12.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠أنا فتحنا لك فتحا مبينا
🔹حزب الله با انتشار ویدئوی تهدیدآمیز جدیدی از تاسیسات زیرزمینی به نام "عماد 4" که از آن موشک ها پرتاب می شود، کرده است.
🔴این ویدئو تونلهای عظیمی را نشان میدهد که مجهز به رایانه، نور و اندازه و عمق هستند که به راحتی کامیونها را در خود جای میدهند.😍✌️💪
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
#داستانک
💠 مجازات رد سائل
❖ سیدنا الاستاذ آیت الله حاج سیدمحمدجواد شبیری( دامت برکاته):
● در کتاب «دار السلام» نوشتۀ شیخ محمود میثمی، داستانی ذکر شده است که آیت الله والد نیز در جرعهای از دریا آن را نقل نمودهاند. چکیدۀ داستانی که توسط شیخ محمد میثمی نقل شده از این قرار است که میگوید: اوضاع من بسیار خراب بود و کسی به من گفت اخیراً پولی به دست فلان آقا رسیده است؛ مناسب است ایشان را از وضعیّت خود مطلع سازید تا شما را مساعدت نماید.
● مرحوم شیخ محمود میثمی شخص ملّایی بود و از مقرّرین درس شیخ اعظم بود. مرحوم شیخ محمود میگوید: یک متنی را نوشتم و به همراه یکی از نوشتهجات خودم به یک واسطه دادم تا آن را به آن آقا بدهد. آن آقا گفته بود من از علمیّت شیخ محمود اطلاع دارم و نیازی به این نوشتهجات نبود؛ از نیاز ایشان هم باخبر بودم ولی کمکی نمیکنم؛ خداوند خودش به ایشان کمک کند.
● شیخ محمود میگوید: وقتی این مطلب را شنیدم دنیا روی سرم خراب شد چون این دوست ما سبب شد من اظهار نیاز کنم و الا من خودم قصد نداشتم اظهار نیاز کنم. ایشان میگوید: به حضرت امیر علیهالسلام عرض کردم یا امیر المؤمنین اگر من در این درخواست اشتباه کردم مرا مجازات کنید و الا اگر من اشتباهی نکردم دیگر چه عرض کنم! هر چه خودتان صلاح میدانید!
● ایشان میگوید: همان روز یا فردایش شخصی به من گفت شنیدی چه بلایی بر سر آن آقا آمد؟ گفتم: نه! گفت: سکته کرده و زبانش بند آمده و دیگر قدرت تکلّم ندارد. میگوید: پس از آن ماجرا نیز دیگر نتوانست جایگاه خودش را به دست بیاورد. آیت الله والد میفرمودند: من آن آقا را میشناسم ولی نفرمودند چه کسی بوده است.
● مقصود اینکه، ردّ سائل زمینهساز ابتلاء به مجازاتهای سنگین است. در روایات، در مورد حضرت یعقوب علی نبینا و آله و علیه السلام داستانی نقل شده است که علّت ابتلای ایشان به فراق حضرت یوسف علی نبیّنا و آله و علیه السلام، ردّ سائلی بود که نه توسط خود حضرت یعقوب بلکه توسط اطرافیان ایشان انجام شده بود[۱].
● ولی به هر حال چون سائلان دروغگو بسیارند، بهانهای برای ردّ سائل وجود دارد که اشخاص بگویند مطمئن نبودیم راست میگوید؛ و الا اگر راست میگفت کمکش میکردم.
............................
۱. تفسير العياشی؛ ج۲؛ ص۱۶۷
🗓 ۹ بهمن ۱۴۰۲
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠حدیث( آیا هر کس بگوید «لا اله الا اللَّه» مؤمن است)؟
🔹عَنْ جَابِرٍ الْجُعْفِیِّ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ عَنْ آبَائِهِ علیهم السلام قَالَ: جَاءَ رَجُلٌ إِلَی النَّبِیِّ صلی الله علیه و آله فَقَالَ یَا رَسُولَ اللَّهِ أَ کُلُّ مَنْ قَالَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُؤْمِنٌ قَالَ إِنَّ عَدَاوَتَنَا تُلْحِقُ بِالْیَهُودِ وَ النَّصَارَی إِنَّکُمْ لَا تَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ حَتَّی تُحِبُّونِی وَ کَذَبَ مَنْ زَعَمَ أَنَّهُ یُحِبُّنِی وَ یُبْغِضُ هَذَا یَعْنِی عَلِیّاً علیه السلام.
