى همه اينها، او هم هست. همين كه او رابه ياد مىآورى ، او با دل تو مىنشيند. جليس الذاكرين است. اين كلمه خيلى شيرين است!وحشتها، ترسها، ضعفها، تنهايىها زياد و سنگين است، ولى وقتى حس كردى و به هر دليلى به ياد او افتادى؛ به خاطر گرفتارىهايت يا به خاطر ضربههايى كه خوردى يا تعقلى كه كردى و يا شبى تجربهاى كردى و عبرتى گرفتى، سنجيدى و به دليل هر كدام از عوامل معرفتى يا تجربه و عبرت تو، از تجربۀ ديگران بهرهبردارى كردن تو، تعقل تو، سنجيدنت، جمع بندى كردن از موجوديت، اگر او را به هر طريقى به ياد آورى، او با تو مىنشيند، رها نمىكند و تو را تنها نمىگذارد. انيس است.
📚 #خط_انتقال_معارف ص۱۳۶
🌿 @einsad
✅کسانی که راه آيندهى خود را از اين و آن و از دهانهاى باز و چشمهاى بسته مىگيرند...
🔶استاد علی صفایی حائری:
دختر خوبم💚! خيال نكن كه اين همه لطافت و خبرگى، آسان به دست بيايد؛ كه در اين دنياى درد و رنج،برداشتن يك مشت گندم از زمين، كاويدن و كاشتن و برداشتن و سرما و گرما چشيدن مىخواهد.
⁉️ پس چگونه مىتوان بدون رنج و دقت،به اين همه برداشت و اين همه لطافت رسيد.❓
❌كسانى كه در بند حرفها هستند و شغل آينده و همسر آينده و راه آيندهى خود را از اين و آن و از دهانهاى باز و چشمهاى بسته مىگيرند، چگونه مىخواهند به حسنات و صالحات دست بيابند! و چگونه مىخواهند بدون علم و عقل و حلم ،به حاصلى چشمگير نايل شوند! ⁉️
🔍علم به آنچه كه شده و آنچه كه انجام نشده و بايد انجام بشود.
🔍علم به نقطه ضعفهاى خود و دقّت و بيدارى دشمن، كه تا چه حد به اين ضعفها آگاه شده.
🔍علم به طرحها و كارهاى دشمن و نقطه ضعفهاى او.
❎اين علم و آگاهى،براى هر كارى كه مىخواهى انجام بدهى، لازم است. تو مىتوانى بدون اين وسعت نظر و بدون اين طرح و بدون اين آگاهى و بصيرت، رشتهاى را انتخاب كنى و به خياطى و گلدوزى و يا خانهدارى و همسردارى و يا پزشكى و مهندسى و يا معلّمى و تربيت مشغول شوى و در هر چه كه پيش آمد و اتفاق افتاد، آرام بگيرى.
👈ولى گاهى حساب مىكنى كه تو در جامعهاى هستى، در كشورى هستى و اين كشور نيازها دارد و منافع و امكانات چشمگير و وسوسهانگيز دارد. و اين امكانات، قدرتها و ابرقدرتها را وسوسه مىكند و به دوستى و دشمنى مىكشاند.
📛دوستى آنها بهخاطر دست يافتن است و دشمنى آنها بهخاطر شكستن موانع. پس تو نمىتوانى در اين جامعهى مرتبط و كشتى بزرگ،بىحساب و كتاب از دوستىها و دشمنىها و نقطه ضعفهاى خود و دشمن خود اقدام كنى؛ چون كسى كه بىحساب به آب مىزند، غرق مىشود و نصيب گردابها مىگردد؛ چون خوبىهايش در جاى خود نمىنشيند.
🔥درست مثل اينكه تو يك انبار بنزين را، همينطور آتش بزنى، كه انفجار و حرارت دارد، امّا حركت و حاصلى ندارد. ولى چند قطره بنزين، اگر در جاى خود سوخت، كارساز و مفيد خواهد بود.
📚 #نامه_های_بلوغ ص۱۶۶
🌿 @einsad
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد رنجبر: بی تعلقی به دنیا ، از ویژگی های اصلی مرحوم #علی_صفایی
@einsad
صوت مراسم امشب به محض اینکه به دستمان برسد در کانال بارگزاری می شود...
توصیه ی استاد میراحمدی در پایان سخنرانی:
بیانیه ی گام دوم انقلاب را بخوانید و
نوشته ی استاد صفایی با عنوان "پاسخ به نهضت آزادی" را هم بخوانید.
در مقایسه ی این دو نوشته، متوجه میزان انقلابی بودن مرحوم استاد خواهید شد...
@einsad
📚 خرید نسخه الکترونیک کتب استاد علی صفایی حائری از فراکتاب 👇
http://www.faraketab.ir/person/1551/علی-صفائی-حائری-عص
✅ از خاطرات زيارت امام #رضا علیهالسلام
📚 مشهور آسمان(خاطراتی از استاد علی صفایی حائری)
بخش زيبايى از حيات طيبه او به سفرهاى #مشهد تعلق دارد. چرا كه پايان ماه و اول ماه بعد خود را به مشهد مىرساند.
