📣📣 بخش آخر حکمت ها 📣📣
🌷🌷 حکمت صد و نوزدهم 🌷🌷
❇️ هجرت، از لوازم ولایت
⭕️ اگر ما ولایت را توانستیم با آن وسعتی که گفتیم بفهمیم و مسئله را در حد مسائل فرعی ولایت و درجه دوی ولایت خلاصه نکنیم، آن چنانی که بعضی، بدون توجه خلاصه می کنند، آن وقت مسئله ی هجرت یکی از دنباله های مسئله ولایت خواهد شد. چرا این جور می گوییم؟
🔸 برای خاطر اینکه اگر لازم باشد هر انسانی در ولایت خدا و ولیّ خدا زندگی بکند – که این اصل را ولایت به ما می آموخت – اگر پذیرفتیم که می باید انسان همه نیروهایش، همه نشاط های جسمی و فکری و روانی او، با اراده ولیّ الهی و والی من قِبَل الله، به کار بیفتد و خلاصه، انسان باید با جمیع عناصر وجودش بنده خدا باشد، نه بنده طاغوت.
🔻 اگر این مطالب را ما قبول داریم و می پذیریم، پس ناچار، این را هم باید قبول کنیم که اگر یک جایی وجود ما و هستی ما و همه نیروها و نشاط ما، تحت فرمان ولایت الهی نبود، بلکه تحت ولایت طاغوتی و شیطانی بود، تعهد الهی ما این است که ما خودمان را از قید و بند ولایت طاغوت رها کنیم، نجات بدهیم، آزاد کنیم و برویم تحت سایه پرمیمنت ولایت الله. خارج شدن از آن ولایت ظالم و وارد شدن به آن ولایت عادل، اسمش هجرت است. می بینید که مسئله هجرت، یکی از مسائلی است که در دنباله ولایت مطرح است.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 491-492.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و بیستم 🌷🌷
✴️ نتیجه تن دادن به زندگی تحت ولایت طاغوت
🔹 آن کسی که تحت ولایت طاغوت زندگی می کند، در حقیقت او گویی اختیاری از خود ندارد. نمی گویم به کلی بی اختیار است، اما در جریانِ سیل دارد می رود. می خواهد دست و پایی بزند، نمی تواند. می خواهد از راه جهنم برگردد، می بیند همه اطراف دارند به طرف جهنم می روند، او را هم با خودش می کشانند.
🔻 آنجاهایی ک جمعیت زیادی هست، رفتید؟ گاهی دلت می خواهد از این طرف بروی؛ جمعیت بی اختیار تو را مثل پَرِ کاهی می برد. می خواهد خوب باشد، خوب زیست کند، انسان زندگی کند، مسلمان بماند و مسلمان بمیرد، نمی تواند؛ یعنی جریان اجتماعی او را دارد می کشد و می برد، آن چنان می برد که دست و پایی هم نمی تواند بزند. اگر دست و پایی هم بزند، جز هدر دادن یک مقدر انرژی، کار دیگری از پیش نبرده. نه فقط نمی تواند دست و پا بزند، دردناک تر این است که گاهی نمی تواند بفهمد حتی.
