قابل توجه دانشجویان تحصیلات تکمیلی
دوره حضوری " آنچه دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید در ارتباط با همانندجویی پایان نامه /رساله خود بدانند " در کتابخانه مرکزی در حال ثبت نام است. پیشنهاد می شود دانشجویانی که پروپوزال ایشان تصویب شده به جای کارگاه مهارت های پروپوزال نویسی این کارگاه را انتخاب کرده و گواهی شرکت در دوره را به آموزش ارائه نمایند
#آدرس_ثبت_نام در کارگاه های آموزشی:
سایت کتابخانه مرکزی - منوی خدمات آموزشی - ثبت نام کارگاه های آموزشی
همچنین برای ثبت نام می توانید از لینک زیر استفاده کنید:
http://library.um.ac.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=298&Itemid=607&lang=fa
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
‟☽❀ اِلَهِـــــــــــےءَاتِ فـِردوسِــــــــــــے ❀☾”
••✾•📌📢📌•✾••
📱@elahiatemashhad
#اطلاعیه
به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، کتاب «مرزهای ناشناخته در اخلاق» منتشر شد
به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، کتاب مرزهای ناشناخته در اخلاق ترجمه گزیده الفروق حکیم ترمزی و نخستین جلد از مجموعه «برادران دروغین در تمدن اسلامی» منتشر شد.
به گزارش آستان نیوز، برخی از مفاهیم هستند که بهظاهر همانند اما درواقع با همدیگر تفاوتهایی بنیادین دارند و با مرزهایی باریک از هم جدا میشوند. بازشناخت دوگانهای همانندنما مسئلهای است که از دیرباز ذهن و اندیشه زبان شناسان و علم شناسان و دستاندرکاران اخلاق و معرفت را به خود معطوف داشته و در این عرصه و بدین هدف رسالهها و نگاشتهها پدید ساختهاند.
در این میان کتابی سترگ در میراث خراسان کهن بر جای مانده و در قالب دو نسخه الفروق الکبیر و الفروق الصغیر به ما رسیده است؛ اثری که نهفقط به مرزها و ملاکهای بازشناخت دوگانهای همانندنما در عرصه زبانی میپردازد بلکه این مهم را نیز میکاود که چگونه دو مفهوم بهظاهر همانند با معیار و محک نیت و انگیزه تفاوت دارند و این تفاوت چه اندازه ژرف است.
کتاب مرزهای ناشناخته در اخلاق تلاشی منحصربهفرد از حکیم ترمذی است و هرچند ممکن است از عنوان آن چنین برداشت شود که پدیدآورنده به موضوعی لغوی یعنی ترادف و تباین در لغت میپردازد، اما او این راه را در پیش نگرفته و بهجای آن به ارائه تفاوتهایی روی آورده که از منظر تفسیر صوفیانه او و فراتر از آنچه واژهها الهام میکنند، میان واژههای برخوردار از معانی نزدیک به هم به چشم میخورد و گاه ممکن است دو یا چند واژه در نگاه نخست، معنایی واحد را به دست دهند، ولی تأملی در آنها از تفاوتهایی پرده بردارد که نشانه مقصود اصلی از هر یک از آنها هستند.
دلیل برجستگی کتاب حکیم ترمذی و تمایز روشن آن از دیگر آثار فروق آن است که این عارف فقیه که با کامیابی مبحثی لغوی و فقهی را به عرصه عرفان و تصوف کشانده و علم ظاهر و باطن را در این کانون همگرا کرده به اتکای دانش اصولی و فقهی و حدیثی و تجربههای عرفانی و معرفتی به تفاوتهايی نگريسته كه در كار دل ريشه دارد، چنانکه او خود در درآمد خویش مینویسد: کردهها از سینهای به اندامها میرسد که دو گونه را در خود جای داده است: دلی سالم و نفسی بیمار و هریک از اینها که بر شخص چیرگی یابند فعل از آنش باشد. این دو گونه در باطن با یکدیگر متفاوت و متباین هستند و در ظاهر همگن به نظر آیند.
