✅هدف ولايت
🔶استاد علی صفایی حائری:
اين رهبرى و سرپرستى بالاتر از امنيت و پاسدارى و بالاتر از رفاه و پرستارى، هدف دارد.
اين رهبرى در زمينهى آزادى ١ و با هدف آموزگارى و شكوفا كردن استعدادهاى انسان و با هدف تشكيل جامعه انسانى براساس قسط همراه است كه على مىگفت: لَيْسَ أَمْرى و أَمْرُكُمْ واحداً انّى أُريدُكُمْ للّه و أَنْتُمْ تُريدُونَنى لأَنْفُسِكُمْ. ٢
هدف من و شما يكى نيست. من شما را نه براى خودم و نه براى خودتان، كه براى حق مىخواهم، در حالى كه شما مرا به خاطر خويشتن و منافع خود خواستاريد. شما مىبينيد من مثل عثمان نيستم كه شما را بچاپم،به اين خاطر به من روى آورديد، اما من شما را نه براى خودم ميخواهم و نه براى رفاه خودتان، كه براى حق مىخواهم.
اين كافى نيست كه انسانهاى مرفهى بسازيم،بلكه بايد براى آنها جهتى و راهى را در نظر بگيريم كه آنها پس از رفاه و تكامل استعدادها در آن راه بيفتند و آن جهت را انتخاب كنند.
📚 #غدیر، صفحه 26
🌿 @einsad
✅حقیقت توکل
🔹استادعلی صفائی حائری(عین-صاد):
داستان توکل که بر ما سنگینی میکند از همین دید مایه میگیرد،
که تو نمیتوانی بر وسیله هایی که عقیم میمانند و یا خودشان تو را می شکنند تکیه کنی.
تو نه همراه پول و نه حتی همراه نان و لقمه ی در دست گرفته ات
آرام نداری که من کارم تمام است و امروزم سیر است،
چون آنقدر لقمه ها در گلو گیر کرده اند و طرف را به خفگی هم کشانده اند.
📚کتاب صراط
صفحه ۴۷
🌿 @einsad
4_5782764548817683640.mp3
1.7M
✅درک اضطراربه ولی
🔸استادعلی صفائی حائری(عین_صاد)
🌿 @einsad
✅ معرفی کتاب جرعه ای از چشمه جاری
استاد صفایی: «آتش سوزى هاى بزرگ از جرقه هاى كوچك آغاز مى شود و سيلابها از قطره ها سر مى گيرند».
1 ـ کسانی که علاقه مند به مطالعه آثار استاد صفایی هستند، اما نمی دانند از کجا شروع کنند.
2 ـ کسانی که می خواهند دیگران را با آثار استاد آشنا کنند، اما راهش را بلد نیستند.
3 ـ کسانی که آثار استاد را خوانده و دوست دارند هر روز با نکاتی از ایشان مأنوس باشند.
4 ـ کسانی که دوست دارند آثار استاد را بخوانند ولی حال خواندن تمام کتاب ها ایشان را ندارند.
5 ـ کسانی که دوست دارند خلاصه ای از اندیشه استاد صفایی را در دست داشته باشند.
پیشنهاد: بعد از هفت دور مطالعه آثار استاد صفایی، نکات کلیدی و ناب و تأثیر گذار ایشان، در قالب بیش از 900 نکته، از کل کتاب ها، جمع آورش شده و با عنوان «جرعه ای از چشمه جاری» تقدیم شده است. که انشاء الله بتواند پاسخ مناسبی به نیاز علاقه مندان استاد صفایی باشد.
آدرس انتشارات لیله القدر: قم ـ خیابان طالقانی ـ نرسیده به سه راه بازار ـ کوچه ۸۷ ـ پلاک ۱۹
تلفن انتشارات: ۰۲۵۳۷۷۱۲۳۲۸_ ۰۹۱۲۷۴۶۱۰۲۲
آیدی مؤلف در پیام رسان های ایتا و سروش و تلگرام:
@davood_ch1363
✅ مقدمه کتاب:
کم نیستند کسانی که با یک آیه، یک حدیث یا یک شعر یا یک جمله زیبا، تحولی بزرگ در زندگی یافتند. کسانی که پیامبر (صلّی الله علیه و آله) با خواندن یک آیه و دریافت آن از سوی شنونده، فرمودند:«او فقیه شد!».
