🍀سوال : چرا امام علی علیه السلام بلافاصله پس از شهادت حضرت زهراء با اُمامه ازدواج کرد
🌼پاسخ:
1️⃣امامه کیست:
از جمله بانوانی که محبوب رسول الله صلی الله علیه و اله بود بانو اُمامه است .«و كان يحبها، و حملها في الصلاة، و كان إذا ركع أو سجد تركها، و إذا قام حملها؛رسول الله صلی الله علیه و اله او را دوست داشت [گاهی] وقتی در نماز بود بر دوش پیامبر سوار میشد در حالت قیام وی را حمل مینمود و در حالت سجده و رکوع او را به زمین میگذاشت » 1🌱 امام علی علیه السلام بعد از فاطمه زهراء با ایشان ازدواج نمود.2🌱
2️⃣آن حضرت تا هنگامیکه حضرت زهرا سلامالله علیها در قيد حيات بود همسر ديگري اختيار نكرد، همانگونه كه پيامبر صلیالله علیه و اله تا زماني كه حضرت خديجه زنده بود همسر ديگري اختیار نکردند.
3️⃣امام علي علیهالسلام پس از شهادت حضرت فاطمه مجبور به ازدواج شده و همسري اختيار کردند تا به وضع ايتام و فرزندان آن حضرت كه مادر خود را ازدستداده بودند رسيدگي كند. و از طرفي حضرت فاطمه، روز شهادتشان ضمن وصايايي به حضرت علي علیهالسلام فرمود: « َ ..أَوَّلًا أَنْ تَتَزَوَّجَ بَعْدِي بِابْنَةِ أُمَامَةَ فَإِنَّهَا تَكُونُ لِوُلْدِي مِثْلِي فَإِنَّ الرِّجَالَ لَا بُدَّ لَهُمْ مِنَ النِّسَاء؛با اُمامه ازدواج کن که او نسبت به فرزندانم مثل خودم رفتارمیکند »3🌱
4️⃣زمان ازدواج را اكثر منابع تعيين نكرده و تنها در بحارالانوار چنين آمده است كه حضرت، هفت روز پس از شهادت زهرای مرضیه سلامالله علیها، طبق وصيت با امامه بنت ابي العاص ازدواج كرد».4🌱
5️⃣زشت شمردن ازدواج بعد از فقدان همسر، در عُرفِ زمان ما رایج است و مطلبی مربوط به تمام زمانها و منطقهها نیست.
🔳➰نتیجه اینکه: امام علی علیهالسلام، بر اساس وصیت حضرت زهرای مرضیه سلامالله علیها و به خاطر سامان دادن به امور فرزندان، اقدام به ازدواج با امامه فرمودند.
🍂➰🍃➰🍂➰🍃➰🍂➰🍃➰🍂➰🍃➰🍂➰🍃➰🍂➰🍃➰🍂➰🍃➰🍂➰🍃➰🍂➰🍃➰🍂➰🍃➰🍂➰🍃
📌📌پ.ن:
1️⃣(ابن اثیر،اسد الغابه،ج6،ص22)
2️⃣(نام خلفا بر فرزندان امامان،ص412)
3️⃣(فتال نیشابوری،روضه الواعظین،ج1،ص151)
4️⃣(مجلسي، بحارالانوار، ج 42، ص 92)
💎•┈••✾••┈•💎
تقدیم فرائض بر نوافل.mp3
1.59M
💠 روز بیست و سوم ماه #جمادی_الاول 1442
🔹 تقدیم فرائض بر نوافل
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
عاشقان مولا علی علیه السلام
💠 روز بیست و سوم ماه #جمادی_الاول 1442 🔹 تقدیم فرائض بر نوافل #آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
💠 تقدیم فرائض بر نوافل
🔹 در کلمه 39 حکمت وجود مبارک حضرت امیر (سلام الله علیه) فرمود: «لَا قُرْبَةَ بِالنَّوَافِلِ إِذَا أَضَرَّتْ بِالْفَرَائِضِ»،[1] نافله چیزی است که انجام آن فایده دارد، ولی ترک آن ضرر ندارد. فریضه آن است که انجام آن #ضروری است و فایده فراوان دارد، ترک آن هم خسارت های فراوانی دارد. فرمود آن نافله ای که به #فریضه آسیب برساند مجال ندارد، نمی شود با نافله ای که به فریضه ضرر می رساند به خدا متقرّب شد.
