🔰 تحلیل فیلم هندی «پروندههای کشمیر»
بخش اول؛ مقدمه و شناخت فضای کشمیر
🔻 خلال قرون متمادی، مستضعفترین جامعه در کشمیر، شیعیان بودند. شیعیان کشمیر بارها مورد غارت قرار گرفتهاند که از این وقایع در تاریخ کشمیر تحت عنوان "تاراج" یاد میشود. شیعیان به خاک و خون کشیده شدند و زیارتگاههای مقدس آنها به آتش کشیده شد.
🔸 بعدها در دوران حاکمیت یک صد ساله خاندان هندوی دوگرا بر کشمیر (۱۸۴۶-۱۹۴۷) که تمامی مسلمین تحت ظلم و فشار بودند، شیعیان نیز بعنوان اقلیتی در دل مسلمین مورد ظلم و ستم واقع میشدند. در این دوران کشمیریهای هندو نور چشمی بودند. پس از تقسیم شبه قاره نیز این باز شیعیان بودند که محرومترینها به شمار میآمدند.
🔹 نقطه عطف تاریخ شیعیان کشمیر انقلاب اسلامی ایران بود که به رهبری امام خمینی در سال ۱۹۷۹ رقم خورد. آنچه انقلاب اسلامی ایران به شیعیان عطا کرد تغییر نوع نگاه و الگوآفرینی و هویت بخشی بود نه سرریز دلارهای نفتی به جیب شیعیان کشمیر؛ کاری که عربستان سعودی با همفکران خویش کرد. شیعیان کشمیر که تا دیروز هیچ هم به شمار نمیآمدند ناگهان هویت پامال شدهی خویش را باز یافتند.
▪️حالا که فیلم جنجالی "پروندههای کشمیر" مسلمانان کشمیر را به شکل عمومی جانیانی نشان میدهد که اقدام به نسل کشی هندوهای کشمیری کردند و بشکل خاص امام خمینی را بعنوان الهام بخش خشونت در کشمیر به تصویر میکشد و مروج مکتب اهل بیت در کشمیر میر شمس الدین عراقی را بدتر از هیتلر خطاب میکند، این باز شیعیان هستند که قربانی پروپاگاندای رسانهای شدند.
▫️شیعیان کمترین نقش را در درگیریهای مسلحانه مبارزین کشمیری علیه دولت هند ایفا کردند و هیچ حس مشترکی با شعارهای حامیان پاکستان در کشمیر نداشتند. شیعیان البته موضع خویش را علیه جنایات هند در کشمیر هم بارها ابراز داشتند اما هیچگاه به هیچ گروه قومی مذهبی حمله نکردهاند چه آنکه خویشتن قربانی حملات افراطگرایان بودهاند.
🔻 اینک همان شیعیان، همان محرومترین گروه قومی مذهبی در کشمیر، همان مردم دور از خشونت و سلاح، توسط ماشین رسانهای حزب حاکم بر هند بعنوان تروریستهای بیرحم نشان داده میشوند و چهرههای مورد احترام ایشان مورد هتک و بی حرمتی قرار میگیرد.
🔰 واقعیت امروز هند نشان میدهد آنانیکه باور داشتند شیعیان کشمیر میبایست به دهلینو اعتماد کنند تا حقوقشان تامین شود و هویتشان به خطر نیفتد، چه مسیر خطای میپیمودند.
🔺 حفاظت از هویت و تاریخ و حقوق شیعیان کشمیر جز با توکل و اعتماد الهی و با قدرت ایمان و باور و البته بدور از درگیریهای مسلحانه ممکن نخواهد بود ان شاء الله.
📎 سربازروحالله رضوی
💠 @Kashmir_Merke
🔰 تحلیل فیلم هندی «پروندههای کشمیر»
بخش دوم؛ از اسلامهراسی تا ایرانهراسی
🔺 داستان فیلم پروندههای کشمیر به ماجرای اقلیت هندوهای کشمیری در بستر ناآرامیهای دهه نود میلادی بازمیگردد. در دهه هشتاد میلادی چیزی کمتر از ۵ درصد از جمعیت کشمیر را هندوهای کشمیری شکل میدادند که از آنها تحت عنوان پاندیت یاد میشود. کشمیر از سال ۱۹۸۹ و در پی آنچه مردم کشمیر تقلب گسترده دولت هند در انتخابات ایالتی جامو و کشمیر قلمداد میکردند، وارد فضای درگیریهای مسلحانه شد.