حرفهایی هستند که ملّت ها را به خروش و جنب و جوش می آورند و حرکتی نوین آغاز می شود. حرفهای استاد صفایی (رحمة الله علیه) از این نوع هستند. باید خاطره ای بگویم. دوستی مى گفت: در اوج شور جوانی و دعوتهای رنگارنگ، یکی از عوامل گروه هایی که در اندیشه و سلوک خویش مشکلات جدّی دارند، به من نزدیک شد. او یک خانم بود و برای آنکه دعوتش به آسانی به ثمر برسد با صراحت از داشتن خانه و امکانات و حتی رابطه خودش گفت، زیبا بود و جذاب. من به یاد جمله ای افتادم که استاد فرموده بود:«ببین اینها چه مى دهند و چه مى گیرند!». جدالی کوتاه درونم در گرفت، دیدم آنها لذّتی کوتاه مى دهند اما هستی ام، حیثیت انسانی ام، هدف بلند زندگی، همه و همه برباد می روند. زود از جدال پیروز در آمدم. گفتم برو این دام بر مرغ دگر نه.
مى بینید یک جمله کوتاه استاد چه شور و تصمیمی مى آفریند؟! ارزش این حرف ها که سرشار از روح و زیبایی و تحرّک اند، به این است که ریشه در وحی و کلام معصومین (علیهم السلام) دارد و به شدّت به فرهنگ اصیل دینی متّکی است. چنانکه خود استاد صفایی (رحمة الله علیه) گفته است وامدار کسی جز حضرت علی (علیه السلام) نیست.
مجموعه نکته های ناب که پیش رو دارید با تلاش برادر سخت کوش آقای چراغ سپهر و حمایت برخی دوستان آماده شده است. ایشان در گذشته کاری شایسته به نام «تولّدی دوباره» با چندین بار خواندن آثار استاد به صحنه فرهنگ دینی تقدیم داشته است، و این مجموعه دارای شیرینی و عطری دیگر است.
عزیز الله حیدری ( نویسنده مشهور آسمان)
🌿 @einsad
✅گام های رسول برای ولایت
🔶استاد علی صفایی حائری:
رسول براى اين رهبرى و اين ولايت با آن ضرورت و با اين هدف گامهاى بلندى برداشت و تا امروز راه ما را روشن نمود.
او از روزهاى اول دعوت تا واپسين لحظههاى حيات، هميشه على را نشان مىداد و سفارش مىكرد كه بر او جلو نيفتيد كه گمراه مىشويد و از او كنار نكشيد كه از دست مىرويد.
احاديث غدير و ثقلين و منزلت و و و در كتابها جمعند.
اما بعدها ديگران به خاطر اينكه كفر صحابه و ارتداد آنها پيش نيايد نصوص را رد كردند و يا تأويل نمودند و در نتيجه به آنچه در نوشتههاى خود جمع كرده بودند بى اعتنا ماندند و حتى چشم عقل خويش را بستند. و هدف حكومتى اسلام را ناديده گرفتند و حكومت اسلامى را تا حد استعمار و چپاولگرى و فتوحات و غنايم پايين آوردند و عاقبت گرفتار بدعت و اشرافيت و تبعيض و درگيرى و تجزيه نمودند.
از هنگامى كه اسلام از مسير ولايت بيرون آمد، از همان هنگام غروب كرده بود، گر چه واپسين شعاعهاى طلايى آن تا هزار و سيصد سال بعد ادامه داشت. اما اين شعاعها ديگر حرارت و زايش و نورى نداشت، سرد و تاريك و غمرنگ بود. از مرگ، از غروب خبر مىداد.