با این رویکرد کتاب الفروق که هم ترجمه گزیده و هم ترجمه مشروح آن در اختیار قرار میگیرد به بررسی 156دوگان پرداخته که مدارا و مداهنه، مناظره و مغالبه، غضب و حمیت، مهابت و کبر، تواضع و تصنع، جود و سرف، هدیه و رشوه ، قناعت و کسل، حلم و دنائت نفس، و الهام و وسوسه نمونههایی از آنها هستند و تأمل در هرکدام ما را به ژرفکاوی و نوآوری حکیم ترمذی در این عرصه بس دشوار راه مینماید.
این اثر توسط حسین صابری ترجمه شده و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در سرم نیست به جز حال و هوای تو و عشق
شادم از اینکه همه حال و هوایم تو شدی❤️
🗓 ۱۴۰۲/۲/۱۹
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
#وصیتشهیدامینشیرازی
#سهشنبههایمهدوی
#دانشگاهفردوسیمشهد
#دانشکدهالهیات
🆔 @ta_zohoor_mahdi_313
كانال دانشكده الهيات مشهد
مراسم رونمايي از كتاب مردي از ديار كوهستان؛ سيري در زندگاني استاد عبدالكريم عبداللهي ، از استادان پ
مراسم رونمايي از كتاب مردي از ديار كوهستان؛ سيري در زندگاني استاد عبدالكريم عبداللهي ، از استادان پيشكسوت دانشكده الهیات، سهشنبه ۱۹ اردیبهشت سال جاری در سالن شیخ طوسی با حضور جمعی از اساتید و پژوهشگران دینی برگزار شد.
در این مراسم دكتر محمدحسن حائري و حجتالاسلام والمسلمين حسن نقيزاده با ذکر خاطرات، به بیان گوشههایی از سلوک استاد عبدالهینژاد پرداختند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تکه_ای_از_آسمان ☁️
سوره بقره آیه 112🌙
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
‟☽❀ اِلَهِـــــــــــےءَاتِ فـِردوسِــــــــــــے ❀☾”
••✾•🌿🌸🌿•✾••
📱@Elahiatemashhad
💠بسم الله الرحمان الرحیم💠
🔸سوره بقره آیه 112
«بَلَى مَنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ فَلَهُ أَجْرُهُ عِنْدَ رَبِّهِ وَ لاَ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلا َ هُمْ يَحْزَنُونَ»
[آرى، كسى كه با اخلاص به خدا روى آورد و نیكوكار باشد، پس پاداش او نزد پروردگار اوست، نه ترسى بر آنهاست و نه غمگین خواهند شد]
🌱نکتهها
آیه علّت ورود در بهشت را، تسلیم فرمان خدا و نیكوكار بودن مى داند. یعنى بهشت به ادّعا وشعار به كسى داده نمى شود، بلكه ایمان و عمل صالح لازم است
💎پیامها
1- براى ورود به بهشت، به جاى خیال و آرزو، هم تسلیم خدا بودن و ایمان درونى لازم است و هم عمل صالح بیرونى. «اسلم وجهه لله و هومحسن»
2- نیكوكارى باید سیره ى انسان باشد، نه به صورت موسمى وفصلى. «هو محسن»
3- پاداش دادن، از شئون ربوبیّت است. «اجره عند ربه»
4- هر كس خالصانه روى به خدا آورد، هم بهره كامل دارد؛ «فله اجره عند ربه» و هم از هر نوع دلهره بیمه خواهد بود. «لا خوف علیهم»
#نور_العین✨
📚منبع
https://gharaati.ir/%D8%AA%D9%81%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D9%86%D9%88%D8%B1/#numsooreh=2&numayeh=117
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
‟☽❀ اِلَهِـــــــــــےءَاتِ فـِردوسِــــــــــــے ❀☾”
••✾•🕋✨🕋•✾••
📱@Elahiatemashhad