🔸 این ماهی هایی که در دریا صیدشان می کنند، نمی دانم دیدید یا نه، گاهی هزاران ماهی در میان یک توری دارند کشانده می شوند به طرف ساحل، از آن وسط های دریا، از چند کیلومتری دریا، این تور دارد همه اینها را می کشد جلو، ملتفت نیستند. اگر به آن ماهی بگویی: کجا می روی؟ فکر می کند دارد مقصدی را با اختیار می رود؛ اما در واقع بی اختیار است؛ مقصد او همان جا است که مقصد آن صیادِ صاحبِ تور است. این تورِ نظام جاهلی، آن چنان انسان را می کشد، آن چنان به طرف هایی که هدایت کنندگان تور مایلند، آدم را می کشاند که آدم نمی فهمد کجا می رود. گاهی هم خیال می کند که دارد می رود به طرف سرمنزل سعادت و رستگاری، غافل از اینکه نه، دارد می رود به «جهنّم یصلونها و بئس القرار»
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 494.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷 حکمت صد و بیست و یکم 🌷
🔵 حال مسلمان تحت ولایت طاغوت، و ذمّی تحت ولایت الله
🌴 آیا در ولایت طاغوت، مسلمان زیستن می شود؟ مسلمان زیستن چیست آقا؟ مسلمان زیستن، یعنی تمام امکانات و انرژی ها و نیروها و قدرت ها و استعدادهای یک انسان، دربست در اختیار خدا بودن. همه چیزشان، مالشان در اختیار خدا، جانشان در اختیار خدا، فعالیت و حرکت روزانه شان در اختیار خدا، خواب شبشان در اختیار خدا، اندیشه و فکرشان در اختیار خدا. اگر در محیط طاغوتی و نظام طاغوتی، یک نفر زندگی بکند، یک کسری از مسلمانی اش بالاخره در راه طاغوت است، یک بخشی از زندگی اش بالاخره بنده طاغوت است، صددرصد بنده خدا نمی تواند باشد.
⭕️ در مقابل، مثلا جامعه مدینه یک جامعه بنده خدا بود. یک جامعه مسلمان بود. آنجا هر قدمی که برمی داشتی، در راه خدا بود. آنجا یهودی و مسیحی اش هم تحت فرمان اسلام اگر زندگی می کرد، زندگی اش اسلامی بود. در جامعه اسلامی، یهودی تحت ذمّه هم، مسیحی تحت ذمّه هم، در راه اسلام حرکت می کند. از لحاظ عمل شخصی، یهودی است؛ اما از لحاظ یک عضو اجتماعی، یک مسلمان است. خیلی مسلمان تر از آن مسلمانی که در نظام جاهلی زندگی می کند!
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 498.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷 حکمت صد و بیست و دوم 🌷
❇️ یک حدیث فوق العاده
🌴 حدیث شریفی در کافی با چندین عبارت نقل شده است. کتاب اصول کافی شریف، که از معتبرترین و قدیمی ترین کتب شیعه است، این حدیث را با چند زبان نقل کرده، اینی که من می خوانم یکی از آن چند زبان است که خدای متعال فرموده: «لَأُعَذِّبَنَّ كُلَّ رَعِيَّةٍ فِي الْإِسْلَامِ دَانَتْ بِوَلَايَةِ كُلِّ إِمَامٍ جَائِرٍ لَيْسَ مِنَ اللَّهِ وَ إِنْ كَانَتِ الرَّعِيَّةُ فِي أَعْمَالِهَا بَرَّةً تَقِيَّةً وَ لَأَعْفُوَنَّ عَنْ كُلِّ رَعِيَّةٍ فِي الْإِسْلَامِ دَانَتْ بِوَلَايَةِ كُلِّ إِمَامٍ عَادِلٍ مِنَ اللَّهِ وَ إِنْ كَانَتِ الرَّعِيَّةُ فِي أَنْفُسِهَا ظَالِمَةً مُسِيئَةً» (کافی، ج 1، ص 376).
🌷 عجیب حدیثی است این. این حدیث می گوید آن مردمی که تحت ولایت ولیّ الله زندگی می کنند، اهل نجاتند؛ اگرچه در کارهای شخصی و خصوصی، قصورها و تقصیرها و گناه هایی هم گاهی داشته باشند. آن مردمی که تحت ولایت شیطان و طاغوت زندگی می کنند، اهل بدبختی و عذابند؛ اگرچه در کارهای شخصی، در اعمال خصوصی، اهل نیکوکاری و کارهای خوب هم باشند!