🔸 جابر جعفی از حضرت امام باقر صلوات اللَّه علیه از آباء گرام خود صلوات اللَّه علیهم نقل کرد که مردی خدمت پیامبر اکرم آمده گفت: یا رسول اللَّه! آیا هر کس بگوید «لا اله الا اللَّه» مؤمن است؟ فرمودند : دشمنی ما شامل یهود و نصارا میشود. شما داخل بهشت نخواهید شد، مگر این که مرا دوست داشته باشید، و دروغ میگوید کسی که گمان میکند مرا دوست میدارد، ولی با این [یعنی امیرالمؤمنین علی صلوات الله علیه ] دشمن باشد.
📚أمالی الصدوق: ۱۶۱ و ۱۶۲
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
🔸 دعای برآورده شدن حوائج در حرم سامرا
أبو موسی منصوریّ نقل میکند که به حضرت امام هادی علیهالسلام گفتم: آقاى من! دعايى به من بياموزید كه به وسيلۀ آن به خدا تقرب جويم.
حضرت فرمودند: دعایی است که من آن را بسیار میخوانم و از خداوند نیز تقاضا کردهام هر کسی بعد از من آن دعا را نزد مزارم بخواند، او را نا امید نفرماید و آن دعا این است:
« يَا عُدَّتِي عِنْدَ الْعُدَدِ، وَ يَا رَجَائِي وَ الْمُعْتَمَدُ، وَ يَا كَهْفِي وَ السّندُ، وَ يَا وَاحِدُ يَا أَحَدُ، وَ يَا قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ، أَسْأَلُكَ اللَّهُمَّ بِحَقِّ مَنْ خَلَقْتَهُ مِنْ خَلْقِكَ، وَ لَمْ تَجْعَلْ فِي خَلْقِكَ مِثْلَهُمْ أَحَداً، صَلِّ عَلَى جَمَاعَتِهِمْ، وَ افْعَلْ بِي... و حاجات خود را بخواهد»
🔺الأمالي (للطوسي)، ص: ۲۸۰
@zanjani_net
💠حدیث ( پذیرش سخن پاکیزه)
🔹 قَالَ اَلْإِمَامُ اَلْبَاقِرُ صَلَوَاتُ اَللهِ عَلَيْهِ : خُذُوا الکلِمَةَ الطَّیبَةَ مِمَّن قالَها و إن لَم یعمَل بِها
🔸حضرت امام باقر صلوات الله علیه می فرمایند : سخن طیب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید، اگر چه او خود، بدان عمل نکند.
📚تحف العقول، ص۳۹۱
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠سوال فقهی: ( پس گرفتن هدیه از همسر)
🔹سلام اگه مردی به مناسبتی به همسرش طلا ( یا هر چیزی) هدیه بدهد آیا می تواند شرعا بعد از مدتی از او پس بگیرد یا زن مالک میشود؟
در این زمینه دو نظر وجود دارد:
1⃣آیت الله العظمی شبیری زنجانی:نمی تواند پس بگیرد.
2⃣بقیه مراجع: اگر عین آن چیزی که هدیه داده، موجود است می تواند پس بگیرد مگر اینکه شوهرش از خویشاوندان سببی او باشد مثل پسر عمو یا پسر دایی یا پسر خاله که در این صورت پس گرفتن هدیه جایز نیست.
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠 از آداب زیارت حضرت سیدالشهداء علیهالسلام؛ تبرّی زیاد از پایهگذار ظلم
رَوَى لَنَا جَمَاعَةٌ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ قُضَاعَةَ بْنِ صَفْوَانَ بْنِ مِهْرَانَ الْجَمَّالِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ صَفْوَانَ قَالَ: اسْتَأْذَنْتُ الصَّادِقَ علیهالسلام لِزِيَارَةِ مَوْلَانَا الْحُسَيْنِ علیهالسلام فَسَأَلْتُهُ أَنْ يُعَرِّفَنِي مَا أَعْمَلُ عَلَيْهِ، فَقَالَ يَا صَفْوَان ...
