eitaa logo
سواد رسانه‌ای با اساتید مشهد
11.9هزار دنبال‌کننده
3.3هزار عکس
1.9هزار ویدیو
194 فایل
فرزندان خود را از غرق شدن در فضای مجازی نجات دهید .
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
جلسه پاسخگویی به سوالات و شبهات دانش آموزان مدارس دخترانه کارگاه آموزش سواد رسانه ای
اثرات منفی و مخرب برای دانش‌آموزان 👈 این روزها یکی از مشکلات اصلی دانش‌آموزان «درگیری ذهن و عدم تمرکز» بر درس و اولویت‌های مهم زندگی هست. 🔻 شبکه‌های اجتماعی باعث: 🔸 تاثیر مخرب روی اعصاب و روان 🔸 شکسته شدن منفی چارچوبهای ذهنی 🔸 قیاس کردن خودبا دیگران و انتظارات غیرواقعی 🔸 حسرت گذشته و نگران آینده 🔸 درگیر ذهن به موضوعات مختلف که با احساسات وارد مغز می‌شوند. 🔸 ناامید شدن و حس افسردگی 🔸 غرق شدن و حواس‌پرتی از وظایف و تکالیف 🔸 به‌هم ریختن خواب و بیداری 🔸 عزت‌نفس پایین و تصویر بد از بدن خود 🔸 کاهش علاقه به خواندن و مطالعه 🔸 اتلاف زمان 🔸 جایی برای جلب توجه مخاطب 🔸 ایجاد باورهای غلط 🔸 وارونه‌سازی حقایق دراینترنت
چرا جنگ شناختی مهم است؟ 🧠🔥 🛑 تا حالا حتما کسایی رو دیدی که طرز فکر و علاقشون تغییر کرده و هر چی میخوای قانعش کنی حرف خودشو میزنه؟ 📢 تا حالا شده اخباری رو بشنوی که بعداً بفهمی کاملاً دروغ بودن، اما تأثیرشون روی تو باقی مونده؟ 🎭 تا حالا به این فکر کردی که چرا بعضی از بچه‌ها و نوجوان‌ها، ارزش‌های خودشون رو کنار می‌ذارن و سبک زندگی‌ای رو انتخاب می‌کنن که با فرهنگشون هیچ سنخیتی نداره؟ اینجا دقیقاً همون‌جاییه که جنگ شناختی وارد می‌شه! 🔷جنگ شناختی؛ جنگی که بی‌صدا توی ذهن‌ها رخ می‌ده! جنگ شناختی یعنی کنترل و تغییر باورها، احساسات و رفتارها، بدون اینکه فرد حتی متوجه بشه. توی این جنگ، دشمن به جای استفاده از سلاح‌های فیزیکی، از ابزارهای نامرئی مثل رسانه، شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات و محتواهای جذاب استفاده می‌کنه تا افکار، ارزش‌ها و هویت ما رو تغییر بده. 🔷چرا این جنگ از هر جنگی خطرناک‌تره؟ 🚨 توی جنگ‌های کلاسیک، دشمن رو می‌بینی، اما توی جنگ شناختی، دشمن مثل یه "شبح" کار می‌کنه. 💣 توی جنگ نظامی، شهرها تخریب می‌شن، اما توی جنگ شناختی، افکار، اعتقادات و ارزش‌های یک ملت نابود می‌شن! 🔷تأثیرات جنگ شناختی روی جامعه 🎭 روی مردم: باعث می‌شه افراد جامعه به جای اتحاد، دچار تفرقه بشن، امیدشون رو از دست بدن و نسبت به همه‌چیز شکاک بشن. دیگه نمی‌تونن تشخیص بدن چه چیزی واقعیه و چه چیزی ساخته‌ی رسانه‌هاست. 🧒 روی کودکان: از طریق انیمیشن‌ها، بازی‌ها و شبکه‌های اجتماعی، الگوهای رفتاری نادرست به بچه‌ها آموزش داده می‌شه. در نهایت، کودکی که قرار بود در آینده حافظ ارزش‌های فرهنگی و دینی باشه، به فردی تبدیل می‌شه که نه تنها به این ارزش‌ها باور نداره، بلکه علیه اون‌ها هم موضع می‌گیره. 👦 روی نوجوانان: نوجوان، چون در سن هویت‌یابی قرار داره، بیشتر از هر کسی در معرض این جنگ قرار داره. سلبریتی‌ها، اینفلوئنسرها و محتوای ویروسی، تصویری جذاب از سبک زندگی‌ای نشون می‌دن که با واقعیت کاملاً متفاوته. نتیجه؟ نوجوانی که دچار بحران هویت شده و نمی‌دونه باید به چی باور داشته باشه! پس چاره چیه؟ 🔍 آگاهی، اولین و مهم‌ترین سلاح در برابر این جنگه! 🚀 اگه خودت رو به دانش شناختی مجهز نکنی، قطعاً بازیچه‌ی این جنگ خواهی شد! 💡 اگه قرار باشه برنده باشی، باید قوانین این بازی رو بلد باشی! الان دیگه انتخاب با توئه: 📢 می‌خوای بدونی چطور این جنگ داره روی تو و اطرافیانت تأثیر می‌ذاره؟ ⚔️ یا ترجیح می‌دی مثل یه مهره‌ی بی‌دفاع، فقط تأثیر بپذیری؟ به میدان بیا! این جنگ، ذهن تو رو هدف گرفته!
استارت‌آپی که بورس آمریکا را به خاک‌وخون کشید 🔹دیپ‌سیک در طول یک روز با یک رکورد تاریخی، یک تریلیون دلار به بورس آمریکا ضرر زد. این هوش‌مصنوعیِ چینی، رکورد بیشترین تعداد نصب در گوشی‌های آیفون آمریکا را زد و چت‌جی‌پی‌تی را از صدر به پایین کشید. 🔹دیپ‌سیک یک استارتاپ چینی فعال در حوزهٔ هوش مصنوعی است که در سال ۲۰۲۳ توسط لیانگ ون‌فنگ تأسیس شد. در ژانویه ۲۰۲۵ دیپ‌سیک مدل هوش مصنوعی آر-وان را معرفی کرد که با ارائه توانایی‌های استدلال پیشرفته و هزینهٔ تولید مقرون‌به‌صرفه، دنیای هوش‌مصنوعی را تکان داد. 🔹این برنامه از معماری بهینه تحت‌عنوان MoE استفاده کرده که باعث می‌شود تنها بخش‌های ضروری برای پردازش فعال شوند. این ویژگی باعث کاهش بار پردازشی و نیاز به منابع محاسباتی کمتر می‌شود که در نتیجه دیپ‌سیک قادر به استفاده از سخت‌افزارهایی با قدرت پردازشی متوسط‌تر است که هزینهٔ کمتری دارند. 🔹این موضوع تحریم‌های تراشه‌ای آمریکا را به چالش کشید و برای شرکت‌هایی مانند انویدیا که به فروش تراشه‌های پیشرفته وابسته‌اند، تهدیدی جدی ایجاد کرد و علت سقوط شدید سهام این شرکت نیز همین بود. 🔹استقبال فوق‌العاده از دیپ‌سیک باعث شد شرکت متا با اعلام وضعیت قرمز،‌ ۴ اتاق جنگ برای بررسی و مقابله با آن راه‌اندازی کند. مدیران متا، ابراز نگرانی کرده‌اند که نسخهٔ آیندهٔ هوش مصنوعی لاما ممکن است در مقایسه با عملکرد دیپ‌سیک ضعیف‌تر باشد.