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 499.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷 حکمت صد و بیست و سوم 🌷
🔵 مثالی زیبا برای تبیین حدیث فوق
🔹 بنده تشبیه می کردم همیشه این حدیث را، می گفتم مثل اینکه ماشینی شما سوار شدید، به قصد مثلا فلان نقطه معین، به قصد نیشابور؛ اگر چنانچه این ماشین دارد طرف نیشابور می رود، شما حتما به هدف می رسید، اگر این ماشین به جای اینکه برود طرف نیشابور، دارد می رود مثلا طرف سرخس، طرف قوچان، خب مسلّم است که شما به هدف نمی رسید.
🔸 حالا در آن ماشینی که دارد می رود به طرف نیشابور و شما را به هدف می رساند، اگر در ماشین، مردم با ادب، با مهربانی، با رفتار خوب، با آداب انسانی با هم معاشرت کردند، چه بهتر، اگر هم با آداب انسانی و انسانیت و نیکی و احسان با هم معاشرت نکردند، بالاخره به نیشابور می رسند، به هدف می رسند؛ اگرچه در بین راه یک قدری بدی کردند، آن بدی ها هم البته یک سزاهایی خواهد داشت، یک آثاری، یک نتایجی خواهد داشت، آن نتایجش را هم مجبورند متحمل بشوند؛ اما به هدف می رسند.
🔻 برخلاف آن، ماشینی که باید شما را به نیشابور برساند، دارد به نقطه مقابل نیشابور می رود، اگر چنانچه دراین ماشین، همه افراد با ادب، با نزاکت، با احترام با همدیگر رفتار کنند، با خوشرویی با همدیگر عمل کنند، و می بینند این ماشین دارد به جای نیشابور، می رود به طرف قوچان، درمقابل این حادثه و این پدیده، هیچ عکس العملی نشان نمی دهند؛ اینها خیلی آدم های خوبی اند، خیلی مهربانند با هم، اما آیا به هدف خواهند رسید یا نه؟ پیداست که نه.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 500.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷حکمت صد و بیست و چهارم 🌷
🔵 به قدر وسع بکوش!
🔸 حالا اگر چنانچه در راه خدا از دارالکفر به سوی دارالهجرة حرکت کردی، در بین راه، جانت را خدا گرفت، مُردی، اینجا چطور است؟ می گویند آن وقت تو، اجرت و پاداشت با خداست؛ چون تو کار خودت را کردی. حرکتی که لازم بود انجام بدهی، از تو سرزد.
🔻 به راه بادیه رفتن، بِه از نشستن باطل
که گر مراد نجویم، به قدر وسع بکوشم
🔹و اسلام این را می خواهد. اسلام می خواهد که هرکسی به قدر توان خودش، آن مقداری که می تواند و مستطیع است و استطاعت دارد، در راه خدا حرکت کند.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 504.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷 حکمت صد و بیست و پنجم 🌷
❇️ و اما نکته آخر، هجرت برای بنیان گذاری دارالهجره!
🌴 این نکته را هم [به عنوان نکته آخر] توجه کنید که هجرت از دارالکفر، از ولایت غیر خدا، از ولایت شیطان و طاغوت به کجا؟ به دارالهجره، دار الایمان، تحت ولایت الله، تحت ولایت امام؛ [به محدوده] تحت ولایت پیغمبر و ولیّ الهی باید هجرت کرد. این هجرت است. حالا اگر چنانچه یک چنین منطقه ای در عالم نبود، چه کار باید کرد؟ در دارالکفر باید ماند؟ یا باید به فکر ایجاد دارالهجرة افتاد؟
🔹خود پیغمبر هم جزوِ مهاجرین بود دیگر، مگر نبود؟ پیغمبر هم هجرت کرد؛ اما قبل از آنی که پیغمبر هجرت بکند، دارالهجره ای تقریباً وجود نداشت، پیغمبر با هجرت خود، دارالهجره را ایجاد کرد.
🌴گاهی لازم می شود که گروهی از انسان ها با هجرت خود، نقطه شروع هجرت را آغاز کنند، جامعه الهی و اسلامی را بنیان گذاری کنند، به وجود بیاورند، دارالهجره ایجاد کنند، آن وقت مؤمنین به آنجا هجرت کنند. غرض، این حاصل مطلب درباره هجرت است.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 505.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣
🌈به توفیق الهی، کار آماده سازی و بارگذاری حکمت های گلچین شده از کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» تألیف مقام معظم رهبری در کانال مسجد به پایان رسید.
