✴️تجربه نگاشت
9⃣منابعی مکتوب برای تجربه های اهل قلم
بسیار خواندن تجربه های نویسندگان مختلف – حتی آنها که در نگاه اول به نظر می آید در سبک مورد نظر ما نباشند – در رسیدن به این سلیقه کمک می کند. مصاحبه های نویسندگان، مترجمان و #ویراستاران، «ناگفته ها، پشت صحنه ها و فوت و فن های» کار آنان را نشان می دهد.
در واقع نویسندگان و گویندگان موفق را باید در «ناگفته ها و نانوشته ها» شناخت، بیش از آن که در گفته ها و نوشته ها پی می گیرند، یعنی حرفهایی که نمی زنند و نمی نویسند. یا می نویسند و خط می زنند.
[این نکته را به شکلی دیگر و در فضایی دیگر گفته ام؛ در #مقاله #نه_گفتن_و_نگفتن که به یاد مرحوم استاد #عبدالحسین_حائری و پس از فوت ایشان در #مجله #آینه_پژوهش نوشتم. تکرار آن وجهی ندارد. ]
#علی_صلح_جو در دو کتابش #نکته_های_ویرایش و #از_گوشه_و_کنار_ترجمه برخی از نکاتی را که در خلال دهها سال #ویرایش بدان رسیده باز می گوید.
وی این نکات را ابتدا در چند شماره از #مجله چاپی و الکترونیک #مترجم نوشته و سپس بازنگری و منتشر کرده است.
این #کتاب را باید بارها خواند که سرشار از نکته است و یکی از انگیزه های اصلی و جدّی این نگارنده در نوشتن این سطور و یادداشتها است.
#کریم_امامی کتاب
#از_پست_و_بلند_ترجمه (دو جلد) را نوشته و #محمد_رضا_فخر_روحانی در مقاله زیر مطالبی گفته است:
#فراتر_از_کرانه_های_اصول_و_روش؛ تجربیاتی در #ترجمه بخش هایی از ادبیات حسینی به زبان انگلیسی (#مجله #کتاب_شیعه، بهار و تابستان 1390 – شماره 3 ص 260 – 271)
اینان نکاتی گفته اند که بیشتر آنها راه پدید آورنده بعدی را کوتاه می کند، لذا یک بار خواندن برای آنها کم است.
#محسن_سلیمانی کتابهای چندی در زمینۀ تجربه های نویسندگان غربی (غالبا در فضای #داستان_نویسی) پدید آورده که برای #نگارش در سبکهای دیگر مفید است. [در زمان نگارش نخستین نسخۀ این نوشتار در دوم بهمن 1396 در سن 58 سالگی درگذشت. روحش شاد].
سلسلۀ دوازده جلدی #فرهنگ_نگارش #دانشنامه ای از آثار انجمن قلم حوزه (علمیه قم) است که به همراهیِ #کانون_نویسندگان_قم منتشر کرده اند، و انتشارات نور مطاف در سال 1391 منتشر کرده است. این کتابها از آثار #استاد_محمد_رضا_حکیمی، #جواد_محدثی، #محمد_اسفندیاری، #سید_حسن_اسلامی و ... گزیده و گردآوری شده است.
#رضا_امیرخانی بخشی از تجربه خود در باب #نگارش را (عمدتاً در باب #داستان_نویسی، همراه با طنز ویژۀ خود) در مقالۀ #ده_فرمان_نوشتن ثبت کرده که خواندنی است. نشانی آن:
http://www.parsine.com/fa/news/35723/%D8%AF%D9%87-%D9%81%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%88%D8%B4%D8%AA%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D8%A7-%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D9%86%DB%8C
#مقاله #چگونه_از_وقت_خود_بطور_مفید_و_مؤثر_بهره_ببرید ترجمه #علی_رضائی متنی است که نگارندۀ این سطور بارها درس داده و برای فراگیرندگان مفید افتاده است. نشانی آن:
http://al-athar.ir/home/Content?id=1283&code=9
مرحوم استاد #دکتر_عباس_حری در مقاله کوتاه و مفید #آیین_بد_نویسی (#مجله #آینه_پژوهش شماره 9) نُه اصل #نگارش را به شیوۀ #طنز توضیح داده که به دلیل زبان خاصّ آن، در یاد می ماند. نگارنده بارها این مقاله را تدریس کرده است.
کتاب #مزخرفات_فارسی نوشته #رضا_شکر_الهی شامل 50 اشتباه متداول ویرایشی و نگارشی است که دانستن آنها نیاز به تخصص جدی در #درست_نویسی زبان فارسی ندارد و برای همه قابل استفاده است.
او در کتاب «مزخرفات فارسی» به غلطهای فاحش و متداول نگارشی پرداخته است، نکاتی که شکرالهی در این #کتاب متذکر میشود را میتوان از معروفترین غلطهای ویرایشی دانست که هرکس آشنایی اندکی با #درست_نویسی زبان فارسی داشته باشد و سرسری این دست کتابها را دیده باشد، با آنها آشناست. اما اینکه چطور همین موارد تکراری را بیان کند که در ذهن مخاطب بماند، نکتهای است که میتوان آن را وجه ممیزه کتاب «مزخرفات فارسی» با دیگر کتابهای شبیه خودش دانست.
