#مراجع
#جوادی_آملی
#انسان
🔰 حیّ الهی
🔸 مستحضرید كه بدن را #روح اداره می كند. طبّ ما باید بداند كه انسان, جانوری باشد همانند دیگر جانوران كه درمان او را از آزمایشگاه موش بخواهیم جواب بگیریم نیست. انسان, حیوان ناطق نیست؛ آن کسی كه انسان را آفرید فرمود انسان, #حی_متأله است؛ زنده ای است كه حیات او را ملكوت تأمین می كند نه آب و خاك. بسیاری از بیماری هاست كه اصلاً در سطح حیوان نیست تا آزمایشگاه موش جواب بدهد.
🔸 بیان نورانی امام باقر این است: «لاَ سَلاَمَةَ كَسَلاَمَةِ اَلْقَلْبِ»؛ اگر روح سالم بود، بدن سالم است و روح را #فرهنگ_الهی می سازد. انسان اگر بداند كه مهاجر و مسافر است، بیش از حرمتی كه برای مسافرخانه قائل است برای بدن و برای دنیا قائل نخواهد بود. بسیاری از بیماری هاست كه قرآن كریم مطرح می كند كه جواب این بیماری ها را از آزمایشگاه موش و امثال موش نمی شود گرفت.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1393/02/11
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
#تحلیلی
#نخبگان
#سخنرانی
#ید_بیضا
🔰 این سخنرانی نبود. ید بیضا بود
🌹اول نخبه را تعریف میکند. مفهوم سازی یک فعالیت کلیدی برای ایجاد هویت در ساحت فرهنگ و نتایج عملیاتی در مقام مدیریت است. خطوط این هویت را اما توحیدی مینشاند. جذاب. انگیزه بخش. تعهد آور.
🌹یک ضلعش ویژگیها و استعدادهایی که«خدا به شما داده»، «این که چرا داده جای دیگر باید گفتگو کرد» جای دیگر گفته. همین را هم به مسوولیت و تعهد فرد نسبت داده، اینجا فقط اشاره ای کرد که همین هم رمزی دارد. دوم تلاش خودتان. هر چه بیشتر تلاش کنید بیشتر شکوفا میشوید تا بینهایت. افق نگاه موحد اینگونه است اساسا. انسان از هر جهت میتواند تا بینهایت اوج بگیرد.
سوم را بعدا میگویم.(کمی درباره زمینه سازی انقلاب سخن بگویم بعد)
🌹هم به چشم دیده ام و از نزدیک هم آمار را نگاه کنید.(یاد بگیریم در امیدآفرینی) در زمینه نخبه پروری انقلاب کرده ایم. جهش کرده ایم. قابل مقایسه نیستیم با قبل. حالا دوباره پیشرفتهای ماحصل نخبگان را شمرد. ویژگی این پیشرفتها آن است که غرور آفرین است. آدمها میفهمند معنای حرکت پر شتاب از ته قافله به سمت جلوی قافله را. معنای انقلاب علمی دهه هشتاد را.(یکی از امیدبخش ترین ورودها اساسا تبیین جزییات این انقلاب علمی در بیست سال اخیر است)
حالا سومینش را بگویم؟
🌹جهت و هدایت الهی. استعداد و تلاش یک دزد حرفه ای او را نخبه نمیکند. اول دزد را مثال زد. بعد خالق بمب هسته ای و شیمیایی. تا درک کنید پیچ و مهره های دستگاه استکبار شدن را که چقدر چنین کسی دور است از هویت و تعریف نخبگی.
🌹از شما چه انتظاری داریم؟
(دو تذکر حاشیه ای به نخبگان ۱.شما کتاب نمیخوانید۲.واقعیات کشور را در بقیه عرصه ها نمیدانید. یعنی: اتصال به دو ساحت عمق و فکر و عینیت کلان ضعف جدی فضای نخبگان و البته جوانان ما است)
اولین انتظار آنکه ظرفیت فردی خود را تبدیل به ظرفیت ملی کنید( تکیه بر هویت ملی. یک نقطه کانونی در فرهنگ سازی و کمک کننده جدی و ملموس در نفی خودخواهی افراد و رشد معنویشان و مانع جدی برای بروز درست هر نوع توانمندی در فضای اجتماعی)
دوم آنکه غفلت نکنید. از داشته های خود(باز بحث از پیشرفت کشور) و از دشمن(باز بحث توجه به دشمن و جبهه مقابل).