▫️ کسی که حج واجب به ذمّه اوست نمی تواند حج مستحبی انجام بدهد. کسی که روزه واجب به عهده اوست، نمی تواند روزه مستحبی بگیرد؛ حتی در نماز آن نافله ای که به فریضه آن آسیب می رساند دیگر نمی شود با آن به خدا نزدیک شد، امر قُربی نیست؛ این حکم فقهی است و روشن است و همه ما آشنا هستیم.
▫️ اما در مسائل اقتصادی، آن کاری که جزء نوافل اقتصاد است، یک تولید موقت است، یک اشتغال موقت و ناپایدار است، دولت بخواهد بر اساس آن سرمایه گذاری کند، آن تولیدهای اساسی و شغل های اساسی را رها کند، این #فریضه_اقتصاد را ترک کرده و به نافله اقتصاد رسیده است.
▫️ در حوزهها و دانشگاهها بعضی از مطالعات و اطلاعات اند یا کتاب تاریخ یا قصّه است، اینها جزء #نوافل_علوم اند. آن درسهایی که به اصول اعتقادی برمیگردد؛ مثل قرآن، مثل نهج البلاغه، مثل احکام ضروری اسلام، اینها جزء فرائض است. کسی در حوزه وقت خود را صرف مطالعات متفرقه جانبی بکند، از تفسیر بماند، از فقه بماند، از کلام بماند، این به آن علوم واجب آسیب رسانده است. در دانشگاه ها هم همین طور است. بنابراین این یک اصل جامع و کلّی است که وجود مبارک حضرت امیر فرمود؛ آن نافله ای که به فریضه آسیب میرساند وسیله تقرّب نیست.
🔹 اگر کسی بخواهد علم پیدا کند هیچ چارهای ندارد مگر اینکه برهان را بفهمد. برهان هم قضایای خاصی دارد. کمتر چیزی که به دست آدم میآید همین برهان است و آن یقین است؛ لذا هم مرحوم بوعلی در منطق شفا تصریح کرد که خواندن #برهان_منطق برای یک متفکّر فریضه است،[2] هم شیخ اشراق.[3] پس در علم بخش برهان فریضه است، بخشهای خطابه و امثال خطابه نافله است. در فقه مشخص است، در اقتصاد مشخص است.
▫️ در سیاست کسی سرگرم باشد به امور جزئی، اختلافات جزئی را حلّ کند؛ اما آن اختلافات ریشه ای که مانده است از آن غافل باشد، این نافله سیاسی است که به #فریضه_سیاسی آسیب می رساند.
🔹 بنابراین کشورداری، اقتصاد مملکت، اقتصاد مقاومتی، اخلاق دینی، فلسفه دینی، فقه دینی، اجتماع دینی، اینها یک ارکان اوّلیه به عنوان فرائض دارد و یک سلسله امور جنبی هم به عنوان نافله دارد. این بیان نورانی حضرت امیر (سلام الله علیه) که فرمود هرگز نمی شود نافله را جایگزین فریضه کرد از همین قبیل است که «لَا قُرْبَةَ بِالنَّوَافِلِ إِذَا أَضَرَّتْ بِالْفَرَائِضِ».
[1]. نهج البلاغة (للصبحی صالح)، حکمت39.
[2] . الشفاء(المنطق)، البرهان، ص54.
[3] . حكمة الاشراق، ص40 و 41.