🔸 بدنه هندوهای کشمیری با جمعیت محدود، متهم به همسویی با دولت مرکزی و خبرچینی علیه مبارزین مسلح کشمیری بودند. مطابق آمارها از سال ۱۹۸۹ تا ۲۰۰۴ تعداد ۲۱۹ نفر از جامعه پاندیتها در رویدادهای مختلفی کشته شدند. تا پیش از خروجی جمعی یک صدهزار نفری پاندیتها از کشمیر، رقم قربانیان پاندیت از ۱۰۰ تن بیشتر نبوده است. حوادث متعددی هم در این برهه از زمان در فضایی غبارآلود و نامشخص رقم خورد و کسی مسوولیت آن عملیاتها را بر عهده نگرفت. دولت گروههای مسلح کشمیری را متهم میکرد و گروههای کشمیری دولت را متهم به خودزنی میکردند.
🔹 سطح خشونت و درگیریها در کشمیر بحدی بالا بود که هیچ خانوادهای در کشمیر از عواقب آن در امان نماند. بالغ بر ۶۰ هزار کشته از مسلمانان کشمیری خلال تنها دهه نود میلادی کمترین آماری است که رسما منتشر شده. بیش از ۸هزار مرد مسلمان کشمیری مفقودالاثر و دهها پرونده تجاوز جمعی به زنان کشمیری از سوی ارتش هند و گورهای متعدد جمعی که بعدها کشف شد گوشهای از وقایع تلخ آن سالهاست. با تمام این اوضاع چیزی کمتر از هزار خانواده پاندیت در کشمیر باقی ماندند و کماکان هم در کشمیر زندگی میکنند. در همان زمان هم بسیاری از همسایگان مسلمان به دفاع از پاندیتهایی برخاستند که سالها با آنها زندگی میکردند.
▪️برای دولت مرکزی هند، پرونده خروج جمعی پاندیتها همواره بهانهای برای سرپوش گذاشتن و به حاشیه راندن جنایات دولت و ارتش در منطقه کشمیر بوده است و اوج این فضاسازی با روی پرده رفتن فیلم پروندههای کشمیر رقم خورده است. فیلم یک پروپاگاندای تمام عیار مبتنی بر گفتمان راستگرایان هندوی حاکم است. تمامی دیالوگها بیانیههای سیاسی است که از زبان شخصیتهای محوری فیلم بیان شده و با صحنههایی رقتآور از ظلم علیه پاندیتها پیوند خورده. حتی یک چهره مثبت از مسلمانان کشمیری در تمامی طول فیلم دیده نمیشود تاجاییکه کودکان کشمیری هم بچه تروریستهایی نشان داده میشوند که راپورت پاندیتها را به مردم خشمگین میدهند.
▫️ماجرای فیلم اساسا محدود به درگیریهای سیاسی دهه نود میلادی نیست و فلش بکی تاریخی و تمدنی به چگونگی ورود اسلام به کشمیر دارد: «هفت قرن قبل این مروجان صوفی اسلام بودند که با طرحی از پیش پا به کشمیری نهادند که مرکز فکر و اندیشه برشمرده میشد و اینگونه بزور پاندیتها را مسلمان کردند و زمینشان را غصب نمودند.» چنین روایتی عملا تقابلی تمدنی را در دل فیلم به تصویر میکشد.
🔻 مروجین اسلام در کشمیر همگی اهل ایران بودند و اینجاست که تصویر غریب امام خمینی در سکانس آغازین فیلم و در میان مسلحینی که کلاشینکف بدست فریاد الجهاد سر میدهند معنا پیدا میکند: امام خمینی امتداد تاریخی چهرههای اسلامی ـ ایرانی است که خشونت و غارت را برای ساکنین تاریخی کشمیر به ارمغان آوردند.
📎 سربازروحالله رضوی
💠 @Kashmir_Merke
🔰 بین سرعت اینترنت و بازوی اقتصادی جبهه سلطهگر جهان چه رابطهای وجود دارد؟!
🔻 نماینده بانک جهانی در دوشنبه اعلام کرد که اینترنت گران و سرعت پایین آن مانع رشد تجارت الکترونیکی درتاجیکستان است.
🔸 آزین سویملی این مطلب را در نشست شورای مشورتی بهبود فضای سرمایهگذاری وابسته به نهاد ریاست جمهوری تاجیکستان عنوان کرد. وی تأکید کرد که قیمت اینترنت در تاجیکستان در میان کشورهای آسیای میانه گرانترین و سرعت آن پایین است که موجب کند شدن تجارت الکترونیکی دراین کشور میشود.