🌴 ان شاء الله مسابقه آن در هفته آینده برگزار، و جوایز در عید سعید فطر، به شرح زیر به نفرات برتر اهدا می گردد:
⚽️ نفر اول: مبلغ 200 هزار تومان
🏀 نفر دوم: مبلغ 175 هزار تومان
🏈 نفر سوم: مبلغ 150 هزار تومان
⚾️ نفر چهارم: مبلغ 125 هزار تومان
🥎نفر پنجم: مبلغ: 100 هزار تومان
🎾 نفر ششم: مبلغ 75 هزار تومان
🏐نفر هفتم: مبلغ 50 هزار تومان
🌷 البته در صورت شرکت تعداد قابل توجهی از برادران و خواهران، ممکن است بر کمیت و کیفیت جوایز نیز افزوده شود.
🔹 جزئیات بیشتر درباره مسابقه در اطلاعیه بعدی، به استحضار عزیزان خواهد رسید.
🔸مسجد امام حسن عسکری علیه السلام
🆔 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
📣📣📣📣📣📣
به منظور تسهیل در مطالعه حکمتهای بارگذاری شده در یکماه گذشته در کانال مسجد، مطالب مزبور در قالب چهار فایل pdf تقدیم می شود. 👇👇
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
شرح دعای روز دوازدهم رمضان.mp3
14.83M
توسط استاد فنائی اشکوری، از اساتید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🕌@emameaskarimasjed
┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
شرح دعای روز سیزدهم ماه رمضان.mp3
15.35M
توسط استاد فنائی اشکوری، از اساتید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🕌@emameaskarimasjed
┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
شرح دعای روز چهاردهم ماه رمضان.mp3
12.49M
توسط استاد فنائی اشکوری، از اساتید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🕌@emameaskarimasjed
┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
#رزمایش همدردی مومنانه
#خدمات جهادی فرامحلی
💠همزمان با ایام ولادت با سعادت کریم اهل بیت علیه السلام ۱۳۹۹/۰۲/۱۸
🛒🛍 تعدای بسته معیشتی و کیسه آرد به مبلغ یک ملیون و ۸۰۰ هزار تومان توسط یکی از مبلغین طرح هجرت هزاره هشتم پردیسان در یکی از مناطق کهکیلویه و بویر احمد توزیع شد.
🌴🌷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🕌🕌🕌🇮🇷🇮🇷🇮🇷🌷
#گروه جهادی شهید حاج قاسم و بسیج مسجد امام حسن عسکری علیه السلام
📣 اطلاعیه شماره 1 مسابقه 📣
🌴 با تبریک سالروز میلاد با سعادت کریم اهل بیت، امام مجتبی علیه السلام، به اطلاع عزیزان می رساند که:
✳️ ان شاءالله سوالهای مسابقه حکمتهای برگزیده از کتاب ارزشمند "طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن" (به صورت 40 سوال تستی)، فردا (شنبه) شب، راس ساعت 10 در کانال مسجد بارگذاری می گردد و
☘ مهلت ارسال پاسخها، 24 ساعت یعنی حداکثر تا ساعت 22 روز یکشنبه خواهد بود.
🌺🌴☘🌹🌸🌷
شرح دعای روز پانزدهم ماه رمضان.mp3
13.28M
توسط استاد فنائی اشکوری، از اساتید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🕌@emameaskarimasjed
┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 سوالهای مسابقه 🌷
1. بر اساس آیات قرآن، رحم و رحمت خدا شامل چه افرادی می شود؟
1) مظلومان
2) گنهکاران
3) اطاعت کنندگان از خدا و رسول
4) مستضعفان
2. «مغفرت» به چه معنا می باشد؟
1) التیام دادن
2) پرکردن یک خلأ
3) بخشیدن
4) 1 و 2
3. کدام یک از جملات زیر درست است؟
1) انفاق همان خرج کردن است.
