✅ولایت علی....
🔶استاد #علی_صفایی_حائری :
ولايت على، نه على را دوست داشتن كه فقط على را دوست داشتن است. ٢
ولايت على، على را سرپرست گرفتن و از هواها و حرفها و جلوهها بريدن است. و اين ولايت، ادامهى ولايت حق است و دنبالهى توحيد، ٣ آن هم توحيدى در سه بعد؛ در درون و در هستى و در جامعه؛ كه توحيد در درون انسان، هواها و حرفها و جلوهها را مىشكند؛ هواهاى دل و حرفهاى خلق و جلوههاى دنيا را.
و در جامعه طاغوتها را كنار مىريزد
و در هستى خدايان و بتها را.
در اين حد، موحد، جز خدا كسى را حاكم نمىگيرد. جز وظيفه چيزى او را حركت نمىدهد. هيچ قدرت و ثروت و جلوهاى در روح او موجى نمىآورد و هيچ دستورى او را از جا نمىكَنَد. جز دستور حق و امرِ اللّه، از هر زبانى كه اين دستور برخيزد و از هر راهى كه اين امر برسد.
و هنگامى كه روحى به آزادى رسيد و جز امر حق امرى نداشت و جز خواست او خواهشى نداشت، اين روح به ولايت مىرسد و به سرپرستى مىرسد و دستور او و حتى نگاه او در دلهاى موحد عاشق، حركت مىآفريند.
و اين است كه رسول به ولايت رسيد و به اولويت رسيد؛ كه النَّبىُ أَوْلى بِالمُؤمِنينَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ. ١
و اين است كه على به ولايت مىرسد؛ كه: مَنْ كُنْتُ مَولاه فَهذا عَلىٌّ مَولاه
📚 #غدیر، صفحه 13
🌿 @einsad
🔶استاد علی صفایی حائری:
🌿ولایت علی، نه علی را دوست داشتن که فقط علی را دوست داشتن است.
📚غدیر، ص ۱۳
@einsad
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅زير بناى ولايت
🔶استاد علی صفایی حائری:
زير بناى ولايت
زير بنا و سرّ آن همه فداكارى و جانبازى شيعه در طول تاريخ همين شناخت و همين يافت برهانى و عينى است.
١ - او مىداند كه ولى بيش از او به او علاقه دارد.
٢ - و بيش از او به منافع او آگاهى دارد، لذا امر او را هر چه باشد مىپذيرد و دستور او را هر چه باشد گردن مىنهد و حتى به ميان آتش مىنشيند و به استقبال مرگ مىرود. مگر نه اين است كه مىميريم؟ پس بگذار مرگى را انتخاب كنيم كه زندگىهايى را بارور كند و بهرههايى بياورد. مگر نه اين است كه ما از كسى چيزى اطاعت مىكنيم، پس بگذار اطاعت از آگاهِ دلسوز و مهربان باشد.
شناخت آگاهى و دلسوزى، اطاعت را، تسليم را بدنبال مىكشيد
📚 #غدیر، صفحه 17
🌿 @einsad
✅انها که ولایت را قبول کردند...
🔶استاد #علی_صفایی_حائری
🌿 @einsad
harekat.mp3
2.43M
✅روز #غدیر
🔶استاد علی صفایی حائری:
روز غدير، روز نور، روز سرور، روز سرشارى و اكمال، روز بارورى و اتمام، روز رهبرى و ولايت است. ١
و غدير، خود بركهى نور و عشق است، درياى شور و جوشش، آن هم در كوير كور و ريگزار مرگ.
و غديرى، تشنهى مشتاقى است، كه سالها در كوير گرديده و ريگزارها را به صدا در آورده و مرگ را در كوله بار خود بسته تا به زندگى برسد و به زندگى برساند.
و غديرى، مهاجر تنهايى است كه بالاتر از رفاه مىخواهد و بيشتر از آزادى و عدالت.
در اين روز، و در اين غدير گسترده، اين مهاجر تشنه مىتواند سيراب شود و اين بالاتر و بيشترها را بدست بياورد؛ از دست پيامبر صلى الله عليه و آله و با جام ولاى على عليه السلام .
داستان غدير و تاريخ غدير، از عظمت غدير و ضرورت ولايت و ريشهاى بودن اين مسأله خبر مىدهد.