#قرب_الهی
#ضرورت
#برهان_منطق
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1397/09/01
#السلامعلیکیاصاحبالزمان
#المستغاثبکیاصاحبالزمان
الحمدلله رب العالمین
اللهم صل علی محمد و آل محمد
اللّٰهـمَ ڪُـڹ لـولیـڪَ الحُجَّـــة بـْـن الـحَسڹ
صلواٰتڪ علیہِ و علےٰ آبائٖہ فےٖ هذہ السّاعة
وَ فـےٖ ڪُلّ ســٰاعة ولیّاً وحافــظاً و قائــداً
ًوَ ناصِــراً وَ دَلیــلـاً وَ عَیــناً حتـے تُســڪِنہُ
أرضَـڪ طوْعـــاً و تُمتِّـــعَہُ فیٖـــھٰا طویــلـٰا
#اللهم_عجل_لمولانا_الفرج
سلامتیوتعجیلدرأمرفرجمولانا
حضرتبقيةاللهالاعظم
روحیوأرواحالعالمینلتراب مقدمه الفداء
صلوات
6.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
🎥همه جنگ كنندگان با #اميرمؤمنان عليه السلام از #خوارج هستند!
🔊 #استاد_یزدانی
🔻روایت «علی قسیم الجنة والنار» را شیعه و سنی با سندهای معتبر نقل کردهاند. بر اساس این روایت و تشریح علمای اهلسنت، تمامی کسانی که پیرو امیرمؤمنان علیه السلام باشند، اهل #بهشت خواهند بود و دشمنان آن حضرت از آن جهت که قطعا منافق هستند، وارد #جهنم میشوند.
👈 ابنأثیر جزری گزارش کرده است که عدهای خوارج را مصداق این گروه جهنمی معرفی کردهاند؛ اما در ادامه دیدگاه دیگری را نقل میکند که بر اساس آن تمام کسانی که با امیرمؤمنان علیه السلام جنگیدهاند، اهلجهنم خواهند بود.
▪️تمام كسانی كه با اميرمؤمنان عليه السلام جنگيده اند، مصداق «خوارج» هستند. همان ها كه پيامبر آنان را «سگهاي اهل جهنم» خوانده است. اين لقب اختصاص به اهل #نهروان ندارد. همه كساني كه با آن حضرت جنگيده اند، پيش از اين بيعت كرده بودند و با شكستن بيعت بر ايشان خروج كردند.
⁉️ چه کسانی با امیرمؤمنان علیه السلام جنگیدهاند؟
✅ مصادیقش را تمام مسلمانان میدانند...
💥ببینید و انتشار دهید
1_7006508.mp3
11.74M
#دعایندبه
#قرارصبحجمعه
#دکترحاجمیثممطیعی
⚘با تو مارا خوشترین دیدار باد
هر کجا هستی خدایت یار باد⚘
#اللهمعجللولیکالفرج
🌱عن أمير المؤمنين عليهالسلام -فى حديث طويل- قال: «لا تخلو الأرض من حجّة قائم للّه بحجّة: إمّا ظاهرا مشهورا، أو خآئفا مغمورا؛ لئلّا تبطل حجج اللّه و بيّناته».
🌺از امیرالمؤمنین علیهالسلام در بخشى از یک حدیث طولانى چنین نقل شده است: «زمین [هیچگاه] از حجتى که به اقامه امر خدا قیام کند، خالى نیست: یا ظاهر و آشکار است و مردم او را میشناسند، و یا بیمناک و مخفى از دیدگان مردم است؛ تا حجتهاى الهى و آیات پروردگار از میان نرود».
📚اثباتالهداة، ج۵، ص۷۷
#حدیث
AUD-20210107-WA0009.m4a
4.06M
#تاریخ_اسلام
#پرسش_مخاطبین
🔻سلام برشما
در مورد فدک سوالی دارم اگر مقدوره کارشناسان گروه که در زمینه تاریخ تشیع تخصص دارند جواب را عنایت فرمایند :
در منابع تاریخی چنین آمده که یهو دیان بدون جنگ تسلیم شده و فدک را به پیامبر واگذار کرده اند
اما خبرگزاری شبستان بدون ذکر منبع مدعی شده پیامبر (ص)و علی(ع) شبانه مسلح به منطقه فدک رفتند با سکنه درگیر شدند ۱۸ نفر از آنان را کشتند و آنان تسلیم شدند و.....
حقیقت مطلب چیست اگر لطف کنید توضیح دهید بسیار سپاسگزار میشوم
🎤 جناب آقای دکتر محمد جواد یاوری سرتختی (دکتری تاریخ تشیع)
⏰ 11 دقیقه صوت👆🏻👆🏻
🛑نشر حداکثری