2) انفاق به معنای خرج کردن فراوان است.
3) انفاق به معنای خرج کردن در راه خداست.
4) انفاق به معنای خرج کردنی است که یک خلأ واقعی را پر کند.
4. دو بال نیرومند برای پرواز انسان در تلاشهای زندگی عبارتند از:
1) صبر و توکل
2) ایمان و استقامت
3) صبر و رضا
4) توکل و یقین
5. مقصود خداوند از تعبیر «أقیموا الصلاة» چیست؟
1) نماز را به صورت کامل و تمام بجا آوردن
2) نماز را با اذان و اقامه بجا آوردن
3) نماز را در جامعه برپا کردن
4) 1 و 3
6. انتخاب امت اسلام و بنی اسرائیل از طرف خدا به معنای ... است.
1) محبوبیت ویژه این دو گروه نزد خدای متعال
2) انتخاب آماده ترین فرد برای بزرگ ترین کار
3) برتری مطلق این دو گروه بر دیگران
4) 1 و 3
7. هجرت کردن واقعی به چه معناست؟
1) از شهری به شهر دیگر رفتن
2) از همه چیز دست شستن به خاطر هدف
3) خشتی بودن برای بنای کاخ عظیم جامعه اسلامی
4) 2 و 3
8. خداوند در قرآن، چند نوید برای مؤمنان ذکر کرده است؟
1) حدود بیست نوید
2) حدود سی نوید
3) حدود چهل نوید
4) حدود شصت نوید
9. چند آیه در قرآن درباره «ایمان» آمده است؟
1) حدود صد
2) حدود هفتصد
3) حدود هشتصد
4) حدود هزار
10. مهم ترین اثر نماز چیست؟
1) یاد خدا
2) بازداری انسان از منکرات
3) اطمینان دل
4) ثواب اخروی
11. مقصود از «جهان بینی» چیست؟
1) برداشت و تلقی انسان از جهان
2) سفر به اقصی نقاط زمین
3) جهان را به منزله یک پیکر واحد دیدن
4) دستورالعمل های منطبق بر دین الهی
12. معنای «اله» چیست؟
1) هرموجودی که انسان در برابر او، به صورت تقدیس، به صورت تعظیم و تکریم، خضوع می کند.
2) معبود
3) آفریدگار
4) 1 و 2
13. مراد از «شیطان» در قرآن چیست؟
1) ابلیس
2) چیز پنهان و مخفی
3) نیروی شرانگیز و شرآفرین خارج از وجود انسان
4) 1 و 2
14. معنای «عبادت» چیست؟
1) پرستیدن
2) اطاعت بی قید و شرط
3) شش دانگ حواس خود را به کسی دادن
4) همه موارد
15. درسی که از توصیه به گفتن بسم الله به هنگام ذبح و در آغاز غذا خوردن می توانیم بگیریم چیست؟
1) ضروری ترین کارهای انسان نیز باید با نام خدا و برای خدا باشد.
2) کاری که با نام خدا شروع می شود، جهت گیری اش هم باید طبق فرمان خدا و مناسب با امر پروردگار باشد.
3) نیاز به غذا، هر چند نیاز اصیلی در انسان است، اصل نیست.
4) همه موارد
16. اولین بند از قطعنامه توحید عبارت است از ...
1) نفی عبودیت غیر خدا
2) نفی طبقات اجتماعی
3) نفی ظلم و ستم
4) 1 و 2
17. بت پرستان مشرک هندوستان، جامعه را به چند طبقه تقسیم می کردند؟
1) دو طبقه
2) چهار طبقه
3) شش طبقه
4) هشت طبقه
18. طبقه اول از طبقات اجتماعی آنان را چه کسانی تشکیل می دادند؟
1) سپاهیان
2) شاهزادگان
3) برهمنان
4) 1 و 2
19. کدامیک از موارد زیر از آثار روانی توحید محسوب می شود؟
1) وسعت افق دید
2) رهایی از ترس
3) اعتماد به نفس
4) 1 و 2
20. کدام گزینه، تفسیر صحیح «ان دین الله لایصاب بالعقول» است؟
1) برای احکام دین نباید فلسفه ای بیان کرد
2) برای معارف دین نباید فلسفه ای بیان کرد
3) همه جزئیات دین با عقل عادی درک نمی شود
4) حقانیت دین با عقل ثابت نمی شود
21. کدامیک از جملات زیر درست است؟
1) مایه و استعداد درونی پیامبر با دیگران برابر است.