#پایان
📚 #غدیر، صفحه 27
🌿 @einsad
4_5796235872655377914.mp3
1.47M
✅مهمترین ویژگی طاغوت
🔸استادعلی صفائی حائری(عین-صاد)
🌿 @einsad
✅تو از رنجت بزرگتری
🔶استاد علی صفایی حائری
...به پدرى كه فرزندش را از دست داده بود و هرگونه تسليتى را به تمسخر مى گرفت، كه «هنوز دامنت آتش نگرفته كه درد من دل سوخته را بدانى»، گفتم: راستى كه مصيبت تو مصيبت بزرگى است و از بزرگى مصيبتش شمّه اى گفتم و آخر سر به همان مقايسه پرداختم كه مصيبت تو بزرگ است ولى تو از اين مصيبت بزرگترى و همين است كه نبايد بلرزى.
آنها كه فقط به بزرگى حوادث و موانع و دردهاشان اشاره مى كنند و حتى گاهى #رنج مى برند كه كسى درد ما را درك نكرده، اينها خوب است كه نيم نگاهى هم به خودشان مى انداختند و مى فهميدند كه اگر كسى رنج اينها را درك نكرده، خودشان هم خودشان را درك نكرده اند و فقط درد را احساس كردهاند.
درسهایی ازانقلاب(انتظار)،ص94.
🌿 @einsad
📚 #معرفی_کتاب #عاشورا
🔸استاد علی صفایی حائری
▪️ کتابی برای #محرم
✅ کتاب پیشنهادی ما برای مطالعه در ماه محرم، کتاب 👈 عاشورا نوشته استاد علی صفایی حائری است.
✨با مطالعه این کتاب کوچکِ ۷۹ صفحهای، با تاریخی مختصر از قیام امام حسین(ع)، مراحل قیام، دیدگاههای مختلف درباره فلسفه قیام و اشکالات تحلیلها آشنا میشوید و نظریهای نو در این زمینه به شما معرفی میشود.
کتاب دو بخش دارد:
🔸 در بخش اول از این موضوعات سخن میآید:
1️⃣ انواع مختلفِ مبارزه: پنهان، آشکار، پویا...
2️⃣ انگیزههای مبارزه: آزادی، خودخواهی، ملی، قدرتطلبی...
3️⃣ اهداف مبارزه: عدالت، رفاه، آزادی برای رشد...
4️⃣ نیازهای مبارزه: رنجها، محرومیتها، خفقانها، وجود کادر قوی....
5️⃣ موانع مبارزه: عشق به زندگی، عشق به دنیا، مشکلات، گرفتاریها، ضعفها، منفعتطلبیها...
🔸 در بخش دوم، تحلیلهای مختلف از اندیشمندان درباره فلسفه قیام اباعبدالله مطرح و اشکالات آنها بیان شده است؛ تحلیلهایی چون:
1⃣ شهادتطلبی
2⃣ شفاعت
3⃣ امر به معروف
4⃣ جلوگیری از ظلم
5⃣ تشکیل حکومت
👈 به عقیده استاد صفایی، تحلیل درست در زمینه قیام امام حسین آن است که با تمام مواضع، اقدامات و سخنان امام حسین در تمام مراحل قیام او هماهنگ باشد و این چیزی است که تحلیلهای ارائه شده از آن بیبهره است.
✅او هریک از تحلیلهای موجود را را با ذکر مثال نقضی از عملکرد و سخنان امام حسین در طول حرکتش نقد کرده و آنگاه نظریه خود را ارائه میکند و آن را بر تمام مراحل حرکت امام از مدینه تا مکه و از مکه تا کوفه تطبیق میدهد.
✅نکته قابلتوجه کتاب عاشورا این است که در آن نویسنده در هر مرحله از قیام اباعبدالله، گزینههای پیش روی امام را مطرح میکند و توضیح میدهد که چرا از میان آنها بهترین گزینه همان بوده که امام انتخاب کرده است.
👈قیمت این کتاب پربار، تنها ۵ هزار تومان است.