💠 @Kashmir_Merke
🔺 این روزها سالروز یکی از اندک تحرکات اجتماعی در قزاقستان است
🔰 در تاریخ ۲۲ ماه مارس سال ۲۰۱۹ میلادی پلیس کشور قزاقستان دهها نفر از کسانی را که به تصمیم تغییر نام پایتخت این کشور به نام رییسجمهور قزاقستان، یعنی «نور سلطان» معترض بودند، در شهرهای آستانه، آلماتی و چیمکنَد بازداشت کرد. در واقع از دیدگاه تحلیلگران سیاسی این اقدام عدم احترام به افکار عمومی و تصمیمی دیکتاتوری از سوی دولت فعلی کشور قزاقستان در جهت بزرگنمایی بیش از حد آقای نورسلطان نظربایف بوده است.
🔸 کشورهای آسیای میانه از جمله قزاقستان و اساسا کشورهای ایجادشده در دوره معاصر، فاقد تحرکات اجتماعی خاصی هستند و به همین خاطر باید به اندک تحرکات مردمی این کشورها جهت شناخت آن، اهتمام ورزید.
🔹 مرور این جریان اعتراضی جهت بررسی اصلاحات سیاسی قزاقستان که اخیرا اتفاق افتاده نیز قابل توجه است.
💠 @Kashmir_Merke
11.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 اتوبان بین چین و پاکستان؛ موقعیت استراتژیک منطقه کشمیر
🔸 اتوبانی با ۸۸۰ کیلومتر طول، با هزینه ای بالغ بر ۶۵ میلیارد دلار انجام شده،
۲۴ کیلومتر آن از دریاچه عطاآباد پاکستان می گذرد.
🔹 این اتوبان ترکستان شرقی چین را به #کشمیر پاکستان متصل کرده و از قسمتهای شمالی رشته کوه هیمالیا میگذرد. بیشتر این نواحی در زمستان برف گیر است.
🔻 منطقه کشمیر که جمعیت شیعه فعالی نیز دارد، محل اتصال کشورهای هند، چین و پاکستان است.
💠 @Kashmir_Merke
🔰 افتتاح تندیس، آرامگاه نمادین و خانهموزه مولانا در تاجیکستان
🔸 در چارچوب برنامه های نوروزی در تاجیکستان در ناحیه «جلال الدین بلخی» ولایت «ختلان» مراسم افتتاح تندیس، آرامگاه نمادین، گلگشت و خانه موزه مولانا با حضور «امامعلی رحمان» رئیس جمهور و سایر مقامات سیاسی، شخصیتهای فرهنگی و اجتماعی تاجیکستان برگزار شد.
🔹 قابل ذکر است که به دلیل توجه خاص مردم تاجیک به مولانا به پیشنهاد رئیس جمهور این کشور مشت خاکی از آرامگاه این عارف بزرگ از «قونیه» ترکیه به تاجیکستان آورده و در آرامگاه نمادین وی قرار داده شد.
🔻 این خانه موزه از دو بخش مردانه و زنانه عبارت بوده و دارای منزل زیست، درسخانه، محراب، چله خانه، اتاق استراحت، مهمان خانه، کتابخانه، آشپزخانه و غیره میباشد.
💠 @Kashmir_Merke
🔰 «تاشکند» میزبان سی و هفتمین اجلاس شورای ضدتروریسم شانگهای
🔸 سی و هفتمین اجلاس شورای ساختار منطقهای ضدتروریسم سازمان همکاری شانگهای به ریاست هند در شهر «تاشکند» برگزار شد. در این اجلاس نمایندگان هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان و کمیته اجرایی ساختار منطقهای ضدتروریسم سازمان همکاری شانگهای حضور داشتند.
🔹 در این نشست، پیشنهاد هند مبنی بر برگزار رزمایش ضد تروریستی سازمانهای ذی صلاح کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای «مناسار- ضدتروریسم- ۲۰۲۲» و همچنین پیشنهاد طرف قزاقستانی مبنی بر برگزاری عملیات مشترک مرزی سازمانهای ذیصلاح کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای «مرز دوستی- ۲۰۲۲» مورد حمایت قرار گرفت.
🔻 سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در ژوئن سال ۲۰۰۱ میلادی در شانگهای چین تأسیس شد. این اجلاس از جهت بررسی وضعیت مرزها و تروریسم، محل خوبی برای پیگیری حقوق اویغورهای مسلمان چین است.
💠 @Kashmir_Merke
🔴 شروع درخواستهای بازوان اقتصادی جبهه غرب؛ صندوق بینالمللی پول خواستار افزایش قیمت برق در تاجیکستان شد
▫️صندوق بینالمللی پول از مقامات تاجیکستان خواست به بهانه بهبود وضع مالی شرکت برق تاجیک قیمت برق را افزایش دهد. این درحالی است که طی ۱۰ سال اخیر قیمت هر کیلووات ساعت برق بخش خانگی از ۹ درم در سال ۲۰۱۰ به ۲۲.۶ درم در سال ۲۰۲۰ رسید.