2) ابتدا تحول و بعثت در درون پیامبر ایجاد می شود و سپس در دیگران.
3) پیامبران همچون عالمان نجیب سربه زیری بودند که گاهی مردم قدر آنها را می دانستند و گاهی نمی دانستند.
4) هر انقلابی مستلزم درگیری و زد و خورد است.
22. هدف اوّلی و اصلی پیامبران چیست؟
1) نابود کردن ظالمان و ستمگران
2) برقراری عدالت اجتماعی
3) رساندن انسان به تکامل شایسته اش
4) 1 و 2
23. بزرگ ترین معجزه انبیا چیست؟
1) خبر دادن از غیب
2) همت بلند
3) برپاکردن جامعه اسلامی
4) تربیت انسانهای شایسته
24. راه انبیا برای انسان سازی چه بوده است؟
1) تعلیم و تربیت فردی
2) اصلاح خانواده
3) تشکیل نظام توحیدی
4) 1 و 2
25. کدام جمله درست است؟
1) در جامعه اسلامی، همه چیزهایی که برای انسان مفید است در اختیار همه است.
2) در جامعه اسلامی، نمی شود کسی را به صورت الزامی نهی از منکر کرد.
3) در جامعه اسلامی، چیزهای بد یا در دسترس افراد نیست و یا با قانون الزامی از دسترسشان خارج شده
4) 1 و 3
26. نقطه شروع دعوت انبیا چه بوده است؟
1) توحید
2) نبوت
3) معاد
4) انسان شناسی
27. واژه «طاغوت» در قرآن معمولا برای چه موردی به کار می رود؟
1) هوای نفس
2) ابلیس
3) بالاترین مقام نظام جاهلی
4) 1 و 2
28. تعبیر «ملأ» در قرآن برای کدام گروه به کار رفته است؟
1) امثال هامان
2) امثال فرعون
3) امثال معاویه
4) احبار و رهبان
29. دو شرط پیروزی اهل حق بر اهل باطل چیست؟
1) ایمان و صبر
2) ایمان و توکل
3) توکل و صبر
4) صبر و استقامت
30. سلسله انبیا در انجام رسالت خود، ...
1) بسیار موفق بودند
2) متاسفانه اصلا موفق نبودند.
3) موفقیت چندانی نداشتند
4) تا اندازه ای موفق بودند
31. تعهد و مسئولیتی که شهادت به نبوت بر دوش انسان می گذارد چیست؟
1) دنباله گیری راه پیامبر
2) قبول مسئولیت به پایان رساندن کار پیمبر
3) تلاش برای ساختن دنیا به شکلی که اسلام گفته است
4) همه موارد
32. بر اساس روایات، کدام گزینه درست است؟
1) کسی که به عمل قومی رضایت دهد، از آنان است.
2) کسی که در برابر عمل قومی سکوت کند، همچون شخص راضی است.
3) کسی که با اهل بیت (ع) نباشد، بر آنان است.
4) همه موارد
33. کدام جمله در باره «ابن عباس» نادرست است؟
1) او جزو همراهیان و اطرافیان خلیفه دوم بود.
2) او از شاگردان امیرالمؤمنین علیه السلام بود.
3) او بیت المال بصره را به یغما برد و در مکه صرف خوشگذرانی کرد.
4) او تا آخر از افراد مورد اطمینان امیر مؤمنان علیه السلام بود.
34. «ولایت» در اصطلاح اوّلی قرآنی به چه معنا به کار می رود؟
1) دوست داشتن خدا و نزدیک بودن به او
2) پیوستگی و هم جبهگی افراد دارای فکر و هدف واحد
3) دوست داشتن اولیاء خدا
4) 1 و 3
35. قرآن، پیروان کدام پیامبر را به عنوان نمونه «اهل ولایت» معرفی می کند؟
1) حضرت نوح علیه السلام
2) حضرت ابراهیم علیه السلام
3) حضرت موسی علیه السلام
4) حضرت عیسی علیه السلام
36. «ولایت» اقتضا می کند که امت اسلامی، در ارتباطات خارجی ...
1) از هرگونه محبت کردن به غیر مسلمانان بپرهیزند.
2) از هرگونه برقراری رابطه اقتصادی، نظامی و ... با دیگران بپرهیزند.
3) روابط اقتصادی، نظامی و ... خود را با دیگران به حداقل برسانند.
4) روابط خود را با دیگران به گونه ای تنظیم کنند که تحت تأثیر افکار و سیاست های آنان قرار نگیرند.
37. کدام جمله در زمینه ارتباط ولایت به معنای قرآنی، با ولایت معصومین علیهم السلام درست است؟
1) این دو دقیقاً به یک معنا هستند.
2) ولایت معصومین یکی از ابعاد ولایت قرآنی است.
3) ولایت معصومین، لازمه استحکام پیوند امت اسلامی است.
4) 2 و 3
38. کدام جامعه، از جوامع زیر دارای ولایت است؟
1) جامعه ای که مردمش ولیّ خدا را دوست می دارند.
2) جامعه ای که در شادی اهل بیت شادند و در غم آنها غمناک اند.
3) جامعه ای که زمام امور خود را به دست ولیّ خدا سپرده است.
4) جامعه ای که ولیّ خدا در آن جامعه محترم است.
39. مهم ترین امانتی که همگان مأمور به حفظ و ادای آن هستیم چیست؟
1) میثاق خدا مبنی بر اطاعت از وی
2) اموال دیگران
3) جان دیگران
4) ناموس دیگران
40. در کتاب، کدام یک از علوم زیر، به منزله تفسیر قرآن شمرده شده است؟
1) حدیث
2) کلام
3) تاریخ
4) فلسفه
📣 اطلاعیه شماره 2 مسابقه 📣
❇️ شرکت کنندگان محترم در مسابقه، لطفا به موارد زیر دقت فرمایید:
1️⃣ مهلت ارسال پاسخها تا ساعت 22 فردا شب (یکشنبه) می باشد. بدیهی است پاسخهایی که پس از آن ارسال شوند، در مسابقه شرکت داده نمی شوند.
2️⃣ پاسخ سوالها باید به صورت ده عدد چهار رقمی زیر یکدیگر نوشته شود. به این صورت که مثلا اگر گزینه های صحیح در سوالهای 1 تا 4، به ترتیب گزینه های 2، 4، 1 و 3 باشند، باید عدد چهار رقمی 2413 نوشته شود و به همین ترتیب در پاسخ سوالهای دیگر. تاکید می شود: ده عدد چهار رقمی زیر یکدیگر.
3️⃣ پاسخها از طریق ایتا یا پیامک به شماره (09196148615) ارسال شود.
4️⃣ درج نام و نام خانوادگی شرکت کننده فراموش نشود.
5️⃣ شرکت برای عموم افراد (البته ساکنان محله عسکریه) آزاد است.
6️⃣ شرکت بیش از یک نفر از یک خانواده، بلامانع است. به شرط اینکه پاسخها از طریق چند شماره ارسال شود.
7️⃣ در صورتی که تعداد پاسخهای صحیح دو یا چند نفر، یکسان باشد، نفرات برتر از طریق قرعه کشی انتخاب می شوند.
8️⃣ اگر سوال خاصی در مورد مسابقه داشتید، برای همان شماره تلفن ارسال بفرمایید.