جبهه یا صنف؟
| ویرایش و بازنشر به بهانه خودکشی ابراهیم نبوی |
خیلی که بخواهیم صنفی نگاه کنیم، امیرالمومنین علیه السلام و معاویه هم در یک صنف بودند؛ صنف خلفا! و اگر منافعشان تعارض پیدا نمیکرد باید بجای دعوا، یک شورایی چیزی تشکیل میدادند و در جهت تثبیت حقوق صنفشان مصوبه میگذراندند! یا مثلا دو سرباز که در یک جنگ روبروی هم قرار گرفتهاند در یک صنف هستند دیگر؛ صنف سربازها یا مثلا نظامیها. و بعد مثلا یک روز با هماهنگی همدیگر دست از جنگ بکشند در اعتراض به پایین بودن حقوقشان!
مسخره است، نه؟ من اگزجره ترین حالت ممکن را گفتم تا معلوم شود صنف و صنفبازی فارغ از نگاه جبههای چقدر مسخره است.
صنف اصالتی ندارد، آنچه اصالت دارد جبهه است. جبههای که یک طرفش حق است و یک طرفش باطل.
من بجای فکر کردن به زندگی و مرگ طنزپردازی که انبانی از توهین به مقدسات را در کارنامه دارد و به دوش میکشد، به آن بقال با انصافی فکر میکنم که توی این بلبشو دارد به اندازه 10 هزار تومان نسیه دادن به یک خانواده بی بضاعت، باری از دوش کشور برمیدارد. کشاورز، نجار، کارمند، مامور ثبت کنتور برق، سبزی فروش، مکانیک، نصاب کولرگازی، دستفروش و... خلاصه هر کسی که در جبهه حق است برای من مهم است و به شغلش و روزگارش و حال و احوالش فکر میکنم هرچند هم صنفم نباشد.
من ترجیح میدهد با راننده تاکسیای که نوشته بود اگر پول ندارید، کرایه ندهید، با آن یمنی که پابرهنه دارد میجنگد و با آن فلسطینی و با آن ونزوئلایی و با آن میانماری هم جبهه باشم تا با عمله اکرههای عموسام همصنف.
همین نگاه صنفزده در عرصه ادبیات و سینما میشود خیلی از این کتابها و فیلمهای ضد جنگ. میشود مثلا داستانهای مجید قیصری یا احمد دهقان. که دو تا سرباز، یکی رزمنده بسیجی ایرانی و یکی نظامی بعثی عراقی، یکجا گیر میافتند و بعد فارغ از اختلافات «جبههای»، اشتراکات صنفیشان بالا میزند و رفیق میشوند.
ابراهیم نبوی طنزپرداز تاثیرگذاری بوده است، همانطور که نتانیاهو در مرگ پنجاه شصت هزار انسان در یکسال تاثیر داشته! پس صرف تاثیر داشتن مهم نیست. مهم این است انقدر مسلمان باشی که برای یک هتاک به امام زمان و شهدا و... مرثیه نسرایی و فاتحه نخوانی.
✍ محمدرضا شهبازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واقعا آیتالله میرباقری بینظیره
جمله جالب قائممقام اسبق معاون وزیر خارجه آمریکا در دهه ۱۹۸۰:
«تحریم مثل تفنگی با یک گلوله است؛ اگر آن را شلیک کنی، دیگر هیچ گلولهای برای شلیک نداری!»
همین یک جمله را اگر مسئولان ما میفهمیدند، متوجه میشدند که تحریمها إلی الأبد کار نمیکنند و دشمن پلن بعدیای ندارد؛ با کمی تحمل و استقامت ساختار تحریمها فرومیریزد. همان چیزی که اوباما گفت بهخاطرش مجبور بودیم توافق کنیم، وگرنه ایران تحریمها را بیاثر میکرد.
@Ekhbat1444
11.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چه گریه های مسخره ای!
دهه هفتاد حضرت آقا بارها اعلام کردند
اگر هوشیار نباشیم اگر مراقبت نکنیم
چون مبنای حکومت ما اصل اسلامه،
ممکنه سرنوشت جمهوری اسلامی هم ختم به کربلای دیگری بشه!
پ ن : بعد از دیدن این پست از خودمون باید بپرسیم نقش ما برای اینکه کربلای دوم اتفاق نیوفته چیه؟
بصیرت محور
«باید توجه کنید که هیچ بحثی در این زمینههای مربوط به پوشش زن، از هجوم تبلیغاتی غرب متأثر نباشد؛ اگر متأثر از آن شد، خراب خواهد شد. مثلاً بیاییم با خودمان فکر کنیم که حجاب داشته باشیم، اما چادر نباشد؛ این فکر غلطی است. نه اینکه من بخواهم بگویم چادر، نوع منحصر است؛ نه، من میگویم چادر بهترین نوع حجاب است؛ یک نشانهی ملی ماست؛ هیچ اشکالی هم ندارد؛ هیچ منافاتی با هیچ نوع تحرکی هم در زن ندارد. اگر واقعاً بنای تحرک و کار اجتماعی و کار سیاسی و کار فکری باشد، لباس رسمی زن میتواند چادر باشد و چادر بهترین نوع حجاب است. البته میتوان محجبه بود و چادر هم نداشت؛ منتها همینجا هم بایستی آن مرز را پیدا کرد. بعضیها از چادر فرار میکنند، به خاطر اینکه هجوم تبلیغاتی غرب دامنگیرشان نشود؛ منتها از چادر که فرار میکنند، به آن حجاب واقعی بدون چادر هم رو نمیآورند؛ چون آن را هم غرب مورد تهاجم قرار میدهد!»
امام خامنهای
۱۳۷۰/۱۰/۰۴
«اسلام درسخوان زیاد دارد، سگ ندارد که پای دشمنان را بگیرد!»