🌹انتظار از مدیران در قبال نخبگان: در یک کلام حمایت.(جدی ترین رکن نسبت مدیریت و مردم) حمایت را ولی غیر عاقلانه میفهمیم معمولا. عقلانیت در حمایت لازم است
به نخبه کمک کنید مسیر رشد علمی اش را پیش برود و علمش را بروز و ظهور دهد.(ابتدای سخن و اینجا بحث ضعف مدیریت دولت قبل مطرح شد. این همه گلایه از کمکاری یک دولت ندیده بودم در سیره رهبران انقلاب)
🌹از لوازم حمایت، ایجاد فضای امید برای نخبگان است.
اینجا هم دوباره بحث حرکت امیدوارانه کشور مطرح شد با این تفاوت که این بار یک نکته کلیدی را توجه داد. نکته ای بسیار مهم درباره دو نظام تحلیل؛ یکی برده نظم استکبار و دیگری انقلابی و توحیدی. اینکه کدام توهمی است و کدام واقعی است. و کدام امیدبخش حقیقی است، تیر خلاص این سخنرانی بود. اینکه دو جریان روشن اسم و رسم دار بین مدیران کشور و موثرین جامعه وجود دارد. جریانی که سرمایه ها و ظرفیتها را نمیبیند و رها میکند و همیشه ناامید است از ادامه حرکت.(نکته ای که بارها در دوران دولت قبل هم درباره تمایز گفتمان خود و گفتمان مقابل خود گفته بود. اینجا سابقه و عقبه آن را از دوران امام توضیح داد)
🌹کل سخنرانی مثل ید بیضا بود در میان این آشوبها.( در عین آنکه به شدت توحیدی بود. امیدآفرین بود. مسوولیت آور برای همه بود و بصیرت افزا. با اقتدار که البته مظلومیت او را هم نشان میداد که بماند)
🔸 علی مهدیان
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
#دیدار_رهبری
#نخبگان
🔰 سخنران دیدار نخبگان با رهبر انقلاب
حمیده مجد، نخبه حوزه معدن: باید بمانیم و کشور را بسازیم
🔹سخنران دیدار نخبگان با رهبر انقلاب: آقا فرموده بودند که معدن بهجای نفت. من در این زمینه مشکلات را به صورت جزئی مطرح و راه حلها را نیز گفتم، رهبر انقلاب دستور دادند که در این حوزه مشکلات برطرف شود. در سخنرانی خودشان نیز گفتند این مشکلات و راهکارهای حل آن عملی است و اگر عملی نمیشود برعهده مسئولان است.
🔸زهرا احتشام، نخبه حوزه مدیریت آموزش عالی: در دیدار رهبر انقلاب پیشنهاد دادم که ستاد کل فرهنگی تربیتی وجود داشته باشد که هم یک خط فکری واحد بر تعلیم و تربیت حاکم کند و هم ماموریتهای دستگاههای فرهنگی تربیتی متعدد کشور را شفاف و عملکردشان را رصد و پایش کند.
🔸گاهی به دلیل بمباران تبلیغاتی واقعا باورمان میشود که همه نخبهها از کشور میروند اما وقتی در این نشستها با همدیگر صحبت میکنیم، شرایط تغییر میکند. یکی از اطرافیان من در این نشست از هلند برگشته بود و عضو هیات علمی بود و دیگری از ژاپن برگشته بود و شرکت دانشبنیان تاسیس کرده بود.
این دیدار رزمایش نخبگان در برابر دروغپردازی دشمنان بود.
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
#کتاب
#معرفی
🔰 کتابی که رهبر انقلاب از آن تعریف کرد!
📌 پانزده شانزده جلد کتاب ۱۵۰ صفحهای، ۱۲۰ صفحهای است؛ تشریح میکند که استعمار چگونه در قارّهی آمریکا و در قارّهی آسیا توانست ثروتهای اینها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند. خب اینها به وسیلهی سلاح توانستند یک چنین کارهایی را بکنند. ذهنهای خلّاقی داشتند، درست است؛
🔹 تلاش هم خیلی کردند؛ اهل خطرپذیری بودند؛ اینها خصوصیّات خوب اروپاییها است امّا از این خصوصیّات چه استفادهای کردند؟ ایجاد نظام سلطه در عالم؛ نظام سلطه. یکی از بلاهای بزرگ امروزِ دنیا که هنوز تمام نشده و انشاءالله تمام خواهد شد، نظام سلطه است. نظام سلطه یعنی دنیا تقسیم بشود به سلطهگر و سلطهپذیر؛ یک عدّهای حتماً بایستی قدرتمندانه بر همهی دنیا حکمرانی کنند، کشورهای دیگری هم بایستی زیر پوششهای مختلف از اینها اطاعت کنند؛ این نظام سلطه است. این نظام سلطه را پیشرفت علمی اروپا به وجود آورد.