رسول در آن هنگام و در زير آن آفتاب سوزان، آن همه جمعيت را براى چه نگه مىدارد و چه پيامى براى آنها دارد؟
بايد اين پيام اساسىترين پيام او باشد و بزرگترين ستون دين او، چون او براى هيچ يك از پايههاى دين خود، اين گونه دعوت نكرد و اين گونه مردم را گرد نياورد.
📚 #غدیر، صص۷-۱۰
🌿 @einsad
هدایت شده از برشی از یک کتاب
✂️ برشی از یک کتاب
#جانماز_آبکش_اما_مومن
ما به هر کس که ساده و جانماز آبکش بود ، (مومن) می گفتیم و به هر کس که از ما کنار می کشید و لب به جام نمی زد (متّقی) می گفتیم و هر کس که دست و دل باز می شد (محسن) می گفتیم و هرکس که رام می گردید (صابر) می گفتیم و هر کس که دهانش همراه تسبیحش باز و بسته می شد (ذاکر و شاکر) می گفتیم . ما به این گونه با مومن و متّقی و محسن و صابر و شاکر و ذاکر و ... عادت کرده بودیم و اکنون که با قرآن و کلمه های دقیق و تیپ های مشخص برخورد می کنیم ، باز همان ها را مطرح می کنیم و همان ها را می فهمیم و یا بهتر بگویم《نفهمیده》با آنها بازی می کنیم و بر آنها ستم می نماییم و این ستم از آنجا شروع می شود که ما بدون رسیدن به (معنا و مقصود) به کلمه ها و لفظ ها رسیده ایم و با (الفاظ خالی ) اُنس گرفته ایم و آنها را در برخوردها به رخ یکدیگر کشیده ایم .
📚 رُشد ، علی صفایی حائری ، ص ۱۶ و ۱۷
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✅سرّ اين كه، اولياء بزرگ تو، از حقّ خود دم نزدند...
🔶استاد #علی_صفایی_حائری:
سرّ اين كه، اولياء بزرگ تو، از حقّ خود دم نزدند، همين بود كه حقّ آنها را،باطلى دستاويز مىكرد و اساس اسلام بر باد مىرفت. اين بود كه خون خوردند و خار در چشم نگه داشتند و استخوان در گلو شكستند و با اين همه، از حقّ خود دفاع نكردند و به مبارزه برنخاستند؛ چون آنجا كه تو يارى ندارى، محاصره مىشوى و دستاوردهاى تو،به دهان تو راه نمىيابد؛ كه على مىفرمود: «فَجَناةُ ايْديهِمْ لاتَكُونُ لِغَيْرِ افْواهِهِمْ»؛ ١ كه دستهاى تو،براى تو كار نمىكنند و براى هدف تو، نمىسازند.
📚 #نامه_های_بلوغ ۱۶۵
🌿 @einsad
4_5978670269319873921.mp3
366.5K
✅این ها رو رها کن، ذَرهُم...
اینها در مقام لهو و سرگرمی اند
اینها بازیگرند
🔶 #کلام استاد #علی_صفایی_حائری
✅ رفع دشمنی برادران ایمانی
#تفسیر
🔶استاد #علی_صفایی_حائری
🌷و نَزَعْنا ما في صُدُورِهِمْ مِنْ غِلٍّ إِخْواناً عَلى سُرُرٍ مُتَقابِلينَ (47 حجر)
🍀 و آنچه از دشمنى و كينه در سينه هايشان بوده بركنده ايم كه برادر وار بر تخت هايى روبروى يكديگرند.
آنها كه همه يك هدف دارند، آنها هم مى توانند با هم درگير شوند محدوديت دنيا و تزاحم منافع، دنيا طلبان را به جان يكديگر مى اندازد.
آنها كه دنيا را مى خواهند، قدرت و رياست و ثروت و لذت و زن و شهوتى را طالب هستند، حتّى اگر برادر و فرزند باشند، به جان يكديگر مى افتند و اگر بتوانند حريف را مى شكنند و اگر نتوانستند، به تقسيم منافع و همزيستى مسالمت آميز روى مى آورند.
👈محدودۀ دنيا، نزاع آفرين و طوفان زاست.