«هکسره حق مسلم ماست»، «راجبه حیّض انتفا!»،« لشکر گاف»، «دستمال قیصریه در قیطریه»، «معلقبازی پیش غازی یا قاضی»، «پیشخان یا پیشخوان؟»، «خبرگضاری»، «غلط نامصطلح»، «این جانبه شاعرهای هستم فارسیزبانه»، «جهش سوقالجیشی»، «نتایج همهکَس کش»، «پینگلیش؛ نوشتن به سبک دایناسورها»، «غلط کردی که خوب نوشتی»، «یک فقره ویرایش سیاسی» و... از جمله عناوین بخشهای مختلف این کتاب است.
#تجربه_نگاشت
#عبدالحسین_طالعی
@elmi_shiraz
شبهه🔴
آيا جهاد ابتدايي با كفار تضادي با آيه «لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ» ندارد؟
متن پاسخ
در اسلام جهاد، بر دو نوع است؛ يكي «جهاد دفاعي» و ديگري «جهاد ابتدايي» جهاد ابتدايي، جهادي است كه در زمان حضور معصوم عليهالسلامو به دستور ايشان مسلمانان به سوي كافران رفته و موانع غير منطقي آزادي انديشه را به وسيله جنگ از ميان بر ميدارند. و اين هيچ منافاتي با آيه فوق ندارد. زيرا: اولين و اساسيترين حق انسانها، حق حيات سالم است كه از آزادي فطرت پاك انساني سر چشمه ميگيرد. فطرتي خدايي كه تبديلناپذير است. (روم، 30) سران ستم و سردمداران كافر كشورهاي غير مسلمان، اين حق را از مردم سلب نموده، با شيوههاي گوناگون و تبليغات نادرستِ خود بر ضد حق، اجازه و فرصت تفكر و انديشه صحيح را به آنان نميدهند و با فتنه و آشوب در برابر ارشاد و تبليغ اسلام نميگذارند چراغ هدايت دين كه خواسته فطرت همه انسان هاست، به محدوده كشور شرك و كفر برسد و اين كاري است كه همه دشمنان بي منطق انبياء عليهمالسلام در طول تاريخ بشر انجام دادهاند و در اين حال است كه فرمان «وَقَـاتِلُوهُمْ حَتَّي لاَ تَكُونَ فِتْنَةٌ» (انفال، 39) براي از ميان برداشتن فتنه و آشوب، صادر ميشود تا به دنبال آن و پس از رفع موانع سردمداران كفر، فطرت اسير شده مردم آن ديار آزاد شود و سخن منطقي دين به صورت «بلاغ مبين» به آنان عرضه گردد تا خود مردم بتوانند چهره واقعي حق را بيابند و آزادانه آن را اختيار كنند «فَمَن شَآءَ فَلْيُؤْمِن وَ مَن شَآءَ فَلْيَكْفُرْ؛ (كهف، 29) بنابراين، جنگ و جهاد ابتدايي، براي تحميل دين بر مردم نيست؛ بلكه ستيزي با سران بي منطق كشورهاي بيدين و با فتنهگري و تبليغات فريبنده و بياساس آنان است و نه تنها براي تحميل عقيده نيست؛ بلكه موافق آزادي عقيده و براي مهيا سازي آن است.1 در پايان شايسته ذكر است كه ظاهراً در دوران حكومت پيامبر صلياللهعليهوآله و حضرت علي عليهالسلام تمام جهادها براي دفاع يا برگشت حقوق تضييع شده مسلمانان بوده است. و غالباً پس از رسيدن خبر مبني بر توطئه كشوري يا فرقهاي آماده جنگ و حمله ميشدند.
#شبهه
@elmi_shiraz
مراسم غبارروبی و گل افشانی شهدای گمنام دانشکده علوم قرآنی شیراز با حضور حضرت آیت الله دژکام و حجت الاسلام و المسلمین حدائق و خانواده شهدا و عموم مردم
#دفاع_مقدس
#تعاملی
✳️ @elmi_shiraz
17.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍂🍁🎓🍁🍂
آغاز سال تحصیلی جدید وشروع دلنشین درس و دانشگاه را به اساتید محترم و دانشجویان عزیز دانشکده علوم قرآنی شیراز ، صمیمانه تبریک عرض میکنیم. وبرای همگان، دستیابی به مدارج عالی، دینی و اخلاقی، تواًم با موفقیت، بهروزی وسعادت را از درگاه خداوند متعال مسئلت می نماییم.
🍂🍁🎓🍁🍂
#دانشکده
@elmi_shiraz
⭕️ آنکه مالک خشم خود نباشد
مالک عقل خود نیست...