💫 جایی که مهدی میرکیایی، با قلمی بسیار روان و کششدار، شما را رسماً به کتابش میچسباند!
برای کسی که دوست دارد یک دوره تاریخ روان و سریع و اجمالی از قرن پانزدهم میلادی به بعد بداند، گزینهی بسیار مناسبی است؛ به خصوص نوجوانانی که میخواهند دنیا را بشناسند یا دوست دارید برایشان هدیهای مناسب تهیه کنید.
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
013.mp3
2.9M
#نهج_البلاغه
#خطبه_قاصعه
#آشتیانی
🌸 تفسیر خطبه قاصعه
🔰 خطبه 192 نهج البلاغه
🗃 جلسه: سیزدهم
📢 توسط آیت الله آشتیانی
🗓 تاریخ: 1401/02/01
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
#آداب_الصلوة
#امام_خمینی
#نماز
#اطلاعیه
🔰 اطلاعیه
🔰 مروری بر کتاب آداب الصلوة امام خمینی قدسسره
📒 در کنار احکام و آداب ظاهری نماز که عمدةً در علم فقه مورد بحث قرار گرفته و در قالب رسالههای عملیه در اختیار مؤمنین قرار میگیرد، اسرار و آداب باطنی نماز نیز همواره مورد توجه عالمان ربانی بوده و حضرت امام راحل قدسسره نیز از این منظر توجه و اهتمام ویژهای به نماز داشته و کتاب شریف آداب الصلوة را جهت بهرهبرداری عموم از اسرار و آداب نماز به نگارش در آوردهاند.
📚 حضرت امام در مقدمه تصریح میفرماید: چنان که عدم رعایت آداب ظاهری نماز، موجب بطلان یا نقصان ظاهری آن میشود، عدم رعایت آداب باطنی نماز نیز سبب بطلان یا نقصان باطنی آن میگردد.
🔸 با توجه به محتوای غنی کتاب مذکور و با هدف در دسترس قرار گرفتن مطالب ارزشمند آن، از این پس بخشهایی از آن به تدریج در معرض بهرهبرداری اعضاء محترم کانال قرار خواهد گرفت؛ بدان امید که امعان نظر و باز نشر آن در فضای مجازی و در برنامههای تبلیغی و ترویجی، زمینهساز استفاده عموم مؤمنین باشد.
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
#حدیث
#خدا
#دل
🛑 امام صادق عليه السلام:
دل، حرم خداست. پس در حرم خدا، جز خدا را جاى مده
القَلبُ حَرَمُ اللّهِ، فَلا تُسكِن حَرَمَ اللّهِ غَيرَ اللّهِ
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
#تهذیب 68
#امام_خامنه_ای
🔰 بایستههای اخلاق فردی طلاب و روحانیون
🔸 اخلاص
از پیغمبر اکرم صلواتاللَّهوسلامهعلیه نقل شده است که فرمود: «ان لکل حق حقیقتاً.» هر چیزی دارای حقیقتی است و یک روح و یک معنا و یک حقیقت دارد. «و ما بلغ عبد حقیقة الاخلاص.» بنده به حقیقت اخلاص و به آن معنای حقیقی اخلاص نمیرسد «حتی لایحب ان یحمد علی شیء من عمل للَّه.»(بحارالانوار، ج69، ص304) (این خیلی سخت است؛ این، مرتبهاش از آن مراتب بسیار بالاست) مگر اینکه دوست نداشته باشد که مردم او را برای هیچ یک از کارهایی که برای خدا انجام میدهد، ستایش کنند. مثلاً فردی است که کار را برای دیگران انجام نمیدهد: برای خاطر خدا نماز میخواند، ختم قرآن میگیرد، کار خیری انجام میدهد، احسان و کمک و صدقهای میدهد و مجاهدتی برای خدا میکند. اما دوست میدارد که مردم بگویند: «ایشان چقدر آدم خوبی است.» کارش رابرای مردم نکرده است. کار را برای خدا انجام داده و تمام شده؛ اما از مدح مردم و از اینکه مردم از او تعریف کنند، خوشش میآید. میفرماید این، آن مرتبهی عالی اخلاص نیست. مرتبهی عالی اخلاص این است که این را هم دوست نداشته باشد. اصلاً کاری به کار مردم نداشته باشد! میخواهند بدانند، میخواهد ندانند. میخواهد خوششان بیاید، میخواهد خوششان نیاید. نگاه کند ببیند خدا از او چه خواسته است و دقیقاً آن را انجام دهد.