همين طور مى شود كه خدا جويان هم، با يكديگر درگير شوند و ستيز كنند و كينۀ يكديگر را در دل بگيرند، كه اين شگفتى ندارد كه دنيا، هم دنياى محدود است و هم دنياى حجاب. آن هم حجاب هايى كه مستور هستند و به چشم نمى آيند.
🍃در اين آيه نكتۀ لطيفى هست و «نَزَعنا ما فى صُدُورهم من غلٍّ اخواناً على سُرُرٍ مُتقابلينَ» خدا مى فرمايد كه در بهشت ما، كينه هاى دل هاى آنان را برمى داريم، كه اينها برادران هم بوده اند و به خاطر ما درگير شده بودند و ما كينه هاشان را صاف مى كنيم.
چون پيداست اگر كينه ها به خاطر دنيا باشد، بوى بهشت را از هزار سال راه نمى يابند. از اين كه در بهشت روبروى هم نشسته اند و كينه هاشان را خدا برداشته، معلوم مى شود كه در حجاب بوده اند و دوست خود را نمى شناخته اند.
📚 #درسهايى_ازانقلاب (قیام)، ص45
🌿 @einsad
✅تو بندگی چو گدایان به شرط مزد نکن...
🔶استاد #علی_صفایی_حائری:
خدايا! ما را از آن بندههايى قرار بده كه مدام با تو هستند و شب و روزشان در كنار توست و با داشتن اين وصل، از وحشت هم سرشارند.
در سورۀ هل اتى مىفرمايد: وقتى كه على(ع) آن مرحله از ايثار را ادامه مىدهد*، دو خوف هم دارد: يكى «وَ يَخَافُونَ يَوْماً كانَ شَرُّهُ مُسْتَطِيراً» و ديگرى «إِنَّا نَخَافُ مِنْ رَبِّنَا»، كه آنها با آن همه انفاق و ايثار، از خوف هم سرشارند. نه غرورى در آنها مىآيد كه ركودى به آنها بدهد و نه ريايى دلهايشان را مىگيرد كه ضايع بشوند.
ما با خواندن دو ركعت نماز چنان غرورى در وجودمان مىآيد كه خيال مىكنيم بايد چهار قبالۀ بهشت را به ما بدهند كه به چهار نسلمان انتقال بدهيم!
در حالى كه آنهايى كه راه رفتهاند، با وجود تمام كارهايشان، از غرور سرشار نمىشوند. آخر چه غرورى؟ ما كه براى هيچها در اين عالم عمرى را دادهايم، وقتى كه براى او يك لحظه مىآوريم، چه مىخواهيم به ما بدهند؟! گيرم كه خدا در گذشته به ما چيزى نداده و در آينده هم چيزى ندهد، مگر آنها كه ما برايشان مردهايم و فانى شدهايم، چه دادهاند و چه مىدهند!؟
📚 #بهاررويش ص۱۰۷
* حضرت علی(ع) به همراه حضرت زهرا(ص) ، امام حسن(ع) ، امام حسین(ع) و کنیز خود سه روز روزه گرفتند و افطاري خود را به مسكين و يتيم و اسير دادند و خود با آب افطار نمودند!
پ.ن: امروز مصادف با روز بيست و پنجم ماه ذى الحجّه، روزى است كه سوره «انسان» که به نام های «هل اتی» و «دهر» نیز مشهور است در شأن اهل بیت (علیهم السلام) نازل گردید.
🌿 @einsad
✅ به خدا قسم! آن چه ما را غرق می کند، همان کشتی های طاعات ماست...
🔶استاد #علی_صفایی_حائری:
💠کسانی که معاشر ما و امانات الهی در دست ما بوده اند و باید متحول می شدند،باید به غنایی در وجود می رسیدند باید دیوارهای وجود و محدودیت هاشان می ریخت، ما این ها را آن چنان محدود و صغیر و حقیربار آوردیم، که با کمترین چیزی شاد می شوند و از کمترین چیزی رنج می برند.
💠این داستان مهمی است. حکایت حال ماست... بنشینید و از خود جمع بندی کنید، یک عمر، یک سال، نمی دانم یک روز و اگر اهل دقت و تامل هستید، لحظه های تان را برسی کنید. تَهِ جوال را بیرون بکشید و ببینید چه کرده اید؟ و چه جمع آوری کرده اید؟...