🔻 چنانچه مسئولان تاجیکستان نگاهی به تاریخچه ورود #صندوق_بینالمللی_پول و بانک جهانی به کشورهای جهان سوم و بدبختکردن آنها میانداختند، دچار این اشتباه نمیشدند؛ دستور به افزایش نرخ بهره از ۱۲% به ۳۰% در کره جنوبی –در آستانه بحران اقتصادی دهه ۹۰ در شرق آسیا–، دستور به دریافت شهریه از دانشآموزان در تانزانیا، دستور به افزایش ۸۰درصدی قیمت گاز شهری تا نوامبر سال ۲۰۰۰ در اکوادور و... سیاههای کوچک از سابقه صندوق و بانک جهانی است.
💠 @Kashmir_Merke
💢 ۱۰۰ برابر شدن تجارت میان چین با ۵ کشور آسیای میانه طی ۳۰ سال
🔻 یک مقام رسمی وزارت بازرگانی چین اعلام کرد، حجم تجارت میان چین و ۵ کشور آسیای میانه بیش از ۱۰۰ برابر طی ۳۰ سال گذشته افزایش یافته است.
🔻 یک مقام رسمی وزارت بازرگانی چین اعلام کرد از زمان تاسیس روابط دیپلماتیک با ۵ کشور آسیای میانه و با سرمایه گذاری مستقیم سهامداران چینی در این کشورها به ارزش ۱۴ میلیارد دلار، حجم تجارت میان چین و این ۵ کشور طی ۳۰ سال گذشته بیش از ۱۰۰ برابر افزایش یافته است.
🔻 «وانگ ون تائو» مقام ارشد وزارت بازرگانی چین در جلسه کارگروه اقتصادی که به میزبانی چین با حضور ۵ کشور آسیای میانه یعنی قزاقستان،قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان به صورت مجازی برگزار شده بود، خاطرنشان کرد در ۳۰ سال گذشته چین به مستحکم کردن همکاری تجاری و عملگرایانه اقتصادی ادامه داده است و میزان همکاری برای سرمایه گذاری و مشارکت در جهت ارتقای صنعتی و بهبود ارتباط و رفاه مردم در کشورهای آسیای میانه افزایش یافته است.
📎 اخبار استراتژیک
💠 @Kashmir_Merke
🔰 متخصصان انگلیسی پایگاه فضایی «بایکونور» قزاقستان را ترک کردند
🔸 تیم شرکت انگلیسی «وانوب» با مهر و موم کردن ماهوارهها، حالت تنظیم دما و رطوبت را روشن کرده پایگاه فضایی بایکونور را ترک کرد.
🔻 بر اساس این گزارشات، سرنوشت ماهواره.های این مراکز به اقدامات دولت بریتانیا بستگی دارد. گفتنی است که متخصصان خارجی در چارچوب قراردادهای «گلوکاسماس» با شرکت ارائه دهنده پرتاب اروپایی موسوم به «آریاناسپیس» و شرکت «استارسیم» در انجام کارهای پیش از پرتاب ماهوارهها شرکت میکردند.
🔹 «دمیتری روگزین»، مدیر عامل شرکت دولتی روسکاسموس گفت که وانوب پس از امتناع شرکت فضایی روسیه از پرتاب ماهوارههایش به فضا ورشکست خواهد شد.
▫️اهمیتی که انرژی هستهای دارد را برای مباحث مربوط به «قدرت در فضا» باید در نظر بگیریم.
💠 @Kashmir_Merke
🔰 لغو محدودیت حمل خنجر سیکها در هواپیماهای هند؛ علاج درد مسلمانان هند چیست؟
🔸 وزارت هواپیمایی کشوری هند به سیکهای هند اجازه داد کرپان یا یکی از وسایل شخصی شان که در حکم یک التزام مذهبی می بایست همیشه با خود همراه داشته باشند را در هواپیما با خود حمل کنند.
🔹 به تازگی دولت هند همزمان با «لغو» رسمی یا غیررسمی بعضی محدودیتهایی که برای جلوگیری از خشونت هندوها بود، محدودیتهای دیگری را برای اقلیتهای دینی در هند «اعمال» میکند.
🔺 مشکل مسلمانان هند، قطعا کثرت هندوها نیست، بلکه سکوت جوامع اسلامی و عدم همگرایی ماهاست.
▫️امام خمینی: «اگر همه [مسلمانان] با هم همدست بشوند –هفتصد میلیون میگویند که جمعیت هست، اما هفتصد میلیون متفرق به قدر یک میلیون هم نیستند؛ اگر این هفتصد میلیون، دویست میلیونش، با هم دست بدهند، دیگر #یهود به فلسطین طمع نمىکند؛ دیگر #هندو به کشمیر طمع نمىکند.»
💠 @Kashmir_Merke