... فَتَوَجَّهْ نَحْوَ الْحَائِرِ وَ عَلَيْكَ السَّكِينَةُ وَ الْوَقَارُ وَ قَصِّرْ خُطَاكَ فَإِنَّ اللَّهَ تَعَالَى يَكْتُبُ لَكَ بِكُلِّ خُطْوَةٍ حِجَّةً وَ عُمْرَةً وَ سِرْ خَاشِعاً قَلْبُكَ بَاكِيَةً عَيْنُكَ وَ أَكْثِرْ مِنَ التَّكْبِيرِ وَ التَّهْلِيلِ وَ الثَّنَاءِ عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ الصَّلَاةِ عَلَى النَّبِيِ وَ الصَّلَاةِ عَلَى الْحُسَيْنِ خَاصَّةً وَ الْعَنْ عَلَى مَنْ قَتَلَهُ وَ🔥الْبَرَاءَةِ مِمَّنْ أَسَّسَ ذَلِكَ عَلَيْه ...
📚مصباح المتهجد؛ ج۲؛ ص۷۱۷
#زیارت_دعا
#تبری
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠مسأله فقهی ( پس گرفتن هديه)
🔹هدیه جزء عقود جایز است.
عقود به دو قسم لازم و جایز تقسیم می شوند.
عقود جایز عقودی هستند که دو طرف می توانند حتی بدون رضایت یکدیگر عقد را فسخ کنند مثل عقد وکالت و عقد هبه.
✅بنابراین اگر کسی چیزی را به شخصی هدیه و به او تحویل داده باشد، می تواند از او پس بگیرد، مگر در موارد ذیل که پس گرفتن هدیه جایز نیست:
1⃣هدیه به قصد قربت :هدیه دهنده با قصد قربت، هدیه داده باشد.
2⃣هدیه به ارحام : هدیه گیرنده از خویشان نسبیِ هدیه دهنده باشد.
✅ توجه: همانطور که گفتیم در مورد زن و شوهر اختلاف است و طبق نظر مشهور مراجع فعلی، زوجین خویشان نسبی محسوب نمی شوند اما احتیاط مستحب آن است هدیه ای که زن یا مرد به همسر خود می دهد، پس نگیرد.
البته گفتیم در صورتی که همسر از خویشان نسبی بوده باشد، پس گرفتن هدیه جایز نیست.
3⃣هدیه معوضه:
هدیه گیرنده در مقابل هدیه ای که گرفته است، چیزی ـ هر چند کم ـ به هدیه دهنده داده باشد.
4⃣تلف شدن هدیه: همه آنچه هدیه داده شده یا مقدار قابل توجه آن از بین رفته باشد و مصرف شده باشد.
5⃣تصرف در هدیه :
تصرف به دو صورت محقق می شود:
الف) هدیه گیرنده، مالکیت چیزی را که هدیه گرفته است به دیگری منتقل کند، مانند اینکه بفروشد یا هدیه دهد.
ب) هدیه گیرنده آنچه هدیه گرفته است را به گونه ای تغییر دهد که عرفا بگویند آن چیز (عین آن) باقی نمانده است مثل اینکه گندمی را که هدیه گرفته است آرد کند یا با آردی که هدیه گرفته نان بپزد ولی اگر از نظر عرف، عین آن باقی باشد قابل رجوع است مانند اینکه لباسی که هدیه گرفته بپوشد یا بشوید یا فرشی که هدیه گرفته زیر پا بیندازد.
💯توجه : رجوع از هدیه با یکی از صورت های زیر محقق می شود:
الف) هدیه دهنده بگوید از هدیه ای که داده ام رجوع کردم.
ب) آنچه هدیه داده را به قصد رجوع، پس بگیرد.
ج) آنچه هدیه داده را به قصد رجوع به دیگری بفروشد یا اجاره دهد یا رهن قرار دهد.
✅ نکته مهم: برای تحقق شرعی رجوع، لازم نیست هدیه گیرنده از آن مطلع باشد.