💠تنها این نیست که بنویسیم چند تا غیبت کرده ایم. چند تا نگاه به نا محرم کرده ایم، که این ها خوبی های ماست! به خدا قسم! آن چه ما را غرق می کند، همان کشتی های طاعات ماست، که سخت سوراخ است. و ما نمی توانیم بر این کشتی ها سوار شویم تا از دریاها بگذریم!
📚 #فوزسالک ، ص۲۰۱
🌿 @einsad
📚 #معرفی_کتاب
📕 #عاشورا
📝 استاد #علی_صفائی_حائری
▪️ کتابی برای #محرم
🔸 کتاب پیشنهادی ما برای مطالعه در ماه محرم، کتاب 👈 عاشورا نوشته استاد علی صفایی حائری است.📕
✨با مطالعه این کتاب کوچکِ ۷۹ صفحهای، با تاریخی مختصر از قیام #امامـحسین(ع)، مراحل قیام، دیدگاههای مختلف درباره فلسفه قیام و اشکالات تحلیلها آشنا میشوید و نظریهای نو در این زمینه به شما معرفی میشود. ✨
کتاب دو بخش دارد:
🔸 در بخش اول از این موضوعات سخن میآید:
1️⃣ انواع مختلفِ مبارزه: پنهان، آشکار، پویا...
2️⃣ انگیزههای مبارزه: آزادی، خودخواهی، ملی، قدرتطلبی...
3️⃣ اهداف مبارزه: عدالت، رفاه، آزادی برای رشد...
4️⃣ نیازهای مبارزه: رنجها، محرومیتها، خفقانها، وجود کادر قوی....
5️⃣ موانع مبارزه: عشق به زندگی، عشق به دنیا، مشکلات، گرفتاریها، ضعفها، منفعتطلبیها...
🔸در بخش دوم، تحلیلهای مختلف از اندیشمندان درباره فلسفه قیام اباعبدالله مطرح و اشکالات آنها بیان شده است؛ تحلیلهایی چون:
1️⃣ شهادتطلبی
2️⃣ شفاعت
3️⃣ امر به معروف
4️⃣ جلوگیری از ظلم
5️⃣ تشکیل حکومت
👈به عقیده استاد صفایی، تحلیل درست در زمینه قیام امام حسین آن است که با تمام مواضع، اقدامات و سخنان امام حسین در تمام مراحل قیام او هماهنگ باشد و این چیزی است که تحلیلهای ارائه شده از آن بیبهره است.
✅او هریک از تحلیلهای موجود را را با ذکر مثال نقضی از عملکرد و سخنان امام حسین در طول حرکتش نقد کرده و آنگاه نظریه خود را ارائه میکند و آن را بر تمام مراحل حرکت امام از مدینه تا مکه و از مکه تا کوفه تطبیق میدهد.
✅نکته قابلتوجه کتاب عاشورا این است که در آن نویسنده در هر مرحله از قیام اباعبدالله، گزینههای پیش روی امام را مطرح میکند و توضیح میدهد که چرا از میان آنها بهترین گزینه همان بوده که امام انتخاب کرده است.
👈قیمت این کتاب پربار، تنها ۵ هزار تومان است.
📞در صورت تمایل برای خرید، با یکی از شمارههای زیر تماس بگیرید👇👇
☎️02537712328
☎️09127461022
🌿 اسارت ها، ما را از #حسین جدا می کند...
استاد علی صفایی حائری
اسارتها را بايد شناخت. وقتى كه من به تجارت، به صنعت، به علم و طبابت و يا فقه و اصول خودم مشغول باشم و در كنار اين شغلها به تربيت مردم و تلقى جديد تودهها فكر نكنم و در كنار شغلها به تربيت مهرههاى كارساز و به جايگزينى آنها فكر نكنم، فقط و فقط خودم را بخواهم و پفك، شيرينى و لباس رنگارنگ و هوسهاى بچههايم را، خوب معلوم است كه ولىّ محصور مىشود و تنها مىماند و معلوم است كه وتر موتور مىگردد.
مشكل در همين اسارتهاست كه ما را از حسين عليه السلام جدا مى كند. معيّت حسين عليه السلام و همراهى او در دنيا و آخرت، رزق معرفت و رزق برائت مىخواهد.
📚 وارثان عاشورا، ص 271
🌿 @einsad