"امام صادق ع"
#حدیث_روز
✳️ @elmi_shiraz
🛑نرمافزار چندرسانهای مقتل الحسین علیه السلام 🛑
دامنه محتوایی
این برنامه، شامل دو بخش اصلی کتابخانه و نگارخانه میباشد.
کتابخانه
101 عنوان کتاب از کتابهای مربوط به قیام سیدالشهداء(ع)
نگارخانه
محتوای این بخش در چند عنوان دستهبندی شده است.
مقتل خوانی
حدود 50 فایل صوتی مربوط به مقتل است که در اختیار کاربر قرار میگیرد.
اشعار
تعداد 24 قطعه شعر وزین و بامحتوا از شاعران مهم و برجسته عاشورایی در قالب های مختلف با قابلیت پخش صوتی و استفاده همزمان با دیگر بخش های برنامه
زیارات
زیارتنامههای اختصاصی و مرتبط با سیدالشهداء(ع) و برخی از شخصیتهای برجسته قیام عاشورا، بههمراه متن زیارتنامه و صوت آن در این بخش گنجانده شده است که در مجموع 26 عنوان زیارتنامه میباشد.
تصاویر و نقشه ها
افزوده شدن تصاویر و نقشههای مرتبط با موضوع برنامه، از جمله ابزارهای مفیدی است که کاربر را با فضاها و اماکن زیارتی و معنوی کربلا آشنا خواهد کرد. تعداد 118عکس از زیارتگاه امام حسین(ع) و یاران فداکار ایشان، بههمراه اماکن جغرافیایی مرتبط با قیام عاشورا در این برنامه عرضه خواهد شد.
سخنرانی و مداحی
241 قطعه سخنرانی صوتی و تصویری در بیش از 170 ساعت از خطیبان و واعظان برجسته کشور و 601 قطعه مداحی در 120 ساعت از مداحان نامآشنای کشور در موضوع شخصیت و قیام اباعبدالله الحسین(ع) برای این قسمت در نظر گرفته شده است.
جهت اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه نمایید:
https://noorsoft.org/fa/News/View/15671/نگاهی-جامع-به-نرمافزار-چندرسانهای-مقتل-الحسین-علیه-السلام
#معرفی_نرم_افزار
✳️ @elmi_shiraz
🏴 فرا رسیدن اربعین حسینی علیهالسلام تسلیت باد
✳️ @elmi_shiraz
خوب است این توصیه مرحوم آیت الله حسن زاده آملی در مورد رهبرانقلاب را بازخوانی کنیم که گفتند: گوشتان به دهان رهبر باشد، چون ايشان گوششان به دهان خاتم انبیا (ص) است.
پی نوشت: اين جملات وقتی بيشتر معنا پيدا میكند كه بدانيم صاحب تفسير الميزان، علامه طباطبايی درباره علامه حسنزاده فرمودهاند: حسنزاده را كسی نشناخت جز امام زمان(عج).
#تسلیت 🏴
@elmi_shiraz
📙نام کتاب: پادشاهان پیاده(خردهروایتهایی جذاب و خواندنی از زائران پیاده امام حسین علیه السلام)
جعفری و دانشگر همراه با مترجمان انگلیسی و عربی در سفر اربعین عازم نجف و کربلا شده اند. آنان در این سفر سراغ نسبت افراد و زائران با امام حسین رفته اند و خاطرات شان از زیارت اربعین و نحوه پیوند خوردن شان با اباعبدالله (ع) را پرس و جو کرده اند.
همه اقشار را می توان در این کتاب دید و خواند: ایرانی، عراقی، اروپایی، مسلمان، غیرمسلمان، شیعه یا سنی، زن و مرد و کوچک و بزرگ حتی موکب دارها، پلیس، نویسنده، روزنامه نگار، عکاس، مجری، پزشک. این کتاب داستان دلدادگی این آدم هاست به اباعبدالله(ع). داستان های بسیار جذاب و خواندنی از کشش کربلا و پویش جاده ی نجف تا کربلا و پاهای تاول زده و دل های لک زده برای رسیدن به نینوا.
در تدوین و نگارش مصاحبه ها سعی بر این بوده که کمترین دخل و تصرفی در روایت ها صورت نگیرد و فقط بازنویسی شود، زبان هر راوی حفظ شده و با لحن خودش روایت شده
👨🏻💻مدیر فروش:
https://b2n.ir/KetabemaAdmin
✒نویسنده: بهزاد دانشگر/محمدعلی جعفری
📚ناشر: عهد مانا
📖تعداد صفحه:۲۵۶
💶قیمت: ۴۰،۰۰۰ تومان با تخفیف ۳۵،۰۰۰ تومان
#معرفی_کتاب
✳@elmi_shiraz
34.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛔پیشنهاد دانلود
🟢 تزورونی
🎙 باسم کربلایی
💾 ۳۴ مگ
💖 اَللّهُــمَّ عَجـِّـل لِوَلیِّــکَ الفَــــرَج 💖
#اربعین
✳@elmi_shiraz