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠حدیث (چهار شکر مهم در هر روز)
🔹دعوات الراوندی: از امیرالمؤمنین علیه السلام روایت شده است که فرمودند: رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: هر کس صبح کند و چهار چیز را نگوید، بر او در مورد از بین رفتن نعمت بیم دارم؛
1️⃣نخستین آنها« الحمد لله الذی عَّرفنی نفسَه و لَم یَترکنی عُمیانَ القلب»،{سپاس خدایی را که خودش را به من شناساند و مرا کور دل رها نکرد.}
2️⃣دوم اینکه میگوید: «الحمد لله الّذی جعلنی مِن اُمّةِ محمد صلی الله علیه و آله»،{سپاس خدایی را که مرا از امت محمد صلی الله علیه و آله قرار داد.}
3️⃣سوم میگوید: «الحمد لله الّذی جَعَلَ رِزقی فی یَدَیه و لم یجعل رزقی فی أیدِی النّاس»،{سپاس خدایی را که روزی مرا به دست خودش قرار داد، و روزی مرا در دست مردم قرار نداد.}
4️⃣چهارم میگوید: «الحمد لله الّذی ستر ذنوبی و لم یَفضحنی بینَ الخلائق»،{سپاس خدایی را که گناهان مرا پوشاند و مرا میان آفریدگان رسوا نکرد.} .
📜بحار الانوار جلد 83 صفحه279
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠 سیره شیعیان در زیارت اربعین
🔻حضرت استاد آیت الله سید احمد مددی ( دامت برکاته):
بحثی داریم که برخی مطالب در شیعه به نحو تلقی بوده و نه به نحو تبنی و یا به نحو قواعد حدیثی نبوده است، تلقی یعنی شواهد نشان میدهد که بین شیعه این جا افتاده بوده است، مثلاً فرض کنید مرحوم شیخ طوسی وقتی روایت علامات مومن را نقل می کند؛
«وَ رُوِيَ عَنْ أَبِي مُحَمَّدٍ الْحَسَنِ الْعَسْكَرِيِّ ع أَنَّهُ قَالَ: عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ صَلَاةُ الْخَمْسِينَ وَ زِيَارَةُ الْأَرْبَعِينَ وَ التَّخَتُّمُ فِي الْيَمِينِ وَ تَعْفِيرُ الْجَبِينِ وَ الْجَهْرُ بِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ.» تهذيب الأحكام (تحقيق خرسان)، ج6، ص: 52
یکی همین زِيَارَةُ الْأَرْبَعِينَ است. ایشان سند هم نقل نمیکند .
شیخ طوسی متوفای 460 است، امام عسکری علیه السلام 260 است. این نشان میدهد در این دویست سال، عملاً این [زیارت] بین شیعه جا افتاده بوده. لذا ایشان در سند به «رُوِيَ» اکتفا می کند. در این دویست سال که چون سند نیست، ما از تاریخش اطلاعی نداریم، بین وفات امام عسکری علیه السلام و وفات شیخ طوسی، درست دویست سال فاصله است. ظاهرش این است که شیعه در این دویست سال این کار را انجام میداده است. بعید است شیخ طوسی یک مطلبی رابگوید، مثلاً فرض کنید در سال 440 دیده [فقط او نقل کند]. ظاهراً یک سیرهای برای شیعه بوده، این همان تلقی است، لذا اینجور خبر مرسل هم قابل قبول است. نه به لحاظ ارسال، اینها حاکی از یک نوع تلقی است بین شیعه. این نوع اخبار به نظر ما قابل قبول است.
📚درس خارج فقه 24بهمن 1394
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
74.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠روایات مشینه
🎙رادود: حیدر البیاتي
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠حدیث(ثواب زیارت ، حج و عمره و بخشش گناهان است به شرطی که ...)
🔹عنْ قُدَامَةَ بْنِ ملك [مَالِكٍ] عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ مُحْتَسِباً لَا أَشَراً وَ لَا بَطَراً وَ لَا رِيَاءً وَ لَا سُمْعَةً مُحِّصَتْ عَنْهُ ذُنُوبُهُ كَمَا يُمَحَّصُ الثَّوْبُ بِالْمَاءِ فَلَا يَبْقَى عَلَيْهِ دَنَسٌ وَ يُكْتَبُ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ حِجَّةٌ وَ كُلِّ مَا رَفَعَ قَدَماً عُمْرَةٌ.
🔸حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند:
کسی که امام حسین علیهالسلام را برای رضای خدا زیارت کند، نه برای خوش گذرانی و تفریح و نه به جهت کسب شهرت (و فخر فروشی)، گناهانش فرو میریزد، همان طور که لباس در آب شسته شده و در نتیجه هیچ آلودگی بر او باقی نمیماند و با هر قدمی که بر زمین میگذارد، حجّی برایش نوشته میشود و با هر قدمی که برمیدارد، عمرهای برایش ثبت میگردد.
📚 كامل الزيارات؛ ص۱۴۴
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128