📞در صورت تمایل برای خرید، با یکی از شمارههای زیر تماس بگیرید👇👇
☎️02537712328
☎️09127461022
🌿 @einsad
🔶استاد علی صفایی حائری:
به شهادت آيهى آخر سورهى كهف، ميان رجاء لقاء خدا و عمل صالح و عمل خالص ارتباطى هست كه بايد آن را به دست آورد و بهره گرفت، مادام كه دل در دنيا باشد و از تنگى دنيا به ستوه نيامده باشد و شور و شوقى ديگر در او خيمه نزده باشد، تمامى كارهاى خدايى و آخرتى و تمامى نماز و جهاد و شهادت انسان دنيايى است و از اين محدوده بيرون نمىرود و آندم كه گرايش به غيب و اشتياق به روز ديگر و انتظار لقاء خدا در دل شعله كشيد، ناچار تمامى كارهاى دنيايى و خوراك و پوشاك و عيش و نوش انسان، انگيزهاى ديگر دارد و صبغهاى ديگر و هوايى ديگر، كه تمامى كارهاى پراكنده، آن هنگام كه در طرح جامع و برنامهى گستردهى تو شكل مىگيرد، هماهنگ و يگانه مىشود و علم و حالت به ثبات و سرمديّت مىرسد
📚 وارثان عاشورا، صفحه 16
🌿 @einsad
🌿 تسویف و تأخیر
استاد علی صفایی حائری
قيس بن مسهر و عبدالله بن يقطر...از رسولان امام براى مسلم هستند كه در قادسيه به وسيله حصين بن نمير دستگير مىشوند و به كوفه روانه مىشوند و براى لعن بر حسين عليه السلام بر منبر فرستاده مىشوند و مردم را به يارى حسين و جدايى از حرامزادهاى مثل ابن زياد مىخوانند و از بالاى قصر پرتاب مىشوند و سر از بدن شكستهشان جدا مىشود.
طرماح بن عدى هم از طايفه طى است كه از كوفه بيرون آمده و آن لشكر عظيم نخيله را ديده و هنگامى كه به حسين مى رسد، به جاى نصرت به نصيحت مى پردازد و از حسين عليه السلام مى خواهد كه به كوههاى طى روى بياورد و تا بيست هزار شمشيرزن را در ركاب خود ببيند كه تا جان در بدن دارند از او دفاع مى كنند.
حضرت مى فرمايد كه من با حرّ عهدى دارم و نمى پذيرد و طرماح به خاطر رساندن آذوقه عيال، از حسين عليه السلام جدا مى شود تا خود براى نصرت او بازگردد و حسين عليه السلام مى فرمايد: شتاب كن، چون ممكن است كه ما را نبينى و او مى رود و هنگامى كه باز مىگردد، ديگر در نينوا لالهاى نيست و آتشها خاكستر شدهاند.
اين تسويف و تأخيرها به خاطر هر عذر و بهانه اى كه باشد، از ترجيح آن بهانه حكايت دارد.
چرا ما تكليفها را به عقب مىاندازيم؟
آيا امكان بيشتر و يا قدرت زيادتر و يا رفع موانع و يا رفعت همتى را انتظار داريم؟
مادامى كه حسين، به تبليغ و دگرگون كردن تلقى مردم از خويش و از حكومت محتاج است، مادام كه او به مهره هاى كارساز و جايگزين آنها از مهرههاى موجود نياز دارد، چگونه تأخير مىكنيم و براى تأمين چند ماه آذوقه مىرويم و فرصتها را از دست مىدهيم در حالىكه زمان تنگ و هدف دور و موانع بسيار و راهزنها در كمين هستند.
ما براى فرار از تكاليف، تكاليف را سنگين مىشماريم و توان خود را نفى مىكنيم تا عذر تأخير و تسويف را فراهم كنيم.
ما مىگوييم:
«لَو استَطَعنا لَخَرَجنا مَعَكم يُهلِكون انفُسَهُم».(توبه:۴۲)
و خدا مى گويد:
«لَو ارادوا الخُروج لا عدوا له عدةً».(توبه:۴۶)
ما مىگوييم: اگر مىتوانستيم مىآمديم و خدا مىفرمايد: اگر مىخواستند آماده مىشدند.