قرار شد با شهید نواب برای ناهار و دیدن علامه امینی به منزل ایشان برویم.
در آن دیدار علامه به نواب گفتند: من حیفم میاید شما در ایران بمانید، شما را می کشند، بیایید بروید نجف درس بخوانید با استعدادی که شما دارید مرجع خواهید شد.
شهید نواب به علامه گفت: اسلام درسخوان زیاد دارد، سگ ندارد که پای دشمنان را بگیرد.
علامه امينی چشمهايش پر از اشك شد، سرش را انداخت پايين و از اتاق بيرون رفت و ديگر صحبتی نشد.
خاطرات محمدمهدی عبدخدایی
📋 برشی دیگر از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین #قنبریان در هیئات دانشجوئی تهران/ دانشگاه امیر کبیر ۱۱دی۱۴۰۳
الحوثی میراث دار زید شهید؛ خامنه ای میراث دار جعفر صادق(ع)!
❗️یمن قهرمان، نماد مقاومت است ولی برای برخی شبهه شده که شاید آنها درستند و ما غلط! برای برخی باید توضیح داد که آیت الله خامنه ای از حوثی ها عقب نیافتاده است!
• راوی صحیفه سجادیه -متوکل بن هارون- با یحیی پسر زید شهید قبل از خروجش به سمت خراسان دیدار کرد در ضمن روایتی بلند که به گرفتن نسخه صحیفه سجادیه از یحیی و بعدا عرضه به امام صادق(ع) و تطبیق بر نسخه ایشان می کشد. از جمله از نظر امام صادق(ع) درباره یحیی سئوال می شود و خبر شهادت ایشان نقل می شود .
یحیی می گوید: خداوند این امر را با ما تایید کرده و در ما (زیدی ها) علم و شمشیر را جمع کرده است و پسر عموهایمان(امام صادق) را فقط به علم اختصاص داده است!
متوکل بن هارون می پرسد: می بینم که مردم به پسر عمویت جعفر(ع) مایل تر از شما و پدرت(زید) هستند. یحیی جواب می دهد: انّ عمّی محمد بن علی و ابنه جعفراً علیهما السلام دَعَوَا الناس الی الحیاه و نحن دعوناهم الی الموت...
عمویم باقر(ع) و فرزندش جعفر(ع) مردم را به زندگی می خوانند و ما به مرگ!...
یحیی قیام کرد و خبر امام صادق(ع) محقق شد. او شهید شد.
• اهل قعود و منکران قیام در زمان غیبت از این روایت هم خواسته اند برداشت کنند که قبل از قائم، قیام و جنبش و انقلاب ممنوع است!
در حالیکه روایت چنین افاده ای ندارد و فقهایی پاسخ داده اند!
• امام صادق(ع) هم قطعا اهل سازش با طاغوتهای زمان نبوده است و مبارزه ای فراگیر و #جامع علیه آنها را طراحی و سامان داده بود که این قیام ها از سوی امام زادگان هم جزء آن بود(ر.ک: همرزمان حسین)
• امام صادق(ع) در روایتی می فرماید:
لَوَدِدْتُ أنَّ الخارِجيَّ مِن آلِ محمّدٍ صلى الله عليه و آله خَرجَ و عَلَيَّ نَفَقةُ عِيالِهِ .
چقدر دوست داشتم كسى از خاندان محمّد صلى الله عليه و آله شورش كند و خرج خانواده اش را من بپردازم.
• ابن سیابه نقل می کند که امام صادق(ع) به من هزار دینار داد و مامورم کرد تا در بین بازماندگان کسانی که در جریان قیام زید آسیب دیده بودند تقسیم کنم.
• بعدتر به حسب روایت الکافی، مامون هم وقتی از امام رضا(ع) خواست که به مطیعینش که علیه مامون فساد(شورش) می کنند نامه بنویسد و آنها را به سازش دعوت کند، امام نپذیرفت!
یعنی سر هسته های مقاومت با طاغوت زمان توافق نکرد!
امام صادق(ع) میراث دار امیرالمومنین(ع) است که فرمود: الموت فی حیاتکم مقهورین(خ۵۱) یعنی مرگ این است که زنده باشید اما تابع و مقهور اراده دیگران (طواغیت) باشید.
پس اینکه یحیی بن زید درباره اش گفت: دعوا الناس الی الحیاة یعنی چه؟!
واضح است این حیات نه یعنی زندگی به هر قیمت! نه یعنی سازش!
بلکه یعنی مبارزه جامعِ امام صادق(ع) ، در عین تسلیم طواغیت نشدن، همراه با زندگی بود و تامین زندگی پیروان را هم می کرد.
• اگر زیدی های یمن، میراث دار زید و یحیای شهیدند، خمینی و خامنه ای هم میراث دار باقرین(ع) هستند با این تفاوت که بخاطر بسط ید، مبارزه مسلحانه هم می کنند!
⬅️ طرح جامع مقاومت از سوی رهبران انقلاب اسلامی، تامین کننده زندگی است. دعوت به زندگی است، بدون اینکه سازش باشد. این چیزی است که باید خوب #تبیین شود.
• یمن در موقعیت دهه۶۰ انقلاب اسلامی است و ایران انقلابی قرارگاه طرح جامع مقاومت و مبارزه است.
همانگونه که قیام زید شهید و پسرش یحیی جزئی از طرح امام صادق(ع) است مبارزه الحوثی ها هم جزئی از طرح مقاومت رهبر انقلاب است.
نباید مسائل با هم خلط شود...
🔈 فایل صوتی کامل را اینجا بشنوید!
📎مطالب مرتبط:
- مقاومت برای زندگی
- نسبت مقاومت با عقلانیت و زندگی