مىگفت: اگر جسم با دو روز حمام نرفتن بو مىگيرد، روح با يك نيت بد سياه و كدر مىشود. به همين خاطر به امام رضا(ع) پناه مىبرد. كه در زيارت يكشنبه حضرت زهرا(ع) آمده است: «انا قد طهرنا بولايتهم»؛ ما با ولايت آنان تطهير مىشويم.
مىگفت: زيارت امام رضا(ع) مثل حمام است. و با اين نياز به درگاه امام(ع) مىشتافت.
روزى يكى از مريدان مشهدى گفته بود: بياييد منزل ما خالى است. ايشان از آدرس خانه آن جوان پرسيد و پاسخ شنيد كه مثلا: نخ ريسى! فرمود: دور است. من جايى دور و بر حرم مىخواهم. پرسيدند: چرا اينقدر نزديك؟ فرمود: آخر آلودهها لب حوض مىنشينند!
آن قدر يقين به رافت و دست گشايشگر آقا داشت كه وقتى گدايى در نزديكى حرم امام رضا(ع) از او چيزى خواست، با آن همه دست و دلبازى محل نگذاشت و اعتنايى به او نكرد.. و وقتى اصرار فقير را ديد، فرمود: بىسليقهاى! آدم در كنار دريا از يك پيت حلبى آب نمىخواهد!
🌿 @einsad
حضور مستمر حق-عین.صاد.mp3
731.4K
✅ حضور مستمر حق را ببینیم...
استاد علی صفایی حائری
🌿 @einsad
هدایت شده از چشمه جاری
💎طرح دورهای #از_تولدی_دوباره_تا_حیات_طیبه
💠با موضوعات متنوع؛
🎙با حضور اساتید تربیتی مجرب کشوری
⏳زمان؛ سه شنبه تا پنج شنبه
مکان؛ کانون بسیج همدان
هدایت شده از چشمه جاری
💎طرح دورهای #از_تولدی_دوباره_تا_حیات_طیبه
💠 موضوع این هفته؛
" روشهای تقویت خویشتنداری و خودمهارگری در نوجوان "
🎙با حضور استاد فدایی
⏳زمان؛ سه شنبه تا پنج شنبه
مکان؛ کانون بسیج همدان
هدایت شده از چشمه جاری
💎طرح دورهای #از_تولدی_دوباره_تا_حیات_طیبه
💠 موضوع این هفته؛
" عرفان اسلامی "
🎙با حضور استاد مهدوی
⏳زمان؛ سه شنبه تا پنج شنبه
مکان؛ کانون بسیج همدان
السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا نُورَ اللَّهِ فِي ظُلُمَاتِ الْأَرْض
تولد نور در دل ظلمتهای دنیا نشان این حقیقت است که خداوند هستی انسان را در تاریکیها رها نکرده است و او را به خود وانگذاشته که برای او معلم و آموزگاری را خلق کرده که در حیات و مماتش نور افشانی می کند و راه را به انسان نشان می دهد تا در تاریکی نماند و در بیراهه سیر نکند و در جهل نزید و در ضلالت نمیرد.
نور چنین آموزگاری را امروز باید در کلامش جویا شد از جمله وقتی که از شاگردش این پرسش مهم را مطرح می کند: يابن شُعَيْب ارَايْتَ مَنْ احْسَن النّاسِ عيشةً»؛ پسر شعيب مىدانى چه كسى زندگى بهتر را دارد؟ بهترین زندگی کدام است؟
در برابر اين سؤال هر كس جوابى خواهد داشت. چه در بعد مادى و چه معنوى، زندگى بهتر زندگى همراه ايمان، همراه رضا، همراه يقين، همراه قرب خداست. و يا اين كه بهتر در اطاعت و تقوى و اجابت دستور حق است و يا اين كه زندگى بهتر در ثروت زياد و قدرت زياد و لذت زياد و ... است.
حضرت به هيچ كدام از اين دو گونه جواب نمىپردازد و پس از واگذارى شعيب و اين كه شما آگاهتريد مىفرمايد:
«مَنْ حَسُنَ عَيْشُ النَّاسِ فى عَيْشِهِ». زندگى بهتر زندگى كسانى است كه ديگران، در زندگى آنها به خوبى رسيدهاند و خوبى ديگران در باغ دستهاى آنها روييده است زندگى مادى و معنوى تو اگر با توليد و تكثير تو همراه نباشد بر تو وبال مىشود. در زندگى مادى اگر تو بهترينها را براى خودت جمع كنى و لذت و قدرت و ثروت را براى خودت بخواهى و به ديگران نرسى و پول را نپاشى و پخش نكنى، حتما منتظر باش كه حسادتها و دشمنىها و چشمها و دستها در آشكار و پنهان، مزاحمت بشوند. و از دست و دل و دماغت بيرون بياورند، كه تا پول را نپاشى و نكارى پولى برداشت نمىكنى.
و در زندگى معنوى هم اگر تو در خوبى خودت غرق بشوى و ديگران در زندگى ايمانى و تقوايى و در يقين و رضا و قرب تو سهمى نگيرند و زندگى آنها در زندگى تو شكل نگيرد، حتما تو در غربت و تنهايى خودت محاصره خواهى شد و از دست خواهى رفت.
تنها همین یک جمله نورانی به تنهایی انسان را وادار می کند تا به امامت علی ابن موسی مولد امشب رضایت دهد و با الگو قرار دادنش زندگی را بر خودش مبارک گرداند. باشد که ما چنین باشیم.
📚 درسهايى از انقلاب (تقيه)، ص: 104
🌿 @einsad
May 11
✅راحتى در حوزهى نعمتها نيست چون...
🔶استاد علی صفایی حائری:
راحتى در حوزهى نعمتها نيست؛چون نعمتها در تغيير و تحولند و همچون موج بىآرامند.🌊🌊🌊
〽️پس اين نعمتهاى متغير و موقعيتهاى متزلزل نمىتوانند راحت و ثباتى را پايه بريزند.
🔮در روايت كافى هست كه:«خداوند راحتى و آرام را در يقين و رضا گذاشته و غصه و اندوه را در شك و سخط قرار داده». ٢و در روايت تحف العقول هست كه:«من راحتى را در يقين گذاشتم و اينها در دنيا جستوجويش مىكنند و نمىيابند».
آنها كه با تنگى سينه و ضيق صدر مىخواهند از نعمتهاى گسترده به راحتى برسند،مثل گرفتارى هستند كه با كفش تنگ و لباس تنگ در بيابانى گسترده،به دنبال راحتى و وسعت باشد.دلخسته از نعمتها چه حاصل برمىدارد؟ ⁉️
در جملهاى از دعاى ابو حمزه هست كه:
«تُعَذِّبُ مَنْ تَشاءُ بِما تَشاءُ كَيْفَ تشاء،وَ تَرْحَمُ مَنْ تَشاءُ بِما تَشاءُ كَيْفَ تَشاء»؛ آنجا كه تو مىخواهى عذاب بدهى هركسى را،حتّى با نعمتها رنج مىدهى،آنگونه كه خودت مىخواهى و آنجا كه مىخواهى مهربانى كنى،رحمت مىآورى،حتى با رنجها و گرفتارىها و مصيبتها،آنگونه كه خودت مىخواهى.
📚 #تطهیرباجاری_قرآن ، ص 361
🌿 @einsad
✅ کسی که با این همه محبت از خدا کمبود محبت دارد، کسی که محبت خدا او را پر نکرده، دیگر محبت چه کسی او را سرشار می کند؟
📚 #صراط ص۱۳۱
🌱🍃🍃🍃🌹
بیستمین سالگرد استاد صفایی.mp3
49.78M
📻 سخنرانی استاد سید مهدی میراحمدی از شاگردان مرحوم استاد علی صفایی حائری
با موضوع شیوهی تحلیل و موضع گیری های سیاسی استاد در رابطه با انقلاب در بیستمین سالگرد ارتحال ایشان.
مکان: موسسه فرهنگی تحقیقاتی لیلةالقدر
🌿 @einsad
✅نقطهضعفهاى ما و راههاى نفوذ شيطانهاى جنّ و انس
🔶استاد علی صفایی حائری:
هر كس، از نقطه ضعفهايش ضربه مىخورد و با تعلّقهايش به اسارت مىرود.
اين نقطهضعفها، در عمل شكل مىگيرد؛ بهخاطر تحقيرها و فرصت ندادنها و يا توبيخهاى سنگين، انسان از عمل مىگريزد و مسؤوليت نمىپذيرد.
بهخاطر جهل به مراد و ارزشهاى آن، گرفتار ضعف اراده و تردّد و تحيّر مىشود. انسان بهخاطر ضعفها در معرفت و در محبّت و انگيزه ، به ناتوانى مىرسد. همانطور كه با تعارض انگيزهها و عشقها، گرفتار و متوقف مىشود.
پس از فهم عشق و حلّ تعارضها،باز در مرحلهى تمرين، كسانى كه از كارهاى كوچك آغاز نكردهاند و قدم به قدم پيش نيامدهاند، گرفتار مىشوند. درست مثل كودكى كه با عشق مىخواهد وزنهاى را بردارد؛ اگر شكست بخورد، مأيوس مىشود واگر موفّق بشود،به غرور مىرسد؛ كه بهخاطر ناشىگرى، شكست و ضربه، طبيعى است.
📚 #نامه_های_بلوغ ص۱۵۵
🌿 @einsad