آنچه خدا مىخواهد شتاب و سبقت است كه:
«سارعوا الى مَغفِرة مِن رَبِّكم»،(آل عمران: ۱۳۳)
و «اغتَنمواالفرص» و «اغتنموا المهل».( نهجالبلاغه، خطبه۷۶)
و آنچه شيطان مى خواهد وعده و وعيد و تسويف و تأخير است كه:
«يعدهم و يمنيهم و مايعدهم الشيطان الا غروراً».(نساء:۱۲۰)
✅ ما اگر مى خواهيم كه حسرت نصرت معصوم و حسرت غنيمت همراهى او را نداشته باشيم و همچون طرماح به جاى خالى نرسيم، بايد تمرين كنيم و هيچ تكليفى را به خاطر بهانهاى به عقب نيندازيم و الان مىروم و رفتم را با عمل جايگزين كنيم كه تا به خود بجنبيم، ديگران رفتهاند و كارها را بردهاند و ما را با لهو و لعبها گذاشتهاند.
📚 وارثان عاشورا، ص۲۷۶
🌿 @einsad
🔶استاد علی صفایی حائری:
كسانىكه فرهنگ دينى را، انحراف اصلى از فرهنگ عقلى يونان قديم و غرب معاصر مىدانند و تنها راه را در گرايش به اين سمت و سو مىشناسند حق دارند كه همچون بامدادان، ناصر خسرو را به خاطر گرايش به معصوم،به جدايى از عقل متهم كنند و او را از روشنفكرى هم خلع يد كنند، چون روشنفكرى را در پاى بندى به عقل و بينش عقلى مىدانند، اما براى كسانى كه غريزه و تجربه و علم و عقل و عرفان را براى تمامى نيازها و روابط پيچيده و مستمر انسان كافى نمىدانند و به وحى و رسالت و ولايت و خلافت روى مىآورند، نياز به حجت و اضطرار به حجت مطرح است حتى اگر غرب هيچ كم و كسرى نداشته باشد و به قدرت و صنعت و ثروت هم رسيده باشد و حتى اگر ما هم هيچ، ثبات و قدرتى نيافته باشيم و در طرح مكرها و كيدها و حيلههاى آنها دست و پا بزنيم. چون قدرت و صنعت و ثروتى كه با اندازهها و ارزشها و برنامههاى انسان هماهنگ نباشد، همچون شتاب و سرعتى است كه در برخورد با بنبستها و انحراف راهها به شتاب و سرعت مفلوك و درد آلود مىرسد.
📚 وارثان عاشورا، صفحه 29
🌿 @einsad
☑️ آنجا که تا هدف فاصله داری، باز هم حق تسلیم و خودباختگی نداری...
🔶استاد علی صفایی حائری
🌿 @einsad
✅خيلىها براى حسين، جان دادند. امّا...
🔶استاد علی صفایی حائری:
بارها گفتهام، خيلىها براى حسين، جان دادند. امّا آنها كه پيشاپيش حسين با سر رفتند، همانها بودند كه عاشورا، شاهد صادق شهادت سبزشان بود. خيلىها على را يارى كردند و با عشق او، آتش را بر خويش گلستان كردند؛ امّا آنها كه در زمان مناسب سر تراشيدند و بر در خانهى او نشستند، اندك بودند. و خيلىها سعى و سرعت را داشتهاند، اما از حدود تجاوز كردهاند و به تعبير امامصادق(ع)،باطل را، با باطل كوبيدهاند. سعى و سرعت و اعتدال را با هم داشته باش و متوجّه باش كه اعتدال، احتياج به احاطه و ميزان دارد. آنها كه مستند عمل مىكنند، اما بر تمام ادّله احاطه ندارند، گمراه مىشوند. و آنها كه احاطه دارند و با استحسان و خوشآيندها راه مىروند، گمراهترند؛ كه با آگاهى،به ضلالت رسيدهاند و با توجّه، كورى را خريدهاند.
📚 نامه های بلوغ، صفحه 58
🌿 @einsad