من، این صفت و این روحیه را در امام رضواناللَّهتعالیعلیه، در بسیاری از موارد مشاهده کردم. در موارد متعددی، بنده این خصوصیت را در ایشان دیده بودم. کاری نداشت که کسی خوشش میآید یا خوشش نمیآید. تکلیفش را انجام میداد. وقتی که بار سنگین است؛ وقتی که کار بزرگ است؛ وقتی که کار خطرناک است، اخلاص بیشتر به کار میآید.
🔸 بیانات مقام معظم رهبری در اولین روز ماه مبارک رمضان، 1371/12/04.
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
10.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#امام_خامنه_ای
#شهید_سلیمانی
#شهید_مصطفی_خمینی
🔰 رهبر معظم انقلاب اسلامی و مقایسه پیامدهای شهادت #حاجآقامصطفیخمینی با شهادت #حاجقاسمسلیمانی
✨ وقتى كه مرحوم حاج آقا مصطفى، فرزند بزرگ و فاضل و برجستهى امام در نجف از دنيا رفت - كه خب شبهههايى هم وجود داشت كه ايشان را مسموم كردهاند و مانند اينها - امام در اوّلين بيانات گفتند كه فوت مصطفى از الطاف خفيّهى الهى بود؛ هيچ كس درست نفهميد يعنى چه؛ چطور انسان پسر بزرگش را، بچّهى فاضلش را - [چون] مرحوم حاج آقا مصطفى خيلى برجسته بود؛ جزو اميدهاى آينده بود و اگر مانده بود، قطعاً امروز مرجع تقليد بود - از دست بدهد، آن وقت بگويد كه اين از الطاف خفيّه بود؟
⚡️ بعد كه مردم ايران اين حركت را انجام دادند كه براى ايشان فاتحه گرفتند و اين فاتحه موجب آن عكسالعمل دربار شد، و بعد قضاياى قم، قضاياى تبريز، اين سلسلهى حوادث پيش آمد، آن وقت مردم فهميدند كه اين لطف خفى چه بود. [يعنى] الطاف خفيّهى الهى كه از يك جاى تلخى شروع شد، به [تشكيل] نظام جمهورى اسلامى و به سقوط حكومت طاغوت انجاميد.
💥 اينجا [در ماجرای شهادت #حاجقاسم] هم همين جور است؛ اينجا هم حادثه تلخ است امّا در اين حادثه جبههى حق پيروز شد، دشمن خبيث ضرر كرد؛ خيال كرد كه كارى انجام داده امّا درواقع ضرر كرد.
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امام_خامنه_ای
#شهید_مصطفی_خمینی
#معنویت
🔰 روایت رهبر معظم انقلاب از زهد و معنویت علامه شهید سیدمصطفی خمینی
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
#علما
#شهید_مطهری
#دنیا
🔰 یک روز میفهمیم زندگی دنیا اصلا زندگی نبوده!
✍️ «يَقُولُ يَا لَيْتَنِي قَدَّمْتُ لِحَيَاتِي» انسان میگوید: ای کاش برای زندگیام چیزی پیش فرستاده بودم! انسان وقتی وارد صحرای قیامت و عالم آخرت میشود تازه میفهمد که زندگیاش آن است و این که در دنیا بوده اصلا زندگی نبوده بلکه جلسهی امتحان بوده. درست مثل یک دانشجو که ساعتی در جلسهی امتحان است و آن امتحان، سرنوشتش را در همهی عمر و برای دهها سال تعیین میکند. در اینجا تعبیر قرآن تعبیر عجیبی است، کأنه میخواهد بگوید قبل از اینجا اصلا زندگی نبود. «يَقُولُ يَا لَيْتَنِي قَدَّمْتُ لِحَيَاتِي» ای کاش برای زندگیام چیزی پیش فرستاده بودم.
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat