💠 حدیث روز 💠
💎 جایگاه شیعیان أمیرالمؤمنین (علیهالسلام) در قیامت
🔻 رسولخدا صلیاللهعلیهوآله:
یا علی! إنّ شیعتَکَ عَلی منابِرَ مِن نورٍ مُبیَضَّةً وَجوهُهُم حَوْلی، أَشفَعُ لَهُم وَ یکُوُنونَ فیالجّنةِ جیرانی
❇️ یا علی! شیعیان تو در قیامت بر فراز منبرهایی از نور و با چهرههای سفید و درخشان در پیرامون من هستند، آنان را #شفاعت میکنم و در بهشت در جوار من خواهند بود.
📚 شرح ابن ابیالحدید، ج 9، ص 158
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام
✍🏻 بازنویسی تاریخ زندگی امیرمومنان علی (علیه السلام) به صورت داستانی از زبان ایشان
📃قسمت صد و هفتاد و چهارم
❇️ ملاقات با رسول خدا صلیاللهعلیهوآله در رؤیا
🔹ابراز اشتیاق رسول خدا صلیاللهعلیهوآله برای ملاقات با من!
[ چند روز قبل از شهادت ]
🔻در حال سجده و رازونیاز با خدا و درخواست خیر بودم که لحظاتی خواب بر چشمانم غلبه کرد و در آن حال، رؤیای شگفتی دیدم. رسول خدا صلیاللهعلیهوآله ایستاده بودند و خطاب به من فرمودند: «ای اباالحسن، دوری تو از من به درازا کشید. چقدر مشتاق دیدار توام! خداوند وعدهای را که به من داده بود، دربارهٔ تو محقق ساخت و به عهدش وفا کرد!»
عرض کردم: یا رسولالله، خداوند کدامین وعده را دربارهٔ من محقق ساخت؟
فرمودند: «این وعده دربارهٔ تو، همسرت، فرزندانت و خاندان تو بود که شما را در والاترین درجات قرب در مقام علیین جای دهد.»
🔻عرض کردم: پدر و مادرم فدایت یا رسولالله! پس شیعیان ما در چه جایگاهی قرار دارند؟ فرمودند: « شیعیان ما همراه ما هستند و قصرهایشان در اطراف قصرهای ما و منازلشان در مقابل منازل ماست.»
پرسیدم: یا رسولالله، به شیعیان ما در دنیا چه عنایتی خواهد شد؟
فرمودند: « امنیت و عافیت.»
🔻پرسیدم: شیعیان ما در هنگام مرگ چگونه خواهند بود؟
فرمودند: « چگونگی مرگ بر عهدهٔ خود آنان گذاشته میشود. فرشتهٔ مرگ مأمور به اطاعت از آنهاست و با هر نوع مرگ که بخواهند، با همان میمیرند. آری، شیعیان ما به اندازهٔ محبتی که به ما دارند، مرگ بهتری هم خواهند داشت.»
🔻عرض کردم: آیا توضیح بیشتری برای فهم این مسئله وجود دارد؟
فرمودند:« آری، جان دادن شیعیانی که بیشترین محبت را به ما دارند، مانند این است که آب سرد و گوارایی در روز گرم تابستان بنوشند و دلشان خنک شود. بقیهٔ شیعیان نیز به راحتی جان میدهند و چشمانشان با مرگ روشن میشود، مانند اینکه وارد رختخواب خود شوند و به خواب روند.»
🔹یا رسول الله از امت تو چه تلخیها دیدم!
[ در همان شبی که سحرگاهش ضربت خوردم، به فرزندم حسن گفتم: ]
🔻فرزندم، امشب در لحظاتی که به خواب رفته بودم، رسول خدا صلیاللهعلیهوآله را دیدم. به ایشان عرض کردم: یا رسولالله، چه سختیهای خستگیآور و چه دشمنیهای تلخ که از امت تو تحمل کردم!
فرمودند: « نفرینشان کن!»
و من اینگونه خواستم: بار پروردگارا، بهتر از آنان را نصیب من فرما و بدتر از مرا نصیب آنان کن!
❇️ شب ضربت خوردن
🔹اگر سپیدهٔ صبح بدمد، من کشته خواهم شد!
[ آن شبی که سحرگاهش ضربت خوردم، در منزل دخترم امکلثوم بودم. آن شب خواب نداشتم؛ ولی برای نماز شب نیز مسجد نرفتم. دخترم پرسید: چرا امشب استراحت نمیکنید؟ گفتم: ]
🔻اگر سپیدهٔ صبح بدمد، من کشته خواهم شد!
[ دخترم پیشنهاد کرد که برای اقامهٔ نماز صبح به مسجد نروم و به جای خودم جعده را بفرستم، موافقت کردم: ]
🔻آری، به جعده بگویید نماز را اقامه کند.
[ ولی پس از آن گفتم: ]
🔻راهی برای گریز از اجل وجود ندارد.
[ و عازم مسجد شدم.]
🔹امشب همان شب موعود است!
[ در آن شب، بسیار از اتاق بیرون میآمدم و آسمان را مینگریستم و میگفتم: ]
🔻به خدا سوگند، به من دروغ گفته نشده است و من نیز دروغ نمیگویم! قطعاً امشب همان شب موعود است!
🔹با آنها کاری نداشته باشید
[ در بیرون خانه، مرغابیها اطرافم را گرفتند و سروصدا کردند، اهل منزل سعی کردند که آنها را از اطراف من دور کنند. به آنان گفتم: ]
🔻با آنها کاری نداشته باشید. آنها نوحهخوانی و مرثیهسرایی را شروع کردهاند!
🔹برخیز برای نماز!
[ مردم را که برای نماز صبح بیدار میکردم، دیدم ابنملجم را که در میان آنان خود را به خواب زده بود. او را هم صدا زدم: ]
🔻برخیز برای نماز!
🔹سوگند به خدای کعبه، رستگار شدم!
[ در محراب مسجد قرار گرفتم و نماز را شروع کردم. ابنملجم فریاد زد: یا علی، حکم به خدا اختصاص دارد، نه به تو و نه به اصحاب تو! سپس ضربت را بر سرم وارد کرد. ابتدا گفتم: ]
🔻 مراقب باشید این مرد از دست شما فرار نکند!
[ و سپس گفتم: ]
🔻سوگند به خدای کعبه، رستگار شدم!
🔹پدرِ تو از امروز به بعد دیگر ناراحتی نخواهد دید
[ فرزندم حسن آمد و سرم را به دامن گرفت. او را دلداری دادم: ]
🔻به خدا سوگند، رستگار شدم. پدر تو از امروز به بعد دیگر ناراحتی نخواهد دید.
📚منابع:
۱. تأویل الآیات الظاهره، ص۷۵۲
۲. شرح الأخبار، ج۲، ص۴۵۱
۳. الاستیعاب، ج۳، ص۲۲۰
۴. مقتل ابنأبیالدنیا، ص۲۸
۵. مقاتل الطالبیین، ص۲۵
۶. مجمع الزوائد، ج۹، ص۱۴۱
📗 علی علیه السلام از زبان علی علیه السلام
↩️ ادامه دارد...
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
https://chat.whatsapp.com/B4gjBtwYLvaHMRl5v3WD6F
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
❤ادامه خطبه غدیر 👇
🌷٣٠. أَلاوَإِنَّ رَأْسَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ أَنْ تَنْتَهُوا إِلی قَوْلی وَتُبَلِّغُوهُ مَنْ لَمْ یَحْضُرْ وَ تَأْمُروُهُ بِقَبُولِهِ عَنِّی وَتَنْهَوْهُ عَنْ مُخالَفَتِهِ، فَإِنَّهُ أَمْرٌ مِنَ الله عَزَّوَجَلَّ وَمِنِّی. وَلا أَمْرَ بِمَعْروفٍ وَلا نَهْی عَنْ مُنْکَرٍ إِلاَّمَعَ إِمامٍ مَعْصومٍ.
🌷مَعاشِرَالنّاسِ، الْقُرْآنُ یُعَرِّفُکُمْ أَنَّ الْأَئِمَّةَ مِنْ بَعْدِهِ وُلْدُهُ، وَعَرَّفْتُکُمْ إِنَّهُمْ مِنِّی وَمِنْهُ، حَیْثُ یَقُولُ الله فی کِتابِهِ: (وَ جَعَلَها کَلِمَةً باقِیَةً فی عَقِبِهِ). وَقُلْتُ: «لَنْ تَضِلُّوا ما إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِما
🌷مَعاشِرَالنّاسِ، التَّقْوی، التَّقْوی، وَاحْذَرُوا السّاعَةَ کَما قالَ الله عَزَّوَجَلَّ: (إِنَّ زَلْزَلَةَ السّاعَةِ شَیءٌ عَظیمٌ). اُذْکُرُوا الْمَماتَ (وَالْمَعادَ) وَالْحِسابَ وَالْمَوازینَ وَالُْمحاسَبَةَ بَیْنَ یَدَی رَبِّ الْعالَمینَ وَالثَّوابَ وَالْعِقابَ. فَمَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ أُثیبَ عَلَیْها وَ مَنْ جاءَ بِالسَّیِّئَةِ فَلَیْسَ لَهُ فِی الجِنانِ نَصیبٌ.
🌟و بدانید که ریشه ی امر به معروف این است که به گفته ی من [درباره ی امامت ] برسید و سخن مرا به دیگران برسانید و غایبان را به پذیرش فرمان من توصیه کنید و آنان را از ناسازگاری سخنان من بازدارید؛ همانا سخن من فرمان خدا و من است و هیچ امر به معروف و نهی از منکری جز با امام معصوم تحقق و کمال نمی یابد.
🌟هان مردمان! قرآن بر شما روشن می کند که امامان پس از علی فرزندان اویند و من به شما شناساندم که آنان از او و از من اند. چرا که خداوند در کتاب خود می گوید: «امامت را فرمانی پایدار در نسل او قرار داد...» و من نیز گفته ام که: «مادام که به قرآن و امامان تمسک کنید، گمراه نخواهید شد.»
🌟هان مردمان! تقوا را، تقوا را رعایت کرده از سختی رستخیز بهراسید همان گونه که خداوند عزّوجل فرمود: «البته زمین لرزه ی روز رستاخیز حادثه ی بزرگ است...»
🌟مرگ، قیامت، و حساب و میزان و محاسبه ی در برابر پروردگار جهانیان و پاداش کیفر را یاد کنید. آن که نیکی آورد، پاداش گیرد. و آن که بدی کرد، بهره ی از بهشت نخواهد برد.
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
AUD-20210725-WA0009.mp3
4.04M
🔉 صوت ترجمه خطبه غدیر بخش پانزدهم
#خطبه_غدیر
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
#گفتمان_غدیر
خادمیاران معززی که دراولین دوره آموزشی ضمن خدمت درقالب مسابقه کتاب گفتمان غدیر شرکت می کنند لازم است حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۰/۵/۴ نام، نام خانوادگی و کدملی خود را به سامانه ۵۰۰۰۲۰۱۰۰۰۴۸۸ ارسال نمایند.
#آموزش
#دبیرخانه_کانونهای_خدمت_رضوی_اصفهان
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
#اطلاع_رسانی
🔷میزهای خدمت رضوی بار دیگر به مناسبت ایام مبارک #دهه_ولایت و #عید_غدیر در میدان امام خمینی (ره) برپا خواهد شد.🌺🌺🌺
زمان : از روز سه شنبه ۱۴۰۰/۵/۵ به مدت 3️⃣ روز
🕖 ساعت ۱۹ الی ۲۱:۳۰
🧷 با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی
#همه_دعوتید
#روابط_عمومی
#دبیرخانه_کانونهای_خدمت_رضوی_اصفهان
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «هادی امت»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠۵/٠٣
✍️ مناسبت روز: امروز پنجمین روز از «دههی ولایت و امامت»، و شب ولادت باسعادت دهمين خورشيد هدایت، پيشوای راستين و بر حق شيعیان، حضرت امام علی النقی الهادی (ع)، از سلاله پاك نبوت و شجره طيبه امامت است؛ لذا ضمن عرض تبریک و تهنیت به محضر تمامی عاشقان و محبین و شیعیان اهلبیت عصمت و طهارت (ع) سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
هرچند همهی ائمه اطهار (ع)، جامع تمام صفات کمال انسانی بودهاند، اما شرایط زمانی و مکانی هر امام معصومی، یکی از القاب آنها را عینیت میبخشد!
در این میان، لقب «هادی» برای آن امام دهم، برگزیده شده است! چراکه به راستی ایشان، هادی امّت و هادی گمراهان از ضلالت، و به گفته رسول خدا(ص)، هادی به سوی خدا بودهاند! (الإنصاف، ص١۴١)
هدایت در کتب لغت، دو معنای «ارائه طریق» و «رساندن به مقصد و مطلوب» را در بردارد؛ و در فرهنگ قرآن و عترت، «هدایت و هادی»، بار مفهومی و معنایی بسیار عمیق تر از راهنمای جغرافیایی دارد!
شناخت راه، شناخت مقصد، شناخت امّت همراه، شناخت موانع و مشکلات مسیر، شناخت دزدها و گردنهها، ایجاد انگیزه لازم برای حرکت، دمیدن روح استقامت در رهروان، حفظ اتحاد و همبستگی امت، حمایت و حفاظت از جان و مال و حقوق آنها؛ تنها بخشی از مفهوم «هادی» در فرهنگ اسلامی است!
حضرت علی بن محمد النقی (ع)، معروف به «ابن الرضا»، دومین امامی بودند که در سن کودکی به امامت رسیدند! ایشان در سال ٢١٢ هجری قمری در اطراف مدینه در محلی به نام «صریا» چشم به جهان گشودند و در پی شهادت پدر بزرگوارشان امام جواد (ع) در سال ٢٢٠ قمری، از سن هشت سالگی، امامت و هدایت امت بزرگ اسلامی را بر عهده داشته و حدود سی و چهار سال ناخدای کشتی اسلام در میان امواج طوفانی عصر عباسیان بودند! (منتهیالامال، ج٢، ص٣۶١)
آن بزرگوار در تاریک ترین روزگار سلطه اشراری همچون متوکل عباسی، به زندگی بشریت نور و گرمی هدایت و معنویت بخشیدند و در دشوارترین شرایط، دین خدا را حمایت و سرپرستی نمودند!
ایشان در هشت سال ابتدای امامت خود، چنان تأثیر شگفت انگیزی بر مردم مدینه منوره گذاشتند که دوست و دشمن را به حیرت واداشت! چنانچه متوکل عباسی، با آن همه قدرت و شرارتی که داشت، برای جدا کردن حضرت از مردم مدینه بسیار محتاطانه عمل کرد و از ترس درگیر شدن نیروهای طرفدار امام، حاکم مدینه را عزل و یحیی بن هرثمه را به همراه سیصد نفر جنگجو برای احضار امام به مدینه فرستاد!
یحیی بن هرثمه میگوید: وقتی که برای بردن حضرت هادی (ع) به مدینه وارد شدم و مردم مطلع گردیدند، آنها چنان فریاد و ضجهای میزدند که هرگز مانند آن را کسی نشنیده بود! و این فریاد و ضجّه جز برای جدایی از امام هادی (ع) و ترس از جان حضرت نبود! چنانچه گویی در آن روز در مدينه، قیامت بر پا شده بود! (دلائل الامامة، ص٣١٣)
بیتردید این جریان، امر سادهای نبوده و باید دقت و تأمل بیشتری در آن نمود؛ چراکه نشان از نقش هدایتگرانه امام و نفوذ ایشان در دل مردم مدینه تنها در سن شانزده سالگی امام دارد!
✍️ امام هادی(ع) از روزی که به اجبار در سامرا اقامت گزیدند، هجده سال تحت نظارت و مراقبت شدید مزدوران حکومت عباسی قرار گرفتند؛ اما با وجود این کنترل شدید، حضرت هرگز دست از هدایت امت اسلامی برنداشتند و با ایجاد و تقویت «شبکه وکلاء» و تأیید فقها و ارجاع مردم به آنها؛ و همچنین با «تقویت پایگاههای علمی شیعه» و در برخی از مواقع با ملاقات حضوری و یا نامه نگاری و ارتباط پنهانی با پیروان، نقش هدایتگرانه خود را ایفا میکردند!
👈 یکی از اقدامات بزرگ امام هادی (ع) برای هدایت امت اسلامی، تبیین مقام امام و امامت در جامعه در قالب «زیارت جامعهکبیره» بود!
این حرکت فرهنگی امام (ع)، چنان عظیم و بزرگ بود که توطئهی بنیامیه و بنیعباس در سالهای دراز در جهت انحراف فکری مردم و تضعیف جایگاه امامت و ولایت را خنثی نمود! و حضرت توانستند در قالب یک زیارتنامه، جایگاه علمی و معرفتی اهل بیت عصمت و طهارت (علیهمالسلام) را از زمان ولایت امیرالمؤمنین (ع) تا امامت امام عصر (عج) را در یک سیر به هم پیوسته از نظر تقسیم تکالیف و وظایفی که بر عهده امام و شیعیان است به صورت جامع ارائه نمایند!
نکته حائز اهمیت در این زیارتنامه، این است که امام هادی (ع) نه تنها در رابطه با معارف امامت و ائمه قبل از خود به مردم آگاهی کامل دادهاند، بلکه در ارتباط با امامان بعد از خود و ماجرای ظهور حضرت مهدی (عج) و وظایف شیعیان در دوران انتظار نیز روشنگری نمودند! لذا علاّمه مجلسی (ره) این زیارتنامه را احسن و اکمل زیارات دانسته است!
https://eitaa.com/ROOZBARG
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf