#اطلاع_ࢪسانے
#فࢪاخوان_خـــــدمت
خادمیاران ارجمند / یاوران گرامی
🌟 با خانواده دعوتید در مراسم
✨ کاروان شادی عید بزرگ غدیر
⏰ سه شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۵ ساعت ۱۶:۳۰
🌐 از سی و سه پل تا میدان امام حسین ع
🟢 حضور عزیزان (با لباس خدمت یا کاور خادمیاری) به صورت هوشمند ثبت گردیده و شرکت در برنامه به عنوان خدمت در مصداق مشارکت در برنامه های گروهی قابل گزارش خواهد بود.
🟠 لطفا خادمیاران بزرگوار برای ثبت حضور در محل تجمع (مقابل هتل پل) کارت ملی یا کارت پی وی سی یا سامانه فعال نسیم رضوان بر روی گوشی تلفن همراه خود را در دسترس داشته باشند.
#ࢪوابط_عمومۍ
#مدیریت_کانونهاے_خدمت_رضوے_اُسـتان_اصفھان
https://eitaa.com/esfahanrazavirvbto
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بارش باران شدید و تگرگ در اولین روزهای تابستان😍
🍃 #جای_شما_خالیست
@emameraouf
#هر_روز_با_قرآن_کریم
❇️ جزء ششم، صفحه ۱۱۸
سوره مبارکه مائده آیات ۵۸تا۶۴
@emameraouf
#هر_روز_با_قرآن_کریم
❇️ ترجمه، ششم، صفحه ۱۱۸
سوره مبارکه مائده آیات ۵۸تا۶۴
@emameraouf
#هر_روز_با_قرآن_کریم
تفسیر سوره مائده ، آیه ۶۴
جزء ششم
تفسیر نور
@emameraouf
امام رئوف (ع)
#هر_روز_با_قرآن_کریم تفسیر سوره مائده ، آیه ۶۴ جزء ششم تفسیر نور @emameraouf
#هر_روز_با_قرآن_کریم
سوره مائده آیه ۶۴
ترجمه استاد حسین انصاریان
و یهود گفتند: دست [قدرت] خدا [نسبت به تصرّف در امور آفرینش و تشریع قوانین و عطا كردنِ روزی] بسته است. دستهاشان بسته باد و به كیفر گفتار باطلشان بر آنان لعنت باد؛ بلكه دست اراده و قدرت خدا همواره گشوده و باز است [به هر چیز و به هر كس] هر گونه بخواهد، روزی میدهد. و مسلماً آنچه از جانب پروردگارت به سوی تو نازل شده است، بر سركشی و كفر بسیاری از آنان میافزاید. و ما میان [یهود، نصاری و گروههای دیگر] آنان تا روز قیامت كینه و دشمنی انداختیم. هر زمان آتشی را برای جنگ [با اهل ایمان] افروختند خدا آن را خاموش كرد، و همواره در زمین برای فساد میكوشند، و خدا مفسدان را دوست ندارد. (۶۴)
تفسیر نور - حجت الاسلام قرائتی
نكتهها:
آیهی قبل، اشاره به سخنان خلاف و نامربوط یهود «عَنْ قَوْلِهِمُ الْإِثْمَ» و جلوگیری نكردن علما از آنها بود، لَوْ لا یَنْهاهُمُ ... در این آیه، نمونهای بیان شده كه یهود میگفتند: دست خدا بسته است ودیگر نمیتواند به ما قدرت وشوكت بدهد، آنگونه كه در گذشته قدرت داشتیم.
در روایات آمده است كه این آیه، عقیدهی یهود را نسبت به قضا و قدر و سرنوشت بیان میكند. چون یهود میپنداشتند در آغاز آفرینش دست خدا باز بود؛ امّا پس از آنكه همه چیز را آفرید، دست او بسته شد.
امام صادق علیه السلام در توضیح این آیه فرمود: عقیدهی یهود این بود كه خداوند بعد از آفرینش، از تدبیر امور كنارهگیری كرده است و چیزی را كم یا زیاد نمیكند. «قد فرغ من الامر فلا یزید و لا ینقص». # تفسیر نورالثقلین و توحید صدوق، ص 167.$
در زبان عربی كلمهی «یَدُ» و در فارسی كلمهی «دست»، كنایه از قدرت و نفوذ است. مثلًا میگوییم: فلانی در منطقه یا اداره دست دارد. دست فلانی قطع شد. دست ما به فلانی نمیرسد. در روایات هم آمده است كه اولیای خدا دست خدایند. یعنی واسطه لطف او نسبت به مردمند.
امام باقر علیه السلام دربارهی كُلَّما أَوْقَدُوا ناراً ... فرمودند: «هرگاه جبّاری بخواهد آلمحمّد علیهم السلام را نابود كند، خداوند او را درهم میشكند». # تفسیر عیّاشی.$
به گفته علامه طباطبایی: هرگاه فقر، گرسنگی و قحطی پیش میآمد، یا آیات قرض دادن به خداوند نازل میشد، میگفتند: این قحطی و این سفارش به قرض الحسنه دادن، نشانهی بسته بودن دست خداست.
پیامها:
1- رضایت به گناه دیگران، مانند شركت در آن است. «قالَتِ الْیَهُودُ» (گرچه بعضی از یهود، نسبتِ دست بسته بودن به خدا میدادند؛ ولی چون دیگران هم راضی بودند، این تفكّر انحرافی به همه نسبت داده شده است.)
2- بیلیاقتی و نااهلی خود را توجیه نكنیم. (شیطان، تكبّر خود را به اغوای الهی نسبت داد). رَبِّ بِما أَغْوَیْتَنِی ... # حجر، 39.$، یهود هم محرومیّتهای خود را با بخیل بودن خدا توجیه میكردند. «یَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ»
3- پاسخِ شبهه را باید قویتر از اصل شبهه داد. «یَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ، یَداهُ مَبْسُوطَتانِ» (آنان گفتند: دست خدا بسته است. آیه میفرماید: بلكه هر دو دست خدا باز است، یعنی كمال قدرت دارد)
4- توبیخ باید مناسب با عمل باشد. «یَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ، غُلَّتْ أَیْدِیهِمْ»
5- همان گونه كه قرآن برای افراد متّقی، نور و هدایت است، برای افراد لجوج، طغیان و كفر میآورد. وَ لَیَزِیدَنَ ... طُغْیاناً وَ كُفْراً
6- طغیان و كفر، زمینهساز دشمنی و كینه است. وَ أَلْقَیْنا بَیْنَهُمُ الْعَداوَةَ ...
7- یهودیان، همواره فتنه میكنند؛ ولی شكست میخورند. «كُلَّما أَوْقَدُوا ناراً لِلْحَرْبِ أَطْفَأَهَا اللَّهُ»
8- هم القای كینه و دشمنی به عنوان كیفر از جانب خداست، هم خاموش ساختن آتش جنگ از اوست. «أَلْقَیْنا، أَطْفَأَهَا اللَّهُ»
9- دستیابی به محبّت یا قهر الهی، در اثر عملكرد ماست. «وَ اللَّهُ لا یُحِبُّ الْمُفْسِدِینَ»
@emameraouf
005064.mp3
1.18M
#هر_روز_با_قرآن_کریم
سوره مائده آیه ۶۴
وَقَالَتِ الْيَهُودُ يَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ غُلَّتْ أَيْدِيهِمْ وَلُعِنُوا بِمَا قَالُوا بَلْ يَدَاهُ مَبْسُوطَتَانِ يُنْفِقُ كَيْفَ يَشَآءُ وَلَيَزِيدَنَّ كَثِيرًا مِنْهُمْ مَآ أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ طُغْيَانًا وَكُفْرًا وَأَلْقَيْنَا بَيْنَهُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَآءَ إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ كُلَّمَآ أَوْقَدُوا نَارًا لِلْحَرْبِ أَطْفَأَهَا اللَّهُ وَيَسْعَوْنَ فِي الْأَرْضِ فَسَادًا وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ(5/64)
@emameraouf
#حدیث_روز
🟢امام حسن مجتبی علیه السلام
1- قیل له علیه السلام: فما الحلم؟ قال علیه السلام: کظم الغیظ و ملک النفس.» (تحف العقول، ص 227)
از حضرت امام حسن علیه السلام پرسیده شد که بردباری یعنی چه؟فرمودند: بردباری عبارت از فرو بردن خشم و اختیار خودداشتن است.
🔹🔹
امام حسن مجتبی علیه السلام
2- قیل له علیه السلام: فما الشرف؟ قال علیه السلام: اصطناع العشیرة؟وحمل الجریرة. (تحف العقول، ص 227)
از حضرت پرسیده شده بزرگواری چیست؟ فرمودند: احسان به قبیله و تبار و تحمل خسارت و جرم آنها.
🔹🔹
امام حسن مجتبی علیه السلام
3- قیل له علیه السلام: فما المروة؟ قال علیه السلام: حفظ الدین، و اعزازالنفس، ولین الکنف، و تعهد الصنیعة، و اداء الحقوق،والتحبب الی الناس. (تحف العقول، ص 227)
از امام علیه السلام پرسیده شد که جوانمردی یعنی چه؟ فرمودند:جوانمردی عبارت است از حراست دین، و عزت نفس، و بانرمش برخورد نمودن و بررسی عملکرد خویش، و پرداخت حقوق و دوستی نمودن با مردم.
@emameraouf